-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
A lányom laptopjára telepitettem a linux mint et!
A netflix miatt kellene a chrome!
De nem lehet telepiteni!
Ahogy irják elkezdem és ezt kapom:
Mit csináljak?
üdv -
nagyfejü
őstag
Köszönöm a türelmedet és hogy segiteni akarsz! Sajnos nincs mentésem.Már nincs benne a sata vezérlő! Anélkül próbálkozok!
egy kérdés?! A HDD ésvagy a mappa elnevezése bekavarhat? vagy az itt nem számit?
Most perpill nincs semmi a gépen!
Hanyas verzióval érdemes próbálkozni? Legújabb v régebbi? Vagy mindegy. -
nagyfejü
őstag
Én értem mit mondassz! De! Harmadik hete sz.pok az omv vel és mindig ugyanaz a vége!!
Próbáltam5-6-7 összes verziót!
A topikját telenyomtam képernyőfotókkal! Elvileg minden beállitás ok és mégsem!
És már unom! És senki nem tud segiteni!
Ezért akarok valami megoldást!
Ha más nem akkor windows megosztást! -
nagyfejü
őstag
Sziasztok! Koszonom a. valaszokat! Azt esetleg tudja valaki hogy az Easy Nas is formazza a hozzaadott Hdd t?
-
nagyfejü
őstag
A lényeg az lenne hogy olyan valami kellene amivel 6 lemezes otthoni mediaszervert tudok csinálni , ugy hogy megmaradjanak az adataim!!!!
-
nagyfejü
őstag
Szia!
Levelezek 2 hete az OMV topikkal , és ők sem tudják mi lehet!
Mindent ugy csinálok ahogy le van irva és pl. a windowsban csak a mappákat látom a megosztásban!!!! A tartalmát nem! Telepités után csak egy próba HDD t dugok rá , félve az adatvesztéstől. Hozzáadom , megosztom , és csak a mappa látszik!
Már meguntam!! Ezért lenne jó más! A GUI az jó ha van.Igy is idegen! -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Másik topikból tanácsoltak ide.Eddig OMV t használtam megeleégedéssel! De mióta bövitettem 1 HDD vel és nagyobb házba raktam azóta csak üres mappa van az smb megosztásokon! Akármit csinálok!
Helyettesiteném az OMV t valami linux rendszerrel!
Olyan kellene ami kezeli az NFS t és simán fel lehet csatolni a HDD ket és nem formázza le!Linuxot alig ismerem igy ezt figyelembe véve kérnék tippeket !
üdv -
nagyfejü
őstag
válasz
tordaitibi #91913 üzenetére
Bocsi!
Linux Mint et szerettem volna MBR es paicóval.
Automatikusan hagytam a telepitési beállitásokat.
Még próbálkozom akkor.
5leteseN : köszönöm a tippet! Ránézek!
üdv -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Olvastam a net en hogy lehet linuxot pendrive ra telepiteni.
Nem sikerült. Nem bootol.
Azonos pendriven kell lenni a telepitőnek és a telepitett rendszernek?
Most külön volt és nem bootol róla!
üdv -
nagyfejü
őstag
válasz
ubyegon2 #91843 üzenetére
Köszönöm a segitséget! A bios frissités megvolt! És továbbra sem jó! Inkább hagyom. Azt hittem hogy egyszerűbb!
Az enyémen kb. ilyen a menü: https://www.manualshelf.com/manual/hp/hp-compaq-elite-8300-small-form-factor-pc/illustrated-parts-service-map-hp-compaq-8300-elite-business-pc-small-form-factor/page-3.html -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 8300 USDT gép. Szerettem volna rátelepiteni a Linux Mint et , de ujrainditás után TPM errort ir. Keresgéltem a net en és azt irták a bios ban tiltsam le. de a biosban nincs ilyen opció! Én azt hittem hogy egyszerűen fel lehet telepiteni minden gépre! Van valami megoldás,
üdv -
nagyfejü
őstag
Az /etc/smb.conf vagy /etc/samba/smb.conf-ot kell szerkeszteni.
A [global] részbe:
security = user
guest account = nobody
A [megosztás] részbe pedig
browseable = Yes
guest ok = Yes
read only = NoPróbáltam a megadottak szerint a configot szerkeszteni , De nincs jogosultságom! ezt irja ki. Hogy tudok bejutni a conf. file ba???
üdv
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Linux mint alatt hogy tudom megosztani a mappákat otthoni DLNA rendszeren?
üdv
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Linuxban hol lehet kikapcsolni a hálózati megosztás jelszavas védelmét???
üdv
-
nagyfejü
őstag
válasz
nagyfejü #46456 üzenetére
Na valamit elqurtam. A media lejátszó már látta a megosztott mappákat a workgroup alatt csak jelszót kért. Most már nincsenek ott a mappák sem
Lehet hogy samba telepitéssel szurtam el? találtam a google ban eről egy irást és azt próbáltam. Hogy lehet visszaállitani?üdv
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy Linux alatt is be lehet normálisan állitani az otthoni hálózatot? Ugy hogy pl. a hálózatra kötött médiaplayer ne kérjen jelszavat a pc hez való csatlakozáskor?? Mert én megjártam a windows okkal , csak a win7 volt használható nálam!
Megpróbálkoznék a linux al , ha jol működne a saját hálózatom.üdv
-
nagyfejü
őstag
válasz
lev258 #40300 üzenetére
A pen ről bootolást meg tudom csinálni , mert a win is ugy megy. Ki szeretném próbálni a linuxot de nem akarom bekavarni a meglévő rendszert. Ezért lenne jó hogy a pen en van a linux rendszer és ha használni akarom csak bedugom és arrol bootolok.
De sajnos nem akar bootolni. -
nagyfejü
őstag
Hali!
Leirás alapján ezzel a programmal /Universal-USB-Installer-1.9.6.1/ elkészitettem egy pendrive ra a linuxmint-17.2-cinnamon-64bit verzióját, ami elméletileg futtatható lenne a pen ről!
De az uefis bios nem akar bebootolni. valamit rosszul csinálok??üdv
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Most ismerkedek a Linux Mint os. el! Az lenne a kérdés hogy a hálozaton megosztott mappákat látom a mediaboxon de mindig jelszót kér. Hogy és hol lehet kikapcsolni a jelszókérést??
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest