Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsek18
senior tag
LEGO BrickLink Series 5 final designs showcased early
május 1. lesz a bemutató
júni 10. az előrendelés -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Xboxone40 #88391 üzenetére
A végeredmény nem lett rossz ahogy írtam is, de nincs hova tenni. Fekete nagy felületek, mindehol kiálló, leeső, lepottyanó alkatrészek, vitrin nélkül egy porfogó, abban tartani meg vétek mert kiállítva mutat jól, ezért adtam el az Eifel tornyot is, mert lehetetlen volt portalanítani.
-
Xboxone40
csendes tag
A Megye berendelve itthonról, ha már mind meg van, de így is húzós kettő ajándékkal. Veszett már el több is 🙂
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a Barad-dúr. Nem akarok senkit megbántani, szóval előre bocsátom, hogy ez kizárólag csakis az én szubjektív véleményem a készletről. Nem láttam róla sem építési videókat sem véleményeket. A megítélésében feltehetően az is közrejátszik, hogy ömlesztetten érkezett, teljes szortírozást igényelt, ráadásul az építés során kiderült hogy bár nem fontos alkatrészek de kb 30-50db kis mütyűr hiányzott.
Bár az alsó szint építése még tetszett aztán a rengeteg apró alkatrész miatt amiből szinte áll az egész egy rémálom lett számomra az építése. Azt hittem soha nem készülök el vele és bár van egy két jó megoldása ettől függetlenül életem legrosszabb, legunalmasabb építési élménye volt, ami szinte teljesen kiábrándított a Legóból és a legózásból.
Hatalmas és impozáns darab lett a végére ami szinte alig mozdítható, hozzáérek és már potyognak le róla a diszítő elemek. Sehova nem fér el, nehéz és instabil építmény, szóval egy teljesen felesleges túlzásnak találom. Egyszerűen nem tudok jókat írni róla már teszem is fel a hirdetést hogy eladó.
-
HUN_Sector
őstag
Szfvár balatoni úti interspar. Van 5 dobozzal
2990-ért meg van obi van, st walker, bo-katan lego újság -
LÁZ
Topikgazda
-
apholyon
aktív tag
válasz
gaga33 #88379 üzenetére
Gratula hozzá!
Más:
Euronics: ritkán vásárolok ott, de már 10+ rendelésem volt, ránéztem erre a hűségkártyára, nem volt aktiválva... Egy kattintás, na mindegy, most készülök úgyis nagyobb tételt rendelni...
Lidl: Hozzánk is beértek a figurák, de elég érdekes: volt összesen 20-30 doboz, azokban összesen max 6-7 féle figura... Nyilván nem a felkapottabbak... Az létezik, hogy már a raktárban kiválogatják? -
gaga33
tag
Van itt megye GWP-vel [link] Ez mondjuk még így is drága de van így a GWP ára erősen esni fog
Nem sok egyediséget mutat pár 100 forintból összerakható, a figurák is szinte 100%-ig ha eltekintünk az arcnyomattól.
Kizárólag a 10354 A Gyűrűk Ura: A Megy április 2. és 8. között (vagy a készlet erejéig) ez a limitált kiadású ajándék vásárlással 181 darabot és két egyedi minifigurát tartalmaz. Jó kezdet, talán egyetértesz – és ami a legfontosabb, még soha nem láttuk Sméagolt vagy Déagolt minifigura formájában, úgyhogy kezdjük azzal, hogy megnézzük őket.
Mindketten korábban látott, bár nem feltétlenül gyakori darabokat használnak – kivéve az arcukat, amelyek egyediek ebben a készletben, és mindkettő kettős kifejezéssel rendelkezik. A Sméagol a hobbitoknál ma már megszokott kettős formázott lábak felhasználásával készül. A törzsét korábban Argus Filch-en láthattuk használni Harry Potter és a haj, amit Igor Karkaroffon láttunk. Az arc jól megragadja a karaktert kedves és gonosz kifejezéseivel. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #88373 üzenetére
Ez most akkor miez?
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector #88352 üzenetére
Nálunk a Lidl-ben egyáltalán nincs ilyesmi, legalábbis eddig nem volt, de FB-on jött szembe velem egy poszt reggel, hogy egy srác 6-8 darabot vett belőle... Még mindig kicsinyesnek és szánalmasnak tartom ezt...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Neurotoxin #88369 üzenetére
Valószínűleg igen
-
HUN_Sector
őstag
válasz
RapaNui1 #88362 üzenetére
Egy gyors összecsapás volt a Kamino-n vagy hol. Egy tengerbolygó, ott nevelte Jango Bobát és ő adta a dns mintát a klónokhoz. 2X év távlatából nem minősül spoilernek, hogy Obi wan a nyomozása miatt ide vetődik (most hogy a Padme elleni merényletkísérlet után), s Jango megpróbálja eltenni láb alól.
-
gaga33
tag
Jó áron: [link]
-
RapaNui1
aktív tag
Az odáig megvan hogy SW, az is hogy ez volt Boba fett és Jango hajója, csak az nem jött át hogy ki az a gyerek, illetve abban még segítsetek hogy ebben a formában melyik filmben vagy sorozatban volt látható?
tPedro: Pedig ott van az gyanítom 1x1x1-es kockák formájában
Llew: Valóban
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
HUN_Sector #88359 üzenetére
majd meglátod, ha még szivárog a data
• Includes 2970 pieces
• Minifigures: Jango Fett, Boba Fett
• US $299.99 - DE/FR €299.99 - UK £TBA • Release: MAY 1ST 2025 -
LÁZ
Topikgazda
gyanitom méj de forszra
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Zotyipotyi #88350 üzenetére
Soha nem tudni kikor van a legjobb ár
Volt edigitalos 175000 ft-os is, amire azt mondtam hogy á, nem kell. Most meg vinnék mint gyöngytyúk a taknyot.
Más: Lidlben sikerrel járt valaki beastmaster ügyileg?
Reggel én igen. De délután én is már mindenhol leszkennelt dobozokat találtam. -
Zotyipotyi
tag
válasz
HUN_Sector #88348 üzenetére
Volt az itt olcsóbb is nem olyan rég: [link]
-
czanga
őstag
válasz
HUN_Sector #88348 üzenetére
Uhh a UCS Falcon az borzasztó jó ennyiért. Anno azt hiszem a MALL.hu-s akcióban 167-ért vettem és már annak is borzasztóan örültem.
Mi ez az ajándékpont dolog?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Zotyipotyi #88346 üzenetére
254-ért remek ár a nagy falcon
Én a sarlacc vermet húztam be, volt még ajándékpontom. Köszi a megosztást
-
Zotyipotyi
tag
Euronicsban megint van pár Lego jó áron. Pl. Sián 113e Ft.
Plusz 15000 Ft-os vásárlás felett jár 30690-es húsvéti polybag is ajándékba -
válasz
Thodeus #88344 üzenetére
A FOMO effektus mindig nagy egyesekben.
Ez nem csak a LEGO-nál van meg, szerintem rengeteg az impulzus vásárló. Én pl pár éve mikor elkezdtem tolni a lego vonalat, akkor költöttem rendesen, mert a fizetésemhez képest olcsók voltak a készletek. Most is megengedhetném magamnak, de amilyen árak röpködnek durván megválogatom, hogy mi az amit beszerzek. /bizonyos szint felett nem vagyok hajlandó fizetni, lásd most pl a Zsáklakos témát/ Ha olyan áron lenne a lego, mint 4-5 évvel ezelőtt, akkor valszín a kerti kisházam is tele lenne már..
-
Thodeus
aktív tag
-
RapaNui1
aktív tag
Ahogy nézem elfogyott a Lego oldalán a promo készlet. Érdekes mert ha április 08-ig illetve a készlet erejéig tervezték a forgalmazását akkor mennyit gyárthattak ha az első napot sem bírta ki? Vicc.
És ez a baj Thodeus, hogy nem miattam drága egy ilyen szett hanem mostblesz igazán drága a Lego miatt. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya #88339 üzenetére
Ez már megítélés kérdése... de szerintem is több az értelme, nyilván.
Viszont most fordítsd meg: ha egy nagy várat építenél akkor biztos nem 1000db 1x1 begyűjtésével kezdenéd. Ez sem optimális szerintem olyan mértékben.@balint82
Sűrűn fogy el épp akkor mikor jön a következő gwp/akció. Sokszor úgy is, hogy előtte 1 nappal tűnik el, szóval még arra sen lehet fogni, hogy az új akció miatt fogy el hirtelen a régebbi gwp. Okosan ki vannak ezek a mennyiségek számolva szvsz. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Dilikutya #88339 üzenetére
Ha sikerül vele elkészülnöm írok pár sort képekkel az egészről. Úgy néz ki, hogy bár az építési élmény nem a legjobb a torony tartogat még meglepetéseket és a felső része majd a végén jobb lesz mint a közepe, de lehet hogy túltesz még az alján is.
Most már látszik hogy a középső szekció sikerült a legrosszabbul és a legunalmasabbra.
Egy biztos, hogy építési élmény tekintetében ez nálam benne van a legrosszabb top ötben, sőt sajnos nem emlékszem, hogy utoljára melyik szett volt az aminél ennyire feltűnően idegesített volna maga az építés, de ezt félreteve lesznek azért jó dolgai is a toronynak ha elkészül és inkább majd ezeket szeretném kiemelni. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Thodeus #88338 üzenetére
Valójában ha megtartanám a vásárolt készleteket akkor nem is izgatna ez az optimalizációs dolog, de mivel én szinte mindent tovább adok, így nem mindegy hogy mennyire jön ki a végösszeg, hisz továbbadni is úgy szeretném hogy én se bukjak rajt sokat és a vevő is jól járjon. Most ilyen a piac és kész, nincs nagy kereslet, de kínálat azért akad szóval tudom én is hogy nem mindig lehet annyiért eladni valamit mint szeretné, vagy tervezte az ember. Egyebként nem vettem magamra amit írtal csak válaszoltam rá, remélem azért nincs harag. Egyébként aki itt naponta olvassa a fórumot kb tudja hogy igen én szeretem optimalizálni a vásárlásaimat legalább is mostanában, de eladáskor is tisztában vagyok azzal hogy mit és mennyiért tudok eladni ezzel le is zárom ezt nem görgetem tovább.
-
Thodeus
aktív tag
válasz
RapaNui1 #88335 üzenetére
Nem mondtam, hogy add olcsóbban, én arra reflektáltam, hogy kommentedben úgy adod át mintha kvázi személyed elleni sértés lenne, ha valaki meg olcsóbban adja és ezáltal te lassabban vagy nem éred el azt az értékhatárt amivel ki akartál jönni a dologból.
"Harmadszor aki nem.akarja optimalizálni a vásárlási költségeit annak valami baj van a fejében"
Mint, ahogy aki másodkézből akarja megvenni is optimalizálni akar. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Thodeus #88329 üzenetére
Először is a Lego oldaláról csak így lehet értelmes áron vásárolni és ezt a Lego is jól tudja máskülönben mi értelme a gwp szetteknek, pontoknak, pontokért beváltható ajándék termékeknek stb. Ha ez nem lenne senki sem vásárolna tőlük, legalább is józan gondolkodású ember biztosan nem, legalább is ezt gondolom és remélem nem vagyok ezzel egyedül.
Másodjára ha már vásárolok, megveszem a túlárazott terméket, veszem a fáradtságot meghirdetem becsomagokom, feladom stb, miért adjam sokkal olcsóbban mint mások, egyszerűen nem fűződik hozzá érdekem, ettől függetlenül szerintem én személy szerint nem szoktam elrugaszkodott áron árulni ezeket a dolgokat.
Harmadszor aki nem.akarja optimalizálni a vásárlási költségeit annak valami baj van a fejében, sokszor azt látom hogy akinek több van a zsebében még jobban megfogja a pénzt és meggondolja mikor és mire költ, mint akinek kevesebb, sőt saját tapasztalat alapján azok az emberek akarnak pofátlanul alkudozni akik végképp megtehetnék azt hogy megvesznek valamit teljes áron, szóval igen és józan paraszti ésszel a vásárlásaim optimalizálására törekszem és erre igyekszem megragadni minden lehetőséget a törvényes kereteken belül. -
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #88333 üzenetére
Múltkor valaki írta a Creator várat is, én (valószínűleg hülye módon) ilyeneket is szoktam nézni, pl. abból azért voltam úgy, hogy inkább veszek más elemeket, mint 2-3-4 várat... bár szinte mindig jobb a készlet db/ár aránya, főleg ilyen jó értékű készletnél, de ha elemszinten is megnézem akkor már nem volt annyira tetszetős - nekem (és inkább vettem drágább és semmit nem érő külön elemeket.
)
Így néztek ki a Creator vár legnagyobb elemszámú elemei. Elég sok az 1x1-es. Ha 3-5db várra nézem akkor 750-1300db 1x1 elemről van szó és utána jönnek még 2x1-esek.
-
RapaNui1
aktív tag
Na most megszámoltam a Barad dúrban 194db 1x1x1-es elem van valamint 124db 1x1x1-es ferde tető elem és ha összeadnám akkor szerintem a készlet 75 százalékát tennék ki az 1x1-es 1x2-es, illetve a nagyon apró építő kockák. Hát ezért olyan lassan lehet ezt megépíteni mert a darabszámhoz képest apró elemek seregéből áll össze és nem.lehet vele haladni. Építeném de ez engem már megint inkább idegesít, szóval nem is bánom a Zsáklakot.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Derron #88315 üzenetére
Boltban osztogatnak ilyen nagyobb kuponfüzetet, a többség mindenhova jó, a játék és a Lego csak Interspar. Ezek a kuponok nem szoktak az appban megjelenni.
Más kérdés, hogy a szolnoki Interspar pl. még kb. abban az állapotában van, ami az őszi kuponozás után maradt, az karácsonyra se volt rendesen feltöltve. De alkalmanként találni 50%-os cuccokat eldugottan. -
Neurotoxin
őstag
válasz
RapaNui1 #88328 üzenetére
Így már kicsit értem, de ez nekem továbbra is csak spekuláció. Az imént ránéztem ebéd közben, hogy hogyan mennek perpillanat Smeagolék az eBay-en (csak puszta kíváncsiságból mert egyébként engem hidegen hagy), átszámolva kb 31-33k (USA).
Egyébként milyen pitiáner dolog, hogy elfogy a nyuszis Gwp.....gyermeknapra sokan örültek volna biztosan neki
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Neurotoxin #88323 üzenetére
Én olyan 25-30 körül számoltam Sméagolékkal, aztán a pontjaimon vett micro space gwp 15k, a pici nyulas 5k és maradt még kb 3500ft értékben ponton azt is beváltottam volna. Na most 25+15+5+3500+ ingyenes szállítás és ha lett volna 2200 dupla vip pont, ha így számolunk kijött volna kb 50 ezerrel kevesebbre ami 60 ezres vételi árat jelentett volna. Na így már talán megérte volna, de úgy hogy ugrott a dupla vip, a nyuszis gwp, illetve hogy nálunk nem érnek rá kivárni az emberek a vevőt hanem ha felteszed 30-ra Sméagolt akkor a másik már 25-re a harmadik meg már 20-ra és mindig van akinek semmi nem elég drága képes akár 10 ért is eladni csakhogy annyival is csökkentse a költségeit, és tőle vogyék el előbb ne tőled, vahy akár kibaszásból is, na így már valóban nem éri meg és nem is vettem meg. Amúgy a Lego tudja hogyan lehet potenciális vevőket veszíteni mert nekik aztán sokba került volna az a nyuszis gwp meg a dupla pontok a Zsáklakért.
-
sb
veterán
Én ki vagyok békülve a spec, nagyobb elemekkel is már, de leginkább ez a konkrét modellekre kellene, hogy igaz legyen. City - kitalált - formákra szvsz felesleges sok esetben. Vonat, repülőre pl. nekem bejött az, hogy épített orral dolgoznak, de pl. 2-3 féle hozzáillő - és minőségileg nehezen helyettesíthető - szélvédő készül hozzá. Esetleg az orrhoz is készül vmi új, de univerzálisabb elem.
Anno szét is néztem mikor a most (ki)futó City gyorsvonat orrát behozták, hogy erre biztosan lenne igényesebb brick-built megoldás vágott slope elemekből... de meglepően kevés általános alkatrészt találtam a 2-3 studos lejtős/vágott elemekből. Az 1 studosból van egy rakás fajta.
Mondjuk manapság az oldal-studos építéssel és sok kis slope/curved plate elemmel elég sok minden megoldható, de ez érdekes hiányosság és sztem jó lehetőség lenne új elemekre. -
sb
veterán
válasz
nyul105 #88321 üzenetére
Ugyan, ki nem tudja követni, hogy a napok óta tartó - szelektív, csak bizonyos készletekre járó - 2x VIP pont közé amúgy meg pont mától bekerült a Rivendell és a Bara-dur is?!
Ellentétben az új készlettel ami mellett ott virít a banner.@Neurotoxin
Nem tudom hol tarthat, de tippre az előző LOTR gwp sem hiszem, hogy olcsó lett. Itt inkább az érthetetlen, hogy erre van kereslet ilyen áron. Úgy, hogy a Lego összesen 1-2db spec alkatrészre - és rohadt rövid ideig tartó elérhetőségre - húzza fel az egészet.
Ránézve erre a gwp-re is... hát nem tudom mi érhet rajta 20-30k-t. Még nagyon spec elemet se látok, gondolom a figurák lesznek azok... -
Neurotoxin
őstag
válasz
RapaNui1 #88309 üzenetére
Már a múltkor is tárgyaltuk, de tényleg érnek annyit a Gwp-k és a pontok (közvetlenül SAH-ról vásárolni), mintsem beszerezni kicsit később a készletet egyéb forgalmazótól, (sokkal) nyomottabb áron? Ha eladod a Gwp-t (az meg idő kérdése és elfogy, aztán páran a világ összes pénzéért árulják), úgy még talán értem, egyébiránt nem tudom, hogy miért éri meg ennyit bosszankodni rajta és vesződni vele.
-
HUN_Sector
őstag
Sméagolék kettő eladás alapján 25000ft-os áron nyitottak. Az újabb hirdetők már 21-60000-ig árazzák a portékát.
Jó eséllyel 30-35 körül fog beállni a gwp ára -
Pötyi
őstag
válasz
Gizmo86 #88310 üzenetére
"Jaaa, az a Dupla hűségpontok az nem arra vonatkozik, amit a képernyőn látsz! Azt csak úgy kiírtuk a honlapra, hogy ilyen akciónk is van. De azt csak te - a vásárló - gondoltad bele, hogy arra a készletre is vonatkozik, amit éppen nézel, ahol megjelenik a felirat!"
Beküldeném a Fogyasztóvédelemnek, hogy mit gondolnak egy ilyen vicces beugratásról...
-
RapaNui1
aktív tag
Igen ez már gyomorforgató
-
-
RapaNui1
aktív tag
Na ezzel el is dőlt a Zsáklak sorsa. A Lego kisstílűsége nem ismer határokat. Azt a kis nyuszis gwp-t kivették a keretből bár talán a dupla VIP pontok maradtak. Okosak mert így folytonos vásárlásra ösztönöznek mint a boltokban a pontgyűjtő kártyák, vagy mint az Alza plus és társaik. Hát nekem egyik sincs, és bár beváltottam a korábbi pontjaim a micro space vasútra el tudom engedni mindegyiket. Majd egyszer veszek egy bontott készletet ez meg most maradjon meg nekik.
-
nyul105
senior tag
válasz
HUN_Sector #88307 üzenetére
pedig elmult àprilis 1...
(unexpected journey, -gathering trilogia uj tagja) -
HUN_Sector
őstag
Nem engedi kosárba rakni a megyét. An unexpected error…
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Diesel38 #88301 üzenetére
Abban a formában ahogy eddig toltam igen, sőt végre elinzéződött a jófogáson is a felhasználói adatlapom, így oda is teszem fel minden meglévő készletem és megválok szinte mindentől. Ezen a Riwendell, Barad dúr kettősön agyalok nagyon, illetve azon hogy megvegyem-e hozzá a Zsáklakot de majd meglátjuk.
-
Dilikutya
félisten
A Sparban is kupont osztogatnak, Intersparban 30% lesz csütörtöktől Legora
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest