- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
koko52 #84799 üzenetére
Szerintem van aki időben ismerte fel a piacot és bele tudott törödni a kaparas végébe. Van aki pedig nem, az a mai napig is próbál kapargatni meg úgy is hogy veszteséges neki.( vagy bemeseli maganak) Persze remenykedhet benne hogy majd pont az felmegy és akkor pluszos lesz,de szem meg egy olyan mint az eth nem lesz már. A részletekbe nem megyek már bele mert felesleges lenne.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
koko52
nagyúr
Lemaradt a jóról, ne bántsátok! Évek óta őrlődik és önigazolást keres. Nem mindenki tudja ezt feldolgozni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Frozen
addikt
[link]
Többek között a szén-dioxid-adó bevezetését tervezik, illetve lehetőséget adnának arra, hogy a tagállamok lekapcsolhassák a BTC bányászok áramellátását. Felhatalmazta továbbá az EKB-t, hogy különböző ESG szabályokat dolgozzon ki és gyakorlatilag betiltsa a bitcoinba történő befektetést.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
madpapa
senior tag
Xmrig Androidra, félelmetes hasrate-tel
8 magos Xiaomi Poco X5 Pro 5G. -
freeapro
senior tag
válasz
MasterDeeJay #84786 üzenetére
Szerintem kevesen vettek kizárólag eladhatatlan bányászkártyákat. Legfeljebb giga farmokon, ami itthon nem jellemző. A túlnyomó többség gamer kártyákkal bányászott.
-
fireman123
őstag
válasz
MasterDeeJay #84786 üzenetére
Már nem követem a kártyapiacot, tavaly ilyenkor rengeteg eladó bányász kártya volt, szerintem nagy részük elkelt az elmúlt 1,5 évben, én 2022 nyarán adtam el egyben 6 db Zotac 1070Ti-t akkor még elég jó áron (75e/db)......4,5 évet bányásztak kíméletesen, olyan ember vette meg aki használt alkatrészekből épített sz.gépeket (ezekbe kerültek a kártyáim is, láttam néhány hirdetését később és ott virítottak bennük a kártyáim
) .
-
válasz
fireman123 #84785 üzenetére
Keveslem a kártyákat az aprón, pontosabban a kimondott bányászkártyákat keresgélem. Gémer kártyákból van sok de azok nekem pont nem kellenek. CMP kártyák érdekelnek de azok meg még drágábbak mint kellene.
AI-Cuda miatt kellene nekem gyorsítókártya ami megérné, meg persze szórakozásból játékokra bírni őket.
GTX 10xx-ekkel az a baj hogy hullanak igen extrém módon már ennyi év után, így inkább az újabb CMP érdekel.
AMD a cuda hiánya miatt nekem nem jó. (bár van itthon egy V540-es de semmire nem tudom használni)
Amúgy a kimondott bányászkártyák ahogy eddig tapasztaltam jobb állapotban vannak mint a gémer kártyák. (bár hozzáteszem vannak fos minőségű bányászkártyák is de ha kontrollált környezetben normálisan hajtották őket akkor ez sem akkora gond)P106-90 és 100 (GTX1060 de ez mára már gyenge) 16x sávokkal, 10eft-ot kellene érnie helyette 20eft körül van.
P104 és P102 - pcie 4x hardveresen GPU-nál vágott számításokra még jó, játékra nem. 20eft-ért vettem egy P104-et az úgy ahogy rendben van árban.
CMP 30HX játékra is alkalmas de ma már gyenge.
CMP 40HX 16x pcie sávja javítható, jó játékra is kb RTX2070 szint. 40eft ebay de rámehet áfa
CMP 50-70-90HX 4x sáv és számításokra is limitált, csak bányába jó de ha valami okos fel tudja törni akkor még jó lehet később AI-ra de kevés az infó. Vennék ilyeneket de nem teljes áron.
CMP 170HX 16x sáv javítható és Grid driverrel számításokra is jó, csak hát ugye rohadt drága (ebayen 200eft), ez érdekelne a leginkább.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz
MasterDeeJay #84782 üzenetére
A tömeg megszabadult tőle 2022 vége-2023-ban miután kiderült, hogy nincs olyan coin ami tudná helyettesíteni a kieső eth-t, nyilván vannak még akik próbálkoznak a meglévő kártyákkal és ingyen árammal, de úgy se fényes a dolog.....a nagy bányászláznak (ami tartott 2016-tól 2022 őszig) úgy tűnik vége, pedig emlékszem az eth merge után rengetegen azt mondták/gondolták, hogy "úgyis lesz mit bányászni mindig", ami igaz is, csak a nagy többségnek nem éri meg.
-
kenwood
veterán
válasz
chungey9 #84780 üzenetére
A forintos szamitasnak az a gyenge pontja, hogy most epp 20-30% minuszban van miden az elozo hethez kepest, Ha pedig arra szamitunk, hogy az ide csucsnal joval magasaban lesznek az arak, akkor akar rovidtavon is lehet bevetellel szamolni. Illetve az sem zarhato ki, hogy visszamegy 20k ala a BTC,es akkor lehet felezni,harmadolni a bevetelt. Erre meg rajon az is, hogy ezek a projectek jonnek-mennek, a piacitol erosen eltero mozgas is gyakori naluk.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
k1raly
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #84779 üzenetére
hashrate.no
Itt meg tudod nézni melyik mennyit hoz most. -
chungey9
tag
válasz
MasterDeeJay #84779 üzenetére
Otthoni körülmények közt kb. 40-50Ft/kWh naponta a hozam 20-as 30-as széria Nvdia.
A régebbi karik 20Ft / kWh (rx580 pl).
Ingyen árammal és ha úgyis van otthon VGA akkor jó, venni még ingyen árammal sem éri meg jelenleg VGA-t bányászatra szerintem. -
GPU bányászatból van most olyan ami egyáltalán kifizetődő?
Őszinte leszek nem a bányászat érdekel hanem van pár fun projektem amelynél a bányászkártyákat alakítok át asztali használatra és érdekelne hogy a kimondottan kimenet nélküli kártyák használhatóak-e még valamire mármint bányásznak-e aktívan velük?
Van aprón/ebayen pár bányászkártya és nem tudom mennyivel indítsak ha le akarom alkudni. Nyilván ha már nincs ilyen GPU bányászat akkor kezdek egy pofátlanabb összeggel.[ Szerkesztve ]
-
chungey9
tag
Úgy tűnik most múlik ki a zephyr, pedig már hármat kitúrtam...
-
trek81
senior tag
Valaki nem venne át forintért 20usdt?
2dollárnyi ethwt?[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
trek81
senior tag
Melyik kryptóst ajánlanátok ahol van kártyájuk?
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
kenwood
veterán
válasz
EQMontoya #84758 üzenetére
Azert ritkan szoktak negyed szazaleknal tobbet csokkenteni, egy lepesben, es meg akkor sem minden honapban. Sajnos meg eleg tavol vagyunk az osszes korabbi szinttol :
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
here we goo
-
kenwood
veterán
válasz
fireman123 #84756 üzenetére
Kerdes, hogy hany nappal/honappal/evvel a felezes utan jon a bika.
Eddig minden felezes utani bullrun alacsony kamakornyezetben tortent.
Ez lenne az elso,ami nem.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
fireman123
őstag
a bányászatba és a coin vételekbe (hodl) befektetett tőkét és egy kis hasznot kivettem, a megmaradt lényegesen nagyobb haszonrésszel pedig várok a felezés utáni bikára
hogy mégtöbb legyen
...és nem vagyok idegroncs
....de amúgy jó móka volt a bánya 4,5 évig, néha hiányzik a coin váltogatás, meg hogy mi helyett mit túrjunk érzés
....de ez már a múlt
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz
fireman123 #84753 üzenetére
nyugdijba mentel azota?
-
fireman123
őstag
válasz
frankoo #84731 üzenetére
Nekem 6*1070Ti rigem dolgozott 2017-2022 között, aztán még az eth merge előtt eladtam....most kíváncsiságból megnéztem egy kalkulátort, hogy mi lenne ha még meglenne
......72 ft-os árammal -1,60 usd/nap, ingyen árammal 2,15 usd/nap...... a régi kártyák felett bizony eljárt az idő ...emlékszem a nagy eth bányászláz idején volt olyan hónap amikor kb. 250-300e ft-ot hozott
[ Szerkesztve ]
-
válasz
madpapa #84750 üzenetére
Hát ha el is adod egyből akkor jó, de tartani semmiképp nem ajánlom ott..
Tradeogre meg pont megcsinálja, hogy egyik pillanatról a másikra kirakják az adott wallet-re hogy "maintenance" aztán így jártál...
Mint én..
500 kaspám bent maradt (még szerencse, hogy csak ennyi), és mikor kiakartam volna küldeni akkor nézem kint a szöveg.. és töredék áron tudnám eladni az oldalukon mint amennyit ér.. kiutalni nem engednek, csak befele.. azt is delay-el... szóval inkább bent rohad el, vagy hátha egyszer újra online lesz...
Support meg = twitter, amire nekem 3 hete nem adtak választ
Szóval csak óvatosan a váltón való lóvé tartással.. főleg Tradeogre és társai[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
Sziasztok, az adatlapomon lévő gépet érdemes most bányába állítani valahova, ha az áramot nem én fizetem? Van ami még hoz érdemi kiegészítést? Ha igen, akkor mibe és mivel (vga vagy cpu?)?
-
Pietrosz
addikt
válasz
madpapa #84739 üzenetére
Hashrate.no-n van kb 12 GR algó ráadásul mind plusszos és mind a Xeggex váltón elérhető csak.
Te is oda túrod? Én már jártam úgy valami csoda coinnal anno hogy hiába papíron nagyon fasza volt minden, csak épp a váltón nem tudtam átvaltani vagy kiutalni már nem emlékszem...
-
EQMontoya
veterán
válasz
madpapa #84733 üzenetére
Az szerintem most eleg szar otlet, brutal dragak, es nem annyival hatekonyabbak.
En megprobalnek egy kupac ertelmes 5700xt-t beszerezni, ha mar banyaszat (mondjuk Sapphire Nitro, annak jo a hutese), esetleg 6800-akat, utobbibol meg lehet kapni garisat is.
AMD 7900 szeria meg a 4080/4090 brutal draga meg.Same rules apply!
-
frankoo
csendes tag
Sziasztok! Úgy néz ki lesz feles áramom, régebben RX 570, 580-al ETH-t bányásztam, de egy ideje ugye áll a dolog.
Most újra izzítanám a rendszert, mit érdemes ezekkel a kártyákkal még bányászni és hol?
Előre is köszi a válaszokat! -
berzebub
aktív tag
válasz
mZoleee #84727 üzenetére
B.Ú.É.K. Régi volt az iso fájl amiből a hive-ot húztam,az volt a bibi. ( Mondjuk u.a. volt a verzió mind két rendszeren) Gyorsan updateltem az összes riget és szépen nőtt pár százalékkal a hash, de az egyik megkotlott frissítés közben azóta se kép se hang, szóval lesz mit csinálni a lencse leves után
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
-
berzebub
aktív tag
Segítsetek srácok! Adva van egy 3800x ami eddig szépen hozott 9k körül. Este beszart a pendrájv amiről a hive futott. Sebaj gondoltam, van itthon pár régi ssd csak jó valamelyik, össze is raktam, de most csak 7,5k körül megy. Kipróbáltam nvme ssdvel ,ott is. Próba kép megnéztem az 5800x-et is. Ott is 10k helyett csak 8k van. Bios beállítások sehol nem változtak. Hol lehet a hiba?
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Kiskokó
veterán
hy
A Nicehash vajon még mindig BTC ben fizet ki?kawpowra elég jól ad ahogy nézem.
ETHW re gondoltam ráállni RVN után.
köszi| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
llacee
őstag
Na, megy még valakinek a ZEPH?
-
berzebub
aktív tag
válasz
kenesei1982 #84717 üzenetére
Én próbálkoztam pár hete, de az egyik lap mindig instabil volt undervolt után. A táp egy 1200 platina corsair. Külön külön tökéletesen üzemelnek. Discordon írták páran, hogy 3 lapot is hajtanak egy táppal, de sokáig cserélgették a tápokat meg a lapokat míg összejött.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
-
kenwood
veterán
válasz
kenesei1982 #84715 üzenetére
Nagyon remelem, hogy senki
-
sziasztok!
használ valaki cpu bányászathoz 24pin splittert? (1 tápról 2 alaplap)
-
chungey9
tag
Srácok, kibányásztam némi Zephyrt a xeonjaimmal, most egy Zephyr walletben van, hogyan tudnám forintosítani vagy olyan coinra váltani amit coinbase támogat? Milyen váltót használtok?
-
EQMontoya
veterán
Amikor tul sok energiad van projekteken gondolkodni, es ugy dontesz, hogy epitesz valami egyedit:
Same rules apply!
-
Pietrosz
addikt
Tradeogre wallet miért nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- MacBook Pro 16 (Mid2020) A2141 EMC3347 27% 16.1" Retina LCD IPS,i7-9750H Radeon PRO 5300M 16 500 gar
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
- Dell Vostro 3500 felújított karcmentes álalpotban eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest