- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi86
senior tag
Üdv!
Beszereztem mégegy HD5770-et (természetesen alaplapot is cserélek), a kérdésem az lenne, hogy egy FSP Aurum 400W -os táp elbírná-e, vagy inkább az Aurum 500W -osat válasszam? Tehát a konfig ugyanaz lenne ami az adatlapomon is van + mégegy HD5770.
A teszt alapján elégnek kell lennie a 400asnak is, de a biztonság kedvéért megkérdezem itt is.u.i.: természetesen ha tudtok ajánlani más, jobb tápegységet ebben az árkategóriában, erre a célra, szívesen fogadom
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz Dark Archon #14998 üzenetére
köszönöm a gyors választ
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
addikt
-
trufa12
addikt
melyik tápot érné meg jobban meg venni?
corsair vx 450 w osat ? 11 ért?
v be quite e5 450 5 ezerért?Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
MMIX
addikt
"Megjósoltam" a Corsair GS500 tápot.
Megjelent a Newegg oldalán.-golyós csapágyas ventilátor
-egyágas +12V
-aktív PFC 80+
- +3.3V@25A, +5V@25A, +12V@39A, -12V@0.8A, +5VSB@3A
-kikapcsolható kék LED
-hosszú harisnyás kábelek1 x Main connector (24Pin)
1 x 4+4-Pin CPU 12V
8 x Peripheral
6 x SATA
2 x Floppy
2 x PCI-ECorsair oldalán még nincs kint.
ára 80 dollár. -
vandalism
csendes tag
Sziasztok.
i5 2500k nak es egy gtx560 non Ti-nek, egy 500 gigas vinyoval es 4 giga rammal eleg lenne ez a tap?
Sirtec HPC-500-G12S [link]Sajnos az oldalon ahonann a gepet rendelem FSP egyaltalan nincs, Chieftec es Cooler Master tapok pedig csak sokkal erosebbek es dragabbak vannak. A tobbi meg ilyen mezei noname ismeretlen marka.
Koszi a valaszokat. -
szuzi80
tag
sziasztok
Seasonic tápegységet szeretnék venni és CoolerMaster 8 centis ventiket (egy normál és egy keskenyebb kivitelt)
Hol lehet olcsón beszerezni öket? Melyik boltban vásároljak? Persze azért a megbizhatóság és a jó szervizháttér sem árt, ezért kérdezlek benneteket , különben bepötyöghetném az olcsóbbat.hu vagy árgép.hu-n is a fenti dolgokat de kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.
köszönöm!
üdv, Péter -
vzsryl
nagyúr
válasz Hisztogram #14971 üzenetére
Szia!
Egyik sem. Inkább Cooler Master GX450 vagy Chieftec CTG-500-80PB.
(#14973) Hisztogram: A két modellnek semmi köze egymáshoz.
(#14975) Dexter-2000:Jó táp, de a Seasonic X660 ajánlottabb.
(#14986) kicsigi97: Bőven elég lesz.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
04ahgy
nagyúr
válasz kicsigi97 #14982 üzenetére
A "HKC 430W" típusú, ismeretlen kimenőteljesítményt leadni képes tápnál egy 300W-os Delta vagy egy FSP ATX-350PNF is sokkal, fényévekkel jobb.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Gerisz
addikt
válasz Dexter-2000 #14978 üzenetére
36K-ért van Seasonic X-660, nem ez.
-
-
kicsigi97
tag
válasz Petzval #14949 üzenetére
Konfig:
MSI 770-C45
Asus GTX 560 Ti Direct CU II TOP
AMD Phenom II @ X4 3.5 GHz
2x1 GB Kingmax DDR 3 RAMA késsőbbiekben ez bővítve lenne, mégpedig a következő alkatrészekkel:
KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT
ASRock 970 Extreme4
Cooler Master HAF X (a benne lévő 4 ventire gondolok)Értem. köszi a tájékoztatást. Bocs, hogy kicsit későn írok, de tegnap volt egy kis gubanc. Nah szóval: A fentebb leírt konfig nem bírja ki egy 430 wattos hkc táppal? Az az igazság, hogy a HKC 7060ND házhoz járt ez a táp, és szerintem ha nem muszáj, akkor nem cserélgetném. Mondjuk nem nagyon bízom benne, hogy elbírja, de majd ti, szakik megmondjátok.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz brian1987 #14980 üzenetére
Aham, minden bizonnyal gond nélkül elvinné. De lehet jobban járnál, ha a 6850-t eladod, és egy 6950-re cseréled. Kis szerencsével még találsz moddolhatót.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
brian1987
tag
Hali mindenkinek.
Van 1 Chieftec tápom, kérdésem az lenne hogy el bírna még 1 6850-es videokarit?
Konfig az adatlapon .
Mindent alapon használok.(no tuning, (ritkán.))Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dexter-2000 #14975 üzenetére
A legjobbak közt van (a 750W-osról tudok nyilatkozni).
HGyu
-
lizRRR
őstag
válasz Dexter-2000 #14975 üzenetére
bár én még nem láttam boltokban
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Hisztogram
tag
válasz pincehely #14972 üzenetére
Hello, bár nem echte ez a modell, de amire kíváncsi vagy - az alkatrészek minősége - biztonság, gondolom a sorozaton belül állandó.
http://logout.hu/cikk/hipro_350w_teszt/ismerkedes.html
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
pincehely
addikt
Helló!
Chicony Hypro Adrenalin 750w-ról vélemény, tapasztalat?
Nem igazán találok tesztet róla!http://kefetemap.deviantart.com/
-
Hisztogram
tag
Sziasztok!
Van a következő config:
Egy i5-2500k 3,3ghz processzor talán 4,5ig, 4,7-ig húzva
Asrock z68 pro3 alaplapban
2*2GB corsair RAMmal
SATA II 1 TB winchesterrelGPUnak pedig referenciaként HD 6790
+ 90GB SSDVS
Thermaltake litepower 450W http://hi-techreviews.com/index.php/review-links-mainmenu-80/9583-thermaltake-litepower-450w-psu-review 13'000 Ftért.
VAGY
Corsair CX430 - bár azt olvastam erről a modellről hogy egyes alkatrészei nem éppen időtállóak .
Igen, nincs optikai meghajtó. Hálózat van.
A GPU és az SSD csak a jövőben ( december környékén kerülne bele) ha és amennyiben, ezért is csak a hasraütésszerűen választott modell.
Az alaplap nyilvánvalóan egy videókártya fogadására alkalmas és Z68-as chipset, tehát nincs letiltva a K szériás IGP-je.A kérdésem az, hogy a Thermaltake az OC-d, dedicated GPU-s és SSd-vel megtámogatott terhelést bírná-e?
[ Szerkesztve ]
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
Regirck
senior tag
válasz 04ahgy #14966 üzenetére
Köszönöm 04ahgy és vzsryl, ha sikerül akkor beszerzek egyet.
Mégy egy kérdésem lenne (bár ez nem pont ide való), hogy azok a kártyák is ugyan annyi PIN-esek áramlátásnál. (bocsánat ha kicsit érthetetlenül írom) Szóval berakom PCI foglalatba a másik helyére és a kártya végén a plusz kábel foglalat az ugyan az a mostani és a közt a kártya között és ha esetleg különbözik akkor mi a teendő?
Azaz kicserélem és minden stimmelni fog?
[ Szerkesztve ]
-
Regirck
senior tag
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy a mostani gépemben a videokártyát (GTS250) lecserélném egy GTX 260 vagy GTX 270-5-ösre azt még bírná-e a táp?Gépem nincs húzva és sztem nem is lesz, gondolom ez számít fogyasztásban. Választ előre is köszönöm.
-
vzsryl
nagyúr
válasz pincehely #14956 üzenetére
GX650-nél akkor számít jobb választásnak, ha az E3-as. Ha D3-as, akkor szintén Enhance beles, de sokkal erősebb a Silent PRO 600W-nál.
Személyesen még nem futottam össze vele, szóval szubjektíven nem tudok róla nyilatkozni, de a tesztek alapján nagyon halk.(#14957) Csaby25: Cooler Master GX450. Ez olcsóbb is és kb. minden téren jobb is nála, pl: hatásfok, teljesítmény, garancia és design.
(#14958) fezlergabor: Az Antec, talán. Bár Delta és Sirtec bél között nem sok különbség van.
(#14960) Dexter-2000: Rosszul tudtad. Az Enermax és a Seasonic a két legjobb tápgyártó. Az FSP, CWT, Enhance szorosan mögöttük, aztán ami még közel jár hozzájuk a Delta és a Sirtec, de lehetnek átfedések.
A Corsair nem gyárt tápot, csak címkéz. Seasonic, CWT és Flextronics a beszállítója. Az olcsóbb kategóriás tápjai ma már mind CWT-sek, és elég olcsó fajta CWT, szóval nem túl jó választások.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Dexter-2000 #14960 üzenetére
Közöttük lévő különbséget lásd itt, vzsryl jól összefoglalta.
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
i5 2500k, 460gtx, 1tb hdd és 8giga ram mellé kellene táp!
GigaByte GE-R460-V1 460W táp 12cm venti. vagy Deer 500W DR-8500BTX táp 12cm venti. ?!
Üdv : Zimmi
" Just remember Manchester is RED! "
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz pepusos #14928 üzenetére
Nem sajna, mert nagyon jó a GHN is.
(#14931) Gege00: Ha alsó-tápos házba megy, akkor CTG-500, ha nem, akkor mindegy, mert kb. egy kategória a kettő.
(#14933) pincehely: Bőven elég. Nézd meg a ph-s teszteket, szinte az összes VGA és táp tesztben Silent Pro 600-at használnak. Hajtott már HD5870 Tri-Crossfire-t is...
(#14950) fezlergabor: Szia!
A Chicony is és az Antec is jó választás lenne.
(#14954) Csaby25: Ez egy jó táp. De mennyiért tudnád megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz kellene egy tap:
INTEL CORE I5 2400, BX80623I52400
PCX ASUS ENGTX560DCIITP1GD5
Kingmax 4GB, DDR3, 1600MHz
ASROCK P67PRO
HDD 1TB
DVDRWKoszi!
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
horush
addikt
Sziasztok! Ismerősöm úgy gondolta, hogy kell neki még egy gtx580, mert sli-ben mégiscsak jobb lenne.. Meg is vette, de kellene egy nagyobb táp, a jelenlegi HM650 helyett. Minél olcsóbban szeretné megúszni, mert elment a pénze az új vga-ra Tehát a jelenlegi konfig:
2X Gigabyte GTX580 (GV-N580UD-15I)
I7-960 @4ghz
Xigmatek Elysium ház
Kellene még minimum 5 sata csati is, mert van 3 hdd, egy ssd és egy odd neki, bár gondolom ilyen szinten már minden táp rendelkezik ennyivelA tápajánló táblázat és az ára alapján én az 1000wattos chicony adrenalint javasolnám neki, de gondoltam, azért rákérdezek itt is. Lenne esetleg valami jobb vétel, kb. 35k-ig? Úgy számoltam, hogy kb. 750-800wattot kéne leadjon a 12voltos ágakon legalább.
Esetleg egy Antec HCG-900?Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
kicsigi97
tag
-
C0d3r
addikt
válasz kicsigi97 #14944 üzenetére
CoolerMaster GX450 ; FSP Hexa 500 W ; Chieftec CTG-500-80PB
Ezek közül CoolerMaster a legjobb vétel jelenleg."Az ismerősöm a későbbiekben szeretné ezt a konfigot kibővíteni egy Cooler Master Haf X házzal. Ahhoz mennyi plussz erő kéne, hogy rendesen elfusson?"
A gépház nem fogyaszt.[ Szerkesztve ]
-
kicsigi97
tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy egy számítógép vásárlás végén áll az ismerősöm. Minden meg van, kivéve a táp és én ebben szeretné a segítségeteket kérni, hogy milyen legyen. a jelenlegi konfigurációban a következő hardverek szerepelnek:
Alaplap: MSI 770-C45
Proci: AMD Phenom II x2 550 BE @ X4 3.5 GHz
RAM: 2GB Kingmax DDR3
VGA: Asus GTX 560 Ti Direct CU II TOP
HÁZ: HKC 7060NDAzt szeretné megtudni, hogy ehhez milyen tápra lenne szükség. Az egyik barátom PC-s boltban dolgozik és azt mondta, hogy ehhez elég a 430 Wattos táp. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz.
Az ismerősöm a későbbiekben szeretné ezt a konfigot kibővíteni egy Cooler Master Haf X házzal. Ahhoz mennyi plussz erő kéne, hogy rendesen elfusson?
Válaszotokat előre is megköszönöm
-
lizRRR
őstag
-
lorincmate
tag
gx 450w táp elég tuningolt1db gtx 560 vga és i5-2500K hoz?
F4 modul
-
04ahgy
nagyúr
válasz pincehely #14938 üzenetére
Corsair AX750W nálam 1,55V-ra feszelt 5GHz-es 980X-et és két feszemelt- húzott GTX580-at is elvisz, 700-750W a konnektorból a fogyasztás. Ergo egy GPU-hoz neked a Silent Pro 600W elég.
A halkságát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, nekem AX750W és FSP AU-700W van idehaza, mindkettő halk.HGyu
-
pincehely
addikt
Kedves Urak.
Segítségre lenne szükségem.
Most jó áron be tudnék szerezni egy CM Silent Pro 600-at.
A kérsésem, hogy elég-e a konfigomhoz, és elbírja-e az esetleges bővítéseimet.(Nem több vga-ra gondolok, hanem esetleg plussz HDD, processzor csere, overclock)Corei 7 920
Giga UD5
Giga GTX570OC
3X2 GB Ram
1HDD, 1SSD
1 kijelző
1 ventilátorvezérlő+5 ventiKezdek gyanakodni, hogy így sem lesz elég, mert a húzott 920, fogyaszthat 180W is, a vga meg 330-at. Az már 510W.
[ Szerkesztve ]
http://kefetemap.deviantart.com/
-
Gege00
csendes tag
Szerintetek FSP Hexa 500w active pfc 80+ 12cm v Chieftec CTG 500 ?
-
04ahgy
nagyúr
válasz pepusos #14928 üzenetére
A helyzet a következő: a táp teljesítménye biztonságosan elegendő, ha nincs megtuningolva GPU / CPU párosod egyik tagja sem. A gond az ágakra osztott +12V (ha megnézed, a Neked javasolt tápok egyágasak). Ritka esetekben meghaladhatja a felvett áram az egyik ág rövidzárvédelmi küszöbét, és akkor lekapcsol a táp, csak a konnektorból kihúzás után kapcsolható vissza. Ha ilyet nem tapasztalsz a legnagyobb, együttes CPU-GPU terhelés közben sem (pl. FurMark Extreme Burning Mode + Prime95 egy szállal kevesebb szálon in-place futtatva, mint ahány magos a CPU-d), akkor nyugodt éjszakáid lehetnek.
HGyu
-
lizRRR
őstag
válasz Dexter-2000 #14927 üzenetére
CORSAIR jobb , az attól függ , hogy milyen tápot akarsz.
AX-HX-TXV1-TXV2
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Dexter-2000
őstag
szerintetek FSP vagy CORSAIR táp a megbízhatóbb/jobb?
sokan az FSP -t ajánlják de a legtöbb helyen CORSAIRT látok. (kb 1 árban vannak)akkor hogy is van ez?
600 és 700W kategóriáról lenne szóSzép napot!
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Phenom X4 955 BE és Radeon 6950 mellé elég egy FSP 400-60 GHN táp? Köszi előre is!
-
MMIX
addikt
Lepa N500-SA képek (lassú koreai oldal). N Series 400W/500W/600W mind CWT GPA
Ez esetben egyágas +12V, a Chieftec iArena kétágas +12V
Hatásfok "230V"(kínai 210V/60Hz a méréskor) 81.4%, 82.1%, 76.6% (100W/250W/500W terheléskor)Lepa N400-SA 8.300Ft +posta
Lepa N500-SA 11.200Ft +posta
---------------------
más:
HEC (Cougar) gyárlátogatás
--------------------
más:
Aktív PFC Vs Passzív PFC (kínaiból van magyarra fordítva Google fordítóval, ki lehet hámozni a lényeget, hogy miért áll az aktív PFC nyerésre.)[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Nem tudom hova tenni ezt a belet,valahol már láttam: [link]
-
zotyi85
tag
válasz 04ahgy #14915 üzenetére
Csupán ezért gondoltam csak:
"Annyi még, hogy az új gigabyte alaplapba a procinak 2*4 pin kellene, de a tápomon csak 1*4 pin van."ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
Petzval
senior tag
válasz zotyi85 #14914 üzenetére
"azóta csinálja, mióta alaplapot / memóriát cseréltem "
Már ez gyanús. De egy programhoz kötődik az újraindulás akkor aligha táp.A táp ha nem tudja ellátni árammal a gépet akkor miért indulna újra?Lekapcsol a védelem és csak ki be kapcsolás után lehet újraindítani.Meg kell próbálni egy RAM-al újraindul e. -
vzsryl
nagyúr
válasz Findzs #14909 üzenetére
Az Aurum nem a halkságról híres, de halk. A GX450-el és a Hexa-val kb. egy szinten van, talán a GX450 pár dB(A)-el jobb náluk...
(#14910): Nem tudok róla, hogy még gyártanak-e passzív pfc-s tápot. Szóval hiába vagy olyan párti, ha nincs olyan táp.
(#14915) 04ahgy: Másik topicba is lényegében ugyanezt írtam neki, de nem foglalkozott velem...
-
04ahgy
nagyúr
válasz zotyi85 #14914 üzenetére
Alaplapot, memóriát cseréltél, a táp előtte is ez volt (problémamentesen). Ezek után kérlek, logikusan indokold meg, miért arra gyanakszol, amire; mert én nem tudok azonosulni a gondolatmeneteddel.
HGyu
-
zotyi85
tag
"SEGÍTSÉG!
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy van hogy játék után, mikor kilépek és firefoxot indítok, és megnézek 1-2 oldalt, egyszer csak újraindul úgy a gépem, hogy se kép semmi, viszont minden ventilátor max sebességen pörög (olyan hangja van mint egy utasszállítónak)
ilynekor lekapcsolom a tápot, és aztán megint működik rendesen. A gépházam nagyon jól szellőzik, minden chip, hűtő csak langyos, melegnek nem mondanám egyiket sem.
Ezt eljátszotta úgy is, hogy nem játszottam, csak neteztem szintén firefox-al és úgyanígy újraindult.
Ezt a jelenséget azóta csinálja, mióta alaplapot / memóriát cseréltem a gépben.
asus m2n32 sli delux volt 4 gb 800MHZ kingmax rammal.
Most a profilomban látható gigabyte alapot használok 4 gb 1600MHZ kingmax rammal.
Annyi még, hogy az új gigabyte alaplapba a procinak 2*4 pin kellene, de a tápomon csak 1*4 pin van.Nem tudom hogy mi lehet a gond, ezért kérném a segítségetek.
Én a tápra gyanakszom elsősorban, azért írtam ebbe a topicba."Már próbálkoztam itt is, de ott a memóriára és kontakthibára gyanakodtak. Kíváncsi vagyok, hogy ti mit javasoltok.
Memtest86-ot futtattam mind két memória modulra kb 1-1 órát, de semmi error.ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
peti_s
addikt
válasz Petzval #14912 üzenetére
Ez már sokszor meg lett beszélve. Folyamat osztod, h mennyire jó, stb. De! Nem csináltál egyetlen egy összehasonlító tesztet sem, illetve nem tesztelted egyik Codegen-t sem úgy ahogy kéne. Ezek nélkül nem kéne ódákat zengeni egy olyan hulladék márkáról, mint a Codegen. Én egy élő bizonyíték vagyok rá, hogy úgy sz@r ahogy van. Fél éves gépem bánta azt, hogy 6 évvel ezelőtt még nem tudtam hogy nem szabad a táppal ennyire spórolni.
-
d@minator
addikt
Aishi van pl. ebben a Deltában[link] és a rosszhírű AcBel 660-ban és megbízhatóbb, mint a CapXon. Higgyük el.
Két nagyon olcsó tápot kell vennem de minél többet olvasok annál tanácstalanabb vagyok. Az iArena-t nem ismeri senki az FSP APN-ben már nem tudom milyen kondi van az archivumban nem tudok visszakeresni pedig annak idején szétszedtem és megnéztem.
A Hipro 400 nem tud leadni 300W-ot sem de megbízható, stabil és hangos. Ha egy Codegen 450-től hangosabb nem kell de ezt ki tudja. A nagyobb Hiprok helyett meg lehet megérné inkább egy FSP APN 350W ami 80+. Bár azt is olvastam, hogy valaki Hipro-ról váltott 80+ tápra és a fogyasztásmérő ugyanannyit mutatott. -
Findzs
addikt
az a fránya módosítási idő, nem is értem minek az ?
na szóval olvasgattam a 450 -es cooler master tesztelős topikját és ezt a hszt találtam:
jól összefoglalva leírja egy, a témához kitűnően értő kollégánk mi is a helyzet a pfc-vel meg a táp teszteléssekkel
én is passzív pfc párti vagyok mert egyszerűbb és az olcsóbb szünetmentesek is szeretik, felesleges túlbonyolítani aktív pfc -val a tápokat
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
vzsryl
nagyúr
válasz Findzs #14869 üzenetére
A CX400 50%-os terhelés felett nagyon elkezd hangoskodni. Ebben a kategóriában a Cooler Master GX450 számít talán leghalkabbnak, de a Chieftec CTG-500-80PB is nagyon halk. A következő fokozat már túl drága, pl: Seasonic S12II 430W, Be Quiet Straight Power E8-450W.
(#14871) mr_ricsi: Vírusgyanús volt, tehát nem raktam be a gépembe, nem veszélyeztetek kb. 1TB adatot. A multimeterem nem jó, szóval ez is kilőve. De beszéltem a gép tulajdonosával, és valószínűleg kukázza az egészet. Venni bele egy új vinyót többe kerülne, mint használtan egy majdnem 2x gyorsabb gép. 10k-ért már olyan gépek vannak aprón, hogy megkapálják a kertet.
(#14876) lorincmate: Ha valóban D3-as, akkor veheted, de inkább 600-650W-osat ajánlanék, pl: FSP aurum 600W, ADATA HM-650 stb...
(#14882) lizRRR: Nem fogom igazolni az állításod, de amint látom, már kibeszéltétek a témát. Amúgy villám ellen az véd, ha kihúzod a dugaljból a gépet, és minden online kapcsolatot is leválasztasz róla, tehát csupaszon álljon a gép+monitor+bill+egér.
(#14897) Vinrael: Elbír, de inkább az 500W-os tesóját válaszd.
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok,haveromnak nézelődöm 400 w körüli használt táp után.Egyik jelöltem ez a chieftec enh-0746gb.Egy véleményt mondana valaki róla? Köszi.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest