- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Chaser #143415 üzenetére
Nem tudom, hogy Te vagy balszerencses vagy en szerencses.
Az elmult jopar evben volt egy Acer laptop ventilatoraval bajom, kb 1 honap utan. Egy tplink router wifije meghalt kb fel ev utan.
(Egy tplink usb-s wifi kartya meghalt 5 ev utan. Egy samsung tv 8 ev utan.)
Ezt nem gondolnam soknak.
Hogy a temahoz is legyen koze, tappal nem volt gondon soha. -
dudika10
veterán
válasz
Chaser #143412 üzenetére
Nem tudom te miket vasarolsz, de en nagyon reg nem talalkoztam hibas termekkel, pedig nem keveset vasarolok.
Egyebkent teljesen normalis, hogy a hasznalat legelejen megy tonkre egy elektromos eszkoz. A beepitett hibas alkatreszekre ez a jellemzo.
Van minosegbiztositas a legtobb esetben, ami osszeszereles utan smoke testet jelent, ami ido alatt nem jon ki egy korai hiba.Ha minden egyes legyartott eszkozt 1 hetig tesztelnenek, te lennel a legjobban felhaborodva az aron.
-
_Atesz
addikt
válasz
Chaser #143408 üzenetére
Az sem az igazi, mert akkor meg az üzlettel cseszel ki.
Már így is sok a reklamáció az üzletek részéről (szvsz jogosan), mert vannak akik visszaélnek a 14 napos elállással, és tesztelgetni vesznek cuccost, utána meg visszaküldik.
Viszont onnantól az egy bontott termék, tehát azon eleve veszít az üzlet, plusz a vele járó ügyintézés.
Én inkább letesztelem 14 napon belül, és persze igyekszem hosszú garidejű terméket vásárolni. Meg persze minőségit. Aztán ha... [link] -
-
Dönc
tag
válasz
Chaser #143055 üzenetére
Félreértés ne essék, egyáltalán nem a hyperól van szó. Mint te is írod a szutyok is a prém kategória is teljesen lutri, hogy mennyit megy el. Ezen okfejtés mentén azért belátható, hogy fölösleges kilapátolni egy rakat pénzt az ablakon, ha ez sem garancia arra, hogy "örök" életű lesz a táp. Nekem is volt XFX tápom pár éve, de még bőven garidő alatt elkezdett zörögni/csörögni, egyébként működött, de ez nálam válóok.
Igazság szerint az összes táp, amit vettem ajánlott volt ebben a topicban a maga idejében. Ezek szerint nekem volt mákom, hogy nem pusztított el semmit eddig egyik se. -
válasz
Chaser #142897 üzenetére
Én abban a hitben voltam, hogy mindegyik ágnak saját vezérlő köre van, és ha ezeket párhuzamosan kötjük, csak megzavarodnak, a minimálisan eltérő kapcsolási frekvenciától, referenciafeszültségtől, stb.
Olyan nagyon sok railes tápot még nem láttam, nekem volt olyan régebbi FSP400-60APN tápom ami áganként 17A-t tudott, a sárga vezeték volt megjelölve csíkozással, az a cpu plusz tápra ment, minden más a sima sárgáról ment. -
-
Cunaja
addikt
válasz
Chaser #139306 üzenetére
Szia!
Jelentem, a gép néma és nincs bekapcsolva a félpasszív mód.
Eddig nincs hiba.
1 valami volt csak gond, hogy a kábelek azért igen vastagok az EVGA-n.
Jó, lehet az is csak azért volt gond, mert 3 SSD és 3 vinyó is van benne, ez miatt sok a kábel.
Ami a lényeg, hogy a hangszigetelt házból csak a hdd zaja jön ki nagyon gyengén, persze csak íráskor.
A ház ventiket is kicseréltem, Artic P12 PWM-re.
Olyan mint ha a gép nem is menne. Nyomtam egy terheléses tesztet, de akkor se volt hangja.
Már csak a sebességet kell szokni, hogy ha valamit indítok, egyből indul.Néha nem is látom, hogy mit csinál. Mondjuk ez köszönhető szerintem a CL14 3600-as 32GB ramnak is a Samu Evo plus mellett. A táp hangját még nem hallottam.
-
gabber01
addikt
válasz
Chaser #139324 üzenetére
Persze, hogy összefügg a tdp az fps-sel, csak én nem arról beszéltem, hanem hogy a tdp viszont nem feltétlenül függ össze a cw-nal. Erre hoztam a példát, hogy max tdp-n egyik alkalmazásban tapasztaltam cw-t, amiben sok fps-t tudott a kártya, míg másikban nem volt cw, amiben szintén max tdp-n ment, de csak relatív kevés fps fért ki a csövön. Nekem ez a része érdekes.
-
gabber01
addikt
válasz
Chaser #139322 üzenetére
Hát talán mert vga-t azért vesz az ember, hogy minél gyorsabb legyen a game, nem? :)
De érdekes, mert én eddig azt vettem észre, hogy fps függő a cw, és nem a tdp-től függ. Pl. az enyémnek is van pici, de csak 100fps felett kb. Minél több, annál észrevehetőbb. De pl. olyan gameben, ahol csak 100 alatt tud hozni, ott nincs semmi, pedig ugyanúgy maxon pörög. -
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #139316 üzenetére
cw-t a tápegységgel kell fixálni (addig menni utána vagy kiválogatni) ,ha olyan tápot találunk ami nem ciripel biztosan akkor a többi a vga n múlik ,így ha szerzünk egy vga t ami majd esetlegesen elkezd terhelés alatt muzsikálni tudni fogjuk ,hogy biztosan a vga a ludas és mehet vissza cserére ha idegesít vagy elállni a vásárlásától.
Én is olyan tápot választottam ami nem produkál cw-t ,és mondanom sem kell annyira könnyű nem volt mert kell hozzá némi szerencse is ,az meg ,hogy az ember tápot cserélgessen ha a jövőben esetleg nagyobb vga t szerezz nagyon nem kényelmes dolog ,de ezt már megbeszéltük.
Lehet neked és nekem könnyű egy tápcsere ,de másnak meg egy rémálom minden egyes alkatrészt buzerálni miatta csak azért mert a vásárlásnál nem gondolt a jövőre.Fontos még ahogyan fentebb említettem ,egy tápvásárlás sikere általában 50%-os ,nem minden egység tökéletes sajnos a mai tömeggyártást figyelembe véve még típuson belül sem ,így ha megszereztük a tökéletes egységet számunkra ,és nincs idegesítő viselkedései sem ,legalább legyen benne tartalék mert nem szeretnénk még1x ennyit menni utána. Nem tudni mit hoz a holnap ,mit szeretnénk cserélni ,mi jön velünk szembe jó áron ,pl. vga t cserélgetünk leggyakrabban és a tápegység kb. az utolsó a sorban - ő marad a legtovább terveink szerint.
Ferke77
Én a SS Prime tápomat még 42k-ért vettem az ufó boltban (12 év garival) ,mára már sehol sem kapni csak egy helyen ,ott meg közel 70k az ára.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Chaser #139316 üzenetére
Igazad van, hogy a mostani vga árak mellett egy király táp is "morzsányi" kiadás, de mikor én vettem a vegát, akkor az 70 ezer volt (a táp meg lett volna pl. 40-50 ezer).
De ha csak a cpu nézem az esetemben, a8 9600-tól eljutottam 3900X-hez bőven egy táp életén belül (oké, ez nem akkor nagy difi watt-ban, mint pl. 1050Ti vs. vega 56).
Sosem lehet tudni mikor kapja el az embert a "gépszíj" és érzelmi döntést hozva cserél alkatrészt.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Chaser #139313 üzenetére
Értem a logikádat, csak sokszor menet közben kerül be egy "monster" a gépbe (pl. alkalmi vételként). Az addigi vga-k egy 450W-os táppal is működtek volna.
Ha tudtam volna előre, hogy vega kártyám (is) lesz, akkor 850W lett volna célozva teljesítményben (most a táp márkájától tekintsünk el). -
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #139304 üzenetére
Ki is használtad az adott Corsair tápot telesen 2 hétig ,vagy csak alkalmanként használtad?
Ez sem mind1...Én a vásárolt terméket amit online rendelés alapján vettem át általában direkt nyúzom 2 hétig ,konkrétan a gépemet ki sem kapcsolom ,max. 4 óránként megy alvó állapotba ha nincs használva (mindenem garanciális).
-
Cunaja
addikt
válasz
Chaser #139293 üzenetére
Vettem mellé azonnali cserét. Már nem érdekelt a 3100-sem, de nem lesz macera.
Meggyőztél.
Most a memóriával küzdök, hogy 4 x8 vagy 2 x 16 legyen. A Zen3, állítólag a 4-et szereti.
Már a single és dual rank közötti különbséget átrágtam, vagyis ha duplán rakom a ramokat, akkor mindegy.
Ezzel viszont átszaladok a memória topikba. -
Cunaja
addikt
válasz
Chaser #139288 üzenetére
Jól elvagytok!
Oké, hogy tudja a passzív módot, de csak az Alzán olcsó! Elég jók a paraméterei és jóval kevesebbe kerül mint máshol, csak az Alzával van némi problémám.
Garanciális ügyem volt velük és majdnem két hetet vártam rá, hogy a pénzemet visszakapjam. Most a napokban megint volt egy pendrive problémám és 1 hetet vártam. Teljesen automatizált a garanciáztatás. Email-ben panasz, kapott sorszám alapján dobjam be a ládába, majd ők válaszolnak valamikor. Nos megfogadtam, hogy semmit nem fogok náluk venni. A garanciáztatást is csak 2-évig csinálják, utána már a gyártóval kell intézni.
Azért mondjuk elég kellemetlen, ha mondjuk bedöglene és két hétig se táp, se pénz.
A reklámban is az van, Alza.huuu, tényleg huu.
Igen, igazad van, hogy nem írtam a bővítést, elnézést. 2 db videókártya lesz majd benne, de nem most, amig csillagászati árak vannak. W: Ha OC-n lesz a CPU és a ram, illetve a GPU és egy USB-c HUB 3 telefont tölt, 417W a fogyasztása, vagyis szűken, egy 500W-os Gold is elég lenne. A tervezett bővítés miatt néztem nagyobb tápot. Azért is, hogy 50%-on menjen mondjuk és ne legyen hangja. A kiszemelt tápok közül a CM már ki is esett, mert nem tudja az OCP-t. Az FSP-ről meg nem találtam olyan véleményeket, ami meggyőzött volna. Marad a Be Quiet. Tápban is olyan elvet vallok, amit műszaki cikkekben. Nem fogom a márkát megfizetni, ha csak szinte a névben tér el valami(enyhe túlzással). Számomra az a lényeg, hogy menjen a gép, stabil és hangtalan legyen, illetve legyen védelemmel ellátva. 2db 7200-as és 1db 5600-as vinyó lesz benne, most kaptam egy 2Tb-t ajándékba, ami nem is volt számolva.
Néztem rengeteg tesztet és rengeteg véleményt is, de gondoltam megkérdezem itt is. Azt azért nem szeretném, ha esetleg egy vita lenne ez miatt.
[Be Quiet! System Power 9 600W tápegység (BN247) videól] 13:58-nál van a zaj teszt összehasonlítás, ami nekem elég. Annyit írnék még, hogy jelenleg egy 500w-os Nbase táp ketyeg a gépben 8-éve és hangtalan ( 6500ft volt ). Ebbe a gépbe azért kicsit minőségibb kell, de a lélektani határt nem fogom átlépni egy táppal sem. Munkából élek, nem milliomos vagyok. A villanyszámláról annyit, hogy akinek klímája van otthon, az megsem érzi ezt a különbséget. Bocsi a hosszú szövegért. Gondoltam leírom és köszönöm a segítséget! -
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #139283 üzenetére
Feltételezem ,azért vagyunk egy páran ,akiket évi 2400ft nem vág földhöz.
Cserébe jár a tartósabb fél passzív üzem ,a jövő biztos bővítési lehetőség (tartalék-biztonság érzet) ,és tutira nem kell új tápért rohangálni ha nagyobb étvággyal megáldott alkatrészeket szeretnénk.Hidd el ,nem annyira jó buli egy tápcsere ,majdnem az összes alkatrészt meg kell hozzá cibálni.
Szerk.
Pl. én egy 3070 hez biztosan nem 550w os tápot vennék ,pedig tudom hogy elég ,viszont nem szeretem az alkatrészeim full-on hajtani. -
nrg_52
addikt
válasz
Chaser #139281 üzenetére
Alapvetoen igazat adok neked a tulmeretezessel kapcsolatban, viszont ha a nagyobb alig dragabb biztosan azt vennem en is. A 2400ft/ev azt hiszem meg elviselheto veszteseg kategoria. En nem sok embert ismerek legalabbis, aki egy ev alatt ne koltene ennel nagyobb osszeget meg ennel is nagyobb hulyesegre.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #139277 üzenetére
Szerény véleményem szerint annyira nincs túlméretezve egy táp ha 600w ,gondolok itt a későbbi fejlesztésekre ,vagy ha majd új gépet vesz az ember megmarad a régi egység és azt viszi tovább...
Az emberek többsége nem szeret tápokat cserélgetni 2-3 évente ,1x akarnak venni egy normálisat ami minimum 5 évig kiszolgálja (nem hiába adnak rájuk 10 de minimum 5 év garanciát).
Én is boldog lettem volna ha mai napig használhatnám a 450w os megbízható Corsair om ,de sajnos kevés lett már a 2070S meglétével ,csak ezért kellett vennem nagyobbat ,amúgy semmi bajom nem volt vele és mai napig tökéletesen üzemel.Táp csere az egyik legfárasztóbb komponens ,hisz arra van kötve minden ,házat és tápot hosszabb távra veszünk ,minden mást csak 1-2 évre általában.
A picit túlméretezett egységben még az a jó ha félpasszív ,hogy sok esetben be sem kapcsol a ventilátor és passzívan tudja végrehajtani a feladatát ,természetesen nem 1000w-ra gondolok ,de egy 600-650w teljesen rendben van és érhető az elvárás ,főleg ha az új vga k fogyasztását vesszük alapul. -
SRC
tag
válasz
Chaser #139264 üzenetére
Ha szétszedsz régi dvd olvasót abban találni ilyen összenyomható gumi rezgéscsillapító bigyókat négyet, amiket be lehet tenni csavar alá kvázi alátétnek. Én annó qrvára ráértem egy selejtezés alkalmával mert késett a cigó aki vitte a cuccot és szétszedtem vagy egy tucatot. Az rengeteget számít ventizajnál ha van a csavar alatt, tettem bele. A giga rpm nem tudom pontosan mennyi, nem mértem le, csak tipp, valamivel több levegőt tol 12V-on, mint egy hagyományos venti 7V-on, de nem sokkal, lehet neked van igazad és még 1000rpm sincs, igazából tökmindegy a lényeg, hogy nem tolakodó. Mondjuk nekem a radin CPU hűtőventi van kettő is mindkettő alaplapról vezérelve és mivel sűrű a radi lamellája az ottani szélzajt hallom. Ami annál halkabb azt meg nem.
Köszi akkor figyelni kell és néha van jó 20-25 körül. Ez kb. reális árnak hangzik az inflát beleszámolva... Mivel egyelőre hibátlan a csifi annyira nem s.o.s. hogy ne tudjak kivárni egy akciót...
-
SRC
tag
válasz
Chaser #139261 üzenetére
Ördög tudja nekem ez inkább tűnik hype-nak.
Úgy értem amióta nincsenek 2GPU-s VGA-k és nem éri meg SLI, CFX -et összetenni nem is használom ki a 650W-ot, de messze nem.
Ezért (is) simán beletettem egy brand-elt Gigabyte ventit a csifibe, valami alacsony fordulatú venti, ami kussban van 12V-on.
Tudod, új gépházba szerelve értékesített Gigabyte matricás, ördög tudja ki gyártja nekik, szerintem max 1200rpm lehet.
Ezzel megy vagy 5-6 éve, szóval régen. Ez a giga 12V-on pörög annyit mint a gyárija minimumon kb.
Most RX580 8GB van a gépben. Nem egy 4870X2, de azért szeret eszegetni, meg fűteni ez is, de nem forró a táp picit sem. Van benne védelem túlmelegedés ellen. Éveken át SLI meg CFX rendszereket tápláltam vele, de közben volt 9800GX2 és társai is... ezt meg sem érzi hangtalan ventivel sem.Emiatt gondoltam, hogy maradnék ennél a túlméretezésnél és legyen akkor a kövi is 650-es, de ha csak 35-40k körül van jó 650-es, akkor lehet megvárom inkább, amíg ez megkotlik teljesen.
Csak úgy látom, hogy az a trend, hogy egyre érzékenyebb HDD-k jönnek és ez meg már tényleg egy öreg táp. Ha elvisz magával egy nagy HDD-t úgy meg már nem bolt... -
Chaser
legenda
válasz
Chaser #139257 üzenetére
olcsóbb is mint a bq valamennyivel ( :
bár nem annyir nehéz két árat összehasonlítanide aki itt kap ajánlást azért van hogy más is lássa - nem mintha az emberkék 90+ %-a két hsz-t is visszaolvasna, de legalább elvi lehetősége ott van -
privát zargatást pedig tessenek' már elfelejteni
nem free private support van sztem a nickem alatt -
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #139238 üzenetére
Pedig jó tápot nem szabad eladni ,kényes téma.
Típuson belül sem mind tökéletes ,mai tömeggyártást meg figyelembe véve kb. 10 tápból ha teljesen tökéletes 4db ,többinek meg úgy is lesz vlmi baja ,ciripel ,ventik elkezdenek kerregni ,kikapcsolás után a híres elektronikus zajok ,vagy rossz értékeket produkálnak áganként.
Én szó szerint minden tápomért megszenvedtem ,ez a topik a tanu ,mostani SS prime nek is 2x futottam neki mert az első példány szétperzselte az alkatrészeket és még finoman is fogalmaztam terhelés alatt.
2 db táp ami elsőre tökéletes volt az életemben a megszámolhatatlan mennyiség mellett amiket már haza hordoztam ,4,5 éve egy cx450m ami mai napig halk és hibátlan ,a másik meg ez a Evga B5 ,utóbbival még nincs hosszútávú tapasztalatom ,ellenben a Corsair cxm csodával ami már három generációnyi konfigot ki szolgált minden gond nélkül és a legnagyobb biztonságban ,de nem nagyon hiszem viselkedése alapján ,hogy ennek az evga nak lesz majd vlmi baja ,elég jónak tűnik.Azt hittem a farcalt adtad el ,akkor nem szóltam
-
válasz
Chaser #139234 üzenetére
Ez alapján a hatásfoka igen jó a B5-nek. :) Tényleg jobb mint Bronze
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Chaser #139151 üzenetére
Max ott tudnám elképzelni, ahol nagyon sokat használják az alvó módot. Láttam már helyeket, ahol nincs kikapcsolva a gép estére, csak alvó aztán szevasz. Az más kérdés hogy 50 vs 75% hatásfok mellett is csak 4-5 w-okról beszélünk, de na. Viszont ilyet átlagember az ssd-k korában nem csinál
-
spgabor
aktív tag
válasz
Chaser #139137 üzenetére
Lehúztam róla pár hdd-t, majd visszanyomtam, akkor elindult szépen a gép. Talán csak annyi történt, hogy a ráírt teljesítmény felét sem képes leadni az a sz.r, mert kb 230W-ra számoltam a csúcsot. De nem dolgozott minden lemez rajta. Azért is kerestem úgy tápot, hogy 300W-ot tudjon, de azt tutira.
Munka után próba..Minden esetre köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
spgabor
aktív tag
válasz
Chaser #139125 üzenetére
Szia,
inkább legyen picit drágább a tervnél, de jobb a sok gar. Most egy Lc-Power táp volt alatta 420W papíron. Gondoltam jövő hétig kibírja, amíg veszek újat. Ma reggel állt a gép...
Hétvég miatt meg most csak keddre tudok rendelni, mert helyben a boltok csak nagyon drágán a szemetet adják. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Chaser #139111 üzenetére
Rendeltem egy ugyan ilyen tápot de egy másik boltból, hogy ne ugyan az a batch legyen. Ma fog megjönni. Az előzőt még nem küldtem vissza. Megnézem hogy az új táppal cicereg-e ugyan az a konfig, és ha nem cicereg, akkor a cicergőset vissza fogom küldeni.
Ha ezzel is cicereg akkor gőzöm sincs mit csináljak
Az vajon mennyire korrekt megoldás, hogy csak a cicergős tápot cserélem ki a gépben, a kábeleit viszont benne hagyom? Vagy cseréljem ki a cicergős tápot és annak a kábeleit is az új tápéra?
Teljesen ugyan az a model, elvileg teljesen ugyan olyanok a kábelei. És mivel korábban ilyen ügyes voltam és sikerült megtesztelnem a Seasonic kábelekkel, amikkel szintén cicergett, ezért gyanítom hogy nem a Fractal kábelek felelősek a jelenségért.
Bár korábban írtátok hogy néha még azonos modellnél is lehetnek eltérő kábelek, ezért inkább megkérdeztem -
4264adam
veterán
válasz
Chaser #139047 üzenetére
2 napja Fractal Design Ion+ 860P tulaj vagyok, elállhatok még tőle
Csendben teszi a dolgát a háza kissé melegszik. De passzívban is el kell vezetni valahol a hőt.
Ami feature tőle: Számítógép leállításnál bekapcsol minimális fordulaton, járatja magát 30mp-ig majd ő is leáll.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Chaser #139043 üzenetére
Oké, oké, vettem az adást. Köszi mindenkinek. Tényleg tök jó lenne beírni az összefoglalóba. Meg a tápra ráragasztani egy nagy piros plecsnit, mert ahogy látom nem én vagyok az egyetlen aki összekevert tápkábeleket.
Tényleg olyan egyértelmű dolognak tűnt, hogy ha az egyik vége szabvány, akkor a másik vége miért ne lenne az?Azért remélem maradandó károsodást ezzel nem tudtam okozni benne.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Chaser #139038 üzenetére
Ahh basszus, szóval csak át kell kábelezzem az egész gépet.. rendben, holnap reggel megnézem. Annak nagyon örülnék ha úgy jó lenne.
Igen, a Focus Plus Gold kábeleivel próbáltam ki, mert fizikailag kompatibilis vele és néhány helyről nem volt kedvem kihúzni a régi kábeleket.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #139033 üzenetére
Én is hiszek neked ,elég jó árban van és biztosan jó cucc ,el is gondolkodtam kéne egy tartalék egység ,de arra ott van még a régi cx450m em amire van még mindig pár hónap gari is (4,5 éves).
Viszont ,esetleg ha megdögölne az 650 es SS Prime csodám ami a visszajelzések alapján nem is ritka eset ,2 kártyás rendszer alá már kevés lenne a 450 es táp ,ezzel a evga 650 el meg biztonságban érzeném magam vészhelyzetre.
-
-
-
hamburger97
csendes tag
válasz
Chaser #139017 üzenetére
Hmmm, köszi szépen még egyszer.
Mindenesetre szerintem tápcsere lesz, ami remélhetőleg megoldja a problémát, de akkor lehet nem a 860-ast választom - habár nem feltétlen felesleges a későbbieket nézve, esetleges update-nél azzal már nem kell foglalkozni.
(Off: Esetleg ötlet, hogyan tudnám kidebugolni a probléma forrását?) -
hamburger97
csendes tag
válasz
Chaser #139014 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót, és az ajánlást is, utánanézek.
Aida szerint (amit ugye nem nagyon kellene viszonyítási alapnak nézni) az egyik 1660 S kb. 80W-t, a másik 90W-t fogyaszt menet közben, a 1050 Ti-ra van kötve monitor, ez alaphangon 35 W-t.
A jelenség, ami miatt új táp kell, hogy viszonylag sűrűn (napi szinten) megreccsen a gép és újraindul, ezért gondoltam a legalább 750-re. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Chaser #139012 üzenetére
Igen nekem is furi hogy belülre tették. De a mostanit sem kapcsolgatom, ezt sem fogom.
Az nagyon tetszik hogy kikapcsolás után még pörög egy kicsit, mint pl. a konzolok is.
A mostani Seasonic az félpasszívra van beállítva, és fogalmam sincs hogy ezt hogy csinálja, de szerintem állandóan passzívan megy. Még játék közben sem hallottam felpörögni, pedig időnként akár fél napokat is játszottam. És hiába akarnám kipucolni néhanapján a gépházam alsó porfogóját, sosincs rajta egy szem por sem. Szerintem annak még nem ment a ventije egyszer sem
Pedig elvileg 40% felett passzív hűtésre kellene váltania, és játék közben a gépem összefogyasztása el kell hogy érje a 400W-ot, ami inkább a táp max teljesítményének a 75%-a körül van. Ezért is mondtam hogy nagyon szeretem, mert mindig csendes
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #139011 üzenetére
pontosabban anagy kiugró árammal nem tud(ott) több seasonic mit kezdeni
más design az elektronika, mint ami pl 3080 kategóriához kell
a 860-as fractalod 260w-ig passzívan fog menni - de ha a hőmérséklet engedi akkor 300w_ig is, az 560-asom papíron 180w-ig passzív, de sokszor csak 250w-nál kapcsolt be a ventije arra a kemény 400rpm-re -
és ne ijedj meg ( : kikapcsolás után még egy percig pörgetni fogja a ventit, akkor is ha előtte passzívan ment - ezzel likvidálja az esetlegesen bennrekedt hőt -
egyedüli dolog amit elcsesztek az eco gomb belső elhelyezése a modu oldalon és nem a 230v résznél, de igazából egyszer kell bekapcsolni, együtt lehet vele élni -
AeSDé Team
őstag
válasz
Chaser #139009 üzenetére
Köszönöm a sok információt!
A gépben egy 3080 és egy 1080 dolgozik egyszerre. Persze vissza vannak fogva jelentősen (kb. 100+230W-ot fogyasztanak), de kicsit kevesebbet kellene számolgatnom egy nagyobb táppal. 1-2 alkalommal már ért meglepetés, amikor hirtelen érkező nagy CPU terheléskor lekapcsolt a masina.
Olyat pl. most nem tudok csinálni, hogy a 1080 dolgozik (100W körül) a háttérben, a 3080-on meg közben nekiállok gamelni. A 3080 peak-jei miatt ez felejtős.
660W valószínűleg elég lehetne, de ha már újat kell venni, és nincs sok különbség árban, akkor szeretnék inkább egy komolyabbat.
A Fractal-ról pont azt láttam (itt, 3:35-nél) hogy néhány %-al jobb a hatásfoka félgőzzel, mint teljes terhelés mellett, így azon sem kell aggódni hogy kezdetben esetleg rosszabb hatásfokkal dolgozna. Már ha lehet hinni ennek a spec-nek
Végül megrendeltem a Fractal 860-at, szerintem az eddigiek alapján jó választás lesz ez nekem.
-
Cs1csó
titán
válasz
Chaser #138986 üzenetére
szerk:
épp most gondolkoztam eladok minden pc-s sz@rt, de egy ilyet akkor még kipróbálok :d
sztem nem lesz halk és ennek is hülyén működik az eco módjaMondtam már, neked olyan gép kell ami a fal túloldalán található egy másik szobában és ott ahol vagy csak a billentyűzet, monitor, egér, hangfal és esetleg egy ki-be kapcsoló meg USB port, és jack/mikrofon csati található. Minden más hangos.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Chaser #138932 üzenetére
Egy jó tápegységben hamarabb döglik meg a venti ,amit majd kicserél az ember ,vagy idővel púpos lesz pár kondi ,amit szintén kicserél bennük...
De ezek a mostani tápok botrányos tömeggyártás alapján készülnek ,és szerencse is kell hozzá ,hogy kifogjon egy normális darabot.
Régi Corsair CX450M em megvan még mindig ,halk ,hibátlan ,ömlesztett Japan sapka ,nem mostani hulladék ,nem adnám sok napjainkban ajánlott tápért sem oda ,bronz meg paltina plecsni ide vagy oda...FSP tápok maradtak meg a régiek ,megbízhatóak ,csak az átkozott Yate loon ventiket kéne már elfelejteniük ,meg a többi traktor kavarót és nem lenne semmi gond velük.
Jelenlegi SS Prime tápom tökéletes és halk (jelenleg 2db vga t hajt Cross Fire ba) ,de ahogy írtam fentebb ezért is megszenvedtem ,konkrétan őt is 2x cseréltem (ismeritek a storym itt páran).
(#138934)
Venti és kondi cserét természetesen garancia időn túl értem ,azon belül nyilván megy vissza...
-
boskorelli
tag
válasz
Chaser #138928 üzenetére
Köszönöm. Hozzáteszem én nem a márkára megyek. Az a lényeg hogy megbízható legyen. Ez egy másodlagos gép amiről most szó van, az elsődlegesen használt gépemben egy Hyper M táp van, csak egy kicsit megrendült a bizalmam a hexában ( régebben volt az is gond probléma nélkül működött).
-
Amerigo57
őstag
-
Giii
senior tag
válasz
Chaser #138602 üzenetére
Hát ezt nem vágtam.Köszi a tippet bele nézek olvasok többször az Alza könyvébe.Akkor viszont ha esetleg kifognám,hogy 760-as mondjuk 46-47 akkor simán venném a 760-ast.De igaázóból ha 5000-el drágább lesz a táp akkor 5000-el több lesz ezen nem aggódok mert a legnagyobb beruházás a 6800XT+5950x .Minden esetre jó volt ide benézni hosszú idő után.Utána olvastam dolgoknak külföldi oldalakon is de pl itt tanultam a legtöbbet.Nem rossz dolog az ha az ember tisztában van pár dologgal.Hála nektek érdekel is a téma mert jó kis topic ez.
-
xrvman
őstag
válasz
Chaser #138579 üzenetére
Tehát azt mondod egy 550 W os táp elég a konfighoz?
Igen, az olcsóbbaknál a hüvelyes csapágy betojik az hétszentség. Azért is jobb, ha golyós.
Valahogy nem bízok a modulárisakban, mert ott a csati is idővel elkezd oxidálódni, ami plusz hibaforrás.
Tudsz ajánlani olyat ami fix bekötésű?
Természetesen mehetünk feljebb, csak írtam egy árat. Azért gondoltam, hogy 25 elég lesz, mert a mostani gépemben még 2009 ben vett Chieftech 500 W táp, golyóscsapágyas ventivel megy gond nélkül, és alig van hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest