- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
válasz HUN_Sector #71799 üzenetére
Pfff, egy tavalyi gwp . Legalább 50e kosárérték felett jár a bánya.
Milyen jól mehet nekik, ha így akcióznak.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
LudiDOK
csendes tag
A sah-on csomó készlet 30%-os akciós lett + kalózos készlet 38000-től + dupla vip + Halloween készlet.
Így már van egy csomó megérős ajánlat. Remélem segítettem!!
[ Szerkesztve ]
-
tocsek18
senior tag
-
LÁZ
Topikgazda
másik. Aki rendelne sahból mostanában, vagy a kalózos gwp miatt, írjon már privátban, mert van 2 kulcstartó kódom, amit hozzádobnék a rendeléséhez
bittedanke
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
kockánál 35k lesz a kalózos gwp határja e
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
tPedro_
őstag
Lehet szavazni a 3. körös készletekre:
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-3/ -
apholyon
aktív tag
Unokaöcsém hívott, hogy jönnek hazafelé Pestről, bemennek Auchanba... szerintetek volt bármi, ami akciós? Pedig ez kint van a pálya mellett... tényleg 1-2 ezer Ft-ról beszélünk sok esetben...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Throme
veterán
válasz Melezor #71790 üzenetére
Na....
Behúztam a HP vonatot (76423)
Még volt beváltható pontom is (itt legalább ahány pont, annyi Ft, nem kell számolgatni, meg beváltogatni.... ), így mégolcsóbb lett a szett (csak kicsivel) és az ingyenes kiszállítás is pozitív dolog... igaz ezt már szinte mindenki biztosítja.Nézegethetek alkatrészeket, hogy havat varázsoljak, mind az épületre, mind a vonatra....
szerk:
néztem a videót... hát... a franckarikának vezették ki a power function-t... Elég lett volna módosítani a motorokat, hogy BT vevőt kapjanak és kivezetni az infra vevőt... ennyi. Ja és ezzel együtt a távirányítót is... vagy ha nem nagy ügy, akkor ez a mobiltelós megoldás is elfogadható... mindegy....
Motorizálást ennél a HP szettnél kihagyom...[ Szerkesztve ]
-
Melezor
csendes tag
válasz Throme #71775 üzenetére
ez az a videó: https://www.youtube.com/watch?v=EOFyOlrUVwA&ab_channel=LeggoMyJamesO
és akkor ez a HP vonat kompatibilis a 60205 sínes szettel gondolom.
Ahogy néztem a City vonat is baromi drága a motorral, ez viszont használható simán is meg karácsonyinak is..[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mauzes #71787 üzenetére
Láttam a statod, beszédes. Érzi is az ember, hogy sok a nagy szett, ill. mi szvsz ebben élünk és nem a kis City készletekben. Egyértelmű itt is a dömping.
De nekem ezért is volt furcsa amikor egy-egy ilyen lapozgatás között azt láttam, hogy a kis szettekből már a 20 oldalon járok és sehol sincs a vége. Hirtelen annyira nem is tűnt drágának* a Lego.
*Nyilván relatíve olcsóak, hiszen azok meg jellemzően kicsi szettek 10-20k-ért. Azt nem tudom, hogy ezekben a szegmensekben van-e elemszám növekedés. Ilyen statom nincs fejben, amit látok, hogy a pillanatnyi helyzeten belül vannak azért ott is jó ár/értékű cuccok, vélhetően nem az egyre kisebb árcédulák miatt, hanem valószínűleg a növekvő árak mellett hasonlóan vagy jobban növekvő elemszámok okán.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
De gondolom a Lego árnövelésének, elemszám növelésének, és készletszám növelésének a trendje minden szegmensben érvényesül. Persze lehet, hogy a 18+-os kategórián belül a legerősebb, ott van a legnagyobb margin valószínűleg.
Csak kíváncsiságból megnéztem egy statisztikát: hány db nagy szett jött ki évente átlagosan az elmúlt években (Art, bundle és speciális kiadásokat nem vettem bele):
Szerintem elég beszédes, és ebbe a Bricklink Designer szetteket bele sem számoltam(!), pedig abból is a közelmúltban volt sok és a Lego döntött róla, hogy pluszban kiadják őket.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Dilikutya #71785 üzenetére
Nem mondtam, hogy új. Mindkettő volt, szikla most is van. Csak javasoltam, hogy egész jó köztes megoldások. Mehetnének ilyen irányba gyárilag is több szettnél.
Kikötő/pályaudvarra kb. 30 évvel ezelőtti lapok voltak amiket nem nagyon lehet értelmesen beszerezni.
Erre nem rossz, hogy jöttek ezek a 8-16-os új City lapok útnak.(Egyébként azóta házak aljának is jöttek ilyenek. Az új City házak közül van ami modulárisan kapcsolható és a 8 többszörös lapoknak köszönhetően legalább a házak is ilyen mélységűek lettek 4-5 stud helyett.)
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
A szikla régi dolog, a régiek talán nem is 6 magasak voltak. Szerintem teljesen jók.
Kikötőhöz régen volt valami emelt alap, úgy emlékszem, de lehet építeni kellett azt is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #71781 üzenetére
Oké, de mi legyen több kórházzal? Már van itthon. A duplából nagyobbat lehet építeni sem kifejezetten kedvező magyarázat nálunk.
Ez is baj már, sokszor ha van jó akció akkor is belefutok, hogy már megvan.
-
sb
veterán
válasz Dilikutya #71776 üzenetére
Valahol a kettő között lehetne az igazság. a nagyon nagy és speciális lapok sem használhatóak univerzálisan és tárolni is nagyok, főleg a 3D-sek.
Kérdeztem itt párszor ki mivel építene most várost, régi nagy lapok úttal vagy az új modulokból. Végül régit egyelőre nem vettem, az újakból viszont több darabot is, nem egyelőre elsősorban olyanokra amikre a sima alaplapok nem lennének jók/más megoldás eddig nem is volt rá: emelt alapok kikötőnek, pályaudvarnak, stb... erre tök jó köztes megoldások, elég nagy és építhető is.
A másik a szikla rész:
Én vettem PaB-ról ill. BL-ről nagy 6 magas sziklákat. Először idegenkedtem ezektől is, mondván univerzálisabb lehet kockákból építkezni, ezek túl nagyok tárolni, használni is... de egyszerűen annyi kocka kellene hozzá, hogy nem megoldható. Szvsz jó kompromisszumok ezek is. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz HUN_Sector #71781 üzenetére
Tipp: Kiskegyed csak 1000 Ft és van Glamour kupon. Vagy Autobild férfiaknak 1500-ért.
Més que un club!
-
HUN_Sector
őstag
Vettem asszonynak egy hlamour kuponos újságot, 2500 volt.
van benne kupon auchanban a city meg a friends legokra, -20%.
Nos így a most 21990-re levitt kórházat be lehet vinni 17600 ft alá
-
Dilikutya
félisten
válasz Throme #71771 üzenetére
Én nem róttam fel hibának az építős alapot az eredetinél. Viszont itt az egész erőd sokkal robosztusabb, kidolgozottabb, nagyobb is.
Az épített szikla talapzattal nagyon nem tudunk mit kezdeni, 20 éve nem gyárt a Lego 3D alaplapot. Ami játszós-építősnek jobb, mert se az idő, se a kocka nem fogy a szikla miatt.
Tavasszal vettem egy jó állapotú, sötétszürke Space alaplapot, jól használható. Viszont mai fejjel egészen kicsi a beépíthető terület rajta, néztem régebbi várakat is, nem is tűnnek ma már akkorának.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Throme
veterán
válasz Melezor #71772 üzenetére
Nekem a karácsonyi vonat van meg és azt motorizáltam, csak az akkori power function rendszer már nem kapható, kifutott. Most a power up megy. Talán annyi a könnyebbség, hogy most nem kell külön infra vevő.
Viszont azt nem tudom van-e ebből az új rendszerből vonat motoros szerkezet. A tápja pedig szinte teljesen ugyanaz, mint a régi, ami mehet a szeneskocsiba.
Távirányító meg nem kell hozzá, mert ott a mobil applikáció. Régihez az is kellett külön.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz apholyon #71755 üzenetére
Én meg anti HP rajongóként írom, hogy tök jól néz ki. Szokásos microscale érzésem: sok apró részlet a helyén ha nagyítóval nézed, de ez kizoomolva is remekül mutat mert elég nagy hozzá, nem csak 1-2 kisebb ház. Sőt, talán ilyen szempontból jobb mint egy nagyobb "terepasztal".
Sajnos a mérete miatt az ára már nem szimpatikus.
-
sb
veterán
válasz Dilikutya #71766 üzenetére
Így van. Ezt 180-ért tették volna ki.
@Mauzes
Szerintem az ár a fő gond és van egy aspektus a kettő között amit írsz: globális piac vs nincs rá pénzünk. Relatíve is jól kell belőni egy szett árát. Szerintem a kevésbé komoly/játszósabb szett drágán az hiba.Szapuljuk, hogy k* drága a Lego, de ha nem a felnőtt, nekünk is értéket képviselő szetteket pörgeted egy random játékbólt weboldalán akkor azt látod, hogy 0-20/30k között huszonsok oldalnyi szett van. Hiába tűnik dömpingnek az 1500/2000+ db-os komoly készletek száma, alatta sokkal több a sima gyerekjátéknak szánt szett.
Nekem a kettő nem áll össze, amikor félig játszós, de az ára nem. Függetlenül attól, hogy magyar vagy nyugati fizetésből nézem, relatíve a Lego saját, drága árazási modelljén belül.
@HUN_Sector
Én a budakeszi áruházban voltam 1.5 napja, ott Technic McLaren volt még 50k-ért ami említhető ill. több City Kórház 22k-ért. -
Melezor
csendes tag
válasz Throme #71757 üzenetére
Pont a Hp vonatról akartam kérdezni, (lehet, hogy írtátok korábban) hogy ezt lehet motorizálni? Illetve, hogy egyébként csak vesz az ember hozzás egy sínes szettet és go? (details please for an amateur). Én is a téliesités/karácsonyítás miatt kérdezem.
Találtam egy vidiót, ha jól értelmezem akkor ami igazán megdobja és kell a dologhoz egy 88009 és egy 88008 ?
[ Szerkesztve ]
-
Melezor
csendes tag
válasz Throme #71717 üzenetére
Köszi az ismertetőt, ez nekem is nagyon bejön, én is be fogom szerezni, figurának van egy gyüjthető Gésa, és lesz mellé egy szamuráj harcos.. (meg akár egy merényletre készülő ninja a tetőn ) A bonsai mellett jól fog mutatni. Néztem azt a japán várat/erődőt is de az nem adja annyira.
-
apholyon
aktív tag
válasz Giantpumpkin #71764 üzenetére
Hát nah, van az úgy, hogy befizetsz, de nem táncolsz...
-
apholyon
aktív tag
válasz HUN_Sector #71759 üzenetére
120 km a legközelebbi Auchan, az a baj... online meg semmi nincs... Hógárdista csomagot is fórumtárs vette nekem...
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
ha már eldorado...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
sb
veterán
válasz balint82 #71692 üzenetére
Ugyanezzel linkeltem én is. Nem tűnik annyira kiemelkedőnek.
Ami fontos lehet: Brickset-en most azt írják, hogy csak 10.13-tól jön. Nem tudom mennyire igaz, de ha így van akkor a Spooky VIP pack-el sem lesz átfedése.Közben pedig a kalózos VIP is elfogyott, bár ma még tartott volna. (Vacilláltam rajta, főleg PaB rendelésre, de végül nem állt össze a cucc.)
-
Mauzes
addikt
válasz BestBuyTopik #71756 üzenetére
Tudom ez nem szép tőlem, a múlt meg már nem releváns, de 17.994 Ft-ért adták a Tescoban 2021 végén.
-
Djuree
félisten
válasz Throme #71750 üzenetére
nyilván úgy gondoltam hogy szétnyitható, vagy szintenként szétvehető. már 2023 végén nem is szabadna máshogy készleteket kiadni. nyilván így éri meg a legonak, meg játszani jobb lehet, de engem idegesít.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
válasz apholyon #71755 üzenetére
Alap probléma az árazással, hogy a lego oldalán ez majdnem 70k huf. Jelenleg legolcsóbb helyen kb 15 rugót, ami kb 20%, engednek ebből, ami egész jó, csak az a 70k túl magas.
Ebből elengedés lesz.
#71754Tyler Durden
Nálam még a HP vonat jöhet szóba (amihez van állomás is).
Téliesítve mehetne a téli falu "performanszomba"
Ezt egyébként ajánlom is azoknak, akik lemaradtak a karácsonyi vonatról és nincs kedvük most kb 100 rugót kiadni érte.
Ki tudja mikor hoz ki a lego frissítést erre, mert ódít egy újrakiadásért/hasonlóért -
apholyon
aktív tag
válasz Throme #71752 üzenetére
Nem annyira régi... Nem vagyok nagy HP rajongó, de ez nekem is bejön... csak hát nincs hova tenni, meg nem is olcsó... meg különben is, ragaszkodok a kis listámhoz
2 x 76400-on (kellenek belőle a "lovak", szekerek és a fák... gyakorlatilag a figurákon kívül minden ) és egy 76414-en (asszony ezt nézte ki magának) gondolkodom... A kisebb készlet kifutó, ÁK min ár körül van így és ingyen posta, hacsak Tesco nem akciózza nagyon durván, ezt nem fogom szerintem olcsóbban megkapni... A "csodaszarvas" relatíve új, vélhetőleg lesz még olcsóbb (csak ugye ki tudja mennyivel... ezer Ft. miatt nem várnék vele fél évet...). Csak hát
sokkalkicsivel többet költöttem mostanában Lego-ra, mint kellett volna...Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
addikt
válasz Throme #71752 üzenetére
Én néztem, és szintén nagyon tetszik, ahogy mondod tuti kiállítási darab. Nekem csak az árazása a bajom vele, ha már drágább készletet veszek, akkor az első helyen nálam a 76391 áll.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Throme
veterán
válasz apholyon #71747 üzenetére
... nem is tudtam, hogy van ilyen HP szett, hogy: "76419 - LEGO Harry Potter A Roxfort™ kastély és környéke".
Nem tudnám most per pillanat hova tudnám kiállítani a lakásban, de ez nagyon klassz. Tényleg csak porfogó, nem lehet vele játszani, de egy elég korrekt makett lett, így kép alapján. -
Mauzes
addikt
válasz hami85 #71734 üzenetére
Ha az inkább a panasz, hogy egyre szarabb a Lego, akkor azzal nehéz egyetérteni, szerintem nagyon sok jó szett jön ki minden évben.
Ha az inkább a panasz, hogy túl drága, azzal egyet lehet érteni, másrészt viszont teljesen érthető is. A Lego egy business, mi meg a kapitalizmusban élünk. Ha drága a magyaroknak egy márka, senkit nem érdekel a világon. Ha a nyugati vevőknek is drága, akkor majd a gyártó megérzi a piaci folyamatokat és reagál. Vagy az derül ki, hogy ez belefér (akinek meg nem, az így járt - és ezzel senkit nem akarok megbántani, és is sajnálom, hogy így van).
Throme: na de most nehogy már előre szarnak kiáltsunk ki egy szettet, amit még a világon senki sem ismer. Valahogy erősödő Lego-ellenes hangulatot érzékelek csomószor itt a fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
Ezt meg csak úgy, a WC fétisesek miatt... (Maxim Baybakov instagram)
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
Harry Potter akció, elég sok készlet kicsivel ÁK alatt és 10k fölött ingyen szállítás.
(76414 szerintetek lesz jóval olcsóbb vagy kár erre várni? )
Ez külön tetszik....:
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #71719 üzenetére
Engem jobban kiakaszt, hogy spórolnak itt is a kormánnyal. A Creator kalózhajón is valami más elem van, a kalózos VIP GWP-ben meg ott a kormány, a pár ezer forintos kaszkadőr szettben is van, ezekben a nagy drágákban meg ilyen totál nem odaillő elemekkel spórolják ki.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kbalage2
aktív tag
válasz Xboxone40 #71737 üzenetére
"egész mintha gyerekeknek készült volna"
Elnézést, de ezen felnevettem A LEGO jól t*könszúrta magát ezzel a 18+ plecsnivel, főleg az Ideas vonalon. Bármi is legyen ráírva, ezek gyerekeknek is készülnek. A dedikált polcdísz cuccok meg olyan felnőtteknek készülnek akiknek ez lehet az első szett amit összeraknak, szóval aki igazán "pro" élményre vágyik annak marad a MOColás vagy más gyártók háza táján kell nézelődni. A LEGO mindig is a tömegeket célozta, és ez a jövőben se lesz másképpen.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Djuree
félisten
srácok ez a kockabolygó milyen webshop?
egy hete rendeltem, semmi info, telszám nincs megadva, emailre nem válaszolnak.
remélem nem futottam bele valami scambe.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
-
Xboxone40
csendes tag
Most 80 alatt picivel de ez még mindig nagyon sok érte.... Le kellene mennie 60k környékére de nem hiszem hogy eléri azt az árat.
https://www.kockaaruhaz.hu/lego/lego-ideas/21341-lego-ideas-disney-hokusz-pokusz-a-sanderson-noverek-haza-21341.html[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Xboxone40 #71733 üzenetére
Nekem szigorúan kinézetre, technikailag tetszik az Eldorado de én is negatívan nyilatkoztam amikor kijött.
Két része szedném a dolgot:1. A brick built (bb) részek/sok kocka (+ár kérdése).
Hiányoltam a baseplate-et, de csak mert árban a rengeteg elemből álló alapnak túl nagy az ára. Egyébként technikailag jobb megoldás és nem volt reális esély baseplate-re.2. A készlet mennyire új/komoly.
Kevésbé komoly, inkább nosztalgikusan "gyerekes"/játékos, de a réginél nyilván sokkal komolyabb és szvsz megfelelően friss technikailag. Ez speciel nekem sokkal jobban bejön mint egy fullkomoly szett.És ami összeköti a két részt, a hozzászabott ár ami 2500db/90k-val mellément. Ezért már komoly cuccot várnának sokan + nagyobb effektív elemszámot a +base elemeihez képest.
S@H áron a Viking falu sem a legjobb ár/értékű, de webshop áron már olyasmi várható 2100/45k körül. Ott is van bb alap de kisebb, Ezzel együtt nem lenne rossz a 45k körül ár. Az Eldoradonak s@h áron ugyanehhez az arányhoz 70k körül kellett volna nyitnia... webshop ár arányosan: 53k... és ha az alap miatt belekorrigálnának akkor inkább 50k körül. Az szerintem ránézésre is bőven korrekt ár lenne.
Persze bilibe lóg a kezem megint, de a Viking faluhoz képest annyira talán mégsem.szerk: Egyébként az, hogy az aránytalanul sokat elvevő alapok elemszámát lefelé korrigálják árban szerintem nem kéne, hogy sci-fi legyen. Értem, hogy nincs baseplate már, azt is, hogy a bb jobb és drágább, de akkor a témát is ehhez kell választani. Ha a körítés sokat visz a fő témához képest akkor oldják meg.
Most pl. mit csinálna a Lego, ha kiadna egy régi City repteret kifutópályával? Egy 40-50k-s készletet beárazna bb kifutóval 100k-ra?
Mellé persze az épület lehet, hogy 6x5-ös panelekből állna. Az szokott működni.[ Szerkesztve ]
-
Xboxone40
csendes tag
válasz apholyon #71735 üzenetére
Alig van benne elem, nyitott pajta, négy cölöpön álló "torony" aminek nincs oldala, egész mintha gyerekeknek készült volna, ja és lehetetlen mozgatni mert szétesik. A négy darab figura meg egy faluba..... Az épített alapokon bukik el szinte minden, az új HP kastély is például de már a világító torony is ott hasalt el nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Xboxone40
csendes tag
válasz hami85 #71734 üzenetére
Teljesen igazad van, a jó szó gagyik. A házak vagy félbe vágva vagy minimum 2 oldalfal hiányzik mindenből, a 21341 - LEGO Ideas Disney Hókusz pókusz jobb de ott meg az ár ami borzasztó....A Középkori kovács azért más szint és sajnos a Star Wars szettek is egyre drágábbak és gagyibbak. A mennyiségre megy a Legó ami a minőség rovására megy. Az meg hogy kiállított darabok maguktól elrepednek....
-
apholyon
aktív tag
-
hami85
tag
válasz Xboxone40 #71733 üzenetére
Ugyanígy látom sajnos én is… megengedhetném akár a nagyobb drágább készleteket is, de sajnos inkább nemet mondok, vagy gagyik vagy egészen egyszerűen túl van a lélektani határon.. nagyon vártam az Eldoradot, de úgy gondolom ki fog maradni.. borzalmas lett, ez az őszinte véleményem. Várom az Orient Expresszt de az se fog 120 alatt megàllni, annyit meg egy vonatért notenksz. Pár régebbi szett mèg a szekrényben pihen, manó klubhàz , krokodil lokomotive, inkább összerakom azokat, nagyobb fantáziát látok ezekbe. Túl sok az új szett, kínjukba már inkább a mennyiségre mennek, egyszer eljön ennek is a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Xboxone40
csendes tag
Az Eldorádó a legelcseszettebb "régi" készlet. Félig megalkotott, indokolatlanul magas darabszám, kb a fele is elég lenne hogy így nézzen ki. Egyre gyengébb egyre több a készlet, a másodpiac ennyire még nem állt be, szinte semmit nem vesznek. Ömlik ki a sok semmitmondó szett. Ami picit normálisabb meg aránytalanul drága.... A karácsonyi már már friends szett, annyira jó volt a 2-3-4 évvel ezelőtti.... A viking falu meg... szinte Eldorádó 2.....
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Amit most építettem, japán kert, abban is sok alkatrészt elvisz az alap.
Igaz nagyobb jelentőséggel bír, mint ebben az erődben.Az biztos, hogy viszi az anyagot az alap. Van hogy az a baj, hogy valami 1-3 alkatrész, van hogy az, ha elaprózzák és sokkal kevesebb anyagból kihozható lenne az adott építmény.
-
balint82
senior tag
válasz Mauzes #71724 üzenetére
Pont így látom én is, nem hiába folyamatosan most az akciók gyakorlatilag mindenhol. Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy további Billund exclusive szettek fognak felkerülni a s@h-ra.
A Creator boszi alapján ötleteltem az árral,de simán lehet, hogy ez is bekúszik 4 körülre.Google Pixel 4a
-
Llew
senior tag
válasz Throme #71717 üzenetére
Ez nagyon hangulatos cucc.
#71727 Throme Az Eldoradánál nekem is az volt az első észrevételem a kikerült képek alapján, hogy a helyettesített baseplate csak egy őrületes anyagnyelő/darabszámnövelő megoldás.
Ha valaki részletes alapot akar egy mocnak ott oké, de egy gyári készletnél az hogy elviszi az elemek felét és nem is látszik az hatalmas hiba szerinte,mAz emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Napfénysüti #71726 üzenetére
Volt már rá példa persze, de most így hirtelen nem tudnám megmondani, hogy mely készletek voltak ezek, de nem ez az első az biztos és feltehetően nem is az utolsó. Például a Holdkomp se teszik, meg a Nemzetközi űrállomás sem, de mivel megvan a Saturn V és a Discovery is, így azok maradnak még, mert egy sorozat részei. Eszembe jutott egy pl. A technic Mars Roverrel voltam nemrég így, de volt még jó pár
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Napfénysüti #71723 üzenetére
Nem. Nem jött át a hűha faktor, így ahogy van megy eladásra.
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #71719 üzenetére
Pontosan az általad leírtak fogalmazódtak meg bennem a megjelenéskor. Ha ez 10 éves koromban borul rám, boldogan rakom össze. De azóta rengeteg remek készlet jött ki, rengeteg részletesebb szettel találkoztam, így nekem ez abszolút az esetleg, nagy duzzogva, nagyon olcsón kategória.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
RapaNui1
aktív tag
Az elmúlt 1-2 hétben végre nem sok időm volt legózni, így az Eldorádó erőd kissé háttérbe is szorult. Ma elkészült a fő épület és a hajó, még további 2 modul van hátra.
Végső következtetést még nem vonnék le róla, de őszintén megmondva számomra nagyon gagyi hatású, kicsit kilóg a jelenlegi készletek közül tényleg mintha az 1980-as évekből szedték volna újra elő és azt az érzetet is kelti. Tudom hogy sokak számára a nosztalgia faktor az egekbe emeli ezt a készletet de nekem eddig valahogy nem jön be. Tényleg minntha az 5-6 éves korosztálynak készült volna és a formája, kinézete is olyan. Szerintem ez nem egy felnőtteknek való készlet. Az építése is gyenge, rengeteg apró alkatrésszel növelve a darabszámot és ezáltal az árát. Kövezzetek meg de nekem eddig nem tetszik. -
Throme
veterán
Nekem tetszenek a japán kertek, a bonsai-ok.
Elfogadható áron meg is vettem a 10315 tranquil garden-t.
Emlékeim szerint ilyen kreálmány már látható volt a Lego Ideas 10k szavazattal rendelkezők ligájában.
Akkor drukkoltam neki, de végül megjelent valami hasonló, csak Icons-ként.Épülettel kezdjük, ami szép, tradicionális és a belseje kapott részleteket, nem csak üresen ásít.
Az elforgatott pozíció is jó ötlet.
A felvezető lapos kövek nagyon bejönnek.Az alap elég masszív. Kicsit az volt az érzésem, mintha egy 3D nyomtató lennék, úgy épült a terep, rétegről rétegre.
A tál hajaz a Bonsai szett "cserepére", csak jóval nagyobb.
Látszólag 4 talpon áll, de alul kapott még erősítést, további 6 lábat.A vízhez használt sok 1x2-es csempe helyett lehetett volna 1x4.eseket is alkalmazni, de lehet ez a víz fodrozódása végett lett ilyen.
Festett csempéket is kapunk, amin halacska látható, így nincs semmilyen matrica szerencsére.A híd építését érdemes kiemelni.
Egyrészt a csatlakozási pontok süllyesztettek, vagy részben süllyesztettek, másrészt az ívet a rugalmas rudak meghajlításával kapjuk.A tujánál nagyobb növényzet (fák, bambusz) mobilis. Olyan, mint mikor egy facsemetét megvesz az ember és a földgolyóban lévő gyökérzetének ás egy gödröt, abba ültetvén a fát.
Itt minden fának az alapja egy épített kocka és csak be kell csúsztatni a terepen hagyott mélyedésekbe.Azért egy minifigurát elbírt volna a készlet.... majd összedobok egyet a PaB-ről...
Nehézség nincs az építésben. Spoty-n elindít az ember egy kis nyugi japán (szerű) zenét, lemegy zen-be és épül a japán kert.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mozaart
aktív tag
Ki lehet kapcsolni BrickLinktol egy adott bolttol kapott coupont? Kezd az agyamra menni. Koszi!
.
Ha valakit erdekel: új helyre koltozott (a levelben levo link nem jo helyre mutat):
.
My Settings: My Contact Settings[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Llew
senior tag
válasz tocsek18 #71683 üzenetére
Hát megint nem spórolnak majd a nagy készletekkel.
Szerencsére csak a középkori érdekel. Mondjuk a törpék haza lehet jól mutatna vele.
Az ornitopter monjuk még èrdekes lehet, nem is nagy darabszámos, viszont nagy helyigénye lesz.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #71708 üzenetére
A Technic vonal teljesen külön fut, egyébként ott is volt mostanában több mozis jármű már (Batmobile, Batcycle, Dom's Charger). SC vonalon 3 szett volt, Skyline, James Bond Aston Martin, Dom's Charger. Tervek voltak bőven, de valamiért úgy látszik nem fut tovább a dolog. Persze jöhet még meglepetés szett 2024-ben, de nem nagyon bízok benne.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #71707 üzenetére
Most nem emlékezek pontosan, de az interjúban, amit készítettél, mintha mondta volna a srác a filmes vonalat...de lehet csak bele akartam hallani
"nem számítanék mozis SC készletekre egyáltalán" pedig elkezdték egyértelműen...akkor be is fejezték? Kaptunk 1 Technic és 2 SC verdát. Ráadásul utóbbi esetben még egyedi figurákat is.
Pontiac firebird is jöhet az itthon annyira nem népszerű smoky and the bandits-ből ha már van izomautó vonal...[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Dilikutya #71701 üzenetére
A Skyline nem csak azért jelent meg, mert a filmben szerepelt, hanem Paul Walker iránti tiszteletből is. Sose voltam nagy autós arc, aki matchboxokat, meg modelleket gyűjt, de alig vártam, hogy beszerezzem és megépítsem. És nem csalódtam. Gyönyörű.
Jár a hála a Legónak is, hogy ily módon emlékeztek meg Paulról.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Throme
veterán
válasz myrenne66 #71698 üzenetére
A Dodge-ot rendesen túltolták... mondjuk nem baj... míg a suprából csak az újat adták eddig ki.
A régi supra is eléggé ívelt formákkal bír, amit nehéz ilyen kicsi alkatrészekkel lemodellezni.Én is várnám, hogy legyen pár verda onnan (is).
Challengert (2015 körüli) is várnám, noha a 6 széles érában volt és nem túl régen kijött a régi, 8 széles verzióban.
A filmben volt asszem egy zöld Challenger.Kis visszaemlékezés....
-
Dilikutya
félisten
válasz myrenne66 #71698 üzenetére
Én már a Skyline-t sem értettem, nem is emlékeztem rá a filmből, csak a Dodge-ra. Nem olyan ikonikus a Supra, hogy több évjárat is kelljen belőle, ez nem Mustang vagy 911.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest