- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz t-joco #121399 üzenetére
Jó tápjai vannak főleg 300-400W körüli kategóriában szinte egyeduralkodó. Mint írtam 170-190W körül fogyaszt az a konfig minek akarsz bele 600W-os tápot? Az alacsony kihasználtság a hatásfokára is kihatással lesz a konfigod több áramot is fogyaszthat a nagyobb táp miatt ami éves szinten már komoly pénz lehet.
-
MM
őstag
közben csekkoltam:
citromsárga 12V
piros 5V
narancssárga 3,3VEzek a megfelelő helyre vannak kötve, így itt most csak annyi kérdés maradt, hogy "föld" és "föld" között lehet-e különbség. Ha igen, akkor szét kell vágnom az egyik kábel harisnyáját, hogy a két fekete sorrendje megegyezik-e. Ha nem, akkor nyugodtan használható, ezt hátha meg tudja erősíteni valaki
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz t-joco #121393 üzenetére
Ez a konfig 200W-os SEM fogyaszt: be quiet! Pure Power 11 400W Gold
Egy 300-350W-os is elég lenne de ez a nagyobb egy PC fejlesztést is elbír.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz syberia #121273 üzenetére
A konfig folyamatosan változik/változhat. A jelenlegi konfigomhoz jó a mostani tápom is.
A felsoroltak közül van best buy vétel?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
t-joco
tag
válasz syberia #121387 üzenetére
A konfigom:
CPU: DualCore Intel Pentium G4400, 3300 MHz (33 x 100)
Alaplap: ASRock H110M-DVS R3.0
Memória: 8151 MB (2 * 4 GB DDR4-2400 DDR4 SDRAM)
Videokártya: Radeon RX 550 Series (2 GB)
Lemezes meghajtó 1: SPCC Solid State Disk (119 GB)
Lemezes meghajtó 2: TOSHIBA DT01ACA100 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
Optikai meghajtó: HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1
+ 2 Ház ventillátor.1 ideig nem szeretnék változtatni,bővíteni a gépen.
Eddig FSP 600-50ARN 600W-os tápot használtam,több mint 6 évig,halk volt,nem volt semmi gond vele,tette a dolgát. Cserélni szeretném,érdemes ugyanilyenre??
FSP Hydro 700W Bronze-t ajánlottak a boltban,meg is vettem,beletéve hangosabb,mint a másik,600w-os táp volt. plusz van ez a relé kattanó hang,amit írtam is már,zavaró tud lenni. Ezért szeretném cserélni,kérdés milyenre érdemes?! A lényeg,hogy "minőségibb",csendes,halk legyen,és hosszabb ideig kiszolgáljon.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Sziasztok!
Beneveztem én is a 25K-s Seasonic Prime Platinum 1200W-os tápra. Azt vártam, hogy a jelenlegi, szintén Seasonic beles (~ S12 II) XFX 850W Black Edition tápom (P1-850B-NLG9) moduláris SATA tápkábele ide is jó lesz.
Ezen a linken mindkettő szerepel, ha jól értelmezem, akkor csereszabatosak a kábelek. Ám ez a PCI-E kábelekre nem igaz, azon a szögletes/kerek lábkiosztás sem egyezik, illetve nincsenek a kábel elején diódák az XFX-nél...)
A korábban, illetve a társ topikban megosztott linken a Seasonic KM3 beles tápokhoz ajánlott SATA tápkábel fotóját ezzel összehasonlítva az egyértelmű, hogy a táp oldali csatlakozó, és az abban szereplő (6/5) csatlakozás egyezik. A kábelek az XFX-nél harisnyázottak, de a végei előtt kilátszanak a színes vezetékek. A citrosmsárga/narancssárga (a két szélső), illetve a piros (középső) bekötése a SATA csatlakozóba és a táp oldali csatlakozóba is megegyezik.
Viszont a SATA-n mindkét széléről a 2. kábel a "normál" csatlakozón is fekete, így nem tudom megállapítani, hogy melyik-melyik. (ez a táp oldali csatlakozón a két középső egymás alatt)Kérdésem, hogy bár nagy valószínűséggel ugyanaz, ha mégsem, kinyírhatja a SATA eszközeimet?
Vagy ha minden igaz, mindkettő föld, ezért nem számít?[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Cingáriusz #121390 üzenetére
Ha felső tápos a ház, akkor akár van olcsóbban is: [link]
-
őstag
Sziasztok!
Barátnőmnek rakok össze gépet, és olyan tápot keresek ami azért nem a legalja, de árban még a vállalható szint, szóval max. 9-10ezer forintig. i5-2400 és Gef750ti lesz a konfig, szóval egy 350-400-as táp is tökéletesen elegendő, de ha minőségi akkor a 250-300watt is elég lesz.
Amit én találtam, az a Chieftec 350-400wattos tápjai, de ha tudok jobbat ajánlani ebben az árkategóriában, akkor minden javaslatra nyitott vagyok 🙂 -
peq
aktív tag
Továbbfűzve gondolatmenetemet, úgy hiszem, hogy egy vaskos porrétegen könnyedén lecsapódhat a pára, és magába szippantva némi vizet (kiváltképp egy hűvösebb, nyirkos helyen) esetlegesen komoly károkat okozhat a gépben, avagy diszfunkcionalitást a tápban.
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Egy véletlen folyamán front panel audio headerre kötött csipogó zárlatossá tehet egy alaplapot?
Úgy hiszem, egy minőségi táp önvédelmi mechanizmus gyanánt egyből lekapcsolja a rendszert, amennyiben bárminemű meghibásodást észlel a konfig többi része felől. A delikvens egy CWT belsős Corsair CX750. Tápteszter szerint OK; ám ez valós képet ad az állapotáról? Létezik, hogy jó feszültségeket ad le, mégis ilyen jellegű hibát generál? Talán nem mellékes, hogy a belseje tele volt porral, pókhálóval.. Ez okozhat némi átmeneti, ilyesfajta gondot?A korábban hibátlanul üzemelő alaplap átlerült egy másik gépbe fenti baklövés kíséretében, és most meg sem nyekken.. A csere oka egy furcsa körülmények közt elhalálozó lap volt. Nem bootol, hirtelen leállások, újraindulások. Jómagam első körben tápra gyanakodtam, de az elvileg jó. Utólag kiderült, hogy a processzor is kuka.
Ötlet?
-
syberia
veterán
válasz goboc78 #121382 üzenetére
Ha FSP-t szeretnél, akkor a FSP HEXA 85+ 550W Bronze, vagy Hyper M 550 moduláris kábelezéssel, mindkettő 5 év garanciás, halk tápok.
(#121381) t-joco: Milyen géphez keresel? Amihez 700W kell, oda minőségibb, magasabb hatásfokút illik pakolni.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
jeni
félisten
+mint előbb javasolva lett.
a gyereknek is ez lett megvéve a gépébe ősszel a PCX boltból. viszont lehetséges,hogy a CPU 8pin kábelt meg kell toldanod majd, a gyereknek kellett toldót vennem mert a CM Elite 430 házba elvezetve rövid volt az a kábel,alaplap alatt nem lehetett elvezetni.
kérdés: a te házadban van-e kábel menedzsment? -
Cs1csó
félisten
HA CSAK a PCX jöhet szóba akkor:
vagy egy kicsit drágábban egy GOLD minősítésű táp (a Seasonic csak BRONZ) Be quiet! BN293 500W Pure Power 11
A beQuiet PSU kalkulátora szerint 370W körül megáll az "elméleti" maximum fogyasztása tehát egy minőségi 500-550W-os táp elég.
Ha más bolt is: BitFenix Formula 550W Gold
[ Szerkesztve ]
-
goboc78
tag
Sziasztok!
Az új PC-t szeretnék az alábbi alkatrészekből
Cooler Master MasterBox E500L MCB-E500L-KN5N-S02
Asus Prime Z390-A
Intel i5-9600K
Corsair Vengeance 2×8GB 3000 Mhz
Sapphire RX580 8GB Nitro+
Be quiet! Pure Rock BK009 processzor hűtő
Western Digital Black 1 TB
Cooler Master 650W MPX-6501-ACAAB-EU tápegység
Cooler Master MasterWatt Lite 700W
FSP 600W Hyper 600 tápegység
FSP 600W Hydro Bronze HD600 tápegység
FSP 700W Hyper 700 tápegység
Ezek a tápok 18-20 körül vannak a PCX-n
Melyiket válasszam az új pcbe?
Válaszokat előre is köszönöm! -
t-joco
tag
Használ valaki FSP Hydro 700W Bronze tápot? vagy hasonló FSP tápot?
-
Cs1csó
félisten
válasz AsakuraDave #121379 üzenetére
SEASONIC
Vagy 650W-ban:
- BitFenix Formula 650W Gold vagy ennek a 750W-os tesója.DE a Seasonic-nak is van 650W-os és 750W-os tápja a 750-es Platinum vagy Gold csak a pénztárca szab határt.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Hali! E két táp közül melyiket ajánljátok? (lehet 750W-osak lesznek de ugyan ezek,illetve még van ez a "be quiet! Dark Power Pro 11" széria esetleg?)
ANTEC HCG 650W 80 Plus Gold
SEASONIC FOCUS 650W 80 Plus GoldKöszi!
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz mghltm #121360 üzenetére
Anno a Corsair HX450el kedveltem meg a lapos kanócokat, sokkal jobban lehet velük boldogulni, ellenben emiatt biztosan nem cserélném a G550et, főleg nem egy ilyen szinten túlméretezett tápra. Lehet egyedi kanócot gyártatni a G550hez is.
Ui.: egy privát/email választ megköszönnék, ha nem esik nehezedre.
-
syberia
veterán
Super Flower Leadex a dobogón, annyira nem lepett meg, hiszen kitűnő széria.
(#121349) _Atesz : Köszi a tesztet, ekkora teljesítményű tápegységhez képest ez több mint jó eredmény. Gyakorlatilag egy negyedakkora tápnak a hatásfokát hozza a 100 W alatti tartományban. Hogy új e vagy sem, erre a másik topikban térek ki.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz mghltm #121374 üzenetére
biztosan ujak, a rufusz-nal itt talalhatoak a hasznalt / visszakuldott / serult termekek
Én eddig az összes Seasonic tápomat gyári dobozban, lefóliázva kaptam. Régebben Enermax tápjaim voltak. Azt sem gondolnám, hogy mind kibontott, visszaküldött lenne (ami ettől még lehet új vagy újszerű),csak akkor meg miért nem a gyári csomagolásban kapod meg?
3év után meg akkor a gyártóval kell intézni a garit?
Vagy úgy jársz mind pl: a Samsung ssd-vel, ha nincs rendes gari papírod, akkor csak a bolt által nyújtott garanciád van. A Samsung nem foglalkozik veled.[ Szerkesztve ]
-
-
MMIX
addikt
GreatWall (8)Lehet mégis CWT pont kifogytak a kondenzátor tetején a matricából és tollal húzott rá egy piros vonalat.Corsair RMx-ből kettő van a régi és a 2018-as kiadás.
-
MMIX
addikt
11db 650W 80+Gold full-moduláris tápegység tesztje. www.expreview.com
1. Antec HCG Gold (High Current Gamer)
2. Seasonic Focus+
3. SuperFlower Leadex
4. EVGA Supernova G+
5. NZXT E650
6. DeepCool Gamer Storm
7. Sama Forza Pure Power
8. Corsair RMx
9. Segotep KL (KunLun)
10. InWin Premium Basic Series PB
11. SilverStone Strider Gold SSeasonic (1,2,5)
CWT (6) CWT GPU
HighPower (10,11) a 10-es lehet a Sharkoon Zero Cool a kapcsolók mást csinálnak a hátulján.
GreatWall (8)
FSP (4)
Sama (7)
Segotep (9)
SuperFlower (3)[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ezt ennyiért nem biztos, hogy ki tudom hagyni, pedig maxon kb. 280-300W-ot tud kérni a gépem a táptól. Kérdés, hogy a Xigmatek Utgardba be tudom-e applikálni, vagy vennem kéne már egy USB 3.0-s, modernebb kuckót, amibe elfér egy ilyen szörnyeteg.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
válasz vzsryl #121355 üzenetére
Van, de az ára is rugalmasabb/nyúlik. Magyar boltban is van. A SnowSilent-tel van egy árban.
Seasonic Focus+ Gold 550W PCGH-Edition pcgameshardware.deNem gyári kábel nem tudom melyik márkánál van.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz vzsryl #121355 üzenetére
ami a g550 szintjen van vagy felette: focus / focus plus / prime / prime ultra. ezekbol van gold / platina / titan hatasfoku, reszben vagy teljesen modularisak. a kabeleik:
The cables are a mixture of sleeved (ATX, CPU and PCIe) and flat ribbon style (peripherals), for ease of routing.
a harisnyazottak nehezebben vezethetoek el, a periferiak viszont egesz jol.
1. rendelj egyet az igenyeidnek megfelelokbol es ha nem szimpatikusak a kabelek, akkor elallsz a vasarlastol 14 napon belul.
2. ha elfer a hazadban egy meretes peldany, az 1200w-os prime platina most csak 25e es olyan kabeleket csinaltatsz melle, amilyet szeretnel.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
tsi
tag
Hohóó, közben kiderült hogy HX650-es Corsair van a régi gépemben, ami tulajdonképp egy Seasonic, és különösen ajánlott... Nocsak nocsak. Végül aztán a 750-es Seasonic (Focus Plus Platinum) ment az új gépbe, ki tudja milyen VGA-t hoz majd bele a távoli jövő.
-
AsakuraDave
őstag
válasz AsakuraDave #121353 üzenetére
+új ryzen proci is tervezett (3000es széria, ryzen 2nd gen)
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg van olyan Seasonic táp, aminek nagyon rugalmasak és könnyen hajlíthatóak a kábelei? Csak Seasonic érdekel, más gyártók tápjai számomra futottak még kategória.
Sajnos a G550-em kábelei olyan merevek, hogy nem tudom normálisan elrendezni a házamban a 3db HDD-t és 2db SSD-t (az egyik SSD-m kb. 45°-ban az égnek mered...), továbbá már lassan 7 éves, a ventilátor is enyhén ciripelget (porszűrő van előtte, tehát egy porszem sincs a lapátokon), és ideje lenne lecserélni. Konkrétan a ph-n tesztelt példány az enyém: [link]megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
mghltm
addikt
válasz _Atesz #121349 üzenetére
nagyon koszonom a beszamolot! elozetesen nagyobb kulonbseget vartam / josoltam, meglepoen jok lettek az eredmenyek. 20000-ert ( nekem ) bb volt meg sata kabelek nelkul is.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
AsakuraDave
őstag
Üdv,
Taichi X470(nem fix de hasonló kaliberek)
Ryzen 5 2600 és Ryzen 7 2700X között lenne majd valamelyik proci(1700-1800X is stb)
16GB DDR4 3000-3200Mhz(lehet RGBs lesz és b-dieos)
VGA most vagy egy régi de olcsó R9 290-290X vagy Vega 64
Thermaltake Versa n24-es gépház amibe majd minden lehető helyre menne egy RGB-s venti(thermaltake riing 12 led rgb van kinézve)
1TB WD HDD meg majd egy SSD ami valszeg Samsung EVO 860 500GB ( a legújabb örület ez az nvme vagy micsoda abba nem vagy biztos,hogy lesz de akkor számolgatás miatt abból is egy kb 250gb-os)Trendet elnézve az RTX kártyák viszonylag alacsony fogyasztásuak +nincs SLI lehetőség,AMDs karik éhesebbek mind viszont ha csak R9-be újitok akkor majd az új navira fogok késöbb beruházni szerintem,amiknek a TDPje még ismeretlen)
Eddigi tápok amiket kinéztem :
1., EVGA Supernova 750W G2
2., Be Quiet! Dark Power Pro P11 750W Platinum
3., Be Quiet Straight Power E9 680W
4., SEASONIC M12 II Evo 620W
5., Be quiet! Dark Power Pro 11 850 W 80+ PlatinumAz utolsót kivéve mindegyik használt,de van amihez még jár garancia vagy próbagari.
A gépet természetes OC-znám amennyire csak lehet léghűtésből kihozni. (CPU,RAM,VGA) Játékra és streamelésre lenne használva a gép.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz _Atesz #121351 üzenetére
feltehetőleg ezért adják olcsóbban mert valami "konténerben" hozták meg OEM-ként csomagolva.
a zacsi az le volt hegesztve nálam.
rákérdeztem amúgy ezekre. ő sem tudna megrendelni,sőt Kínából a gyártó sem tudja vagy nem akarja külön a hiányzókat elküldeni rendelésre sem! még a mester sem tudná beszerezni a hiányzókat.így marad a spéci mód vagyis a legyártás annyit amennyire szükség van vagy lenne.
úgy gondolom a CPU 4+4 kábelből még egy szál kellene amennyiben Ryzen TR4 rendszert szeretne valaki használni.
amúgy több VGA kábel van benne pontosabban 6db amire nem igen van szükség rá,legfeljebb 2db.
-
_Atesz
addikt
Volt a zacsin egy kis lyuk, de aligha azon húztak ki kábeleket, szerintem megpróbálják elsumákolni a másik zacsit, de már írtam nekik.. Asszem lesz baseball ütővel zacsipacsi..
Visszatérve a fogyasztásra, ha napi 12 órát megy a gép, 3w különbséggel számolva, úgy 36w egy nap alatt, egy hónapban kb. 1 kw, az kb. 40ft. Egy évben tehát kb. 500ft pluszt jelent. Nem olyan vészes.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz _Atesz #121349 üzenetére
Lezárt zacsiban kaptad a kábeleket? P/N:,5WPD248BL1AW
Nálam is pont ugyanannyi van mint amit kaptál.
Pluszban mai nappal kiegészítve: legyártót 2 sata kábel 4-4 csatlakozással.
A másik eredeti lezárt zacsi melyben vannak a sata kábelek azokban van a többi hiányzó kábelek melyet nem kapunk meg.
-
_Atesz
addikt
válasz _Atesz #121342 üzenetére
Nos, jó hír, működik a félpasszív mód, lehet kapcsolni, ezért volt ilyen halk a táp, de ventivel is igen csendes.
Mértem HD Graphics-al, a következő eredmények születtek:Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition:
Desktop nyugalmi állapot: 42W
Furmark: 79W
Prime95 + Furmark: 117WSeasonic G-360:
Desktop nyugalmi állapot: 39W
Furmark: 77W
Prime95 + Furmark: 116WMagyarán desktop fogyasztás csak 3W +-t jelent, Furmark 2W, Prime95 + Furmark 1W. Többre gondoltam..
Majd ha megjön jövő héten a 6pin to 8pin átalakító, akkor megy még egy teszt a 1060-al is.
Bekapcsolt ventilátor még kb. 0,5W fogyasztást jelent az 1200-as SS-nél.Szerk.: kábeleket nem annyit kaptam, mint az oldalon írták, ezt meg is fogom reklamálni.
A Rufusz oldalán írt vs kiküldött:PCI-E: 8 vs 6
CPU: 2 vs 1
Molex: 5 vs 4
Floppy: 1 vs 0
Alaplapi 1 vs 1 (csak ez stimmelt..)[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Így már felhasználó barátibb, bár a félpasszív mód kimaradt belőle.
(#121347) gootibi: BITFENIX FORMULA 650W 80+ Gold és szinte néma tápegység, de sajnos nem moduláris. Minőségben viszont a nála drágábbak szintjén van.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz gootibi #121344 üzenetére
FSP HYPER M85+ 650W Bronze [link] moduláris, halk
500-550 is elég lenne a 2070 mellé, de ha jobbnak látod feljebb menni, egész nyugodtan megteheted. Van aki 1200 Wattos szörnyeteget vásárol ilyen árban, félnek a tápegység-limittől.
Használhatod a régi tápegységgel a géped, de inkább ne tuningolj vele.
-
gootibi
csendes tag
-
syberia
veterán
válasz gootibi #121341 üzenetére
Nem rossz a WPM, de a koros már + komoly videokártya upgrade miatt érdemes lecserélni. A következő típusok nagyon csöndesek:
be quiet! Pure Power 10 CM 500W Silver [link]
EVGA 550 B3 550W Bronze [link] full moduláris, félpasszív
be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold [link]
Seasonic Focus Plus 550 Gold [link] lenne az ideális, félpasszív, full moduláris, 10 év gari
(#121342) _Atesz: 100A te jó ég. Ha 50W fogyasztás környékén hozza a G360 tápod hatásfokát, az szép eredmény lesz.
[ Szerkesztve ]
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigomban a videó kártya le lesz cserélve. Meg is van az utód, csak holnap leszek otthon hogy ki tudjam próbálni.
A konfigom:
- alaplap ASUS PRIME X470-PRO
- processzor: AMD Ryzen 7 2700x 3.70GHz AM4 BOX Wraith Prism RGB LED hűtővel
- ház: SHARKOON T28 ( 3db 120mm LED ventilátor ) alsó tápos ház
- videókártya: ASUS R9290X-DC2OC (apró tuning +ba)
- processzor hűtő: a gyári RGBLED hűtője
- memória: G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT F4-3600C19D-16GSXWB
- SSD: Samsung SSD 850 EVO 250GB
- HDD: 1. Western Digital WD5000AAKS 500GB
2. SAMSUNG HD161HJ 160GB ( Lehet kukázva lesz és jön helyette egy másik )
- táp: SHARKOON WPM power supply series 500WAz új videókártya MSI GeForce RTX 2070 Armor 8G.
A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi tápom elbírja az új videkártyát, vagy meg se próbáljam. Illetve ha nem bírja el akkor mit érdemes venni, olyan 15-25 (talán 30ig) ezer forintig. Modulárisban gondolkodok és aktív védelemben, bár lehet hülyeséget írtam . Minden megoldás érdekel, esetleg ha van jobb félmoduláris, vagy olyan mai nem moduláris talán még az is jó, tudom hülyeség de érdekel a külcsín.
Amúgy lehet ha elbírja is inkább a következő hónapban veszek egy másikat, nem jó, ha ennyire ki van centizve.
Köszi előre is! -
syberia
veterán
válasz sp33dypr0 #121339 üzenetére
Magasabb fogyasztású processzor, vagy gyengébb minőségű tápegység miatt is túllövik a gyártók a valós áramigényt.
A tápegységed 80+ Bronze minősítésű, de ha fejlesztést tervezel a későbbiekben, egy ilyen átalakítóval normál ATX tápegységet is be tudsz majd vetni. Fontos hogy jó minőségű legyen az adapter, akkor nem lehet gond.
-
sp33dypr0
tag
válasz syberia #121338 üzenetére
Szia,
köszönöm a segítséged! Igazából azt nem értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy egy ilyen fogyasztású kártyához 20A-os 12V-ot javasolnak...
Lenne még egy kérdésem. Az alaplapon 14 pines csatlakozó található, ehhez találtam több oldalon is adaptert amivel kompatibilis lesz a 24 pines változattal. Mennyire ajánlott egy ilyen átalakító használata?
Előre is köszönöm.
Üdv.,
sp33dypr0 -
sp33dypr0
tag
Sziasztok,
a következő konfiguráció bővítésével kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Lenovo ThinkCentre M93p Tower, Intel Pentium G3220 (3.0 MB L2, FCLGA1150) 2 x 3000 MHz, 4096 MB DDR3, 250 GB SATA HDD, 120 GB SSD, DVD-író, + hálózati csatoló.
A tápegység:
FSP-280-40EPAAC Input: 100-127/200-240V-,8/4A,50/60Hz
Output Power: 280W (+12V1 &+12V2=270W Max) (-12V &+5.08Vsb=15W Max)
DC Output: +12V1 16A(yellow), -12V 0.2A(blue)
+12V2 16A(yellow/black)
Standby Output: +5.08Vsb 2.5A(purple)Ebbe a konfigurációba szeretnék beépíteni egy Gigabyte GT710 1GB GDDR3 GV-N710D3-1GL videókártyát, aminek a dobozán ez áll:
Power supply system requirement:
Minimum 300W or greeter system power supply (with minimum 12V current rating of 20A)*
*Minimum system power requirement based on a PC configured with an Intel Core i7 3.2 GHz CPU.Biztonságos beépíteni annak ellenére, hogy csak 16A a 12V-os ág?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv.,
sp33dypr0 -
Paxker315
addikt
Nem tűnik nagyon túlárazottnak, kapható. (ok, "csak" bronz, de az 550w-(fél)modularitás mellett ez a 22k körüli ár emészthetővé teszi.
És nem ítélkeznek róla negatívan sem.
Jó sok tesztje van ennek a fószernek
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Jhonny06 #121326 üzenetére
ez a gép HTPC,hogy drága procihoz nincs diszkrét VGA? mint írtad nem is akarod fejleszteni és bővíteni!
Ha netalán mégis lenne majd hozzá egy kis VGA-d,így tartalék is lesz benne. Bár én a 400W venném meg tutira.
és olcsóbban ezt -
jeni
félisten
ez a dugó elvileg stimmelne rá
ehhez meg keresni kell donor tápegységet,hibás ,rossz is lehet amelyen a kábel része hibátlan (amelyen 4 sata dugó van egy kábel korbácson,van amelyiken 2 korbács is van) amelyről levágható és helyesen bekötve, készen is lenne Seasonic 4x sata kábel
-
jeni
félisten
válasz Ciccuka #121330 üzenetére
a molex átalakító-t itthon is vehető duplában másutt még olcsóbb lehet szintén 4-s ben piros színben a feketét valaki lenyúlta narancs kivitelben molex sata 4x kékben molex 4x sata molex kékes fekete 4x sata több más színben is vannak ott készleten. Az is igaz a molex 2x sata átalakító olcsóbban jönne ki de lefoglalna 1 molex csatit így kevesebb sata eszköz köthető rá. A 4x sata átalakítót el kel,hogy bírja táp!
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Vásároltam FSP Hydro 700W Bronze tápot,be is lett szerelve a gépbe. működés közben azt vettem észre,hogy kb 5-10 percenként 1 kattanó hangot ad,mintha 1 relé kapcsolna ki-és be valamit. ez normális? Találkozott már valaki ilyennel? a ventillátor kapcsolhat ki-be,terheléstől,melegedéstől függően? vagy hibás a táp,és azért csinálja? kit mit gondol? Válaszokat előre is köszönöm!
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A legjobb ár-érték arányú megoldást keresem az alábbi konfighoz: i7 8700, 1db SATA HDD, 1db M.2 SSD, 24GB DDR4. VGA és tuning nincs és nem is lesz, bővítésen nem gondolkodok a későbbiekben sem. A Be Quiet olcsóbb modelljei mennyire jók? Szerintem a 300-as elég lenne, ha nem gagyi.
[ Szerkesztve ]
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok.
Corsair CX850m táp belseje mi lehet?A kistestvérek CWT sek de erről nem találtam infót.Csak akkor nem veszem meg ha rossz.Köszönöm előre is. Sietős vásárlás lenne.[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz koti199204 #121321 üzenetére
bőven jó és halk lesz hozzá
-
koti199204
tag
Sziasztok szeretném lecserélni 11 éves corsair 750-es tápom. Szeretnék egy modern, halk minőségi tápot helyette ami megint legalább 10 évig hű társam lesz.
Tudnátok ajánlani, javasolni ilyen tápot? (Elvárás 80+ Gold, moduláris)Kinéztem egyet amiről elég sok jót halottam:
Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold (Alzanál 10 év garis)Amit meg kellene hajtania:
- Gigabyte Z370 AUROS GAMING 5
- Intel i7 8700K @4,8Ghz
- G.SKILL RipjawsV 2x8GB 3200-CL16
- Zotac GTX 1080 AMP Extreme+
- NZXT Kraken X52
- Samsung 970 EVO 250GB M.2
- Kingston HyperX 3K SSD 120GB
- Thosiba OCZ TR150 SSD 240GBKöszönöm előre is a javaslatokat.
Üdv! -
Johny26
tag
Heló.Valaki tudna nekem olyan tápegységet amivel megszűnne a palit super jetstream gtx 1070 vga-m cicergése? Láttam youtube-on és olvastam fórumokon hogy ez megoldhatja a coil whine-t.
-
syberia
veterán
válasz cinikus #121317 üzenetére
BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, 5 év gari
Seasonic Focus Plus 450 80+ Gold, moduláris, halk, 5 év gari
-
cinikus
csendes tag
Sziasztok!!!
Ide irányitottak, hogy itt kérdezősködjek!
Lényeg, hogy valószinű tápegység problémám van és szeretnék vásárolni egy komolyabb tápot.
(VGA furmark teszt alatt fps dropp illetve gpu power ugrál néha.)Ami most van az egy Energon 650W.
Irták is, hogy ilyen probléma olyan probléma lehet ezzel a táppal szóval nem szeretném erőltetni.
Konfig:
I5 4570
Asrock H97 Pro4
16GB DDR3 1333MHZ
WD Green SSD 240GB
WD Black HDD 1TBVideokártya: Asus Expedition GTX 1060 6GB
Procin egy Cooler master masterliquid ml120rgb hűtés van.
3 venti van a gépházban még bekötve.Ti milyen tápegységet ajánlanátok ehhez a konfighoz? Árban olyan 25 fölé nem igazán szeretnék menni. Ha van olcsóbb és tényleg megbizható és jó annak még jobban örülök .
Előre köszönöm a segitséget. -
_Atesz
addikt
válasz mghltm #121312 üzenetére
Köszi, én is kíváncsi vagyok. Az biztos, hogy hatásfokban picit jobb a nagyobb SS, de a Gold és a Platinum közt van talán a legkisebb difi.
Majd megnézem álló ventivel (passzív módban), és kikapcsolt passzív móddal is, ez főként a desktop fogyasztásnál lehet érdekes.
Ha kész lesz a teszt, majd linkelem itt fórumon. -
jeni
félisten
válasz FuRiONight #121310 üzenetére
lehet így is
Seasonic Focus Gold Plus 650W 10év garis
amúgy a Corsair mert alapból 10 év garis
az EVGA csak a gyártón keresztül 10 év garis -
FuRiONight
őstag
Hali!
Corsair RM650X (2018) vagy inkább EVGA SuperNova 650 P2?
Előre is ksözönöm!
-
jeni
félisten
válasz _Atesz #121305 üzenetére
én meg erre gondoltam
és van a Chifi CTG 500W 80P táp ami haldoklik és arról a 2 szál sata korbácsot levágva amin 4-4db sata csati van.
ha a zónacomputer a dugó mellé ad tüskéket akkor megoldható feltéve ha a műanyag formák passzolnak a tápegységbe!a másik lehetőség
molex csatin 4db sata dugó
különböző színben rendelhetőek.[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Rendeltem egy 1200-ast, ha megjön, akkor készítek tesztet. Van egy G-360 Seasonic tápom, meg egy pontos konnektoros fogyimérőm.
Meglátjuk mennyi lesz alacsony terhelésnél (30-40W), illetve 100W körül, valamint 240W körül (a konfigom maxon) a fogyasztása a konfigomnak. Aztán abból lehet következtetéseket levonni. -
Cs1csó
félisten
válasz r0b3r #121302 üzenetére
Érdekes konfig, 16GB RAM azért elférne, valami ilyen elkelhet:
- Seasonic S12II-620 620W Bronze
- FSP HEXA 85+ 650W Bronze
- FSP Hyper M 600WRemélem a szakik mondanak még valami hasznosat neked.
-
r0b3r
senior tag
válasz Cs1csó #121301 üzenetére
A nagy része már adott, de pl a proci még tuti nagyobb lesz egy kicsivel.
ZX97-HD3, i3-4150 54W (később 4770-4790 a cél), 4x2Gb DDR3, 2x HD7790 Crossfire 2x85W, SSD, 5400rpm HDD, 2x120mm és 1x80mm ventilátor. Nzxt H500. Jobban örülnék természetesen egy 16-17ezresnek, de maximum 20-22000Ft-ig nézelődök. Modularitás nem feltétel, csak előny. A harisnyázott kábelek viszont kellenek. Pl FSP Hyper 700, vagy Hyper M 600.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest