Új hozzászólás Aktív témák
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
kuyarashi #8993 üzenetére
Helló,
Csinálj egy üres szöveges (txt) fájlt, nevezd át erre: boardreplace.pwd és másold rá egy fat32-re formázptt sd kártyára, majd dugd be a tv-be a kártyát és várj amíg bejön a jelszókérő képernyő.
A jelszó a mentéshez: 2770
Ha végzett vedd ki a kártyát és másold rá a vincseszteredre a tartalmát, ami egy user_setup nevű mappa lesz, plusz a boardreplace.pwd nevű fájl.
Majd ha kicserélted az alaplapot, visszarakod az sd kártyát a tv-be, és megvárod amíg bejön a jelszókérő képernyő.A jelszó a visszaállításhoz: 2771
Így megmarad minden beállításod.
A kártyáról ne feletsd el menteni máshová is, mert visszaállítás után automatikusan törli a tv a kártyára mentett adatokat! -
pubos
tag
Helló.Van egy hyundai dlh 32285 led tv ami a következőt produkálja.Bekapcs után kb 10-15 perc elkezd a képernyő vibrálni vagyis inkább elsötétedni.Főleg a képernyő jobb oldala sötétedik el.Majd egy idő múlva ez állandósul is a jobb oldal sötétebb marad.Annyira hogy a fényerőt maxra kell állítani úgy lehet látni a képet.Valami tip hogy ez mitől lehet?Köszi
-
Palee74
újonc
válasz
bendeguz1981 #8988 üzenetére
Most már teljesen elsötétedett a kép!
-
kuyarashi
őstag
Egyelőre nem találom az egyéni beállítások mentésének lehetőségét (mármint SD-re, vagy USB-re).
Az alaplap már megjött, sőt a TV is nálam van.
Tegnap bekapcsoltam, de általában a menü képe is szétesik az eredeti alkatrészekkel. Filmet indítottam pendriveról, de kb. 3 perc múlva megfagyott a kép és zöldesre változz (a zöld fátyol mögött' a film képi anyagával). Most újra bekapcsoltam és durván 1-2 perc elteltével a TV magától kikapcsol, majd 1 másodperc múlva be, majd 1 mp múlva ki, majd be és így tovább, míg ki nem húzom a tápkábelt. Ilyenkor hallaltszik a kattanás és a készenléti LED is zölden villan.
Ezeket csak azért írom le, mert eddig úgy tudtam, hogy a lejátszás gond nélkül megy USB-ről és csak RF kábelen, vagy HDMI-n keresztül jelentkezik a probléma (elméletileg utóbbin kapta be a villámot).Az alábbi képernyő bal alsó sarkában látszik csak a kép szétesése, de van, hogy az egész képtartalmat érinti.
Itt pedig a szerviz menübe próbáltam meg belépni, de egy gyors öndiagnosztika aktiválódott. (Készüléken a hangerő le gomb + távirányítón az info gomb háromszori lenyomása.)
Valaki tudja fejből a Panasonicok szerviz menüjébe való belépésének módját?
-
kuyarashi
őstag
válasz
pataslogeza #8991 üzenetére
Szia!
Ha sárga a csík, az azt jelenti, hogy abban a 2-3 oszlopban, a vörös és zöld kristályok folyamatosan elfordult állapotban vannak (magyarul a vörös és zöld alpixelek mindig teljes erővel világítanak). Fehér háttér esetében azért nem látszik a hiba, mert olyankor mind a 3 alpixel (vörös, zöld, kék) 100%-on megy.
Sokszor már gyárilag hibás a kijelző, de van, hogy csak szállítást követően jön elő a pixelhiba. Az is lehet, hogy neki koppantották valaminek.Ha a szalagkábel megmozgatása sem hozott változást, akkor valószínűleg kijelzőt kell cserélned. Szerintem.
A többiek lehet tudnak trükköket. Én már találkoztam olyannal, hogy elég volt kicsit megnyomkodni, óvatosan 'megcsavargatni' a kijelzőt és tartósan helyre állt a rend. Nyilván érintkezési probléma volt. Ugyanakkor, ha ez működik is, lehet idővel visszatér a csík. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy laptopot aminek kijelzőjében van egy vékony függőleges sárga csík, ami csak sötét háttérnél lástszik, fehér háttérnél egyáltalán nem. Mi lehert ennek a baja és javítható e?
Ja, a kijelzőt már szétszedtem, a csatlakozóját megtisztítottam, bár nem látszott oxidáltnak, szóval ez már megvolt.
-
Grisly73
csendes tag
Sziasztok!
A 6 éves Samsung PS51 D550 plazma tévénk egyik pillanatról a másikra nem működik. Reggel még üzemelt, délután viszont már nem lehetett bekapcsolni. Csak kattogo hangot ad, és fekete marad a kép.
Törökszentmiklóson lakom. Tudna valaki megbízható szerelőt ajánlani a közelben (Szolnok megye)? -
Palee74
újonc
válasz
bendeguz1981 #8988 üzenetére
Köszi!
-
Palee74
újonc
Szia!
Egyszer már sikerült segítened, ezúton is köszönöm!
A következő problémám az lenne, hogy a Samsung UE32F500 típusú 80cm-es lcd tv szemből a jobb alsó részén a sarkától kb 20 cm re egy kb 10x5cm-es részen elkezdett villogni ill. sötétebbé válik majd visza világosodik!
Mi lehet a probléma és lehet e orvosolni és nem fog e egyre nagyobb részen így csinálni?
Előre is köszi a választ!
Üdv: Pali -
Sziasztok!
Villámlás után vagyunk, kevesebb mint 1 éves Samsung 49M5502 tv-nk nem kapcsol be. Világít a piros led, kb 30 másodpercenként egy pillanatra elalszik. Gombra, távirányítóra semmi. Mikor újonnan hazahoztuk is ezt csinálta, de arra már nem emlékszem mitől kapcsolt be. Tudjátok ez a nyomorult 1 darab gomb van rajta és hol röviden hol hosszan kellnyomni, meg smart távirányítója van amin villog a led, valszeg nem párosodott föl. Egyszer már kihúztam kb 10 percre.
Egy crt-re kötött set top box is eldurrant, a router meg a pc-m sem ad életjelet :S -
gyula59
újonc
Szia! Teljesen új Hitachi 32hb4t61 tipusú tv. és bekapcsoláskor nincs minden esetben hang. Ilyenkor 2-3 alkalommal be kell kapcsolni akkor jön meg a hang. Szerinted mi lehet az oka?
-
Thuugo
újonc
Sziasztok!
Van egy Grundig VLE 40 8160-as televíziónk otthon.
A probléma a következő:
A kép alapesetben kékes árnyalatú és torzultak a színei, kb 2 másodpercenként egy nagyon rövid időre sötétebbek lesznek a színek aztán megint torzultak. ( a sötétebb kép sem az eredeti színeket tartalmazza hanem annál jóval sötétebbeket)
Sajnos az elsötétülést nem tudtam lefényképezni.
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a probléma és kb milyen összegű a javítás?
Előre is köszönöm!
-
csabo248
újonc
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #8769 üzenetére
-
motrola
aktív tag
Sziasztok
Samsung tv ue32es6540sxxh a hiba: nincs hang és állandóan újraindulgat.
Van ötlete valakinek mi lehet a hiba?
-
Delomak
újonc
Sziasztok!
Tök jó, hogy van ez a topic, és, hogy rá találtam, remélem, tudtok segíteni!
A tv képe egyik pillanatról a másikra átváltott ilyenre, miközben néztük.
Pár másodpercig még azt is hittük, hogy ilyen a jelenet...
Hang van, csatorna váltás is működik, két csatorna közt teljesen elsötétül a kép egy pillanatra, ahogyan az előtte is megszokott volt. A menü és a csatorna szám jelzés sem látható de minden funkcióra reagál, amit a távirányítóval vakon tudok próbálgatni.
Halványan kivehető némi mozgás a csíkok "hátterében", tehát valamit azért próbál megjeleníteni a kapott képből.Szerintetek menthető?
-
Kernel
nagyúr
Több ilyet javítottam villámkárral (most mellékes, hogy Orion / Vestel stb. többféle néven futnak hasonlók) amikor csak a tápegységet kellett javítani.
Nem kell ilyeneken gondolkodni, hogy UPC-kábel vagy akármi, mert nem tudhatod. Meg kell vizsgálni. Tapasztalataim szerint jelentősen gyakoribb a táphiba, utána vannak persze az egyéb hibák, semmi nem zárható ki.
(#8970) mpo
Vizsgálat nélkül nem tudok egyértelmű választ.
-
czanga
őstag
válasz
axlrose32 #8971 üzenetére
@mpo
Sajnos nincs, mivel egy vihar után anno nem kötöttünk mivel nem fizettek semmit, így most saját farkunkkal vertük a csalánt.
Jelenleg "kárfelmérek", mert ugye az említett UPC TV box kuka, az arra kötött TV is, de volt 50"-es media card-os TV, ami mint kiderült be volt dugva konnektorba, és a koax is a tv-ben volt. Az sem ad életjelet. A harmadik is be volt dugva konnektorba, szintén 50" Technika. Ott a UPC média box okés, a TV tönkrement.
Próbálom agyban visszafejteni, hogy min keresztül jöhetett az áldás, mivel a UPC Connect box működik de a LAN portok elszállak benne úgy néz ki, az egyik folyton világít, pedig nincs bedugva már semmi az eszközbe. Újrakonfigurálás sem oldotta meg. Az UTP kábelek elvileg jók, és az azokra kötött eszközök is, szóval nem tudom. -
czanga
őstag
Sziasztok.
Nagy gázba futottunk bele, megpróbálom vázolni. 3 TV "kuka" jelenleg a házban, mivel a vihar álltal hozott villámlás tett róla. Nagy durr, azt hiszem minket talált el. Harminc év alatt soha, csak most.. Feltehetőleg a pár hete átkötözött, légkábelen bejövő koax kábelt találta meg, és azon keresztül kaphatta mind meg a túlfest.
A UPC embere most remélem csuklik..Mindegyik Tesco-s Technika márkájú TV. Egyikkel sem volt gond soha.
Az említett háromból egyik sem ad életjelet, se visszajelző led, se semmi. Különösebb égett szag sem volt.
Az egyiknek levettem a hátlapját (rokon szakmában dolgozom, kárt nem tettem), és szemrevételeztem a tápot. Nem láttam sem eldurrant kondit, se biztosítékot, égésnyomot semmit Szaga sem volt.. Multiméterem nincs itthon, nem tudtam mérni semmit, de ezt már másra is bíznám. Más eszköz nem sérült meg csak a TV-k, és az egyik TV alatti UPC box, így feltehetőleg tényleg koax-on át jött, ahogy már említettem. Ez persze csak találgatás.
Tudtok valami okosat mondani a sok éves tapasztalat (tudom, hogy bevizsgálás nélkül nehéz) alapján?
-
McCoy79
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy fura kérdés, de Samsung LE40B650 tévéhez keresek talpat. Nekem eltört. Létezik Budapesten tv bontó?
Ilyen kellene:
Ez a rész van eltörve:
Előre is köszönöm!
-
motrola
aktív tag
Elromlott a tv ue32es6540sxxh a hiba: nincs hang és állandóan újraindulgat.
Újraindulásnál a kép kifogástalan.BN97-06430H mainboard. Ilyet keresek.
-
Pali4420
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Samsung UE46f5000 - es modellű tv- t. A tévé céges volt korábban, csak pár prezi kivetítésére használták. Viszont az antenna és a beállítások része nem aktív, amikor rányomok,akkor a funkció nem elérhető üzenet jelenik meg. A HDMI és egyéb portok kifogástalanul működnek.
Fel lehet ezt oldani valahogy? Vagy mitől nem aktív a csatorna része? Esetleg egy firmwire frissítés?
Van valakinek ötlete? -
Egrilaci
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni, olcsó ár kategóriás 4ks tv-ből melyiket érdemes megvenni?
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung ue49ks7000 tipusú készülék. Felismeri a külső HDD-t és a Pendrive-ot látom, a kiválasztható "források" között, de mikor rámegyek csak tölt, tölt de nem történik semmi, majd a külső HDD is kikapcsol, mintha úgy érzékelné, hogy nem kell csinálnia semmit. Ez idáig tökéletes volt, többször néztem rajta így filmet. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi a segítséget
-
kuyarashi
őstag
Ismét köszi.
Maradok is a szervizmenüs RGB-szint állításnál.
Megvan az "ugráló fekete pont effekt" is. Majd figyelek rá. Jó volna, ha nem kellene high-on nyomatni. Gondolom az élettartamot is csökkenti.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8954 üzenetére
Óvatosságból a donor beállításait sem árt menteni. Mert az elég rossz poén lenne, hogy ráírod az esetleg sérült tartalmat, amitől hibás állapotba kerülne.
Vagy másik lehetőség, hogy inkább nem bántani, hanem csak kinézni a szervizmenüből az RGB-szinteket, ugyanazt beállítani a másikban is. De ettől csak a Normál és Dinamikus mód színegyensúlya áll helyre, a Mozi és a True Cinema beállításait valahol máshol rejti, legalábbis a VT / GT 30 szériánál. (Más kérdés, hogy a Normál mód tökéletesen megfelel a használathoz.)
Van egy Vsus beállítás is, ami a sustain tápfeszültséget két fokozatban állítja: Low, High. Alapesetben Low általában.
A kijelző elhasználódása vagy egyéb problémái miatt viszont szükséges lehet High értékre állítani, ha fekete pontok ugrálnak a képen, vagyis nem gyújtanak stabilan a kamrák / pixelek. Ez viszont megemeli a feketeszintet, illetve némileg a disszipációt is növeli, ezért kerülendő, ha lehetséges.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8951 üzenetére
A hardveres munka annyi, viszont Panasonicnál van lehetőség a gyári és felhasználói beállítások átvitelére, ahogy az le van írva a szervizdoksiban, SD-kártyán keresztül.
Ha teljesen ugyanolyan készülékből származik, az RGB-szintek akkor sem feltétlenül fognak egyezni, mivel azt a kijelzőhöz kalibrálják, ezek az értékek a szervizmenüben vannak tárolva.
Ha beüzemelés után a kép jónak tűnik, vagy esetleges elszíneződés a felhasználói menüben az RGB-beállításokkal korrigálható, akkor elmehet úgyis. De elvileg illene átvinni a gyári beállításokat, hacsak nem sérült a tartalom.
-
kuyarashi
őstag
Hívtam haveromat (a plazma tulajdonosát) és rábólintott az Ebayes alaplapra, úgyhogy megrendeltem. De nem is ez a lényeg, hanem, amit mondott.
Teljes lett a kép, ami a szervizt illeti.
Mesélte, hogy anno alig akarták neki visszaadni a tévét, mondván, hogy ők majd jól leselejtezik neki, nyugodtan hagyja ott. Furcsák voltak, úgyhogy inkább elhozta, de ennek nem örültek a szakik és erősködtek, hogy ott kéne hagynia. A többit meg ki lehet találni.
A pecsétből kiderül melyik szerviz az; hát nincs jó hírük... -
kuyarashi
őstag
No komment. Sokszor a szívességek és segítőkészség miatt kerülünk bajba...
Szóval a beavatkozásnál csak csavarozni kell és szalagkábeleket dugdosni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8949 üzenetére
Az is bőven elég lenne, ha nem üldöznék néha a kreativitást, de mindegy, időkitöltő hobbi lényegében.
Alaplap cseréje nem nagy kaland, noha épp ebben a topikban láttam olyan rémtörténetet, amikor valakinek egy T-con panel szalagkábeles csatlakozójával nem sikerült megbirkózni, végül több kárt okozott, mint hasznot. De nem vészes egyébként.
-
kuyarashi
őstag
Egyetértek.
Kernel, neked ki fizet ezekért a kimerítő válaszokért minden elektromossággal kapcsolatos témakörben.?Egyébként hajrá!
Egyébként az ST50-be mennyire nehéz beszerelni ezt az alaplapot? Ha megrendelem Ebayről, keresnem kell szakembert, vagy egy alap műszaki beállítottságú ember is képes kicserélni?
-
Kernel
nagyúr
De miről beszélünk, világosan oda van írva, hogy Main AV board. Nem erről volt szó, hanem amikor az elektronline vagy tanyán bedobják, hogy "kéne a TV-be egy main".
Ez mekkora baromság, mi az, hogy main? Magyarul szoktuk mondani, hogy kell a gépembe egy "alap"? Vagy "fő"?
Jó, hogy mindenki megérti nálunk, de egy angol kiröhögné, külföldi fórumokon nem szokás így rövidíteni. Ezek ilyen magyar specialitások, mint a "terrás" HDD.
(#8946) kuyarashi
Példa kedvéért egy LG, ahol van Y-sus, utána (balra) alsó-felső buffer / drive:
Ilyen alapon mondhatnánk, hogy az Y-sus tulajdonképen egy Y-main, noha nem ez a "hivatalos" elnevezés.
Másik hozzászólásomban viszont az ST50-nél funkcionálisan az SN-board felel meg az Y-sus panelnak, csak ott egybeépítve a bufferrel is. Már csak ezért sincs értelme az Y-main elnevezésnek, hiszen ott nincs külön főpanel, egyben van. Meg egy szakvéleményben amúgy is komolytalan szerintem.
-
conorr
tag
Sziasztok,
nemrég vettünk használtan egy sony led tv-t. A tv azt produkálja hogy ha a képen nagyobb egyszínű világosabb szín jelenik meg akkor csíkokat húz bele (átlósan, vertikálisan, vagy ahogy az árnyalat kijön).Külföldi fórumon azt olvastam erre a jelenségre hogy bandingnek hívják. Arról érdeklődnek hogy jól gondolom hogy ez az, vagy valami komolyabb hibát sejtet. A helyzet vajon lehet rosszabb? Jelenleg a tv-nek ezt leszámítva szép képe van, nincs rajta felhősödés és a sarkokban se világit be.
-
kuyarashi
őstag
Mindenkinek nagyon köszi.
Nos, őszintén szólva, laikusként is kicsit megtolta' az agyam ez a részben magyar, részben angol nyelvezetű "szakvélemény". Ezek szerint nem csak az én szememet csípi. Talán az idegen nyelvű megfogalmazással akartak nagyot mondani.
Az Y-main lett volna a következő kérdésem; mármint, hogy az mi az.Akkor tipikus, jófej szerviz? Durva.
A szállítási költség necces, de ha szerintetek csak alaplap kell, akkor megérheti ennyiért.
-
oil120
senior tag
Mint amikor sokan az alaplapot úgy nevezik, hogy main, ami szintén vicc, külföldön meg sem értenék.
Bocs, hogy közbeszólok, ez például egy külföldi speciel angol oldal az ebayen, ahol lehet olyan ismeretlen szlenget használnak, hogy sem az eladó sem a vevő nem érti, mégis azt a hülye alaplapot main-nak nevezik.
Ez pont az ST50-hez való alaplap vagy mainboard, kinek hogy tetszik.https://www.ebay.co.uk/itm/Main-AV-board-from-Panasonic-50-plasma-TV-TX-P50ST50B-TX-P42ST50B-TNPH0989/323245829480?hash=item4b42f3ed68:g:udYAAOSw2VFa-ADC
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8942 üzenetére
Ha USB-ről képes működni, akkor minden működik benne, az alaplap kivételével. Pontosabban utóbbi részleges hibájával.
Konkrétan Y-main nincs is, már a kifejezés is csak egy magyar szleng, amin egy angol jót röhögne szerintem. Mint amikor sokan az alaplapot úgy nevezik, hogy main, ami szintén vicc, külföldön meg sem értenék.
LG plazmánál van például Y-sus és Z-sus.
De milyen szakvélemény, ahol még a panel nevét sem tudják leírni normálisan, ráadásul furcsa az egész, mivel működik a TV, csak az alaplappal van gond (A-board).
TX-P42ST50:
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Néhány alkatrész beszerzésében kérnék segítséget. Egy Panasonic TX-P42ST50E plazmát villámcsapás ért és azóta a TV-tuner rész nem működik. 2016-ban megjárta a szervizt, de az alkatrészek nehézkes beszerzése és borsos ára miatt nem került javításra a készülék.
A szervizpapír szerinti sérült alkatrészek:
• tápegység
• main board
• Y-mainSzerintetek manapság hozzájuthatok még ezekhez?
Ebayen csak más típusokhoz találtam alkatrészeket, melyeknek egy része talán ehhez is jó volna, de ugye ehhez szakember kellene.Előre is köszi.
-
Faresz1976
aktív tag
Sziasztok! Került hozzám egy Sencor TV. A Sencor feliratig jut el és 30mp után újraindul. Próbáltam frissíteni de nem reagál az usb-re felvett frissítésre. Valaki már találkozott ilyen hibával vagy valamit rosszul csináltam? A pendrive fat 32-be van formázva és a frissítő bin fájlon kívül nincs rajta semmi.
-
oil120
senior tag
Tudsz olyan bemenetre kapcsolni, hogy megmaradjon a hang és akkor bevilágítani?
Csak, hogy egyértelmű legyen a háttér hiba. Egyébként jelentkezhet a háttérvilágítás hiba úgy, hogy bekapcsoláskor elindul egy pillanatra.
Mindenesetre rendelés előtt vizsgáld meg, hogy ténylegesen a LED-ek mentek-e tönkre. -
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE48H6400-as tv-ém és a bal saroktol kb 15-20cm-re egy tenyérnyi lila folt látható fehér vagy szürke tartalomnál mitől lehet ez és lehet-e javítani?
-
dewergo
újonc
üdv mindenkinek!
kezdö vagyok, sőtt abszolut laikus, és csak amit itt olvasok abbol következtethettem eddig, de ugy döntöttem teszek egy probát, és megkérek mindenkit, hátha tudna valaki segiteni! van egy lg 42PQ2000-ZA tipusú készülékem! bekapcsolás helyett a tv csak kattog, a készenléti led kékre vált pirosrol, mintha be akarna kapcsolni, de kis idö mulva kikapcsol, és ujbol ezt csinálja!
segitségetek elöre is köszönöm!
-
Dee111
újonc
Sziasztok,
van egy LG 47" led TV-je testvéremnek, sajna típusszám matrica nincs fenn rajt, de a következő panelokból áll:
Main: EBT62596117
Power: EAX54905501/2
T-Con: LC470DUE-SFR1Probléma: Egyszercsak elsötétült, hang volt állítólag továbbra is..
Ha bekapcsolom, egy pillanatra bejön a kép, de 1 mp-en belül sötét lesz újra, TV nem kapcsol le, működik, csak a kép megy el. Próbáltam nézni lámpával, de nem látok rajt halvány képent mint a háttérvilágítás hibánál, bár azt se tudom milyen bemeneten áll a tv (MDMI, vagy AV vagy valami csatorna)Kérdésem, hogy T-con, vagy háttérvilágítás körül keresgéljek? Hogy tudnám pontosabban beazonosítani a hibát?
-
dewergo
újonc
üdv mindenkinek! kezdö vagyok, sőtt abszolut laikus, és csak amit itt olvasok abbol következtethettem eddig, de ugy döntöttem teszek egy probát, és megkérek mindenkit, hátha tudna valaki segiteni! van egy lg pdp42g20144 készülékem! bekapcsolás helyett a tv csak kattog, a készenléti led kékre vált pirosrol, mintha be akarna kapcsolni, de kis idö mulva kikapcsol, és ujbol ezt csinálja! segitségetek elöre is köszönöm!
-
Parpo
csendes újonc
válasz
bendeguz1981 #8929 üzenetére
Köszönöm, még megpróbálok kijelzőt szerezni hozzá aztán ha nem megy eladom én is alkatrészenkénk. Azért köszi.
-
Kernel
nagyúr
Ez az, hogy nem éri meg a próbát szerintem, mert a T-con (timing controller) nem hajt meg sorokat vagy oszlopokat, illetve "vonalakat" külön. Lényegében videójelet ad le, amit a kijelzőre integrált COF bont sorokra és oszlopokra. Ilyenkor COF, illetve LCD belső hiba jön szóba.
Olyan van esetleg, hogy a bal és jobb felet külön hajtja meg némelyik T-con.
-
Parpo
csendes újonc
válasz
bendeguz1981 #8923 üzenetére
De neked is eltűnnek visszajönnek vagy állandóak a csíkok?
-
Parpo
csendes újonc
Az én problémámra tud valaki valami megoldást? Előre is köszönöm.
-
aszat
újonc
Sziasztok!
LG 42LM620S egyik pillanatról a másikra a kép eltűnt. Hang van, csatornát is vált. Bekapcsoláskor valami minimális hátsó megvilágítás dereng, de a logo már nem jön be. Javíttassam vagy kuka? Élt 3 év két hónapot...
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van egy viszonylag régi, LG 42LG5000 típusú LCD tv-nk. A probléma vele az, hogy bekapcsolás után pár perccel kifehéredik a kép, kb. mint itt láthatjátok:
(nem saját kép, de ugyanez a jelenség).
Pár percre rá meg bezöldül-pirosodik, nagyjából így:
A kérdésem, hogy gazdaságosan javítható-e, vagy kuka?
Köszönöm
-
nnnrrr97
újonc
Sziasztok
Adott egy Philips full hd ambilght lcd tv...probléma a következő,,,szolgáltató beltéri egységéről kiválóan megy a kép és hang viszont bármilyen más eszköznél (xbox one és 360 készüléket próbálnék használni) bizonyos időközönként elmegy a kép és a hang is..olyan mintha néhány tized mp-re elvennék a tv-től az áramot...probáltam már abba a hdmi-be dugni a csatit amelyikről a beltéri egység megy...próbáltam már másik hdmi csatikat is de nem volt megoldás a bajomra....tudtok mondani esetleg valamit rá?
))
-
Roli000
csendes újonc
Hol érdemes nézni alkatrészt?
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 32LF5610-es Tv, tavaly kezdte, hogy az alaplapi HMDI portokon már nem érzékelte a jelet, idén év elejétől már csak SD adást lehet rajta nézni mert a HD adások átváltanak zöldes és egyéb érdekes színekbe minta kissé szellemképes lenne a tv.
Az új jelenség bekapcsolás után azonnal van hang a kép csak 5 perc után jelenik meg.Odáig eljutottunk, hogy alaplapot biztos kell majd benne cserélni. 2 éves a TV és mindenáron megjavíttatnánk.
Hova kihez, gari már nincs rá.
-
mpo
veterán
A 4 éves UE40F6400 3D-s tévé képernyőjének a felső felének a közepén egy kb. 8-10 cm-es szürkés vízszintes csík látható. Nem annyira zavaró, de látszik.
Ez egy komolyabb hiba előjele vagy csak ennyi marad?
Mennyibe kerülhet a javítás tól-ig? -
Hofeher
aktív tag
Samsung UE32EH5000WXXN típusú tv míg be nem melegszik villog a kép érdemes javítani.
-
Zozo8136
újonc
Szia Kernel. Igen van a T-Con panelon egy AS15-F és a legnagyobb meglepetésemre párszáz forint és nyilván tapasztalataidra épülve írtad hogy ez lehet a ludas, szóval ebből indulok ki hogy a hiba megvan. Viszont az zavar picit hogy nem tudni mitől mehetett tönkre és hogy a csere alkatrész meddig megy. Megnéztem és persze vannak ötleteim hogyan oldjam meg de én ezt nagy nehezen tudnám cserélni, egyáltalán nem biztos hogy sikerülne, ebben nincsen gyakorlatom. Minden esetre köszönöm a segítséget, örülök hogy eljutottunk idáig, alszom picit mert két napja nem aludtam. Ha esetleg meg tudod javítani nekem és van is rá némi időd akkor írjál légyszíves.
-
Egrilaci
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 4 éves Samsung ue h 40 6203 tv-m. Meghibásodott, nincs kép, de hang az van. Ha zseblámpával rávilágítok látszódik halványan a kép. Szerintetek mi lehet a baja és érdemese-e, meg éri-e még javítani?
-
GIJoe
addikt
Üdv: van egy LG TVm,(43UH6207) az egyes HDMI porton nincs hang, azt hittem az új zGemma vevő vacakol, semmi hang nem üzemel, a többi porton okés a hang, kábelcsere volt, factory reset(TVn isBoxokon is), több box teszt, de semmi, minden volt már... be fog dögleni? Vagy ez már hiba?
-
Zozo8136
újonc
válasz
Lackooo84 #8893 üzenetére
Lackoo...akkor még jó, hogy nem valami Chuck Norris filmet indítottam el rajta
Kedves Kernel, köszönöm a választ, szétszedtem és megtaláltam a T-Con panelt amit említettél, E-bayen találtam 6-15 ezer forintos áron, de remélem lesz itt valaki akinek van elfekvőben ilyesmi, vagy ez javítható?
-
Essien
aktív tag
válasz
tupacamaru #8895 üzenetére
Köszi, drága mulatság?
-
Zozo8136
újonc
Sziasztok. Egy LCD tévének szeretnék adni egy esélyt hátha nem kell kidobni, a segítségeteket szeretném kérni. Egy JVC LT-42S90BV típusról lenne szó, a készülék elindul ahogy kell, viszont a kép erősen világos és olyan mint amikor előhívásra váró negatívokat bámulna az ember. Előre is köszönöm ha válaszol valaki, kellemes estét mindenkinek.
-
kulumaz
újonc
Samsung SAMSUNG LE40B530P7W lcd-tv kis űzem idő után ki kapcsol mi lehet a gond ?
-
kulumaz
újonc
Samsung SAMSUNG LE40B530P7W 40 éves lcd-tv kis idő után ki kapcsol mi lehet a gond ?
-
n.karoly
csendes tag
Sziasztok,
Egy három éves Sony kKDL-40w605B tv idönként kikapcsol és a piros állapot előző LED hatszor villog, majd újrakezdik a villogást. Áramtalanítását után a készülék bekapcsol és müködik. Tudjátok mi lehet a hibája, márkaszervizbe érdemes vinni, vagy tud itt valaki segíteni? Köszönöm előre is a válaszotok.
-
bendeguz1981
csendes tag
válasz
RobberBaron #8886 üzenetére
Szia ha használtan veted akkor elképzelhető hogy rosszul ragasztották vissza a led elé a lencsét.ha meg újonnan vetted elképzelhető hogy leválik a led előtt a lencse azért ilyen a kép .üdv peti ja igen javítható csak teljesen szét kell szedni a kijelzőt hozzá,meg ügyes kézügyesség
-
RobberBaron
tag
Üdv,
Samsung UE32F5000 LED tv-nek van egy olyan hibája, hogy fényes foltok vannak a panelen 2 helyen is, amik főleg fehér alapon zavaróak:
Az egyik foltra még régebbről emlékszem, kb. évek óta meglehet, de mivel a tv olyan helyen állt, ahol a nap néha rásütött, egyáltalán fel sem tűnt. Most átettem egy sötét sarokba, és feltűnt 2 fényes folt is.
Mi lehet ez és javítható-e? -
tl-x
addikt
Sziasztok!
Vettem még 2010-ben egy 46-os Sony Bravia tvt. Egyik esete nem reagált a távirányítóra pukkant egyek és kikapcsolt, majd visszakapcsolt. Tegnap vettem észre hogy fura zúgó hangot ad ki, feleségem szerint még magas hangon sípol is (én azt nem hallom). Szerintetek mi lehet a gond kiment egy kondi? Kép és hang van, távirányító is működik. Hol tudnám javítatni? Megbízható szervízre lenne szükségem aki kijön megnézi. Ha lehet helyben javítja vagy elviszi és visszahozza megfizethető áron. Köszönöm. -
Kernel
nagyúr
válasz
bendeguz1981 #8881 üzenetére
Ha a plazmák szokásos zúgásáról van szó, akkor nincs mit tenni.
-
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok egy kis segítség kéne kaptam egy 3d-s samsung plazmát PS43D490 azzal a hibával hogy bekapcsolás után kb:8mp és kikapcsol de menet közben ezt csinálta.video itt
a narancssárgásodást az y panelen lévő potival tekerés közben eltünt,,és a kikapcsolást megoldottam át kellett forrasztani az x-main panelt pár helyen megrepedt a forrasztás.most üzemel de az x-y panel zizegő hangot ad de legjobban a világos tartalomnál ez mitől van?(paneleken csavarokat meghúztam)
ez a két panel van benne
y-panel:lj41-09479a
x-panel:lj41-09478a
köszi a segítséget
elképzelhető hogy valamelyik panel döglődik? -
Lackooo84
nagyúr
-
Dododög
újonc
válasz
axlrose32 #8874 üzenetére
Felhívtam a Sonyt és rögzítették a panaszomat , másnap hívott a győri gelka ők a legközelebbi márkaszervíz.
Házhoz jöttek ,elvitték és gariba javítják.
Egyébként 2017.04.07. én vettük , 2018.04.09. én romlott el.
És igen a szavatosság miatt jött össze a javítás.
De azért kicsit sem nyugtat meg , hogy egy ilyen (nekem) dràga termék 1 év alig használat (nincs tv előfizetésünk egyátalán) után állásában elromlik.
Remélem ez nem a villanykörte összeeesküvés.
Köszi a válaszokat,hozzászólásokat! -
Kernel
nagyúr
válasz
B.Ricsike #8876 üzenetére
Persze, a kontrasztot tudod visszavenni.
A plazmák melegedése a leadott fényteljesítménnyel arányos, most szándékosan nem használva a fényerő kifejezést, ami TV-knél valójában a feketeszint (brightness).
A kontraszt pedig a fehérszint, vagy videóerősítés klasszikusan.
Sokan feleslegesen hajtják szét a plazmát, túlzott kontraszton, ami esetleg a szemet is bántja, kijelzőt is hamarabb öregíti, beégések veszélyét is növeli, belső alkatrészeket is jobban terheli, fűti, végeredményben pedig az energiafogyasztás is nagyobb úgy.
Azt a termelt hőt a villanyszámlában fizeted meg végül, ami elől és hátul is összesen távozik. Ettől függetlenül nem igaz, hogy a plazma különösebben kártékony lenne a pénztárcára.
Normális beállítások mellett, nekem egy 55 collos plazma fogyasztása sem feltűnő, nem lett több a villanyszámlám vagy ilyesmi.
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
Tudom valahogy szabályozni, hogy ne legyen forró a Panasonic Plazma TV-m képernyője?
Biztos át lehet álltani, vagy valamit lehet rajta módosítani, hogy ne süssön ennyire!Köszönöm!
-
Sadhaka
újonc
Sziasztok!
Van egy majdnem 8 éves Sharp Aquos Led 40" tv-nk, ami mostanában magától kikapcsol. Aztán ha olyanja van, akkor visssza kapcsolja magát. Szerintetek javítható ez a probléma, és ha igen kb mennyibe kerülne? Segítségeteket előre is köszönöm! -
axlrose32
őstag
válasz
Dododög #8870 üzenetére
Szavatosság...
Az új PTK. szerint a korábbi három év szavatosság kettő évre csökkent...2014.03.15.-n lépett hatályba...ezúton is köszönjük, hogy a fogyasztók védelmére ekkora hangsúlyt fordítottak.
A szavatosság feladata pont az volt, hogy adott esetben a gyártási/technológiai hibák esetén legyen valamiféle jogorvoslat....
Adott esetben a Sony Hungária gyakorolhat méltányosságot...vagy...vagy...
Egy próbát megér, hátha nem hajtanak el, írj nekik! -
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8868 üzenetére
Igen, a kapcsolat jelzése (amikor élőnek tűnik) nem feltétlenül jelent hibátlan kapcsolatot.
Annyi a lényege, hogy a HDMI-kábelen belül van egy másik kommunikációs csatorna, egy külön érpáron, ami a kijelző azonosítására szolgál (DDC-infó), amellett még ezen közlekednek a titkosítási kulcsok is, HDCP-átvitel esetén.
Amikor ez a kapcsolat rendben van, még nem biztos, hogy a fő átviteli csatorna is hibátlan.
Utóbbi még további 4 érpáron működik (abból egy órajel), ezen megy kép és hang, egy közös digitális adatfolyamban. Tehát itt csak azért van több érpár, mert így összeadódik az átvihető sávszélesség. Viszont bármelyik érpáron hiba keletkezik, azt az egész kapcsolat sínyli meg.
Ugyanez igaz fordítva is: ha a DDC-kapcsolat nem áll össze, akkor hiába jó a többi része, nem fog működni.
-
Sordoran
addikt
Nem a kábel volt a ludas, mivel most másik, rendes vastag kábellel is megtörtént. Bekapcsoltam a TV-t tegnap este, és kiírta nincs bejövő jel. Most viszont először visszadugtam a 2-es portba, és rögtön jó lett azzal. Ami érdekes, mert előzőleg ezzel a kábellel se ment, ezért azt hittem a port is halott. Szóval vagy TV, vagy dekóder para lehet.
(mondjuk bejövő kapcsolatoknál így is jelezte akkor, hogy csatlakoztatva van a HDMI1, csak nem volt jel, HDMI2-re átdugva pedig jó lett) -
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8865 üzenetére
Ehhez csak egy multiméter szükséges, vagy bármilyen szakadásvizsgáló eszköz, ami villanyszerelőknél is előfordul, vagy sok házi műhelyben is akadhat.
Így viszont csak annyit lehet tudni, hogy vékony kábel, ami gyanús, egy ilyen akár "állóhelyzetben" is okozhat bajt, szerencsétlen körülmények összeállása esetén.
Meg amit én sem mernék használni, pedig nem vagyok félős, ahogy szoktam mondani, barátom a 230 V, többször is kezet fogtunk.
-
Sordoran
addikt
Ebből nem sokat, annyit se értettem.
De ha jól értem, akkor össze-szétcsatlakoztatásnál fordulhat elvileg elő ilyen. Na itt nem erről van szó, lévén nem volt mióta össze lettek kötve szétválasztva. Az éjszaka folyamán egyszerűen megadta magát a kábel és a port. Most megy egy másik hdmi porton, másik kábellel. Kérdés félhetek-e attól, hogy a beltéri a kábel/port gyilkos, vagy itt inkább a kábel minősége volt kifogásolható?
Ha pedig bármit mérni kéne akkor, amit leírtál csak nem értettem, arra esély sincs. Se célszerszám, se olyan ismerős aki ért ehhez. -
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8863 üzenetére
Vékony kábel mindig gyanús, bár állítólag azok között is lehet márkás típus, de amivel én találkoztam, az gagyi volt és vállalhatatlan.
Először is mérni kell a vezetést a két külső fémrész (shell) között. Ha nem vezet, akkor nem szabad felhasználni, mert komoly kár lehet belőle. Utána lehet mérni a további GND ereket, normális esetben azoknak is meg kell lenni, főleg a hosszabb kábeleknél szintén kötelező.
Hotplug szempontjából legfontosabb a külső, mert bedugáskor az érintkezik először és hozza azonos potenciálra a készülékeket. De még kihúzáskor is lényeges, hogy utoljára ott szakadjon meg az áramkör, ha áram alatt van a rendszer és egyébként nincs közös földelésük.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám, és ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot: 3 hete vettem egy LG 43UJ6307-es készüléket. 3 HDMI port van rajta, ebből a 3-ason van egy kábel, amire ha ágyról van kedvem játszani rákötöm laptopot, amúgy nincs mindig bedugva laptopba. A 2-es portra pedig a műholdas TV beltéri egysége volt dugva, másfél hete. Ez mindig megy (a beltéri), csak TV-t szoktam kikapcsolni. Ma bekapcsolva a TV-t jelezte, nincs bejövő jel. A beltéri ment, ki-bekapcsolás, áramtalanítás volt. A kábellel más portban se ment, de más kábellel, más porton igen. Tehát összességében most az a kábel kuka, és a HDMI 2-es port se működik úgy néz ki. Kérdés ezt mi okozhatta? Illetve félhetek-e az ismétlődésétől? Most azt a HDMI kábelt használom amit adtak a beltérihez, előtte direkt külön emiatt vett EQUIP-essel kötöttem össze (nem tudtam előre, hogy kapok mellé). Különbség, hogy az EQUIP-es vékonyabb mint ez, vagy az amelyiket a laptophoz használok. Lehet a kábel volt gyenge minőségű, és ez vágta haza?
-
206 cc
senior tag
Sziasztok topiklakók!
Tudna valaki segít3ni nekem samsung tv led sor kellene jó bontott is sőt csak ha led van az is megfelelne,de mivel egy kicsit sürgősebb a dolog most itthonról kellene.
Szóval aki tudna segít3ni dobjon mar egy privit...adnam az adatokat ott. -
ivcsi86
tag
Sziasztok
Van egy ilyen gépezetem Samsung UE48H6400 , már 3 éves és mára lett egy sornyi sötétebb csík rajta.
Cserélni nem akarom, mert aprónak tünik, de zavaró. Nem pixelhiba szerintem, mert halványan ad jelet.
Szétkaptam, mert csatik megtisztít, fel-le húz, ez sajnos nem segített.
Páran írták más gondra ezt a T-CON panel cserét.
Ilyen gondnál is ez a megoldás?
Hol lehet olyat vadászni vagy megnézni kompatibilitási listát (mert gondolom nem csak egy fajta panel jó egy tv tipushoz) -
oil120
senior tag
válasz
RobberBaron #8853 üzenetére
Nem lennék meglepve, ha az Oktogon szerviz komplett kijelző cserét ajánlana meg brutál áron.
Annál sokkal olcsóbban is megoldható a tv-d javítása.
Ha kaptál árajánlatot, keress nyugodtan privátban. -
Menyus007
újonc
Sziasztok. Új vagyok a fórumon kérnék egy kis segítséget. Van egy Samsung LE40 503F7W tipusú televízióm. Lett a kijelzőn egy kék talán 2 pixel nagyságú vízszintes csík. Nagyon nem zavaró csak a kérdésem az lenne lesz e több vagy marad így.? Esetleg ha valaki tudná hogy mi a baja és mennyibe fájna a javítása azt megköszönném.
-
caca84
újonc
sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy van egy eladó lg OLED tv a hardverapón és úgy hirdetik hogy van egy úgy nevezett sárgásodás a tv n nem vészes.
A kérdés az lenne szerintetek ezt a tv t meg szabad venni vagy felejtős. köszönöm a választ előre is.
[link] -
Kernel
nagyúr
válasz
tupacamaru #8854 üzenetére
Laikusok szokták inverternek nevezni a LED meghajtóáramkörét is, aminek LED-driver az angol neve értelemszerűen és a LED-ek áramgenerátoros jellegű meghajtásáról, dimmeléséről gondoskodik, meg ami a kijelzők esetében még szükséges a cél érdekében és DC/DC konverter alapvetően.
Egy LED-lámpa drivere is driver, csak kicsit egyszerűbb, mindig igény szerint.
Az inverter viszont DC-tápból invertál AC-t a fénycsövek meghajtásához, ott is van dimmelés, on/off vezérlés, áramok, feszültségek figyelése, kordában tartása, még a cső öregedését is tekintve.
Mint ahogy inverternek nevezik az akkuról működő 230 V AC átalakítókat is, csak az is részben más. Tehát ezt csak a fogalmak tisztázása érdekében, aki eddig is tudta, az nyilván tudta.
Amikor egy háttérvilágítás elsötétül, azt persze okozhatja LED vagy driverhiba is, előbbi gyakoribb.
-
tupacamaru
veterán
válasz
RobberBaron #8853 üzenetére
Szerintem LED háttérvilágítású TV-ben nincs inverter, az a CCFL fénycsöves TV-kben van. Ha egyszerre ment el a háttérvilágítás, akkor betáp gond lehet szerintem. [link]
-
RobberBaron
tag
Üdv,
Úgy néz ki hogy Samsung UE32F5000 LED tv-m inverter hibás lett. Hang van, de töksötét a kép. Elsötétítettem a szobát, és rávilágítottam a képernyőre, nagyon-nagyon halványan lehet sejteni valami mozgóképet. Azt olvastam hogy ez így vszeg nem lámpa hiba, hanem inverter.
A gari persze már lejárt, de bejelentettem az Oktogon Kft. szerviznek.
Mennyibe kerül egy inverter csere, vagy mennyibe fog fájni egy ilyen javítás? Vagy hagyjam a fenébe és vegyek újat? -
tükörgömb
csendes tag
Sziasztok olyan problémám van egy Samsung mu8002 típusú készülékkel hogy egy csatornánál akadozik a hang. Háztartáson belül másik Samsung készüléken minden tökéletes. Szolgáltatót kihívtam (upc) minden kábelt csatlakozót kicseréltek de a probléma nem szűnt meg. Ők mindent megmértek a hálózattal semmi probléma! Csakis ennél az egy készüléknél jelentkezik a hiba. Szerintetek mi lehet a gond?
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #8769 üzenetére
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Egy jó pár hozzászólással ezelőtt volt egy ilyen probléma.
Érdeklődnék, hogy van e rá megoldás? Típus, hiba minden stimmel nálam.
Köszönöm a segítő válaszokat! -
strong333
csendes tag
Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy adott egy Samsung smart 3d LED tv ue40h6200,film nézés közben elmegy a kép,fekete a háttér,és csak hang van!Mi a gond?
-
zapco1269
tag
Adott egy 6478 órát használt TX-P55VT60E plazma. Bal alsó sarkánál halványan látszik HIRTV felirat fehér es halvány zöld háttérnél.
Probáltam fehérmosást járatni de nem használt. Van e valamilyen egyéb lehetőség ezt orvosolni. -
tobi89
újonc
Udv! Remelem jo helyen jarok a temaval kapcsolatban. Atkoltoztettem a led tv met egyik szobabol a masikba ami ugy mukodik hogy hdmi elosztoval van radugva egy xbox360 es egy telekom settopbox. Eddig nem volt problema de a pakolas ota a tv kb 10 percenkent kikapcsol ugy hogy elsotetul a kep taviranyitora power gombra nem reagal majd kikapcsol, de csak ha be van kapcsolva az xbox, ha a hdmi csatlakozo a settopboxrol kapja a jelet akkor nem. A koltozest csak azert emlitem mert ugye ki lett huzgalva minden majd ujra osszepakolva viszont vigyaztam mert kikapcsolt allapotban szereltem ossze. Az xbox megy az nem all le viszont amikor a tv elsotetul akkor a hdmi eloszto is mintha nem kapna jelet. Remelem tud valaki segiteni es ha veletlen lenne ilyen topic akkor elnezest en nem talaltam. A tvm Strong markaju kb fel eves.
-
btotyi
tag
Sziasztok!
2010-es Panasonic TX-P42X20E bekapcsolás után 1 piros villogás illetve ha szerencsém van elindul. Gondolom kondenzátor? Van róla valakinek infója melyiket kellene cserélni? Szemre mindegyik rendben lévőnek látszik.
köszi
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
LG 47LB671V-s tévém van, és az utóbbi időben az alábbi hiba jelent meg:
A kép közepén világos tartalomnál egy világosabb kör alakú formáció látható. Sötét tartalomnál abszolút nem látszik. Ezzel mit lehetne csinálni?
Üdv:Tony -
travis84
csendes tag
válasz
Kin Tan Te #8828 üzenetére
Próbáltam, letöltöttem, de a menüben lehetetlen navigálni, csak foszlányokat látok. Automatikusan meg nem indult el, pedig több leírás alapján is próbáltam a pendrájvra rakni, és több pendrájvot is próbáltam.
-
Kin Tan Te
tag
válasz
travis84 #8827 üzenetére
Szia!
Szoftverfrissítés lehetséges? A gyártói oldalakon gyakran megtalálható a legújabb firmware. -
travis84
csendes tag
Sziasztok! Adott egy LG 32LB650V televízió. Bekapcsolás után az LG logó ráfagy. Elvittem szervizbe (persze kb 3 hónappal már lejárt a 2év gari), ott mondták ez alaplap hiba, csere kb. 60 ezer Forint (tv se ér annyit már). Nos így ebayről berendeltem egy másik alaplapot (~15 ezer Ft, ennyit még megér gondoltam), igaz 42LB650V-ből szedték ki, de az eladó mondta ha a típusszám megegyezik (az megegyezett), akkor tuti jó lesz. Nos beszerelés problémamentes, indításnál viszont ez a kép fogadott:
Láthatóan működik a tévé, és a menü, műsor is megy rajta. De olyan sávosan tükrözve lenne, és teljesen csíkos, semmi nem látható igazából, csak részletekből következtetek mi megy épp.Írtam az eladónak, aki továbbra is állította, hogy az alaplappal semmi gond, mindet leellenőrzik. Másra hárította a hibát, biztos a TCon hibás. De ha a régi alaplapot rakom be, akkor nincs csíkozás, szép a kép, igaz az LG logonál lefagy:
Olvastam még alaplap sütőben való felhevítéséről is, de efelől szkeptikus vagyok, és másik írták 1-2 hónap múlva ismét ráfagyott a Logo a képernyőre, és nem ment tovább. Nos havonta alaplapot sütögetni sem szeretnék. Jelen állásban pedig úgy néz ki, kuka az egész tévé. Esetleg valami ötlete van valakinek ? Érdemes ezzel még foglalkozni ?
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok kb 7 éves Samsung 32 colos LCD TV-m azt csinálja, hogy nagyon nehezen kapcsol be. Csak villog a stand by aztán fekete a képernyő, kb 10 mp múlva bejön a kép egy idő után megint elmegy ezt kb 3-szor eljátssza, aztánha "bemelekszik" aztán már tökéletes. (kb egy méterre van a fűtőtesttől, Wifi router és vezeték nélkükli telefon is van mellette ez baj?) Van amikor már nagyon nehezen kapcsolódik be. Foglalkozzam vele, vagy használjam így amig megy?
Mi lehet a baja? Érdemes javítani kb. mennyi javítás? Tudok ajánlani szerelőt Budapesten?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
bendeguz1981
csendes tag
válasz
Kin Tan Te #8824 üzenetére
Hali egy kijelző tipus sokat segítene vagy egy cső méret
mert jelen pillanatban van 3 fajta az asztalomon
-
Kin Tan Te
tag
Kedves fórumlakók!
Segítsetek, kérlek!
22ˇ-os monitorom egyik ccfl csöve elhalt. Szeretném újra működőkepéssé tenni, de csövet nem lelek sehol hozzá. Valakinek ötlet, hogy merre nézzek körül? Bármilyen megoldás érdekel: új, használt, törött LCD-ből kukázott, stb.Köszönöm.
Kin
ps: nem LED-esíteném...
-
rokalaszlo
újonc
Üdv Mindenkinek!
World of Vision tipusú 12 éves plazmatévém amíg be nem melegszik ccai 5-10 perc, élvezhetetlenül sötét és remegős képet ad.
Úgy érzékelem, h egyes csatornákon ahol erősebb a jelszint ott kevésbé produkálja ezt a hibát. Például ha a HBO-ra váltok ott még órák múlva is ilyen mint a csatolt képen pár másodpercig, míg a közszolgálatikon és RTL, TV2-n ezt nem csinálja miután bemelegedett.
Köszelőre
rokalaci -
tükörgömb
csendes tag
Sziasztok. Adott egy Samsung ue65mu8002 típusú tv az lenne vele a gond hogy egy csatornán akadozik a hang illetve most-már néha a kép is elmegy tehát fekete lesz a képernyő egy pillanatra. Háztartáson belül másik Samsung tv-be átrakva a kártyát minden tökéletes se hang akadozás se kép probléma. Szerintetek mi lehet a gond? Illetve találkozott már valaki ilyen problémával:
-
Pyzoo
aktív tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék hozzátok. Ismerősömnek van egy LG 32LH2000 TV-je.
Egy gyors ki és bekapcdolás után ezt a hibát produkálta: VIDEOElőször csinált ilyet. Egy áramtalanítás után megszűnt a hiba, de azótta nem kapcsolták be a tv-t.
Érdemes vele foglalkozni vagy ez komolyabb hiba előjele?A válaszokat előre is köszönöm!
-
modecom1994
tag
Pontosabban UE65MU8005
-
modecom1994
tag
Hello nekem lenne egy Samsung 65" 8-as sorozatból egy tv-m és az a problémám vele hogy egyik oldalt vibrál illetve fakóbb a gép (nincs szín) mi lehet a baja? javítható illetve mennyi lehet a javítás? köszi!
-
Snajden0128
újonc
Üdv.
Egy Samsung UE32EH5000-rel lett egy kisebb problémám. Egyik pillanatrol a másikra elkezdett a kép vibrálni és sokkal sötéttebb lett. ( 6 éves már a tv ) Érdemes esetleg szerelőt hívni megnézetni vagy egyből cserés? -
attila.peter
újonc
Sziasztok!
Nekem egy Panasonic VIERA TX-P42UX30E-kel akadt problémám. Egyik nap úgy gondolt kikapcsol és azóta nem kapcsol be, csak a zöld leg ég. Ha áramtalanítom és újratáp allá teszem akkor villog a zöld led villog egy ideig majd fixen beáll zöldbe de semi sem történik utána. Távirányítóra, gombokra nem reagáll (kivéve kikapcsológomb). Kérdés érdemes javítani, mi lehet a hibája?
Köszönöm az 5leteket!
-
-
oil120
senior tag
válasz
bendeguz1981 #8810 üzenetére
Szerintem vegyél újat, nem drága, legalábbis én azt tenném. Valamiért megsérült a tartalom. Sok esetben azonban újraírható és működik, de én nyugodtabb lennék az újjal.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Adamo25 #8811 üzenetére
Ezt hologramnak nevezni mondjuk megtévesztő, mert nem az. Ha nem látnám fotón, akkor pusztán a "hologram" szó alapján hihetnék mást is, komolyabb hibát is.
T-Con panel szokott ilyet okozni, ami viszont általában javítható, csak ennél a típusnál így látatlanban nem tudom, milyen van benne.
-
bendeguz1981
csendes tag
sziasztok ha flash tartalmat akarok írni akkor kell új epromot venni erről lenne szó 25q32 vagy jó a régi is?
-
dchard
veterán
Újrakondiztam a táp panelt, a probléma megoldódott.
Arra lennék még kíváncsi, hogy valakitől lehetne-e vásárolni csövet ehhez az LE40A656 verzióhoz? Az enyémet elég alacsony fényerőn járattam, így még mindig nem érzékelek számottevő fényerő csökkenést, de gyanítom, hogy ez lesz a következő ami megadja majd magát.
Dchard
-
Paplanszem
újonc
Sziasztok!lg tv bekapcsoláskor logó felvillan aztán csak hang van kép nincs.Érdemes rá költeni?
-
csongi
veterán
"Sziasztok!
Van egy Samsung 3. generacios 10 eves lcd tv.
A hatter fenycsovek most mar faradtak, csokken a fenyerosseg es gen sotet a kep.
Lehet ezeket, vagy erdemes cserleni oket?" -
BMW Boy
újonc
Sziasztok olyan problémám van az Orion LED LCD tv -vel ,hogy hang van de kép nincs vagyis csak ha besotetitek és nagyon közel hajolok a kijelzőhöz akkor minimális fényt látok.bekapcsolaskor 8 villan a piros LED jelző.
-
dchard
veterán
LE40A6-os Samsung LCD tv-m egy hete játssza azt, hogy csak 1-2 perc után kapcsol be, addig a piros LED villog. Mit kellene megnéznem? Kondi gyanús? Lassan 10 éves a cucc, javítva még egyszer sem volt. Miután sikerül bekapcsolódnia, utána hibátlan.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest