-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
Dave567 #25849 üzenetére
Nem haragszom, de milyen HD nem megy ki?
arra gondolsz, hogy optikai kimeneten nem megy át a hangsáv a DLNA, illetve külső forrásból?Természetesen optikán minden forrás hangja kimegy.
Scarton, csak a tv tuner hangja megy ki.Erre válaszoltál. Kifejtenéd pontosabban mire gondoltál?
-
Dave567
addikt
válasz
huncutka1029 #25801 üzenetére
Ha nem haragszól meg akkor ki javítanálak, hogy sajnos a HD az nem megy ki optikán, csak Hdmi-n de ez drágább mulatság, meg kevés is a magyar hd vàltozat.
-
válasz
huncutka1029 #25844 üzenetére
nem virágboltból vettem
-
berbatov2
senior tag
Ma hívtak, hogy megérkezett a tv, de sajna esélytelen odaérnem 17 óráig így a mai szuperkupa döntőt még a régi crt-n kell végigszenvednem, a jó kis hd adás helyett
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen minőségű ( kiterjesztésű ) free linuxot érdemes letölteni? 3D-t kitárgyaltátok az előző oldalakon, de 2D-ről kevesebb szó esett. Néhány példa egyazon linuxra ami közül választani kéne: 1080p_BluRay_DTS_x264 vagy
BD25.AVC.DTSHD vagy
Retail.BD25.AVC.HUN.DTS vagy
1080p.BluRay.Remux.AVC.DTS
Kb ennyi természetesen a teljesség igénye nélkül. -
huncutka1029
addikt
-
Sziasztok.
Vettem egy LG 42LA620S tv-ét.Az lenne a gondom hogy mkv 5.1 es filmet pendrivol lejátszva az optikai kimeneten csak sztereó hang jön ki,belehet valahol állítani hogy 5.1es hang jöjjön ki a tv optikai kimenetén?mivel azon keresztül van rákötve a házimozi erősítőre! Köszi
-
sbalu1
senior tag
válasz
huncutka1029 #25841 üzenetére
Köszönöm, valószínűleg megfogadom, jelenleg csupán annyi hiányosságot tapasztalok, hogy DLNA szerverről való mp4-es lejátszás esetén gyakran megakad a lejátszás töltögetés-cachingelés ürügyén.Érdekes módon ugyanekkor avi formátumot akadásmentesen simán viszi.A TV-nél pedig időnként hosszú másodpercekre le tud fagyni a smart zónában.Ha tudnám konkrétan, hogy ezeken javítanak, akkor frissítenék.
-
sbalu1
senior tag
Sziasztok!
Ellenőrzéskor kiírta a TV, hogy van frissebb firmware, mint ami a jelenlegi, de nem merem lefuttatni, mert nincs arról infó sajna, hogy mit takar ez a frissítés.Olvastam olyat is, hogy valakinek frissítés után meg elromlott valami ami odáig jól működött.Downgrade-elni meg ugye nem lehet.Mi a véleményetek erről? -
huncutka1029
addikt
-
kazmerr
aktív tag
válasz
LSL1337 #25837 üzenetére
Gyors válasz, de nem 100% pontos.
Az újakon van dedikált pc input a hdmi-k közül.Konkrét értéket nem találtam, de az LM-nél ennyi, és így lehet javítani:
"There are a couple of ways to cut input lag down to 31ms on the 42LM660, with our best solution being to label the necessary HDMI input as “PC” and then selecting the “ISF Expert1″ mode. This combination allows for this speedy response time, WITH full 4:4:4 chroma detail reproduction. Just be sure that [TruMotion], [Noise Reduction] and other features are disabled to avoid lag." -
LSL1337
őstag
input laggal mi a helyzet? PCrol es konzolrol is jatszgatnek 42la660on. most egy 4 eves LG FHDt nyuzok, esnagyon jo rajta az input lag. nemreg volt szerencsem egy samu 55es7000hez, es az valami szornyu volt ilyen teren. van valami osszefugges az atmero es a kesleltetes kozt? v ez mi nden tipusnal mas? koszi
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #25835 üzenetére
És én sem érzem jól magam!
Jó a 3d, én bírom, de olyan kitartóan folytatta a média a 3d ellenességet a mozi kapcsán, illetve olyan hatékonyan tolta/tolja az aktív gyártói tábor a passzív 3d ellenkampányát, és ugyanezt viszont a másik tábor, hogy mára a felhasználók fejében szitokszóvá korcsosult a technológia. Ha ma megkérdezek bárkit, laikusokat, regényeket tudnak mondani teljes inkompetenciával a hátuk mögött, hogy mik a 3d hátrányai, de egyet sem az előnyökből. A smart pedig ki sem tudott törni ebből a megítélésből tévén, ami valljuk be, tökéletesen érthető is.
-
-
törölt tag
Specifikáció szinten fogalmam sincs, egyébként szerintem semmiben, ha van butítás, az mesterséges. Alá pozicionálja az lg termékkategóriában, tehát valahonnan biztos vesz el.
Az okos rész nem tud elavulni, annyira rakat szar az összes platformon, hogy leálltam az egész témával teljesen. Több frissítést meg sem jelentetek már az alkalmazásomra, illetve LG-n már nem is jelenünk meg (kicsit emiatt is voltam eltűnve innen a topikból, ami nekem amúgy jó felhasználói feedback volt az egész témában). Jelen állapotában az okostévé mint koncepció halott. Majd ha lesz egy viszonylag egységes platform, ami legalább a középkategóriáig ér, használható, stb, akkor újragondolom az egészet, de momentán szolgáltatóként kiléptem az okostévé mögül, felhasználóként meg bele sem léptem soha. Megvárom mit hoz 2014. A 3d halott. A smart halott. A 4K ideje még nem jött el. Valamit ki kell találni a gyártóknak. -
-
kazmerr
aktív tag
válasz
huncutka1029 #25831 üzenetére
A hang nem gond, mert a pc csak erősítőre megy ki.
A kérdés az lett volna hogy két külön inputot tud-e így söszerakni, de akkor a válasz nem.
(De mondjuk ha 3d formátumra bekonvertálok a gépen 2 streamet, egyiket jobbra, másikat balra akkor ezzel elvileg még mehet.. Nah mindegy, ha egyszer lesz tuner kártáym, akkor lehet kipróbálom)Az MCI és a natív képfrissítés közötti különbséget vágom, és tudom hogy natívban csak 100hz-es.
Köszi az infókat. Jelentkezem a tapasztalatokkal
-
huncutka1029
addikt
válasz
kazmerr #25829 üzenetére
nem fog menni!
A dual play csak ugyanarról a forrásról ad képet, nem működik úgy hogy fele tv, fele pc..
és még a hangot is meg kellene oldani,
te lövöldözöl, asszony meg HUANANTOÁN DEL MARIÁT akarja nézni, érdekes lenne a hanghatás, és van egy kis áthallás is a képek között, ha nagy a kontraszt eltérés
kicsit olvass utána a dual play-nek.
ez nem egyenértékű a PIP-pel!Itt arról van szó, hogy az egyébként a konzolodon osztottan megjelenő képernyőt side by side, vagy top bottom (HALF OU) összefésüli váltottsoros képpé, mint a 3D tartalmat.
A másik érték a 400 Hz mci egy percig se gondold, hogy az 400Hz képfrissítésű panelt takar, legjobb esetben is csak 200Hz, de ebben a kategóriában általában 100Hz IPS panelek vannak.
BloodRay kolléga tudna erről pontosabbat mondani. -
huncutka1029
addikt
válasz
ZaXXoN #25828 üzenetére
nem rekódolnak azok semmit!
Csak hozzáférést adnak a hálózaton lévő eszközöknek a megosztott tartalomhoz.
A kodekeket meg nem frisdsíti az LG , csak a következő évi modellel.
Pl a flash player esete:
2011-es modellek: flash 9 és sehova tovább,
2012 es modellek. flash10 .....
2013-as modellek flash 11, innentől legalább direktben megy a youtube a böngészőből, és nem kell több alkalmazást futtatni, hopgy megnézz egy videót.Ami kodeket ismer a tv (divx, avi, h.264, mkv, azt véek mulva is tudja, ha jön újabb kódolás, azt nem fogod tudni megnézni.
Tehát, ha itt tartasz, akkor veszel egy mediaplayert, vagy HTPC-t
-
kazmerr
aktív tag
válasz
#20844032 #25827 üzenetére
Igen, ezt olvastam, emiatt is jöt nagyon jól az LM660-as tipp, és erről van is pár teszt ami 2012 évvégi megvilágításban nagyon jól pontozza a színhelyességet. az LM620 se került ki a kalapból. De lassan az LA ki fog csúszni, mert mert inkább azt látom hogy technikai előrelépés nincs benne a smarton kívül az meg nekem absz szükségtelen.
Amit nem tudok hogy az 660 és a 620 között PC-s szempontból milyen különbségek vannak. Az MCI vágom mi két kép közé még beinterpolálnak pár képkockát hogy simább legyen az átmenet, de ez 3d-ben jól jön, ezzel is csökken a kép szétesése. De ezen kívül mi tér még el? Az is jó ha linkeket dobsz, önjáró vagyok, csak nem találok sehol olyan oldalakat amik az előző tv-m megvételekor megvoltak, és részletes infót adtak.
Igen tudom hogy feles vízszintes felbontásban nem élmény pc-zni, de ha a domináns nöstény tv-zni akar és nekem dolgoznom kell, akkor jól jöhet.
-
ZaXXoN
tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de jól értem, hogy az itt beszélt DLNA szerverek nem DLNA renderek is egyben, azaz nem tudja a tv megmondani, hogy mit kér, és akkor izzik a PC, de rekódolja neki, ahogyan a TV várja?
Ez esetben viszont az a kérdésem, hogy mennyire firssítgetik a codec-eket a TV-ben? Azzal kell esetleg számolni, hogy 2 év múlva már nem mennek a letöltött filmek, és új tv kell, vagy vesz az ember HTPC-t és már csak megjelenítőnek használja a tv-t?
-
törölt tag
-
kazmerr
aktív tag
Köszi!
Mondjuk ha árban ennyi a különbség és 400Hz-es, akkor még bele is fér, de felveszem a listára.
Plusz még két kérdés.
A dual play megy különböző forrásokkal is?
Tehát egyiken megy mondjuk a tv, másikon a számítógép?A panel ugyanaz az LA és LM szériában ugye?
(Ezekre bármennyire keresem nem találom sehol a választ) -
kazmerr
aktív tag
Köszi!
A képmegjelenítési minőségben ugye nem jobb az LA?
Ez alapján a színhelyessége elég jó:
http://www.avforums.com/reviews/LG-LM660-LM660T-32LM660T-42LM660T-47LM660T-55LM660T-32LM660-47LM660-42LM660-55LM660-Cinema-3D-Full-HD-LED-LCD-TV-Review_315/Review.htmlEz mennyire jó ár érte?
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/LG-42-LM660S-3D-LED-telev%C3%ADzi%C3%B3,103952,459023,719570.html?langId=-19&etcc_med=STC_CC_ATTR_VALUE_ar_osszehasonlito&etcc_acy=--&etcc_plc=--&etcc_par=Arukereso&etcc_cmp=altalanos_termekek&etcc_grp=AK&etcc_key=--&etcc_ctv=1091334&etcc_mty=PRICEAz LA620-as is képben van, csak nem tudom hol van a a határ ami már felesleges plusz amit nem használnék ki. Egyedül a dual view ami vonzó még, de ott gondolom van 2 plusz szemüveg ahol nem eltérő a polaritás, hanem egyfomra a két szemüveglencsén.
-
kazmerr
aktív tag
Sziasztok, másik fórumban nem kaptam választ, hátha nálatok szerencsével járok
Egy lassan 6 éves LG 37LC51-ről váltanék. (Akkor is a fórumról kaptam a tippet utólag is köszi)
Leginkább monitorként működne, tv-t nagyon ritkán nézek (akkor t-home set-top boxon keresztűl). Szeretném 3d filmre/játékra használni, és szeretném ha a kijelző maga jó minőségű lenne. Smart tv nem érdekel, se más hókuszpókusz.
Ár kb 175k, de ha megéri 200 is belefér.Amennyire értek hozzá, ezeket találtam:
LG 42LA615S
LG 42LA620S
LG 42LM620S
Méretben nem kell nagyobb, de a 37-ről váltanék felfeléKözben bejött az is hogy a
LG 42LA660S-nak már 400Hz-es az MCI-je. Ez gondolom 3d-ben is érezhető javulást hoz nem?Tudtok valami tuti vételt ajánlani? Anno az LC51-es is egy magas felszereltségű és tudású tv lebutított változata volt, se digit tuner, se hdd nem volt benne, elenben akkoriban az árkategóriájában új és jó volt a kijelzője. Valami ilyesmit keresek most is.
Láttam aktív 3d-t, és sajnos látom a képvillogást, így csak a passzív jöhet szóba (ezért is LG-t néztem)
Előre is köszi a tanácsokat. -
LSL1337
őstag
Esetleg Miracast-el vagy WiDi-s Cast-el valakinek van tapasztalata 2013-as modelleken?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
huncutka1029 #25817 üzenetére
Ok, kösz, majd megnézem.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
huncutka1029 #25815 üzenetére
Nem lehet vmi programmal "átfésülni" a filmet?
Mert gondolom a tv-nek sem tesz jót a sok ki-be kapcsolás.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zirowe #25814 üzenetére
Szia,
nekem is csinál ilyet időnként,
valószínűleg a film kódolási hibája miatt van,(főleg ha mindig ugyanott csinálja) a tv saját "tepsiépsége" érdekében kikapcsol, ha nem teszik neki valami.
Vagy túl nagy a bitráta, vagy hasonló hiba van a filmben.
Másik verziót kell venni a filmből. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 2010ben vásárolt 32ld550-el lenne egy kis gondom.
Aktív az usb divx lejátszás.
Mostanában elkezdte azt játszani, hogy ha nézek egy filmet, akkor egy idő után kikapcsol, majd vissza.
Ha ezután hagyom simán bekapcsolva, nem történik semmi, de ha újra elkezdem nézni a filmet és ugyanoda érek, akkor megint kikapcsol és vissza.
Egy filmben akár többször is, áttekerve nincs gond, meg van olyan film, ahol egyáltalán nincs ilyen gond.
Különböző pendriveokkal tesztelve, tv-n a legfrissebb fw.
Mi lehet a baja?Az a különös, hogy egy időben a családban lévő másik ld550es (60ld550, ugyanaz az fw) is csinálta, akkoriban vmit állítgattam a service menüben, aztán az azóta se csinálta egyszer se.
A 32esnek a service menüjébe amióta bekapcsoltam az usb divxet, 2010 óta nem nyúltam, de most meg is néztem, és semmit nem találok elállítva. -
törölt tag
Rég jártam erre. Megfordultam ma a csepeli auchanban, 42lm620-at láttam 159900-ért. Az elég jó ár nem-szürkeimportos tévéért.
-
joco52
tag
válasz
huncutka1029 #25807 üzenetére
A simplink mindegyiken működik nekem is,a HDMI1-en jön ki a digitális hang,ha az ARC-ét bekapcsolod,nem?
Az Audio Return Channel HDMI 1.4 lehetővé teszi, hogy a TV-n keresztül egyetlen HDMI-kábel, küldje ki a digitális audiót. PL:házi mozi erősítőjébe. -
BloodRay
veterán
válasz
huncutka1029 #25807 üzenetére
Én nem úgy tapasztaltam, hogy csak az egyes hdmi-n működne. Hol írtak ilyet?
-
Plero
aktív tag
Sziasztok.
Erről LG 42LA6130-ről mi a véleményetek?
Semmi extrára nincs szükség csak egy "normál" TV néha film nézés.
Kb.:150eFt lenne rá.
-
huncutka1029
addikt
válasz
kmarci25 #25803 üzenetére
a simplink csak a HDMI1-el működik,
én nem használok mediaplayert, csak tudom, hogy ezt a tipust mindenki csak dícséri, most gondolkozom hogy beszezek egyet.
Így gykorlatban nem használom a simplinket sem. Csak az elvi megoldást írtam le, ha támogatja,
akkor így működik:A SIMPLINK használata
A SIMPLINK funkció segítségével különböző multimédiás eszközöket
vezérelhet és kezelhet csak a TV távirányítójával a SIMPLINK menün keresztül.
1 Csatlakoztassa a TV HDMI IN terminálját és a SIMPLINK eszköz HDMI kimeneti
terminálját HDMI-kábel segítségével. SIMPLINK funkcióval rendelkező
házimozi-egységek esetében csatlakoztassa a HDMI terminálokat a fentiek
szerint, és csatlakoztassa optikai kábel segítségével a TV Opt. dig. audiokimenet
csatlakozóját a SIMPLINK eszköz Opt. dig. audiobemenet csatlakozójához.
2 Válassza ki a HOME ➾ SIMPLINK menüpontot. Megjelenik a SIMPLINK menü
ablaka.
3 Válassza ki a SIMPLINK beállítása opciót a SIMPLINK menüablakban.
Megjelenik a SIMPLINK beállítási ablaka.
4 Állítsa a SIMPLINK funkciót Be állapotra a SIMPLINK beállítási ablakban.
5 Zárja be a SIMPLINK beállítási ablakát.
6 Válassza ki a vezérelni kívánt eszközt a HOME ➾ SIMPLINK menüpont alattEz a funkció csak SIMPLINK logóval rendelkező eszközökön
használható.
Ellenőrizze, a külső eszközön látható-e a SIMPLINK embléma.
A SIMPLINK funkció használatához nagy sebességű HDMIⓇ-kábel
szükséges (hozzáadott CEC (Consumer Electronics Control) funkcióval).
A nagy sebességű HDMIⓇ-kábeleken a 13. tű az eszközök közötti
információcserét szolgálja.
Kapcsolja be vagy válassza ki egy adott, házimozi funkciókkal ellátott
eszköz médiáját, hogy láthassa, ahogyan a hangsugárzó átkapcsol
Házimozi hangsugárzóra.
Csatlakoztassa a (külön beszerezhető) optikai kábellel a Házimozi
hangsugárzóval való használathoz.
Ha külső bemenetre vált, a SIMPLINK-kel működő eszköz leáll.
A harmadik féltől származó, HDMI-CEC funkciókkal rendelkező eszközök
használata meghibásodást okozhat. -
StSanya
senior tag
válasz
LSL1337 #25795 üzenetére
Bocs, most ellenőriztem, lett DTS-el "szerelt" mkv-m, s igen, átmegy optikain, a filmet USB-ről játszva, az erőlködöm szépen ki is jelzi, hogy DTS...
DD átmegy DLNA-n is, ezt már szerintem írtam is, a DTS viszont eddig nekem nem (serviio a kliens, nem támogatott fájltípust ír a TV), igaz nem is erőltettem...
-
kmarci25
veterán
válasz
huncutka1029 #25802 üzenetére
Neked egreat r6s-sel működik a simplink hdmi1-es porton? Nekem nem megy, de eddig eszembe sem jutott, hogy az lehet a baj, hogy hdmi 2-n van. (hdmi1-en a t-s stb van, azzal nem megy a simplink.) Hogy váltasz a két irányított eszköz (tv-mediaplayer) között?
-
huncutka1029
addikt
viszi bizony,
van rajta analóg stereo hangkimenet, ha a hangfaladon van rca/ jack bemenet jó lesz hozzá.
illetve optikai kimenete is van, ha van a hangfaladon optikai bemenet.
ha hangfal nélkül szeretnéd, akkor a HDMi-n keresztül átviszi a hangot a tévére.
Ha a HDMI 1 portra dugod, akkor elvben a simplink segítségével a tv távpiszkájával tudod távirányítani a playert is.Ha nem akarsz DTS-t, akkor egy RCA /jack átalakítóval a hangfalaidat a tévé füles kimenetére is akaszthatod, és minden forrás hangja azon jön majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest