Hirdetés
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzoli79
tag
Flatpak-nak utána néztem és van hozzá egy FlatSeal nevezetű program (tárolóban nincsen, itt található) melyben meg lehet adni, hogy a flatpak-os programok mely rendszereszközökhöz, folyamatokhoz, mappákhoz, stb. férhetnek hozzá, nagyon jó. Ezzel megtudtam oldani az InkScape flatpak-os verziójával a nyomtatást.
-
tzoli79
tag
-
De nincs azzal a Synaptic-kal semmi gond, jó pár éve csak a live-ból feltelepítésig van fenn a Gparted meg a Synaptic, aztán az install végén leszedi az install helper, de utána tárolóból vissza lehet rakni.
Igaz elég érdekes fejlesztési ütemterve van, de még itt a Debian csomagoknál is ott van a testing meg az unstable verziónál is a csomag.
-
Petya XT
senior tag
Én amennyire utáltam, mostanában annyira rákaptam. Problémám csak a freac-kal akadt egyszer, amikor ripperltem egy CD-t, fél óra volt beírni a lemez számait, valami koszos pank volt, nem hozta az adatbázis. Kíválasztom a mappát a végén, hogy oda mentse, majd eldőlt a program, mint a rohadt nád. Kiderült, hogy nem volt jogosultsága oda írni. Ekkor belémállt az ideg kissé. Amúgy mostmár van 5-6 flates progim, szépen működnek.
Például a Linux Mintnél nem igazán javasolt a disztróval beépítetten érkező alkalmazásokat törölgetni, mert itt minden-mindennel összefügg.
Gyanítom nem véletlenül került ki a Synaptic, hogy ne tudj komoly károkat okozni, nem az volt az elsődleges oka, hogy nem fejlesztik. Mondjuk tényleg oda kell figyelni a használata közben.
Közben megtekintettem a LMDE6-t. Nem volt sikerélmény. Hang recseg, többnyire nem volt, a videó akadt, de úgy, hogy borzalom. Pedig elméletileg minden ffmpeg, kodek, mindet feltettem. Nem tudom, hogy mit rontottam el.
-
Kde-t megtaláltam feltettem ,műxik. Találtam hozzá valami Applet-et ami ad hasonló felületet ,de még nem találtam meg ,hogy tudom azt működésre bírni /bekapcsolni az applet-eket
Elsőre én is az AppImaget találtam ,de kotorásztam még az oldalon
Amig műxik nem akarom frissitgetni... megy és jóvanazúgy
Flatpak első ránézésre nem rossz... csak mivel nem saját repó így a rendszerszintű hozzáféréshez kuka... most a gnome commanderrel lesz küzdés a jogosultságok terén
24H2-es win11 et engedd el... kicseszett sz@r... 23H2 ami műxik... a 25H2 még ne hivatalos ,e úgy tűnik az megy ,de még tesztelelem... hogy azokat a bugokat kivették e ami a 24H2 ben behoztak -
openrgb_1.0rc2_amd64_bookworm_0fca93e.deb"
ezt szedtem le , simán felment
Már látta is az eszközöket /videokari/ramok /alaplap
a detektálásnál az alaplapnál valami méretet kellett állitani ...így már megy a 2 vezérő +az alaplapi is
Most "kigugliztam" hogy tudom berakni hogy automatikusan elinduljon/betöltse a profilt tálcár leüljönMost a következő projekt hogy a win11-ben behozott telefonos app-hoz hasonlót találjak.
Híredetéseimhez nagyon jó volt mert 2 kattintással amit lefotoztam átvittte a gépre
ha meglessz dobhatok képet ,de már minden szép kéken világít -
Köszi a tippet a jogosultságról.
Mint láma Flatpack-el telepitettem
Most a honlapról leszedtem /feltettem , működik
Videokártya (argb) ,most megy 1 argb a lapon megy /memóriákat is látja
a második argb csatit úgy tünik nem... de még most esek neki... ha nem megy nem gond van elosztom
Köszi -
-
Zolifarkas
tag
Köszönöm. Már sokat haladtam előre a beépített Firefox kinézetével kapcsolatban. Már hasonlóan működik a legördülő menü mint ahogy azt szeretném. Nem szoktam kétes tartalmakat megnyitni vagy letölteni. Ha egy oldalt nem biztonságosnak ítél meg a program akkor azt inkább elhagyom. Semmilyen adatot nem szoktam megadni magamról amivel komolyabban visszaélhetne bárki. Kivéve a hirdetésekhez amiket a Hardveraprón és a Marketplace-en teszek közzé, ott is csak azt amit feltétlen muszáj. Gondolom nem véletlenül került bele az OS-be éppen ez a böngésző. Nem fogom lecserélni csak testre szabom kicsit.
-
Zolifarkas
tag
Szia. Köszönöm. Tulajdonképpen addig használnám amíg a beépített Firefox-ot hasonló kinézetűre tudom beállítani mint ahogy az Edge-t használom / még / Windows 10 alatt. A Mint lesz az elsődleges rendszer amit használni szeretnék. Még csak tegnap jutottam el odáig, hogy a Firefox-ba áthoztam a könyvjelzőket és a jelszavakat.
-
Petya XT
senior tag
Nem a kérdéshez tartozik, de csak leírom. Olvastam a ClamAV-s történeted. Mióta van úgy a Mintben, hogy nem rakja be és nem engedélyezi a clamav-freshclam-et automatikusan a progi telepítéskor? Így nem tud frissíteni. Megnéznéd, hogy nálad mi van? Régebben ez ment, úgy emlékszem.
systemctl status clamav-freshclam
Nekem ezeket kellett hozzá megcsinálni.
sudo mkdir -p /var/log/clamav
sudo touch /var/log/clamav/freshclam.log
sudo chown clamav:clamav /var/log/clamav/freshclam.log
sudo systemctl enable clamav-freshclam
sudo systemctl start clamav-freshclam
Így már tudom manuálisan is frissíteni.
zizidor:
...egészen addig, amíg nincs egy külső drivered beforgatva. Én ezért kapcsolom ki, és ott is láttam egy GTX 750-et. -
Zolifarkas
tag
Szia.
Köszönöm a gyors választ. A merevlemez jó előtte Windows 10 volt rajta amit parancssorból formáztam. Előtte láttam a HD Sentinel teljesen hibátlannak látta. Amikor telepíteni akartam csak a pendrive és az 500GB-os HDD volt fizikailag a többi le van választva. Ha dolgozik a HDD azt szoktam hallani de most csendben volt. Olyan mint amikor valami kiakad. Mennyi az az idő amit érdemes várni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt kellene megcsinálnia a telepítés után: https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/1ibnxhk/modifying_kernel_parameters/
Most nincs előttem a Mint telepítője így nem tudom megnézni, de már ott is be kellene adni a i915.enable_dc=0 paramétert, hogy a telepítés végigmenjen azon a laptopon.
-
Petya XT
senior tag
Nem tudom emlékszel e, hogy beszélgettünk erről az ébredés dologról az asztali gépem kapcsán, amiben Nvidia kártya van és nem adott képet. Azóta végigzongoráztam, a legutolsó Mint ami hibátlanul működik, az a 21.3, 5.15 kernellel, zárt driverrel. Felette, a 22 Mint már nem ébred, előjön a hiba. És mindenhol, ami a 24.04 LTS-re épül. Egyenlőre marad ez.
-
Nincs semmi baj a 6.14.0-29-es kernellel sem, hiszen a 22.2 ISO ezzel jön ki, de verzióupgrade-nél akkor is meghagyják az LTS kernelt, nincs ezzel semmi gond szerintem. Aki akarja, felrakja a 6.14-et két kattintás a Frissítéskezelőben. A kérdés, hogy minek raknák fel egy 5 hónapig élő kernelt, ha az én hardverkörnyezetemhez tökéletes a 6.8.0-79 is még 3,5 évig az is marad.
Szerintem teljesen jó a kernelek kezelése a Linux Mint-nél.
Amúgy remélem a rollingosok nem olvassák ezt a topikot, mert megfulladnának a röhögéstől, mikor olvassák, hogy havonta 20-30 frissítás is kijön a Linux Mint-re és ez ettől már nem stabil a rendszer!
-
fekete.puma
aktív tag
A stabilitás címszóról sok rókabőrt le lehet húzni, pl azért nem frissültek bizonyos alkalmazások 1-2 éve, mert a stabilitásra törekszenek.
Az nem lehet, hogy 22.2 félkész nem végeztek időben, akadnak még problémák ezért inkább maradtak a régin egy darabig?
Nálam a 22.1-is 6.14-es kernel megy, ha minden igaz a Fedora 6.14 az openSUSE Tumbleweed 6.16. Még a Debián is a 6.12 kernelen (rizikózik)... -
-
syler123
veterán
Igen, szeretnék. Ha végképp nem sikerül megoldani, akkor kikapcsolom a Secure Boot-ot. Most az nvidia oldaláról letöltött legfrissebb drivert tettem fel, ott elvileg alá kellene hogy írja, de hibába fut természetesen. Települni települ, mert kikapcsolva a secure boot-ot már a legfrissebb nvidia driver fut.
Azért nem gondoltam, hogy már az elején megszívat a linux egy ilyen dologgal, minden más szépen megy. -
syler123
veterán
Szia!
Egy meghajtón van a 2 rendszer, de készítettem külön efi particiót a linuxnak, hogy a Windows frissítései ne kavarjanak be.
Doky586: Persze a Linux Mint maga bebootol, de ha váltok nvidia driver-re a driver maga már nem tölt be, csak ha kikapcsolom a Secure Boot-ot.
A Windowst mindenképpen meg szeretném tartani egyelőre, később még ki tudja. Egyelőre tetszik a Linux Mint, egész gyors is vele a gép.
-
Asike
csendes tag
Helló! Csak filmnézéshez meg netezni kell. Semmi komoly igénybevétel. Film is csak streamingen keresztül, Netflix ilyesmi. Egy öreg Acer laptopot kéne váltania 9-10 éves már.
Lenovo Ideapad slim 5-et néztem főleg eddig. A lényeg, hogy a mai körülményekhez képest a lehető legtovább használható legyen ezekre. -
-
Apollyon
Korrektor
Technikai oldalról ugyanúgy letöltődik a számítógépre, telefonra stb., mivel másképp nem is tudnád megnézni. Newpipe, libretube ugyanez, csak ott adtak mellé egy GUI-t is.
Az, hogy te mit kezdesz a letöltött állománnyal amit a gúgli biztosított, ahhoz neki semmi köze, mint ahogy a privát szférád más részéhez sem.
Ha nagyon korlátozni akarná, megtehetné, de akkor elbukná az összes, nem prémium előfizetős userét.
Azt pedig nem akarja, mert abból is rengeteg pénzt keres, mármint a userek tudta nélkül és etikátlan módon kikémkedett adatokból.
Szóval tök mindegy, hogy böngészőből nézed meg, vagy felveszed ezt OBS-sel és úgy, vagy letöltöd a yt-dlp valamelyik iterációjával. A kérdés csak az, mennyire akarod saját felhasználói élményedet korlátozni ebben. -
Ne kövezzetek meg azért, amit most írok, de ez a jelenség elő sem tud fordulni egy immutable rendszeren (ha csak szándékosan elő nem akarod idézni). Mert immutable rendszeresen van egy base image, amibe te, mint user, csak nagyon kevés, vagy adott esetben akár nulla csomagot telepítesz. Minden más "magasabb rétegekben" fut, konténer, flatpak, stb.
Szerintem egyáltalán nem butaság elkülöníteni a rendszercsomagokat és a felhasználói programok csomagjait, akár disztribóciós szinten is, hogy két teljesen másik csomagkezelő kezeli a kettőt. -
Petya XT
senior tag
Kétségkívül van igazság ebben is, még akkor is, ha sokszor nem életszerű. Egy adott feladatra tartott gép, mondjuk a TV alatt, annek nem feltétlenül kell a sallang. Sem cups, sem bluetooth, sem libreoffice, sem semmi egyéb. Egy böngésző, egy celluloid, VLC, és kb ennyi. A másik topikan is olvasható visszatérő jelleggel, hogy nem feltétlenül erőgéppel rendelkezik mindenki, van hogy nem bírja el a felesleges sallangokat a gép, ill teljesen felesleges vele terhelni.
Nálam valóban a külső csomagok okoznak leginkább problémát, az az egy, amit telepítek. A Viber. Amennyiben valaki SecureBoot-al Nvidiát használ, vagy van valami kézzel feltelepített wifi drivere, esetleg tényleg meg van szórva rendszere Wine-al, PPA-val, annak ez a rendszerfrissítés így borítékolhatóan nem lesz járható út. És nem azokkal a csomagokkal van baj, amiket leszedeget az ember, azokat játszi könnyedséggel felteszi újra, hanem ezekkel. De most a Viber is, vagy más progi margójára. Előfordul az, hogy egy .deb csomagot használ az ember, nincs ezzel baj. Régebben a frissítő direkt kérte, hogy tavolítsuk el a külső csomagokat. Most csak szól, hogy esetleg! hiba lehet belőle. De akkor miért engedi el? Arra most nem emlékszem, hogy a Timeshift mentés meglétét figyelte e most a rendszer.
Én nem kritizálás jelleggel írtam le, egy ingyenes rendszernél, ami nem mellékesen az egyik legjobban összerakott a "piacon", alávaló dolog lenne. Mindenki úgy intézi, ahogy szeretné a frissítést. Én azt tapasztaltam, hogy sokszor az új, teljes telepítés gyorsabb és egyszerűbb. -
Petya XT
senior tag
Nem szeretem a GPT-t, általában MBR van. A BIOS is abban az üzemmódban volt, amikor telepítettem. Van ilyen mappám, igen. A kérdés, hogy miért. Ezt már észrevettem korábban is, hogy bizonyos gépeken létrehoz magától EFI partíciót, némelyiken nem, ha a BIOS boot MBR-ben van. Manjarón biztos nem hoz létre, az Ubuntun nem néztem meg sajnos, amikor fent volt. Az számíthat, hogy DD-t használok a Rufus esetében? Ezt most vettem észre, a hibák kapcsán, hogy mind a két módban indul a rendszer. Érdekes.
-
Petya XT
senior tag
Én lyukra futottam vele ma, a frissítési folyamat végén 4 csomagra dobott hibát, mind a négy grub-ban érdekelt csomag volt. 4x nekifutott, azután kidobta a végén megint hibára és kilépett a frissítő modul. A rendszer végül frissült, de furcsa volt, ilyet még nem láttam.
Elkezdtem nézegetni, hogy mi a péklapát van ezzel. Emlékeztem, hogy Rufusszal MBR sémára csináltam meg anno a rendszert, a BIOS-ban MBR boot volt beállítva. Mind a négy hiba az EFI particióról jött vissza( ezt sem nagyon értem, hogy miért van az ott egyáltalán)
Átállítottam a BIOS-ban UEFI bootra meg bekapcsoltam a SecureBoot-ot, így is elindult a rendszer. Tehát mind a két módban indul a rendszer. Ez normális?
Miért van akkor séma választás? Ha úgyis mindegy? Vagy itt mi történhetett? -
Petya XT
senior tag
Hogy lenne...
2008-as történet, szerintem a Cinnamon is sok neki. Én maradnék vele Windowson.
Nem fog jobban teljesíteni linux alatt sem sajnos. Az Intel is elengedte a kezét, biztonsági okokból a használata sem javasolt.Egy brand gép kijön egy SSD árából, ezzel a C2Q-dal már nem érdemes foglalkozni szerintem.
-
Petya XT
senior tag
-
Ezt azért láttam, nem is erre gondoltam, hanem erre:
A "hagyományosnak" mondható Linux Mint rendszer, mely az Ubuntu LTS (Long-term support), azaz hosszabb távon támogatott kiadására épül. Az Ubuntu 2 évente ad ki LTS verziójú rendszert, ennek megfelelően a Mintnek is 2 évente jelenik meg új főverziója.
Nemrég merült fel valamelyik topikban éppen, milyen Ubuntu alapon jönnek ki a .1, 2, 3-as Linux Mint verziók, emiatt gondoltam csak...
Szóval az alverziók lemaradtak innen, talán azért lényeges ez, mert totál mások ezek, mint az Ubuntu alverziói!
Itt van példának az olvadó 5 éves támogatás...
-
No végre újra van Topikgazda a Mint topikban! Ez nagyszerű, jól összeraktad a linkes részt is. Gyorsban átfutottam, egy helyen van hiányérzetem, abban a részben, ahol leírod a verziókat, szerintem nem úszhatod meg a .1, .2 és a .3 verziók megemlítését sem!
A Debian csomagkeresőnél van amúgy egy ezerszer informatívabb, a Debian Packages Tracker, de lehet csak nekem jön be jobban.
Jó lesz ez amúgy, örülök, hogy végre nem lesz mostohagyerek itt a PH -n sem a legjobb Linux disztró sem!
-
Vladi
nagyúr
Én értem, legyalultad a guit. Megesik.
vezetékes netet tudsz terminálban csinálni. A grubból indított recovery mód, az nem ugyanaz, mert egy csomó mindened nincs, ami meg kéne. szerintem csomagkezelő sem.akkor házi feladat, 2 bejgli között ezt kipróbálni. ifconfig meg ifup parancs. A routertől kapsz dhcp-n ip és kész. telepíted ami kell majd reboot.
-
-
-
" de akkor meg nem volt internet kapcsolat." ... ilyenkor bedugok egy ócska meztelen ralinkos usb-s wifi kártyát, ami bele van dugva egy 5 köbcentis injectiós fecskendőbe és műgyantával van kiöntve és kéken és sárgán villog, oszt mindig van vele wifim, mert mélyen a kernelben van nagyon régóta beásva, gyegécske, de mindig muxik.
-
Petya XT
senior tag
-
Petya XT
senior tag
Most csupa "szemét" van csak benne. Még a RAM-okat is kivettem, egy régi Dell RAM moduljait raktam bele, ezt most viheti... Nézegettem új gépeket, de levert a víz. A komplett konfigot cserélni kellene. A régi cuccaimból talán a 1060 maradhat meg, meg a ház.
Nagy terhelésnél kivágja az egészet az Anti Surge. Tegnap összepakoltam ezzel a felállással, még nem volt baj. Megrogyott a táp szerintem, de már ezzel a 4. gen Intellel nem akarok szórakozni, valami modernebb Ryzen konfig kellene.
Egy Zalman 700-as PSU, látott ez már CrossFire-től kezdve mindent. Régi már.
-
Petya XT
senior tag
-
Azt nem tudom, neki Linux Mint-en lefutott-e, mert itt azért a DE eléggé össze van gyúrva az Ubuntu core dolgaival meg a saját fejlesztésű egyebekkel. Más disztrón lehet sikeres egy ilyen művelet. Azt tudom, hogy a Mint 22, amin próbáltam, szinte gyári állapotú volt, se külső csomag, se PPA...
-
Nekem nem voltak kétségeim, de kockázatmentesen engedtem rá a régebbi SSD-n lévő 22-re, igazából azt szerettem volna reprodukálni, amit ezer éve Debianon sikerült, hogy konzolosan hozom vissza az életbe, de egy fia parancs nem sok, annyi nem ugrott be. Anno meg egyetlen desktopom volt, simán ment fejből. Ez a fene nagy elkényelmesedés...
Amúgy ja, PPA-ból felrakni friss Cinnamont... mondjuk igen meglepődtem volna, ha sikerül.
Anno a Debian Cinnamon frissítés az repoból ment nyilván, azt hiszem experimental volt az. Reboot után jól le is hervadt a vigyor a képemről.
-
Juhúúú, ez jó hír, a legutóbbi kísérlet elég gáz lett a 6.4-es Cinnamonnal. (jó lenne, ha lenne kizárólag CLI-s megoldás a verzióupgrade-re)
3-5 hét biztosan lesz, mire kijön a 22.1 stable verzió, ünnepek előtt, között...
Amúgy a 22, 22.1, 22.2 és a 22.3 verzióknak mind ugyanaz a 24.04 Ubuntu az alapja, szóval mind LTS, azt viszont nem figyeltem meg, hogy a .1-3 verziók pontosan melyik 24.04.x-re alapoznak.
-
-
Petya XT
senior tag
Ez a
powercfg -h off
ez működik még Windowson? Ha jól emlékszem én ezzel kapcsoltam ki. Mi volt a hibaüzenet? Amit urandom0 linkelt azt nem tudom megnyitni.Mind a két rendszer EFI? Vagy milyen séma van a két SSD-n? Ha visszaraknád, direktbe a lapra? Nehogy a rack szívozzon...
-
-
Lehet, hogy volt valami más hiba is az SSD-n, azért kaptál másféle hibaüzenetet.
"a hibernálás opciót is kikapcsoltam a kikapcsoló gomb opciói között, bár az szerintem igen csekély vizet zavar ott, ha egyszer nem azzal állítom le soha."
A hibernálás és a gyors indítás összefüggnek, mert a gyors indítás is a hibernálást használja. Igazából a hibernálásnak két módja van, full és reduced, és ez utóbbi a gyors indítás.
-
Petya XT
senior tag
-
Vladi
nagyúr
Én nala előtét programot használok debianon. Az tud olyat, hogy leteszteli neked a szervereket és az 5 leggyorsabbat elmenti neked.
Elvileg a debian csomagkezelője a geoip - vagymiaszösz - adataid alapján választ neked tükröt.
Most hadd ne mondjam már, hogy a dnf ezeket alapból tudja, nem kell külön rábeszélni.
-
Vasti74
senior tag
Így van, ezt szerettem meg benne :-) Régen kb. alap volt, hogy kernelt is fordított magának az ember. Most meg annak örülök, hogy feltelepítem, és használom ;-)
A felhasználói felülete pedig (régebben MATE-t használtam, egy ideje Cinnamon-ra váltottam) nekem a legszimpatikusabb azok közül, amiket eddig láttam.
-
Vasti74
senior tag
Én Debian Hamm-el kezdtem a linuxos életet, és az még '98-ban volt ;-)
(...illetve nem, mert kicsivel előtte már Debian Bo + Mars NWE-re cseréltük a Novell szervereken a rendszert, de asztali gépnek, éles munkára azt még nem fogtuk be, csak próbálgattuk ;-)
Volt persze közben egy kis RedHat és SuSE kitérő is, de nagyrészt Debian futott a gépemen.
Aztán pár éve (jó régen) képbe került a Mint, és úgy megtetszett, hogy más nem is használnék... Kipróbálok ezt-azt néha kíváncsiságból virtuális gépen, de egyelőre marad ;-)
Most berágtam rá az Intel UHD 630 grafikus kártya + átméretezett munkaasztal + akadozó videók miatt, elkezdtem Mac-el szórakozni, de neeeem, nincs az a pénz ;-)
Rájöttem a nagy eszemmel, hogy nem is rendszert kell cserélnem, hanem inkább grafikus kártyát, vagy gépet! ;-) -
growler
őstag
Az első és egyetlen főverzió frissítési kísérletem 20.3-rol 21-re volt.
A mintupgrade minden kereset/feltételét kielégítettem.
Maga a frissítés olyan sokáig tartott, hogy közben kinőtt a borostám.
Nagy nehezen végzett - újraindítás után, latom hogy sok telepített
alkalmazásom eltűnt (netről letöltött .deb telepítős, PPA-val felvett)
Akkor lett elegem az egészből, mikor olyan alkalmazás indítóikonjára
kattintottam amelyet meghagyott, - és az nem indult.Abban az esetben mikor csak az adott kiadás hivatalos tarolóiból
telepített + alkalmazásaim vannak, lehet hogy jó, és nincs, vagy
sokkal kevesebb az ilyen probléma - de olyan alkalmasokat is használok melyek nincsenek a tarolókban. -
Vladi
nagyúr
Ilyen esetben sincs sok gond. Én évtizede úgy csinálom fedorán:
- nem foglalkozom a verzió frissítéssel
- lementem a /home-ot, nem tartok ott sok adatot, csak a szoftverek használják beállításra
- lementem az fstabot
- 0-ról telepítem a rendszert
- a programjaimat felteszem
- /home-ot bemásolom
- fstab
kész. -
growler
őstag
A 2012-es Maya óta én is Mintet használtam/használok.
De tele lett a hócipőm attól, hogy a főverzió frissítés félig
kiheréli a jól belakott rendszeremet. (Tapasztalat!)
Eddig jól megvagyok az Arch alapú rolling kiadásokkal is.
2-3 naponta - hetente frissítek, - minden csomagverzió a legújabb,
és felejtős a főverzió frissítés. -
-
Petya XT
senior tag
A Manjaro kapcsán: Elengedtem a hibrid grafikát. Átkötöttem az egészet Nvidiára az alaplapi kimenetről. Szerintem hiba volt így használni ennyi ideig. Ráhagyom az Intelt. Érdekes módon megszűntek a programok alatti grafikai problémák. Itt hagytam az egészet 1,5 óra Unigine tesztre, de minden rendben volt.
22 TB-os merevlemez? Ahhoz azért neki kell feszülni mire telepakolod.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- MOBILNETES! Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ TouchScreen 100% sRGB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ygitk ZP-THP60 vezeték nélküli fejhallgató / 12 hó jótállás Akkumulátoros vezeték nélküli fejhallga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest