- OLED monitor topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #91999 üzenetére
Offos a kérdésem, de NAON kíváncsi vagyok. Nobarát mire használod?
-
tibi@TibiXubuntu:~$ ls -al /media/tibi
összesen 36
drwxr-xr-x 7 root root 4096 dec 13 14:34 .
drwxr-xr-x 3 root root 4096 ápr 14 2023 ..
drwxr-xr-x 24 root root 4096 ápr 14 2023 9315b819-445c-45a9-807c-ac7c8f8396e6
drwxrwxrwx 1 root root 12288 dec 1 17:51 ADAT_1TB
drwxr-xr-x 2 root root 4096 ápr 14 2023 Mindenes
drwxr-xrwx 3 root users 4096 ápr 14 2023 nobara
drwxr-xr-x 4 root root 4096 márc 8 2023 orh_tmsft
Az 1 számú partíció, Adat_1TB amire írni szeretnék a Snapes appal. Szerintem azon mindenkinek minden joga megvan, ráadásul ez egy NTFS adatpartíció amin a Linux nem hinném hogy korlátozna bárkit-bármit.
A Snap app a hunyó, ezzel sztem. semmit nem lehet kezdeni, kérdeztem már ezügyben de nem volt megoldás.
Lehet az ötletem hogy a /home/tibi alá muntolom se vezetne eredményre. -
BoB
veterán
válasz
tordaitibi #91994 üzenetére
ls -al /media/tibi
kimenetet kérek. -
hunaqua
addikt
Köszönöm mindenkinek.Újra húzom.
-
-
-
BoB
veterán
válasz
tordaitibi #91989 üzenetére
Lehet, ez a bind mount, de szerintem egyszerűb lenne egy symlink.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #91990 üzenetére
Nem tudom, hogy szerveről van-e szó, de hanem, akkor rakjon fel egy Windows-t! Azzal nincs baj!
Kolléganőmnek kellett volna valamit macos-en beállítani. Hát, ha volt esze megvenni, legyen esze üzemeltetni is!
-
-
Lehet 1 adatpartíciót 2 helyre becsatolni a fájlrendszerbe?
Most a /media/tibi/ alá van, be lehet mountolni a /home/tibi/ alá is?Ha igen, hogyan?
-
hunaqua
addikt
válasz
tordaitibi #91984 üzenetére
Sajnos nekem ez kínai
-
-
törölt tag
válasz
#02705152 #91976 üzenetére
Ami még szembetűnő az az 1GB-os efi partíció! Ugye a köznyelv szerint 1-200 MB elég kell legyen. Hiszen a Win is kb. annyikat csinál.
Nos ebben az esetben sem jó a PoP-nak a Win efi-jét felcsatolni, mert a méret miatt nem fog tovább menni a telepítő.
Ilyen heppje az Elementary OS-nek is van, Ő is 500MB-os efit kíván.
Ezért is szoktam minden dual telepítéskor saját efi partíciót csinálni a linuxoknak. -
válasz
hunaqua #91973 üzenetére
Nem mondom hogy nem tudnám megoldani hosszas guglizás után de nemszeretem grubterminál.
Ha nincs valami szupertitkosított rendszered, tégy próbát ezzel, live.
[link]
Ez nálam eddig mindent megtalált és ha van műjödőképes kernel meg hozzá az initrd, akkor kikeresed és elindítja neked.
Utána a futó rendszer alól lényegesen könnyebb lesz rendbetenni, nem kell chroottal bohóckodni. -
csixy
addikt
válasz
Grizzlu #91956 üzenetére
A pop-os system-d boot pofán vágására itt egy jó leírás: [https://jacci.net/linux/pop-os/how-to-install-grub-on-pop-os-20-04/] .
-
törölt tag
válasz
Grizzlu #91956 üzenetére
Ilyen partíciós táblát csinál, ha odaadod az egész lemezt a telepítőnek.
mityi@pop-os:~$ lsblk -f
NAME FSTYPE FSVER LABEL UUID FSAVAIL FSUSE% MOUNTPOINTS
sda
├─sda1 vfat FAT32 D4FE-CDC6 756,8M 26% /boot/efi
├─sda2 vfat FAT32 D500-12B6 1,6G 60% /recovery
├─sda3 ext4 1.0 a440f5b2-7642-4629-a6ac-94f1fca95f6c 30,9G 18% /
└─sda4 swap 1 2d8c03d2-29cb-4d76-a309-e792084e6f4e
└─cryptswap swap 1 cryptswap 5f547e96-7112-4279-ad6f-d114059dab80 [SWAP]
sr0
zram0 [SWAP]
mityi@pop-os:~$
Hasonlót kellene csinálni neki a Win mellé. A VBox-ban én 50 GB-os lemezt csináltam. Valószínűleg arányosan kell szabni a recovery-t is. Vagy ténylegesen modellezd le Te is, akkora lemezzel, mint amennyit szánsz neki.
Fontos az efi és a recovery partíció jelölői is.
Win11 mellé gondoltam én is, csak még nem jutottam odáig, hogy fel is tegyem.
-
törölt tag
válasz
Grizzlu #91956 üzenetére
A PoPOS-hez annyit, hogy szokott csinálni magának egy tekintélyes recovery partíciót is. Továbbá systemd bootot használ, nincs grubja!!!!
Csinálj egy telepítést VBox-ban, hogy milyen partíciókat csinál magának. Majd úgy perforáld a helyet neki a Win mellett. Secure Boot nem gond, mivel Ubuntu alapú. Nekik meg van aláírásuk a SB-hez.
Nagyjából ennyi. Sok sikert.Ja és titkosított SWAP-et is használ, úgy hogy kell dedikált SWAP partíció is.
-
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Gyerek laptopjára akarok valami font packot letölteni. Régebben még Arch alatt letölttem valami nagyobb packot volt pár száz (talán ezer) font is benne.
Most apt search-el nem találom
-
hunaqua
addikt
Meg kérdezném itt is,Ti nagyon sok mindent tudtok.
Van nekem egy pc-m ami csak letöltő szerverként működik. Nincs benne semmi más csak egy SSD amin Openmediavault fut.(a letöltés egy külső usb-s HDD-re megy ,de ez most mindegy is) Jött vasárnap frissítés az OMV-re amitől megsértődhetett,mert ugyan ment még utána egy darabig de azután leállt. Szereztem egy monitort és a betöltésnél erre fut:
( initramfs )
...és itt meg is áll
Miként lehetne életre kelteni? -
válasz
Grizzlu #91956 üzenetére
Lefoglaltam a C:-n 80 GB helyet neki.
Ez lehet az érdekes...nem azt írtad ugyanis, hogy leválasztottál 80GB helyet, amit majd a Linux telepítősegéd particionáló részében fogsz EXT4-re particionálni. Szóval fenti mondatod kicsit bővebben fejtsd ki léci!
A telepítő zölddel színezte be.
Custom telepítést választottam
Erről egy, akár mobilos fotó is jó, berakhatnál...jól hangzik, hogy zölddel színezte be, de nem minden disztró/DE ugyanazon színeket használja, nekem például fogalmam sincs milyen színű a kijelölt / particióm telepítés előtt a Linux Mint Cinnamonon. (de jó, hogy szóba került, egy napja vár az egy napos 21.3 beta Mint Cinnamon installra)
(#91959) tordaitibi
Valami licens-szerű dolog van ezzel a Secure boot-tal, Ubuntunál és Linux MInt-nél megy a boot, ha nincs kikapcsolva, bár nemrég valami a Mint-nél is volt, nem követem ezt annyira, szóval alapból legtöbb disztrónál ki kell azt inkább kapcsolni vagy a dokumentációban utánaolvasni, mi a helyzet az adott disztróval.
-
válasz
Grizzlu #91956 üzenetére
Winfosozni nem kell azért mert Linuxos topikba kérdezel. W11 és ennyi bőven elég.
Ha egy W11 átlagos használatnál rendszeresen megborul annak vagy komoly hardver, vagy erős user oka van, nálam a W10-ek 7-8 havonta produkálnak ilyet.
Secure bootot nem kell kikapcsolni elvileg ha a disztró támogatja, Popos-hez hülye vagyok, nem tudom támogatja-e.
A Fast startup, Gyors rendszerindítást viszont kötelező kilőni a W11-be Ha már a Modern standby-t használja, azt.
Opció még a ctrl+leállításra klikk, ilyankor szabályos leállás lesz és ezután telepíteni, de jobb kilőni.W11 nem megy fel MBR lemezre, gyanítom GPT/UEFI van nálad, de mi az hogy a c-n foglaltál neki helyet, ilyen nincs, esetleg zsugorítottad a c-t és felszabadult 80GB?
Tudnál mutatni egy Win lemezkezelő screenshotot? -
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Meguntam a Windowst önálló OS-ként, Linuxot szeretnék a gépemre, méghozzá DualOS felállásban.
Pop!_OS-re esett a választásom, csináltam is hozzá egy boot pendriveot egy 16Gb-os eszközre. Pop!_OS pedig azért, mert szeretném, ha minél több játékot tudnék futtatni. Ez mellett normál multimédiás felhasználásra kell. Meg ha a Windows megint összeomlik, legyen mihez nyúlni.
Lefoglaltam a C:-n 80 GB helyet neki. A sys drive egy 256-os M2 SSD. Jelenleg WinFOS 11 Pro van a gépen, termékkulcsos.
BIOS-ban kikapcsoltam a SecureBoot opciót, bekapcsoltam az USB bootolást.
El is indult a telepítő, túljutottam a nyelvbeállításokon, de nem jutok tovább, nem tudom kiválasztani a 80 GB-os partíciót. A telepítő zölddel színezte be. Custom telepítést választottam, mert a másik, ha jól értelmeztem, mindent törölne C:-ről.Hol lehet a hiba?
Gépedatok alább.
Köszönöm -
válasz
tordaitibi #91954 üzenetére
ja, ez egy skylake, hd graphics 530 van benne. az i915 a driver neve.
egy korábbi munkahelyemnek tizensokezer intel alapú terminálja van kiszórva európaszerte, igaz nem ubuntuval, hanem debiannal, centossel, embedded windowszal, de ilyen esetre nem emlékszem az ott eltöltött 5 év alatt. -
-
azon filózok, hogy a nyomorult i915ös gpu hang ellen mit tudnék tenni. ilyenkor úgy lefagy a gép, hogy csak egy hard reset tud segíteni. valószínűleg ez okozta, hogy egy idő után megint szétesett a disztró is. mik a lehetőségek? másik driver? másik (nem ubuntu alapú) disztró? másik proci (i3-6100nál maradva)? másik proci (ami még a deszkával kompatibilis)? vagy másik gép (mindenképpen igps, tehát intel vagy amd)?
-
gyáá, ennek auf wiedertschüss van
-
sziasztok, megint én... megint kezd rottyon lenni a disztró kb. a semmitől (ez kb. egy mediaplayer, még netezni sem használjuk, mkvtoolnix, és kodi fut rajta meg egy filekezelő).
szóval a tünetek... reboot után fsck képernyő, ott vettem észre, hogy az 1 darab ssd-n lévő 1 db boot partíció helyett már van 3.tapolgari@AS-202TE-952F:~$ ls /dev/nvme
nvme0 nvme0n1 nvme0n1p1 nvme0n1p2 nvme0n1p5 nvme-fabrics
tapolgari@AS-202TE-952F:~$ ls /dev/nvmeelvileg az nvme0n1p1 lenne a root, többit nem értem. úgy tűnik, hogy most a p5öt használja,
tapolgari@AS-202TE-952F:~$ df
Fájlrendszer 1K-blokk Fogl. Szabad Fo.% Csatol. pont
tmpfs 779764 1872 777892 1% /run
/dev/nvme0n1p5 121968272 25850656 89875824 23% /
tmpfs 3898808 109712 3789096 3% /dev/shm
tmpfs 5120 4 5116 1% /run/lock
/dev/nvme0n1p1 523248 6220 517028 2% /boot/efi
/dev/sdb1 5814094360 2496363668 3314566040 43% /mnt/tv shows2
/dev/sda1 5809543984 5546017716 263509884 96% /mnt/tv shows
/dev/sdc 9688303396 7965067576 1234897596 87% /media/tapolgari/movie_2
tmpfs 779760 112 779648 1% /run/user/1000de valamikor menet közben remountolja írásvédetten.
tapolgari@AS-202TE-952F:~$ journalctl | grep nvme0
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F kernel: nvme nvme0: pci function 0000:04:00.0
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F kernel: nvme nvme0: 4/0/0 default/read/poll queues
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F kernel: nvme0n1: p1 p2 < p5 >
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F kernel: EXT4-fs (nvme0n1p5): mounted filesystem db31392c-6ff4-4696-8468-01f135b96b25 with ordered data mode. Quota mode: none.
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F kernel: EXT4-fs (nvme0n1p5): re-mounted db31392c-6ff4-4696-8468-01f135b96b25. Quota mode: none.
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F systemd-udevd[288]: nvme0n1: Process '/usr/bin/unshare -m /usr/bin/snap auto-import --mount=/dev/nvme0n1' failed with exit code 1.
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F systemd-udevd[283]: nvme0n1p1: Process '/usr/bin/unshare -m /usr/bin/snap auto-import --mount=/dev/nvme0n1p1' failed with exit code 1.
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F systemd-udevd[294]: nvme0n1p5: Process '/usr/bin/unshare -m /usr/bin/snap auto-import --mount=/dev/nvme0n1p5' failed with exit code 1.
dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F systemd-udevd[293]: nvme0n1p2: Process '/usr/bin/unshare -m /usr/bin/snap auto-import --mount=/dev/nvme0n1p2' failed with exit code 1.dec 11 22:48:47 AS-202TE-952F systemd-fsck[382]: /dev/nvme0n1p1: 11 files, 1555/130812 clusters
dec 11 23:25:02 AS-202TE-952F kernel: EXT4-fs warning (device nvme0n1p5): ext4_dirblock_csum_verify:404: inode #3571605: comm mkvtoolnix-gui: No space for directory leaf checksum. Please run e2fsck -D.
dec 11 23:25:02 AS-202TE-952F kernel: EXT4-fs error (device nvme0n1p5): __ext4_find_entry:1689: inode #3571605: comm mkvtoolnix-gui: checksumming directory block 0
dec 11 23:25:02 AS-202TE-952F kernel: Aborting journal on device nvme0n1p5-8.
dec 11 23:25:02 AS-202TE-952F kernel: EXT4-fs (nvme0n1p5): Remounting filesystem read-only
dec 11 23:25:02 AS-202TE-952F kernel: EXT4-fs warning (device nvme0n1p5): ext4_dirblock_csum_verify:404: inode #3571605: comm mkvtoolnix-gui: No space for directory leaf checksum. Please run e2fsck -D.
érdemes ezzel még szívni szerintetek, vagy cseréljek hardvert? a fagyások is visszatértek. -
trapi007
tag
válasz
tordaitibi #91934 üzenetére
Köszönöm. - lehet kipróbálom (de lehet, hogy a hétvégén újra rakom)
Van mellette egy nvidia vga-s gép azzal nincs gond. -
growler
őstag
Egy újabb játékszer: Lernstick 12 [link]
-
-
csixy
addikt
válasz
CPT.Pirk #91935 üzenetére
Az újabb kiadással (nekem LMDE6) már csak egyszer kellett átváltanom HDMI Stereóra és pöpeczül megy. Igaz ez nem ATI kártyás, hanem inteles display portos 10 éves HP Brand gép. Külön megörültem, hogy a display porton átviszi a hangot, legalábbis régebben nem tudtam hangot csiholni egy régebbi display port-HDMI átalakítóval egy régebbi vason.
-
Zenebohoc
tag
válasz
growler #91941 üzenetére
Kedves Growler és CPT.Pirk!
Köszönöm a segítségeteket!
Ubuntu Studioban kiadott parancsot követően nem történt változás az újraindítást követően:-(
Feltöltöttem a (Studio)terminal képét.Visszalépve a LinuxMint Mate (Ő az alapértelemezett) már korábban is jelzett hasonló indítási gondot. Betöltés menete: Logót megjeleníti betöltéskor, majd karakteres képernyőre vált, hol két sorban kiírja a disztró változatot valamint a felhasználó nevét. Ez rövid idő után eltűnik, majd megjelenik egy grafikus háttér és várja a jelszavam.
A kétsoros szöveges képernyőig minden úgy megy mint régen. Utána az is eltűnik és a sötét képernyő marad villogó kurzorral.
Korábban, mikor indítási gondom volt egyből recovery módban indítottam és jelezte, hogy futtassam le az fsck-t. MOST EZ NEM jelenik meg, hanem egyből a helyreállító menü. Ott is felkínálja a grub frissítését (ott is elvégeztem).
Fsck-t viszont nem tudja elindítani.
Ez jelenik meg:
lib/rec-mode/recovery-menu: sor: 80: /etc/default/rc$:
nincs ilyen fájl
dev/sdb1 csatolva van (ezen van a Mate partició)
e2sck: nem folytatható -
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok! Próbáltam az összefoglaló alapján kijavítani a hibát, de nem sikerült.
Két disztró van a gépemen. LinuxMint 19 és Linux Studio. Elsődlgesen a Mint indul.
Illetve most nem. A Studio-t használva írom ezt a kérést.
Korábban történt már indítási probléma, de a helyreállítás során az fsck.... paranccsal orvosolni lehetett. Most ez nem működik. Hogyan tudnám helyreállítani a bootolást újratelepítés nélkül?
Köszi előre is. -
válasz
trapi007 #91931 üzenetére
Meg kell sasolni, nálad a hdmi-s videokártya milyen számú, nálam a 0, erre pl. alsamixer terminálba és asszem F6-ra listázza.
Majd azonosítani Pulseaudióba, milyen néven is fut nálad pontosan a kívánt kimenet, nálam hdmi-stereo.És ezt át kéne szabni a Te konfigodra:
#! /bin/bash
sleep 20 ; pactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereo
Nálam 4 éve dettó ez van, bele van szerelmesedve az indításnál az Analóg sztereo kimenetbe, 10-ből 5x minimum azzal indul a rendszer.
A kis szkriptet testreszabod, elmented pl. hdmi_audio_restore néven és bedobod Autostartba annyi késleltetéssel amikor már tutira felállt minden.
Elvileg pont azt műveli mint te a kézimunkával boot után.
Nálam így megy 4 éve. -
trapi007
tag
Sziasztok!
Debian Bullseye, AMD integrált vga, hdmi. Tv-re kötve.
Bekapcsolás után nincsen hang.
Mindig meg kell nyitni: PulseAudio hangerő szabályzó - beállítások - RS880 HDMI Audio [Radeon HD 4200]
Profil: Kikapcsolva
Minden bekapcsolás, újraindítás után át kell állítani ,,Digital Stereo (HDMI) kimenet (unplugged) (unavailable)" hogy legyen hang.
Nem lehet valahogy alapértelmezetté tenni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jaa, ezt a tesztet is néztem. Elég komoly az alázás.
K0zm0: nem csoda, hogy a Valve ki merte hozni a Steam Deck-et Linuxal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én méricskéltem a CP 2027-et W10 LTSC-vel összehasonlítva. Egyforma, vagy picit jobb eredmények jöttek ki Linux alatt 1440-ben EndeavourOS alatt - AMD vga-val.
A Win11 az meg némileg több erőforrást igényel mint a W10 pro. Az meg kicsit többet mint az LTSC.
Szóval tök reális, hogy Linux alatt kicsit jobb a helyzet.
-
K0zm0
aktív tag
Félig-meddig OFF téma:
Most olvastam a Linux Format decemberi számában egy kis cikket a Cyberpunk 2077-ről Win11 és Nobara (Fedora) alatt. Nobara-n 31%-al simábban futott és kb. 24%-al jobb volt az FPS arány, mint Win11-en. -> TESZT -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Furcsán hangzik, de ez pozitív fejlemény. Eddig ha láttál egy kenrel panic üzenetet, akkor úgy sok fogalmad nem volt róla, hogy mi a gond. Most lesz esély ilyen esetben átlagember számára is értelmezhető leírást mutatni a problémáról.
Szóval igen, az egy előny volt a Windowsban, hogy "le tud fagyni", akármilyen furcsán is hangzik.
-
K0zm0
aktív tag
Hánanemá: BSOD on Linux...
-
válasz
moleculez #91914 üzenetére
Önreklám nélkül,
olvasd el a blogomba a Ventoyos írásomat.
A Timeshift csodákra képes, vagy egyszerűen lemented a mostanit egy Clonezilla vagy hasonló Live alkalmazással, és ha kell visszaállítod bármikor bármire.
Tiemshiftbe beállíthatsz kézi mentést is, azaz lemented pl. a telepítéskori állapotot, majd a következő 1 hét-hónap vagy akár év múlva is lehetséges, mindez automatizálható, tárhely függvényében akár több hónapos mentésre is vissza lehet állni.
Mindezt az élő, futó rendszer alól, praktikus GUI alatt. -
nagyfejü
őstag
válasz
tordaitibi #91913 üzenetére
Bocsi!
Linux Mint et szerettem volna MBR es paicóval.
Automatikusan hagytam a telepitési beállitásokat.
Még próbálkozom akkor.
5leteseN : köszönöm a tippet! Ránézek!
üdv -
5leteseN
senior tag
válasz
nagyfejü #91912 üzenetére
Szia! nekem az MX-Linux sikerült, pont ezért nem tudok naprakészen segíteni mert évek óta nincs komolyabb gond vele a rokonnál a kozmetikázásokon kívül, => egyszerűen elfelejtettem már, hogy hogyan csináltam.
Azt azért sokan javasolták, hogy inkább külső SSD-re mert a pendrive nem a folytonos naplózás és egyéb futtatós terhelésekre lett kitalálva. A pendrive a RAM-ban futtatós Linux-oknál az optimális, egyéb esetekben az SSD-s a jó megoldás. Ha jól emlékszem van magyar MX-linux közösség(Itt is). Nekem a töredékes angolommal sem kellett benézni, viszonylag egyszerű az MX-Linux. Előtte telepítés nélkül is ki tudod próbálni, tud magyarul is, vannak hozzá frissítések, csomagok.
"Hit" nélkül is jó, simán/jól használható. -
moleculez
veterán
válasz
tordaitibi #91910 üzenetére
Nekem is hasonló tapasztalatom, én úgy képzeltem el, hogy kevesebb progrival jönne. Jelenleg egy rakat progival jön amire semmi szükségem nincs. Ellenben szeretem testreszabhatóságát. Most nemrég kipucoltam leszedtem ami nem kell.
Hogy tudnám “elmenteni” a jelenlegi állapotot úgy hogy egy esetleges újratelpítés vagy költözés esetén ne kelljen ennyit gyomlálni? -
válasz
nagyfejü #91912 üzenetére
Ez így nagyon kevés.
Milyen disztró, milyen telepítő, Ubiquity, Calamares, mi a cél pen partíció struktúra, MBR, GPT, ennek megfelelően van indítva a telepítő, MBR vagy UEFI módba?
Szerintem ott lesz elrontva hogy a rendszerbetöltőt nem, vagy nem jó helyre teteted a telepítővel.
Esetleg triviális, a bios/uefibe nem választod ki hogy a frissen telepített penről bootoljon.
Rlgebbi disztrónál és háklis uefinél bekavarhet esetleg a Secure boot is. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Olvastam a net en hogy lehet linuxot pendrive ra telepiteni.
Nem sikerült. Nem bootol.
Azonos pendriven kell lenni a telepitőnek és a telepitett rendszernek?
Most külön volt és nem bootol róla!
üdv -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #91910 üzenetére
Ezt megerősíthetem, konkrét számokkal alátámasztva is. A KDE eléggé takarékos rendszer, miközben mindent-is nyújt.
Sőt, véleményem szerint az xfce igényei nőttek az utóbbi években.
-
válasz
moleculez #91909 üzenetére
Amúgy pár éve eléggé disztróhopperkedtem, meg DE próbálgatások és a közhiedelemmel ellentétbe egy teljes KDE Plasma szinte semmivel se erőforrásigényesebb mintta többi DE.
Übergagyi gépen is ezt tapasztaltam.Most nem a pálcika rendszerekrő beszélek amik annyira fapadosak hogy átlagos napi használatuk 2023-ba önszívatás kategória. Pl. próbálj meg guin nevelkedett átlagusert terminál böngészőre rábeszélni
-
moleculez
veterán
Rájöttem, nekem egy olyan DE kellene, ami ugy XFCE hogy közben Plasma.
-
Warton
őstag
válasz
I02S3F #91907 üzenetére
Ezesetben használj duckduckgo-t! Azon az első találat. Nem próbáltam, de eléggé bloatnak tűnik.
-
Valaki próbálta már a Wubuntu-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest