Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz s1999xx #65979 üzenetére

Debian ellen még egy: video codec.

Na jó, anno voltak keményen megjelenítéssel gondok, én is szívtam meg ATI-val meg fglrx-szel, de most már AMD APU-val is minden super, nem kell elfelejteni a va-api(vdpau) párost, különben már nincs annyira lemaradva mesa-val sem, igaz nekem talán testing repo-ból van az fenn a xorg-gal együtt, de a rollingok erősen fulladozva előzték csak be, amikor összehasonlítottam őket.

Azt képzeld el, mikor egy totál nokedli Win7-től szabadulna és karakteres telepítővel nekifog 5 éve Debian telepítésnek, ami már ott elakadt, hogy nem ismerte fel a hálókártyát.....na az sem 6 perces telepítés volt, mint egy mai desktop disztró SSD-re, bár a Debian most sem települ fel túl gyorsan.

A másik kedvencem az volt, amikor telepítés végén, következő install volt, kiírja, hogy nem települt a GRUB, aztán valahol írták, hogy a hibrid live-ból indítva nem rakja fel.......

Én ezért csípem a Debiant, nem adja könnyen magát! ;]

Egyszóval, amit tapasztaltál 12.04 idővonalán, az már azért sokat javult, ha valaki nem ismeri és nem a nonfree iso-t szedi le, kicsit ma is szív. ;)

Új hozzászólás Aktív témák