- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyote13
újonc
Sziasztok!
Bizonytalan vagyok, mivel vga csere volt a gépben, ezért is kérdeznélek titeket, hogy milyen tápokat ajánlanátok egy ilyen konfighoz:
i5-2400
Msi Rx 470 gaming x 4gb
2 x 4gb ram
1 db Ssd 240 gb
1 db hdd 500 gb
Plusz 1 db ház ventilátorÁrban örülnék, ha 20-25 ezer forint alatt meg lehetne oldani, ha halk lenne és a moduláris kialakítás is szóba jöhet, mert nem túl nagy a ház, de ez a legkevésbé fontos.
Előre is köszönöm Nektek a válaszokat!
-
_Atesz
addikt
Tegyél bele egy rendes tápot, ez moduláris, hallani nem fogod a hangját: [link]
Ha csak standard méret fér bele, akkor a fix kábeles verziója: [link]
Ez a 10-es széria, picit olcsóbb: [link]
pbalazs09Elég lesz, bár nem valami jó minőség az a táp, ha már megvan, akkor maradjon.
Ha fut rá, én azért tennék a gép elé egy túlfeszvédő elosztót: [link] -
_Atesz
addikt
válasz
ANOka #122785 üzenetére
Szedd ki a 2 vinyót a raid kötetből, és nézd meg úgy.
12 Sata csati csak a 750 és 850W-os Wisper M táphoz jár, valamit elnéztél.
Én inkább egyszerűsíteném a vinyókat, mert minden tekintetben csak a probléma lesz velük. Lehet venni nagy kapacitásúakat, eggyel ki tudsz váltani jó eséllyel 3 másikat, és akkor elég lehet simán 8 Sata csati is.. -
pbalazs09
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi konfiggal elbír ez a táp, vagy le kell mindenképpen cserélnem? A videókártyát most venném bele!
Táp: CoolerMaster ElitePower 500W RS500-PSAPJ3-IT
Alaplap: Gigabyte GA-Z97-D3H
CPU: i7-4770k 3,5GHz, turbo módban 3,9GHz
GPU: Gigabyte GTX 1660Ti 6GB GDDR6 OC Windforce
HDD: WD Green 7200RPM 1TB + WD Blue 7200RPM 1TB
SSD: Samsung 750 EVO 240GB + Samsung 850 EVO 120GB
CPU Hűtő: CoolerMaster Hyper 212 EVO
RAM: Kingston HyperX Predator 2400MHz 8GB DDR3 CL11Előre is köszönöm!
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Épített NAS-ba szeretnék egy csöndes tápot. (adatlapon)
Szempontok: 24/7 működés, 3db WD Red , 1db 12cm ventillátornak.Paneltápban gondolkodom, de ezen csak 1 sata van: [link]
Egyéb ötlet hogy mi jöhet még szóba?
köszönöm -
MMIX
addikt
Chieftec Photon Bronze
HighPowerChieftec Photon Gold
CWT GPN "Gold"Chieftec.eu
--------------------FSP Hyper 80+ PRO (H3-***) [link]
450W 550W EU80+
650W 700W EU80+Bronze (Címke szerint EU 80+ volt a cél, bronze lett, maradhat?)A linkek a 80+ oldalára mutatnának, ha esetleg nem működnének. (táp címkéi a PDF-ben)
-
Reblina
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HEC-400 TP-2WX tápegységem.
Ráköthetek erre egy Asus gts 450-es kártyát?
1155-ös alaplap,i3-2100, 8Gb ram meg 1Tb HDD-vel lenne a gép.
Köszönöm előre is! -
syberia
veterán
Aerocool KCAS 600W Bronze táppal ha valaki szemezne, egész dizájnos a matricája. Megvásárlásra az extrája miatt, nos inkább nem ajánlom senkinek.
(#122782) gerisz23: A szekunder oldali kondenzátorokat bajos kimérni a nyákban, egyesével kiforrasztani csak nem fogod őket.
-
válasz
ANOka #122770 üzenetére
Tettem fel ide HDS képeket a winyókról.
Most cseréljem le ebben a gépben (is) a tápot?
BitFenix Whisper M még be is jönne az első után, viszont azon csak 8 SATA tápcsatlakozó van. A gépben levő SSD a többi merevlemeztől eltérő helyen van (alaplap "hátoldalán"), így annak mindenféleképpen külön táp leágazás kell. Ebből a szériából viszont csak a 450W-oshoz adnak 3 db (=12 kimenet) SATA kábelt.Lehet valahol külön rendelni a Whisper M-hez SATA tápkábeleket?
Vagy mi az ajánlott táp típus legalább 12 SATA csatlakozással?
(Molex -> SATA átalakítót inkább kerülném. Jelenleg is úgy van megoldva...) -
_Atesz
addikt
válasz
Paxker315 #122780 üzenetére
Ezért nem szeretem ajánlani LC Power, Kolink, meg hasonló márkák Gold, vagy magasabb hatásfokú tápjait sem, mert még ha jó is tesztben, nincs nagy bizalmam a márka iránt, nem lehet tudni, nem-e idővel kispórolnak valamit a gyártás folyamán, illetve tartós tesztet senki sem szokott végezni velük.
-
gerisz23
őstag
No kifujattam a gépet,csilli villi,púpos kondit nem találtam-a tápegységbe sem.Kitudnám mérni a kondikat de lusta vagyok
Táp feszültségek rendben vannak,venti picit zörög veszek bele majd egy nemrégiben itt linkeltet bequiet 400W
-
válasz
Chaser #122778 üzenetére
Mókás, felette meg:
"6db rx 580at van rákötve tökéletesen működik"
Valaki hazudik.
Vagy mindketten
Unboxing - Nem jó. Tényleg nem
És tényleg nem tudja a ráírt értéket. -
Cs1csó
titán
válasz
Chaser #122778 üzenetére
A véleményeket nem is olvastam Qvajó!
Walter_White
Inkább ezt: Seasonic FOCUS Plus 650W Gold
Ha még olcsóbban:
- FSP HEXA 85+ 650W Bronze
- ha kell a modularitás de még mindig nem drágán: FSP HYPER M85+ 650W Bronze
vagy
- BitFenix Formula 650W Gold ennél már nem akkora az árkülönbség de 3k-t itt is lehet spórolniMég valamit megjegyeznék:
Tápra a konfig értékének 5-10%-át kell költeni csak a VGA+CPU kb. 400k együtt mindennel együtt vagy 500-600k tehát 25-50k-t érdemes rákölteni. -
Chaser
legenda
válasz
Cs1csó #122777 üzenetére
olcsó 10e ft lenne, de annyiért is inkább 350-es fsp-t vennék
egy user vélemény:
"Nagy csalódás 3 db rx 570 épphogy elbír. Platinum jelző a színére vonatkozik csak! 80 ezer ft rablás érte tizen ezres kategória max. Az evga 850 bronz tápom reggelire megeszi és az csak 32 ezer volt. Messzire kerüljétek csak pénz kidobás."
ahogy mondod, azt a 30e körüli összeget egy értelmes 650-es tápra kell elkölteni -
Cs1csó
titán
válasz
Walter_White #122776 üzenetére
Itt nem fogja ajánlani senki. Ha a profilodnál lévő konfigod alá kellene - aminek a fogyasztása kb. 400W - egy minőségi 650W-os táp bőven elegendő.
Látom az ALZA-nál most olcsó de akkor sem.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Szerintetek LC Power LC1200 V2.4 - Platinum Series - 1200W mennyire megbízható táp? Ugye LC Power anno eléggé gány tápokat adott, a mostani szériákkal mi a helyzet?
-
Chaser
legenda
válasz
ANOka #122770 üzenetére
ránéztem vmelyik 3,5"-os wd hdd-re, peak értéknek 5v-on 1,75a-t ír a spec, de ezt csak induláskor veszi fel, hdd-k olyankor terhelik legjobban a tápot, átlagos teljesítményfelvétele ennek a hdd-nek 4,5w körüli - ahogy látom csak 5v-ot használ -, tehát néhány amperről van szó
a tápod 5v-on 23a-t tud, tehát 115w-ot, aminek sokkal több hdd-hez is elégnek kell lennie mint ami a gépedben van, 12v-os ágat pedig alig terheled
ez a táp biztos jó a konfigodhoz, még akkor is jó lenne kicentizve, ha dupláját eszik a hdd-k a fentebbi értéknek
tehát az előző verziók vannak, illetve megeshet táp hiba is, de nem a hdd-k száma miatt, "csak úgy"
egyébként régen én rengeteg toshiba hdd-t kukáztam újak közül is, igaz az 2,5" volt meg más széria -
Cs1csó
titán
válasz
Daw93 #122772 üzenetére
5-10 év között érdemes cserélni, persze érdemes néha szemügyre venni és megnézni pl. hogy nem púposodnak a kondik vagy úgy egyáltalán milyen állapotban van a belseje látsz e valami elváltozást, meghallgatni a ventilátort nem e kehes már, rendszeresen kifúvatni a belsejét a porszűrőt is.
-
Chaser
legenda
válasz
ANOka #122770 üzenetére
12v az biztos elég neki, max a kisebb ágak terhelhetőségét lépted túl - 5v biztos kell a hdd-nek, 3,3-at kapásból nem tudom - , az előfordulhat ilyen számú háttér tárolónál, ezeknek az eszközöknek az össz load terhelése 100w körül alakul, tehát bármilyen mai táp kényelmesen tudja, csak ott a gond, ez nem mind 12v-ra kerül, és a mai tápok terhelhetősége az 90+ %-ban a 12v-os ágra/ágakra értendő
az is lehet, teljesen táptól független makkantak meg hdd-k, vagy ahogy fentebb írták, csak vmilyen sw hiba van -
Daw93
senior tag
Sziasztok
Nekem egy picit másabb jellegű kérdésem lenne, mégpedig az, hogy érdemes-e bizonyos időközönként cserélni a tápot vagy felesleges?
Jelenleg egy Cooler Master RS600-am van, ami kb 4-5 éves, csendben teszi a dolgát.
Köszi előre is -
_Atesz
addikt
válasz
frame>24 #122768 üzenetére
Vega 56 alá simán elég 650w-os is: BitFenix Whisper M 650W
ANOkaNem lehet, hogy csak rosszul látja a HD Sentienel a RAID kötetet?
Mennyi a keret? -
7 db 3.5"-os HDD, 1 db SSD és 1 db 2.5"-os külső USB HDD üzemeltetéséhez kb. mekkora tápra van szükség?
VGA nins benne, AM2-es alaplap A8-as procival torrentre/backupra használva.
Most egy FSP HEXA+ 400-as van benne, de kb. 2 órája ment benne tönkre 2 be db 2 és fél hónapos P300-as winchester! Minden előjel nélkül a SMART hibát jelzett majd a gép újraindítása után a HDD-k teljesen hibássá váltak a RAID vezérlő programjában. -
Cs1csó
titán
válasz
frame>24 #122768 üzenetére
Ha olcsót és jót akarsz: BitFenix Formula 750W Gold NEM moduláris de az egy túlértékelt tulajdonság.
-
frame>24
addikt
Hi!
Továbbra is Vega 56 alá:Chieftec Proton BDF 750C
vs
FSP Raider II RA2-750Vagy valami az ár + teljesítmény környéken? (nincs tuning)
(Bitfenix whisper 750 már jóval drágább, Raidmax-ról meg kérdéses belsőt írtok (cobra 1000W)...Ja és kizárólag moduláris, vagy félmodu. játszik.
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
Petrell1 #122766 üzenetére
valószínűleg nem véletlen kerülnek feleannyiba...
hasonló minőség mint az említett ses táp, pl fsp hydro g - nem ge -
de van több ajánlott is, mindenesetre ne kérdezd végig a teljes paletttát ami megtetszik, 0. hsz-ben van néhány ajánlott, illetve ezt nemrég linkelte valaki, irányadónak tökéletes, melyik gyártótól melyik típust érdemes venni, és melyik hol helyezkedik el a rangsorban -
Petrell1
csendes tag
Köszönöm!
Paxker315: Ez nem jutott eszembe hogy alulfeszelni de ma este rá is állok a témára.
Chaser: Akkor lehet hogy maradok Seasonic FOCUS Plus 750W Gold kicsit drágább nem akartam ennyit költeni egy tápra ,de ha mondjátok akkor beruházok rá. _Atesz: mondta nem ajánlja (De a cikk említette hogy 2018 január előtti kártyákkal szarakodott) milyen alternatíva jöhet szóba? Kolink tápok? Elég jó áraik vannak fele annyiba kerülnek.
Walter_White: A jelenlegi már így is 5 éves szerintem nem sok van neki hátra. Kiszolgálta magát.Nem akarom hogy csak így randomba be nyomja az unalmast.
-
_Atesz
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
prabhu #122758 üzenetére
ha van is ilyen akkor ne egy hsz-t rakj be aminél ennyi közlés van, ebből lesznek az urban legendek
ahogy norba69 csinálta, indoklással, ezt látva éppen másik táppal is megeshetett, max info nincs róla itt, nekem ismerősi körben nincs ilyen kombó, úh. nem tudom cáfolni/megerősíteni
-
válasz
Petrell1 #122752 üzenetére
ha biztosra szeretnél menni, alulfesz, és ez a ryzenre is vonatkozik.
RP Lair UT csatiján van hozzá útmutató.
ie.: AMD kártya alulfeszelése
Ryzenkülföldiül is van rengeteg "tutorial", igazából jóval több..
kevesebb melegedés, kevesebb fogyasztás, negatív befolyás nélkül a teljesítményre? Nem árt az, így a tápod odázhatod.
-
prabhu
senior tag
válasz
Chaser #122757 üzenetére
Vagy inkább ne. Volt már gond Vega-Seasonic kombóval.
-
Chaser
legenda
válasz
Petrell1 #122756 üzenetére
sztem vegyél egy ses focus plus 650 v 750-et
_Atesz
fogalomzavarral enyhén fogalmaztál ( : feléig néztem, elég is volt
azé' én azt gondoltam volna, pcx-nél van net, legalább alapfogalmakat kiguglizná' a tag ha nincs tisztában valamivel, inkább nyilvánosan beégeti magát meg a boltot...gyönyörű -
Petrell1
csendes tag
Következő kérdés
EVGA Gold Hybrid 750 GQ Semi-Modular ATX PSU - 750 W Erről mi a véleményetek? 5év gari amit kinéztem. -
-
Petrell1
csendes tag
válasz
Cs1csó #122753 üzenetére
Nem ez lenne hosszú távra csak 3 nap körül van a szállítási idő. Vennék ma is csak a közelben nincs egy árva pc shop sem... :S
Mi történhet a legrosszabb esetben viszi a gépem vagy csak a táp fog kipurcanni ebben a 3 nap alatt?Ha már itt milyen tápot ajánlanál 5 év távlatba utána úgy is csere van.
-
Petrell1
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem vettem egy Videó kártyát rx vega 64 nitro+. És úgy emlékeztem 650W tápom van de csak 550w os. Ez meg bírja hajtani egy pár napig még meg nem jön az új tápom?A konfigom
fsp raider 550w
crosshair 6 hero
1700x ryzen
32gb g.skill flare x ddr4
2hdd sata és egy ssd
3 ventiElőre is köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
_Atesz #122749 üzenetére
anno két boltban is ahol dolgoztam, én intéztem el, h legalább egy fsp pnf legyen benn a választékban, az a vicc, 5-6e-ért mentek, kb a leghitványabb sem volt sokkal olcsóbb azonos teljesítménnyel
volt egy eset, tag megcsinálta magának a konfigot papíron, rendben is volt, leokéztam, de a táp még kérdőjeles, ő szeretne egy minőségit, majdnem nyúltam is az fsp-ért, és akkor folytatta, tehát egy 500w-os codegent - kb 150w load-os géphez -, ezt ajánlották az infoanalitikus ismerősei, oké, hajrá., én nem ajánlom, a te géped, ha az ismerősök értenek hozzá nem tudok ezzel vitába szállni....
szervizes "kollegák" részéről a kedvencem: " mi a baj ezzel? van benne anyag" ( : de látom, az még most is dívik :d -
syberia
veterán
válasz
_Atesz #122744 üzenetére
PFC fajtái helyett én a helyében a DC-DC szabályozású tápegységek stabilitás- és hatásfokbeli előnyeit részleteztem volna. Vasmaggal szerelt tápegységet már nem nagyon kapni, legalábbis a minőségi darabok között.
(#122745) balazska92: Az minőségi Sirtec belsős, el tudom képzelni hogy a 7850 is túlélte. Ami neked mindenképpen jó hír, az új táppal rápróbálhatnál majd. Az fsp hyper m 650 már megvan véve?
-
_Atesz
addikt
válasz
chopin42 #122748 üzenetére
Da komrad, ami nagy és lenni nehéz, az haraso! Mi is így csináltuk Volga!
A legnagyobb gyöngyszem, tulajdonképpen mehetne aláírás idézetnek is: "az aktív PFC-vel tudjuk kiszűrni a hálózati problémákat, amik kárt okozhatnak a számítógépünkben"
Egyébként legalább annyi volt benne, hogy meggondolta magát, és kivette az NBase tápot, illetve minőséginek csak a Hypert nevezte, szóval egy szinttel feljebb van, mint az átlag számtech eladók többsége.
Igaz viszont, hogy irodaiba jónak nevezte az olcsóbb tápokat. Nem tudom, ha egy könyvelőnek elszállna egy éves adatbázisa, mert mondjuk a sz*r táp zárlatba vitte a vinyót, akkor megnézném, ahogy a hölgy elkezdi üldözni a tagot.
csicso82Gondolom viszik azokat a tápokat, mint a cukrot. Mondtam itt helyben is a boltosnak, hogy tartsanak minőségi tápot, az volt a válasz, hogy minek, úgy sem viszi senki, ha meglátják, hogy a fele annyiba kerülő is 500W-os, akkor azt viszik.
Nyilván oda tehetett volna egy olcsóbb FSP-t, vagy egy csifit', de azok nem dobozosak sok esetben, nem harisnyázottak a kábelek, tehát optikailag nem olyan jók. -
Chaser
legenda
válasz
balazska92 #122745 üzenetére
Cmoscleart csinaltal? Az is lehet gond ilyenkor
Olyannal meg nem talalkoztam, h csak a vga csati halt volna meg a lapon, de sok mindent lattam, ezt sem tartom kizartnak_Atesz
Ezt majd megnezem otthon, kivi' vagyok ( : -
balazska92
senior tag
válasz
syberia #122735 üzenetére
chieftec ctg 550 80p volt a táp, le is fényképeztem a belsejét mert totál szétszedtem, megvan hol füstölt el, majd felrakom a képet ha lesz rendes gépem
azóta viszont történt update, másik, gagyi táppal, ami azt jelenti hogy a lapomba csak a 24 pines táp van rákötve, lap bal felső részében pedig a 8-as pin helyett csak 4-es van bent. VGA teljesen kiszerelve, mert arra nem jut elég tápcsati. Így most működik, szóval lap, proci, memória, hdd, ssd, úgy néz ki jó. A vga-t nem tudom tesztelni mert nincs annyi tápcsatlakozóm hogy azt is beüzemeljem
-
_Atesz
addikt
Kávé helyett: Miért jobb választás a minőségi tápegység? (PCX)
Van fogalomzavar rendesen. -
syberia
veterán
válasz
Chaser #122740 üzenetére
Na jól van, már olvasni sem tudok.
Ez egy jó kérdés, de igazság szerint még nem gondolkoztam rajta, tény hogy elég sok hozzászólás gyűlt fel az évek alatt. Talán nem baj ha egyben marad, mert így nem kell külön archívumok között bogarászni.
(#122741) MMIX: Megyünk a végtelenbe, 120+ Kryptonium hatásfokkal.
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #122739 üzenetére
óóóóóóóóóóó, nem erről beszélek
dupláztam, törölted, helyes, ha valaki, akkor én nagyon nem hsz-t gyűjtök ( : van h 5-6 választ is összevonok egybea topikok össz hsz-eiről van szó, anno 50e-nél volt a limit, utána be kellett záratni a topikot és újat nyitni, aztán felvitték 100e-re
itt már 120e+ a hsz-ek száma, ezért kérdeztem, változott a limit? -
Chaser
legenda
válasz
Cs1csó #122732 üzenetére
én meg klattyingattam' a be quiet tápod miatt, és találtam egy ilyet:
be quiet! Pure Power 11 CM 400W Gold
azt mondja a spec, h 60% terhelés alatt 10db a zaj, mindezt egy puskacsapágyazású - erről eddig nem hallottam - ventivel tudja
2db 12v-os ága van - lehetne éppen 1 is -
fél modu
mindenesetre berakom talonba, 20e ft körül nem rossz 5 év garralszerk:
mikusz87
szívesen -
mikusz87
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg egy FSP HYPER 500 tápon van. Elbírja az alábbi konfigot?
ASUS Z97-P
I5 4690K
Gigabyte RX 570 Gaming 4GB
2 x 4GB RAM
1 x SSD 128 GB
1 x HDD 1000 GB
2 x ház ventilátorKöszönöm előre is a segítséget.
-
Cs1csó
titán
válasz
balazska92 #122727 üzenetére
Az a baj, ha a lap halott akkor nem tudod a többit tesztelni. Ha lenne egy másik géped ami jó abban lehetne mindent kipróbálni és ha ott bizonyítottan jó a CPU, VGA ,RAM tiró és ezeket az eredeti lapban nem tudod működésre bírni akkor lehet vége a lapnak.
-
-
Cs1csó
titán
-
tomgabor
senior tag
10-15k körül keresek tápot, a mostani CTG-500-80P szeretném lecserélni.
FX-6350(csak CPU-NB OC van), RX460(tápcsatlakozó nélküli) és 1 SSD, 1 HDD van a gépben. -
Cs1csó
titán
-
Törzsúr
senior tag
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: 35-40000 (kis játék lehet még benne)
2.: A masina az adatlapomnál
+1: Halk (!!!), félpasszív, moduláris,
● Tuning, Processzort tenném esetleg 3.6GHz-re, VGA-hoz nem nyúlokSeasonic 400 wattos passzív tápomra nem mertem rákötni a Vegát, volt a polcon egy vatta új 700 wattos csifi GPS típusú.
Köszönöm
-
Cs1csó
titán
válasz
balazska92 #122717 üzenetére
Legalább 2KW-os kell, viccet félretéve ha a i7 3770k + 980Ti-hez elég egy 650W-os táp is. Ha nem szükséges a modularitás: FSP HEXA 85+ 650W Bronze
-
MM
őstag
válasz
balazska92 #122715 üzenetére
Érdemes egyesével végigtesztelni az alkatrészeket, előfordulhat, hogy nem minden ment tönkre...
Annakidején a kodegány nálam a hangkártyát és videokártyát vitte, a többi túlélte... (Bár ez már 20 éve volt!
Azóta csak rendes tápot használok.)
-
szabferi
tag
Azt hiszem tesztcélból berakok a ház mellé egy 2. tápot (amit csak simán bekapcsolok egy gemkapoccsal) ami csak a videokártyának adja a kakaót....
Gány munka az biztos, de hát igy jár az aki "márkás" gépet vesz....
-
szabferi
tag
válasz
Chaser #122712 üzenetére
Igen, én is guglizgattam gyorsan, hát ez szopás
A vicc az, hogy a 8200-ashoz még az ebayes HP átalakítót is meg kell babrálni....
https://www.ebay.com/itm/AYA-12-Inch-ATX-Main-24-Pin-to-6-Pin-PCI-E-PSU-Power-Adapter-Cable-18AWG-HP-Z220-/152350662741?hash=item2378cea055:g:3OQAAOSwJ7RYS4x1
Hát ez fasza
-
Chaser
legenda
válasz
szabferi #122709 üzenetére
rákerestem, első blikkre egyedi csatlakozósnak tűnik, ami nem jelenti azt, h ne lehetne más tápot belerakni, de akkor szét kell bontani a 24-es kábelt és a megfelelő helyekre csatlakoztatni a régi táp csatlakozóiba
méretét nem néztem, lehet az is eltér
ennek két oka van, ne tudjon a felhasználó bármilyen gagyi tápot a gépbe rakni, másrészt, csak a gyártótól tudjon tápot venni - jó drágán persze-
szerk:
ilyen képeket találtam róla -
szabferi
tag
válasz
_Atesz #122687 üzenetére
Radeon 7850 van a gépben - ami egyébként egy gyári HP Elite 8200 CMT torony - i5 2400 processzorral.
A gyári 320W-os 90% hatásfokú tápegység van benne.2015ben vettem, azóta van benne a kártya és üzemelt becsülettel.
Furcsán fagy le, mert először a vindows kép merevedik le (simán terhelés nelkül is), az egér mozgatható marad... kb 2 hét alatt jutott el a játék közben néha lefagy állapottól a mostani bekapcsolás után 1 perc alatt megfagy állapotig. Drivercsere nem volt, oprendszert se baszogattuk.
Videókártya nélkül minden pöpec (tehát a ram OK, a CPU ok), ha a videókarit beteszem akkor jön a hiba.
A kártya sem hibás, egy másik gépben tegnap 6 órán keresztül játszottam vele, tette a dolgát. (hála istennek nem kell újat venni)
Igy másra nem tudok gondolni, csak azt hogy a táp öregedett meg.... illetve kicsit remélem is hogy az, mert ezt a legolcsób cserélni.
Régi beidegződés alapján ("chieftec az jó") ezt gondoltam megvenni a hardverkerből (itt van 2 háztömbre, nem megyek máshova
:
-
szabferi
tag
válasz
syberia #122689 üzenetére
Köszi, méregettem és tényleg - keskenyebb és alacsonyabb mint a szabvány tápok, ergo max egy csavarral lehetne felfogatni, nem barkácsolok vele (köszönöm a többieknek is a reakciókat).
Megyek veszek egy rendeset....
Egy kérdés: nézegettem az itt linkelt "táp rangsot" és meglepődve láttam hogy Chieftec nincs is benne....
Amikor utoljára tápot vettem, akkor a Chieftec még jónak számított (vagy 6-8 éve
), mi történt vele? Szétbarmolták a márkát?
-
_Atesz
addikt
válasz
balazska92 #122704 üzenetére
Kb. ez az egyetlen, ami kompromisszummal ajánlható:
Chieftec 700W GPE-700S ECO táp 12cm v.BOXÉn inkább szereznék 7végére egy tápot kölcsön, 980Ti kivesz, alaplapra monitor tikbél ráköt, és mehet a netes rendelés.
csicso82Szerintem azokat a tápokat a tűzijátékok menübe szerették volna tenni.
Hozzáértésüket jelzi, hogy egy űberelhetetlen 2KW-os tápot is listába tettek, mert ami nagy, az csak jó lehet. -
syberia
veterán
válasz
balazska92 #122698 üzenetére
Ezek között sem látok jót. A tápod nem véletlenül füstölt el, tekintsd intő jelnek, remélhetőleg a géped megúszta a beépített védelemnek köszönhetően. Ha most veszel egy gyengébb minőségűt, akkor valószínűleg az sem fogja sokáig bírni, ha nincs szerencséd akkor a géped többi alkatrésze bánhatja meg. Inkább rendelj meg valahonnan a fentebb ajánlott tápegységet, azzal biztonságban lesz a géped.
-
balazska92
senior tag
De a második lista már tartalmaz jókat nem? Chieftec, zalman stb, onnan ha tudnátok ajánlani akkor megpróbálnám azt megvenni
-
válasz
balazska92 #122700 üzenetére
éveken át használtam notit külső monitorral és bill-egérrel, esetleg?
-
prabhu
senior tag
válasz
balazska92 #122698 üzenetére
Minőségi 600 W alatt ne is gondolkozz.
-
Chaser
legenda
válasz
balazska92 #122700 üzenetére
eccerű'...lerendelsz valamit neten, átveszed, nem karcolod össze beszereléskor, értelmes boltból meg rendelsz értelmes tápot, és mikor az megjön, visszaviszed azt a "csodát" amit holnap tudnak adni
ha tisztajófej' akarsz lenni, adsz nekik majd cserébe egy ezrest - 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásásrlástól netes rendelésnél -
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Silverstone st1200-pts tépegység
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest