Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Schatt

tag

Sziasztok!
    Kérnék egy kis segítséget! kezdő vagyok mint cinnamon téren 1-2 saját gépre feltettem már, de belefutottam ma egy grub hibába. Lehet hogy a win10 kavart be ennél a gépnél:
    ebben is a második ssd-ről töröltem a régi win10-et (már régen a másikról fut) formáztam majd meghagytam adatnak zsugorítva egy helyet, a maradékra feltettem a Mint-et ami létrehozott még 2 partíciot, le is futott a telepítés majd ujraindításnál jött a :Minimal BASH like line editing is supported probléma.
    ezen sikerült felülkerekednem egy live alatti boot repair -el ami után el is indult szépen.
    sajnos rátettem ezután a grub-customizer-t és beállítottam a sorrendnek a grubban a win10 managert elsőnek. (még ne haljanak bele a kollégáim az ismeretlenbe :))
    na ezzel ismét nyakoncsaptam a grub-ot ismét a Bash hiba, gondoltam megoldom a javítással de most már a boot repair sem segített, nem tölt be a grub. Mivel csak lelkes amatör vagyook IT téren nem hiszem hogy a terminal parancsait el tudnám gyorsan sajátítani. Ti is úgy gondoljátok hogy egyszerűbb lenne formázni a linux particiókat és újratelepíteni? a grub is törlődik ha törlöm a linuxot? ha nem tudok belépni lehet uninstall valahogy? Köszi előre is az infókat :R

Új hozzászólás Aktív témák