- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
Nicehash mai levél (ha valaki kimaradt):
"If no activity takes place by the end of the current month, a monthly service fee for inactive accounts will be applied to your account for holding your assets.
Details of how the monthly service fee for inactive accounts is calculated can be found here.
Note that your account cannot go into negative balance. You will not be charged if your account has zero balance. In this case, the empty account will be scheduled for closing at a later date."Értelmezésem szerint: elcsipegetik a rajta lévő összeget, majd ha 0 lesz, később térlésre kerül a fiók.
-
rumkola
nagyúr
válasz
koko52 #85184 üzenetére
Nyilván csak attól vonnak, akinek van bent kriptója... Rengeteg pénzt be fognak így szedni, mert akinek 0.0005 alatt van, az ugye bent hagyta a picsába mert nem tudta kivenni. Na most ők erre mennek rá. 5000Ft/user mondjuk és vannak mondjuk 100ezren ilyenek, szorozd be.
-
koko52
nagyúr
válasz
chungey9 #85182 üzenetére
És hogy találnak meg akárkit is? Elfogadott szerződés hol található? Ne má'
Már csak azért sem törlöm, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
chungey9
tag
Kb. 2000ft (0.0001btc) a nicehash inaktivitas havidíja hónap végétől ketyeg.
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
Elkészült a Nano faucetem végleges verziója. Kérlek teszteljétek és ha bármi észrevétel van jelezzétek, hogy utána tudjak nézni! Köszöntem
-
Frozen
addikt
válasz
havri1 #85172 üzenetére
okt1 el kezdödik nyilván nem 1 hónap múlva fognak senkinél kopogtatni. Ez majd akkor lesz érdekes,ha a btc árfolyam megszalad nem most ,de pl a következő 4-5 év múlva azért szép summát fognak tudni behajtani /felhasználó
Nem hülyék nyilván a jogi csoportja okosan kilogikázta,hogy lehetne ezt jól kihozni.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
havri1
félisten
Valid tranzakciót ír, én bányászgatok kicsit, kíváncsi vagyok ezt aktívnak veszi e. Mindegy, elérem a kifizetési limitet okt1 előtt, és nullázom.
havri
-
havri1
félisten
Köszi
havri
-
echterion
nagyúr
válasz
havri1 #85174 üzenetére
Parancsolj:
"Dear NiceHash user!
As we are operating in an evolving environment and increasing complexities of safekeeping and managing your digital assets, it has become necessary to introduce several key changes to our platform, particularly concerning inactive accounts. These changes are designed to ensure that we can continue to provide a secure and efficient service to all our users.
To make sure we keep the security and compliance with the latest standards on the market and to maintain the operational integrity and best service possible to our active users, we will be introducing a service fee for inactive accounts starting from October 1st, 2024. This fee will apply to accounts that have not shown any activity for over 6 months.
What this means to you
If you are not using our services on a regular basis and your account has been inactive for more than six months, we will start charging you a monthly service fee for inactive accounts starting with October 1st 2024. Please check here to see how much it will cost you.
How to avoid service fees
To avoid the service fee from being applied to your account, simply engage in an activity on the platform. This will reset your account’s activity status and exempt you from the fee.
Examples of valid transactions:
Buying hashrate via Marketplace
Buying EasyMining or TeamMining package
Receiving payout from selling your hashrate over Nicehash
Receiving payment via NiceHash Pay as a verified merchantOur commitment to you
We understand that these changes may be to a certain extent significant, but they are necessary for us to continue offering a high level of service and security. We remain committed to our core mission of driving the future of crypto mining and finance through cryptocurrency and ensuring that our platform serves as a robust, secure, and user-friendly space for all our users.
Continued support
As always, we are here to support you. If you have any questions or concerns regarding these changes, our support team is available to assist you through our ticketing system. Additionally, we are continuously working on enhancing our platform to provide even better tools, features, and partnerships that will benefit our entire community.
We thank you for your understanding and continued support as we work together to build the future of crypto.
Your NiceHash team"
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
pn4hvq
senior tag
válasz
havri1 #85174 üzenetére
Dear NiceHash user!
As we are operating in an evolving environment and increasing complexities of safekeeping and managing your digital assets, it has become necessary to introduce several key changes to our platform, particularly concerning inactive accounts. These changes are designed to ensure that we can continue to provide a secure and efficient service to all our users.
To make sure we keep the security and compliance with the latest standards on the market and to maintain the operational integrity and best service possible to our active users, we will be introducing a service fee for inactive accounts starting from October 1st, 2024. This fee will apply to accounts that have not shown any activity for over 6 months.
What this means to you
If you are not using our services on a regular basis and your account has been inactive for more than six months, we will start charging you a monthly service fee for inactive accounts starting with October 1st 2024. Please check here to see how much it will cost you.
How to avoid service fees
To avoid the service fee from being applied to your account, simply engage in an activity on the platform. This will reset your account’s activity status and exempt you from the fee.
Examples of valid transactions:
Buying hashrate via MarketplaceBuying EasyMining or TeamMining packageReceiving payout from selling your hashrate over NicehashReceiving payment via NiceHash Pay as a verified merchant
Our commitment to you
We understand that these changes may be to a certain extent significant, but they are necessary for us to continue offering a high level of service and security. We remain committed to our core mission of driving the future of crypto mining and finance through cryptocurrency and ensuring that our platform serves as a robust, secure, and user-friendly space for all our users.
Continued support
As always, we are here to support you. If you have any questions or concerns regarding these changes, our support team is available to assist you through our ticketing system. Additionally, we are continuously working on enhancing our platform to provide even better tools, features, and partnerships that will benefit our entire community.
We thank you for your understanding and continued support as we work together to build the future of crypto.
Your NiceHash team -
havri1
félisten
Öcsém 4 éve nem lépett be, nem vontak le semmit tőle.
Mivel 0-s a balancehavri
-
havri1
félisten
Én nem kaptam emailt, monduk aktív az acc.
havri
-
válasz
pn4hvq #85166 üzenetére
Nem volt.
Viszont a leírtak alapján nem elég belépned hanem venned vagy eladnod kell.
Tehát ha csak belépsz az önmagában nem elég.How to avoid service fees
Examples of valid transactions:Buying hashrate via Marketplace
Buying EasyMining or TeamMining package
Receiving payout from selling your hashrate over Nicehash
Receiving payment via NiceHash Pay as a verified merchant .Elsőre elég lehúzás szagú.
Az inaktív fiókokat akarják megvámolni gondolom"törvényesen" amiken maradt valamennyi BTC pl.Monthly service fee for inactive accounts 0.00010000 BTC
De simán kinézem, hogy negatívba is mehet beterheli / a kapcsolt bankártyát stb.
Szóval ha valakinek van érdemi infója ne tartsa magába
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Frozen #85165 üzenetére
Mivel kaptál emailt, használod/használtad az oldalt. Ha múlt idő, akkor te mosolyogva fizeted havonta a 0.0001 BTC-t a semmire. Értem...
Nem tőled várom a választ, de ismétlem:
"Volt a küldött emailben lehetőség arra, hogy a "szolgáltatást" megszüntesd, lemondd, hogy mentesülj a "fizetési köteletezettség" alól?"
Ez ugyanis tudtommal kötelező érvényű lenne.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz
pn4hvq #85164 üzenetére
Kapot egy tájékoztatás emailben minenki amenyiben tag vagy volt az oldalon , le van írva minden. Gondolom nem a hasukra ütöttek és ugy találták ki . Nem mindenki csak emailel regisztrált.....
Én erről nem vitázok eldönti mindenki,hogyan kezeli az adott helyzetett, ha pár év múlva pedig behajtó jelenik meg nem kell majd meglepödni csak mosolyogni/röhögni rajta na majd nekik lehet bízonygatni és érvelni,okoskodni már amenyiben érdekli majd őket az okoskodás[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Frozen #85163 üzenetére
Nem tudom, mennyire állná meg a helyét bármilyen jogi szituációban az, hogy pénzt kérnek a miért is? Milyen szolgáltatást nyújtanak cserébe?
Volt a küldött emailben lehetőség arra, hogy a "szolgáltatást" megszüntesd, lemondd, hogy mentesülj a "fizetési köteletezettség" alól?
Az, hogy kb. 2018-ban egy emaillel regisztráltam egy weboldalra, számomra kötelező érvényű lett, hogy azt az emailcímet azóta is folyamatosan figyeljem? Mi van, ha már nem létezik? Mi van, ha a nicehash-től érkező leveleket automatikusan törlöm, mert évek óta nem veszem igénybe az oldalukat, így irreleváns volt a tőlük érkező üzenet?
Hogy van az, hogy szinte mindig te mész egyedül szembe az autópályán? -
Frozen
addikt
válasz
berzebub #85160 üzenetére
Nem tudom kaptál e emailt vagy nem , ha olvastad volna akkor nem mondanál ekkora hülyeséget.
[kép] Beszurtam ide hogy látható legyen miről van szó már ha valaki nem nézet utána.
Első körben több mint 6 hónap inaktiv fiokra érvényes másrészben btc ben van megszabva az ára. Lehet havi 2500ft perpill nem számoltam utána ,de azért egy év két év alatt szépen össze fog belöle jönni 70-170 euro... (Nem sok ,de ha felszorozuk a felhasználok számával akkor elég tetemes összeg jöhet ki ugye itt 2 éves viszonylatban kb 1000 felhasználoval ez már 70-170 ezer euro ami nem kevés szerintem tuti nem csak 1000 inaktív fiokjuk van mivel nagyon sokan nem bányásznak már."Teljesen hihető,hogy egy külföldi cég lenyomoztat ip alapján egy eu állampolgárt ,,
Nekik nagyon semmit nem kell csinálni bőven elég a logból az adatokat átadni egy behajtó cégnek az majd ráteszi még a saját munkabérüket és mennek majd megkeresnek.Akik azt hiszik,hogy a vpn szent és sérthetetlen és nem lehet megtalálni ugyse fogják behajtani az mesébe illő nem ilyen világban élünk.Másrészről pedig tuti ,hogy nem minden ember használ vpn-t sem. Szóval inkább ez ilyen szörszálhasogatás és okoskodás inkább.Még ide annyit nyilván nem az első hónap után fognak menni kopogtatni ,hogy hé kellene az a minimális pénz ,de aki nem foglalkozik vele pár év múlva érheti elég kényelmetlen meglepetés. (Kimaradt ,hogy sokan tuti még az indenty részt is megcsinálták és akkor ott már nem csak az ip van.....)
[ Szerkesztve ]
-
berzebub
aktív tag
válasz
Frozen #85159 üzenetére
Hogyne, rögtön az FBI töri rád a klotyóajtót... édes istenem. Teljesen hihető,hogy egy külföldi cég lenyomoztat ip alapján egy eu állampolgárt a gdpr korában 2500 forintért. És akkor a vpn,dinamikus ip-ről nem is beszéltünk. Kicsit sok volt a Mr Robot
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Frozen
addikt
válasz
ImpersonatoR #85158 üzenetére
Felhalmozodik es majd kiadjak behajto cegeknek. Az ip cim alapjan barkit be lehet azonosítani.
Amugy tenyleg vicx hogy nem hasznalt fiokrol akarnak penzt szedni.....Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Nicehash küldött emailt, hogy "Service Fees for Inactive Users" Október 1 től.
2500 Ft ha jól látom de nem írja, hogy havonta? Évente?
Ha nincs rajta annyi akkor mi van lemegy mínuszba ? -
Frozen
addikt
A btc is ugyan az , ha nem tesz bele senki pénzt az árfolyam nem tartja magát sőt beszakad ahogy a többi is.....
Én amondo vagyok aki nem akar sokat bukni és full kezdő vegyen egy 50 euro értékben az első legnagyobb 10 érméből. Viszont azt abaklövést kár elkövetni,hogy egy coinba vagy 2 be tolsz bele mindent. A btc messzíre elkerülném mert 60 ezer euronál az az 50 euro bocifingot nem fog hozni ha felmegy az árfolyam 80 ezere akkor is max 55-60 euronál jársz mire leadod és lejön a fee adigra ugyan ott leszel ahol kezdted. A másik még annyi hozzá ,hogy érdemes nem most vásárolni amikor ilyen áron van minden. Akkor kell vásárolni mikor pang a piac és be vannak szakadva az árak.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
BaLee
addikt
Talán legjobb taktika, hogy mikor medve szezon közepén vagy elején (mikor minden második cikk arról szól, hogy ismét vége a bitcoinnak) vagyunk akkor bevásárolni ígéretes alt-okból meg btc-ből. Onnan azért 3-8x-eket lehet csinálni ha szerencsés kézzel nyúlsz bele. De ez hosszútávú folyamat (1-2 év is lehet) egyrészt most nincs medveszezon és eléggé fent van minden. Ráadásul ha pont egy olyan alt-ba nyúlsz bele ami nem megy akkorát vagy épp megy a kukába akkor megszívtad.
-
BaLee
addikt
válasz
-Skylake- #85154 üzenetére
Tény, de a többi meg jórészt szerencsejáték.
Itt aki gyorsan akar meggazdagodni és sikerül neki az rengeteg időt kell beleöljön, több év tapasztalattal kell, hogy rendelkezzen (mikor kell eladni, ez a legnehezebb) és jó adag szerencséje is kel, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz
Amadako #85150 üzenetére
Ne úgy akarj kriptózásba kezdeni, hogy ilyen vagy olyan csodaprojektbe befizetsz vagy bányászni kezdesz.
Olvasgass sokat, kövesd az eseményeket, vegyél BTC-t, aztán majd belejössz.
Sokan úgy kezdik ahogy te is aztán bukják a pénzt és elkönyvelik tanulópénznek, te legyél okos és hagyd ki ezeket a lépéseket. -
BaLee
addikt
válasz
Amadako #85146 üzenetére
Igen lenne bármi értelme, a kérdés az, hogy miért használná bárki az ő megoldásukat? Minden 2. projekt, blokklánc, coin erről szól amit leírnál. Lehet, hogy jó az ötlet de hiányzik az, hogy miért őket választaná bárki amikor vannak már olyanok amik bizonyítottak. Enélkül meg nem ér semmit.
Én nem ajánlanám egyiket sem.
-
BaLee
addikt
válasz
Amadako #85144 üzenetére
Általánosságban az ilyen projektek, ICO-k stb olyanok, hogy 100-ból 1 bejön, de lassan inkább 200-ból 1. Legtöbbjük arról szól, hogy az indulási időszakban beleömlesztett rengetek pénzből a projekt kitalálói és az azt promotálók jól járjanak, te meg jó eséllyel a pénzednél sem leszel soha. Manapság már mindenki tud blokkláncot indítani.
Hasonló mint egy shitcoin. Ha bejön nagyon bejöhet (ekkor szokott az lenni, hogy nem adod el időben) de általában a beleinvesztált pénz is elúszik.
-
Amadako
tag
Sziasztok,
lehet nem a legjobb topic a kérdésemre, de bocsássatok meg érte.
Valakinek van tapasztalata a novalus prime, mosaic alpha, defi projektel? Komolyan lehet venni vagy scam?
Köszi -
havri1
félisten
Á, nem termeli ki, de van felesleg, amivel nem tudok mit kezdeni, azt ellövöm erre. (4-ből 2 board megy csak, 400w körül mozog, napi 3 doge
(0,4 usd cca most)
Házban van a garázs, 26 fokból csinálta
Most ventivel keringetem a levegőt, így 30 fokotot tartja a helyiségben, így nem állt le. Érdekes, mert a chippek szenzor szerint 64 fok fölé nem mennek[ Szerkesztve ]
havri
-
válasz
havri1 #85141 üzenetére
Ezek szerint hűti a garázst, mert kint 36 fok van/volt.
De ha mégse, szerintem csak novemberben indítsd el.
Nem igazán értek az asic-okhoz, de gyanítom az áramot sem termeli ki.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
havri1
félisten
80 fok felett a chippek mennyire bírják? Sajnos most leáll naponta többször, mert eléri, és úgy van beállítva, hogy ez egy kritikus szint.
34 fokot csinál a garázsbanhavri
-
kenwood
veterán
válasz
Firelli #85139 üzenetére
Igen. Kellett a hely,es haszontalan, eladhatatlan termekek. En mar biztosan nem fogok banyaszni. Bearben minuszos, bullban meg tobb penz van a coin vasarlasban. Minimalis eselyt latok ra, hogy jojjon valami olyan PoW, ami annyira plusszos honapokon at, hogy beindul egy banyaszlaz es ujra kereslet lesz ezekre. Ha megis megvalosulna ez a csoda, akkor is par tizezer forintot tudnek maximum kerni erte. Bizonytalan apropenznel tobbet er nekem a felszabadult hely a sufniban. Asszem, valami 50k volt az egesz az elozo banyaszlaz csucsan. Egy olyantol vettem, aki meg a 2018-as kort tolta le vele,de a 2020-asba mar nem szallt be
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
-
Firelli
újonc
Sziasztok, régről megmaradt pár sose használt alkatrészem:
2 db 1200W HP Platina szerver PSU
2 db 11es breakout board
12 db v009s riser
12 db kábel PCIe
2 6-os rig
Mit érnek mist ezek, ha el akarom adni, nem pedig hirdetni? -
havri1
félisten
Sziasztok!
Kaptam ma egy bányászgépet.
Pontos típust nem találtam sehol rajta, de a lényeg, 4 hasboard van benne, 2 nem működik.
A 2-ből az egyik valószínűleg chiphibás, letilt ha rádugom. Viszont a másik, ami nem megy, az ha rá van dugva, nem tilt le a gép, de csak a maradék 2 modullal dolgozik.
A kérdésem az, hogy ez lehet szoftveres hiba, vagy ez a board is kuka?
Egyesével oda vissza cserélgettem, csak 2-vel hajlandó dolgozni. AMikor le lett állítva, 3 még ment..
Olyan régi, hogy nem nagyon éri meg venni külön (nem is nagyon találtam), csak gondoltam hátha megoldható.
L3+ Hasboard 72 V1.4.1
Ennyi az össz infóm.
Egy board cca 130 MH/s tud.
Köszi[ Szerkesztve ]
havri
-
tukiwik
csendes tag
válasz
bobalazs #85131 üzenetére
Olyanra gondoltam, hogy amugy is használom a gépet és közbe futna a háttérba valami.
Meg pár éve hallottam valami olyan coin-t ami nem GPU-ból dolgozott.
Ha jól emlékszem CPU és tárhely igénye volt, de már nem tudom az mi volt.
Tényleg nem megélni akarok belőle csak egy kis cukorka pénz hamár van hardverem amit amugy is majdnem 0-24 megy. -
koko52
nagyúr
-
tukiwik
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Egyszerű felnőtt kocka vagyok és érdeklődnék, hogy valami végtelen egszerű szoftver létezik-e bányászatra.
Olyanra gondolok amit csak elinditokm hozzá adom a wallet-em és passzivan csináálja a dolgát. Akár PC avgy akár Andriod is jó lenne.
Nem ebből szeretnék megélni, de ha már van egy PC és egy elég erős telefonom is akkor ha lenne lehetség keresnék vele valamicskét.
Korább NFT appal próbálkoztam, az nem jött be, de a Binance-t legalább sikerült összehoznom és pénzt kivennem.
Előre is köszönöm. -
StefoTech
csendes tag
Csak vissza kell görgetni ennek a topiknak a legelejére, elolvasgatni néhány 2013as hozzászólást. Mivel már akkoriban is téma volt ez, így nem igazán látok rá okot, hogy véglegesen halott legyen a GPU/ CPU bányászat.
-
Frozen
addikt
válasz
StefoTech #85116 üzenetére
Egyre többet olvasni,hogy már a btc bányákat is állítják le mert annyira nem gazdaságos az üzemeltetés. Ezt már régebben kicsit pedzegettem,hogy a felezések következtében egyre gyengébb lesz a jövedelmezhetőség és egyre jobban elfog gyengülni a hálozat.
Az invliáció mellé még a kimagasló emelkedő elektromos áramot is ide említeném. Azért egy komplet raktár ascial tele meghajtásához már nem elég pár napelem a tetőre....
És ahogy a világon az elektromos áramra egyre nagyobb a kereslet lásd pl autóipar is ez felé kacsingat egyre több és több kell közben az árakat szépen fogják vele együtt emelgetni felfelé hiszen nővekszik rá a kereslet,ezért maga a bányászoknak is mélyebben a zsebükbe kell nyúlni. Ezt most ugy számold hogy jelenleg is 50-70 közt ugrálgatunk az elmúlt pár hónapban és ez most nem annyira gazdaságos már sokaknak. Lehet megy fel az árfolyam 100k ra ahogy írtad ,de nagy profit már nekik akkor sem biztos hogy lesz a következő felezés után pedig még ennyit sem fognak kapni. Hogy ez gazdaságos legyen ahoz tartosan kellene hogy tartsa a 100k vagy feletti árfolyamot ami szerintem lehetlen.
A gpu vagy cpu bányászatban akkor látok egyedül jövőt ha kidobnak olyan új hardwert a gyártok ami teljesítmény/fogyasztás tekintetében nagyon jó értéket produkál. Ekkor jöhet el az édes pont ,hogy megérje bányászni valamit viszont nyilván amit a többiek is írtak gyorsan fel fog ugrani a diff bármire is ugranak rá.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
StefoTech
csendes tag
válasz
fireman123 #85120 üzenetére
Igen, emlékszem a Merge napjára. A rigem termelt ethen napi 4-5 ezer forintot, Ravencoinon 3-4 ezret. A Ethereum merge pillanatátol fogva a ravencoinon maradt 200-300 forint, ami nem fedezte az áramot ; mert az összes hashrate átvándorolt többek közt oda is.
-
koko52
nagyúr
válasz
StefoTech #85122 üzenetére
Hosszú távon minden így van. Pusztít az infláció világszerte. Hiába kúsznak a coin árak felfelé, ha a kapott több euróért kevesebbet vagy ugyan annyit kapsz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
StefoTech
csendes tag
válasz
kenwood #85118 üzenetére
Ebben van valami, max fél évre számítok én is. Utána megint zuhan majd be minden. De az biztos, hogy igazán nagy tömegek akkor fognak elkezdeni kriptózni , amikor a csúcs körül járnak az árfolyamok.
Az, hogy új all time high-okat fogunk látni több coinnal is az szinte biztos, ilyen 10 éves trendek nem törnek meg csak úgy, mint ahogyan az is biztos hogy el fogja érni az 500 forintot az euro ha megnézzük az elmúlt 20 év trendjét. Rövid távon nézve van benne fel-le hullámzás, de ha hosszú távon nézzük egyértelműen megvan az irány.
Sok coin is ilyen, ezért gondolom, hogy törvényszerü , hogy megint lesz valami olyasmi, mint legutóbb 2021be is volt. -
koko52
nagyúr
válasz
StefoTech #85114 üzenetére
Olyan mint az aranyláz idején biztosan nem. Én eladogattam és eladományoztam majdnem mindent. Egy rig megmaradt, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz
StefoTech #85114 üzenetére
Szerintem nem lesz az olyan mérvű gpu bányászat mint ami a korábbiakban volt, mégpedig azért mert nem "nőtte ki magát" az elmúlt közel 2 évben egy olyan coin mint amilyen az eth volt (amit lehet nyereséggel bányászni és fel tud szívni nagy kapacitást) ...nyilván meglévő felesleges napelem kapacitást érdemes elhasználni meglévő gpu-val (de újba már nem fektetnék egy fillért sem) Ne felejtsük el, hogy az ETH nem egy volt az akkor nyereséggel bányászható coinok közül, hanem azt túrta a gpu kapacitás 90 %-a....miután az ETH kiesett, a többire rázúdult a hatalmas hash és egyből nem érte meg bányászni.....sajnos nem lett azóta "új eth" .....így szerintem vége.
[ Szerkesztve ]
-
IppY
tag
válasz
StefoTech #85116 üzenetére
Szerintem azt azért számításba kell venni, hogy
1. sajnos a PoW-nek a megítélése csökkent.
2. egyelőre nem látszik, hogy lenn egy új bányászható fő coin, ami új hype-ot generálhatna (lsd. ETH annó) és tartósan keresné a crypto közösség
3. sok az ASIC, azzal GPU-val versenyezni nehéz (nőni fog hamar a difficulty, stb.)[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Ha lesz egy altalanos fellendules az alt piacon, akkor szinte biztosan nehany kozuluk jovdelmezo modon banyaszhato lesz.
A gond csupan annyi, hogy ez az idoszak szinte biztosan csak nehany hetig,honapoig fog tartani. Utana pedig coin arfolyama,es a jovedelmezoseg is a foldbe fog allni.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
StefoTech
csendes tag
válasz
bobalazs #85115 üzenetére
A 2018as bikapiac végén rengetegen eladták a bánya hardverüket, mert nem gondolták volna, hogy megint lesz ilyen, nem is jelezte igazából semmi előre, hogy 2020 végével megint kezdődik. Emlékszem még , hogy 2018ba egy radeon rx570 kb. 200k-ba került, egy évre rá már csak 35k. 2021 közepén 150k-ra felment.
Azért gondolom, hogy megint lesz ilyesmi, mert a múlt adataiból már kirajzolódik egy ciklikusság. Ha majd eléri a 100.000 dollárt a btc akkor megint rengetegen elkezdenek kriptózni , ezzel együtt az altcoinokat is vásárolni, így rengeteg lesz a tranzakció, ettől meg nőnek majd bányaprofitok.
Ez az én elméletem, de majd megmutatja a jövő hogy mi lesz. -
StefoTech
csendes tag
Rajtam kívűl gondolja-e még valaki, hogy a GPU bányaláz meg fog ismétlődni , mint ahogyan az legutóbb 2021-ben volt? Hogy megint irdatlanul felmennek a rewardok és ezzel együtt a videokártya árak is. Az egy dolog , hogy az Ethereum kiesett ebből, de van még eg csomó másik coin is aminek a bányászata 2021be szintén nagyon jövedelmező volt. Kíváncsian várom 2024 Q4et /2025öt.
-
Frozen
addikt
válasz
k1raly #85100 üzenetére
Arra a célra használod fel amire szeretnéd ,te döntésed.
Minden esetre azért az amortizációval érdemes számolni "#85099Reggie0,, mert ugye ezt nem egy lapáthoz kell hasonlítani hanem ahoz hogy pár hónap múlva kijön az új chip és nyomja le a régi árát pár éves távlatban annyira beesik a hardwer értéke hogy hihetetlen ott van pl egy 5900x a megjelenéskor 600 euro volt most kb 1/3 áron meglehet venni.
Oké van vízhűtésed ,viszont az a szívatyú és ventilátor sem fogja a végtelenségig bírni előbb utobb valamennyit vissza kell majd pörgetni a gépezetbe.
Neked kell levezetni és kiszámolni számodra mi a hasznos és mivel jösz ki jobban. Azt kell csinálni minden esetre szerintem sokaknak nincs vagy nem lehet napeleme, szóval alapjáraton ugye már ez is elég befolyásoló tényező hiszen a kezdetekben azért bele kell pumpálni a tökét ebbe is és a gépbe is... Már aki 0 ról kezdni és így az a jópár miska nem mostanában fog visszatérülni neki sőt lehet soha.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Reggie0 #85110 üzenetére
lehet így számolni igen szerintem és máris nem érte meg. Kb 500ezer lehet az amortizációs költség két év alatt ha nincs meghibásodásod. Persze kinek mi éri meg. Nem mondtam hogy ubortodox ötlet csak azt, hogy alacsony a hozam. De ha lesz kis időm megnézem nekem mennnyit termel. Igaz nem tudom hogy tudnám kivenni értelmesen.
[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Reggie0
félisten
válasz
Celithrandi #85107 üzenetére
Tehat 2 ev alatt 1.5 milkat csinalsz 0.26 milkabol, mikozben 1 milkat tettel a gepbe es az sem 0-ra amortizalodik.
[ Szerkesztve ]
-
k1raly
aktív tag
válasz
Celithrandi #85108 üzenetére
Na szuper. Akkor ha megunom a bánya bohóckodást rendelem is az olaj radiátorokat.
-
Celithrandi
addikt
válasz
k1raly #85104 üzenetére
rosszul fogtad meg, cseréld le olajtadiátorra. Sokkal olcsóbb a fenntartási költsége, az avulása meg szinte nulla
, cserébe eleszi a többletedet. Vagy mehet a télen 10 kártyás rig járatás is mint régen
[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz
Reggie0 #85099 üzenetére
persze, de egy 2000forintos ásóval megásod a sírt és elkérsz 150usd-t jelen esetben meg egy 1 millás géppel keresel 6usd. Itt én nem látok veszélyt, csak nem feltétlen rentábilis. ETH nál más volt a játék mert várható volt egy peak felfelé
-
k1raly
aktív tag
válasz
Reggie0 #85101 üzenetére
Köszi a tippet erre nem is gondoltam.
Még kérek ilyen jó tippeket, van egy haverom aki tett a nappaliba infra fűtést hogy elhasználja a plusz termelést, de van mikor az ablakot is kinyitja mert túl meleg van már.
"De legalább nem veszik meg tőlem 4-5ft-ért!"
Na én ennél kicsit jobban szeretném elfogyasztani..
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiMedia lejátszók
- Gyúrósok ide!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
- Dell Vostro 3500 felújított karcmentes álalpotban eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco M6 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest