Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
draco31
veterán
Már van is bemutató Vespa vidi.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
Angelina87
tag
Sziasztok!
Ténylegesen beigazolódott, amit írtatok:
3/4 4-kor kaptam az e-mailt (tesco online shop), hogy törlésre került a két akciós classic szett megrendelésem, mert elfogyott az akciós termék...Csalódás!!! De jó, h szóltatok, mert így legalább számítottam rá!
[ Szerkesztve ]
" A világon vendég vagyok."
-
balint82
senior tag
válasz wolfcsibe84 #46801 üzenetére
40e - március 1-től megvásárolható a vespa.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
LÁZ
Topikgazda
Megkérném a nagyérdeműt, hogy engedjük is el a dolgot, és koncentráljunk a dupla vip pontokra
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
turikoczka
aktív tag
Mindenhol ez jön az arcomba, legalalább itt ne...
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek mi várható most a boltok ellátottságával kapcsolatban? Van egy készlet "40539" ami már év elején megjelent, de még most is csak 2 helyen lehet kapni az árukereső szerint.
Az új Star Wars sisakok miatt kérdezem, nem venném meg őket most teljes áron, inkább majd nyáron/ősszel, de félek hogy addigra már vagy nem lesz, vagy drágábban lesz mintha most venném.
-
Sundesz
őstag
Lehet írta már más is, de éjféltől dupla VIP pont já a shopban.
Hörcsög Powa'
-
balint82
senior tag
-
RapaNui1
aktív tag
válasz VMatteo #47071 üzenetére
Hát azért láttunk már cégeket csődbe menni egy-egy vagy sorozatos rossz döntések miatt, illetve a Lego is járt már csődközeli helyzetben, de engem a dolog hidegen hagy, mert ahogy írtam is annyi a jó készlet hogy azokra sem érek rá, szóval inkább örülök annak a pár számomra érdektelennek, mintsem itt feleslegesen diskurzust folytassunk róla. Ez számomra akkor lenne fontos ha idő, illetve pénzbeli milliárdos lennék és végképp Legoval szeretném elütni a drága időmet ahelyett hogy világkörüli luxus úton élvezzem a pénzemet. Szóval én örülök az ilyen számomra pénztárca barát készleteknek is.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Van most az edigitalnál megfelelő keresőszó az újszerű legokra?
-
VMatteo
őstag
válasz Throme #47069 üzenetére
28 vagyok, itt dolgozok Németországban, sajnos az itteni LEGO vásárlási szokásokról nem tudok.
Ellenben annál a nagy multinál dolgozok, amit mindenki ismer. Mindenhol vannak mellényúlások, az számít mennyiből nyúlnak mellé.
Ahogy látom, a LEGO sokszor jól dönt és kevésszer rosszul. Szóval értem, vannak a timar88 féle örök megmondóemberek, akik mindenhez is értenek, sajnos (vagy szerencsére?) én nem vagyok ilyen.
Mindenesetre ha kiadnak egy ilyen témájú szettet, egy általam ismeretlen együttesről, úgy gondolom, nem a LEGO a hülye, hanem én vagyok kevésbé tájékozott a pop világában.
Az, hogy sok embernek nem tetszik a szett, az tény. Viszont annak a sok-sok vásárlónak akiknek igen, nem fogják teleírkálni a prohardver fórumát, hogy mennyire várják a vásárlást.
A LEGO tudja, sőt, minden multi tudja, hogy mit csinál.[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
Throme
veterán
válasz VMatteo #47048 üzenetére
minden él nélkül kérdezem, hogy - ha már kiderült, hogy fiatal Lego-s vagy - a környezetedben (haverok, suli/meló stb) nagyjából hány hozzád hasonló Lego-s fiatalról tudsz?
Szerintem nincs párhuzam a BTS (azt se tudom mi ez, de ez az én hiányosságom) rajongói szám és a lego vásárlók között, még ha BTS-t is lehet majd venni lego-ból.
Oké hogy te megveszed, de úgy általában a korosztályod BTS rajongói mennyire nyitják meg a pénztárcát/perselyt/szülők pénztárcáját.#47036timar88
Én is így látom, hogy nem azzal van, hogy BTS, hanem, hogy Ideas.
Abban se hiszek ,hogy a legózó fiatalok és a BTS rajongóknak olyan nagy a közös halmaza, hogy ez a Lego-nak pénzügyileg megéri majd.Viszont! Ha megnézed az A-team és a Knight Rider sem egy komplikált szett. Nagyon tetszenek, de ha nem hallottam volna ezekről a sorozatokról, akkor egy újabb kb Speed Champions szintű készletek lennének, így nézve miért Ideas
El kell engedni.
Szerintem ebből az Ideas halmazból több jó is át fog menni designer-be. Ideas se olcsó, designer se az.#47037VMatteo
Valóban csinál a Lego piackutatást, de azt azért látni kell, hogy voltak és vannak mellé nyúlásai, szóval ott is emberek hoznak döntést és előfordul, hogy 'elk*rják" -
sb
veterán
válasz RapaNui1 #47064 üzenetére
Nem komolyan írtam.
Ekkora doboznál ilyesmi elkerülhetetlen. Én is igényes dobozokat/csomagolást kaptam tőled. De szerintem itt ez bárkire igaz lenne.@balint82
630EUR? Titanic árban. Ezek azért már necces készletek, még hazavinni is. Bár a pénztárca jelentősen kisebb lesz. Most néztem, hogy a Titanic 8kg. ? Ezt már elhelyezni is gyerekbiztosan kell.
Biztos nagy a haszon rajtuk de ezeket szvsz még darabszámra sem nagyon tudják belőni. Sokat gyártani öngyilkosság, a kevés meg konstans hiánycikk. -
Major Lion
senior tag
a kockashop az egy ilyen atveros/lehuzos bolt? Eleg komoly arak vannak olyan szetteknel amik meg forgalomban vannak, de ok mar gyujtoikent hivatkoznak ra... vagy eppen durva arazas, aztan akcios arnak odairjak a valos arat
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
RapaNui1
aktív tag
válasz balint82 #47063 üzenetére
Potom 200 ropi, ennyiért ghostbusters HQ-t is vehetsz most is. Elgurult ezeknek de rendesen.
Egyébként mondjátok már meg mi lenne az a készlet darab szám ami kielégítene bárkit is. Már jelenleg is olyan ütemben és annyi készlet jön ki hogy én már így sem bírom követni sem idővel, sem anyagilag, vagy itt mindenki Lölö papa rokona, mert ha nem akkor meg nem mindegy? Nekem sajna még (a creator várat leszámítva) MOC építésére sem jut időm, anyagilag meg végképp nem tudom követni az amúgy is kívánatos felhozatalt, pláne ha meg mondjuk az összes 10.000 szavazatot elérő ötletből megvalósítás lenne.
Sb: H1mpi-t tájékoztattam a doboz állapotáról, le is fotóztam neki, ezt követően állapodtunk meg egymással.
Elvileg ő nem doboz fetisiszta.[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
Google Pixel 4a
-
sb
veterán
Minőségi!? A jobb sarok meg van nyomva!!!44!
És mi van az alsó "nagy" dobozban? Remélem valami komolyabb készlet.
szerk: Beelőztetek.Továbbá mi az a k-pop?
Mára ennyi kérdésem van.(Egyébként egyetértek azzal, hogy itt a csupasz ötlet áll szemben a megvalósításra is nagy hangsúlyt fektető szettekkel ami nem egészséges. Mivel a Lego erősen konstrukciós játék szerintem a szimpla ötlet nem kellene, hogy elég legyen. Kellene hozzá egy erős/igényes megvalósítás is.
b. ötlet: Jóval több Ideas is befuthatna. Igazából az, hogy elvett 1db helyet a szuper, kidolgozott, ütős készletektől az annyit jelent, hogy másik 99 helyett másik 100-ból nem lesz hivatalos készlet. Eleve lehetne jóval több szvsz. )[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Tegnap, Auchan, kasszasor:
Lépünk oda fizetni, nem valami sok dologgal, átlag alatti bevásárlás. A kasszázó hölgyet megkérdeztem, hogy kaphatnék e egy olyan LEGO-s pontgyűjtő füzetet, mert még nincs. (tényleg nincs, és pont se)
- Kérdi, hogy gyűjtöm a pontokat?
- Mondom igen, két készlet van ami nagyon tetszik.
Erre a kezembe nyomott jópár pontot mellé...Nem néztem meg mennyi járna, így nem tudom, de random tépett le egy jó adagot részemre.
Nagyon kedves volt, nem győztem megköszönni.Szóval aki aggódik a pontok miatt, ne tegye. Eddig is ez volt a tapasztalatom. Minden ilyen akció keretein belül "lazán" kezelik a dolgokat, nagyon kedvesek. Idén sincs másként.
-
-
timar88
tag
válasz balint82 #47049 üzenetére
Pont ezért nagy a felháborodás mostmár, mivel ez már a sokadik olyan készlet, amelyiknek nem ideasban kellett volna kijönnie. Semmi baj nincs azzal, hogy ezeket kiadják. De ne a normális ideasok kárára tegyék!
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
timar88
tag
válasz VMatteo #47046 üzenetére
Valamit benézel szerintem. A mai fiatalok szerintem kevésbé legoznak, kizárt dolognak tartom, hogy ebből sikeres szett lesz, főleg egy viszonylag új piacon. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a k-popot hallgató tinik megrohanják a boltokat egy semmitmondó szettért csak azért, mert a kedvenc együttesről van mintázva...
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
-
Mozaart
aktív tag
Szvsz rosszul ulitek meg a lovat. Nem a BTS a baj oka hanem hogy maga a keszlet temaja semmit mondó. Egy klipp jelenete. Plusz semmit mondó elemekkel mint az epulet.
Nem Legohoz melto szinvonal. De ez csak maganvelemeny.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Crus
őstag
válasz timar88 #47036 üzenetére
+balint82
Gyerekek... a legnagyobb gond a téma kapcsán, hogy nem igazán tudjátok továbbra se, hogy mi az a BTS és ezért vagytok kiakadva.
Ahogy már írtam, én sem szeretem őket, a dalaikat se. Főleg azért nem, mert sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, hogy a BTS-nél már jó ideje vannak jobb és tehetségesebb előadók k-pop témában, csak hát a BTS árnyékában kegyetlenül nehéz dolguk van.Nagyon is esélyes, hogy 10 év múlva is lesz BTS, ugyanis 12 éve létező banda, akik 9 éve kezdtek el egyre jobban befutni. A k-pop industry egy brutális, monumentális, sok milliárd dolláros gépezet, melynek a trónján jelenleg a BTS ül! Ezt nem fogják egykönnyen elengedni! (A koreai csapatoknál amúgy előfordul, hogy lecserélődnek tagok és 10 év múlva azt látod, ez a BTS már nem az a BTS, de még mindig BTS és még mindig nyomtatja a pénzt.)
Ezek nem a hazai előadók szintjén vannak. Totálisan másik univerzum. Kb. mintha az oroszlánt vetjük össze egy ganajtúró bogárral.
A BTS szinte rekord mennyiségű díjat és kitüntetést kapott! A teljesség igénye nélkül:
- 33 Mnet Asian Music Awards - Ez nektek semmit nem mond, pedig a többi banda közül itt is taroltak egy rakás alkalommal. Szinte már unalmasak ezek a versenyek, bemutatók, mert mindent is a BTS visz el és nem ok nélkül...
- 29 Melon Music Awards - Dettó és a többit nem magyarázom.
- 24 Golden Disc Awards,
- 20 Seoul Music Awards,
- 6 Korean Music Awards,
- 19 Gaon Chart Music Awards,
- 9 Billboard Music Awards,
- 6 American Music Awards
- 6 MTV Video Music Awards díjat - Igen, az az MTV! Ez itt azért nagy durranás, mert koreai bagázsnak ez előttük soha nem sikerült!A BTS továbbá az első olyan banda a történelemben, amely a Billboard Music Awards-on a "A legtöbb dalt értékesítő előadó", valamint 5 egymást követő alkalommal nyerták el a Top Social Artist díjat.
Lassan 33 millió eladott albummal a Gaon Music Chart-on a BTS a legjobban fogyó előadó a dél-koreai történelemben, és 5 többmilliós albummal és 5 platina streaming kislemezzel rendelkeznek.A BTS az első koreai együttes, amely RIAA minősítést kapott, egy tripla platina kislemezzel, egy dupla platina kislemezzel, 3 platina albummal, 3 platina kislemezzel, 3 arany kislemezzel és egy arany albummal rendelkeznek az !!!Egyesült Államokban!!!.
Japánban a BTS az első külföldi csapat, akik Million minősítést kaptak, emellett 3 többszörös platina kislemezzel, 2 többszörös platina albummal, 2 platina albummal és 4 arany albummal rendelkeznek az országban.
A BTS az első koreai csoport, aki minősítést kapott az Egyesült Királyságban is: 2 ezüst kislemez, egy arany kislemez, 5 ezüst album minősítés, és 3 arany album minősítés.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Dilikutya
félisten
válasz balint82 #47038 üzenetére
A Hidden Side amúgy nem lenne rossz. Sőt, maguk a készletek jópofák. A metróállomás és a temető megvan nekünk is, kellemes kis ijesztgetős tematika. Az app viszont borzalmas.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
timar88
tag
válasz VMatteo #47032 üzenetére
Te nem érted. Tőlem jöhet 8 BTS szett is, meg olyanok is mellé akik mostanában futottak be, ha nem ők az egyetlenek, hanem változatosan lefedik a piacot. És nem, nem ideasban. Tervezze meg a lego. De nem egy faék egyszerűségű, 2 óra alatt megszerkesztett készletet válasszanak ki ideasnak olyanok mellett amikben több száz óra munka van. Egyébként meg egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a fiataloknak pont BTS lego kéne, sőt... Szerintem hatalmas bukta lesz, csak sose fogjuk megtudni ugye a nem hivatalos eladási számok miatt... Ennyi
-
ayo
veterán
abból is látszik, hogy mennyire félre megy ez a lego téma, hogy itt jönnek a 30-40 éveseknek az x. licensz cuccok, mert ugye a jól kereső korosztályt kell mindig belőni, eközben én meg várok, hogy végre legyen egy 60154-es hasonló egyszerű...busz.
értem én, hogy pénz kell, de nem lenne gond, ha legalább a klasszik dolgokkal is ugyanennyit törődnének, minthogy kitalálják-e hogy eléggé tehetősek már azok, akik 90-es években klasszik legóztak és a Spice Girls-t szerettékhttp://jateknaplo.blog.hu
-
balint82
senior tag
Igen, kult: Seinfeld
@VMatteo:
Pedig a Band/Music téma nagyot menne:
Zongora, gitár, ha jól tudom jön egy jazz Band szett is.
Meg aztán a vidiyo-t is fel lehetne támasztaniEz a koreai csapat meg 2-10 év múlva sehol sem lesz, csak a Lego.com oldalon 40%-os akcióban.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Crus
őstag
válasz balint82 #47030 üzenetére
Megnéztem a jelölteket és az senkit nem érdekel, hogy én se őket preferálom. Mert van a több 100 milliós többség, akik meg őket. A Legónál se hülyék dolgoznak, ebben van pénz, a BTS egy ideje kegyetlenül nagyot megy és Ázsia is hatalmas piac.
Kult? Pedig eléggé otthon vagyok sorozat témában, de a Lego kapcsán hallottam róla először. De ok, a BTS meg egy kult csapat... és már nem csak Ázsiában. Nézd meg MTV díjakat kik zsebelgették be. Pedig az MTV minden, csak nem koreai. Na de ehhez hozzáfűzni már többet nem tudok, mert nincs mit.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
VMatteo
őstag
válasz timar88 #47031 üzenetére
Az a baj, még mindig nem érted.
Szeretem mindegyik együttest, énekest akit írtál.De ezek a formáció bőven lecsengőben vannak, ha tetszik ha nem. A rajongóik is inkább 50+ évesek, ha nem több. Na most hány 50-60 éves fog LEGO-t venni?
Ellenben egy ilyen koreai csapat, akiket nem is ismerek, a csúcson van, emberek millió imádják őket, akik erős vásárló közönséget jelentenek. Belőlük lesz a LEGO-nak pénze, ez nagyon egyszerű.Tisztelet a Gépésznek!
-
timar88
tag
Legyen egy band kategória. Adják ki a Metallica, Madonna, a Queen szettjeit. Senki nem fog egy rossz szót szólni, ha jön egy BTS. De ideasba?? Ez egy vicc.
Arról nem beszélve, hogy hány meg hány együttes szettjeit látnák valószínűleg szívesebben, főleg mert eddig ilyen kategória nem volt. Erre jön ez... Ezt kb ahhoz tudnám hasonlítani, ha a lego 10 évente adna csak ki autót, és az aktuális egy kínai elektromos, nekünk kb noname márka lenne. És várhatnál 10 évet a következő normális autóra...[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
-
magickonfig
tag
válasz Napfénysüti #47021 üzenetére
Teljes mértékben. Főleg akkor lepődtem meg amikor kimaradt 20 év , majd jött a Covid és akkor szemebsültem vele igazán. Annyi plusz hogy fényesebb, de jóval puhább, könyebb, gyengébben illeszkednek egymással. Régen csak foggal körömmel tudtam szétszedni az elemeket Az új elemeket már lepöckölöm egymásról.
-
timar88
tag
válasz HUN_Sector #47015 üzenetére
Nem is írok mást, számból vetted ki a szót, mintha egy az egyben én írtam volna.
-
Angelina87
tag
Halihó Mindenkinek !!!
Mai szerzeményem egy újság: Egy amerika kapitány figurával (Lgo hős 4. szám)De sajnos kicsit off témával is jövök, ha valakinek van elfekvőben egy 21316 ideas szettje, lehet bőven bontott, de szép állapotban keresem
Szóval akkor keressen privátban ármegjelöléssel
--------------
Holnapi napot jelöltem a tesco kiszállításra, még nem szóltak, h nincs az az általam rendelt termékből! De majd jövök és beszámolok a tapasztalatról !!!
Mindenkinek szép napot" A világon vendég vagyok."
-
Crus
őstag
Akkor kezdjük el felsorolni, hogy mi nem való az Ideasba? Ó mert dehogy csak a BTS nem való bele
-
Crus
őstag
válasz balint82 #47018 üzenetére
A YT nézettség egy dolog. Írtam, hogy Ázsiában tarolnak, de az hagyj ám, mert az MTV-n is dettó taroltak, tavaly nyáron idehaza is rommá játszották a dalaikat. Nekem se jön be amit művelnek (Stray Kids, Ateez fiúcsapatban sokkal ütősebb, jobb zenét tol), de totálisan megértem, hogy a Lego miért adott ki a témában szettet. Seinfeld sitcom megvan? Dettó kapott szettet... bevallom soha nem is hallottam előtte a sorozatról, de US területen siker volt.
-
Crus
őstag
válasz Napfénysüti #47021 üzenetére
Na végre valaki! Engem nem egy helyen lemínuszoltak, amikor ezt szóba mertem hozni. Drága készleteknél is találkozok sorjás, vagy nagyon gyengén illeszkedő elemmel és nyilván maga a műanyag is ki van könnyítve, könnyebben kopik, törik, reped. A régi Legoim egyszerűen jobb minőségűek!
-
Dilikutya
félisten
válasz balint82 #47018 üzenetére
Jön egy Spice Girls brickheads is. Meg ott a Fender Stratocaster. Amúgy lenne benne biztos potenciál, csak olyan előadó kell, akinek van valami jellegzetessége, ami jól átültethető LEGO-ra. Na már most a BTS-t nem érzem ilyennek, akár k-pop, akár nem. A Beatles Sárga tengeralattjáró jópofa volt, egyből tudtad, mi az.
A Sabaton nevű svéd heavy metal zenekarnak volt az egyik lemezéhez olyan limitált kiadás, ami LEGO kompatibilis elemekből álló színpadkép volt. Esetükben a háborús témák, színpadi tankok miatt elég látványos.
Focistából meg olyan építhető figura simán mehetne, mint ami volt Star Wars is. Ha Jyn Erso, Baze Malbus kaphatott külön figurát...Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Napfénysüti
nagyúr
Kicsit más téma: van aki még szintén a '90-es években kezdett legózni és észrevett némi minőségbeli romlást?
Aszem a múltkor volt ez téma, és hogy őszinte legyek az újabb legóimmal nem vagyok minőség terén maradéktalanul elégedett. Nem rémlik hogy régen ennyire hamar repedtek, törtek volna elemek.
Az hagyján hogy több az öntésből adódó elszíneződés de az hogy a kb 3 hetes City készletben is találtam már repedt elemet eléggé nonszensz. Ja és nincsenek strapálva a készletek, van amelyik sima állásban sérül meg. Főleg azért bosszantó mert a Lego továbbra is egy drága játék.Viszont hogy mondjak valami pozitívat is az ügyfélszolgálat nagyon korrekt, már többször szó nélkül postáztak ilyen sérült elemek helyett újat. Csak lassan lehet letagadnak annyiszor írhatok nekik.
Més que un club!
-
balint82
senior tag
Nosza, akkor adjunk ki Baby shark Lego-t (10mrd nézettség YouTube-n!!!) , meg szettként C.Ronaldo / Messi figurákat ideas-ban (több, mint 100 millió követő)...
Gyors gondolkodásban eddig milyen zene/együttes témájú Lego volt eddig:
- ha jól rémlik 2 Beatles szett (Ideas és mozaik)
- ez a koreai csodaBeatles vs. BTS, vagy mi a nevük,remélem látszik a különbség.
Ez lenne az út, amit követni akar a Lego?
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Mauzes
addikt
De hát ez egy fan idea, miért ne lenne jó helyen? Minden fan tudja a szabályokat és hogy teljesen diszkrecionáis módon dönt a Lego. És hogy nagyon kevés esélye van bárkinek. Másfelől pedig a Lego talán csak el tudja dönteni, mi a jó döntés nekik (általában egybeesik azzal, ami a globális piacnak jó).
Nyilván nem fog tetszeni sokaknak a konkrét nyertes, mindenkinek van saját kedvence a listákról, de hol van itt a nagy probléma? Amúgy is kijön többszáz szett évente. -
zsuha
aktív tag
válasz timar88 #47008 üzenetére
Bocsi lejárt a szerkesztés, még annyi, hogy már mindenkinek rég leesett, hogy az Ideas egy piackutatás, tehát így kéne tekinteni rá.
Sérül az egyenlő bánásmód elve, ez diszkrimináció
Lol, dehogyis, ez BIZNISZ, miről beszélsz.Ha meg túl sok lesz a hiszti, akkor majd jól elkaszálják az Ideas-t, az jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Legális? Az. A megfelelő kategóriában jött ki? Nem. Érdemes az ideas tagra? Nem.
Olyan mint amikor elindultam egy városi amatőr versenyen kvázi full profiként és sz*rrá vertem mindenkit a versenyszámomban. Legálisnak legális volt, de nem ott lett volna a helyem.
Ez sem tartozik az ideasba. S totál igénytelen munka.
-
zsuha
aktív tag
Látszik hogy még sosem csináltál bizniszt, és az is, hogy nem ismered a k-popot.
Azt adnak ki, amivel keresnek egy csomó pénzt, inkább örülj neki, hogy él és virul a LEGO, és néhány általad kedvelt szettet is ki tudnak adni.
Nem tökmindegy hogy még milyen más szetteket adnak ki?
Engem is full nem érdekel, de egy csomó más szett se, naés Néha jön castle, néha pirates, néha egy lombház, egy-egy lambo, ez bőven elég.tönkreteszik az emberek más értelmes szettekbe fektetett több száz órás munkáját
Ez totál nonszensz, hobbiból csinálják, vagy kiadják, vagy nem a szettüket.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Nem értem, hogy miért nem érted, hogy van közös halmaz a Lego rajongók és a k-pop kedvelők között. Mondjuk én pont utálom a BTS-t, de megértem annak az örömét, aki most várja ezt a szettet. Sőt. Azok is meg fogják venni, akik BTS rajongók, de soha nem Legóztak, nem érdekli őket a Lego. Mellette a te érdekeid se sérülnek, rengeteg ötletes és remek szett jön ki folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
1.4 milliárd megtekintés körül jár a BTS - Dynamite. Koreában rendre minden díjat elvisznek. (Szerintem nem éppen jogosan, van náluk jobb fiú csapat és pár drasztikusan jobb k-pop dal.)
Erről szól a BTS Lego, az épület nyilván a klippből van. Nem tudom mit kell ezen fennakadni. Ennél méltatlanabb set is készült már.
-
kbalage2
aktív tag
Az alapvető probléma az hogy az Ideas eddig nem erről szólt, legalábbis látszólag. Nem volt elég az ötlet, kellett hozzá a színvonalas kivitelezés is. Ebben az esetben egyértelműen az ötlet nyert, valószínűleg a terméknek amit majd kihoznak nem sok köze lesz ehhez a verzióhoz.
Ez egy egészen új irányvonal a LEGO Ideas platformnak és nem mondom hogy feltétlenül rossz. Eddig ha csak egy ötleted volt de nem voltál penge építő akkor úgy tűnt hogy esélyed sincs. Ez most megváltozott és így sokkal többeknek nyílik lehetőség, viszont nem tudom hogy mennyire tudják kiegyensúlyozni a dolgot a továbbiakban. Nehéz egy 2000 darabos gyönyörű MOC-ot összeereszteni egy üzletileg kecsegtető de faék egyszerűségű "ötlettel".
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
timar88
tag
Nem azzal van a baj, hogy kiadnak egy koreai zenekarról legot. Új piacot akarnak szerezni, hát legyen. Max akit nem érdekel, hát nem veszi meg. Na de könyörgöm ideasba?? Az ideasnak az lenne a lényege, hogy a rajongók készítenek különleges ötleteket, erre a mostani etapban jó példa a golfpálya. Ötletes és még játszható is, dísznek is szép. Erre választanak egy olyan szettet amit a 8 éves gyerekem összetesz a studioban. Nonszensz. És ezzel a gyökér pénzéhes marketingjükkel tönkreteszik az emberek más értelmes szettekbe fektetett több száz órás munkáját. Sérül az egyenlő bánásmód elve, ez diszkrimináció... Arról nem is beszélve hogy, mi rajongók elesünk olyan készletektől, ami valóban értelmes lenne és megvennénk. Emiatt mehet a kuncsorgás majd a designer programba, ha ugyan ami neked tetszik megvalósul egyáltalán ott. Nem véletlen, hogy a poszt alatt nagy is a felháborodás, rengeteg negatív komment érkezett, gyakorlatilag szinte csak az.
-
Dilikutya
félisten
válasz Mozaart #47006 üzenetére
Azért az nem ugyanaz, hogy egy világszerte ismert előadőnak van csak a japán piacon elérhető kiadása, mondjuk olyan bónusz dallal, ami sehol máshol nem elérhető, vagy hogy egy ázsiai piacra termelő zenekar produktumát adják ki máshol is. Amúgy sokan szeretik, főleg fiatalok ezeket a koreai vackokat. Valószínűleg többen, mint ahányan itthon a Queer Eyes-t nézik, mégis ott a szett a Müllerben is, nem is drágán.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Mozaart
aktív tag
válasz balint82 #46987 üzenetére
Ennek ott van értelme, mint hogy a Depeche Mode vagy bármely más előadó külön track list, album verzióval adott ki Japán piacra például. De hogy az egész világon ezt ki kéne adni, már önmagában is különös hogy ezt meglépte a Lego. Fura irányt vettek.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
LÁZ
Topikgazda
Akkor ezt kéretik.most befejezni, pont
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
czanga
őstag
válasz Napfénysüti #46999 üzenetére
Nekem a tavaly nyár végén leadott kérdésemre ez a válasz jött:
"Kedves Levélíró!
A koronavírus járvány miatt Látogatóprogramunk határozatlan ideig szünetel, gyárunk sajnos nem fogad vendégeket.
Mivel már a leállás előtt is jelentős várólistánk gyűlt fel, az újraindulásig nem fogadunk be új jelentkezéseket.
Kérjük megértésüket, és bízunk benne, hogy hamarosan találkozhatunk a LEGO gyárban.
Ez egy automatikusan generált üzenet, a válaszadásban jelentős késések fordulhatnak elő!
Üdvözlettel:
a LEGO Látogatóprogram Csapata"Szvsz sok jóval nem kecsegtet, szerintem nem fogják a lehetőséget újraindítani amíg van rá esély, hogy az ott dolgozókat bármilyen veszélynek teszik ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest