- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
- Egy 2,4 milliárd dolláros Alphawave-üzlettel erősített a Qualcomm
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Dilikutya #89427 üzenetére
Én a fehér bobával voltam így, bekerülési árakon adtam el a könyveket amiben voltak, most meg 4 év elteltével négyszer annyit ér.
Amin meglepődtem, hogy a clone special forces commander a 13-as yoda chronicles könyvből még mindig kapható és hogy nem lett drága. Az nagyon szép figura -
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector #89426 üzenetére
Mondjuk a fehér Vader-ért egy lyukas garast nem adnék.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Dilikutya #89425 üzenetére
Van aminél jól meg lehet jósolni.
Ha egy karakter badass, mint a ren lovagok, keresett világelső IP-hez tartozik, mint a fortnite, bevált, mint a karib-tenger kalózai, vagy olyan, amit tutira nem adnak ki mostanában (fehér vader), azok meg fognak szaladni. Vagy moderáltan, vagy mocskosul. -
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector #89421 üzenetére
De azt előre nem lehet tudni, mi lesz értékes figura. 2003-ban gondolta valaki, hogy a Cloud City-ből Boba Fett 1 milliót fog érni? Úgy, hogy 1000 Ft-os Boba Fett is van, és ezek között csak apró különbségek vannak.
-
kbalage2
aktív tag
-
-
HUN_Sector
őstag
Mindig a figurák dobják meg a készlet árát. Thrawn, Ahsoka, de még nexo knightsban és ninjagoban is sok értékes figura került kiadásra.
Érdekesség, a drágulás hektikus nem lineáris: 3 éve adtam el pl a ninjago kígyóimat. Egyben nem kellett 40-ért senkinek, darabonként 65-ért ment el. Most màr kb 100 lenne. De előtte sokat pangott az ár
-
Crus
őstag
válasz
apholyon #89418 üzenetére
Szvsz ez annyira rendben levő készlet, hogy a helyhiány orvoslása miatt el kell cserélni/adni kevésbé ütős készletet, hogy ennek feltétlenül legyen hely.
Persze kinek a pap, kinek a pap gigabites LAN-ja...
Nagyon drága? Igen, mert 4056 db-os készlet, de ha Lego témában nézed, akkor ez így egy 35 Ft/db.-os készlet, ami abszolút nem durvulás! 14 db. fig elég kellemes szvsz :-)
-
apholyon
aktív tag
válasz
apholyon #89418 üzenetére
Annyit hozzáfűznék, hogy videót/ review-t még egyikről sem láttam, de tervezem ma pótolni... Aztán lehet, hogy változik valami, ki tudja?
(Bár mindenki kivan az áraktól és tudom, hogy ezek nagyobb darabszámos szettek, ettől függetlenül én nehezen költök ennyit egyben Legora. Befektetésnek nem veszek, ahhoz a témához csak annyit fűznék hozzá, hogy persze, aki szereti csinálja, de szigorúan gazdasági szempontból nézve egyáltalán nem megérős, hiszen a ráfordított idő és a hozam aránya nem túl jó. Rengeteg más tevékenységgel / munkával, vagy akár más befektetéssel jobban jár az ember... Bár ebbe inkább bele se menjünk, nagyon off).
-
apholyon
aktív tag
Nem azt mondom, hogy nem tetszik, sőt, kifejezetten bejön az épület díszítése, meg a vámpír sírja (én is csináltam hasonlót anno). Ugyanakkor korlátozott a helyem és a "spooky" témán kívül semmibe nem illik bele, oda meg túl drága. Ráadásul azért én összességében nem vagyok annyira elájulva tőle, mint a legtöbb ember, ahhoz képest meg nagyon drága. A figurák is vegyes érzéseket keltenek, a Tortuga figurái meg kifejezetten csalódást okoznak. Minden esetre a Tortugas videót még megnézem. A gombásat rettentően sajnálom, hogy ilyen drága lett, de még agyalok rajta... Úgy voltam vele, hogy fix vétel lesz, de már rezeg...
-
Crus
őstag
Ha most bejönne a "bolondok adója" (lottó), akkor sem vennék meg anno 50-100 ezres készletett 5-7x áron. Persze ez én vagyok mindenféle hülye elvvel, de van egy rakás ember, aki meg az árát nem is nézi, csak kell és tegnapra legyen itt. Ezek az elborult nepper árak nekik szólnak, meg esetleg azoknak, akik tényleg nagyon hc fanok és lemaradtak.
Viszont a Legónak szerintem az nem érdeke, hogy ezektől vegyék meg sokszoros áron... nekik az az érdekük, hogy tőlük vegyék meg, de azzal, hogy nem adnak ki újra egy 10 éves készletet, azzal csak a neppereket erősítik.
31167 új Haunted House kapcsán abszolút veled értek egyet. Nem vagyok tőle hasra esve kicsit sem. Spooky téma miatt majd jöhet, de dettó az a 20-24k körüli áron.
-
balint82
senior tag
Azért 5-10 db figurából is össze tud jönni a 2 Misi
Nyilván nem erről van szó most itt.
Egyúttal összességében jól néz ki a hozam , de ha havi szinten nézi az ember , akkor az már felvet bizonyos kérdéseket.
Egyrészt, ahogy nézem HUN_sector posztjait, kb vissza is forgatja Legoba ezeket, másrészt csomagolás, Foxpost, személyes átvétel , egyeztetés a sok okosabb vevővel , robottal , hirdetések szerkesztése, piac monitorozás, raktározás (feleség /pár fejét nézni eközben) ezek mind nehezen beárazható dolgok , már ha egyáltalán beárazható.
A Vis major-ról meg még nem is írtam egy sort sem:
Kiég egy Foxpost automata/kocsi ,amiben ott a csomag, becummant egy navos vevőt, újra kiad a Lego egy gwpt, beakciózza a szettet valami multi....Ráadásul a bármi gebasz van , ezekből nem lehet sajnos azonnal pénzt csinálni...
És akkor el lehet dönteni,hogy megéri e vagy sem.
-
Llew
senior tag
válasz
Paddington #89412 üzenetére
És arról még nem beszéltünk, hogy 2 M értekű legonak már azért van raktározasi hely igénye is.
Plusz ha kell a teljes összeg minden csak nem likvid. -
sb
veterán
válasz
Egyetértek. Régebben sem értettem teljesen a dolgot, a kifutott, tuti háromszorozó tételek biztos jók hozamra, de még az is sok energia lehet extrában. Minden más meg vélhetően jóval kevesebbet hoz és hasonló lehet az alternatív befektetési módokhoz amik jóval egyszerűbbek. (abba most ne menjünk bele, hogy azok se mindig csak felfelé mennek mint az utóbbi évtizedben, de ha ez fordul akkor a Lego is)
Plusz nagyon nehezen skálázható: hely+idő. Nagy pénzhez sok kell mindenből.Eddigi BDP eladási statisztikák. Részletek,készletenkénti darabszámok a linken.
Das BrickLink Designer Program in Zahlen: Was sind die beliebtesten Sets und welches ist das seltenste?@HUN_Sector
Jó a listaár? 37k, 736db: 50Ft/db. SW szint... Vagy a spec figurák miatt mondod, hogy megéri? -
HUN_Sector
őstag
válasz
Az ilyen vevőket el kell engedni. Az ilyen befejtetésekhez kell az, hogy szeresd a terméket amit kínálsz. Csak akkor van értelme ülni rajta, forgatni az összeget, pepecselni a készlettel. Mondjuk ezek amúgy sem opciók amióta bannoltak Facebook marketplacen
A bukta megelőzésének legjobb módja, ha használt kilós ár környékén (7000) veszed a legot. Ez a 60-75%-os árleszállítások körül van. Néha értelmes készletek esnek be. Ha meg mégsem megy el bontatlan, elmegy kilósban (pl city parti őrség és nexo knightsok)
B opció, ha tudod hogy valami nagyot fog menni mert vezető IP. Azon képtelenség lesz bukni -
Paddington
csendes tag
válasz
HUN_Sector #89410 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy aki ügyes és van hozzá türelme és főleg érzéke nem tudja így fialtatni a megtakarítását. Azt nem vetted bele hogy a vevőiddel mennyit kell pöcsölni, a feléből mennyit engedsz, plusz mellé fizesd a szállítást vagy te gyere ide ne én menjek oda érte, stb. stb. Idegileg darálja az embert. Ezeket az összegeket le tudod fedni közepes/közepest meghaladó de még nem nagy kockázatvállalású pénzügyi termékekkel.
Előbbit magad kell mendzselni, utóbbit rábízod egy szakemberre és hátradőlsz. A bukta természetesen mindkettőnél fennáll.
Ha ezeket mérlegeli az ember, onnantól egyéni döntés és felelősség, hogy melyiket érzi biztosabbnak, kényelmesebbnek.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Paddington #89400 üzenetére
Akkor a száraz anyagiak: Kb 2 millió forintos befektetéssel, átlagos 30000-40000 ft-ot hozott havi szinten a konyhára. Ezt stabilan. Kb 4 év felmérése. Volt kicsit rosszabb, volt sokkal jobb (pl kari előtt). Persze ezt lefele korrigálja az üzemanyag költség, a csomagolási ktsg meg ha bemész csekkolni egy boltba, veszel mást is amit egyébként nem. Egyébként rá lehet unni
-
sb
veterán
Nem fogok 3-400k-ért 10-11 éves készletet venni.
Itt a mondat vége szvsz. Tök mindegy mi az oka, kiadják-e újra, stb... Van aki 30 éves készletre vágyik, kecskéket gyűjtött 30k-ért, stb... ennek semmi értelmét nem látom. Egy tárgynak kellene legyen valami értéke önmagában is, nem csak az, hogy nincs belőle másik. (ok, nyilván a saját, nosztalgikus kötődés is érték, de az ritka szvsz ennyire) A nepperkedés fele erről szól, míg ha az ilyeneket elengednék a páciensek a 3x árakon, akkor nyilván kevésbé létezne a dolog.
@HUN_Sector
így megveszem inkább 35 körül az új kísértetkastélyt.
Mármint gondolom majd inkább olcsóbban, nem?
Az nekem is listán van, de nem tűnik túl nagynak/jó vételnek alapból. Építésire majd kíváncsi leszek, csak 700db. Nekem abban a formában vonzó, ha 20k körül lenne majd reklámáron, Creatorhoz méltóan és akkor 2-3db már egész korrekt lenne.(Még így is van benne pár nagyobb panel és a nagy része meg kommersz fal... de sand greenből végül is jöhet bármennyi.)
-
Crus
őstag
Így van... objektíven nézve a kastély nagy telitalálat. Többivel is egyetértek.
Igazából a kifutott Simpsons vs. Krusty kiadás kapcsán zavar nagyon, hogy nem tudjuk mi lesz. Nem fogok 3-400k-ért 10-11 éves készletet venni, erősen ki kellene adni ezeket újra... pedig itt a szobám falán az erősen mozgáskorlátozott nagynéném Simpsonsos festménye.
-
Crus
őstag
válasz
Paddington #89396 üzenetére
Félreértés ne essék, abszolút örülök annak, ha a goth téma, meg a "spooky" téma tolva van. Nem véletlenül vettem meg + motorizáltam is a 10273 Kísértetkastélyt és még számos spooky Legóm van.
Amitől "rettegek" az egy ilyen nagy és komplex készlet ára és igen, ha meg egyszerűbbé teszik elveszítheti a varázsát, cserébe jóval olcsóbb lesz. Nem egyszerű helyzet és azt gondolom a Lego jól dönt, amikor nem gondolkodik 10k darabos készletekbe, mert hát azt el is kéne adni valakinek...
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Paddington #89400 üzenetére
Ha el nem felejtem figyelem majd hogy alakul a dolog, viszont ha jól tudom a végső számokból maga a tervező is profitál és talán ez az egy értelme maradt ennek az egésznek, mert amúgy lehetnének gyári szettek is.
-
sb
veterán
válasz
Paddington #89393 üzenetére
Köszi a review-t. Tegnap este néztem rá direkt, de még nem volt, úgy látom épp előtte sikerült rákeresnem.
Ez alapján is zseniális. A Tortuga nekem jobban bejön review után szintén... de az nem fog beleférni. "Anyagár" alapján sem (sok kis kommersz elem nekem érzésre, valahogy nem adja ki azt az érzést, hogy arányos az ár), sajnos én ilyen szemmel is nézem mindig, nem tudok elszakadni tőle.
Ilyen alapon amúgy a kastély sem tűnik egyértelműen jónak, de ott a design mindent visz... és db/ár-ban szerintem még normál készletekhez képest sincs annyira elszállva.Ami a leginkább inog - pedig eddig betonstabil volt nálam - a gombafalu.
Ár/db, méret, stb... valahogy billeg nagyon. Pedig ebben jóval több a nagy/drága/egyedi elem. Megvan a gombaház, egyrészt adná magát a kiegészítés... másrészt, hiába jópofa, a két készlettel gombából akkor már 100k felett járok, nem tudom kell-e ez nekem. -
sb
veterán
Nekem is nagyon tetszik de nézzük teljesen objektíven:
1. Eddig a fentiek alapján az összes visszajelzés szerint nagyon tetszik mindenkinek.
2. Ami eddig top készlet volt (jellemzően amúgy várak... csak jóval kommerszebbek, tehát sokkal jobban helyettesíthetők is egymással - ez meg tök egyedi) az mennyi idő alatt futott ki? 3-4 óra?Ez alapján nem nehéz megtippelni, hogy ennél 30k darab mennyi időt bírna ki. Szerintem innen nézve a Lego egyértelműen jó döntést hozott, hiszen sokkal több pénz fog befolyni, szinte egyértelműen.
Sőt, mivel alapvetően:
- a nepper-másodpiaci árat is ez határozza meg
- meg, hogy első körben hány valós vevőnek jut (még ha 2-3 nap alatt futna ki akkor sem áll szerintem az "aki akarta megvette" passzus, nemhogy 2-3 óránál - egyszerűen átlagember nem ehhez igazítja az életét...)
... szóval a valós vevőkkel is jót tesznek. Első körben is, meg majd remélhetően a másodpiacon is.(Ahogy említetted fentebb mikor modular-kifutott-egyéb készlet ár-arányokról beszéltünk... ott nem reagáltam, de igaz. Egy különbséggel: az szvsz nem várható el a Legótól, hogy minden kifutott készletet újra kiadjon. Bizonyos készleteknél megteszi, nyilván saját érdeke alapján elsősorban, de ezt azt hiszem nem irreális elvárás mindenre kiterjeszteni. Szvsz ott kicsit más a helyzet, nem tudom a Lego sarának tekinteni a kifutott árakat.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged