Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Secreted
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap óta bekapcsolás után egy fél mp-re van hang és a kép talán felvillan, majd csak a zöld led villog később átvált pirosra. Olyan mintha próbálna bekapcsolni., lásd az alábbi videón.
Valakinek valami ötlet mi lehet a baja, merre keresgéljem a hiba okát?
Panasonic TX-55DX680 55" TV
https://drive.google.com/file/d/1Ud3y6PL-s6zEN46u2mDBzdeZ-taJCYOn/view?usp=sharing -
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #12097 üzenetére
Samsung tévéken van ilyen.
Terméktámogatás, jelinformáció.
-
Dr. Szilikát
őstag
Amikor több TV van egy lakásban és azok mozgathatók, a TV-k felcserélésével is lehet hibát keresni, hogy a készülék vagy a vételi hely problémás. De itt a set top box is problémás, ami helyi jelszintcsökkenésre utal általában, ami néha a sáv alján vagy máshol a sáv tetején jelentkezik.
Vagy valamilyen zavarhatás, az adott frekvencián. Vagy már a kelleténél alacsonyabb szint megy be a lakásba, ami két készüléknél még megfelelő, de mondjuk a harmadik távolabb van és az már kiakad. Plusz elképzelhető többféle probléma, ami a kábelrendszer vizsgálatakor derül ki.
Legjobb lenne ellenőriztetni a szolgáltatóval, szokott lenni profi műszerük, amivel bemérhetők az ilyen gondok.
-
Angel2014
addikt
Automatikuan el kezdi keresni.
Ezt ki kell kapcsolni. A készenléti keresést.
A másik mikor beállítod hogy van konfigurálva?
Keresés : Kábel
Szolgáltató: Digi.
Kereséséi mód Digitális
Én újra beállítanám gyári állapottól kezdve, normálisan beállítanám, majd csinálnák egy automata hangolást közbe, majd mikor felállt kikapcsolnám azt amit írtam. Lementeném egy pendrájvra a csatornákat. Majd a számítógépen vagy laptopon rendbe tenném a csatorna sorrendeket és azt tölteném vissza.
De ahhoz kell [Ezl] Programm.
(#12092) tuxika : Szerintem a ledek mentek ki, vagy csak 1 sor.
-
tuxika
csendes tag
Sziasztok!
Apukamnak lenne egy ilyen tvje: Samsung UE40f6100aw.
Ma reggel jött haza, amikor bekapcsolta meg volt kép, hang.. Kis idővel 30 perc kB., szólt hogy elment a képe a tvnek, hang viszont van. Ha ki-be kapcsolom akkor ötöt villan a led, majd továbbra is csak hang van. Full fekete képernyő.
Mi lehet a problémája? Érdemes szerelőnek raneznie vagy "kuka"?Előre is köszönöm, és elnézést ha már volt e típushoz ilyen kérdés.
-
J75
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A házban helyi kábel-tv szolgáltató adja a Digi csatornáit. A kábelen 18 frekvencián ad kb. 100 csatornát ( 1 frekvenciasávon több csatorna van ). Van 3db Samsung LED tv-m. Ebből az egyik azt a hibát csinálja, hogy egyszercsak fogja magát pár csatorna, és megszűnik létezni. Arra már rájöttem, hogy a 442MHz-en lévő 15db csatorna tűnik el ilyenkor ( és csak ezek ). Ha kihúzom az antennakábelt a tv-ből és újra bedugom, ismét tökéletes az a pár csatorna ( de 15-30 perc múlva ismét eltűnnek ). Próbáltam már, hogy levágtam a koaxkábel csatlakozóját, és újat raktam fel. Kértem a szolgáltatótól egy set-top-boxot ( a tv tuner hibájára gyanakodtam, már tv-t akartam cserélni ). Egyik se jött be. Ugyanez a hiba mindkét módosítás után egy idő után előjött.
Valaki járt már így? Vagy valakinek van vmi ötlete? Nagyon megköszönném! Üdv!
-
Helli87
friss újonc
Még üzemel az oldal??
-
dezka
csendes tag
-
Dr. Szilikát
őstag
Általánosan a világítási célú LED-ek ibolya tartományban működő chippel működnek, ami a sárga foszfort gerjeszti, annak összetételétől függ a hideg-meleg árnyalat, illetve más szín is lehetséges.
Ez a jó hatásfok érdekében lett így kitalálva. Némelyik TV-nél típushiba (trükkös "fejlesztés" következtében), hogy a foszfor idővel részben / egészben lepereg és csak az ibolyát emittáló chip marad alatta.
-
bul07
nagyúr
válasz
Angel2014 #12081 üzenetére
Á köszi
Székesfehérvár nekem olyan 300Km, szeged közelebb de az is 175Km
Igen kell hozzá tudás, dobozza megvan de postázni
(#12082) tupacamaru
Hmm
Hát nem tudom
Megnézted jobban a kiszedett leddeket, mitől lett lilás színe, lencse elvált vagy csak egyszerűen elkezdettel fáradni és ezért változott a színe
-
Angel2014
addikt
Ővé ez a topik legelső HSZ ott a telefonszám is.
Budapesti szerelő de fehérváron lakik és dolgozik ott is, de jár sok helyre még szegedre is.
43colig kiemelem óvatosan kézzel a kijelzőt de a 48 colhoz már kell egy speciális kiemelő is ami sem nem gyenge és nem is erős.
Sokan ott szúrják el, hogy olyan vákumos kiemelőt használnak amit az üvegesek és pont az teszi tönkre a kijelzőt.
Én a H- 40 colos TV hez 8 ért vettem itt a szettet és 5k kért Axel úgy hogy levittem hozzá fehérvárra. Ott megvártam fél óra volt.
-
marani
csendes tag
Panasonic GT60 plazma. Filmnézés közben kikapcsolt. Azóta bekapcsolni nem lehet. Piros fény 7szer villog. Áramtalanítás megvolt. Eredmény semmi. Valakinek van valami jó tanácsa a selejtezésen kívül?
-
bul07
nagyúr
válasz
Angel2014 #12078 üzenetére
Mondjuk a végzettség meglenne hogy belevágjak, elektroműszerészként végezetem még 98-ban, de akkor még sehol nem volta LED tv-k
De nem hinném hogy bele mernék vágni, amilyen szerencsém van biztos reccsenne valami
Axel?
Ki ő esetleg egy link hozzá, lehet rákérdeznék hogy mennyiért vállalná és hogy merre vanDe még gyűjtöm az információkat konkrét döntés még nincs
Arra is gondoltam hogy ezt így eladom, természetesen hibákat nem titkolva és és veszek egy újat
Na de keret, nem tudnám inkább csak az alsó számosokat megfizetni
Amiket néztem ugye szolgáltatás miatt kis kedvezmény meg kamatmentes részlet
[link] , [link], [link], [link]
Csak még nem olvastam utána hogy mennyire is jók ezek
Meg jelenleg jack csatlakozón keresztül nyomok hangot hangszóróba és ezekbe az újakba már az sincs
Na meg a H6400 Smart távirányítója nagyon jó(kép)
Ja és hogy a tv-n keresztül vezérelem a Telekom beltérijét így egy távirányítóval mindet tudok irányítani(IR blaster) -
Angel2014
addikt
Jól nem lehet megcsinálni mivel a ledeknek is van időtartama és nem lesz örök életű, sajnos mind így fog végződni.
Én megcsináltattam anyú H szériás TV .jét Axellel és meg vagyok elégedve.
Én innen rendeltem. [link] és másnapra itt volt. Ha nem sűrgős akkor aliexpress.
Ha van rutinod hozzá , több youtube video is van fent. akkor te is be bírod tenni.
Ahogy Axel megmutatta az NU szériát én bontottam és én cseréltem ki a Diffuzort.
Amúgy jók még a ledek, csak a lencse esett le valószínű a melegtől. Lehet ezt visszatenni is ha megvan, Lehet ezt kikötni is, és lehet egy új 1 darab lencsét is betenni.
Neked meg ez kell... [link] 40 Dollár az egész.
-
bul07
nagyúr
Alany egy 48H6400 jó kis öreg tv
Már volt egy halványabb sötét foltja de az nem izgatott
Viszont a minap jött egy lilás folt, és pont a legrosszabb részen a jobb felül, ez azért a rossz ment pont ott ahol a fehérebb részek szoktak lenni égbolt emberek feje és így elégé látható lilás tónusa lettOlvastam innen itt , ha jól értem a hátérvilágítás ledjeit kellene cserélni
Próbáltam képeket lőni az enyémről hogy milyen
[kép] , [kép]A tv-t még 2015 harmadik havában vettem, negyedik éves korában garanciában cserélték a kijelzőt
Kérdéseim
Jó a táv diagnózis hogy hátérvilágítás csere?
Most kb milyen áron megy egy ilyen csere?
Egyáltalán egy 7éve használt tv esetén megéri még? Értem ez alatt hogy lehet hogy most ezt kicseréltettem aztán pár hónap múlva más adja meg magát a kora miatt, és a végén majd annyiba jövök ki mondjuk egy év alatt mintha vettem volna egy másikat, vagy majd annyiba
Békés, vagy Hajdú Biharba tudtok olyan szerelőt aki nem örök áron de jól megtudja csinálni?
(Volt már ilyen háttér világítás cserénk egy 32" tv-nél és annál egy hónap után fehér pontok jelentek meg tehát látszanak a ledek hogy hol világítanak, egyértelmű szerelési hiba gondolom közelebb került a panelhoz a led) -
SPF
senior tag
Sziasztok,
Be volt kapcsolva a tv-m, elmentem fürdeni, mire visszaértem, elment a kép, csak hang volt. Bármit nyomok, nincs kép. 2019 decemberi vásárlás, SM8200 a típus, ha számít. Valaki tapasztalt már ilyet?
Áramtalanítás sajnos nem segített.
Interneten azt találtam, hogy valószínűleg LED csere megoldja a problémát. Ez mennyibe kerülhet?
-
Apucy01
őstag
válasz
NÓPARA #12064 üzenetére
Szia!
ha az a kék amire gondolok akkor magyar garis kell hogy legyen.
a 30 nap csak időhúzás, anyunak volt egy hitachi tv 5 év garival 2 évesen beadta a kulcsot, tavaly nov. 23. án jött érte a futár dec.7. én jelzett a szerviz a boltnak hogy javíthatatlan idén január elején sikerült másik tv t kicsikarni a bolttól ráfizetéssel. Persze küldtek ők másik 2 db de teljes áron valahogy a hitachi árát lefelejtették jóváírni. -
eron009
tag
Sziasztok!
Van egy Horizon 32HL7330F tv-m, amin egyik napról a másikra a képernyő alján apró csíkok jelentek meg (este még jó volt, kikapcsoltam, majd reggel már ez fogadott). A csík vegigér.
Mi lehet a baja? Javítható ez a hiba?
Várható hogy több csík is megjelenik ha nem viszem szervízbe?
Emagos vásárlás, még 3 hét garancia pont van rá, szóval bejelentem a hibát, csak jó lenne tudni mire számítsak. -
Angel2014
addikt
válasz
thotzoltan #12055 üzenetére
Menű utána a 6686? [link]
-
Angel2014
addikt
válasz
thotzoltan #12055 üzenetére
A kék gombos írja pedig ...
Tartod egyszer megnyomod a bekapcsolót és még még mindig tartod a kék gombot.
Szóval nem egyszerre a kettőt.
-
Angel2014
addikt
válasz
thotzoltan #12052 üzenetére
Vagy ez esetleg?
Próbálja meg bekapcsolni a főkapcsolót, miközben lenyomva tartja
a távirányító kék gombját.Vagy még ez..
stop gombot és a programok + gombját kikapcsolt állapotban egysszerre.
-
Angel2014
addikt
válasz
thotzoltan #12052 üzenetére
Nem sikerült?
Bekapcsolt állapotban próbáld a menűt megnyova utána a 4725 öt beütni talán behozza service menűt.
-
laca500
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12048 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Évekkel ezelőtt is csinált ilyet, de egy újboli hangolás után megtartott mindent!
Most megint újra kerestettem vele az összes csatornát, aztán sorba rakosgattam őket!
Egyenlőre most megtartott mindent a helyén! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
laca500 #12046 üzenetére
LG betegség, szoftverfrissítéssel, gyári visszaállítással átrendezheted a memóriáját, amitől több-kevesebb ideig működhet, később a NAND Flash memória cseréje lehet szükséges.
Tehát a probléma nem a szoftver, szerintem.
Esetleg még megemlítem a biztonság kedvéért, hogy DVB-C vételnél az egyes multiplex csatornák jelszintjének túlzott csökkenése okozhat olyan problémát, hogy törlődik a programsorból, illetve kavarodás is lehet belőle, de pontosan már nem emlékszem, melyik típus hajlamos ilyenre.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
A szüleimnek van egy LG 42LF5800 LED tv-jük!
Többször előfordult már, hogy egyszerűen elflejti a beállított csatornákat.
A napokban is ez történt, ezért tegnap megint beállítottam mindet! Végig ellenőríztem az egészet, szépen sorban volt mindegyik! Ma hívott anyukám, hogy megint össze vissza van minden! Az 1-2-es csatorna megmaradt, a 3-ból lett 2 is. Pl. ha egyesével lépteti a csatornákat, akkor a 3-on van a TV2, léptet egyet és megint 3-ast ír ki, de ott már az RTL van A 4-es megmaradt, de az 5-ből megint van 4 db, különböző adókkal! A 10-es teljesen eltűnt, tehát a 9-es után a 11-es jön! A többi is össze vissza van! Mi a fene lehet a probléma? Szoftver vagy valami memória probléma? Vagy valamit át kellene állítani, tehát beállítási probléma? Valakinek valami ötlete volna? -
sunci_02
aktív tag
-
Angel2014
addikt
válasz
modern #12037 üzenetére
Megvettem a ledeket igaz Axel nem javasolta a kinai ledeket mert a hűtés alatt nagyon fontos a hőelvezetés.
Lementem hozzá kb 20 perc volt és kért 5 forintot.
Minden szerszám nála megvan Led teszter, kiemelő LG tappancs mert az sem mindegy mivel emeled ki a képernyőt, mert ha túl erős a szívóhatás berepeszti a képernyőt. Szétszedő szerszámok stb stb stb..
Szóval aki kínából rendel ledeket annak érdemes ezt a hőelvezető szalagot is alátenni.
-
modern
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12036 üzenetére
Igen ez igaz. Párat felhivtam, volt ez a 65 ezres, volt egyik 40ért vállalná, két másik nem is vállalná (okot nem mondtak), plussz van egy ami a legközelebb lenne az meg nem tud biztosat. Úgy se akarok járni, hogy odaviszem ő nem tud pontos árat majd két nap múlva felhiv hogy 60 ezer..
Csak mivel én még ilyet sose csináltam, nem igazán merek belevágni itthon.
Főleg, hogy ez egy 55-ös tv, ha még egy 32es lenne azt mondom talán, az annyira nem hatha talán meg ha eltörik a kijelző vagy valami de ennél azért igen. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
modern #12034 üzenetére
Soha nem javítottam ekkora összegért, noha semmi nem tiltja, amennyiben előzetes megegyezésen alapul (nem lehet utólag kényszerhelyzet elé állítani az ügyfelet).
Megegyezés esetén viszont ott válik érdekessé a dolog, amikor felhívsz több szerelőt is a környéken (ha vannak még) és többen azt mondják, hogy nem vállalják, mert 55" már kockázatos(abb), törékeny, sérülékeny, rossz tapasztalata van egy adott típussal, nincs kedve hozzá, vagy bármi oka van.
Tegyük fel, előáll egy olyan helyzet, hogy senki nem vállalja. Vagy igen, de csak 65 ezerért. Választás a tiéd. Nem azt mondom, hogy pártolom ezt a magas árat, de ha ő így áll hozzá, ő tudja.
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Thomson 55ud6336 tv-m aminek pár napja az a hibája, hogy nincs kép de hang az van.
Csak olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek reális ár a 65000Ft-os javitás vagy csak szerintem lehúzás? (ennyit irt az egyik tv szerelő) -
pupu222
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #12032 üzenetére
köszi
boncolom tovább idegesit
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
pupu222 #12031 üzenetére
Létezik résmentes Panasonic, ha jól tudom, talán az enyém is olyan (55VT30), de ilyet nem bontottam még szét. Zseblámpával bevilágítva nem látok rést, illetve port sem.
LG-t bontottam többet is, de a plazmákon komoly üveglap van, mögötte a kijelző és némi légrés is van közötte. Ezt lehet látni zseblámpával is, ha jól emlékszem, az esetleges porréteget is.
Az üveglap belső oldala átlátszó vezető réteggel bevont és szélein földelt. Vezetés műszerrel is kimutatható. A vezető réteg feladata az elektromágneses sugárzás árnyékolása. Ilyen réteg kimutatható volt egyébként a képcsöves monitorok felületén is.
-
pupu222
friss újonc
sziasztok,kérdezni szeretnék
panasonic plazma ,már 11 éves,a plexi és a kijelző között beporosodott,gondoltam szétszedem kicsavartam a csavarokat de nem akar a keret a plexivel leválni vagy egybe van a kijelző és nincs plexi védő előtte?Gondoltam kérdezek nem akarom feszegetni -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
mjanoshu #12028 üzenetére
Nem találkoztam ilyennel, esetleg rákérdezhetsz itt is:
https://elektronline.hu/wwwboard/
Itt előfordul több kolléga, hátha valaki összefutott hasonlóval.
-
petata
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12026 üzenetére
Nem volt ilyen, csak pár hete csinálja. Visszaállítást nem próbáltam még, de szoftverből a legújabb van fent. Kikapcsoltam most a Quick Start+ funkciót, hátha az segít valamit, egy netes leírásban olvastam, hogy az okozhat problémákat.
-
petata
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12024 üzenetére
Nem nézek TV adást, ez a TV smart rendszerén belül van (Youtube, Netflix, külső HDD-ről való lejátszás, stb.)
-
petata
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a TV-n időnként megakad a hang 1 másodpercre, aztán megy tovább. Van, hogy egyáltalán nem csinálja órákig, de van, hogy szinte tíz másodpercenként előjön. Sima jackkel van rádugva a TV-re a hangcucc, de megnéztem, és a TV beépített hangszórójával is ugyanez a jelenség fennáll. Viszont, ha a TV laptopra van rákötve, akkor hibátlanul működik a hang, nyoma sincs a problémának. A típus LG 65SK8100PLA.
Előre is köszi, ha bárki bármit hozzá tud szólni a témához, mert már nagyon idegesítő a dolog.
-
AMD1975
tag
válasz
ElektrikusDE #12020 üzenetére
Ok köszi, kedd du szétszedem s meglesem a kondikat.
-
AMD1975
tag
Sziasztok, a hiba a következő: Távrol nem kapcsol be a TV, viszont a készüléken lévő gombbal igen de azt is csak 30 szoros ki be dugaszolás után a 220ba. Blaupunkt készülék. Valaki 5let?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ElektrikusDE #12016 üzenetére
Pedig semmi nem utal arra, hogy a nálunk látott LG és Vestel háttérvilágításokban bármi közös vonás, hasonlóság lenne. Amikor valamit egy gyárban gyártanak, egy gyártósor / tervezés, azért általában látszik több-kevesebb rokonság, "gyanús jelek".
De ezeknél semmi. Tehát itt a teljes háttérre gondolok, LED-sávok, lemezek, minden. A jellegzetes, fekete pontokkal tarkított belső fehér fényvisszaverő is LG szokás, Vestelnél nincs ilyen. Továbbá soha nem láttunk Vestel kijelzőben homorú lencséket, ami szintén az LG egyes szériáinak jellemzője.
A LCD más dolog, Vestel kijelzőkben lehetett találkozni kiváló minőségű LG LCD-vel, amihez a Vestel épített háttérvilágítást. De a Vestel felhasznál kínai LCD-ket is.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #12016 üzenetére
A linkelt oldalról Google fordítóval:
"A 2015. évi fogyasztói jogi törvény alternatív megoldást kínálhat Önnek. A TV-nek a vásárlás dátumától számított 6 évig alkalmasnak kell lennie a rendeltetésére, ellenkező esetben az Ön által vásárolt cég felel."
UK vagy USA?
Kár hogy nálunk nincs ilyen törvény!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
lala666 #12015 üzenetére
Kínából hozatva és saját kezűleg megcsinálva, jóval olcsóbban jön ki!
Pár éve majdnem vettem magamnak itt a HA-n háttérvilágitás javításra szoruló smart TV-t viszonylag olcsón, erre a Black Fridayos új TV-t nem szállítottak le időben az eladónak, így inkább megtartotta a régit!
"Érdekes, hogy a linken a Vestelt szidja valaki, ezzel szemben én LG típushibaként ismerem csak."
Mivel a Vestel gyártja a háttérvilágítást az LG-nek!
-
válasz
lala666 #12011 üzenetére
Írtam az LG-nek. Patikák, 20 percen belül válaszoltak. Adtak egy telefonszámot, hogy ott jelentsem be a hibát és a szervízes egyeztetni fog velem. (Gondolom kijön és megnézi mi a hiba). Előzetes ajánlatot fogok kapni a javításra, és eldönthetem, hogy megér-e nekem annyit vagy sem, az ajánlat ingyenes és nem jár kötelezettséggel. De ha valakinek van már előzetes infója, hogy kb mennyi egy ilyen javítása azt szívesen venném.
-
lala666
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12012 üzenetére
Én is kiművelődtem belőle, LG hiba valóban egy pár szériában.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ElektrikusDE #12010 üzenetére
Érdekes, hogy a linken a Vestelt szidja valaki, ezzel szemben én LG típushibaként ismerem csak.
Apró LED-chipeket biggyesztenek a LED-sávra, azon van egy kis foszfor, ami idővel lehullik. Egyébként (a megfelelő hatásfok érdekében) minden fehér LED így működik, van egy ibolya tartományban világító chip (nem UV, esetleg részben UV felé hajló), ami a sárga foszfort gerjeszti, illetve utóbbi összetételével állítják be a színhőmérsékletet.
Csak az LG megoldotta, hogy bizonyos szériáknál a foszfor különösen hatékonyan pattogjon le a helyéről, így csak az ibolya LED marad hátra. Előbbi képen a foltok indikálják, hol maradt még egy kis foszfor is véletlenül.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Energie X #12009 üzenetére
Szia!
Szerintem egyszerű oka van, "bekékültek" a háttérvilágító LED-dek.
Néha sikerül is meglesni, a hátlap szellőző nyilasain keresztül. (vagy levett hátlappal, mert úgy könnyebb)
De ha nem is látod a háttérvilágítás elszíneződését, akkor is ez a legvalószínűbb hiba.
Így a megoldás a hattárvilágítás felújítása, vagyis a LED-deket le kell cserélni.
-
Sziasztok!
Ma szüleimnél jártam látogatóban. A lényeg, hogy rápillantottam a TV-jükre és kékesnek tűnt a képe. Rátoltam egy YT 10 órás fehér videót 2 percre és nem voltam boldog, furán kékes mindenhol a kép. A telefon élénk módban fényképez, nyilván itt most nagyon kontrasztosan látszik:
A TV képbeállításait megnéztem nem volt változtatás ahhoz képest, ahogy tavaly előtt beállítottam. Reseteltem és SW frissítettem is, az eredmény ugyanaz volt. Van ötletetek, hogy mi ez a kékesedés? Lehet ezt javítani? Egyáltalán érdemes, vagy nagyon drága? A TV Típusa: LG 43LJ594V. 2017.12.18-án vettem boltból.
-
farkas-j
őstag
válasz
poptartcat #11988 üzenetére
Egy tipp. Próbáld meg axlrose32-vel a topik első hozzászólójával felvenni a kapcsolatot. Ő javít TV-ket. Én is neki adtam el mindenestől a 32LA660 3D TV-nket, mert gazdaságosan nem volt javítható. (Sérült a kijelzője.) Neki több alkatrésznek megtartott készüléke is lehet.
-
oil120
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12004 üzenetére
Én már csak egyben cserélek led sztripet, sok az olyan tapasztalat, hogy idővel tönkremegy másik a csapatból.
-
válasz
Dr. Szilikát #12004 üzenetére
Ok köszi megpróbálom, bár szerintem Fehérvárra kell vinnem mert a helyi szerelő nem sokat ér.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem tudom, a környékeden milyen árajánlatot kapsz, elvileg lehetne egy kölcsönösen jó árat összehozni. Ha valaki vállalja a két LED cseréjét, akkor legyen pontosan az eredetinek megfelelő színhőmérsékletű, különben kékebb vagy sárgásabb árnyalatot fogsz látni, azon a részen.
Másik lehetőség a sor cseréje, az is beleférhet még gazdaságosan, de kérdezz rá szerintem telefonon, a saját "körzetedben", akik vannak, szerelők.
-
válasz
Dr. Szilikát #12002 üzenetére
és mit gondoltok milyen költsége van ennek? megérheti?
-
Dr. Szilikát
őstag
A tiéd lencsés (Direct LED) rendszerű, ez a típus ismerete nélkül is jól látszik a képen.
Valószínűleg két LED kezd már túlmelegedni, akár ki is éghet még, de szerencsére az nem jár olyan kellemetlen következményekkel, pótolható, komplett sor is cserélhető.
#11999 Angel2014
Nagyon inkorrekt, hogy a javítás lehetőségét veszi el a gyártó, ilyen diffúzor plexit nem egyszerű keríteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest