Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
1000 font körül már láttam Ti-t uk gumtree-n. De magyar vevőnek ezt is vagy vámolni vagy valakivel hazahozatni kell.
Mivel a pénz általánosan romlik (élelmiszer +50% itt is...), sajna nominál nem lesznek ezek se olcsóbbak egy darabig.
#83399: noigen, a 3090Ti lehet jobb üzlet.
-
-Skylake-
addikt
lehetne 5 ezer is ha egy erősebb kártya 400 euróval olcsóbb....
most nézem hatalmas forma vagy , kikerested a LEGDRÁGÁBB 3080TI-t az oldalon
az ne zavarjon hogy a lista egy 1089 euros founders 3080ti-vel kezdődik
vegyél 50% drágábban msi-t
(btw ugyanitt 3090TI FE 1329 euro...) -
-
mZoleee
senior tag
HiveOS-nél próbált már valaki olyan okosítást, hogy egy flight sheet-en belül azonos miner fusson?
Mert ugye alapból nem engedi hogy pl. egy flightsheet-en belül két lolminer fusson.. a kérdés csak az, hogy van-e arra lehetőség hogy ezt gyakorlatilag meglehessen oldani? -
Frozen
addikt
válasz
mályva
üzenetére
bocsi ,de ennek mi köze a bányászathoz, hogy neked mi problémád van a vilanyórával?
(ez egy teljesen más téma , az hgy most kinek milyen vezeték fut a falba és mekkora biztosítéka van bent vagy ép mi baja van az órának mikor ellenőrzik cserélik teljesen más kategoria és téma) -
-Skylake-
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
azt azert remelem elnezed, hogy nem strix...
[link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link]legalabb 3 percig kerestem, szerintem talalnek meg ha akarnek... amugy nem is ertem min csodalkozol, azon, hogy elfogyott az a reteg aki felbaszta az arakat es most a piac elkezdett rendezodni a valodi erteke fele ? vagy mi itt az a blackmagic amit nem ertesz ?
-
mályva
aktív tag
Sziasztok.
mai napon kaptam egy levelet mwm hálozattol, nemrég olyan 1,5 hónapja szereltek fel okos órát jelentettem rendesen be is irtam a óra is jelent..
most meg kapok egy ilyen levelet
villany óra felül vizsgálata level
ezuton értesítjük arról, hogy a villamos energiáról szóló 2007. Évi lxxvi. Törvény továbbá az mwm émász ára hálózati kft üzlet szabályzata alapjan az mwm émász aramhalozati kft megbízottai el kívánják végezni a villamos fogyasztásmero berendezés felülvizsgálatát. Ez minek kell? Vagy mi ez? -
t72killer
titán
válasz
Frozen
üzenetére
Télire, akinél igen nagy a rizikója, hogy a gázkvóta fölé csúszik, és NERtőzsdei árat kellene fizetni a februári gázszámláért, lehet valóban hasznos 8-10kW-nyi riget megtartani, még ha a crypto profit ratyi is: ha az áramszámla felét visszahozza, már jobban jár a bányász, mintha drága gázzal fűtene.
Viszont ehhez szépen szét kell pakolni a rigeket a lakásban/házban, ha már fűtés, legyen fűtés. -
Fetyoka0
tag
válasz
animatrix11
üzenetére
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
google barátod ugyan annyi ideig tart keresni mint nekem , az pedig hogy hány napja regisztrált engem soha nem érdekelt, oda megyek megnézem jo jo megveszem. Ha pedig van vevő védelem akkor küldheti is nagyon gyorsan vissza lehet húzni a pénzt.
#83381shteer
nem veszek én semmit amikor nincs érdemben bányászható coin.... -
rumkola
nagyúr
FLUX-ból hol és hogyan váltok EURO-ra?
-
Frozen
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
ez idő kérdése, sokak tartják még a rigeket,hogy hátha majd lesz valami bányászható cucc érdemben majd mikor lesik nekik,hogy nincs és lehet nem is lesz akkor néznek majd nagyott mert a tárolgatott kártyák lehet elértéktelenednek.
egyébként én ahogy néztem fokozotosan esik a piac mert már a strixeket is dobálják 3080 ból 500-550 eurokba...De kinek mi.
#83359Reggie0
pontosan ezért mondtam a múltkor azt,hogy idéglenesen lehetne zárni a topikot is. Mivel jelenleg és előrelátható távlatban semmi nincs. kilátásban ha pedig valami felüti a fejét újra ki lehetne nyitni ha valaki érdemben tud linkelni valamit a modnak. -
Fetyoka0
tag
-
válasz
Sir Riccio
üzenetére
De volt, csak Németországban Frozen megvette mindet¯\_(ツ)_/¯
-
Fetyoka0
tag
-
Casoli
őstag
Kihalt a topic

-
Dare2Live
félisten
válasz
chungey9
üzenetére
De ettől még maga a COP 1. "1KWáramból 1KW" hő lett. Csak egy 0.00000001%nyi része a lakáson kívül alakult hővé mert a vga venti által keltett szél valahogy átment az ablakon.
Olyan ez mint a világító led fénye ha kijut a lakásból mert nem ment neki a falnak pldam. Minimális energia elvi szituáció.@Raggie
"Nem lehet, hogy ennél rosszabb? Mert az energiát nem csak hővé alakítja át, hanem közben számításokat is végez, amik szintén energiába kerülnek. Nem a kis LED-ecske világítási energia "vesztesége" a sok hanem a VGA működésének energiája miatti "veszteség"."Vga kártya ahogy az olajradiátor is fixen 1es copos. Én és az emberiség semmi fizika... folyamatot nem smerek ami megkerülné a termodinamikát. Egy jelentkező volt anno amiről anno azt hitték, hogy megkerülheti a fekete lyuk de aztán úgy néz ki az sem.
De amúgy kb értem mért gondolod. Neked a hő, információ, entrópia nem ugyanaz. Pedig elképesztően kapcsolódnak ha hunyorítok picit erősebben akkor de. hőmérséklet = entrópia = adat. Értelmezett adat = információ.Klíma = hőszivatyú mert hőt szivatyúzik. Úgy tud 4es copot, hogy bent fűt, kint hűt (vagy fordítva). Ettől még természetesen nem sérül a termodinamika egyik tv sem, mert összességében uugy nött az entrópia (melegebb lett)
Vmi jó írás kéne de nem találtam... Tényleg nem egyszerű téma, nem könnyű megérteni nem mellesleg mint érdekesség gyakorlatban még kis rendszerek is még szuperszámítógéppel is számolhatatlanok.
-
Panzi88
csendes tag
Sziasztok!
Hivepoolon bent ragadt egy kis apró. Hiába kapcsolom be a riget, offline marad a szerver oldalán, így nem tudom kiutalni. Valakinek valami tipp a megoldásra?
-
Raggie
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Köszönöm a részletes(ebb) választ. De akkor te magad is leírtad, hogy pl egy fűtő klíma máris 4x jobb, mint VGA-val fűteni...
Valamint igazából én arra kérdeztem rá, hogy azt honnan veszed ennyire nagy biztonsággal, hogy a VGA fűtési COP-ja 1-es??? Nem lehet, hogy ennél rosszabb? Mert az energiát nem csak hővé alakítja át, hanem közben számításokat is végez, amik szintén energiába kerülnek. Nem a kis LED-ecske világítási energia "vesztesége" a sok hanem a VGA működésének energiája miatti "veszteség".De igazából már szétoffoljuk a topikot, én azt hittem, hogy erre valakinek van egy tudományos cikke vagy valami, azt belinkeli nekem azt kész.

-
Tewe013
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Csak annyi kiegészítés, hogy a klíma igazából igazolja a termodinamika első főtételét és nem megkerüli (tudom, hogy “kvázi” írtad). Mondjuk egy 4 kW(h)-tal fűtő klímába a bevezetett energia az az elektromos energia+a kintről a környező levegőből elvont energia, ami összesítve több, lesz mint 4 kW(h), tehát a tétel igaz.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Pedig pontosan ugyanannyit.
Gyakorlatban 1es COPja van az olajradiátornak és a vga kártyának is. "1KWból 1KW hő lesz." Ugyanakkora az energiahatékonyásguk.Elvi szinten ha mélyen belemegyünk hőtan/áramlástan vonalon belekötünk mindenbe akkor pl a led fénysugár ami a vga kártyán világít lehet nem megy neki a szekrénynek ahol nagyrésze hővé alakul hanem kimegy az ablakon. Kint fog hővé alakulni.... és a végén kijöhet, hogy 0.1%al az olajradiátor hatékonyabb. vagy a vga (mert az olajradiátoron nagyobb led van)
De valóságban nem lesz érdemi difi.És persze az elhelyezés se mindegy fűtés szempontjából ablaknál van az infra sugárzás rész elég jól átmegy az üvegen.... de ettől még az 1cop az 1 cop. (Ezért szoktak radiátorok mögé alufólia+mmvékony hőszigetelőt rakni.) Kevésbé fűtöd a falat, az infra sugarakat az alu nagyon jól visszaveri a szobába.
Aminek nem 1 COPja van az pl a hőszivatyű(légkondi) az kvázi úgy kerüli meg a termodinamika tudomisén hányas alaptvét, hogy összességében nő az entrópia viszont kint hűt, bent fűt. Így jön össze, hogy 1KW áramból 4KWt tud fűteni. (4es cop)
Aki hőtan, áramlástannal aktívan foglalkozik a fentiben biztos talál hibát de egyszerüsíteni akartam, összességében sztem jó. Én meg lassan 20éve tanultam.
Tewe013: Nekem már régóta csak egy 3080am van.... 300-400watt 6-8h alatt egész szépen fűt. De a jelenlegi helyzet mellett jobban megéri bekapcsolni a klímát.

-
Dare2Live
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Pedig pontosan ugyanannyit.
Gyakorlatban 1es COPja van az olajradiátornak és a vga kártyának is. "1KWból 1KW hő lesz." Ugyanakkora az energiahatékonyásguk.Elvi szinten ha mélyen belemegyünk hőtan/áramlástan vonalon belekötünk mindenbe akkor pl a led fénysugár ami a vga kártyán világít lehet nem megy neki a szekrénynek ahol nagyrésze hővé alakul hanem kimegy az ablakon. Kint fog hővé alakulni.... és a végén kijöhet, hogy 0.1%al az olajradiátor hatékonyabb. vagy a vga (mert az olajradiátoron nagyobb led van)
De valóságban nem lesz érdemi difi.És persze az elhelyezés se mindegy fűtés szempontjából ablaknál van az infra sugárzás rész elég jól átmegy az üvegen.... de ettől még az 1cop az 1 cop. (Ezért szoktak radiátorok mögé alufólia+mmvékony hőszigetelőt rakni.) Kevésbé fűtöd a falat, az infra sugarakat az alu nagyon jól visszaveri a szobába.
Aminek nem 1 COPja van az pl a hőszivatyű(légkondi) az kvázi úgy kerüli meg a termodinamika tudomisén hányas alaptvét, hogy összességében nő az entrópia viszont kint hűt, bent fűt. Így jön össze, hogy 1KW áramból 4KWt tud fűteni. (4es cop)
Aki hőtan, áramlástannal aktívan foglalkozik a fentiben biztos talál hibát de egyszerüsíteni akartam, összességében sztem jó. Én meg lassan 20éve tanultam.
-
koko52
nagyúr
Sziasztok! Van már valami, vagy jöjjek vissza 1 hét múlva?
-
Jacek
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
104nm futok nem Bahamakon hanem svedben.
1. 3090, 2x6700xt, 6x6600xt, 3060, volt alltalaban neha becsatlakozott meg valami 3080Ti vagy 6900xt.
A pecoban hőpumpa van levego-levego egyszer sem kapcsoltam be tavaly telen 21-22 fok volt a pecoban
Hőpumpa , szobankent termosztattal padlo futes.
-
-
tisn
veterán
-
Hohocali
aktív tag
válasz
kenwood
üzenetére
Megválaszoltad a kérdést magadnak. Ha elengendő 10-20 perc/óra működés, akkor nyilván jobb. Ha folyamatosan megy, akkor egyenlő. Körülményektől függ. Mondjuk a riget is lehet konfigurálni, mekkora teljesítménnyel meddig menjen, akár termosztáttal is.
Nyilván nem azért kell VGA-t venni, hogy fűtsön az ember, de ha megvan, akkor lehet arra is használni. -
kenwood
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ezt mar lattuk az 5700-6700 valtasnal. Hiaba erosebb az utobbi, a magasabb memoria savszel miatt durvan verte az oreg 5700 az utodot.
Arra esetleg van valakinek link, hogy a gpu futest hasonlitjak ossze egy elektromos konvektorral? Eros a gyanum, hogy egy 2 kilowattos elektromos konvektor, amit orankent 10-20 percig tart bekapcsolva a termosztat (a helyiseg meretetol, szigetelesetol fuggoen), a rig fogyasztasanak a toredekebol futi be az adott teruletet.
-
xzeebyt
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Én vásárlásra gondoltam, hogy apropézé kuporgatni.
mellesleg akit érdekel ma már a KuCoin is listazta Ethw/usdt párba 
Illetve én csak abból tudok kb kiindulni, mint anno az etc vagy eth mikor pár dollár volt. Persze sokkal kisebb kapacitású géppel is lehetett turni, aztán ha valaki bírta H félre teszi hosszú távon, az szerintem mindenképp jól járt. Én egyenlőre vásárlást tervezek, nekem sajna nagyon mínuszos lenne vakarni. Illetve mint korábban emlitettek H igen vannak olyanok akik szívesen járatják szorgalombol is. Amit én is megtennék, de drága szorgalom lenne gyerek mellett
-
Frozen
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
Sztem aki bányász az ha profitábilis lesz nem új vgat vesz hanem bekapcsolja a már meglévő rigjeit.
Közben a 12gbs 4080 ha jól rémlik 192bites busszal jön. Márpedig a memo sávszél az volt pl ethnál is az alfa-omega. Míg a CC -300ra húztam a ramot +1300ra. És egy 1200->1300as emelés is megjelent azonnal hasban. Nagyon nem mindegy, hogy 256bit vagy 192.
-
xzeebyt
tag
Ezzel az új Eth PoW-al mi a probléma ? Úgy gondolom, majd a bányászat beáll idővel ha a projekt hozza az elvárásokat. De ezen kívül még mi vele a gond ?
-
Attix82
addikt
Gyanus ez a pump, váltokon már fent van: [link]
Még messze van hogy elbírja azt a 700 Th/s -t....de ki tudja mi lesz majd belőle.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
haxiboy
üzenetére
Anno ugyanez volt az Electroniummal amikor forkoltak és hirtelen eltűntek róla a cryptonight algós asic gépek.
Diff fent maradt az egekben, de GPU-val nem bányászták az emberek mert mínuszos volt. Facén akkor is ment a kérlelés hogy jaj gyertek GPU-val bányászni az ETN-t mert nem jön le a diff
Végül megoldották. Hash pówert béreltek a nicehashről és azzal leszedték ha jól rémlik. -
haxiboy
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Ez erősen olyan kijelentés mintha "senki nem dolgozik ingyen", aztán mégis tele van Open Source projektekkel a világ.
Azért elég sokan vannak akik elvi alapon csinálják a bányászatot, az Ergo csapat kérte meg a bányászokat hogy ha tudnak legyenek szivesek egy kis hashrate-t biztosítani hogy a hálózat normálisan működhessen tovább.
Bár a mai világban a legtöbben csak úgy gondolkoznak hogy : minden a pénzről szól, noha ez így van, van aki hajlandó pénzt áldozni azért hogy támogasson valamit/valakit. -
Frozen
addikt
válasz
haxiboy
üzenetére
senki ne vegye magára , de szerintem jelen helyzetben akik nem lopják az áramot azokból senki nem lesz olyan hülye,hogy járassa a gépet egy olyan hozamért ami irreálisan kevés és kb a napi felhasznált áram árából kb 2-3x annyi mennyiségű coint vehetne mint amit az áramért fizetne. És akkor a kártyák amortizációjával nem is számoltam ,mert sokan vannak ugy hogy már visszajött az ára... és a többi viszont mindig van egy amortizáció.
-
haxiboy
veterán
Ergonál a difficulty úgy működik hogy 1 epoch = 1024 block a blockidő 2 perc körüli.
A difficulty az előző 8 epoch alapján van belőve a következő epochra. Tehát a difficulty körülbelül másfél naponta van állítva.A problémájuk a következő: átálltak sokan ergora, de nem volt profitabilis. A difficulty felugrott az egekbe, majd hirtelen eltűntek a minerek így a blokkidő brutálisan magas lett.
Igazából megoldaná a probléma saját magát, de mivel a difficulty ilyen magas a blokkidő 9-15 percre is nyúlott.
fLeSs-nek igaza van, kivételesen magasabb hashrate szükséges hogy csökkenni tudjon a difficulty belátható időn belül, különben nagyon lassú lesz a hálózat egy darabig. -
fLeSs
nagyúr
Ergo devek kérik a bányászokat, hogy menjenek és bányásszanak Ergót hogy a difficulty minél hamarabb lecsökkenjen.
Ez persze pénzben bukta, de aki hisz az Ergóban az ennyit igazán megtehet.
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
etc algonál nem tudom mennyire van szükség a core értékre... eth nál nem kért belőle szinte semmit
a másik pedig az ,hogy ezzel a kártyával is maszívan veszteséges lesz minden ergo semmi értelme megvenni , és nincs rá semmi esély,hogy az etc felmenjen hiszen a legutolsó bikapiacnál sem jeleskedett szinte semennyire. -
GabeE3e
tag
Egyelőre nyílván semmit ilyen energiaárak mellet, meg az ETH POS utáni káosszal, úgy értettem nem árt, ha követi az ember az új hardverek teljesítményét.
#83294 core intenzív algoknál várható jelentős teljesítménynövekedés.
Forrás: https://www.nicehash.com/blog/post/nvidia-rtx-4090-specs-and-mining-hashrate -
fLeSs
nagyúr
AMD árat csökkent: [link]
Korábban szó volt az új iphone-ról. Sztem nem lehet videokártyához hasonlítani, mert az emberek az okostelójaikat egész nap magukkal hordják és használják, az elvetemültebb még fürdeni is magával viszi. Egy VGA-val az ember vagy játszik vagy dolgozik, de a többség játszik. Ha éppen nem játszol, akkor csak ott áll a gépben, nem egy hasznos valami
De ez csak szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az ne zavarjon hogy a lista egy 1089 euros founders 3080ti-vel kezdődik

(ez egy teljesen más téma , az hgy most kinek milyen vezeték fut a falba és mekkora biztosítéka van bent vagy ép mi baja van az órának mikor ellenőrzik cserélik teljesen más kategoria és téma)