-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
KAMI911 #15451 üzenetére
Na Dockert még sosem használtam. Egyszer megpróbálom nulláról kezdeni az onedrive szinkronizálást, csak a helyi internet lehetőségeivel ez még másfél nap lesz, mire leszedi a maradék 400GB adatot... Csinálom ezt azért, mert egy fél évig nem ment a gép és közben több verziót ugrott a kliens, lehet ott valami nem jött össze neki mikor frissítette a belső adatbázisát.
-
válasz
KAMI911 #15345 üzenetére
Őszintén, erre most hirtelenjében nem tudnék mit írni, mert az időm ~95%-ában asztali számítógépet használok. Azzal kapcsolatban van elképzelésem, hogy mit lehet csinálni, hogy kevesebb árammal működjön, de egy laptopnál...
Lentebb veszed a képernyő fényerejét, a TLP-t bekonfigurálod, a háttérben futó felesleges folyamatokat kikapcsolod és letiltod. Más ötletem nem igazán van.
Szerk.: még egy energiahatékony NVMe SSD-t is megérheti beépíteni, de azzal jobb esetben is csak pár wattot nyersz, nem éri meg csak energiaspórolás végett cserélni. -
válasz
KAMI911 #15310 üzenetére
Közben próbáltam ennek utánanézni, de nem jutok dűlőre.
Jól értem, hogy az 5.15 kernel óta ez a Paragon driver része a kernelnek? Akkor viszont nem értem, hogy az LM 22-vel nekem miért települt fel automatikusan az ntfs-3g csomag?
Ha ezt eltávolítom, akkor automatikusan a kernelben lévő drivert fogja használni a rendszer, vagy mi történik ilyenkor?
-
Vladi
nagyúr
válasz
KAMI911 #15117 üzenetére
2006-ban 64 bites fedorát használtam. Akkor még párhuzamosan telepítették a disztrók a 64 bites és 32 bites libeket. Majd ez utóbbi kikopott és külön felteheted ha nagyon kell.
"brutto 7000 forint"
Igen... tehát vegyek hardvert ha használni akarom. Jópofa. Ezt a windózoknál szokták mondogatni. Mondom én, hogy eghyre inkább bloatware az egész. -
Aszi123
tag
válasz
KAMI911 #14874 üzenetére
Köszi a segítséget. Terminállal megbuktam, a te parancsoddal sem folytatta, kézzel kellene neki folytatnom, vagy ilyesmit írt. Ment fel mellé egy Wilma, onnan átpakolom ami kell, majd formázom a másik meghajtót. Egyébként a talált parancsokkal sem mentem semmire, mindnél más hibát írt ki. Egyébként mea culpa, sajnálom az akkukra zsét, de itt gond nélkül helyreáll minden. Óriás kedvenc a Mint, win 7 után jöttem erre az OS-ra, életem IT döntése volt, most már a rohadék macOS is szívat. Ezt meg észre sem veszem annyira jó.
-
válasz
KAMI911 #14320 üzenetére
Nekem nem megy simán:
"Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
kicad : Depends: libocct-data-exchange-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-foundation-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-modeling-algorithms-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-modeling-data-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-ocaf-7.3 but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
Error - Return code: 100"Nem is értem mit szeretne. A Kicad rendben működik. Tegyem fel a neki hiányzó csomagokat?
-
válasz
KAMI911 #14087 üzenetére
Köszi, ez lenne a könnyebb megoldás valóban, elég sokan jelezték gondolom, hogy van ez a bug!
(#14086) Alcsi69
Én is kíváncsi vagyok, sikerül-e nálad, de ha nem, akkor jön a peccselt Ubuntu kernel szerintem hamar. Rohadt bosszantó lehet egy ilyen bug egy új gépnél....főleg addig, amíg nem tudja az ember, mi okozza!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
KAMI911 #14055 üzenetére
Attól függ. Most éppen angol, leginkább azért, hogyha nincs valamilyen feature, vagy nem találom, akkor könnyen kereshető legyen, vagy tudjak írni róla kérdést, ami nem ilyen ad-hoc fordítás, hanem a hivatalos változat. De én sokat kérdezgetek külföldi fórumokon vagy keresek rá angolul problémákra, úgyhogy ezért alakult így.
-
amdni
aktív tag
válasz
KAMI911 #13828 üzenetére
Igen,a hibernálást vagy a felfüggesztés úgy kell csinálnom, hogy még előtte kihúzom a telefont mielőtt bekapcsolom ezen funkciók valamenyikét.
A telefonon keresztül kapja az internetet a PC adatkábelen keresztül. Miután újra elindult a gép, akkor csatlakoztathatom csak vissza a telefont.
Ez egyenlőre működik hiba nélkül, párszor próbáltam. -
-
Petya XT
senior tag
válasz
KAMI911 #13538 üzenetére
Szia,
Megnéztem az oldal súgóját, valóban nem tölti be a funkcióját így. Mire gondoltatok pontosan, milyen struktúrára? Főverzióként egy súgó, almenüvel, vagy egy általános, amiben a főbb problémák benne vannak, de verziótól független a megoldása? Itt is nagyon sok dolog szerepel, amivel már foglalkozni sem érdemes, mert nem aktuális már. A LM fórum sokkal átláthatóbb, de nyilván ez nézőpont kérdése.Nem is súgó témakör ez, hanem innen oda exportálni a hibákat, ez megint csak problémás.
-
Dhampir
félisten
válasz
KAMI911 #6214 üzenetére
Itt rosszul írtátok, nem a József körúton, hanem a Ferenc körúton lesz; Ferenc krt. 34.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
KAMI911 #4408 üzenetére
Ez jó hír!
@spammer: Köszi a tippet! Lehet, hogy megkérem az elvtársat erre a projektre.
@Fenyő: Qualcomm Atheros QCA61x4 Wireless Network Adapter, a rendszer pedig Broadwell Intel® Core™ i5-5257U CPU köré épült. Októberben vettem. Telepítésnél nem ismerte fel LM17.2 a Wifi kártyát, és a 15.10-es Lubuntu sem. Olvastam, hogy a legújabb chipek drivereit a 4.X-es kernelek már tartalmazzák.
-
válasz
KAMI911 #4364 üzenetére
Most már jó lett a link, köszönjük! Én követem az oldalatokat, de hátha valaki még nem olvasta ezeket.
Az öreg 17 RC to 17.2 fő disztrómat már le is cseréltem erre, bár most a vivid-es turbózott 17.2-t használom, mert most az van belakva, ehhez képest nincs sok változás a 17.3-ban a gépház alatt, például a xorg, mesa is ugyanaz, de a Szoftverforrások és a Frissítéskezelő meg a többi DE-s dolog sokkal jobb lett, bővebben még nem nézegettem, mert idő és kedv kell a belakásához, utóbbiból még mindig deficitem van.
Első kipróbálás alapján viszont nagyon jónak tűnik és sokkal gyorsabban bootol nálam. Eddig is a Mint volt a favorit, ez még rátesz egy lapáttal. -
Padree.c2
tag
válasz
KAMI911 #4277 üzenetére
A végső megoldás már nálam is megvan, ssd a winchester helyére, dvd helyére adapterrel a jelenlegi háttértár. A kérdésem arra vonatkozott, hogy addig, ami jelenleg 2-3 hónap elérhető hasonló gyorsítás, mint a fent leírt wines opciók?
Ha nem, nincs ilyen jellegű megoldás, megértem, és nem keresem tovább. Csak eddig sem egyikre, sem másikra nem kaptam egyértelmű választ. -
lev258
veterán
válasz
KAMI911 #4278 üzenetére
Tudom, hogy lehet cserélni, nem probléma. Csak megnéztem a béta kiadási jegyzékét és ott az állt, hogy a kernel, xorg, Mesa frissült. De ezek szerint valami másra gondoltak, vagy elírták.
Mindössze kicsit zavar, hogy az Ubuntu LTS-sel ellentétben ők a Mesa, xorg résszel nem foglalkoznak. De ezt már kifejtettem. Na majd a 18-as. -
Padree.c2
tag
válasz
KAMI911 #4271 üzenetére
Sziasztok!
Valaki csinált már olyat, hogy a Linux Mintes rendszerét SD kártyás módszerrel gyorsította.
Csak a windowsos alternatívát ismerem /eBooster xp-n és attól fölfelé ReadyBoost/.
Ehhez hasonlót szeretnék, csak nem pendrive-val, hanem SD kártyával. (Jelenleg nem állok úgy, hogy egy SSD-t belepakoljak a gépembe, viszont van egy 32GB-os SD-kártyám, ami jelenleg kihasználatlan, innen jött az ötlet.)
Ha van valakinek tippje, hogy hogyan lehetne ezt megoldani, kérem jelezze nekem.
Köszönöm előre is. -
Geripapa
aktív tag
válasz
KAMI911 #4268 üzenetére
Olvastam ha odaviszem a gépem akkor feltelepítitek nekem a Linux Mintet.
A gép amire kellene: HP Compaq dc7800
Plusz lenne hozzá egy zte mf190-es usb-s 3g stik.Sajna monitor billentyűzetet meg egeret nem tudok vinni, az lesz ott a helyszínen elérhető?
-
zoli62
addikt
válasz
KAMI911 #2349 üzenetére
Az itteni nem jó?
[link]
Egyébként látom, hogy megélénkült a topik itt is, és a megújult oldalon is. Személy szerint én tavaly szeptember óta használok egy pár éves Asus laptopon Linux Mint 17 XFCE-t Windows XP Pro mellett. A tapasztalataim szerint stabilan működik, a büngészés időnként be tud lassulni. Ebben a tekintetben nincs sok különbség Windows és Linux Mint között. Hosszabb idő után bemrég jelent meg az XFCE új kiadása [link] Ezt azért írom, mert tudom, hogy a felhasználók között elég népszerű. A frissítéskezelő gördülékenyen működik, böngészés közben viszont az új csomagok ütemezett keresése miatt sokszor eléggé le tud lassulni a rendszer.
-
Dhampir
félisten
válasz
KAMI911 #2282 üzenetére
Az Abevjava már működik?
----- Szerk. -----
Közben a hozzászólásban már látom, hogy ismét működik a GPG kulcs megújításával.
-
válasz
KAMI911 #2282 üzenetére
Rápillantunk, regeltem is köszi, hogy szólsz! Az előzőt eléggé hanyagoltam, ami azért lehet, mert én mióta a Mint-et használom, minden működik rendesen, mindent meg tudok oldani rajta a disztró saját lehetőségein belül. Ez egy olyan disztró, amihez szinte nem is nagyon kell support!
Igaz, mióta Linuxot használok, gyakorlatilag ez a fő disztróm, a többit csak kipróbálgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest