- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiMedia lejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1raly
aktív tag
Én ez a videó alapján csináltam, elvileg megy azért annyira nem bízom benne, majd kíváncsi leszek fog e menni a coin mozgása..
-
rolko
őstag
Valaki foglalkozik Karlsen-el?
Megöl ez a wallet készítés. Nem tudok tárca címet létrehozni mert minidig azt nyögi nem fut a karlsen daemon.
Már próbáltam mindenhogy is -
llacee
őstag
nálatok is van olyan, hogy majd egy órán keresztül nincs reward a poolon? Vagy én állítottam be valamit rosszul? német cím a mininoceanon, hogy jó legyen a latency
-
madpapa
senior tag
Fontos a hűtés is. Gyári hűtő felejtős vagy max. akkor ha hideg helyiségben van. Ryzen masterrel fix frekire és feszkóra kell beállítani manuálisan, egyébként auto OCben throttlingolni fog jó eséllyel. Ja és ha 4 bankos a lapod mind a 4 bankot ki kell tölteni, mert az is hoz 3-5%-t hashben.
-
vrbst
tag
Na, újabb fejlemény... Ha magát a bat file-t nem adminisztrátorként futtatom (csak az exe-t amit hív) akkor aktív az msr mód! Így már 14.5K H/s körül tud!
Gondolom azt a picit ami még hiányzik majd meghozza a gyorsabb ram...
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Pietrosz
addikt
Huge pages vagy MSR mod nem aktív, nem a ram miatt lassú. Nekem az egyik gépben csak single channel 2600-as ram van a 3800X mellett, igaz az 4200MHz-en megy és úgy tud 7800-at. DC 3200-as rammal 9300 körül megy.
-
vrbst
tag
Na, alakul ez... Az AI Suite-ban csináltam egy "Auto tuning"-ot, így már közel 13k körüli értéket kapok, és a hőmérséklet is alacsonyabb ahogy nézem.
Viszont az xmrig kiír egy ilyen sort:
"Failed to apply MSR MOD, hashrate will be low"Ezt egyelőre nem tudom értelmezni, de megkérdem a google-t
-
EQMontoya
veterán
Illetve ne srbminert hasznalj, hanem xmriget, es futtasd rendszergazdakent. Tippre ez mar most fel fogja tolni 11-12k kornyekere.
Ha ez megvan, akkor biosban pbo off, hogy ne Te futsd a szomszed megyet is, mert a levego nem tul hatekony kozeg tovabbitani a hot.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
vrbst
tag
Sziasztok! Gondoltam kipróbálom a Zephyr bányászást egy 5950x-szel. Minden gyári beallitason, win 11, 4x4 GB 2400-as ram, SRBMiner és ekapool, viszont a problémám, hogy csak olyan 9000 H/s a sebesség amit el tudok érni. Ahogy láttam 15KH/s körül kellene mennie... Mit csinálok rosszul? Elore os koszi
-
Pietrosz
addikt
Na ha így haladunk holnapra a zeph is minuszos lesz
-
berzebub
aktív tag
Epic casht túr valaki? Érdemes, most elég jól hoz?
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
sakto
őstag
Sziasztok
Van egy pár rx570 8gb-s kártyám,itt áll egy ideje.
Valamikor bányába mentek,és úgy vettem hogy bányász bios van rajta.
Tud valaki segíteni gyári biost visszarakni? -
Frozen
addikt
válasz
llacee #84656 üzenetére
Azért ezek a shitcoinok nagyon jók arra ,hogy egy egy kiadott cpu szériának a piacát felpörgesék vele.Ha nem kapod el a legelején akkor igazából nem sokat tudsz rajta nyerészkedni csak ahogy a múlt héten is írtam kb akkor ha ép van egy olyan géped és nem egy új beruházást csinálsz.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
mepet
addikt
válasz
proof88 #84661 üzenetére
En sok eve nem banyaszom, de erre a kerdesre pont emlekszem mi a helyes valasz.
A jol bevalt megoldas: 3 reszre osztod.
1. resz: meghagyod a banyaszott coinban
2. resz: bitcoinba valtod
3. resz: kiszeded kp-raA 3 resz aranya a kockazatvallalasodtol fugg. Pl: 33-33-33%
Ez a megoldas a tortenelemben eddig mindig nyert.
Sajnos en nem igy csinaltam, ezert adtam el aprankent sokszaz ETH-et ~13 euroert. Biztos voltam benne, hogy egy ilyen shitcoin, mint az ETH sosem fog tobbet erni ennel. Ha nem igy teszek, es megfogadtam volna ezt a tanacsot a nalam mezei ETH banyasznal sokkal-sokkal tapasztaltabb LTC banyasz veteranoktol, akkor mar kriptomilliardos lennek...
-
Pietrosz
addikt
Én napi szinten valtom usdre anno eth nél is bevalt most is. Profit realizalas mindig jó érzés
-
proof88
addikt
BTC-be váltjátok most ezeket? Nekem is van most pár coin ami +50%-ban van, én max BTC-re vagy ETH-ra váltanám de ki még nem vennék semmit valódi pénzbe.
Sőt arra is gondoltam, hogy ha bizonyos coinok már hetek óta +-ban vannak, akkor azok lesznek még máskor is még nagyobb pluszban még akkor isha megint beesnek, akkor inkább nem kéne nyúlni semmihez -
xzeebyt
tag
válasz
llacee #84659 üzenetére
Nem néztem délután óta, akkor nem állt túl fényesen, de a nyári állapothoz képest így is a többszöröse. Egy keveset én is adtam el belőle
Ne aggódj, másnak is van érzéke az ilyesmihez! Én pl jó pár usdt-t pakoltam át anno ust-be, mert jó kamatot adott rá.... majd pár hét múlva volt az a LUNA-s buli.
Vagy volt a DAPS, vettem 100 dollárért, 1 hónap múlva felment az értéke 1200-ra. Aztán nem adtam belőle el egy kanyit sem, mert masternode-t akartam indítani vele. Végül az árfolyam többet nem érte el azt a szintet, és a daps is elsüllyedt a tó fenekére.[ Szerkesztve ]
Kriptot is elfogadok!
-
llacee
őstag
Amint látszik az árfolyamon én is eladtam délután
hihetetlen, hogy mennyire nincs érzékem ehhez.
-
llacee
őstag
kinek mi a koncepciója, tartja vagy kiszórja? most nem annyira szimpi a trend remélem nem lesz RTM2 belőle. Egyenlőre tartom.
-
llacee
őstag
köszönöm
-
xzeebyt
tag
usdt-re szoktam, arról pedig xrp-re, és azt küldöm tovább
Kriptot is elfogadok!
-
llacee
őstag
tradeogre-ról mi a legolcsóbb elmozgatás pl binance-ra? ZEPH az btc vagy tether, utóbbi még trcn is elég drága.
[ Szerkesztve ]
-
joczo1337
tag
válasz
xzeebyt #84646 üzenetére
Koszi k1raly!
Igen letezik,mukodik,neha meg frissitest is dobnak ki ra,es szepen lassan gyulik nalam,hatha egyszer visszamegy valamennyire
valtas jo kerdes,valahol biztos,de en meg sosem valtottam be ezelott.
Majd az lesz erdekes,hogy ha egyszer meg szeretnek tole szabadulni,akkor hogyan es miert cserebe -
joczo1337
tag
Sziasztok!
Ingyen aramot feltetelezve,keves befektetessel(pl 1-2generacioval regebbi CPU,mostanaban RX480/580 20ezerert,es hasonlok) milyen coint lenne erdemes most elkezdeni banyaszni?
Felig-meddig probakepp,eloszor is,hogy a hely ami rendelkezesre all hogy is megy,ilyen olcso cuccok mennyi ido alatt terulnek meg(ha egyaltalan),es stb.
Raptoreum-ban otthon vagyok,elso korben ez jutna eszembe R5-3600-al peldaul,de ez csak egy konkret pelda a fejembol
Koszonom a valaszokat! -
KYZRR
őstag
tRDRDSCL meg tWRWRSCL 3, vagy ha alatta van segít, illetve a tRRDS tRRDL 4-4. és tFAW 16ra állítása is hoz picit a konyhára. (3800 cl16)
itt 5600x -30pbo-val 74 fok, ~8500h/s, igaz, áramköltségem nincs, így max performanszra mentem
[ Szerkesztve ]
You can only die once, make sure it is worth it...
-
bl555
csendes tag
Na, megnéztem, 79 fokos a CPU, minden mag egyébként 4218Mhz-en jár. Lehetne talán még javítani rajta CO -30-al, vagy offszettel, de ez nekem játszós gép, nincs kedvem állítgatni. VRM tempet nem mutat HWINFO, azt nem tudom mennyi lehet.
Ja, és a subtimingokon is faragtam az auto-hoz képest, nem tudom számít-e ennek az algonak. -
Narancs81
tag
válasz
llacee #84632 üzenetére
Nem tudom melyik pool a jó. Mondom, nekem a miningocean kicsit kevesebbet hoz és nem tudom miért. Lehet több időt kéne adjak neki. Az ekapool, meg a hero-val jobb tapasztalatom volt. A miningoceant ki akartam próbálni mert PPLNS elosztást használ PROP helyett, ami szimpatikusabb.
-
Narancs81
tag
válasz
llacee #84626 üzenetére
Ahogy én teszteltem hash/W szerint az 5900x/5950x 3.8GHz@1V környéke a leghatásosabb. De ha nem használod másra a gépet ryzen masterrel még mehetsz egy picit lejjebb is. Ebben az állapotban a szintetikus tesztek már elhasalnak, de a bánya még épp megy. Sőt jellemzően a második CCD-ben lévő magok nem bírják a strapát annyira, ezért annak a CCDnek órajelét kicsit lejjebb érdemes venni mint az elsőét.
@berzebub
nekem az a gyanús vele, hogy lassabban jön össze ugyanannyi coin mint pl a hero-n. Pedig a kalkulátor ugyanazt jósolja. De biztos csak optikai csalódás...[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz
EQMontoya #84625 üzenetére
Érdekes hogy kh sebességben számoltok.
amd 7950
22000 h val tud csak szóval valamit nagyon benéztek azzal a matekkal
[link]
itt azért már van rendesen parkosítva a dolog és így értek el 5kh tempot...
[link]Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
berzebub
aktív tag
Miningocean-on túr valaki? Mennyi idő a kiutalás? Tegnap este értem el a treshold-ot, elvileg meg is történt a payout de a tárca üres.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
EQMontoya
veterán
válasz
Frozen #84623 üzenetére
Utolso alkalom, hogy valaszolok Neked, mert akkor suletlensegeket kommentelsz, hogy a holdrol is latszik, de:
[link] itt a kalkulator, ez jelenleg 16kh/s-re 4.12 USD/napot mond.Ha 200W-ot fogyaszt a geped, ami kurva sok egy 5950x-tol, akkor az 16ft/ora, ami 384ft/nap.
Gyors matekkal napi 3 dollar maradt.Ha 3 dollart adsz nekem 285Ft-ert, akkor irj egy szamot priviben, kerlek, ejfelre ott vagyok, piros Mazda 3 MPS, viszek 2M kp-t.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Frozen
addikt
válasz
EQMontoya #84589 üzenetére
A matek nem tudom nálad ,hogy jött ki.
Én konkrétan 100w fogyasztásal számoltam 17.000 H hasrátával 80ft/kw és így jött ki a kalkulátor szerint napi 285ft
Ezzel a napi durván napi 285ft körüli összegből mire kijön egy komplet gép ára az nem most lesz. és igazából te is szépen leírtad jelenleg 6-7 hónap ami 1 hónap múlva már nem 5-6 hó lesz hanem még növekedni fog a roi időtartam mivel elszáll majd a diff. Ezért is írtam azt ez annak érheti meg akinek a gépében lapúl egy újabb cpu lapka vagy korábbról egy erősebb cpu ja van a már meglévő gépben.
De ezért külön beruházni építeni nem releváns és nem sok esély van a megtérülésre.
( akinek nincs jobb cpu val szerelt gépe és hisz a technologiában ahogy írod az nem gépet/cpu-t vásárol )Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
mZoleee #84619 üzenetére
Elindítottam XMRig-et, nagyjából azonosnak tűnik, kiderül hosszabb távon.
5950x, 3800MHz, 1V, 15.7KHs körül, 3200-as memória, 31 szál
HWInfo CPU package power 100W[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
BeZol
őstag
Láttam h van MacOS-es xmrig is, poénból megnéztem.
Apple M1 Pro:
stabil 3450 H/s - 41-42W-ot tölt a töltője folyamatosan (kijelző is megy, akksi maxon)Tehát 5950X gépem konnektorból (kijelző nélkül): 17.000 H/s - 190W
M1 Pro (felnyitott kijelzővel): 3450 H/s - 42WFinomhangolt 5950X @4GHz vs sima standard M1 Pro:
190/42 -> 4,5x fogyi
17.000/3.450 -> 4,93x teljesítményHa nem lenne finomhangolva a ryzen, elkenné a száját az arm-es Apple procika teljesítmény/fogyiban, amit viszont lövésem sincs hogyan kellene finomhangolni, nem is érdekel, csak fun fact-nek szántam
-
BeZol
őstag
válasz
EQMontoya #84613 üzenetére
Nálam ez gamer gép is egyben, ezért inkább nem megyek @4GHz alá.
Memória 3600MHz CL14-15-15: (3733MHz-en is tudják, de a procim memóriavezérlője hosszútávon 3600MHz-ig partner)
G.Skill Flare X - 3200MHz CL14-14-14 -> tudja 1,475V-on
Mostani is G. Skill akármicsoda világítós csoda - 3600MHz CL16-16-16 -> tudja 1,475V-on.Ha nem mozgatom az egeret és békén hagyom a gépet, akkor ez is 17.000 H/s 31 szálon, de amúgy igen, jogos a felvetés, mert +20% fogyival +10% teljesítmény van csak.
-
berzebub
aktív tag
-
EQMontoya
veterán
Nope, az ennyit tud, itt sajnos nem segit az extra l3.
BeZol: 5950x eseten elmeletileg nem segit a +2 stick, mert nincs tobb memoria csatorna, ket szomszedos stick azonos csatornan osztozik. Inkabb csak ront, mert altalaban 4 modullal rosszabb idozitesekkel hajlado csak menni, mint 2-vel.
Milyen ramod van, ami ilyen brutal idozitest tud 3600-on? cl14 eleg szep.
Viszont ennyire hajtanod felesleges, ugyan 32 szalon, de nekem 3600mhz 0.9v mellett tud 15.500-at, cserebe nyersz meg vagy 20 wattot szerintem. (Bar ilyen alacsony fesszel valszeg csak akkor fog menni, ha b2 steppinges a procid) Ja, es nalam a memoria is csak 3200 cl16.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
rolko
őstag
5800X3D-re van valami tuti OC settings?
NH-XMRIG 6.8.1: only 6800-7000H/s
Memó: +3200 így megy 8000Majdnem a dupláját kéne tudnia ahogy néztem
-
BeZol
őstag
5950X-el Zephyr esetén a helyzet továbbra is változatlan, mint anno QRL esetén.
5950X@4GHz 0,975V valós fesszel 115-120W cpu-fogyi
(konnektorból mérve 185-195W a komplett gép, idle amúgy 95W, márpedig nekem mindig idle a gép, nem kapcsolom ki)
2x16GB DDR4 3600MHz CL14-15-15
32szálból 31-et használva ("-t 31" parancs), így simán lehet netezni mellette
15.500 H/sGondolom most is 17.100 H/s lenne 2x16GB helyett 4x8GB stick-et használva.
-
EQMontoya
veterán
válasz
mZoleee #84607 üzenetére
Ez a realitas szerintem is.
5950x 15.5 kh/s, ami pontosan duplaja a Te 5700x-ednek, es ezt is varjuk tole, hiszen ketszer annyi mag van benne.Egyebkent rendszergazdakent futtatjatok az xmrig-et, illetve ket egyforma memoria modul van, ugye?
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
válasz
EQMontoya #84604 üzenetére
Szoftver mutat 90W-t, falból mérve 93-95 közöttre jön ki
#84605 xzeeby: Nem tudom, hogy mi alapján jönnek az értékek. Itt most mellettem van egy 5700X ami elvileg 10300-at tud az oldal szerint..
Gyakorlatilag, jelenleg 4ghz-n megy, 3200-as CL16-os hyperx rammal és nem hajlandó 7800 fölé menni..[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz
xzeebyt #84605 üzenetére
Lentebb is irtam mar, hogy az abszolut baromsag, sose fog egy 3600 8800h/s-et tudni, csak szenne hajtva, de akkor ugye rengeteget fogyaszt.
Ha megnezed a benchmarkokat ( [link] ), akkor 1-2 kiugro erteket leszamitva a legtobbeknek szinten ilyen 7000 koruli ertekek jonnek ki, mar ahhoz is 3600 cl16 ram kell.
Szoval ami 8000+, ott szerintem csak a benchmark pontszamra mentek ra, es szenne tuningoltak a procit.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiMedia lejátszók
- MIUI / HyperOS topik
- OpenMediaVault
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
- Dell Vostro 3500 felújított karcmentes álalpotban eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco M6 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo Thinkpad T420 (i5 2nd, 8 GB, 120 SSD+ 320 HDD)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest