- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor #15375 üzenetére
A mintupdate helyrejött, de kellett hozzá egy újraindítás.
Semmi baja nem volt amúgy, de ami miatt a synaptic is kikerült, ugyanaz az oka a mintupdate leállásának is rebootig!
YT video helyett inkább a hivatalos oldalt célszerű olvasni új kiadások esetén is:
Modernization of APT dependencies
Ebből minden kiderül az apt csomagkezelő frontendjéről is, szóval nem a csomagkezelővel és annak frontendjével volt gond.
Viszont a mintupdate függőségi köréből kikerült a
synaptic
fent leírtak miatt és bekerült azaptkit
csomag, emiatt nyilván kellett a reboot!ubyegon@ubymint22-1-Latitude-7400-2-in-1:~$ apt-cache depends mintupdate
mintupdate
|Függ ettől: dconf-gsettings-backend
Függ ettől: <gsettings-backend>
dconf-gsettings-backend
Függ ettől: lsb-release
Függ ettől: apt
Függ ettől: aptkit
Függ ettől: distro-info-data
Függ ettől: psmisc
psmisc:i386
Függ ettől: python3-apt
Függ ettől: python3-multiprocess
Függ ettől: python3-pycurl
Függ ettől: python3-setproctitle
Függ ettől: python3-xapp
Függ ettől: systemd
systemd:i386
Függ ettől: mint-common
Függ ettől: mint-mirrors
Függ ettől: mint-upgrade-info
Függ ettől: gir1.2-notify-0.7
Függ ettől: gir1.2-xapp-1.0Linux Mint 22-nél még ez van:
ubyegon@Latitude-5520:~$ apt-cache depends mintupdate
mintupdate
|Függ ettől: dconf-gsettings-backend
Függ ettől: <gsettings-backend>
dconf-gsettings-backend
Függ ettől: lsb-release
Függ ettől: apt
Függ ettől: distro-info-data
Függ ettől: psmisc
psmisc:i386
Függ ettől: python3-apt
Függ ettől: python3-pycurl
Függ ettől: python3-setproctitle
Függ ettől: python3-xapp
Függ ettől: synaptic
Függ ettől: systemd
systemd:i386
Függ ettől: mint-common
Függ ettől: mint-mirrors
Függ ettől: mint-upgrade-info
Függ ettől: gir1.2-notify-0.7
Függ ettől: gir1.2-xapp-1.0Wayland meg Cinnamon felületen nem igazi, ez nem Linux MInt specifikus gond. Mint-nél egyébként a login ablaknál írja is, hogy only user experimental, szóval itt még ez a wayland csoda nem home usereknek való sajna.
Bár ezek a mostani lépések is afelé irányulnak, hogy működjön a wayland, én még a beta 21.1-en próbáltam véglegesre upgrade előtt.
-
Petya XT
senior tag
válasz
zizidor #15373 üzenetére
A mintupdate-et nem kellene bántania. Nálam békén hagyta, de nem is volna logikus a kivétele. Szoftverforrásnál lenne érdemes ránézni, mert a tükröket visszaállítja az eredetire, egy terminál apt update is érdekes lehet. Az viszont jó kérdés, hogy a mintupdate miért tűnt el. A Wayland nálam villogást eredményezett pár appban.
Közben hülyeséget beszéltem, a Dellben is van legacy mód.
Kár a synaptic-ért. Sajnálom, köszi az infót.
-
válasz
zizidor #15350 üzenetére
Ezért is említettem, hogy a hirtelen felpörgésekre nem megoldás a géptisztogatás, csak Rowon kolléga nem értelmezte, amit írtam. Ezen a jelenlegi Dell kisgépen elég sok minden végig lett csinálva, tisztogatva, pasztázva is volt, két különböző ventilátorral is ki lett próbálva, monitoroztam is a nagyobb Latitude géppel együtt, szóval nem csak hasamra ütve mondtam, amit mondtam.
Az is lehet, hogy ilyen a gép, mintha csak 3 fokozatot ismerne a hűtés: 0%, 50%, 100%.
Ha nem terhelés alapján veszi fel a fordulatot a venti, akkor ez is lehet gond, de nyilván a VGA inkább a bűnös. A Dell Precisionban szerencsére nem volt gond a fogyasztás, de ott nagyon érzékelhető volt, ha a gyári driverrel futott az nVidia VGA.
-
válasz
zizidor #15343 üzenetére
Ha időnként akar felszállni a gép, arra két dolog hatástalan, egyik a TLP, másik a javasolt géptisztítás. Mindkettő érezhetően hasznos tud lenni alaphelyzetben, de nem ilyenkor.
Jó pár napot töltöttem egy Latitude 7400 2in1 melegedésének figyelésével mostanában, a vége többszörös ventilátor csere lett, de a lényegen nem változtat, hogy x dolog futása okozott extrém melegedést, enélkül akár venti nélkül is használható lenne a gép, de még max venti mellett is forrósodott az alja amúgy.
Mindegy, ezt csak azért említettem, mert én két terminalablakot figyelgettem, egyikben a watch sensors futott, másikban a htop, de jó a top is, lényeg, hogy valami process figyelő fusson.
Sajna ezernyi oka lehet, ha indokolatlan rendszerhasználat történik, főleg ha dVGA is képbe kerül, épp minap találtam egy ilyen problémát.
Szóval valahogy nyakon kell csípned a probléma okozóját, aztán ráérsz a TLP-t kipróbálni, addig viszont határozottan ellenjavallt!
Ha nyűgösnek látod a TLP konfigolását, van rá TLPUI is, bár maguk a jonfigolható opciók ettől még nem válnak egyértelművé.Legalábbis nekem nem, de egy default TLP start után is lehet javulás a fogyasztásban.
-
válasz
zizidor #15343 üzenetére
Hővezető pasztát cserélj vagy cseréltess, egyúttal a ventilátor és a hűtőborda is legyen szépen kimosva és megtakarítva. Minden légút legyen portalanítva. Ezek után javulnia kell a hűtésnek.
Szerk.: persze az is számít, hogy milyen rendszer van a laptopon, az Ubuntu már nem tekinthető egy gyors disztrónak, kell neki az erőforrás nagyon.
-
válasz
zizidor #15319 üzenetére
Jó a felvetés, szuper rendszer, viszont itt az illetőnél hardveresen van probléma nem szoftveresen. Elavult integrált képmegjelenítő, nem néztem meg, hogy van-e egyáltalán valamilyen dekódolás benne, de biztos vagyok benne, hogy a YT-tól elhasal. FB szintén, ott is nagyon sok a videó. Szóval az igényeinek a Mint is tökéletes lenne, csak hiányzik alóla a vas.
-
válasz
zizidor #15314 üzenetére
BUÉK! Na igen... én a network-managert próbáltam letörölni, aztán az is vitte magával a Cinnamont... Csak ráentereztem, el se olvastam, amit az APT írt... be kellett bootolnom egy Linux Mint Live rendszerből, majd azon keresztül chroottal visszarakni a hiányzó csomagokat, anélkül használhatatlanná vált az egész.
-
urandom0
senior tag
válasz
zizidor #15212 üzenetére
Na várj, azt mondod, formázás nélkül. Ez kb. ugyanaz, mint ha az egész fájlrendszert áthelyezted volna egy old könyvtárba, kivéve a /home-ot, de azon belül meg ugye más felhasználónevet adtál meg. Na én régebben pont így szoktam eljárni, ha másik disztrót akartam telepíteni
Nem rossz amit csináltál, csak ez így igazából bármelyik fájlrendszeren eljátszható.
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor #15178 üzenetére
Na, megvolt a btrfs újratelepítős teszt. Felraktam, aztán újratelepítésnél úgy jelöltem ki ugyanazt a partíciót, hogy formázás nélkül. Illetve annyit azért variáltam, hogy a @ subvolt átneveztem (old_@), a @home viszont maradt, de direkt más felhasználónevet adtam meg. Minden fájl megmaradt, az előző felhasználó home könyvtára is megvan, a teszt célból letöltött fájlokkal együtt.
Persze ez nem jelent garanciát arra, hogy a Ubiquity újabb verzióinál is így fog működni.
-
urandom0
senior tag
válasz
zizidor #15178 üzenetére
Szerintem ez attól is függ, hogy melyik telepítőről van szó. Fedora alatt Blivet GUI-val meg lehet oldani, de nem vagyok biztos benne, hogy egy Ubuntu vagy egy Manjaro telepítő egyáltalán figyelembe veszi-e a subvolume-okat. De tényleg csak akkor tudnánk meg pontosan, ha kipróbálnánk.
-
growler
őstag
-
válasz
zizidor #15124 üzenetére
A Garuda csoda archklónt én is a BTRFS miatt próbálgattam, tetszett amúgy, de a túltolt visualitás kemény volt azért. Mint-en még nem próbáltam, de egyszer ráveszem magam, de úgy, hogy az egész partició BTRFS legyen.
Synology NAS-t, és az erősen a BTRFS-t tolja
No ezt látod nem tudtam, van 2-3 éve nekem is egy itthon, annyit tudtam, hogy Linux fut alatta, de ugye van egy manager felülete, nem nyúl bele a user.
-
válasz
zizidor #15120 üzenetére
Nyilván a BTRFS jóval modernebb filesystem, jól kezeli ezeket dinamikusan, de kezdőnek bőven jó az EXT4 is, csak nem szabad külön particiónálgatni a /boot meg /var-t és egyebeket, mert ott valóban bedugulhat a rendszer. Ha minden a /-en belül van, az egész használható. Mondjuk én mindig csinálok egy külön Data particiót a nagy letöltött fájloknak, így örökéletig elvan a rendszer a /-en. BTRFS-t meg meg kéne mélyebben ismerni, mert jóval összetettebb az EXT4-nél, nekem tetszik amúgy, csak lusta vagyok tanulni.
-
csixy
addikt
válasz
zizidor #14954 üzenetére
OK
Egxyetértek.
Hurcolós USB-s SSD-s telepítésre én is megszoktam csinálni mindkettőt, csak az MBR-es boothoz előbb másik grub csomagot is kell telepíteni és úgymond becsapni a rendszert, hogy a /boot/grub mappába az i386-pc mappa is bekerüljön , mert az x86_64-efi mappa az uefi boothoz kell és az uefi boothoz való grub csomaghoz tartozik. -
válasz
zizidor #14859 üzenetére
Milyen böngésző, milyen WEBoldal. Az sem biztos, hogy alapból be van kapcsolva ez a szolgáltatás. No meg attól függ mit értünk GPU-gyorsítás alatt. Más a WEB oldalakba ágyazott videók dekódolása/megjelenítése, és más a WEB oldalak megjelenítésében(render) való segédkezés. Szerintem ez utóbbira gondoltak. Itt egy írás, hogy melyik böngészőben hogyan lehet bekapcsolni, de a végén van egy figyelmeztetés is:
A hardveres gyorsítás engedélyezése javíthatja a böngésző teljesítményét, de bizonyos esetekben stabilitási problémákat is okozhat. Ha problémákat tapasztal a böngészőjével, próbálja meg kikapcsolni a hardveres gyorsítást, hátha ez megoldja a problémát.
-
-
válasz
zizidor #14796 üzenetére
Nehéz ezt folyamatában nézni, mivel azt írtad, hogy
Felraktam én is a 22-t, de kicsit elhamarkodottnak érzem.
Előre közölte, hogy törölni fog programokat (Virtualbox és VPN Unlimited, az előbbit sikerült visszarakni ...Az, hogy felraktad a 22-t, az egy tiszta telepítést jelent, ezért nem is értettem a továbbiakat, de mivel frissítettél egy előző verziót, de azt elhamarkodottan tetted, viszont a Mint 22-re írod, hogy kicsit elhamarkodott!
"Előre közölte, hogy törölni fog programokat
Mivel nem készítetted elő a frissítendő verziót az ilyenkor szokásos módon. Egyértelműen a Te hibád, de úgy írod le, mint ha a Linux Mint 22 kiadás lenne elhamarkodottan kiadva! Érted azért a különbséget!?
Vagy tiszta telepítést csinál a user vagy meglévő verziót upgradel, de utóbbinál végig kell menni a verziófrissítés előírásain, De választhatsz harmadik utat is, csak akkor ne az OS-t hibáztasd!
-
válasz
zizidor #14794 üzenetére
2. A csomagfüggőségeket a verzió-frissítés kavarta össze, mindkét gépen
3. A függőségek javítása sem volt teljesen tökéletesAzt tudod, hogy verzió-frissítésnél előbb el kell távolítani a külső tárolós, PPA-s csomagokat, mivel csak a saját tárolós csomagok telepítése esetén garantálható a normál működés egy upgradelt verziónál? Ha ezt nem tetted meg, akkor nem várható el, hogy ezeket a függőségeket a rendszer megfelelően kezelje!
-
válasz
zizidor #14792 üzenetére
Gondolom ez a kép azért sok mindet elmagyaráz:
Nincs 24.04 alapra még .deb csomag, amit fel akarsz rakni, az meg a 22.04 függőségeit keresi. Nem nagyon tiszta, miért úgy írod az ezzel kapcsolatos gondokat, mintha a Linux Mint hibája lenne!
Ez egy tordaitibi minősítést ér!
Célszerű még pár olyan csomagot felerőltetned, ami nem ehhez a Mint verzióhoz készült, aztán csodálkozz, ha akkora kavarást végez a függőségekkel, hogy el se fog indulni a rendszer.
-
rti17
csendes tag
-
-
rti17
csendes tag
válasz
zizidor #14641 üzenetére
Óh már az elején megtörtént. Ők meg rám mutogatnak, meg a Linuxra.
Mivel a win-en megy a dolog, ezért gyanakszom arra, hogy ez máshogy van megoldva technikailag itt, mintha csak úgy csatlakoznék egy hálózatra.Ezen a linuxon pl. a 'bal ALT + num. bill. számjegyek' se működik, tehát pl. a gondolatjelet nem tudom behozni az ALT + 0150 beütésével, de a 0150 (ALT nélkül, de numerikus billenytyűzeten beírva) megjelenik a kijelzőn.
-
Aureal
őstag
válasz
zizidor #14627 üzenetére
Sajnos már a leírásban szereplő
sudo cp -r rt3290sta-2.6.0.0/ /usr/src/
sor sem működött, mert nem talált ilyen könyvtárt v. fájlt ez a másolási parancs. Gondoltam az útvonal szar, mert a forrás könyvtárra ráakadtam és fájlkezelő szinten admin joggal megnyitva, behúztam a usr/src alá azrt3290sta-2.6.0.0
foldert. De ezek után ez jött vissza konzolban asudo dkms install -m rt3290sta -v 2.6.0.0 --force
parancsra:Creating symlink /var/lib/dkms/rt3290sta/2.6.0.0/source -> /usr/src/rt3290sta-2.6.0.0
Kernel preparation unnecessary for this kernel. Skipping...
Building module:
cleaning build area...
make -j2 KERNELRELEASE=5.15.0-76-generic -C src/ LINUX_SRC=/lib/modules/5.15.0-76-generic/build...(bad exit status: 2)
Error! Bad return status for module build on kernel: 5.15.0-76-generic (x86_64)
Consult /var/lib/dkms/rt3290sta/2.6.0.0/build/make.log for more information.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zizidor #14621 üzenetére
Köszi, akkor majd a héten megpróbálom, valszeg péntekre lesz csere cuccom a gépbe.
A telepítést egyébként még kibírta a Lubi, de a frissítésnél már javíthatatlan csomag hiba keletkezett... Utána lett gyanús a dolog mikor elkaptam pár error üzenetet. Először nem gyanakodtam a hardverre, mert úgy kaptam a gépet, hogy elvileg működik...
-
lck
senior tag
válasz
zizidor #14580 üzenetére
A windows-os registry bejegyzés módosítás és a linuxos timedatectl set-local-rtc 0 -ra
állítása ad végleges megoldást az időtologatás elkerülésére, ha az automatikus időzóna és pontos idő beállítás aktiválva van mindkét rendszerben.
Korábban ( illetve most újra) részemről többször letesztelve. Írhatnak bármit is az interneten. -
Petya XT
senior tag
válasz
zizidor #14571 üzenetére
Igény szerinti mód, hozzárendelt GPU
Igen, ezzel van a baj nálam is. Nehezen is konfigurálható szerintem, bár én nem értek hozzá. Egyébiránt amelyik alkalmazás "magától használja", ott nem vettem észre különbséget fps ügyileg, bár én Unigine-nel néztem meg. Egyforma az igény szerinti és a teljesítmény üzemmódban.
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor #14570 üzenetére
Kicsit bővebben, mert tegnap nem volt rá idő:
A fenti 4 esetet vizsgálva a 2. kivételével látszott mindkét grafikus vezérlő (az energiatakarékosnál is), de csak teljesítmény módban volt aktív a GPU. Ebből sajnos nem derül ki, hogy az alkalmazásra van-e bízva melyiket használja, de játék közben a teljesítmény módban volt jobb az fps. Amin viszont meglepődtem, hogy a 2. esetnél is nagyobb fps-t produkált, szóval az ott tapasztalt "software only" mód nagy valószínűséggel nem igaz, csak a driver ezt hazudja. -
Petya XT
senior tag
válasz
zizidor #14568 üzenetére
...de az, mert én úgy vettem észre, hogy a Mint-ben nem működik normálisan. Hiába indítasz egy programot úgy, pl egy böngészőt, ugyanúgy IGP-vel futtatja. Bizonyos programok, pl a Boinc, érzékeli a kártyát és használja is, és minden 3D program is. Fel lehet profilozni, szabályokat létrehozni, de én feladtam. Működik, csak nem minden program esetében.
Teljesítmény módban meg értelmét veszti az egész. Szerintem a zárt driver hülyesége.
-
-
csixy
addikt
válasz
zizidor #14549 üzenetére
Ennek a lehetősége már az LMDE 6-ban is benne van. a /lib/grub mappából az x86_64-efi-signed mappát kell átmásolni a /boot/grub mappába. Utána bebootolni valami fondorlatos módon secure boottal. Aztán valahogy bemásolni az EFI partícióra és sudo update-grub. Nem tudom pontosan de valahogy így. Én így szoktam az UEFI bootos linuxot megtanítani Legacy módra is bootolni. Átmásolom az i386-pc mappát , ha van, de ha nincs, akkor előbb a synaptic-kal telepítgetek össze-vissza grub verziókat, amíg össze nem jön mind a két számomra fontos mappa a /lib/grub mappában és ezután már csak be kell bootolni a barkácsolt linuxomat egy másik legacy linux segítségével és sudo grub-install /dev/sda például és utánna sudo update-grub. Ezutrán már bootolható Legacy módra is. De aztán UEFI-be kell bootolni, hogy a sudo update-grub csatakiáltásra az UEFI- s windowst is felvegye a grub-menübe és minden megvan . Csak ésszel ne akarjuk a legacys grub menüből elindítani az UEFI-s windowst. .... Bár már egyszer úgy megkavartam, hogy UEFI módban az i386-pc mappa dolgozott.
Ki érti ezt?
-
v.attis
őstag
válasz
zizidor #14509 üzenetére
Na, kipróbáltam az rclone-t, meg még 1-2 google drive szinkron lehetőséget, hát nagy része nem kezdőknek való...
Ami tutira jól és könnyen használható az az overgrive ami 10 dollár. 14 napos próbaidőszak van, hibátlan. Lehet erre azért befizetek, mondjuk próba mappákat szinkronizáltam, nem mertem az egész driveomat beáldozni.Illetve most akadtam rá a freefilesync nevű alkalmazásra, ez is fizetős, de nem írja sehol, hogy mennyit kell fizetni. Donációs rendszer, de az ingyenes is jól működik. Baromi egyszerű a beállítása, mappákat megadod mindkét helyen és kész. Az autoszinkronra még nem jöttem rá, videót találtam mely szerint egy batch filet kell létrehozni programon belül. Ahogy nézem, gyakorlatilag bármit bárhol beállíthatok, talán otthoni nas-al is működne, hiszen elérési utakkal dolgozik.
Utóbbival játszok még, de első próbánál nem találtam benne hibát és kb 10 perc volt a beállítás. Ja, és tud magyarul...
Ezen felül a gnome beépített Google Drive fiókja sem lenne rossz, integrálja a felhőt a fájlkezelőbe, itt ugye nincs helyi mappa, így helyi adat sem. Ebben csak az zavar, hogy egyel kevesebb másolat van mindenből. Viszont pofon egyszerű a beüzemelése és használata.
-
v.attis
őstag
válasz
zizidor #14505 üzenetére
Elolvastam és mentettem is a cikket. Találtam magyar cikket is, ott viszont vannak biztató javaslatok.
Szerintem készítek egy teszt mappát és csak arra állítom be a szinkronizálást, abból nem lehet bajom...
Egyébként töröm még a fejem, hogy egyáltalán kell-e nekem állandóan a gépen tárolnom ezt a drive mappát. Lehet nem is létfontosságú és akkor elég lenne a beépített megoldás is. Internet nélkül úgysem dolgozom sosem...
-
Aureal
őstag
válasz
zizidor #14471 üzenetére
Pont azért kéne kipróbálni, mikor nincs ilyen kéznél.
De asszem megtaláltam: [link: How to Install any Linux(Mint) Directly from ISO image Dual boot Windows 7] -
K0zm0
aktív tag
válasz
zizidor #14445 üzenetére
Igen, megvolt. A beállításait is leradíroztam a rendszerről, de reinstall után is megmaradt a hiba. Én arra gyanakszom, hogy a DE frissítése után valami nem passzol neki, vagy valamilyen grafikus driver okozza a gondot. A másik gépen egy Intel IGP-vel ugyanolyan rendszer alatt tökéletesen megy.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
zizidor #14442 üzenetére
Én nem frissítettem. A 19.3-ról is csak idén váltottam, "End of lifecycle" miatt. Úgyhogy maradok a 21.1-en.
Viszont a másik gépen meghülyült teljesen a Brave. Nem hozza be teljesen az oldalakat és ha be is adja akkor pl. olyan mintha nem lenne szöveg, viszont ki lehet jelölni szövegrészeket. A poén, hogy a Settings-nél is csinálja. Most ráengedtem egy LibreWolf-ot, amíg meg nem oldódik a probléma, vagy nem jön frissítés. -
Petya XT
senior tag
válasz
zizidor #14412 üzenetére
Ez sajnos nem is olyan furcsa. Bár én nem laptopon használom a hibrid módot, hanem asztali gépen, IGP kimeneten, igény szerint oda játszik egy 1060. Nálam is volt már ilyen, de mást nem okozott, gondolom letérdelt a driver. Olyan is volt, csökkentett módba ugrott a Cinnamon..... Nem mindig szeretik egymást, de olyan sokszor nincs is frissítés. Most valami biztonsági frissítés volt a linuxos meghajtókra.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
zizidor #14385 üzenetére
Pont ezt a kérdést tettem fel a Brave topicban! Nekem is ugyan ezt csinálja már vagy két hete. Azóta jött frissítés, de nem oldotta meg az sem.
Minden indítás után kézzel kell visszaállítanom, elég bosszantó. Már gondoltam rá, hogy beletúrok a configjába, de az istenért sem találom... -
Vladi
nagyúr
válasz
zizidor #14381 üzenetére
2 napja még én se tudtam, de a x86-64 nem egységes platform. A Microarchitecture levels-t nézd.
v1: kb 2009-ig a procik, utána már v2. A v1-et egyszerűen dobta a redhat és a suse is. Ergó előbb utóbb majdnem minden disztróba átcsorog. Pl az alma linux kernele csak úgy simán elpánikor a gépemen. -
Vladi
nagyúr
válasz
zizidor #14378 üzenetére
Azért mindenki nem, mert például debian és netbsd meg freebsd nem dobja.
Jó kérdés amúgy, hogy meddig kell egy ilyet támogatni. Pár éve ránéztem még az r128 kapott pachet. Az a rege, az kb 25 éve jelent meg. De ha még használják?
Mondjuk a 2010-es 64 bites prockók még jó sokáig mehetnének. Én nem látom okát, hogy kidobjam a gépem és vegyek újat. Nade meddig?
mod: megőrülök! tavaly még kapott patchet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged