- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
pushalias
addikt
válasz
lionhearted #21247 üzenetére
Indokolja, nem indokolja, ez volt a tapasztalat. Persze sok befolyásoló tényező lehet, meg egy esetből nem vonható le általános tanulság, etc.
-
pushalias
addikt
válasz
lionhearted #21242 üzenetére
Múltkor voltam egy cégnél, ott ami gépen egy picivel régebbi DreamWeaver simán elfutott, a Netbeans teljesen használhatatlanul lassú volt. Ennyit az előítéletekről.
-
pushalias
addikt
1. Éppen most cáfoltad a srác azon állítását, hogy ASIO esetén lenne bármiféle ok, amitől jobb lenne a linuxos megoldás.
2. Itt nem egészen azt írják a WASAPI-ról, mint te (pl: "Support pro audio applications which needed to be as close to the metal as possible, and keep latency to a bare minimum."). No mindegy.
-
pushalias
addikt
válasz
lionhearted #21200 üzenetére
NetBeans nem is lenne akár rossz, csak az erőforrásigényei ne lennének.
-
pushalias
addikt
A Linuxoknak sajnos ősi problémája a nyomtatókezelés. Ez persze nyilván a gyártók bűne is, egészen elterjedt nyomtatókkal is tud menni a szívás, pedig azokhoz azért elvárna az ember valami gyári megoldást, hiszen egy nyomtatónál nyilvánvaló, hogy a linuxos júzer is fizet az eszközért, tehát joggal várna el támogatást.
-
pushalias
addikt
válasz
FeketePok #20996 üzenetére
Mi lenne, ha személyeskednél, kicsi rigó?
A Skype egyébként pont egy cég-a-cégben része a Microsoftnak, és elég érdekes dolgokra képes, ha akar, pl. Androidra és iOS-re jóval előbb érkeznek a fícsörök, mint WP-re. Szóval a valóban fizetős közönségnek is van oka panaszra, ráadásul nekik valós.
-
pushalias
addikt
Nem akarok szemétnek látszani, de igazából tessék kezeket összetéve örülni, hogy a szemét tőkehajhász Skype-ék egyáltalán fejlesztenek a piac kétszázfelé fragmentálódott 1-2 százalékának, amelyik ráadásul jellemzően pont nem az a fizetős fajta.
(#20971) trytron Nekem pont megfelel, ahogy leírtad, elképzelhető a driver probléma, ez esetben én a gyártó és a forgalmazó oldalán néznék körül, valamikor ezer éve nekem onnan sikerült leszedni a hüvelyhez a drivert.
-
pushalias
addikt
válasz
CPT.Pirk #20967 üzenetére
Valami iszonyú nagy zavart érzek az erőben veled kapcsoltban. Folyton egyetértek veled majdnem mindenben.
(#20968) trytron Nem ott lesz a gond, hanem hogy nincs jól beállítva az APN. A Web 'n' Walk alapján ez T-s lesz, akkor pedig az APN neve internet, az összes többi megadható mező meg üres. Pusztuljak meg, ha értem, miért van már a sokadik disztribúcióban hibásan magadva a magyar T-s APN. Persze csak ha igazam van.
-
pushalias
addikt
No offense, te próbáltál már majdnem tetszőleges disztribúción Sambát/Apache-ot/MySQL-t leszedni teljesen, mert mindegy, hogy miért, de utána újra kellett rakni a rendszer újratelepítése nélkül? Kezdőknek ezt a logokban turkálást már eleve nem tudom teljes lelkesedéssel ajánlani, de hogy még a siker se garantált, végképp csak szőrmentén. Persze kalandnak priceless tud lennei.
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #20485 üzenetére
Milyen dusztribúció?
Mert defaultban valami ilyennek kéne lennie az iptables confban
...
-A INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
-A INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 21 -j ACCEPT
...ha valami Centos-szerű, akkor a /etc/iptables-configban ez ajánlott:
IPTABLES_MODULES="ip_conntrack_netbios_ns ip_nat_ftp ip_conntrack_ftp"és persze lsmod | grep ftp-re látszani is kéne azoknak a moduloknak.
-
pushalias
addikt
Na, Linux Mint eddig még nem volt, nálam eddig ez a nyerő.
-
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #20314 üzenetére
Nem tudom, mennyire vigasztaló, de az AMD úgy általában kétségbeejtően kezeli a videokártya drivereket. Amióta megvették az Atit, egyre kétségbeejtőbb a támogatás (hiánya) náluk. Egy bizonyos sorozattól visszafelé már csak legacy driver van (jó esetben), aztán vagy jó, vagy nem jó, eszed, nem eszed, ezt kapod.
Update: pont ezért valahol meg is értem, ha egy disztribúciónál inkább Intel-pártiak a fejlesztők.
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #20312 üzenetére
Az általam tapasztalt kernel pinák legtöbbje hiányzó vagy nem megfelelő driver miatt volt. Ez a hátránya a mit hagyjunk ki kernelből, hogy ne legyen túl otromba játéknak. Tudom, itt nem ildomos az emdollár példáját emlegetni, de talán Linuxnál beleférne, hogy menet közben lehessen driver modult betölteni.
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #19998 üzenetére
(#20000) sh4d0w egyébként helyes válaszát úgy finomítanám, hogy ha friss a telepítés, és/vagy tudod, miről lett telepítve, akkor arról a telepítőről. A live CD esetében gondok lehetnek, ha esetleg nem ugyanolyan verziószámú a disztribúció, mert akkor a live CD-ről nagy eséllyel az egész rendszert frissíteni kell, ami nem olyan nagy baj, csak esetleg felesleges/kockázatokkal járhat.
Elnézést, a fórumotor sajátosságai miatt csak most derült ki, hogy jóval korábbi kérdésre válaszoltam.
-
pushalias
addikt
válasz
tvamos #19678 üzenetére
Szerintem olvasd végig a hivatalos bulletint, abban normálisabban le van írva az egész.
Amúgy senkit nem érdekel egy akár 2000 éve ott levő rés sem, amíg nem fedezik fel. Sőt, jellemzően az ilyen exploit alkalmazások többsége a bulletinek megjelenése után érkezik, lám, most is.
-
pushalias
addikt
„ha windowson full screen-ben használod a virtuális gépet, elég nehézkes visszaváltani a fizikai OS-re”
Hát, ööö, ez így ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot.
VirtualBoxnál úgy emlékszem igen (bár azzal nem csak az a bajom), de van más megoldás, újabban a rendszerrel szállított is.
„Nem kicsit ciki, hogy egy office biztonsági résen keresztül meg lehet mogyorózni a rendszert”
1. Más operációs rendszer esetén nincs hasonló?
2. Meg aztán „a hibára már több, mint egy éve megjelent a javítás ... aki mindig feltelepítette az Office javításokat, az már egy éve védelmet élvez ellene”. Szóval érted. A felhasználó hülyeségéért nálam alapvetően a felhasználó felelős. Sokan büszkék arra, hogy náluk aztán nincs automatikus frissítés az emdollár winfosára, tessék, legyenek rá büszkék.
Ha kormányhivatalokról van szó, ott meg a sysopokat kell seggbe rúgni, mert mi az, hogy nincs beállítva a WSUS.
-
pushalias
addikt
válasz
theboobaq #19592 üzenetére
Inkább átírom, mert nagyon péntek van, elsőre a felét se írtam le, de legalább azt is rosszul.
Szóval nagyon-nagyon vázlatosan kell egyszer egy olyan, hogy
echo '1' > /proc/sys/net/ipv4/conf/eth1/forwarding
Aztán vagy a config nat táblájába egy
-A PREROUTING -p tcp -i eth1 --dport 80 -j DNAT --to-destination 172.16.xx.250
vagy a scriptbe egy
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -i eth1 --dport 80 -j DNAT --to-destination 172.16.xx.250
Környezettől függően még kellhetnek hozzá dolgok, meg persze ezt be is kell illeszteni a rendszerbe, de most túl kómás vagyok ezt rendesen kifejteni. Ha addig nem kapsz mástól teljes leírást, holnap szólj rám, és leírom normálisan!
-
pushalias
addikt
-
pushalias
addikt
válasz
ViZion #19339 üzenetére
„ősszel indul felnőtteknek egy tanfolyam, ahol netezés, PC alap dolgokat tanítanak, ott mondták, hogy a linux nem jó”
Tudjátok jól, hogy én otthon W8-at használok, és nem kényszerből vagy divatból, hanem mert nekem tetszik a koncepció és bevált a napi használatban, de az ilyenektől epeömlést kapok. Ha lenne sok befektetni való pénzem, én mindenképpen indítanék valami felvilágosító programot, ami elég információt adna a felhasználóknak, hogy válasszanak. De most azon töröm a fejemet, ha esetleg pár vállalkozó még lenne innen, aki (nyilván fizetség nélkül, csak lelkesedésből) benne lenne, akkor egye fene indítok erről a témáról egy blogot. Akit érdekel, és biztos benne, hogy valóban tudja rendszeresen, heti szinten csinálni, az dobjon üzenetet, aztán meglátjuk.
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #19222 üzenetére
Tudtommal Microsoft apránként deprecated státuszba helyezte ezt az egész SMB dolgot, amit valahol meg is értek, mégiscsak egy őskori technikáról van szó. Ha lesz kis időm, majd utána fogok nézni, most sajnos az abstract, meg az override metódusaimmal kell foglalkoznom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Időjárás topik
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Béta iOS-t használók topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest