- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Van egy egyszerűbb 4. generáció Intel procis gépem, amit egy kicsit fejlesztek és ehhez szükségem lenne egy nagyobb tápegységre. Van ugye erre több PSU calculator oldal is, talán az egyik legjobban használható oldalon az alábbi eredmény jött ki. Ha jól értem a normál felvétel ugye 453W és ehhez minimum 500W-os tápot ajánl.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi tartalékot érdemes hagyni, szóval mennyivel nagyobb tápot érdemes venni ennél az 500W-nál? Elég lehet egy 600-650, vagy max 700W-os táp, hogy ne kelljen mindig csúcson járatni a tápot? Mert az ajánlás végén látható 750W-os erőművet azért már sokallom egy kicsit. Természetesen csak FSP, Corsair vagy esetleg Chieftec, Thermaltake márkákban gondolkodok.Köszönöm!
-
Tamás33
lelkes újonc
válasz
_Atesz #121297 üzenetére
proci: i7 9700K :
Alaplap: ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING:
hütő: BE QUIET! DARK ROCK PRO 4 -
Ram: CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB [2x8GB] 3000MHz CL15 DDR4 KIT
ssd: SAMSUNG 970 EVO 250GB M.2 PCIe 3.0 2280 SSD
SAMSUNG 860 EVO 500GB BASIC SATA3 SSD
HDD: TOSHIBA P300 2TB 7200RPM 64MB SATA3
Vga: 1080ti késöbb rtx2080ti néha játszok a gondolattal a sli felé még nem volt és kipróbálnám de ha bejönnek a javított rtx2080ti akkor maradnék single megoldásnál. -
Tamás33
lelkes újonc
Sziasztok.
Lenne egy EVGA SuperNOVA 1300 G2 táp.
Kérdésem az lenne mennyire hangos illetve mennyire megbízható táp.Most 45ért kapnám használtan 9év garival.
Ilyen áron esetleg más ami min 1000w,-os?
Válaszokat előre is köszi. -
notafa3
tag
Sziasztok!
CHIEFTEC CTG-500-80P ment tönkre így 8 év után, erre keresek több alternatívát, kábelhossz szempontjából is, illetve van egy vga is benne szóval 8 pines is kell.
Felső tápos a ház és kb. 15 ezret szánnánk rá, de ha van olyan ami élettartam szempontjából sokkal jobb, akkor pár ezerrel mehet följebb. Még 8 év elég lenne.Köszi!
-
Ptech
addikt
Sziasztok,
Jelenlegi FSP Hexa 400 néha kerregő ventihangot produkál. 5-6 éves lehet, azt hiszem megérett a cserére.
Alábbi konfigba mit ajánlanátok 15k (nagyon max 20k) környékén?Asrock B360M-HDV
i3 8100
2x4 GB Hyperx
Sapphire RX 570 4 GB Pulse ITX
WD 1TB Blue
Samsung 850 EVO 250GBKöszi!
-
-Ben-
veterán
Az lehetséges, hogy az új táppal lerövidült a boot idő? Ennyire nem lehetek hülye. Eddig kb. kétszer annyi ideig gondolkodott a BIOS információknál is, mint most...
Egy erős 10 mp különbség lehet összességében...
-
pingwin92
aktív tag
-
bignor
tag
Sziasztok!
EVGA 550 B3 és Seasonic M12II-520 evo közül melyikkel járnék jobban?
-
GumiMaci85
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ! Akkor az ajánlott tápot fogom megvenni
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Van egy tápom, amin a proci tápcsatija 4 pines. Eddig hozzá illő alaplapom (és procim) volt, most viszont beszereztem egy i7-3770K-t, meg egy ASRock Z77 Extreme 3-at, amin már 8 pines ez a csati.
Azt tudom, hogy be lehet dugni csak egy négyeset is, de tervezném húzni a procit, ahhoz meg csak kéne egy 8 pines csatlakozó.
Hogy ne kelljen lecserélni a tápomat, az jó, ha bedugom a 4 pineset, és mellé dugok egy ilyet egy szabad molex csatiról, vagy ez nem ajánlott?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
jeni
félisten
válasz
Predator2 #121270 üzenetére
sehogy sem
a megoldás a régi hibás tápról levágni a sata kábel korbácsot.
és valami ilyen megoldással bekötni ahhoz mérten. feltéve ha megfelelően rálehet csatlakoztatni.a gyártó ha elküldi megrendelés után az biztos,hogy 10000Ft alatt nem úszná meg senki sem.
a másik megoldás egy régebbi Seasonic moduláris táphoz mellékelt sata kábellel csatlakoztatni.
-
syberia
veterán
válasz
GumiMaci85 #121269 üzenetére
BITFENIX FORMULA 450W tökéletes választás ennyiért.
(#121271) diox: Nagyobb a teljesítménye, ami fejlesztéskor jól jöhet. Semmi másban nem előrelépés, a ventilátor idővel ebben is hangossá válhat.
(#121272) Predator2: Konfiguráció?
(#121265) mghltm: Tehát vannak a dolognak hátulütői, egy teljesen moduláris tápegységnél átalakítózni...de nálad a Gtx 295 SLI léte indokolttá tette a 800 W feletti teljesítményű áramforrást.
(#121266) Levi's : EVGA SuperNOVA 650 G3 [link] vagy a 10 év garis Seasonic Focus Plus 650 Gold [link]. Mindkettő tudja a félpasszív módot.
-
diox
tag
Üdv Urak! Adott egy FSP Hexa 400 (régi hexa)viszont lehetőségem lenne lecserélni egy FPS Hyper 600-ra! Érdemes?! Előre is köszönöm a választ! (profilomba a config)
-
GumiMaci85
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy milyen tápot vegyek a gépemhez mert lecseréltem a videókártyát és nem igazán merem addig használni míg nem veszek új tápot, mert nem hiszem hogy a régi bírná. Az új kártya egy SAPPHIRE 11266-14-20G RX 570 4GB GDDR5 NITRO+
A konfig a következő:
Amd Athlon x4 880k
Radeon r7 360oc 2 gb
2*4 gb ddr3 1600Mhz
1 ssd
1 merevlemez
1 dvd író
Fsp hexa+ 400w-os táp20000 Ft a keretem. Mit tudnátok ajánlani?
-
mghltm
addikt
es most nezzuk az igazsagot a feltetelezesek helyett:
Efficiency at Low Loads
750 platina prime vs 750 titan prime
100w alatt 5% a max kulonbseg ami 5w-ot jelent
az 1200-as 100w felett mar 90%-os hatekonysaggal dolgozik, tehat komoly 10-20w-rol beszelgetunk osszehasonlitva egy 500-600-700w-os peldannyal
-
jeni
félisten
-
Levi's
tag
Sziasztok!
Tápvásárlás előtt állok és segítséget szeretnék kérni.
Három tápot néztem ki:
EVGA G3 750 vagy 850
EVGA P2 750Három nagyon fontos kritérium lenne. A megbízhatóság a halkság és a legkisebb esély a "ciripelő" hangra. Mert a legutóbb Corsairből sikerült egymás után hármat is kifognom ilyen "hibával". A G2 750-em tökéletes ilyen szempontból viszont sajnos a kisebb gép építésének áldozatává válik. Max 175 fér be (Fractal Design Meshify C), szóval 165-nél nagyobb tápot nem szeretnék berakni.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ezek alapján melyik lenne a legjobb választás? Előre is köszönöm a segítséget.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Hátha tudtok mondani valamit.
Msi b450i, Ryzen 5 2600,2x8gbram, asus dual 1070, 1ssd,1vinyo.
Seasonic st12ii 430 a táp.
Tobbi topikba eddig a tápra gyanakodnak.(Menni megy a gép csak anomália van bekapcsolásnál.)
Köszi.
Ha nem idevaló töröljétek légyszives.
-
Ciccuka
veterán
válasz
bencefica13 #121256 üzenetére
Az elég fura, mert Sata Power kell (/is jó) némelyik Miner Riser-hez vagy hozzá lehet kötni. Érdekes így Miner Edition-nak mondani ezt a PSU-t, ha ez így van.
Máshol Bulk-nak van nevezve ugyanez OEM helyett ezzel a képpel a tartozékokról.
-
Ciccuka
veterán
válasz
mghltm #121231 üzenetére
Seasonic Prime 1200 W Platinum
Néhány fontosabb adat róla:
Seasonic Prime 1200W Platinum (480W-ig passzív mód) 12év (2017-es modell)
Maximum terhelés: 1345W 90.7% hatékonysággal
100W fogyasztáson 89.5%-os a hatékonysága
Hosszra a normál 140mm helyett 170mm-esKisebb teljesítményű hasonló modellek adatai
Tesztek:
Seasonic PRIME 1200W Platinum PSU Review
Seasonic PRIME 1200W Platinum Power Supply Review
Reviews - Seasonic Prime Platinum 1200WPéldaként a Corsair VX450W tápegység 100W fogyasztáson kb. 83%-os a hatékonysága
[ Módosította: CoolMan ]
-
jeni
félisten
válasz
bencefica13 #121256 üzenetére
ezek szerint jobb azoknak akik 2-nél több karit használnak (nagyobb teljesítményűt-akár Vega 56) SLi rendszerben és TR4 procis gépet használnak AMD oldalról.
ezek szerint ehhez minden kábel meg van hozzá mivel közel 20000Ft-al drágább is?
viszont erre 2év gari van írva.
az olcsóbbik-ra meg 3 év.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
TechN7ne #121253 üzenetére
"Ugyanaz a termék, csak nem dobozos változat és nincs hozzá Sata csatlakozó."
Ezt a választ kaptam nemrég a Rufusztól az OEM tápra.Jelenleg még 7 év garanciám van a 750W-os EVGA Supernova G2 tápomra. Látjátok bármi értelmét most beszerezni egy 1000 vagy 1200-as tápot a rufuszról akcióban? Nem hinném, hogy valaha 2 GPU-s rendszerem lenne, max egy 2080Ti és egy Ryzen CPU a távoli jövőben, de ha jól számolok azzal is bőven benne vagyok még a 750W-os határban.
-
jeni
félisten
válasz
Dazsar #121252 üzenetére
ez alapján el kell,hogy bírja kényelmesen.
nincs mellékhangja, venti zörgés,,nincs indításkor gondod vele ( újbóli vagy többszöri próbálkozásra indul el )
játék alatt vagy terheléskor nem áll le ,nem fagy le.a fentiek alapján használd továbbra is.
viszont többségében ha valaki vesz új gépet akkor a tápot is leszokta cserélni egy újabbra,jobb fajtára.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
_Atesz #121251 üzenetére
Igen ,csak pont azt beszéljük fórumtárssal priviben ,hogy az OEM itt valójában mit is jelent...?
Eredetileg 13db kábel még jár hozzá ,ha ezek nincsenek nehezen beszerezhetőek és kb. semmi értelme az egésznek.Mindenesetre én már megkaptam a visszaigazolást ,termék átvehető...
Előtte mindenképp betelefonálok és megkérdezem ,hogyan is néz ki ez az egész. -
Dazsar
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni hogy ez a táp megfelelő lenne e konfighoz? vagy mindenképp vegyek egy nagyobbat.
Cpu:Int i5-8400
Gpu: Nvd 1060 6GB
1 Sata
1 HDD
16GB ram 2x8
Z370m pro4 alaplap Asrock
Ha még kellene valami akkor leírom , de így hirtelen ezek lehet elegek lesznek
Illetve a lényeg:
Chieftec ELEMENT 500W Bronze (ELP-500S) ez volna a táp -
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Steve Howdy #121240 üzenetére
Teljesen jó lesz a tápod, RTX 2080 is mehet vele bátran.
(#121231) mghltm: Átlagos konfigurációba teljesen értelmetlen választás, rosszabb hatásfokkal fog üzemelni a túl alacsony terheléstől.
-
Steve Howdy
csendes tag
Üdv!
Nem vagyok teljesen biztos ebben a psu kalkulátorban így feltenném a kérdésem, gondolkodom egy új VGA-n, RTX 2070 és 2080 között vacilálok, papíron a 2070hez elégséges a tápom, a 2080hoz már nem, vajon a 2080hoz elég lenne a tápom?
https://www.bequiet.com/en/powersupply/933
Intel Core i7-8700
Gigabyte GA-Z370 AORUS GAMING 3
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz
Be Quiet! 600W Pure Power 10 BN278
Toshiba 3TB 64MB P300
Kingston 480GB SA400 -
jeni
félisten
válasz
Cs1csó #121238 üzenetére
holnap megyek hozzájuk
biztosan elírták az árat,és észrevették,hogy a webkezelő nem a reális árat adta meg.
igazán az lett volna érdekes ha valaki megrendelte volna és nem azon az áron kapta volna meg.amúgy korrektek mert a tápegységet még a régi áron adták oda ,holott kivétel nélkül mindenhol egy tízessel volt drágább mint náluk.
-
jeni
félisten
válasz
bencefica13 #121236 üzenetére
a RUFUSZ is olvassa a tápegység topikot
-
Cs1csó
titán
válasz
bencefica13 #121234 üzenetére
Ilyen jövő nem kell ahol 1200W-os táp a nyerő.
-
bencefica13
csendes tag
-
jeni
félisten
válasz
Cs1csó #121230 üzenetére
ha minden igaz 12év garisnak kell lennie
mondjuk van rá 3év ,de biztosan bolti garis és nem gyártói.
elvileg tartozék hiányos volt vagy hibásként került hozzájuk,megjavítva újra eladják.
talán valamelyik gépben üzemelt.
a másik,hogy a 1200W igen brutális a mai világban.
amúgy OEM kiadás-csak a tápegység semmi más.mghltm
két sorral lejjebb
bencefica13
én csak akkor venném meg ilyen céllal ha 10 év vagy 144 hó gari van hozzá.
-
mghltm
addikt
aki most keres 20e alatt best buy tapot:
-
Cs1csó
titán
válasz
bencefica13 #121229 üzenetére
KONKRÉTAN ezt nem venném meg, visszahozták, vagy javították stb. valami nem kóser 57-67 ezer forintos tápot 20 ezerért?
Egyáltalán minek és hova neked 1200W? Amúgy ez gondolom azért MINER kiadás mert egy RIG-be épített több VGA-val is elbír.
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ez a Seasonic crypto miner edition táp miben más, mint az alap változata? Érdemes ezt megvenni fele annyiért?
Köszönöm a választ előre is!
-
syberia
veterán
válasz
TechN7ne #121213 üzenetére
Szép "kis" gyűjtemény, ezzel a tempóval egy év alatt kipipálhatod a teljes kínálatot.
Számomra is tanulságos volt, hogy a belépő szintű tápegységektől elvárt csendszimfónia, sok esetben hiú remény. Picit többet kell kiadni, ha az ember füle érzékenyebb a számítógépre.
(#121224) Readi : Jó minőségű és erős a G750M, bár hatásfokban csak Bronze. Legfeljebb félgőzön fog üzemelni, úgy pedig nem fog egyhamar elhasználódni az elektronikája.
-
Readi
tag
Hali!
Cooler Master G750M 'Semi-Modular, 80 Plus Bronze,
ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080 OC 8GB
I7 9700k, 16 Gb ram, 1 TB Ssd, 4 TB hdd elvileg nem szabad hogy baj legyen nem?Hàny wattot ehet ez igy mind huzàs nèlkül? -
nightvison
tag
válasz
TechN7ne #121213 üzenetére
Sajnos ez benne van a pakliban, sok ajánlott tápegység sorra áll meg mostanában, rengeteg gépben, ami megfordul nálam. Be quiet, fsp, corsair, evga stb. Elég érdekes dolog ez újabban, de feltűnően megnőtt a meghibásodások száma. Így már elég nehéz, hogy mit ajánljon az ember. Egy-két alkatrésze ezeknek biztos, hogy nem lett hibátlan vagy rossz széria kondi, ic bármi...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
syberia #121209 üzenetére
időrendi sorrendben ,ezeken mentem végig míg el nem találtam a mostani Corsair-hoz vissza olvasva a fórumot...
Hangosak voltak ,meg ciripeltek ,szenvedtem elég sokat:
Ennek kínai szaga volt:
Ez 2 nap után elpukkant:
Hangja mint egy traktor:
Ciripelt terhelés alatt:
Hyper nek adtam még egy esélyt ,de traktor 2 lett belőle:
Halk volt ,de nem valami biztonságos:
Sok szenvedés után megtaláltam az igazit:Ez mind egy hónap alatt.
-
sp33dypr0
tag
Sziasztok,
Egy Lenovo ThinkCentre M93p Tower számítógépet szeretnék bővíteni egy Gigabyte GT710 1GB GDDR3 GV-N710D3-1GL videokártyával.
A számítógép specifikációja:
- Intel Pentium G3220 (3.0 MB L2, FCLGA1150) 2 x 3000 MHz
- 4096 MB DDR3
- 250 GB SATA HDD
- 120 GB Adata SSD
- SATA DVD íróA tápegység típusa FSP280-40EPA, ez elegendő lesz a bővítéshez? Az alaplapi csatlakozó 14 pines, így ha jól gondolom, akkor ennek cseréjét csak átalakítóval lehetne megoldani.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv.,
sp33dypr0 -
SkyTrancer
senior tag
Lehet, hogy nem a legjobb helyre írok, de hátha
Mióta kicseréltem a gépházat, ( zártról nyitottra ) feltűnt, hogy terhelés alatt a tápegységből
apró "pattogások" hallatszódnak
Sokáig füleltem, hogy honnan jöhet, de egyenlőre 90%, hogy onnan
Tudom, hogy a kondik előfordul, hogy sípolnak stb, de ilyen hangot még sosem hallottam
Olyan mintha szikrázna valami, csak halkan
Használat során egyéb rendellenességet nem tapasztalok, de csak érdekelne mi lehet ez
ECO és normal üzemmódban is ugyan ez a helyzetTápegység : EVGA G2 650 Supernova
Mi lehet ez, vagy ne foglalkozzak vele ?
-
MMIX
addikt
-
Cs1csó
titán
válasz
miresz #121202 üzenetére
Bocs de ez a kérdés Az utolsó cserkész c. filmben elhangzóra emlékezetet: "FEJ VAGY GYOMOR?"
Milyen gépbe kellene? A profilodban lévőnek elég egy minőségi 450W-os is pl: BitFenix Formula 450W Gold
Amúgy a Hydro-t venném, úgy tudom modernebb.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Melyik ajánlottabb?
FSP Hyper M 700W kontra FSP Hydro 700W Bronze
Jelen esetben mindegy hogy moduláris-e vagy nem. A Hyper M-et megtaláltam az ajánlottak listájá,de a másikat nem.
-
syberia
veterán
válasz
nightvison #121198 üzenetére
Egy semmilyen teszten nem bizonyított tápegység ajánlását jobb lenne hanyagolni itt. Nem állítom hogy hulladék az elektronikája, de elég gyanús hogy semmi visszajelzés nincs róla, még a gyártó oldala is nagyon szűkszavúan fogalmaz. A Gold hatásfok és a dizájnos külső kevés az elismeréséhez.
(#121200) McSico: be quiet! Pure Power 10 300W Bronze
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest