Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
axlrose32 #11830 üzenetére
Igen, sajnos nem említettem hogy HOMÁLYOS a szürke sáv...
Ez szerintetek olcsón javítható, vagy nem éri meg foglalkozni vele?
Pont azt produkálta ami leírtál, elmondásuk szerint szépen fokozatosan égett ki, és a végén a plexi is megolvad egy kis helyen... Egyébként mitől lehet? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
axlrose32 #11830 üzenetére
Tudok arról is képzeld, még majdnem említettem is, de a kérdező függőleges sávokról beszélt, amiből nem egészen egyértelmű, hogy éles vonalú vagy "homályos" sávok (háttér).
A leírás alapján hasonló éles sávokra gondoltam, mint a másik esetben is (alább mutatom), ezért a másik gondolatot végül elvetettem.
Ha nem ilyen jellegű sávokról van szó, az legfeljebb félreértés, de nem butaság, úgyhogy próbáld megadni a tiszteletet a másik fórumozónak!
-
Angel2014
addikt
válasz
axlrose32 #11741 üzenetére
Szia!
Lenne egy samsung ue40h6203awxxh hang van de kép nincs ami ma ment el anyunak.
Ha így lehúzom a kábelt ahogy a youtubos képen van a led világítás sem ég.
Mi lehet a probléma a tévével? Táp vagy esetleg kiment egy led benne? vagy ha egy led vagy egy sor kimegy attól még a többinek égni kell, igaz?
-
haszon11
újonc
válasz
axlrose32 #11662 üzenetére
Kedves axlrose32! A mi SAMSUNG UE32H6200-as TV-nk is pontosan ugyanazt a képhibát produkálja, mint a https://prohardver.hu/tema/lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic/hsz_11659-11659.html bejegyzésben látható. Azt sikerült végül megjavítani? Azaz érdemes vele foglalkoznunk? Tudsz segíteni?
-
Csubi961
újonc
válasz
axlrose32 #11698 üzenetére
Köszi! Sejtettem, csak nem reméltem... Akkor panel ki az adatokért(verzio stb. IC tipus ilyesmi) nincs véletlenül "elfekvő" kapcsolási rajzod? 2007es a Tv, most kaptuk, reszeteltem, nem segitett... panelt kapni hozzá eBay-en, itthon 40e javitjak 3-4 nap.
Szoval köszönöm a választ! -
válasz
axlrose32 #11677 üzenetére
Azóta mentek a dolgok pár irányba.
Mértem még.
A tápot külön indítva, az elindul. De furán. Azaz, ugye ha terhelés nélkül indul, és 130ms-on belül nem áll fel a táp, akkor a NCP1271 letilt. Ennek ellenére, ha magában van a táp, de beszúrom neki az 5V-ot a S/B bemenetre, akkor a 24V-on jelenik meg 12... A 24-n semmi.
Gondolom ez az IC tiltása lehet, mert a FET-en, amivel kapcsolgatja a trafót, egy pillanatra megjelenik a feszültség, amivel kapcsolja.
Ugyanakkor ha a táp rá van dugva az alaplapra, akkor semmilyen feszültség nincs sem a 12, sem a 24-en. Kérdés, hogy mi lehet ez? Az alaplap a ráadott 12-24V-okat nem rántja le, és a táp sem, ha a kimeneteire adok megfelelő feszültséget. Jó lehet a táp, és az alaplap hibás? Erre több dolog is utal, de nem vagyok benne biztos, hogy a táp jó. (Alaplap 10 ezer körül van, az beleférne.)Aztán leesett, hogy a MT8222 proci 1V-ról megy, 3,3V-os GPIO-kkal, szóval az 5V-ra húzott S/B-al lehet ki is nyírtam.
Már ha nem az volt egyből rossz, mert az U7105 kimenetén zárlat van; szétszedtem az egész áramkört, de egészen a prociig (innen jön a proci 1V-ja) nem volt semmi zárlatos (egy hidegítő 100nF-t nem találtam meg, de a többi jó). Tehát ha ott zárlat van, akkor a proci zárlatos. (Ha a FB7115 kiveszem, akkor az U7105 kimenetén nincs zárlat, onnan a proci felé viszont van.)TV szerviz azt mondja, hogy a "a 3 lábú" a hibás a tápon, emlékszik rá (szerinte fel szokott robbanni a táp
). Napokban kiderül, bár csak diagnosztikára viszem, mert ha alaplapcserés, az én is meg tudom oldani
-
Galopp
tag
válasz
axlrose32 #11604 üzenetére
Ez az én kérdésem is, mint Asrock16 kollégáé... Lehet gazdaságosabban javíttatni, mint az említett horror összeg? (És persze kinél...)
Mert ha nem, 1-2 hétig hirdetem valahol alkatrésznek, és ha nem kell senkinek sem, megy a levesbe. Ha leviszem a ház elé, a tesók biztosan elviszik ártalmatlanítani az elektronikus hulladékot fél órán belül... -
-
zsiz
őstag
válasz
axlrose32 #11244 üzenetére
Na várj.
Mondtam, hogy nem cserélném le, ha nem muszáj, mert tényleg jó tv. A másik tv-nél mit tudtam volna csinálni? Meg volt beszélve, hogy hívnak, erre kérdés nélkül megcsinálták. Pont tőled vettem azt a tv-t 8 évvel ezelőtt, ami már akkor sem új volt. Amellett, hogy kicsi, régi és csak HD Ready, még sötét foltok is vannak a kijelzőjén és mellé a tönkrement tápegységgel nyugodtan rá lehetett volna mondani a gazdasági totálkárt. Amúgy is kiszolgálta már az idejét.
Pisztolyt éppen nem tartottak a fejemhez, de mit csinálhattam volna? Nem fizetem ki? Otthagyom náluk a tv-t? Épp ez az, hogy nem lett volna muszáj megcsináltatni. Ha felhívnak (úgy ahogy az meg is volt beszélve), hogy figyu, ennyi lenne, akkor mondom nekik, hogy inkább hanyagoljuk, kifizetem az átvizsgálást és kész. De így mégis muszáj volt. Nem a 4000 forint haszna zavar, hanem az, hogy inkább még hozzáraktam volna és vettem volna másikat. Nagyobbat, újabbat, garanciásat, jobb felbontásút. Nyilván nem Samsungot, de az nem is számít ebben az esetben. Így viszont rá kellett költenem 15 ezret egy olyan tv-re ami jó állapotban (ez nem olyan) ér mondjuk 20 ezret. És azt is erősen kétlem, hogy van még 12 éve hátra annak a tv-nek. Nem tudom, honnan szeded, hogy sajnálom a pénzt az alkatrészre meg a szaktudásra. Ebben az esetben igen, sajnáltam, mert nem volt ésszerű megcsináltatni, mikor 60 körül már 100 centis fullHD-t lehet kapni újonnan 2 év garival.De nagyon eltértünk a tárgytól, mert nem is amiatt írtam, a lényeg a H6400-as. Ha lecserélném, akkor rosszabbra/kisebbre nem váltanék. Nem néztem körül, de biztos nem úsznám meg olcsón, tehát marad a javítás, mert ennél megér(het)i. Tehát 30 ezer körül számoljak? Milyen kedvezményre gondolsz?
-
MADKING
tag
válasz
axlrose32 #11244 üzenetére
Kb ennyi:
Az elromlott kocsit senki nem tudja megjavítani, hiába viszi gazdája szervizből szervizbe. Végül egy szerelő vállalkozik, hogy majd ő…
Fölnyitja a motorház tetejét, kettőt rácsap a kalapáccsal a motor, és csodák csodája, a kocsi úgy megy, mint új korában.
- Köszönöm, mivel tartozom?
- 2000 Ft, uram.
- Mit? Ezért a két ütésért?
- A két ütés csak 10 forint, a többit azért kapom, mert tudom, hová kell ütni. -
Eunos800
tag
-
Eunos800
tag
válasz
axlrose32 #11184 üzenetére
Szia, igazából kb. 2003-ban kezdődött a mélyrepülés amikor a hagyományos tv-k ára lezuhant és már senki sem igazán akart tv-t javíttatni...(hagyományos CRT) az új LCD-k plazmák még nem nagy számban romlottak el...és Mi nem is voltunk felkészülve ezek javítására. Így egyre kevesebb munkánk lett pár kollégától már korábban el kellett búcsúzni...akikből néhányan még mindig aktívak. Személy szerint belefáradtam már akkor az egészbe, és nem foglalkoztam vele jó darabig...
-
Eunos800
tag
-
TIT
veterán
válasz
axlrose32 #11120 üzenetére
Nagy idő lekapni 6 csavart és azért nem ugyanannyi meló tv és rádió,de én meg potyára nem dobnék ki 3000.-et mert béna és nem tudja megcsinálni.
Aki szakember az tudja mi a baja és nem kell vizsgálgatnia.
Az én elektromérnököm 35 évig járt hozzám,de sajnos tavaly elhunyt.
Hol lehet titeket elérni?
Árat tudsz mondani nekem? -
törölt tag
válasz
axlrose32 #11081 üzenetére
Szia!
Ez szerinted normális lehet :https://logout.hu/tema/lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic/hsz_10950-10950.html
A fehérvári LG szerint ez ilyen, más szerelőnek megmutatva ők nem mondták normálisnak.
-
pecsenye88
csendes tag
válasz
axlrose32 #11060 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget és a szervizt is!
Minden rendben ment, a TV újra működik!
Alkatrészek rendelkezésre álltak (!!!), egyeztetés után minden a megbeszéltek szerint ment, pedig még utazni is kellett.
Nagyon korrekt, gyors segítség volt! (Páromnak még alkalma sem volt megkínálni semmivel, mert azt mondta 10 perc volt, de közbe telefonálás, ügyintézés volt és már kész is lett)
Ilyen "szakival" én mostanában nem találkoztam, pedig párral volt dolgom.Egyszóval mindenkinek ajánlom és köszönjük szépen!
-
Djtimi24
friss újonc
Szia! Nem tudom mennyire aktív ez a poszt mert látom hogy régen lett ide írva! Remélem hogy kapok rá egy nagyon jó választ meg persze édrdekel is!
Vettünk egy Hisense 4k-s tv-t és 3.napon játék közben a bekapcsoló gomb egyszer csak elkezdett villogni mind 2 színbe. (Piros:kikapcsolt Kék:bekapcsolt állapotban világít) Ki lett kapcsolva a PS és át lett váltva adásra és egyszer csak megjelent a bal alsó sarokban egy fekete paca ott ahol van a bekapcsoló gomb is rajta! Vibrál a képernyő egy pár másodpercre abba hagyja utánna ugyan úgy vibrál! De a paca ugyan úgy ott van. És arra lennék kíváncsi hogy mitől keletkezhetett! Választ előre is köszönöm! -
Eunos800
tag
válasz
axlrose32 #10785 üzenetére
Szia...
Hőlégfúvó 1-2 -évet bír...tapasztalat...
Van egy lent említett eizo és egy samsung is..a samunál már utoljára kivágtam a kávát, és aktív Ram hűtőt faragtam bele...így örök darab lesz...
Az eizo-t a Fiam használja napi 12-órát kb. így is bír 1-2 évet...gyárilag sem bírta tovább szerintem újkorában, dacára az 5-év garinak.
Ez a legegyszerűbb legolcsóbb megoldás volt... -
Kispotter
tag
válasz
axlrose32 #10731 üzenetére
Akkor ez így marad.. LEnne 10 db azt mondom nekiállok szétszedni és kicserélem, de 70 db-ot biztosan nem fogok átforrasztgatni.. MEg szerintem senki sem fog úgy, hogy megérje.. Úgyhogy ez ennyi megy amíg megy. Vagy max megy majd scart-ról csak akkor oda a HD. Azért köszi!!
-
válasz
axlrose32 #10588 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy visszatértél
és most már amennyire lehetséges, minden rendben Veled
.
Kaptam ugyan választ a kérdésemre, de esetleg Te is megszakértenéd az alábbi jelenséget?
Azóta megjelent a korábbi posztban lefotózott csík mellett még egy, ami piros árnyalatú háttérnél látszik elég erősen.
Előre is köszönöm
-
-
Vtwo
senior tag
válasz
axlrose32 #9920 üzenetére
Rosszul láttad.
Egy öklömnyi szürke folt jelent meg rajta. 2x(!!!) cseréltek rajta kijelzőt 1éven belül gariban az Aradi utcában(persze mindkét alkalommal az asztalra kellett csapni és a fogyasztóvédelemmel fenyegetni őket)és utána ugyan az volt a baja.Aztán meghalt,mint lentebb a kollégának.A gari meg lejárt másfél éve.
Megjegyzem a pixelhibás Panasonic tévémben szó nélkül cseréltek kijelzőt 157e ft értékben gariban(mikor vettem 130e körűl lehetett kapni a tévét). -
rucus
újonc
-
válasz
axlrose32 #9689 üzenetére
"Az esetek 99.8%-ban ha hang van kép (fény) nincs, akkor a háttérvilágítás döglődik."
Említek egy lehetőséget a 0.2%-ból.
Éppen emiatt fordultam hozzátok, ezért szeretném frissíteni a szóban forgó tévét, hátha az megoldja.
Van egy olyan funkció a nővérem tulajdonában lévő Hyundai FL40111 tévén, hogy Hálózati Minden mód. Idióta magyar neve van, de egy energiatakarékos üzemmódot takar, amin be lehet állítani, hogy képernyő ne, csak hang menjen. (Gondolom ez annak jó, aki passzívan akar tévézni, és igazából csak hallgatja a tévét, egyéb tevékenysége közben.) Ennek a beállítási ideje 15 másodperc, tehát ha erre van állítva, akkor 15 sec múlva kikapcsol a képernyő és csak a hang megy. Két állás van, a "Nem engedélyezett", és a "Gazdaságos", tehát a kikapcsolás. Igen ám, de ez a tévé a "Nem engedélyezett" módban is kikapcsolta a képernyőt! Órákba telt, mire rájöttem, hogy egyedül dinamikus módban nem kapcsol ki, mert ott alapból zárolva van ez a funkció, nem elérhető. Az összes többi képmódban, ha egyszer engedélyeztük ezt a funkciót, akkor utána hiába tiltjuk le, kikapcsol a képernyő, csak a hang megy tovább. Ráadásul ezt minden bemeneten meg kell csinálni, mert ha olyan bemenetre állunk véletlenül, amin nem dinamikus képmód van (alapból letiltott kikapcsoló funkcióval), akkor megőrül az egész, és a már beállított bemenet dinamikus módjában is kikapcsolgat a képernyő. És semmilyen gombra nem reagál, nem tér vissza a kép, úgyhogy teljes kikapcs és újra be. Ráadásul olyan gyors a kikapcsolás, hogy legtöbbször arra sem volt idő, hogy visszakapcsolás után eljussak a menüpontig, amin ezt tudom állítani.Úgyhogy szívtam vele rendesen. Azóta dinamikus módban megy a tévé, és letiltottam minden nem használt bemenetet, hogy minél kevesebb lehetőség legyen a megbolondulásra.
Valami szoftveres bug ez, ezért gondoltam a frissítésre, de úgy látom, az se lesz egyszerű. -
-
vohanyi
senior tag
válasz
axlrose32 #9400 üzenetére
Nah, tehát a 4 'hibás'-ból mind jó lett, 2 forrasztás-korrigálás után, viszont a másik kettőnek a hőtől deformálódási tünetei voltak, oldalsó terelő-földelők javítva, ráadásul az a kettő lett előszőr működőképes, amelyiknek elöl nincs 2x2 érintkezője, ami földelést szolgál, de ennek a fajtának kiépítve sincsen,mégis CI+, és mégis műxik.
Tehát ekora TV-t ezek szerint nem szabad falra rakni.. jeleleg tesztelés alatt legalább fél évig talpán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- bambano: Bambanő háza tája
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- Battlefield 2042