Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
oil120
senior tag
-
Fucuky2
csendes tag
Sziasztok!
Hátha vakai tud segíteni, egy Samsung UE32F5300AW tv-vel az a problémám hogy össze-vissza érzékeli a távit, az ir hosszabbítóval se változik a helyzet, a távit viszi a másik tv-t...
Szervízbe egyből alapcserét (30) vagy "golyózást" (20) javasoltak...
Van más ötlet, hogy hogyan lehet javítani, vagy törődjek bel az allapcserének a 30 ezrébe?
üdv
G. -
Bekrepali
csendes tag
Üdv szakik!
Lenne egy kérdésem.
SP43T8HP típusú Samsung tv "boldog" tulajdonosa lettem. Annyi baja van a cuccnak, hogy elko,kondi csere után is csak hajszárítóval indul. A pirossal bekarikázott schottky diodát(ha jól tévedek)) melegítem kb 10 másodpercig, akkor indul.A"nyíllal" jelölt 680mf 400v kondi is okozhat ilyen hibát? Ugyanis azt nem cseréltem, de közel van a diodához, ezért lehet hogy kap egy kis hőt a melegítéskor.. A melegítést elszeparáltan csinálom, egy papirlapot hajtok a dióda koré, hogy csak az kapja. Amikor bedugom, akkor hatalmas szikra keletkezik a konnektorban. Ez normális? -
Korneelius
újonc
Sziasztok. Van egy régi LG plazma tv-m (8éves kb). Pár napja elkezdett feketén és szemcsésen villogni majd pár másodperc múlva abbamaradt és visszajött a kép, viszont ma megint ezt csinálja, hang van, forrást tudok váltani, de a kép továbbra is villog, érdemes lenne javítással próbálkozni? Köszi
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Hát sajnos a dióda csere után megint extrém módon melegedni kezdett az új alkatrész is, úgyhogy gyorsan áramtalanítottam a tv-t, nem vártam meg míg ez is elfüstöl.
Valószínűleg veszek egy táp panelt, mert egy multiméterrel nem fogom megtalálni a hibát....Kérdés ezzel kapcsolatban, hogy az enyém BN44-00623B típusú, viszont ilyet nem igazán találtam, csak BN44-00623A vagy BN44-00623D jelűt.
Az egyik eladóval beszéltem, azt mondta, hogy ezek csereszabatosak, nyugodtan beszerelhetem. Kicsit tartok tőle, hogy nem. A hozzáértőknek mi a tapasztalata ezzel?Köszönöm a segítséget!
-
oil120
senior tag
válasz
TaylorPeti #8490 üzenetére
Akkor is az a leggazdaságosabb.
-
axlrose32
őstag
válasz
TaylorPeti #8484 üzenetére
Szia!
Ha garanciális, akkor nincs kérdés, be kell vinni a márkaszervizbe.
Ránézésre led háttér probléma..
Akkor van baj, ha outletes vásárlás volt.. -
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok tudom nem ide tartozik de keresek egy működő pixelhiba mentes kijelző ami egy LTY400HF05 és ez egy sony kdl40w5500-ba kellene.Ha valakinél lapul egy szóljon nekem.köszönöm
-
Istv@n
aktív tag
-
axlrose32
őstag
válasz
Impair1980 #8461 üzenetére
Szia!
Sajnos ez van...
Ebből az a tanulság, hogy tv okosítót kell venni 15-20eFt-ért és a megspórolt összegből inkább a "collok" számát lehet emelni..47-es okos helyett pl. 55-ös butatévé -
Ledfold
tag
Köszi az ötletet. Szerintem nem, mert mozgattam a csatlakozókat és nem változott.
Koax megy be a tévébe azon elvileg digitális a jel. Van valami kártya a TV-ben.
Scarton is próbáltam DVD-vel az szebb de valami ott sem klappol. A kép menüben nem láttam olyat hogy az RGB-t külön lehetne állítani. -
Ledfold
tag
Sziasztok! Van a családban egy 1,5-2 éves 82 cm-es LG TV. A pontos típusát elfelejtettem megnézni. Most nem is tudom. Van-e ötletetek hogy mitől lehet az hogy a fehér az nem fehér hanem kékes lilás, emiatt természetellenesek a színek. A menüjében kontraszt fényerő maxon van, nem látok semmit elállítva.
Ötletet előre is köszi. -
martica71
újonc
Sziasztok!
éves Sencor típusú tévénk, bekapcsol, de kép nincs,hang van. Néha bejön bekapcsolás uán a kép, de egy idő után elmegy. a képernyő kékesen világít.
Ötlet? -
_Roy_
tag
Sziasztok! Lg la620s tv-nek lett olyan baja h bedugtam a hdmi-n a laptopot és nem érzékel csak ki/bekapcsra. A szerviz alaplap cserét javasol. Mivel próbálták resetelni távirányítóval de nem lett jobb. Ha hdmi -n set top box vagy laptop rá van kötve egy darabig megy de kikapcsol magától. A reset amúgy sikerült olyan szempontból h a jack kimenetre kötve nincs hang eddig így használtuk. Volt tapasztalatotok ilyen hibával?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
redline850 #8469 üzenetére
Szerintem a gond az, hogy még egy kicseszett Tv típust sem írtál...
-
Salvya
újonc
Sziasztok!
Samsung LED TV-m van, 3 éves. Néhány hete bekapcsoláskor nem mindig jelenik meg a samsung felirat, hanem mindjárt az adás jön, de csak a hang jó. Kép helyett csak színes függőleges sávok, ill. néhány szürke vízszintes csík jelenik meg. Ha ki-, majd újra bekapcsolgatom, előbb-utóbb normálisan elindul, de egyre rosszabb. Mi baja lehet, javítható?
Előre is köszönöm a választ. -
Starz561
tag
Igen, azt mondták hogy 6 hónap garit kaptam. Remélem is hogy nem lesz extra költség. Holnap viszem is, csak sajnos eléggé macerás szállítgatnom, nincs meg a doboza, kocsiba allig férbe stb.. Nagyon feldühített hogy egy 2 éves viszonylag keveset futott tv-el ennyi sz*pás van.
Köszi a választ.
-
-
Starz561
tag
Üdv, adott egy Samsung ue40h6400-as smart LCD LED tv. Kb 2 hete volt alaplap cserélve benne márka szervízben. (Nem volt már garanciás, szóval jó pénzért.) Viszont két napja egyszerűen alligha vagy nem is reagál semmire. Többszöri 10 perces áramtalanítás után sem. (Se a gombjaira sem pedig a távirányítókra.) Szerintetek mi lehet a gondja, vagy vihetem is vissza ezt a darab szemetet a márkaszervízbe ?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
oil120
senior tag
válasz
Impair1980 #8461 üzenetére
Szia,
Ez egy ilyen világ, csak ideig van youtube kliens támogatás, más készülékekre is.
Külső, pl valamilyen Androidos eszközzel tudod már csak megoldani.Üdv,
oil -
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
47LM620S tévén van arra valami mód, hogy youtube videókat nézzek?
Böngészőn belüli youtube sem működik! A youtube app meg már régóta nem megy!Ez azért nagyon-nagy k****ás, hogy egy annó 300eFt-os tévé most már csak TV-nézésre alkalmas!
Előre is köszönöm a segítséget!
Impair
-
péter60
újonc
Üdvözlet mindenkinek, no és Boldog Új Évet!!!!!!
Segítséget szeretnék kérni,mégpedig van egy GRAN PRIX LT239 HD tv-készülékem ami olyat produkál,hogy bekapcsolás után 1-2 másodperc után vissza áll készenléti módba. Újabb bekapcsolás ugyan az.
Kérem segítsen valaki hozzáértő,hogy mi lehet a gond és hogy érdemes -e javíttatni.
Előre is köszönöm! -
Jenö
újonc
Sziasztok!Philips 40PFL 3008H-12 Tipusu Lcd tv 2014 kiadás. Nincs kép csak hang ,Érdemes foglakozni vele?
-
CMST2015
tag
Üdv
Navon N40TX279FHDLED 17MB82S main van benne és vestel valami tápja
7et villan a power led .
Hiba kódba ötlet valami mert nem találtam neten semmit -
zsbhu
újonc
Szia, kérlek segíts. Bekapcsolás után csak körülbelül. 5 perc után használható a tv. Mellékelem sorban a képeket, amiket produkál, és az adatlapot. Köszi
-
zoli0078
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Daewoo DLP37-es típusú LCD TV., a készülék valami furcsa jelenséget produkál. Amikor csatlakoztatom a hálózathoz a készüléket be tudom kapcsolni, felkapcsolódik a háttérvilágítás de semmit nem tudok csinálni még ki sem lehet kapcsolni. Amennyiben kihúzom a konnektorból és ezt követően azonnal csatlakoztatom a hálózathoz a készülék szépen bekapcsol és mindene működik ahogy kell (ami furcsaság van, hogy a hangszórók elég hangos alap hanggal mennek). Ez a helyzet addig áll fent amíg újra ki nem húzom a 230V-ból és hagyom egy kicsit pihenni. Kis pihentetés után ha úja megkapja a hálózati feszt és elindul minden kezdődik szépen előröl..
Valakinek valami ötlete? -
péter60
újonc
Sziasztok
Szeretném kérdezni, valaki hozzáértőt, hogy gran prix LT239HD készülékem nem kapcsol be ill. felvillan a kék LED és kb. 1 másodperc után vissza áll készenlétbe. Ha valakinek volt már ilyen hibával dolga kérem segítsen,érdemes-e vele foglalkozni, vagy ez nagy hiba ?
A tévé egyébként külső tápegységes!
Előre is köszönet a segítségért!!! -
Dan33
csendes tag
Sziasztok!
A szerviz megállapította a tv-m alaplaphibás.(LG 50PV250) Viszont ők nem tudnak vele mit kezdeni....
Kerestem hozzá a neten, viszont pontosan ugyan azt nem találom, a kérdésem a hozzáértőkhöz az lenne mire kell figyelni a vásárláskor?
- EAX szám stimmel, ránézésre azonos az enyémmel
- viszont sok eladó fotózza a vonalkódos matricát is, na ez nem azonos az enyémmelA képeken látjátok miről beszélek:
-
Efhetven
újonc
Sziasztok. Kaptam egy akárhány éves baromi nagy, képcsöves Grundig TV-t. Mostanában azt csinálja, hogy bekapcsolás után rövid időn belül elkezd ki-be kapcsolgatni, majd hosszú órákon át megy rendesen, azután újra visszatér a hiba, és ekkor már egyre sűrűsödik. Ha lekapcsolom egy fél órára, akkor elindul, majd ugyanez történik némi idő elteltével. Olvasgatva a bejegyzéseket, látom, hogy az ilyesmi nem túl ritka jelenség, így azt még meg is értem, hogy valami vezérlési hibája lehet a TV-nek. De azt már semmiképp sem értem meg, hogy a Mindig TV beltérije is igen gyakran kikapcsol, röviddel a bekapcsolása után. Ez viszont nem kapcsol be magától. Szóval kíváncsi volnék, hogy mi lehet a TV hibája, lehet-e, érdemes-e javítani? Valamint, hogy okozhatta-e a TV gondját a beltéri hibája? Köszi, boldog karácsonyt mindenkinek!
-
-ZeeZee-
senior tag
Erre esetleg valaki?
-
oil120
senior tag
válasz
nemalevente #8443 üzenetére
Szia,
T-con, gammakorrektor hiba. Szerintem gazdaságosan javítható. -
nemalevente
csendes újonc
Sziasztok van egy kb 8 éves elég sokat használt Samsung LE37A551P2R tv-m. Pár hete kezdte hogy bekapcsolás után a színek eltorzultak, de 10-15 perc alatt jók lettek. Bármely bemenetre adott jel esetén is ugyanilyen. Most már egyáltalán nem változik vissza, marad a torz szín. Nem tudom mi lehet a hiba, ér-e annyit a tv hogy gazdaságos legyen javítani.A jó képeket laptop kijelzőjéről készítettem, a rosszat a tv-ről. Talán látható (és megállapítható) a hibajelenség.Köszönettel: Roland
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SuranyAK26 #8440 üzenetére
Nem baj, használd, kínozd még szegényt, amíg végleg beszarik...
-
SuranyAK26
csendes tag
Üdv! Volna egy ilyen hibajelenségem ami egy 5-10 perc után elmúlik de sajna ez kezd hosszabb időbe telni. Mi ez a hibajelenség és mi lehet rá a megoldás???
-
csemege86
tag
LG 43uj670v
Pár hete vettem. Néha, egy pillanatra egy színtelen, vékony, vízszintes sáv villan rá a képre. Csak egy tizedmásodpercig látszik, mire az agyam felfogja, már nincs is ott. Ezért lefényképezni sem tudom. Kiszámíthatatlan, hogy mikor. Van, hogy 10 perc alatt kettő, máskor egész este egy. Nem azt mondom, hogy élvezhetetlenné teszi az élményt, de engem zavar. Mitől lehet? -
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyen járok, de tudnátok ajánlani PC-TV összekötésre 10 - 15 méteres HDMI kábelt? Kizárólag játék miatt lenne szükség az összekötésre.
A jelenlegi kábelem valószínűleg elromlott, mert nem 1360 X 768-as felbontás felett nem megy át 60Hz-en a jel.
1920 X 1080-as felbontásban csak akkor van jel a TV-n, ha képfrissítési frekvenciát az Nvidia vezérlőpulton 29 Hz-re állítom (akkor a TV 30-at mutat).Mivel nem filmnézésre kell, ezért nem szeretnék nagyon drága kábelt venni.
Előre is köszönöm a segítséget
-
hobo68
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy LG 42PC51 tipusu plazma tv-m. Az a gond vele, hogyha távirányítóval kapcsolom ki, akkor elindul, kikapcsol. Csak azt hallani, hogy kattog a relé. Ahogy zöldre vált, azonnal vissza pirosra. Van amikor ezt jó párszor eljátssza és utána vissza áll készenlétbe. Olyankor ki-be dugdosom a konnektorba és elindul. Sajnos a gyári színbeállítása zöld lett. A hideg szín-hőmérséklete piros. Csak meleg szín-hőmérséklettel lehet nézni.
Most úgy működik, hogy a konnektor kapcsolójával kapcsolom ki-be.
Valakinek lenne tippje, mi okozza a hibát?
Előre is köszönöm ha segítetek -
CHIP84
újonc
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, a kérdésem egy SAMSUNG HDTV projektoros tévére vonatkozik.
A gépen lévő power gombot megnyomva világít a piros jelzőfény, de sem a távirányítóval, sem a tévén lévő gombbal nem lehet bekapcsolni. Az ismerősöm, akié a TV azt mondta, hogy hónapokkal ezelőtt kezdődött azzal, hogy csak sokadszori nyomkodásra kapcsolt be, volt, hogy magától ki is kapcsolt, de most végképp megadta magát. Van- e tippetek a hiba okára, vagy kuka az egész? -
mgabi
senior tag
válasz
MADKING #8432 üzenetére
Remek, erre már autodidakta módon én is rájöttem, még a kommentolvasás előtt
mert miután összeszereltem, szinte teljesen elhalgatott mindenfajta csavarszorítás, csere vagy alátét nélkül. Gondolom a mozgatás miatt már nem vibrál úgy... de veszem a csavaralátétet és cserélem majd.
-
mgabi
senior tag
Sziasztok!
Egy 6 éves Panasonic TX-P50G30E tökéletesen működő plazma tv-m az elmúlt fél évben egyre hangosabb cicergő, coil whine hangot ad ki, amit nem tudok mire vélni. Szétszedtem, és a kondenzátorok nem púposak, nem folynak, nem égettek. Csináltam róla egy videót, ha esetleg valaki ráismerni valami rendellenesre. Sárga tekercs búg, zúg a videón.
Köszi!
Gábor
-
R.Bandi
újonc
-
oil120
senior tag
válasz
fernando0526 #8427 üzenetére
Valószínűleg a török main hányt be.
-
fernando0526
csendes tag
Űdv lenne egy geounding 32vle smart tvm és nem akar bekapcsolni. Áram alá helyezve 4 et villan a kék led utánna folyamatosan ég de nem reagál semmire. Mi lehet a gond. A táp panelt néztem szemmel látható hiba nincs pupos kondi stb
-
Dan33
csendes tag
Sziasztok!
LG 50PV250 Plazma tv kikapcsolt és azóta nem tudom bekapcsolni. Olvastam hogy ez nagy valószínűséggel táp hiba esetleg alaplap. Vettem egy alaplapot hozzá viszont a helyzet változatlan. (led világít, bekapcsolásnál kattanás és semmi)
A kérdésem az lenne lehet e csak az alaplapot javíttatni ? Ha igen tudnátok ajánlani szervizt?
Előre is köszi!
-
thx424
csendes tag
Üdv,
olyan problémám lenne, hogy a TV ( LG LED ) egyszercsak nem reagál a távra, csak akkor, ha tv kihúz a konnektorból pár percre, majd vissza. De akkor se sokáig...
Többféle LG távval is próbáltam. Ami érdekes, LG tv app-ról, tabletről, telefonról megy minden, tehát csak az infra részével van valami ( gondolom)...Volna valakinek valami épkézláb ötlete, mi a fene ez ?
-
Zotyatv
tag
válasz
gr33ndrag0n #8417 üzenetére
Szia! Keress meg vele egy szakit, hátha tud olcsóbb megoldást. Egyébként az alaplap 29000Ft. Erre még munkadíj+kiszállás... ??
-
gr33ndrag0n
újonc
sziasztok,
a problémámvan egyLG 32LF5610 ZF tipusú készülékem (aminek a garija kb 2hete járt le..
)
a probléma pedig a következő,minden bekapcsolásnál kéri a beállításokat(régió,nyelv,stb stb)pont mikor mint kihozol egy tv t az üzletből.
alaplap csere megoldaná a problémát(tesztelve lett),de 26-28 ezer forint az alaplap és erre most nincs keret
kérdezném másnak is volt már ilyen jellegű problémája és,valami más megoldás alaplap cserén kivűl létezkik-e?köszönöm!
-
Atis1987
újonc
Sziasztok!
Egy 2011-es 102 cm-es philips lcd tévével lenne kérdésem. Eddig tökéletesen működött, a tegnapi nap próbáltam bekapcsoni de a képernyő teljesen fekete volt. Hang volt, a csatornákat tudtam váltani (UPC box)
Hangot, kattogást nem hallok a készülékből, fizikai behatás nem érte a tv-t!
Vmi tipp esetleg?Köszi: A
-
Kernel
nagyúr
válasz
zsolt0638 #8414 üzenetére
Ez mennyiben szolgálja a fórum hasznos működését, hogy teszed itt a fejed, ámbár egy értelmes hozzászólásod sincs ebben a topikban? A topikok nem arra vannak, hogy te itt szemétkedj másokkal. Kénytelen leszek moderátorhoz fordulni, ha nem állítod le magad.
-
KovyBoy
tag
Sziasztok,
TV típus: Samsung UE40F6500
Hiba: fekete csík, vagy csíkok felül.Panel hibára gyanakodtam, de ami érdekes, hogy van amikor csak egyetlen csík van, van amikor viszont fésű szerűen jelennek meg felül a teljes sávon.
Másik dolog, hogy amikor csak egyetlen csík látható, akkor a bal oldalon egészen halvány.
Leszedtem a burkolatot és alul megigazítottam az 1 pár szalagkábel mindkét oldalát, de sajnos nem oldódott meg a gond, némileg mérséklődött, ez látható a 2. képen lentebb.A készülék kb. 1 éve esett át garanciális javításon, komplett tápegységet kellett benne cserélni. Természetesen már nem garanciális, nem mai darab.
Fotók időrendben.
Esetleg valakinek valami javaslat?
Előre is köszönöm! -
szmores
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, javítható-e a tv-m?
A jelenség amit produkál: bekapcsolás után egy pillanatig az analóg hangyák háborúja, majd DTV-re vált és elkezdi az egész képernyőn telibe a piros, zöld, kék színeket 1-2 másodpercig vetíteni.
Ezek után semmire nem reagál.
Valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm!
A folyamat itt látható: https://youtu.be/pWGku74Tdvc
Szmöre. -
oil120
senior tag
válasz
Dantedemon #8408 üzenetére
Szia,
Sajnos gazdaságtalan a javítása, egy új kijelző ára magasabb is lehet mint amennyibe a készülék kerül. -
Kriisszzttii
újonc
Hello nekem van egy Toshiba 40l3441dg televiziom ! Ki be kapcsolgat kb 10 másodpercenként és a led lampa a tv én piros zölden villog ! Csak fekete képenyö van bekapcsoláskor a toshiba feliratig sem jut el a keszülék inditáskor! Válaszod elöre is köszönöm !
-
Dantedemon
újonc
sziasztok samsung smart tv led 48: az baja hogy eltört képernyő meg alig láhato tv műsor kb mennyi csinálják meg és hol kb? garancia nincs
-
akibor000
aktív tag
sziasztok.
van egy 5éves samsung ue32eh5000wxxh nevű led tvm. napi szinten használva volt uj kora ota.
pár napja bekapcsoláskor nagyon sötét,árnyképes volt a képe. de láthato volt közelröl. gondoltam h poros,lekaptam a hátulját kifujtam kompresszorral,porszivoval. összeraktam, sokkal jobb lett a kép,majdnem olyan mint uj korában. következö bekapcsoláskor már csak hang volt,kép nem! mi lehet a hiba? tudtok e segiteni? köszi,robi -
oil120
senior tag
válasz
gyenesmartin #8405 üzenetére
Pedig szerintem kijelző hiba. Addig vidd a szervizbe, míg tudod a garanciát érvényesíteni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zsolt0638 #8403 üzenetére
Ez milyen lelkes újonc?
Ezért felesleges volt piszkálódni, kijelzővel kapcsolatos kérdést tett fel. Kijelzők vannak a TV-kben is, itt pedig megfordulhat olyan szakember, aki esetleg hozzá tud szólni. Megpróbálta, ennyi.
Máskor is volt már ilyen, vagy épp monitorkérdés is. Neked mi bajod lesz tőle, nem bírod átugrani? Máshol láttam ennél sokkal kevésbé odavaló kérdéseket is, ami már tényleg kimeríti az offtopik fogalmát. Ez nem olyan tragikus, hogy akadékoskodni kellene miatta.
-
zsolt0638
tag
válasz
gyenesmartin #8401 üzenetére
Ez szerinted milyen tv?
-
paulkaresz
aktív tag
Sziasztok !
Van egy LE40A656 Samsung LCD tévém újkorától amit nagyon szeretek, jó lenne megjavítani. Azt csinálja hogy sokat villog a led mire bekapcsol, utána működik rendesen. Ha viszont kikapcsolom utána vissza tudom kapcsolni várakozás nélkül. Led az első bekapcsoláskor 4-et majd megint 4-et villog azután próbál bekapcsolni(látom hogy picit változik a kijelző) amíg végül sikerül neki, de van hogy ez csak a 8-10 ciklusra jön neki össze. Levettem a borítást, de nem láttam sérülést a kondikon, én legalábbis nem vettem észre.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Van egy redmi 4x telefonom. Olyan probléma van vele, hogy elkezdtek a kijelzőjén sokasodni és megnőni a szürke foltok. Ezek kb 1-3mm méretű oválisak. Mit lehetne ezekkel csinálni? Eddig kb 11 ilyet számoltam. Garanciába azt mondták ez még nem elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- BestBuy topik
- World of Tanks - OFF topic