Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8868 üzenetére
Igen, a kapcsolat jelzése (amikor élőnek tűnik) nem feltétlenül jelent hibátlan kapcsolatot.
Annyi a lényege, hogy a HDMI-kábelen belül van egy másik kommunikációs csatorna, egy külön érpáron, ami a kijelző azonosítására szolgál (DDC-infó), amellett még ezen közlekednek a titkosítási kulcsok is, HDCP-átvitel esetén.
Amikor ez a kapcsolat rendben van, még nem biztos, hogy a fő átviteli csatorna is hibátlan.
Utóbbi még további 4 érpáron működik (abból egy órajel), ezen megy kép és hang, egy közös digitális adatfolyamban. Tehát itt csak azért van több érpár, mert így összeadódik az átvihető sávszélesség. Viszont bármelyik érpáron hiba keletkezik, azt az egész kapcsolat sínyli meg.
Ugyanez igaz fordítva is: ha a DDC-kapcsolat nem áll össze, akkor hiába jó a többi része, nem fog működni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8865 üzenetére
Ehhez csak egy multiméter szükséges, vagy bármilyen szakadásvizsgáló eszköz, ami villanyszerelőknél is előfordul, vagy sok házi műhelyben is akadhat.
Így viszont csak annyit lehet tudni, hogy vékony kábel, ami gyanús, egy ilyen akár "állóhelyzetben" is okozhat bajt, szerencsétlen körülmények összeállása esetén.
Meg amit én sem mernék használni, pedig nem vagyok félős, ahogy szoktam mondani, barátom a 230 V, többször is kezet fogtunk.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sordoran #8863 üzenetére
Vékony kábel mindig gyanús, bár állítólag azok között is lehet márkás típus, de amivel én találkoztam, az gagyi volt és vállalhatatlan.
Először is mérni kell a vezetést a két külső fémrész (shell) között. Ha nem vezet, akkor nem szabad felhasználni, mert komoly kár lehet belőle. Utána lehet mérni a további GND ereket, normális esetben azoknak is meg kell lenni, főleg a hosszabb kábeleknél szintén kötelező.
Hotplug szempontjából legfontosabb a külső, mert bedugáskor az érintkezik először és hozza azonos potenciálra a készülékeket. De még kihúzáskor is lényeges, hogy utoljára ott szakadjon meg az áramkör, ha áram alatt van a rendszer és egyébként nincs közös földelésük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest