Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz Hohocali #59923 üzenetére
Az utobbi
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
DanielLong
senior tag
válasz Hohocali #60507 üzenetére
Köszönöm, az lett a megoldás, hogy ki kellett venni a másik kártyát. A kijelző nem rossz, bár kisebb csinnadrattával is meg lehetne ezt oldani, én szívesen látnám más kártyákon is.
Megint kérdezném az Aorus 3070 tulajokat: Ennek a kártyának tényleg ennyire középszerű a hűtése? Gyakorlatilag egy Asus Dual hasonló venti százalékon tudja ugyanazt a hőmérsékletet. Benchmark alatt is kb. 10 fokkal melegebb a többi márka top kártyáinál, legalábbis nálam.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Hohocali #60559 üzenetére
rakás giga 3080/3090nél szar a pad. Csinálhat akármit throtlingol. Pad csere után meg megfutják amit mindegyik más.
3070et ez kevésbé érinti sokkal kevésbé fűt.
neten sok írás, video van. De ugyanilyen gondokkal küzdenek a műanyag blackplates kártyák is. És rakás MSI 3080/3090 is olyan, hogy kiveszed dobozából és akárhova állítasz akármivel throtlingol.
Most így nem tudom fejből mindet.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
DanielLong
senior tag
válasz Hohocali #60559 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy a kiolvasott fan speed percentage az nem volna korrekt mondjuk HiveOS vagy afterburner esetében? Egyébként letoltam ugyanazt a benchmarkot tegnap három kártyán, Aorus 10 fokkal melegebb és egyértelműen a lenghangosabb összetve egy GamingX vagy FTW3-mal. Persze lehet, hogy én fogtam ki rossz darabot. Coil whine is az Aorusnál volt a legrosszabb, persze az gyárilag 270W-on fut, a többiek csak 250-en.
-
Pietrosz
addikt
válasz Hohocali #60589 üzenetére
Ha már SEPA:
Ma utaltam Nicehasról OTP-s számlára, első lépés átváltani ugye a BTC-t EUR-ra, majd az EUR walletből számlára vissza utalni. 5 óra alatt meg is jött csak pislogtam. SEPA fogadásnak van díja? Netbankban nem látok semmi plusz tételt. 25,75 EUR-os utalásból lett Ft-ból vissza számolva 25,53 EUR, az elég jó sztem.
A BTC EUR váltás pedig jobb áron történt, mint amit a Coinbase írt rá. Plusz a CB-n még van egy plusz díj a SEPA utalásra is. Vagy CB-ről paypalra és onnan otp, de az több nap volt és a paypal eur huf váltás is rosszabb. -
Kiskokó
veterán
válasz Hohocali #60636 üzenetére
Igen, tudom. Van Binance kártyám.
Bár én ezt olyan nagy hátránynak nem gondolnám.
Paypass-al is működik, minden rendben vele. De ha valaki nagyon kényelmes akar lenni akkor Curve mögé be lehet tenni (amit most vett meg a paypal) és ugyanúgy tudod használni telóval. (Ezt olvastam nem próbáltam)
Anyáméknak még a takarékos bankkártyát sem lehet Apple Walletbe tenni.EQMontoya
1559 nem jö, kitaláltak valami "fél" megoldást valami EIP 3386 vagy franc tudja milyen kódonpontosam, ami ugyan azt fogja elérni mint a 1559 csak 2 év átfutással, nem azonnal.
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Dare2Live
félisten
válasz Hohocali #61101 üzenetére
3080TIse a bányászás hatékonyásgra lesz kigyúrva és nem lepne ha újra indúlna a lock dolog, csak másodjára már lehet nem baltázzák el.
A 88Cs junc temp az elképesztően jó egy 3090nél.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Hohocali #61122 üzenetére
ja így már értem.
nálam csak egy 140es venti fuj rá direktbe elég sokat számít 98-100C helyett 90-92C. Nyárra lehet meg is bordázom.
nézd meg szobahőt írd fel, mennyi a mem junc most és borda után is. És utána rakj rá ventit és úgy is. Kivácsi vagyok mennyit jelent borda.
-
Emperor_
addikt
válasz Hohocali #61122 üzenetére
Nálam egy MSI Gaming Z 1660 Super van, ennek fém hátlapja van.
A fém hátlap eléggé meleg.
A gpu 41, a hotspot pedig 57,7 körül mozog. Direktbe tettem egy 12 és egy 9 cm-es ventit 70%-os fordulaton. 1 cm-re vannak a hátlaptól. Kb 2 fokot nyertem vele GPU és HotSpot vonalon is.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Dare2Live
félisten
válasz Hohocali #61267 üzenetére
Nálam egy 140es venti fúj direkt backplatera. Most 26C van a szobában (mindjárt szellőztetek) így junc temp 94Cs. Ha nem lenne rajta blackplate venti 26Cs szobánál 102C körül lenne. Viszont nyáron a 26C teljesen tlagos a szobámban szóval majd kell borda vagy még nem tudom, nem akarom 100C felett járatni.
@oZone762: Sztem a rigkerete drobitól van vagy az a konstrukció. Ami sok szempontból se szerencsés darab.
más: kétoldalas hővezető ragasztót (tape)nál vkinek tapasztalata? Ha ebay/bagood/aliról rendelem lassan meg kell rendelni, hogy ideérjen 2hónapon belűl.
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz Hohocali #61314 üzenetére
Nekem az elmult 22 napra 0,002383 eth jot ki napi atlagra bontva 45mh/s-re ,pont tegnap valtottam en is poolt 2mimersrol etherminera de ott 20 ora banyaszas utan is csak 0,002 ethra jott ki a matek,akkor ezek szerint nem ethermine a szarul profitalo hanem globalisan estek a hozamok mindenhol :/
Most valtottam vissza 3 oraja 2minersre de egyelore meg szarabbul hoz mint az ethermine.Mondjuk 6.23 a diff jelenleg...[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Dare2Live
félisten
válasz Hohocali #61314 üzenetére
3.5-4közé esett a block reward mint márc elején ez érinti mindendegyik poolt. gas price ma a havi egyik legalacsonyabbja volt kb mint márc elején.
más: Olvastam egy érdekes írást ami EIP-1559 hatásait elemzi és nem vár érdemi bevétel csökkenést bányász oldalról. Abból indul ki, hogy kereslet/kínálat ami döntő. És a kereslet nagyon magas és nem várható, hogy csökkenése. Hiába megy át egy egy projekt polkara, cardanora ne adj isten binacera ez kevés. Ahoz, hogy a gas price beessen érdemi kapacitás növekedés kéne ami nincs sehol.
Ez is egy elmélet.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz Hohocali #61868 üzenetére
3 éve tájékozódtam ezügyben hozzáértő villámvédelmi szakembernél, nem emlékszem már milyen szakszavakat használt, annyi maradt meg bennem, hogy ha biztosra akarok menni akkor 3 lépcsős "villámvédelem" kell, kezdve a házra telepítettel ...és így tovább befelé haladva, ...és piszok drága lett volna kiépíttetni a tutit.....no itt feladtam ...mivel jellemzően otthon vagyok túlnyomóan
[ Szerkesztve ]
-
RealTedMosby
tag
válasz Hohocali #62289 üzenetére
Hohocali, aradebil2: hát egy sima Erstés VISA kártya (HUF) volt, ezzel szoktam mindent intézni a neten. Az alap 2% díj az tiszta, Binance annyit kér a kártyás vásárlásért, a fura árfolyamot nem értem csak...
@aradebil2: köszi, ezt is megnézem akkor. Csak a jövőben szeretnék pár feltörekvőbe is fektetni, és ha mindenhol lehúznak +3000 Ft-tal, akkor az nem lesz túl kellemes . -
Frozen
addikt
válasz Hohocali #64204 üzenetére
egyik reggel a kávét mikor iszod szép meglepetésben lesz részed
Én amúgy ha eleged van a padozásokból ajánlok egy ilyet ha esetleg attól félsz nem illeszkedik rendesen vagy fekszik fel nyomsz alá pici pötybe pasztát ,így legalább tuti az is nem mozdul el.Több méret van és ez az egyik legjobb hővezető .
[link]Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Hohocali #67946 üzenetére
Reggel 8-kor leolvastam a jövedelmeket, és visszafele korrigálódott a különbség kb. 15%-al. Olyan, mintha az Ethermine késleltetve reagálna a változásokra (tegnap este 6-8 körül volt jövedelem növekedés a minerstat szerint).
[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Dr. O.K.
tag
válasz Hohocali #67946 üzenetére
Komoly érv a munkád, nagyon köszi, hogy számokkal is alátámasztottad, amit az Ezil ígért. Akkor jó helyen kaparászok. Ráadásul simpleminingel dolgozok, tök egyszerű az egész. Kérdés: A zil alatti Dag gyorsbeolvasást alkalmazod? Amennyiben nem, akkor érdemes lenne, akár megismételni a mérést ezzel a plusszal.
-
Dr. O.K.
tag
válasz Hohocali #67955 üzenetére
Itt is, hátha segít még valakinek.
Speed up switching between the rounds
You can speed up DAG file generation for ZIL. It will help to switch between the rounds faster.
You can find more information.
https://help.ezil.me/l_eng/knowledge_base/item/234047vagyis a miner oprionsban kell megtoldalni programtól függően egy paranccsal a vezérlő sort a gyorsított Zil Dag file betöltés érdekében, hiszen csak 1 percig bányászik Zilt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kiskokó
veterán
válasz Hohocali #69359 üzenetére
Valóban, rég néztem azt hittem mindenre a 290 az érvényes.
Akkor Passz vagy esetleg az, hogy volt e EGY nemben Egyben annyi fedezet? Mert külön cryptokból ha összesen van megfelelő pénz de Külön csak 1 bizonyosból nincs meg akkor az úgy nem megy le róla. Esetleg erre gondolnék még. (Én pl csak BUSD-ből költök, ETH stb ilyennel fel sem töltöm a Card Walletet)Valamit olvastam erről, hogy ezt a kártyát nem annyira szeretik a közületek, illetve így még jobban szem elé kerülsz, hogy Cryptoval fizetsz.
ATM-ből még nem vettem fel, de írták többen, hogy lutri. Van amelyik ATM szereti van amelyik nem. Ilyen 50-50 az arány.
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
zaugheek
tag
válasz Hohocali #69345 üzenetére
Elvileg működnie kéne, hacsak nem készpénzfelvételnek veszi a POS terminálos vásárlásokat (ami szinte kizárt). A binance-féle visa kártyás készpénzfelvételre fix limit van, kb. 100k HUF / nap, megváltoztathatatlan még a beállításokban is.
Ha ez segít, én másfél hete fizettem ki binance kártyával online vagy 500k HUF-ot, minden gond nélkül elfogadta, viszont SMS az nekem is jött, gondolom bizonyos magasabb összegnél küldi csak mert ilyen csipcsup 5k HUF-os vásárlásoknál nemigen küldözget OTP kódokat.Esetleg nézd meg hogy ATM-ből tudsz-e felvenni pénzt az említett PIN kód használatával (1% fee), ha nem, akkor ott a hiba az ön készülékében lesz, a kérdés már csak az hogy a binance tud-e vele kezdeni valamit, vagy a visa háza táján keresendő a probléma...
-
Pietrosz
addikt
válasz Hohocali #69377 üzenetére
Nem vészes a költség. Én eddig két otp s atmnel próbáltam ment gond nélkül. Arra kell figyelni hogy ha felajanlja hogy eur vagy Ft akkor ftot érdemes különben kevesebbet kapsz. Vásárlásnál szintén ha a terminál rakerdez nem érdemes eurt választani mert rosszabbul váltja.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Hohocali #69377 üzenetére
Ezt válaszolta a support:
"Really sorry to make you wait dear user, I had done a long and wide research for your investigation and I have to inform you that you attempted to use the card on a PIN capable terminal but did not provide the PIN. Whenever the terminal is PIN capable the pin usage is required, that is why your transaction was declined. I'm sorry about the situation sir"Érdekes, a futár egy mobil terminált adott át, és azon ütöttem be a PIN kódot, utána a zöldet. Lehet, valami geb@sz volt? Majd a következő próba megválaszolja ezt...
#69380 kenwood : gondolkodtam már én is ezen, és oda jutottam, hogy az altcoin-okkal az a baj, hogy túl sok energiába kerül a bányászásuk. Ugye most ez az energia fogyasztás a sláger. Az ETH algoja kevesebbet fogyaszt, mint a többi, emiatt esetleg az ERGO/ETC lehet még nyeregben. Szerintem az ETH tartani fogja az értékét, a POS fogja kiszórni a bányászókat róla.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
kenwood
veterán
válasz Hohocali #69382 üzenetére
Valszeg valami indiai fickoval leveleztel.
Akarhol latok commentetet indiai nevu embertol, a "sir" fixen benne van. Semmilyen mas nemzet nem hasznalja ok nelkul,mint okMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Zizi123
senior tag
válasz Hohocali #69474 üzenetére
Bocsi, tenyleg felreertettem.
3,5 napra vegulis jo, de hogy ennel bonyolultabban le sem lehetett volna irni.A szovegbol csak a "-" jelet nem ertettem ugy, hogy az "-tol " lenne, es a "tenyleges egyenlegem kifejezest " sem birtam ertelmezni. De mostmar ertem, hogy mire gondolt a kolto.
Ugy nez ki, hogy nem a matekrol, hanem a magyarrol hianyoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- PlayStation 3
- Milyen processzort vegyek?
- Jogász topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Asus Rog Ally Z1 Extreme eladó!!!
- XIAOMI Pro 2 - 385 KM - 10" GUMIKKAL - 100% AKSI
- Nintendo Switch V2 vagy OLED-et keresek
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest