- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Panasonic garanciális ügyintézéssel kapcsolatban?
Ma vitték el a készülékemet(TX55EX600E),panel cserés lett,és azt mondta az emberke,10-30 nap,mire visszakapom. -
csurdongulos
tag
Sziasztok,
van egy 10 éves múlt Samsung LE37B650T LCD tévém, az utóbbi időben kikapcsolt állapotban elég hangos búgó hangot ad ki. Ha bekapcsolom elmúlik. (vagy ha kihúzom a tápcsatlakozót)
Jellemző hiba ez, ennyiből be lehet határolni, hogy mekkor a gond?
Köszi -
Lackooo84
nagyúr
válasz
petertoth92 #9893 üzenetére
Hát az sajnos úgy néz ki kuka a kijelző. Garis még?
-
oil120
senior tag
válasz
magyarhegyi #9887 üzenetére
Mainboard, proci, bga hiba, javítható.
-
Austin316
csendes tag
Sziasztok!
Anyukámnak van egy Thomson LCD TV-je, Típusszáma: 26LB040S5.
A mai nap a következő hiba lépett fel: A képernyő teljes területén képszéltől-képszélig függőleges és vízszintes
színes csíkok láthatók.Mi okozhatja ezt a hibát? Ha javítható, mennyibe fog nagyjából kerülni?
Előre is nagyon köszönöm!
-
magyarhegyi
újonc
Jó estét!
LG 42lf652V tévécském egyszerre csak újraindulgat. Be sem bootol rendesen, az LG logó megjelenik és azonnal elmegy aludni, aztán újra futja ezeket a köröket. teljes áramtalanítás stb. már volt. egyedül amire reagál az irányító bekapcs gombja, de ez is csak 4.-5.re. Na akkor végleg elmegy alunni.
Megköszönöm, ha valakinek van használható ötlete!
Üdv,
Mh -
regener
veterán
Üdv urak, erre van ötletetek?
Drága lehet a javítás vagy a panelcsere ha lehetséges? -
Nyirike
csendes tag
Sziasztok. A mai nap folyamán sikerült belefúrni egy kábelbe szekrény felfúrás közben. Közben ment a TV a másik szobában. Nem is gondoltam volna hogy egy körön vannak. Lenyomta biztosítékot. Visszakapcsoltam a TV működik egy gond van. Az összes HDMI bemenet meghalt. Minden menü megy. Szoftver diagnosztikával azt írja hogy a HDMI oké. De sajnos a 4 bemenetből egy sem hajlandő működni.
TV egy Panasonic TX-P42G30E. 8 éves idén soha nem volt baja. Nem szeretném kicserélni. Van ötletetek hogy tudnám megoldani?
-
oil120
senior tag
válasz
szabofila #9877 üzenetére
Itt is többször volt arról szó, hogy a HDMI tönkremenetelét sok esetben a bekapcsolt állapotban lévő készülékek összekötésekor keletkezik. Ez utána csak a HDMI bemenetet kezelő áramkör cseréjével javítható. Ez lehet dedikált HDMI bemenetválasztó IC, vagy a processzor , ha rendelkezik annyi HDMI bemenettel.
-
mexel
veterán
Megnézegettem pár ebay-es eladót aki meglepően olcsón kínál ilyen tranzisztorokat. Van jó pár negatív értékelés amiben azt írják hogy hamis, fake, silány minőségű a termék, vagy érték nélküli mintadarab, vagy rozsdás-hamisítvány, használt, régi ellenállások hamisított lábakkal, stb-stb.
Létezik hogy ezeket is hamisítják vagy hibásat-rosszat küldenek? ( utóbbi az nyilván előfordul sokszor)
Nem nagy összeg és a paypal vissza is adja, csak a felelseges várakozás ami bosszantó ilyenkor. Van erről tapasztalata valakinek? -
Watt25
veterán
válasz
szabofila #9874 üzenetére
Lehet, hogy nem csak LG tévékre jellemző a probléma. Nemrég linkeltem: HDMI javítás
-
szabofila
csendes tag
Sziasztok Panasonic th 37pv80p plazma TV-n HDMI probléma van mivel egyik bejövő ponton sem látja a rákötött eszközt (Xbox, notebook) mi lehet a gond? Köszönöm
-
mexel
veterán
-
oil120
senior tag
-
mexel
veterán
na megint én. Vajon honnan tudok gyorsan ilyen STTH 20P03S -t szerezni?
Sikerült kibányászni a 2 zárlatosat ( azt hiszem zárlatosak), ha ez nem túl drága talán annyit megpróbálnék hogy ezeket cserélem. Persze lehet hogy semmit sem ér, akkor kuka azt hiszem.Szerk: Huhh. 8500 ft-ért találtam/db. Annyiért nem kísérletezek
-
mexel
veterán
Lehet hogy hülyeséget mértem vagy ez nem jó így, de végigmértem a lábait a bordák alatt lévő tranzisztoriknak ( azok tranzisztorok ugye?)
Találtam kettőt, ssth 20p03s névvel aminek a lábain zárlat van. De csak ezen a kettőn, a többi tranzisztor másfajta.
Ez normális? mármint hogy ott zárlatot mérek? próbálok keresni valami leírást erről -
mexel
veterán
Biztik jók. Az Y main-t már kiszedtem, a hátulján sem látok sokat, kicsit, de igazán kicsit barnább a nyák a mosfet-eknél.
Lehet hogy akkor visszarakom és rámérek.
2 helyen látok értéket a panelen jobb felül: egy 250V és egy 125V-osat.De lehet hogy hagyom az egészet, ez úgyis meg fogja haladni a képességeimet. Olyannak kellenemérni aki tudja is hogy mit hol mér
A biztonság kedvéért rendeltem egy új tv-t, mert ezt szállítani nem tuom, ( 4. emelet és senkinek nincs kedve cipelni, nincs annyi sör amiért mégegyszer valamelyik haver nekiállna - egyszer megtettük amikor X main lett cserélve, akkor elvittük)
-
mexel
veterán
Szétszedtem ( alig lehet mozdítani, 50 kilós tv
)
Púpos kondi és füstnyom nem látszik.
Mérni nem tudom mit kellene, de ha az X-main-ról lehúzom a táp felől bejövő 5-ös csatit akkor nem kapcsol be a tv.
Ha viszont az Y-main-ról húzom le a nagy 6-os csatit ami a táp felől jön akkor ugyanúgy működik mintha rá lenne dugva: A tv bekapcsol, 5-öt villog elöl a led és van hang, lehet csatornát váltani, csak kép nincs.Viszont utána amikor ( a tv kihúzott állapotában ) a csatit pár perc múlva visszadugtam szikrázik a csati.
Ebből ( talán hibásan) arra következtetetk hogy az Y-main lesz a rossz.
Javítható egy ilyen panel?
Vagy engedjem el a tv-t és vegyek újat? ( most nem esne jól)Mit kell mérni esetleg? Ha priviben tud ebben valaki segíteni vagy felhívhatom ez ügyben megköszönöm - meghálálom a segítséget.
Nem vagyok teljesen laikus, de nagyon hozzáértő sem. ( kondikat és normálisan forrasztható alkatrészeket tudok cserélni stb, de a komolyabb összefüggésekhez nem értek - szoktam hobbiból javítgatni olyasmit amin látom hogy mi a hiba)Sajnos a tv-t mozgatni nem tudom innen.
-
mexel
veterán
Ja, típus is lemaradt: Samu ps-50c91h
-
mexel
veterán
Pontosabban 5-öt villog a kék led bekapcsolás után erősen.
-
mexel
veterán
Pár perce megállt a régi jó Samsung 50"-os plazmám minden előjel nélkül. Éppen kimentem a szobából, amire visszaértem nem volt kép. Hang igen. Reagál a távra, vált csatornát, de a kijelző teljesen élettelen.
Ami változott: alul a kék led erősebben villog ( talán be volt állítva hogy halvány legyen)Kb 2 éve volt benne talán Y panel cserélve. Azóta szépen működött.
Mi tud ilyet okozni? Holnap szét kellene kapnom belenézni.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de azért megpróbálom hátha tudtok segíteni.
Adott ez a TV: Thomson 32hd3306Valamit elnyomtam rajta és innentől állandóan a képernyő bal és alsó részén szöveges sáv jelenik meg amit képtelen vagyok eltüntetni. Valamiféle beállítási tippeket ír ki alulra. Tudnátok segíteni, hogy tudnám eltüntetni?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
-
than53
újonc
Várnám ötletét Axl-nek a kijelző panelon valami dög de nem értem mert a vízszintes ismétlődik mit ha kétszeres freki volna vagy leállt valami. Volt amikor nem volt képtartalom aztán a szélét nyomogatva megint két kép lett.
-
bakonyip95
tag
Sziasztok,
Lg 32lf5610 tv-hez keresek led csíkot. Igazából elég lenne egy B type is. Hol tudnék olcsón, esetleg bontottan ilyet szerezni?
Eddig a legolcsóbban a hq-nál találtan, de az is 15e a 3db és így nem igazán éri meg a javítás.
A sürgősség miatt, most kína kizárva.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Watt25
veterán
-
K53TA
tag
Fogyasztói társadalom van, nem érdekük, hogy sokáig működjön Lehet, hogy eljön az idő amikor már évente kell cserélni.
Néha már el is gondolkodtató, hogy érdemes-e "márkában" gondolkodni, mert lehetséges, hogy a noname olcsó TV is pont addig bírja mint a márkás.
(Bocs az off elmélkedésért). -
Varson
újonc
Sziasztok!
A kb. 5 éves LG LCD tvmen egyik pillanatról a másikra eltűnt a kép és hang sincs. Élőszőr azt hittem kikapcsolt inaktivitás miatt, de azóta is ilyen. Pont olyan bekapcsolva, mint ki, csak a led világít kéken piros helyett. Van valakinek bármi ötlete javaslata??? Köszi
Később láttam, hogy valaki nagyon hasonlóan járt hasonló készülékkel szintén tegnap. Azzal a jelentős különbséggel, hogy az enyém egyáltalán nem működik sehogy se azóta se. -
tpeter13
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 42LE5500 tv bekapcsolás után nem ad képet és hangot sem. 1-2 percig bekapcsolva hagyom, majd kikapcsolom és ismételt bekapcsolás után hibátlanul működik. Mi lehet a hibája? Esetleg találkozott már valaki hasonló hibajelenséggel?
-
veszapa
újonc
axlrose.32 super, tisztességes, szavatartó kitűnő szaki
-
Gyá
újonc
Sziasztok! Samsung tv-n egy pár napja a következő hiba lépett fel: középen egy vízszintes csík, alatta lévő területen függőleges csíkosodás, erősebb színeknél a megjelenő csíkok "beleégnek" a kijelzőbe, kell pár másodperc hogy eltűnjenek. Pontos típus: SAMSUNG UE43J5500. Mit gondoltok, vigyem szervízbe?
-
zsozsa19
csendes tag
Sziasztok ezt a tcon panelt keresném ha lenne valakinek esetleg. 13vnb7_sq60mb4c4lv0.0 philips 48pfk6609/12 philips smart tv-hez kellene.Köszi
-
K53TA
tag
A box azért jobb az időseknek mert akkor azt kapcsolgatják és nem a TV-t ill, és a box távirányítója használódik el, nem a TV-é..
Legalábbis nálam ez a tapasztalat, ezért van a box. meghagyva, de mondjuk nálunk automatikusan azon jón be nekik a kép, nem kell hozzá semmit át, vagy bekapcsolni.. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lg LF652V lcd tv, ami egy idő után magától kikapcsol, majd rögtön vissza. Ilyenkor a távja is elég furán működik. Pl. ha csatornát akarok váltani akkor azt csak nyögvenyelősen egy irányba teszi. Mi lehet a gondja? Alaplap?
Elore6is köszönöm
-
holden72
tag
Sziasztok,
Idős anyukámnak van egy Samsung Plazma TV-je 42", (sajnos a pontos típust most nem tudom).
Van arra lehetőség, hogy bekapcsolás után automatikusan a HDMI bemenetére váltson, s ne kelljen a forrásválasztóval oda navigálni.
Sajnos minden ilyen műszaki kütyüt nagyon nehezen kezel, így a HDMI porton lévő set top box jele automatikusan megjelenhetne a képernyőn bekapcsolás után.Előre is nagyon köszönöm!
-
rucus
újonc
-
Csigger
őstag
Szoasztok,
vagy egy LG 42LA620S tvm és a következő jelenséget produkálja:
bedugom, állapotjelző led világít, bekapcsolom, bevillan az LG logo kb 1 moig van kép majd elmegy, kép nincs de hang van és vezérlésre mindenre reagál. Mi lehet a baja, javítható?
Köszönöm! -
Gabesz87
veterán
Szüleimnek van, illetve volt, (mert már újat vettek egy pár hónapja), egy 40EX720 TV-jük, ami gyanítom T-Con hibás lett, csíkos az egész kép. Szervíz menüből diganosztika, illetve vélemények alapján is erre következtetek. Felhoztam Pestre Sony szervízbe, de ott nem tudtak mit kezdeni vele, mert kijelzővel együtt lehetne rendelni, ami ~100k, annyit meg nem ér. Majdnem eladtam bagóért alkatrésznek, aztán kicsit nézelődtem, és ebay-en, Ali-n találtam T-Con-t, ~$20-ért. A típusszáma elvileg u.a., szétszedtem a TV-t, és megnéztem milyen van benne. Egy próbát megér, ha valóban az a baja, és sikerül megcsinálnom, akkor lesz egy működő, jó TV-m. Bár mivel nagy valószínűséggel nincs rá szükségünk már, el lesz adva.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki TV javitasban segiteni?
Van egy Samsung UE32D5000 típusú LED TV -m és a napokban horizontálisan és vertikálisan becsíkozódott. Néha a hiba megszűnik és tökéletes. Szétszedtem, nyákokat megmozgattam, szalagkábeleket ki-be mozgattam de továbbra is rossz.
Valakinek ötlet?
Köszönöm!
-
karmaresz
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi, már csak a hálószobában használt Panasonic TH-42PV60EH típusszámú plazma televíziónk. 12 évig tökéletesen tette a dolgát, de pár hete a kép bal oldala eltűnt, a jobb fele pedig csíkozódik. Hangja van.
Javítható még ez a hiba értelmes keretek között?
Igazából szeretjük, így ha 10-20e Ft-ért menthető még pár évig, úgy bekerülne a vendégszobába.Ha a leírás így kevés, úgy igyekszem a napokban elszedni a raktárból egy fotó erejéig.
Köszönet előre is!
-
istván 99
csendes tag
Sziasztok
Mi lehet a baja?
Samsung UE32eh5000W tévémet nem tudom bekapcsolni.
Hiba leírása: bekapcsolás után meg jelenik a Samsung logó, majd 5-t villan a piros led aztán újra indul !
???
Javítható?Mennyi lenne?Kispest környéke.
Üdv István -
oil120
senior tag
válasz
janofater53 #9818 üzenetére
3V-os
-
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 8 éves Samsung UE40D5000 TV a képen léthatü hibával.
Ezt érdemes még javítani vagy kuka?
Ha javítható kb. mennyi lenne? -
janofater53
újonc
Sziasztok.
Van egy Technika led tv-m és ledcserét kellene véghez vigyek.A kérdésem hogy 6 vagy 3 v-os ledet vegyek?Honnan tudom meg hogy milyen lehet benne?Köszönöm. -
veszapa
újonc
panelek postázva
-
ori0129
újonc
Sziasztok!Lenne egy Samsung UE55ES6100 tv.A kép bal oldalán sötétebb lett a kép alul pedig csíkok jelentek meg!Csatorna váltáskor nem tűnik el rögtön az előző csatorna és szellem képes a sötétebbik oldal!Ebben szeretnék segítséget kérni!Mi lehet a gond?Lehet-e javítani gazdaságosan?KÖSZÖNÖM
-
Irontibi
újonc
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy panasonic Th-42ps10 típusú plazma tv, ami csak mint monitor működik rgb csatlakozón kívül más nincs neki. Hagyományos vga kábellel laptoppal összedugva működik. A kérdésem az lenne hogy ilyen vga-hdmi átalakítóval működésre lehet e bírni egy t-home beltéri egységgel. Mert összedugtam, de csak nagy ritkán jelenik meg a kép pár másodpercre és akkor is zöldes lilás árnyalat dominál. Majd jó ideig nincs jel .
-
axlrose32
őstag
A probléma az...(bár nem tudom mit tapasztaltál eddig Attila), hogy az LB szériánál a flash és a proci össze van párosítva, tehát csak abban az esetben tudsz procit cserélni, ha megszerzed a gyárból a nullás szoftot, ők pedig nem fogják kiadni sajnos. Ugyanez igaz a flash memória cseréjére és írására is.
BGA forrasztás hiba sajna szinte 0 valószínőségű.. -
Athos8
csendes tag
Sziasztok, Nem tudom mennyire normális jelenség, hogy a kép széléből mostanság(legalábbis most vettem észre) levág a tévé fél centit, de van hogy 1 centit is. Hol bal oldalon, hol jobb oldalon, de felül és alul is előfordul. Bekapcsolás után kb. 5-10 perccel kezdi. Találkozott már valaki hasonlóval? Bár tegnap Media Markt-ban a bemutató LG b8 tévén is hasonló volt a jelenség, bár ott csak fél centi nem ment a kép szélétől(bal oldalon).
-
judko101
újonc
Sziasztok!
Samsung tv-m nem veszi a távirányító jeleit, és nem ég a kapcsolón lévő piros jelzőfény sem. Gyógyítható?
Köszönöm a segítséget! Üdv! Judko101
-
zsolti07
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sony KP48PS2 projektoros tv-m. Egyszer csak bekapcsolás után a három szin külön látszott (szellemképes).
Anno egy samsung tv-vel belefutottam ilyenbe, ott az stk és az ellenállások cseréje megoldotta a problémát. Itt is ez lehet a hiba? STK 392-020 van beszerelve.
Köszi a segítséget előre is.
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok. Ha valaki tud nand chipet újra irni kérem jelezze, behalt a az LG TV-m a logonál nem jut tovább.
Tipus hiba szerintem. Modell Lg 42LB650v.Köszönöm.ÜDv
-
bakonyip95
tag
válasz
bakonyip95 #9800 üzenetére
Illetve, ha igen, akkor milyen t-con panel jó bele?
Ahogy néztem BN41-01789A a típus, de a LTJ szám mennyire számít? Mert abból elég sok eltérés van a legtöbb árult panel között. Mennyire fontos a mögötte lévő panel? Működni fog egy pl. 40" tv-ből kiszedett panellel is vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest