-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolbi_30
őstag
válasz drzozo #121496 üzenetére
A táp nem elég. Kb 400 wattot bír el. A proci és a VGA meg ha terhelve van elvisz belőle 300 körül. A ledes bizbaszok, ventilátor, SSD meg a többit. Sajnos ez a tápegység gyenge. Nem csak ehhez a konfoighoz, úgy altalaban véve is. Egy hasonló kaliberű konfigot senki nem bíz egy 13k értékű tápra. FSP jó márka de ez a tapja egy fos,20-25k körül kapsz rendes 500-650 wattos tapokat,nezzszet abban a kategóriában
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
mad1
veterán
Sziasztok, ezek kozul melyik a legjobb?
CORSAIR, CS550M 550W
CORSAIR, HX520W 520W
CORSAIR, VS550 550W
CORSAIR, VX550W 550W
CORSAIR, VX550W 550W
CORSAIR, VX550W 550W
CORSAIR, VX550W 550WNe szemetelj ! = Steam
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Már a ram-os topicban próbáltuk megfejteni, de inkább átjövök ide is.
Adott az alábbi gép (kb. 1 hónapos).
Gigabyte B450 Aorus M (AM4) B450 AORUS M (legfrisebb BIOS van rajta)
Ryzen 5 2600 BOX
Kingston DDR-4 16GB /3200 HyperX Predator KIT (G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 - Fekete KIT (2x8GB) F4-3000C16D-16GISB volt korábban, de kékhalálozott a gép folyamatosan, így lett a Predator, s a kékhalál meg is oldódott)
XFX Radeon RX 590 Fatboy 8GB GDDR5 RX-590P8DFD6
SSD Kingston A400 480GB [2.5"/SATA3] SA400S37/480G
FSP HEXA+ 500W PSU (PPA5004901)
Cooler Master MasterBox Q300L Window (MCB-Q300L-KANN-S00)Jelenségek:
1. Windowsban
Alkalomszerűen 1-2 teljesen átlagos program (pl. Chrome és Radeon driver) egymást követő megnyitása során megfagy a gép, majd feléled, és megnyit mindent. Nem mindig jön elő emiatt, teljesen random, van amikor pl. a Fájlkezelőt és a Chrome-ot nyitnám meg egymás után.
2. Játékban
Erről itt egy videó is.
PUBG - fél óránként 10-15 sec freeze
Path of Exile - 5 percenként kb 10 sec freeze, és a játék kidob a szerverről
Sandstorm Insurgency - lecrasheli az egész gépet. (Ilyen 1 alkalommal volt 4-5 óra intenzív PUBG után is.)Ez alapján egyértelműen táp, de nem hiszem el, hogy az 500W ne lenne elég, ez felett már kicsit overkillnek gondolnám.
Azt tudni kell, hogy az egyik barátomnak is ugyanezt (egy az egyben) a gépet állítottuk össze, konkrétan egyszerre, és nála is ugyanezeket produkálja.
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Par hete vasaroltam egy BQ Pure Power 10 500w-os tapegyseget.
I7 8700(nem-k)
16ram,1db m2 ssd
1060 6GB
3 hazventi
Minden rendben volt.
Most 1080Gtx el kezdtem hasznalni es azt vettem eszre, hogy gpu terheles alatt, mint egy halk radio zenel a tapegyseg.Nyilvan meg van ennek valami szakkifejezese.Letezik, hogy nagyon leterheli?Zavar a hangja.Annyi a kulonbseg, hogy egy zartabb hazbol ahol a tapventillator a gepbe nezett egy core v21be koltozott a konfig ahol a tap a gepbol a padlofele nez igy a szabadban van, jobban hallani.
Mi lehet a gond/normalis e a jelenseg?
Koszi![ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
-
jeni
félisten
válasz CSB29 #121487 üzenetére
ott a Seasonic S12 II 520W ha netalán nem szeretnél sokat fizetni és kell a kábeles mód és kicsi méretű legyen.
olcsóbban az FSP HEXA 85+ 550W Bronzeárban valahol meg kell húznod a vonalat az ár és a minőséget tekintve! vagy veszel olcsóbban kevésbé javasoltat vagy megfizeted a biztonságot drágábban.
olcsóbban vehetsz garancia nélkül minőséget vagy már használtat kevés garivalez olcsóbb de később a ventije zajos lehet.
Ez a másik ami igazából ugyanaz[ Szerkesztve ]
-
kodaek
tag
Sziasztok!
Szeretnék táppot venni a jelenlegi és a leendő gépemhez egyben. Amilyet majd szeretnék RTX 2070, 9600K, 16gb ram, 2 ssd + hdd, ház:Zalman Z9 NEO PLUS(5 ventis), alaplap ASUS TUF H310M-PLUS GAMING. Modulárisat szeretnék vásárolni nagyjából 550W-600W 80+gold szerintem elég lehet, de az ár kb 28K környéke lenne +/- 1-2K. Tudnátok ajánlani jó tápot?
Köszi! -
Yrkon
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet vennék,és tápügyileg tanácstalan vagyok.
Ez lenne a masina:
Ház: Zalman Z11 Neo
CPU: Ryzen 5 2600X+ THERMALRIGHT Macho X2 hűtő
RAM: 16 GB DDR4
Alaplap:MSI X470 GAMING PRO CARBON
GPU: Nvidia RTX 2070
Tárolás: M2 SSD, SATA3 SSD, meg egy-két 1 TB vinyó...A BE QUIET! Pure Power 11 szériáról jókat olvastam, de hátha van ilyen jó olcsóbban is (mondjuk 30E-ig bezárólag), lehet félmoduláris is; nem dizájngépet csinálok...
OC: esetleg későbbiekben, a jelenlegi tudása is bőven elég lesz.A segítséget előre is köszönöm.
-
syberia
veterán
válasz CSB29 #121477 üzenetére
Mustáros, ez jó. Klasszikus "hot dog style "is lehetne. Chieftec GPC-450S is hozza ezt a színes világot, és halkabb a hasonló tudású tápoknál.
(#121478) Kaci84 : Bizony, ez a Pure Power 11 nagyszerű ár/érték arányát mutatja, nem sok használható teljesítményű és kábelezésű 80+ Gold tápot vágnak az emberhez 20k alatt.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
jeni
félisten
válasz CSB29 #121477 üzenetére
10500 Ft van fapados FSP SP500 A450W táp ami nem harisnyázott , a CPU 4pin csatlakozós és csak 2 év garis.
-
-
syberia
veterán
válasz laychi #121475 üzenetére
Több oka van, a korlátozott légáramlás is. 80+ Bronze hatásfok miatt több hő keletkezik magas terhelésen, a géped fogyasztása 400 W feletti tartományba is belekarcolhat a túlhajtás miatt. Próbáld ki porszűrők nélkül, ha úgy is felpörgeti hasonló tartományba a ventilátort a tápod, akkor érdemes elgondolkodni a cseréjén.
-
laychi
veterán
Üdv
Van egy Corsair CX550M félmoduláris tápom.
Az aktuális rendszerem
8600k@5Ghz 1,28V
Palit GTX 1080 Gamerock 2100Mhz/1150Mhz- moddolt 2db 12CM-es akasa apach van rajta
2x8GB G.Skill 3200Mhz cl16
3x120cm befúvó venti
1db 14cm kifóvó venti
1db 14cm venti a procihűtőn
1x128GB+1x1tb SSD
1x1tb WD black hddJátékok alatt idő után eléggé felpörög a táp ventije.
Kevés lehet a táp a rendszer alá, szenved?
Érdemes lenne cserélnem?
2 éves 5 év garival, nem szívesen kukáznám még.
A táp ventije előtt van egy gyári porszűrő,illetve ipari kopresszoroknál használatos porszűrő filcet is raktam(ezen vékonyítottam,hogy ne fojtsa le)Lehet sok neki a szűrő és még mindig lefojtja?
Vagy általános tünet ennél a modellnél? (Főleg erősebb rendszerek alatt?)Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
syberia
veterán
válasz CSB29 #121467 üzenetére
be quiet! Pure Power 11 400W Gold teljesen fekete, dizájnos hűtőrács, halk venti
Érdemes új tápegységet vásárolni, nem sokkal nagyobb kiadás egy jó minőségű, használthoz képest. Talán ez a leggyorsabban öregedő alkatrésze a számítógépeknek, ezért jobb tiszta lappal, bolti garanciával indítani.
(#121471) Kolbi_30: Jobban járnál a Seasonic Focus Plus-al. FSP-nél zsebbe nyúlósabb a hasonlóan magas minőség, és kevesebb a garancia is.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz szimcsi #121472 üzenetére
Igen, itt egy korrekt konfig fogyasztást kiszámoló oldal: beQuiet! PSU calculator ameddig kb. 350W körül megáll addig jó ez a 450W-os táp a jövőben is.
Kolbi_30
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Sziasztok!
Új táp vásárlásán gondolkodom, egy NZXT H500 hazam van. Jelenleg egy FSP raider 550 80+ silver tap van benne, nem túl öreg elvileg még garis, de modulárisban gondolkodom maradnék ennél a márkánál.Mit ajanlotok ?Most egy rysen r5 1600 és egy RX 580 , 2 HDD 1SSD Kraken M22 es 1 hazventi megy róla. Lehet Vega56 vagy esetleg navi kerül ble amikor ugy alakul.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Chieftec A-80 CTG-450-80P tápegységem 8 év után megadta magát.
Tudnátok egy ehhez hasonló, jelenleg is kapható, megbízható tápot ajánlani?
Pont tervben van egy új számítógép összerakása is, ami a "mai igényeket" szolgálná ki. Jó lenne, ha ahhoz is passzolna majd ez az új táp.(vagy ez hiú ábránd?)Jelenlegi konfigurációm:
Alaplap:MSI H61MU-E35 (B3)
Processor:Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs),
memória 3.1GHz,Kingmax 4096MB RAM 1333mhz,
videó:AMD Radeon HD 6850 VTX,
hang: audigy 2zs
ház:Sharkoon T5 Economy Black Black
hdd: 1db 4tb wdred, 1db 3tb wdred, 1db 1tb samsungköszönöm!
XP
-
jeni
félisten
válasz CSB29 #121467 üzenetére
így a Bitfenix Formula 450W lehet jó neked ami Gold kat.
Dimension(DxWxH) 140mm(D) x 150mm(W) x 86mm(H)
[ Szerkesztve ]
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék ajánlást kérni én is új tápra. Konfig: r3 1200 (OC) - később r5 3xxx, gtx 1070, 2x sata ssdFeltételek:
1, ATX, max 140 mm hosszú (mert a Cougar QBX ház nagyobbat nem fogad)
2, Halk, halk, halk
3, Ne legyen se moduláris, se félmoduláris, mert sajna pont azok nem férnek be (komolyan)
4, letisztult külső (pl. full fekete, ha lehet fekete kábelekkel - pl. a BQ System Power 500 tetszik, de olcsóbban ha van jó lenne
5, használt is teljesen megfelelKöszönöm!
-
jeni
félisten
válasz Walter_White #121463 üzenetére
van egy mester aki letudja gyártatni a szükséges kábeleket Bp-n.
a sata kábelt egy Chifi CTG 80 500W vágattam le és és arra lett szerelve az új dugó.
a plusz 8pin CPU csati mire kell? TR4-t használnál?itt vannak róla képek az utolsók az enyéim.
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
-
jeni
félisten
válasz Walter_White #121461 üzenetére
Miner bányászként kezelik és alapból a bolt nem ad rá 12 évet.
amúgy a sata kábeleket nem tartalmazza!Kirámoltuk a boltot!
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz bandhajon@ #121458 üzenetére
Nyilván elég egy 700W-os táp is, de jelenleg olyan jó áron van az 1200-as, hogy kár kihagyni. Egy Gold 700-as táphoz képest 1-2W-al eszik többet azonos terhelésnél, szóval elhanyagolható.
Hosszban sem tükröződik, a teljesítményéhez mérten csak 3cm-rel hosszabb, mint a szabvány méret.
Mindössze 1-2 molex-sata átalakító kell hozzá, mert sata modu kábelt nem adnak hozzá. -
bandhajon@
aktív tag
válasz _Atesz #121456 üzenetére
Ez előtti konfigom..:
Fury x, 6600k, 2x8 gb ddr4 ram, 1ssd, 2hdd z170 lap, és tuning is volt a prockón.
Ezeket hajtotta egy fsp hyper 550, és vígan elvitte, most meg 1200wattos szörnyeteget vegyek...
Persze ha ennél jobb áron nincs jobb, akkor veszem ezt és köszönöm az ajánlást...[ Szerkesztve ]
Vizuális mesemondó.
-
prabhu
senior tag
válasz Angel2014 #121454 üzenetére
20 alatt én az 500 W-os FSP Hyper M-et találtam félmoduláris verzióban, ami talán még jó is lenne.
-
_Atesz
addikt
válasz Angel2014 #121454 üzenetére
Pontos proci típus nem ártana, illetve sima 980, vagy 980Ti, továbbá tuning van-e..?
Ha sima 980, nincs tuning, és nem a legéhesebb 1366-os i7, akkor alig 20k felett van félmoduláris: [link]
faszicsunájIlyen géphez eszedbe ne jusson középkategóriás tápot tenni.
Van most occon bányász táp, ha már mindenképp spórolni szeretnél, csak 1-2 Molex-Sata átalakító kell még hozzá: [link][ Szerkesztve ]
-
bandhajon@
aktív tag
Helló mindenki..
Elég lenne egy fsp 700 az alábbi géphez...?
Alaplap.........: Valami x370 vagy x470
Prockó..........: Ryzen 1800x vagy erősebb
Videókártya..: Fury x
Ram.............: 2x8gb ddr4
2 hdd 1ssd
3 ventiHa megfelelne, akkor az M verziót választanám a félmodulárissága miatt, csak kérdés hogy azon van e 2x 8 pines csatlakozó.
tuning lenne a prockó/videókártyán egyaránt..
Keret 20 ezer.(ez még pont beleférne)
Válaszokat előre is köszi..Vizuális mesemondó.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok lenne egy Asus P6T [link] alaplap ehhez milyen tápot ajánlatok..
I7 procival
NV 980 karival
16g ramm. valami ddr3 1066 os van benne
Corsair force 240 ssdMODECOM MAG C5 ház.
Pl ez jó lenne?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Dadpool
aktív tag
Köszönöm a gyors választ mindenkinek. Meg is rendeltem a V550-et 20.000 magyar forintért
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
t-joco
tag
válasz syberia #121410 üzenetére
Ok,köszi,majd rákérdezek. Melyik tápot választanád,ajánlanád,a Be Quiet! Pure Power 400, vagy az Fsp Hexa 85+ 450W-t ? Fsp-t már használtam,de a Be Quiet! márkához még nem volt szerencsém,véleményeket se nagyon látok róla. melyik a halkabb,"megbízhatóbb,strapabíróbb" hosszabb távon?
BitFenix Formula 450W Gold -ról mi a véleményed? ez is megfelelő lehetne?
Vagy bármi más,amit még ajánlanál?[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
ez a táp brutálisan jó, köszönöm. saját gépbe is ilyet tervezek majd később, mert sok garis, nagyon halk táp, kerestem is, de elírtam a nevét... már értem mért nem találtam.
akar majd karácsonyfát csinálni a gépből az emberünk (nem ítélkezem, kinek mi tetszik), a ledcsíkok, ledes ventik dolgok után hol nézelődjek? sose izgatott, csak meg kell majd azt csinálnom bele később, és tuti erre is van topik
-
jeni
félisten
válasz tipuka #121442 üzenetére
Óázisból
Bitfenix minőségi Gold igaz bőven lesz tartalék még külön VGA-nak is
Ha nem lesz VGA sose benne akkor ezek
[link] picivel erősebb hátha mégis...=Mentor=
nem kell vissza küldened,de ez le volt írva korábban,hogy csak 1db 4pin van rajta
[ Szerkesztve ]
-
=Mentor=
őstag
Nagyon mérges vagyok, rendeltem egy FSP SP500-A 450W tápegységet, direkt a gyártó oldalán tájékozódtam, hogy van e 8pines CPU csatlakozó rajta, az ottani leírásban úgy értelmeztem, hogy igen, de nincs... Most küldhetem vissza a francba...
[ Szerkesztve ]
-
rdanii13
tag
válasz DR|FTK|NG #121439 üzenetére
Köszi!
i5-4590, rx 570, de videókártya az biztos cserélve lesz valamikor jobbra, RX590/GTX1070 a terv. Tudom hogy felesleges, de legalább azt nem kell majd cserélgetnem talán egy darabig. Mostanit azért cserélem le mert modulárisat szeretnék az új gépház miatt.[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Egy netezős, filmezős, letöltős, nagyon gyenge játékos gépet építenék(amire az apu képes, annyi egyelőre), (fontos, hogy legyen rajta hdmi csati) ,
később kerülne bele vga, ledek, ledes ventik még, szóval nem elég így az FSP Hexa+ 400W, amit eredetileg kinéztem, mert fogalmam sincs milyen vga lesz bele később, inkább méretezzük túl, minthogy cserélni kelljen azt is. 20k körüli árban gondolkodtam, de 1-2k plusz még belefér persze, ne azon múljon. Oázisból nézzétek ki légy szí, mert a többi alkatrész is onnan lesz.
A konfig:
Cooler Master Masterbox e500l ablakos fekete ház adott, amit nem ismerek, eddig csak képen láttam, csak mondták ,hogy ebbe dobáljak mindent,
SSD nézegetés még folyamatban,
AMD Ryzen 3 2200G,
Patriot Viper 4 8GB / 3000MHz KIT,
ASRock B450M Pro4,
Western Digital 1TB Purple.Milyen ajánlanátok, hagytam-e ki valamit?
Köszi előre is a segítséget[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz rdanii13 #121436 üzenetére
Szia.
Igen, jó minőségű tápegységek. A kettő közül a B3 képviseli a magasabb kategóriát, de a BQ ventilátora jobb. Egyébként milyen gépbe vennéd?
cehaeries(#121437)
Szia.Amennyiben nem a Seventeam belsős, elég lesz. Habár a tápegység már elég koros lehet. ~20k nagyon jó ár a V550-ért.
-
Dadpool
aktív tag
Sziasztok jövő héten tervezek egy kis PC upgradet
Rtx 2070 videokártya a kiszemelt.
Most egy cooler-master gx450 táp van
Ryzen 7 1700 hoz + egy vízhűtő 1 ssd +1 winyo
Ugye ez karcsú a 2070 hez ezért gondoltam hogy vennék egy Cooler Master V550 550W Gold tápot is
Kérdésem hogy elég lenne neki az 550?
Valaszotok előre is köszönőm.https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
rdanii13
tag
Sziasztok!
Ezek a tápok jó minőségű? EVGA 750 BQ 750W SuperNOVA 80+ Bronze / EVGA 750 B3 750W SuperNOVA 80+ Bronze
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Walter_White #121434 üzenetére
ha jól láttam a táblázatot a 1080Ti VGA húzottan nem fog többet fogyasztani 450W-nál-gondolom ez nem 24/7 módban menne
a proci 105W[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Off-ba teszem illetve ha nem jó topik, akkor bocsánat. Adott egy EVGA G2 750W-os tápegység, Konfigom lent olvasható. Tehát szeretem a feszültségeket inkább lejebb állítani mintsem 100-200mhz-et még kifacsarjak a prociból meg a VGA-ból.
Érdeklődnék, az a 750-es EVGA táp elég lehet vajon egy 1080Ti SLI-nek? 1800-as órajel - 850mv mellett.
Ha nem, akkor milyen ajánlott? -
sakal83
addikt
válasz mackosajt #121428 üzenetére
Értem én. Kétszer kérdeztem meg a supporttól. Teljesen körbeírtam a terméket és a körülményeket. Lehet, hogy a kollega nem írta le a pontos körülményeket. Erre a tápra még az is rá van írva, hogy Mining, és, hogy a félpasszív mód kikapcsolva.
Mind a két válasz 5 évet írt, és az, hogy nem normál kereskedelmi forgalomba van szánva, ezért nem a Platinium szabályai érvényesek.
Nincs ezzel bajom, mert így is best buy ennyiért, de én kizárólag a 12 év gari miatt vettem meg, mert megbízható félpasszív. Nekem nem éri meg, mert van egy még 7 év garis Corsairem
Csak azért írtam be a topikba informális jelggel, hogy tiszta legyen, hogy nem 12 év garis, hanem 5 év a későbbi esetleges felesleges viták elkerülése végett.
Az, hogy Seasonic, meg Corsair és társai gyakorlatilag nem számít szerintem. 4-5db Corsair ment nekem eddig gallyra 2-3 éven belül, pedig a legendás TX650-eim is voltak. Seasonic és delta is adta meg már magát. Annyiban számít nekem a márka, hogy nem viszi a gépet, ami fontos.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz sakal83 #121416 üzenetére
Most akkor mennyi az annyi?
Egyébként nem értelek, hogy azért mert 50%-os áron kapod, már a gari felezési idő eseten is viszed vissza?
Csak egy Seasonic, csak egy platinum. Ugyebár azért lett 12 év a gari anno, mert jöttek a visszajelzések, hogy 10+ évesek a tápok, és hibátlanok.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
syberia
veterán
válasz cinikus #121421 üzenetére
Nem rossz, de inkább a Pure Power 11 400W Gold legyen, ennek is bőven elé lesz a teljesítménye a 1060-hoz.
(#121419) peq : 350W terhelés felett már nem az igazi a 12V stabilitása, sima játék közben a géped ezt meg sem közelítené. Szerintem rövid távon használva nem okozna bajt.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz cinikus #121421 üzenetére
Ez jó táp, ez a konfig 300W alatt megáll tehát egy minőségi 450W-os is elég ennél ez lenne jobb és minimálisan drágább - most amúgy is ár/érték arány bajnok nagyon csendesnek tartják sokan: BitFenix Formula 450W Gold
Grave444
A konfig ennyit vesz fel, ezért egy 500-550W-os táp ezt vígan kiszolgálja itt egy példa ami mutatja hogy teljesen vállalhatóan számol a beQuiet PSU kalkulátor:
A GTX 1060 fogyasztása Watt-ban a PSU kalkulátor szerint:A GTX 1060 fogyasztása Watt-ban az NVIDIA specifikációja szerint:
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz sakal83 #121416 üzenetére
nézd a másik oldalát
ez a termék ugyanazokból van összeszerelve amit még 50000Ft körül és az felett árulnak!
ha normál körülmények közt használod akkor elvileg elmehet 12 évig is.
az már más tészta,hogy bármikor elromolhat a cucc.
a garancia a bolt szerint 3 év a gyártó szerint ahogy írtad 5 év. tehát eddig biztosítva vagy és fele annyi árban,ugyanannyi hatékonysággal.
igaz a molex - sata átalakító 4-s kivitelben harisnyázottan 1900Ft
ez pesten bármilyen színben 1730Ft
a 4-s verzió előnyösebb mert több sata eszköz tehető rá. az is igaz ez csak addig érvényes ahány sata port van az alaplapon.
500Ft 2-s kivitelben egyes boltokban.
találtam 320Ft áron is
még olcsóbban
tápkábel 450Ft de ez ritkán kell venni,hiszen a korábbi tápegységről levehető.[ Szerkesztve ]
-
cinikus
csendes tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a tápról?
[link]Sajnos nem úgy jött össze a keret és olcsóbbat kell nézegetnem.
I5 4570
16GB DDR3
Asrock H97 Pro4
Asus Expedition gtx1060
1DB SSD és HDD
Cooler Master ML120L RGB víhűtés
és még 3 venti a házban.Vagy esetleg valami olyan ami szállítással maximum 18-19 ezerre kijönne?
-
peq
aktív tag
Hali!
Chieftec iARENA 450W (GPB-450S) átmeneti megoldásként (pár hónap) jó lehet alábbi konfighoz?
i7-4771
GTX 970
1x SATA HDD + 1x SSD
1x optika
4x4GB DDR3
2x venti -
sakal83
addikt
válasz sakal83 #121415 üzenetére
És a téma rövidre zárva.
A MINING EDITION-re öt év a garancia a hivatalos Seasonic válasz szerint. mindentől függetlenül, mert nem normál kiskereskedelmi termék.
"The warranty of this specific model is only 5 years. It's not a retail product like PRIME 1200 Platinum you can find on our website. Therefore, the 12 years warranty doesn't apply to it no matter the usage you will do with it."
Én viszem is vissza, pedig 20k-t megért volna.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Cs1csó #121414 üzenetére
Azt értem, hogy honnan tudják stb. De a honlapon nincs Mining edtion, így elképzelhető, hogy a alapnak veszik a bányászatot a bányász verzióval, és nem terjesztik ki a garanciát 12 évre. Attól még lehet használni arra.
A honlapon NINCS ez a fajta edition a 12 év garisok között, és az ÖSSZES drótot vissza kell küldeni a régiónkban a garanciáztatáshoz, aminek a szükségessége szinte biztos 12 év alatt. Jó eséllyel tönremegy egy táp 12 év alatt.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Kis adalék az akciós Seasonic Prme Platinium Ultra 1200W Mining edition táphoz.
Elolvastam a 12 év garancia feltételeit a Prime Platinium tápegység esetén:
- vissza kell küldeni az ÖSSZES kábelt
- bányászatra használva nem érvényes a garanciaNa, a fentiek bizony érdekessé és szerintem kockázatossá teszik az esetleges garanciáztatást.
Írtam a Seasonicnak, de még nem válaszoltak. Ha megjön, akkor írok.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
mar ~1 hete ennyi, de ezt inkabb ne: Yue-Lin Electrical Technology belsos
az ss 1200 prime 6e-rel dragabb 230-as kabellel es molex - sata atalakitokkal, fenyevekre vannak egymastol
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
jeni
félisten
egy újabb akciós tápegység kisöprés a Rufuszban?
Enermax Triathlor ECO 1000 W 80+ Bronze
gyártói oldal
teszt infó (ráadáskéánt barkácsolóknak is segítség.ugyanis még a szálak típusaik is fel vannak rajzolva)itt 3 kábel fixen bekötve. abból az első - kettőt kötelező csatlakoztatni. az ATX 24pin,a CPU 8pin és a harmadik meg a PCIe 6+2pin
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz t-joco #121405 üzenetére
Én rákérdeznék, cserélnék e egy kisebb teljesítményű típusra. Be Quiet! Pure Power 400, Fsp Hexa 85+ 450W például teljesen jó választás lenne. A gyakoribb relé hang nem tudom mitől lehet, de tápegységeknél gyakoriak tudnak lenni a megmagyarázhatatlannak tűnő hangeffektek, miközben teljesen stabilan kiszolgálják a gépet.
(#121407) BlindMind: Menet közben is át lehet kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
BlindMind
tag
Sziasztok, javaslatotokra vettem egy Seasonic Focus+ Platinum 650Px-et, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Nem igen piszkálgattam még a Hybrid Mode gombot de nagyon kíváncsi vagyok ez mire jó! Tudnátok ebben segíteni? Illetve menet közben is be lehet/szabad nyomni vagy csak kikapcsolt állapotban célszerű váltani funkciót?ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
t-joco
tag
válasz syberia #121404 üzenetére
Helyi számítástechnika boltban vettem. hogy ők honnan rendelték,azt nem tudom. azt mondták,hogy nem gond,ha nagyobb teljesítményű táp van a gépben. én meg beleegyeztem,így megrendelték nekem.
Igen,az Fsp 600-as tápnál is volt kattogó hang,de az halk volt,és tényleg kattogó. volt mikor villant 1et a kép is a monitoron,visszavittem az új kártyát,bevizsgálták,nem találtak semmi hibát. Több mint 6 éves az a táp már,minden ki lett cserélve a gépben,csak az nem,ezért gondoltam lecserélem azt is.
Vettem helyette az Fsp 700-as tápot,amit ajánlottak a boltban,ezzel működik rendesen minden,kép sem villog,viszont van ez a hangosabb kattanó relé hang,változó időközönként. másik tápnál csak akkor volt hallható ugyanez a hang,mikor kikapcsoltam a gépet,"áramtalanított" a táp. nem tudom mennyire normális,hogy sűrűn hallani ezt a hangot,nem találkoztam még ilyennel. 5év garancia van rá,de mivel működik,így gondolom nem cserélnék,nem adnának helyette másikat?! Vagy tévedek? max csak eladni tudnám,használtként?!
Ezek tudatában gondoltam,hogy megpróbálok 1 másik új tápot... hátha azzal már nem lenne semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
t-joco
tag
-
jeni
félisten
válasz Cingáriusz #121401 üzenetére
használt bontott cucc,valamely kiszerelt gépből való.
bevizsgált termék,de csak bolti 1év garancia van rá[ Szerkesztve ]
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest