- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
Felraktam a Mint 22.1-et egy üres notebookra, pár nap használat alatt minden rendben volt. Létrehoztam egy új felhasználót, beraktam ugyanazokba a csoportokba (kivéve a sudo és az admin csoportja), de valahogy mégsem stimmel. A beállításoknál pl. egy csomó mindent nem is enged megváltoztatni (egérmutató, színek, ikonok, stb.).
Csináltam egy másikat is, azt parancssorból, azzal még belépni sem lehet. Pár másodperc fekete képernyő után visszadob a bejelentkező képre.
Mit rontottam el? Mire nem gondoltam?
-
Az internet egészsége
Az interneten a korlátlan lehetőségek. A korlátlan lehetőségek viszont felelősséggel és veszélyekkel járnak. Mi mindannyian felelősek vagyunk az internet egészségéért, azzal hogy tudatosan használjuk ezt a nagyszerű eszközt. Oszd meg ezt a bejegyzést, azokkal, akiket biztonságban szeretnél tudni.
-
A 10. legtöbb feliratkozóval rendelkező YouTuber - név szerint PewDiePie - meglepő bejelentést tett. Linuxra váltott és úgy tűnik, hogy az általa használt disztrók között a Linux Mint is jelen van.
https://www.youtube.com/watch?v=pVI_smLgTY0
A videóban beszél a váltás okairól és az időközben szerzett tapasztalatairól is. Egyre több és nagy követőtáborral rendelkező csatorna veszi elő témának a Linuxot. Szvsz érdemes megnézni, mond elgondolkodtató dolgokat.
-
-
-
válasz
gregory91 #15436 üzenetére
Nem nehézkes, hanem így a legkönnyebb. Erről a blogomban is írtam.
Pl nálam a Live Linux Mint és a Macrium (win) PE fut így ugyanonnan csak úgy odamásolva. Szerencsére csak 1 file üti egymást, de azt kimásoltam shell.efi névre. [kép]
Csak a sok file zavart, de rejtetté tettem őket így legalább nem látszanak. -
-
-
törölt tag
válasz
Doky586 #15430 üzenetére
[https://tails.net/install/linux/index.en.html]Itt találod a weboldalán az install instrukciókat,egyébként csak simán lemezkép visszaállítás a gnome-disk-el.
Hidd el ha nem akarod saját módszerrel mókolni működik. -
válasz
#60804352 #15429 üzenetére
Köszi de ez a Tails még csak el sem indul. Odáig stimmel hogy el kezd bootolni, de utána 1percig valami rendszer partíció hibát keres, aztán ezzel végződik:
Valószínű nem tud ntfs-ről bootolni. Ez alapkövetelmény mert nem éri meg átpartícionálni az adattár hdd-met miatta.
Maradok a Linux Mint-nél, az is csak picivel nagyobb, jól bootol és nem kell telepíteni rá semmit. Minden rajta van. -
törölt tag
válasz
Doky586 #15423 üzenetére
[https://distrowatch.com/table.php?distribution=tails]
Csinálsz egy perzistent partíciót a maradékra,telepíted a szükséges progikat és voálá. -
zizidor
őstag
Azt esetleg tudja valaki, hogy a Pix hol tárolja (tárolja egyáltalán?) a bélyegképeket?
A ~/.cache/thumbnails alatt nincsenek, de egyes könyvtáraknál, ahol nagyméretű fotók vannak, ott úgy látszik mintha minden alkalommal újragenerálná őket. -
válasz
NeoPampalini #15426 üzenetére
Nem kicsomagolni akarom. Az akkor volt, most mást akartam de okafogyott.
-
NeoPampalini
senior tag
-
-
válasz
Doky586 #15423 üzenetére
Szia,
Erre nem tudok válaszolni, de olyat lehet csinálni, hogy pendrájvra írod ki a rendszert, így bármikor arra bootolsz be, és nem egy live, hanem egy teljes értékű rendszerbe fogsz belépni, amin bármit módosítasz, azok mentődni fognak rá. Ennek megfelelően testre tudod szabni az egészet.
Alternatív megoldásnak egy Debian minimal installt felrakni a pendrájvra, majd azt CLI-ből szépen, apránként összelegózni, hogy mi legyen benne.
-
A letölthető live Linux Mint ISO-ban mely (nagyobb) fileok nem kellenek a live rendszer futtatásához? Telepíteni nem akarom, csak rábootolni az isora és az ott levő progikat futtatni.
-
Megjött a márciusi blogbejegyzés a Mint.com-on: https://blog.linuxmint.com
-
válasz
Schatt #15418 üzenetére
A témához nem tudok hozzászólni, viszont mindegyik topikban elmondom, ha valaki dual bootot tervez, akkor mind a Windowsnak, mind a kinézett Linux rendszernek külön-külön saját háttértára legyen és a bootolást ne a Grubból, hanem az UEFI bootválasztóból irányítsuk. Még a Grub nem is lenne probléma, szerintem az OS Prober felismeri a másik lemezen lévő Windowst is és be is tudja tölteni.
Lényeg: Windows telepítése alatt a másik SSD legyen kivéve a gépből, fusson le a telepítés, majd végeztével a Windowsos SSD ki a gépből, a Linuxos SSD be. Ha lefut a Linux telepítés, akkor utána mehet vissza mindkettő és UEFI-ből bootolj be a Linuxba, majd futtasd az OS Probert és Grub update. Ezt követően gép újraindít és a Grubban meg kell, hogy jelenjen a Windows is. -
Schatt
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget! kezdő vagyok mint cinnamon téren 1-2 saját gépre feltettem már, de belefutottam ma egy grub hibába. Lehet hogy a win10 kavart be ennél a gépnél:
ebben is a második ssd-ről töröltem a régi win10-et (már régen a másikról fut) formáztam majd meghagytam adatnak zsugorítva egy helyet, a maradékra feltettem a Mint-et ami létrehozott még 2 partíciot, le is futott a telepítés majd ujraindításnál jött a :Minimal BASH like line editing is supported probléma.
ezen sikerült felülkerekednem egy live alatti boot repair -el ami után el is indult szépen.
sajnos rátettem ezután a grub-customizer-t és beállítottam a sorrendnek a grubban a win10 managert elsőnek. (még ne haljanak bele a kollégáim az ismeretlenbe
na ezzel ismét nyakoncsaptam a grub-ot ismét a Bash hiba, gondoltam megoldom a javítással de most már a boot repair sem segített, nem tölt be a grub. Mivel csak lelkes amatör vagyook IT téren nem hiszem hogy a terminal parancsait el tudnám gyorsan sajátítani. Ti is úgy gondoljátok hogy egyszerűbb lenne formázni a linux particiókat és újratelepíteni? a grub is törlődik ha törlöm a linuxot? ha nem tudok belépni lehet uninstall valahogy? Köszi előre is az infókat -
Rákerestem az alábbi szavakra: "linux mint stuck loading ramdisk screen", de nem jutottam közelebb az igazsághoz, mindenki mást ír. Valaki UEFI-t frissített, majd újrahúzta a rendszert, valaki pedig újabb kernelverzióra váltott. Ha most működik neked, az a legjobb, nyilván az érzékeny adatokról mindig legyen mentésed, de ha valamiért lehasalna a Mint, még akkor is be tudnál bootolni egy pendriveos live rendszerre, majd azon keresztül lementegetni az adatokat, a lényeg, hogy ne ijedj meg.
-
sonar
addikt
Hi,
Tegnapi frissitéseket felrakta valaki?
Reggel nyitom fel a laptopot, hogy kávé mellé böngésszek aztán
Loading Ramdisk-nél megállt a folyamat.
Remélem, hogy nem HW hiba. -
Urandom0 kolléga blogbejegyzése nyomán gondoltam írok itt is erről a dologról. Elindult egy kezdeményezés, miszerint az európai emberek használjanak európai szoftvereket (nyilván a lehetőségekhez mérten), ezzel is erősítve kontinensünk helyzetét. Nem is olyan új dolog ez, pár Reddit bejegyzésben is foglalkoztak már a témával korábban.
https://www.reddit.com/r/EuropeanFederalists/comments/1hzhk0s/switching_to_european_apps/?rdt=53709Meglepő egyébként, hogy mennyire jók ezek a szoftverek. Nálam a Vivaldi böngésző például nagy meglepetés volt a Firefox után (utóbbival nagyon elégedett vagyok).
-
Belefutottam egy hibába Linux Mint 22.1-en. Telefonról próbáltam képeket átküldeni az asztali gépemre bluetoothon keresztül, de semmi nem történt. Se egy hibaüzenet, se egy értesítés. Az alábbi megoldás segített: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=425923
1. sudo apt purge bluez
2. sudo apt install bluez
3. sudo apt install blueman
4. rebootÚjraindítást követően párosítottam a telefont és a gépet, majd láss csodát... átmentek a fájlok.
-
Új dizájnt fog kapni a Cinnamon menü. Egyelőre bővebb infó nem derült ki róla, csak annyi biztos, hogy fejlesztés alatt áll.
Remélem egy választható alternatíva marad inkább, mert a jelenlegi Cinnamon menü faékszerű egyszerűségével én teljesen elégedett vagyok. -
Az adatvédelem margójára: https://tails.net/news/rufus/index.en.html
A Tails OS honlapján jelent meg a hír, hogy a BalenaETCHER nevű lemezképíró szoftver adatokat oszt meg a user által felhasznált ISO fájl és a pendrive típusáról. Szerintük elképzelhető, hogy ezeket az adatokat nem csak ők tárolják, hanem harmadik fél részére is továbbíthatják, így, ha valaki érzékeny az adatvédelemre, akkor azt javasolják, hogy Windows alól inkább Rufussal írjunk ki bármilyen lemezképet (pl. Linux Mintet).
Ez azért is érdekes, mert a Linux Mint hivatalos dokumentációjában az ETCHER-t ajánlják Windows alóli írásra. -> https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/en/latest/burn.html -
Februári Mint blogbejegyzés -> https://blog.linuxmint.com/
7 nap alatt majdnem 100k letöltött lemezképfájl és azok megoszlása. Első diagram az asztali környezet szerinti megoszlást mutatja:
Második diagramon a letöltött verziók szerinti megoszlást:
Valahol várható volt, hogy a Cinnamon lesz a legnépszerűbb asztali környezet, és, hogy az új verziót töltik majd le a legtöbben. -
Egy ideje nem megy a yt-dlp sem már. (2 hete próbálkoztam vele, előtte meg kb. fél éve, akkor még simán ment.)
Kár érte.
(Nem, nem merültem mélyebben bele, hogy van-e workaround).Másoknál sem megy?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest