- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony VAIO notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Ugy nez ki, elpukkant a Corsair AX860i tapom. Nyitottam ticketet, de ez sokaig eltarthat, szoval neznek valami mast e helyett, ebben a kategoriaban, 800-900W kozott. Jo lenne a Platinum hatasfok, mar csak a hang miatt is. Ez a Corsair egyaltalan nem melegedett, igy a venti is passziv volt benne, joforman pormentes a belseje. Ebbol kovetkezik, hogy tudnia kellene a fel passziv uzemet is. 12V ag legyen egyben.
Jo volt nagyon a real time monitoring, azt mondjuk nem tudom melyik tap tudhatja meg.
Van ajanlott darab, ami megfelel a felteteleknek?Don't Tread On Me
-
syberia
veterán
válasz rasotamas #123294 üzenetére
A régi tápegységet át lehet nézni, a kapacitásukat elvesztett kondenzátorok sem minden esetben púposodnak, színeződnek el. Láttam már nem egy púpos kondis tápegységet, látszólag hibátlanul üzemelni.
(#123296) subaruwrc: Kitűnő tápegység.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
subaruwrc
félisten
hát végül rmx 550w mellett döntöttem.
nem a seasonic lett. valahogy azok nem fogtak meg ( g2 550w evga helyett ) -
veterán
Tudnátok linkelni egy leírást, hogy ha szerzek egy régebbi tápot mit illik átnézni benne? Gondolom nem árt kiecsetelni a port, fant cserélnem kell, de mi van még? Keresni kell púpos kondikat?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Cs1csó
félisten
válasz FuRiONight #123290 üzenetére
Amelyikre több a garancia a Seasonic-ra 12 év van ha ad a Corsair ennyit olcsóbban akkor azt.
-
FuRiONight
őstag
Hali!
2 tàpegysèg közül szeretnèl vàlasztani:
Corsair AX850 (2019-es modell) vagy Seasonic Prime Ultra 850WZajszint fontos lenne, illetve a passzív àllapot, hogy pl. Nezezès közben szinte nèma legyen.
Melyiket ajànlanàtok?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Seasonic S12III 500W (SSR-500GB3) aphnetworks.com
-
Chaser
legenda
válasz bambano #123286 üzenetére
egyesével tesztelted a kártyákat? ha pcie foglalalatban vannak, akkor is max 75w/db, pci áram leadása ennél jóval kevesebb
a leírtak alapján, az egyikben defekt van és rövidzárat csinál, és/vagy az egyik foglalat defektes
egy
"TDP
4.3 W"
nyilván majd pár db hálókártya leterhel egy s12-t_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Balesz1899
aktív tag
válasz bambano #123286 üzenetére
Az az 520-as Seasonic egy több videokártyás rendszert is kiszolgálna. A Te gépedben egy sincs. A hálókártya alig fogyaszt, ott más baj lesz.
Csak azt nem értem, hogy ha minden tanácsot zsigerből elutasítasz, miért jössz kérdezni? Vannak 1200W-os tápok, az tuti nem fog elhasalni 4 hálókártyától...
-
bambano
titán
válasz nightvison #123285 üzenetére
honnan lenne túlfeszültség? a hálózati kártya nem állít elő feszültséget.
inkább az fordulhat elő, hogy túl sok áramot vesz fel az indítás pillanatában és ettől megomlik a táp.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nightvison
tag
válasz bambano #123275 üzenetére
Egyszerre csak egy háló kártyával indítsd és teszt és mindig egyel többet adj neki, szerintem az egyik lan kártya lesz ludas
a tápod nem gagyi, túlfeszültség vagy zárlat miatt kapcsol le, hogy védje a gépet és magát.[ Szerkesztve ]
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
Cs1csó
félisten
válasz bambano #123279 üzenetére
Ez most kihagyhatatlan: be quiet! Pure Power 10 400W Silver
-
bambano
titán
asus p10s-m alaplapban 2x8g ram, e3-1240v6-os proci meg egy 250-es sata ssd van. nincs videokártya.
meg 4 darab intel i340-t4-es hálókártya.seasonic S12 II 520 wattos táp van benne. a cucc nincs 3 hetes. összerakás után futtattam rajta memóriatesztet, nem dobott hibát.
ha felhúzom a hálókártyákat, elszáll az egész a fenébe. ha egyszerre húzom fel, azonnal, ha nem egyszerre, akkor kicsit később. Lehet-e táphiba és ha igen, mit vegyek helyette?
kösz előre is.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Chaser
legenda
válasz Dzsekó #123271 üzenetére
egyikkel sem lősz mellé, és bármelyik meghalhat bármikor, tömeggyártás van, neweggen mindkettőnél látok rá példát, és sokkal hamaradd is mint két hónap
seasonic
corsair
azt venném amelyikre több a gar, a ses-re alzánál 12 év, corsair nincs náluk, pár helyen néztem, 7 évet írnak, én maradnék a ses-nél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dzsekó
addikt
válasz DeFranco #123243 üzenetére
Tudom, hogy lehetne átalakítózni, de nem szeretnék, meg szarul is néz ki a fekete kábel megtoldva színessel. Lehetne azt mondani, hogy úgyse látszik, de a tudat...
Mindegy, ezen már túlléptem, eldöntöttem, csak leírtam, hogy nem HDD-k lógnak molexen.
Fanless-t gondolkodás után nem merem bevállalni, mert a proci venti sem arra fúj (alaplappal párhuzamos a 12 cm Noctua venti). Eldöntöttem, hogy melyik két táp közül választok, de itt kéne egy kis segítség, hogy tartósságra, hangra (venti hang, cicergés van-e, stb.) melyiket válasszam (illetve ha van bármelyiknek valami negatív tulajdonsága, azt se tartsátok magatokban):
Corsair AX760 760W Platinum (CP-9020045)
Seasonic PRIME Ultra 650W Titanium (SSR-650TR)Előbbinél látok egy olyat, hogy 2 hónapot bírt, persze 1 mérés nem mérés.
Köszönöm a segítséget! -
Chaser
legenda
válasz FistXL #123269 üzenetére
olvass utána, itt azért nem olyan sok embernek van
de a következő a biztos:
ha veszel vga-t számold bele, lehet tápot is kell cserélned, ha nem fér bele, mindenképp weben rendeld - de egyébként is mindig onnan rendelj -, teszteld, ha előjön a probléma akkor küldd vissza a kártyát, vagy vegyél másik tápot
mondjuk ha nem feltétlen ragaszkodsz az amd-hez, ott a rivális nvidia is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Kicsit off, de egyre több helyet találkozok azzal, hogy a Seasonic F+ 550W Gold (saját tápom) nincs túl jó viszonyban a csúcs AMD kártyákkal, a túl aggresszív védelem miatt lekapcsol Fél éve van meg a cucc, 2 hónapig egy Phenom X4 B55-öt vitt egy GTX275-tel, most a 2200G mellett van, jelenleg még IGP-vel, eddig soha nem volt gond vele, de terveztem egy közép - felsőközép-kategóriás kártyával fejleszteni és tuningolni CPU-t és GPU-t is, de ez most erősen elbizonytalanított... Melyik kártyák váltják ki ezt a jelenséget pontosan és milyen gyakoriságban fordul elő az SS F+ 550 Gold tápoknál? Vagy csak pár user hibás darabot fogott ki?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Paxker315 #123261 üzenetére
Ez megtudom erősíteni, az előző kártyámat (280X) nem piszkáltam, alapórajelen játék közben a szoba fűtésébe is hatékonyan besegített. Az RX 580 Nitro+ a gyári emelt órajelén közelített ehhez a fogyasztáshoz, de most alulfeszelve egy 1060-as kártyával vetekszik az étvágya.
-
Chaser
legenda
válasz Paxker315 #123263 üzenetére
low tuning ( : valahogy így hívtuk régen
csicso82
nem mond zöldséget, sőt, amd kártyákat kifejezetten ajánlott alulfeszelni, gyárilag legtöbb indokoltnál sokkal többet kap, 30-50w-ot is jelenthet esetenként, hogy ez mért jó az amd-nek meg a gyártóknak, azt nyilván ők tudják
nem kell hozzá nagy rutin, csukott szemmel is megcsinálom - na jó, úgy nehéz ( : -, de pont emiatt nem veszek amd vga-t, részemről nem támogatott, h konkurenciánál jelentősen több fogyasztással érjenek el hasonló teljesítményt, mert én értek hozzá, de a legtöbb pH@raszt gyári beállításokkal használja és teljesen feleslegesen terheli ezzel a környezetet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cs1csó
félisten
válasz Paxker315 #123261 üzenetére
Minek kell hozzápiszkálni a kártyához? Mit állítgatsz rajta ha az amúgy nem tuning?
Kezembe fogom a szteroidos fecskendőt forgatgatom a kezemben egyensúlyozok vele, feldobom majd elkapom stb. de nem szúrom a karomba és ezáltal nem leszek erősebb stb., ezt jelenti amit csinálsz? De akkor mi értelme hozzányúlni a ventilátor profilt módosítod?
Az MSI Afterburner-t csak FPS és hőmérséklet kijelzésre használom, és hardver kihasználtság mérésére. a csúszkákhoz nem nyúlok nem elmelem a feszűltséget, nem emelem a power limitet stb.
Sajos a csúcsa AMD kártyák csak úgy tudják felvenni a versenyt az Nvidia megoldásaival ha ezért cserébe 30-50%-al többet fogyasztanak ugyanakkora teljesítmény leadása során.
-
Paxker315
addikt
válasz Cs1csó #123253 üzenetére
kicsit unalmas lesz, annyiszor leírták már, de, az AMD kártyákat (nem csak a vegákat) néha szokták alulfeszelve-optimalizálva futtatni (végül is, ez is tuning. A (fine)tuning nálam= hangolás, finomhangolás, nem feltétlenül "húzás" ) Tény, hogy az 580-590-ek fogyasztása meg tud ugrani nagy terhelés alatt
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #123259 üzenetére
Pontosabban kereskedonek es sok egyebnek, mostanaban eppen a sok egyeb kozul akarok egy ujabbat felfedezni ( : de ne offoljunk, majd beszamolok a taprol, lehet konfig mostanaban nem lesz ala, akkor majd kotok ra egy csokor led szalagot
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Hali!
Jelenleg így néz ki az asztali konfigom:
Asrock B150M Pro4 alaplap
Intel Core i5-6500 processzor
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
Zalman Z9 NEO Plus fekete számítógép ház
FSP 400W HEXA+ tápegységAz lenne a kérdésem, hogy ez a táp elbírna egy SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 videókártyát?
Szerintem el, de inkább megkérdezem.
Köszönöm. -
Cs1csó
félisten
válasz wandR #123247 üzenetére
Ha még kapható akkor ezt: be quiet! Pure Power 10 400W Silver
-
Chaser
legenda
válasz wandR #123244 üzenetére
"A gépben még van 2 Samsung SSD, VGA kártya és Cooler Mastar cpu hűtő." ezen jót kosolyogtam ahogy a kolléga mondja, a két legontosabb/legtöbbet zabáló komponenst hagytad ki, amiknek a pontos típusa kell, cpu és vga
a bluestorm már nagyon régi modell, elképzelhető h megfáradt benne valami, a legegyszerűbb ha tudsz szerezni kölcsön tápot, ha meg nem, akkor netről rendelsz, ha nem a táppal van gond visszaviheted, be quiet 400w pure power 10 most sok helyen 12-13k, azt nyugodtan veheted_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wandR
csendes tag
Hello,
Érdeklődnék, hogy vettem egy 16GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 Kit (2x8GB) (alaplap: Asus P8Z77-M. táp: FSP Blue Storm 400W) és nem indul el. Bekapcsolom, felpörög, de utána semmi. Lehet tápegység probléma?
Ha igen: 20e Ft-ig tudok venni tápot.Tudnátok segíteni, hogy milyet.
A gépben még van 2 Samsung SSD, VGA kártya és Cooler Mastar cpu hűtő.Köszönöm!
sc2: MeTa#2245
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dzsekó #123239 üzenetére
mindenféle kritikai él nélkül, de saját tapasztalataimből kiindulva az az érzésem, hogy kicsit magadat akasztod meg azzal hogy ragaszkodsz egy elavult feltétel kompromisszummentes teljesüléséhez.
ezek közül szerintem egy fan card vagy egy usb3 kártya simán mehet átalakítózott, osztott molexszel az nem feltétlenül kritikus, a memóriakártya olvasó sem kér kritikus mennyiségű tápot, egyedül talán a sata 3 kártya aminek az átalakítózását én is kerülném.
ha mégis ragaszkodsz N számú natív molexhez akkor én azt csinálnám (és azt is csináltam amikor volt ilyen elképzelésem, amit végül elvetettem a fentiek miatt) hogy keresnék néhány árubőségben tengődő webshopot ahol lehet szűrni a tápokat portok szerint és ott beállítanám a szükséges minimumot, majd az alapján választanék.
-
prabhu
senior tag
válasz djyuri #123240 üzenetére
Seasonic Focus Plus 550 Gold, itt 10 év garival.
-
djyuri
őstag
Üdv
Szeretnék egy 500-600W körüli csendes moduláris 80+ Gold tápot
Légy szíves ajánljatok nekem
köszönöm -
Dzsekó
addikt
Nem HDD-hez kell a molex.
ODD, Sata3 card tápja, USB3 card tápja, Fan card tápja és ahogy látom az új tápegységeknél az egy szem FDD-hez is kell egy molex, a mostani tápomnál a molex kötél végén lóg fixen és 2db van belőle. Mielőtt megkérdeznéd, nem floppyhoz kell az FDD csati, hanem a 3,5"-os helyre berakott memória kártya olvasóhoz. Régi az alaplapom, és nincs rajta se usb3, se sata3, ezt kártyákkal oldottam meg. SSD-re telepített op. rendszer a Xeon procival hasít, Core i5 szinten van, felesleges több 100 ezret költenem új konfigra, amíg ez megy. A Xeon proci 13-ba került anno. Már 4 éve nyúzom.
Molex toldókat ismerem, ezeket kerülném. -
jeni
félisten
válasz Dzsekó #123237 üzenetére
ezernyi változata van
más lehetőséged nincs!
toldód vagy bővíted!
a kettő ugyanaz mert beiktatódik a plusz kábel.Minél újabb TÁPEGYSÉGET VESZEL annál KEVESEBB MOLEX CSATLAKOZÓ van rajta.
OK: egyre kevesebb molex csatis hardverek vannak a piacon.
Lásd: ahol a topikgazda vagy.Mennyi HDD van még a boltokban ahol molex csatlakozás van?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Kifejtenéd bővebben? Én még csak toldottam régebben, de ezt a megoldást hanyagolnám a csatlakozók érintkezési hibái miatt. Azt nem tudom, hogy a tápon marad-e szabad csatlakozási lehetőség, ha az összes hozzá adott kábelt rácsatlakoztatom? Ha marad, akkor lehet venni rácsatlakoztatható kábelt hozzá, ezt láttam, kb. 3500 pénz.
De ha nem marad szabad hely a tápon, akkor csak a toldás marad, amit nem szeretnék. Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy ha az újabb tápok egyikéből választok, aminél 5-6 molex-sata a felosztás, akkor ezek mindegyike fel lesz használva. Corsair AX760-nál lenne bőven feleslegem. -
DeFranco
nagyúr
válasz rasotamas #123233 üzenetére
nem tudom én nem értek hozzá, az is lehet hogy a két molexes ág a tápon belül közös, de úgy voltam vele, hogy nagyot nem tévedhetek ha kétfelé dugom.
én mondjuk ilyen kávédarálót már nem tennék gépbe, nem tudom neked miért és mire kell
nem szeretnék beleállni a bq pp 10 hypeba de most, hogy én is vettem, azt mondom hogy a te helyedben ezzel nyugodt lennék. van rajta 2x8 pin a vga-nak, 2x4 + 20 + 4 pin a procinak/alaplapnak, 5 sata 2 molex (ami mivel átalakítózni nem kell másnak ezért elég) és akkor jóvilág még a szomszéd gépét is rádugod, nincs szenvedés hogy ilyen átalakító olyan osztó.
-
MM
őstag
Szerintem érthető, javítottak (visszavettek az érzékenységből) OCP oldalon, amivel kicsit túllőttek a célon, és lassan aktiválódik, ez a mondanivaló lényege.
Ha átmész a Vega topicba, láthatod, van aki itthon is szívott vele, bár elvileg VGA oldalon is történt javítás ez ügyben.
De pl. a SS Prime szériát nem sorolták lejjebb...
-
veterán
válasz DeFranco #123231 üzenetére
Az a gond, hogy a kinézett vga-n 8 és 6 pines tápcsati is van
Komolyan kérdezem, hogy a 6 illetve 8 pines pci-e tápcsatit mindig 2 madzagból kell csinálni, mindegy hogy molex vagy sata. Nade azt a kettőt két azonos ágon vagy 2 külön ágon lévő molex csatira kell dugni?
Illetve a 12V-ot hol terheli a proci? 24-pin-en minimális és a 4/8 pines cpu csatin a nagyja?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Chaser
legenda
válasz rasotamas #123228 üzenetére
ha nem régi táp jó lesz, molexről tudsz vga csatit csinálni, anno adták a vga mellé, ha nincs akkor venni kell
az 4+4 pines cpu csati ami a képen van, azért vannak külön, mert nem minden lapon van 2x4 cpu csati, alaplapit is ezért szokták 20+4 pinesre csinálni - bár ma már 99% h 24 pines csati van minden lapon, de régen nem úgy volt -szerk:
ha egy ágra kötöd is majd a 6+8 pint akkor sincs tragédia, max 120w-ot kell etetniük - ami nem is feltétlen igaz, mert valószínűleg 75w-ig az alaplap eteti a vga-t, többi kraftot kapjta a + tápcsatin/tápcsatikon, de ebben nem vagyok biztos -[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Paxker315 #123227 üzenetére
Azt írják, hogy nem kapcsol be az OCP ezért nem javasolják, de más oldalon meg azt írják, hogy túl érzékeny volt. Érdekesek ezek.
rasotamas: Az mind a CPU-nak van. Sok alaplapra már 4+4 (vagy mondhatjuk 8 pines) csati megy.
Ebben 4sárga 8 fekete vezeték van.
A PCI-e 8 pine csatiban meg 3 sárga és 5 fekete.
Könnyen lehet, hogy nincs is pci-e csati azon a tápon.Illetve lehet, hogy az egyik 4 pines megy a CPU-hoz, a másik meg a 20+4 csati 4-es csatija.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Chaser #123212 üzenetére
Úgy látszik sikerül szereznem egy FSP400-60PFG tápot, amin már 16+16A van, aminek elégnek kell lenni.
Viszont a kábelezés elég "szoktalan". Ez az adattáblája:
Mely alapján az alábbi 2 csati van +12V1-en, hiszen a 12V-os vezetékei sárga-feketék:
Minden más a +12V2-n van, az összes molex, sata, 24pin atx.
Igen ám, de ezek milyen csatik? Az egyik megy cpu tápnak, nem tudom melyik. Amelyiken mind a 4 pin egyforma, vagy amelyiken 2 négyzet alakú is van? És a másikból hogy lehet átalakítani vga-ra? Egyáltalán hogy kell a vga-t bekötni? Van egy átalakítód, ami mondjuk 2 darab molexből csinál egy 6 vagy 8 pines vga csatit. Akkor az egyiket az egyik, a másikat a másik ágra kellene dugni, vagy ugyanarra?
Nyilvánvalóan anyagi okokból bohóckodom ezzel ahelyett, hogy vennék 13-ért egy be quiet-et.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Paxker315
addikt
Oké, kiégtem, feladom. LTT lista szubjektív, de, most már igazolódott, amit gyanítottam: SeaSonic ellen ERŐSEN elfogultak. Tkp. minden Seasonic egységet lentebb sorolnak csak azért, mert Seasonic..
nekem ne függetlenszakértősködjenek, mert nem elfogulatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
Ha rászánod azt az összeget, akkor BF Formula 450W. Ez már Gold és 5 év garis. Az FSP tápokra van olyan panasz, hogy a ventik hamar zajossá válnak. Amúgy a BQ sem lenne rossz "ócsóért".
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
be quiet! Pure Power 10 400W Silver
csicso82
igaza van neki
én 50%-os terhelésre szoktam méretezni magamnak, de volt már példa sokkal kevesebbre is
ha led szalagokat nézed, ott is 20% ráhagyás a javallott, pedig azokban legtöbbször már aktív hűtés sincs, tehát egy 100w-os szalagnál ami fővilágításnak használsz, 120w-os táp elég, ha 24 órában menne mindig, akkor érdemes 150-200w-os tápot venni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cs1csó
félisten
FSP HEXA 85+ 450W Bronze 16k-ért ez elég jó.
Vagy ha igaza van Chaser-nek és a 400W tényleg elég: be quiet! Pure Power 10 400W Silver
-
syberia
veterán
válasz Dzsekó #123209 üzenetére
Felső tápos házban is kellő szellőzés biztosítható a passzív tápegység számára. Nekem is felül van a tápegység lefele néző hűtőráccsal beépítve, félpasszív módba kapcsolva idle nem kapcsol be a ventilátora. Én a teljesen passzív hűtésűt így építeném be, mert a gépház zárt teteje alatt könnyebben megreked a tápból a meleg levegő.
-
Chaser
legenda
( :
nem egy csúcs kategóriás táp, finoman fogalmazva, nagy eséllyel nem tud annyit amit ráírtak, de ehhez a konfighoz elég, ha régebbi nézz bele, nincs-e felpúposodott kondi - én mondjuk cserélném 12-13e ft nem pénz a be quiet pure power 10-ért -szerk:
vga legyen 130w
cpu 100w - nem lesz annyi -
sallangok 50w
akkor 280w-nál vagyunk full loadon, kerekítsük 300-ra, még akkor is ott van 20-30% tartalék peaknek
ha napi 10-20 órában loadon használja, akkor érdemesebb 550-est venni, egyébként elég a 400-as bq táp is[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Elég a beQuiet! kalkulátor is túloz kicsit de gondolom játék közben is megáll 300W körül.
Chaser
a 400W-os biztos elég? legalább egy 450W-os kellene. Nyilván nem kell túltolni és 650-850W-os tápot ajánlani de egy 500W körüli +- 50W azért elfér.
pl.:
- FSP HEXA 85+ 450W Bronze
- BitFenix Formula 450W Gold[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
Cs1csó
félisten
-
TomX
tag
Sziasztok.
Táp vásárlása előtt állnék az alany :
LAP: ASUS PRIME B350 PLUS
CPU: AMD RYZEN 5 1600X
RAM: G.SKILL RIPJAWS V 2x8GB 3200MHZ
HDD1: WD 160GB 10000RPM
HDD2: WD 1TB 7200RPM
SSD: SAMSUNG 960 250GB
VGA: SAPPHIRE NITRO+ RX570/580 8GB
ODD: Pioneer DVD RW10-20 ezer lenne rá keret. Használtat venni tápból mennyire veszélyes mert örülnék ha minnél olcsóbban megtudnám uszni.
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dzsekó
addikt
válasz syberia #123208 üzenetére
Ez sem rossz, kinézetre az 520 Fanless kb. Bár a 3 év gari elgondolkodtató...
Nézek majd róla tesztet.
Még egy kérdés felmerült a fanless-ekkel kapcsolatban. A házam még felső tápos elrendezésű Lian-li.
Most úgy van benne a táp, hogy ventivel lefelé és alkatrészekkel lefelé. De az összes fanless-re rá van írva, hogy pont fordítva szereljem be. Ezt meg tudom tenni, mert a ház hátsó lemezét át lehet csavarozni, de akkor a lyukacsos rész, aminek szellőznie kéne, pont a tető alá kerül, ami zárt. Mennyire gáz ez? Ezt így most kezdtem nézegetni, akkor hagyjam a fanless tápokat? Fejjel lefelé némi huzatot adhat a proci hűtő ventije, de ez is le van szabályozva, meg ugye akkor a hő megreked fejjel lefelé, ha nincs venti. Ha nem tanácsolod a fanless-t ilyen házba (azt most nem cserélnék),
akkor marad a Prime Ultra 650W-os 135 mm-es ventivel. Talán az a leghalkabb.650W erős, de nem raknak rá csatlakozókat, emiatt kell a 650W-os. 550W-oson már csak 3db régi molex van, nekem meg 4db kell. Azért röhej, hogy a 450W-osomon van 6-6db molex és sata a 650W-oson meg kevesebb. A régebbi Corsair AX760-on van 8-12 molex-sata. Vicc, hogy ezen spórolnak egy 50+ ezres tápnál. A 450VX volt 20 rugó annó, és több csati van rajta.
Chaser: Az már biztos, kivisz a szobából, mint egy repülőgép turbina.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Dzsekó #123203 üzenetére
Seasonic Fanless 520-at szerettem volna, de az már nem kapható.
SilverStone 520W Nightjar passzív hűtésű és Seasonic gyártmányú, csúcsminőségű elektronikával. 100% japán kondenzátoros. 5 db molex csatlakozó is jár hozzá. [link]
650W teljesítmény szerintem értelmetlenül erős, részben mert a magas hatásfokuk fogyasztásbeli előnye részben elvész. A kinézett tápok félpasszív módban nem járatnák a ventilátorukat, annyira kevés hő termelődik a géped alacsony fogyasztása mellett.
(#123205) djyuri: Mennyi a keret? Seasonic Focus Plus sorozatot ajánlom, esetleg a fent említett Silverstone passzív tápegységet, ha néma csönd elérése a cél.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz djyuri #123205 üzenetére
lehet,hogy inkább passzív tápot kell keresnie amiknek elég borsos az áruk Seasonic
egyesek szerint a Bitfenix Formula tápjaik is nagyon halkak.
a Seasonic közt vannak olyan tápok Gold,Ultra vagy Platinum amelyek csak bizonyos W felett indulnak el bennük a ventik.árat meg nem írtál!
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Egy hangmérnöknek munkagépet építek és szintén egy csendes tápegységre lenne szükségem.Főként CPU és írás/olvasás igényes a művelet. Grafika az csak egy alap.
6700K lesz a magja a történetnek.
500W körülire gondoltam és 80+Gold vagy jobb minősítésben. (van,hogy 3 napot egyhuzamban dolgozik a gépén)
Stabil kell legyen, a külső eszközök kényesek a minőségi áramforásra.Szeretném,ha egy csendes tápot ajánlanátok.
Köszönöm! -
Dzsekó
addikt
válasz syberia #123178 üzenetére
De arra a konfigra kell. Tudom, hogy bőven erős a táp hozzá. A konfig lényegtelen, vágyom egy ilyen tápra 5 éve és most eldöntöttem, hogy kell. A mostani tápom 12 éves, cserélném, illetve ha lekapcsolnak a vinyók éjjel, akkor csak a tápot hallom. Azt szeretném, hogy kb. soha ne kapcsoljon be a venti a tápban. Általában netezek a gépen, illetve régebbi játékokkal játszom és nyugalmi állapotban fogyaszt 100W körül a konfig (W mérővel mérve).
Mivel nálam kell 4db régi molex, ezért pár 3 molexes modell kiesett (toldani nem szeretnék). Tulajdonképpen 2 versenyzőre leszűkítettem a kört, mindkettő mellett szólnak érvek, de egyelőre még nem döntöttem el, hogy melyik legyen. Áruk kb. ugyanaz, így az nem fogja eldönteni a kérdést:Seasonic Prime Ultra 650 W Titanium, ami mellette szól:
135 cm-es venti
Modernebb felépítés, kevesebb kondi, titanium minősítés
Ami viszont annyira nem tetszik, hogy teszt szerint 50W fogyasztás alatt bekapcsol a venti. Itt a teszt, mennyire igaz ez?
Csatik száma éppen megüti a mértéket.Corsair AX760
Régebbi felépítés, emiatt a régi divatnak megfelelően sokkal több a csati rajta.
De csak régebbi golyós 12 cm-es venti van benne, viszont teszt szerint 70%-os terhelésnél kapcsol csak be a venti,
ami számomra tökéletes lenne, mert sose érném el. De mivel régebbi a felépítése tele van elektrolit kondenzátorral, ami minőségi, de idővel kifolynak (mostani tápomnál is ettől tartok, bár ebbe sokkal kevesebb kondi van). A tápot legalább 10-15 évre venném.Szóval igazából a kettő ötvözete kellene. Venti mentes működés (legalább 150-200W-ig), sok csatlakozóval és kevés kondival (az is inkább szilárd elektrolit legyen). Ha van ilyen, akkor várom a javaslatokat.
Seasonic Fanless 520-at szerettem volna, de az már nem kapható. Használt nem érdekel.Alza adja csak meg a 12 év gariidőt? Mert több boltot nem találtam.
Köszönöm a segítségeket![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz heavygrip #123201 üzenetére
18500Ft alatt a Seasonic S12II-520 biztosan befér 5év garanciával.a 620W az picivel 20000Ft felett van
ez jobb lenne de ez 24e.Ft felett van a BitFenix Formula 550W Gold.
a BitFenix Formula 450W Gold még 20000Ft alatt van ha ennél nem kell nagyobb de szerintem ez bőven elég lesz mert minőségi darab,és ezt a többiek is megfogják erősíteni neked.
akár a korábban javasolt FSP HEXA 85+ 550W szintén 18200Ft áronezek mind új bolti árak. a weboldalakra rátudsz keresni.
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
Na,így már érthető.
Az a helyzet,hogy meg van ez a táp kb 1,5 hónapja. Azért vettem mert akkor szükség volt rá egy másik rendszerhez, és azt mondták minőségi. Gondoltam jó lesz ehez is. Most úgy voltam vele,hogy rákérdezek.
Nekem olyan 20 000 lesz rá,tehát egy olyan tápegységet keresnék,amelyik ebbe a keretbe belefér, és 550w a teljesítménye a jövőre való tekintettel.
Paxker315: Értem én teljesen,ha ezt tudom,akkor valamelyiket a felsoroltakból választottam volna.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Horgász topik
- Bittorrent topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Seasonic Focus GX850 full modular
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest