Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen házat vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swenska
újonc
Sziasztok,
TV hiba: kép nincs, hang van. Philips 40PFL3107H/12, bármit is jelentsen ez.
Van trükk, hogy én megoldjam? Pl. valami ügyes reset gomb, amit egyelőre nem találok?
Vagy ha nem, hát legalább javítható lehet? Van tippetek, hogy mi lehet vele a gond? Előre is köszi. -
oil120
senior tag
válasz
Oroszlánom #6598 üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni, szerinted a csíkot is a háttérvilágítás okozza?
-
Hollemam
újonc
Köszönöm észrevételedet. Én is tudom, hogy hol van az a matrica. Viszont nem tudhatod, hogy a készülék a falon figyel és rendesen körbe van építve. Így még a tükör módszer is kizárt. Egyedül meg talán nem venném le... Elég ennyi baj, nem akarom fokozni.
Szakértő szem valóban a képből is tudja mi lehet a probléma.
-
Hollemam
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Egy Samsung 137es 3Ds Led tv betegeskedik. /Pontos típusszámot nem tudok/ Pár napja a képernyő középső harmadában egy széles fekete kontúrtalan maszatos csík jelent meg. Ezzel egyidőben az alsó harmadban egy vízszintes határozott szélű kb 10 cm-es csík látható. Mi ez, és mire lehet számítani? Köszönöm előre is!
-
törölt tag
S.o.s. Neztem a tv-t 32ld350 es egyszer csak a digitális káneltv megszűnt es azt irta ki nincs jel! Az antennas keresés után sem talál egy adót sem! A tuner igy el tud szálni? Mennyi a szerelése egy új tunernek?
-
pekolg
újonc
Sziasztok!
Van egy Lg 32LD750-es lcd tv-m (5 éves), eddig hibátlanul működött.
Viszont tegnap amikor az USB-bemenetre váltottam, akkor egy halk kattanás mellett kikapcsolt a TV, és azóta, ha bekapcsolom, akkor csak az óra jelenik meg és az alsó piros led 2mp világit 1 mp-es szünetekkel.Előre is köszönöm a segítségéket!
-
oncsi
őstag
válasz
Oroszlánom #6586 üzenetére
MD-42FF13PE1
-
oncsi
őstag
válasz
Lackooo84 #6583 üzenetére
Tegnap kérdeztem rá, hogy a 42G20 Plazmába mennyiért lehet venni egy teljesen új panelt. 240e Ft! Ha 50-60-ért volna, akkor megvenném, de ennyiért természetesen nem. Hisz az egész TV érhetet kb 80-90 e Ft-ot. A bontottra meg azt mondták, hogy olyan nincs is. Ha elektronikai hibával áll le akkor javítják. Ha a panellal, akkor meg bontják, és lesz belőle donor tv.
Kinek lehet eladni a törött kijelzős Plazmát? Hol érdemes meghirdetni?
-
tzsolesz
nagyúr
Hali.
Lenne egy használt, ráadásul törött LCD-és LG42LF652V tv eladó. Csak nem tudjuk megérné-e megvenni nagyon nyomott áron. Tehát végül is bagóért. Azt szeretném kérdezni tapasztaltaktól, hogy ezt a TV-t mennyibe fájna rendbe hozatni?
Tehát mennyibe kerülne ennél a típusnál az LCD panel cseréje szerelési díjjal?A válaszokat, és tippeket is előre köszönöm.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
TV: Panasonic TX-P46G30E
Tegnap este még működött, ma reggel már be se kapcsolt.
Bekapcsolás után világít a zöld led, majd kis kattanás és átvált 7 db piros led villogásra.
Megtaláltam ezt a hibakódot a neten, de konkrét dolgot nem találtam.
Érdeklődöm, hogy mi lehet a hiba, illetve, hogy menthető-e a TV?
Mennyibe kerül a javítása kb. és hova, kihez érdemes (Panasonic márkaszervíz, kisebb szervízek) vinni?
Üdv,
GBoy -
Takemoto
csendes tag
válasz
Oroszlánom #6579 üzenetére
Helló!
Ha nem boldogulok vele, akkor írok!
-
Szent Petya
csendes tag
Sziasztok.
Főleg Axlrosenak írok, mert beleolvastam a fórumba, és láttam, hogy elég jó tanácsokat ad. De mindenki mástól is köszönettel elfogadom a segítséget.
Van egy SAMSUNG UE48H6400 Smart 3D 48" LED tévém. Tegnap asszony véletlenül kihúzta a hálózati csatlakozót, miközben ment a tévén a net. Visszadugta a csatlakozót, és minden ment tovább. Nem tudom van-e egyáltalán összefüggés, de ma az első bekapcsolástól kezdve a tévé része működik, viszont ha megnyomom a smart gombot, feljön a smart menü, és lefagy az egész tévé. Majd újra indul. Újraindulás után magától feljön a smart menü, és lefagy, majd kikapcsol, és kezdődik elölről. Ha hosszan nyomom a smart gombot bekapcsoláskor, nem tudom igazából, hogy minek köszönhetően, feljön egy távsegítség menü, ahol csak be lehet kapcsolni a funkciót, illetve ki. Kilépek, és van amikor nem jön fel a smart menü ezután, így a tv fő menüben a smart hub beállításnál az első képernyő beállításoknál az automatikus indítást, ami be van pipálva, kiveszem a pipát, és innentől tévéként lehet indítani.Majd ha megnyomom a smart gombot, megint lefagy, néha az automatikus indítás visszakapcsolódik, így megint bekapcsol, lefagy, újraindul a tévé. Ha a smart hubot visszaállítom, akkor törlődik a net beállítás is, és a smart gomb megnyomás után nem fagy le. De net viszont nincs.
A frissítésnél azt írja, hogy naprakész, viszont ha tesztelem a smart hubot, akkor ezt írja:
Nem lehet befejezni a samsung apps panel tesztjét.Nem indíthatók alkalmazások. Frissítenie kell a tv szoftverét.
ERR08007
Tudtok segíteni?
üdv -
Takemoto
csendes tag
Helló mindenkinek!
Van egy Hyundai LLF22814MP4CR tv-m és a hétvégén baleset érte. Sajnos a kijelző megrepedt. Milyen árban lehet hozzá egy új kijelzőt szerezni, ha lehet egyáltalán.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Takemoto
-
Peetee(tm)
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 2007-es gyártású LG LCD TV-nk.
A probléma a következő a készülékkel a következő:
1. Megnyomjuk a bekapcsoló gombot, bekapcsol, majd rögtön (1-2mp) azonnal kikapcsolja magát. Ezt van mikor 1-2 percig csinálja és bekapcsol normálisan, de van hogy akár 10 percig is szórakozik velünk.
2. Amikor sikerült bekapcsolni a TV-t akkor a kell neki kb 5 perc amíg normális, természetes, újkori képet ad. Vagyis közvetlen, "hideg" bekapcsolás után nem kicsit csíkoz a kép, a hang jó. Amint bemelegszik onnatól egészen kikapcsolásig tökéletesen megy.Mi lehet a baj vele?
Érdemes-e javítani?
Poros a belseje és azért csinálhatja ezt?Válaszokat előre is köszönöm!
-
IstvánLászló
senior tag
Sziasztok!
A tévénk egy: Vestel 22v1 lcd , vga; hdmi; scart, bemenetei vannak.
A tévénk míg jól is működött, be--kapcsolása után, képernyője világítót és 3-5 másodperc után jött be a kép és a hangja is a beállított tv csatornának.Tegnapelőtt óta eszt produkálta, bekapcsolás után, képernyője 1-et villan és nincs kép, csak a tévé állomás csatornájának hangját halljuk 3-5 másodperc után.
Hát néztünk is nagyot egész családommal hogy mi--van, mondom megnézem mi a probléma...A hátlapját óvatosan levettem, hogy neki állok javítani.
A benne levő panelokon, westel felirat van szitázva.Kérdezném tőletek mi lehet a baja, tápban>>>kondik nem púposak, >> égésnek nyomát tápegysége fehér színű panelján nem láttam, >>> tápfeszek látszólag rendben vannak, >>> 5 és 12 volt-ot tudtam mérni műszeremmel, de nem találtam meg a megoldást.
A háttér világítása két-két csöves lehet, 4-darab csati van csatlakoztatva.Elrontani meg végképen nem akarom, inverter hibára gyanakszom.
Kérdezném?
A tápegység panelja, csatlakozó dugóval csatlakozik a tv egységéhez.
Lehetséges el is indítani, hogy a háttér világítás be is kapcsoljon, mert nem tudom hova kapja a bekapcsóló jelet.
Amit idáig csináltam tápegységet kivettem és 220-ba dugtam és így kezdtem most újból méregetni, tényleg tápfeszek rendben látszanak de kacsólápsírajz és gyakorlatom kevés hozzá, mert crt tv-ket javítottam csak idáig.
Tévé rádió műszerészként is szíves segítségeteket kérném nagyon szépen.Legyetek szívesek segíteni mit nézzek meg, pillanatnyilag ujj tévét nem tudunk venni, vagy kuka az egész és nem érdemes javítani.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok van egy samsung f6400- as 3d tvém 2 éves kiterjesztett gari van rajta 5 év biztosìtàssal. Semmi baja a tv nek viszont gondoltam vàltanék újjabra h6400-ra cserélném. De ehez a cseréhez egy panel hibàt kellene csinàlni..hogy cseréljék is....ezt valaki nem vàlalnà be? Vagy ezt hogy lehet előidézni?
-
zol84
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung P2470HD tv/monitorom.
A hdmi porton azt írja nincs jel. Laptop van rákötve, egyik este még jó volt, másnap reggel már nem akart működni. Próbáltam másik kábellel...nem jó... laptop hdmi másik tv-n jó. Próbáltam factory resetet már a tv-n, nem segített. Javítható a tv ilyenkor vagy nem éri meg megcsináltatni? köszönöm -
kopy1275
csendes tag
Szia.
Van egy régi LG képcsöves tv és a mai nap ilyen lett a kép:
(fölég a világosabb képek elmosódnak balról jobbra, színek nem olyan rosszak mint a képen látszik)Tudnál valami infót adni hogy mitől lehet?
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy LG 32LH2000 tv ami ezt a hibát produkálja.
5s -ig ilyen a kép 15s - ig tökéletes a kép. Ezt csinálja úgy 20 percig és utána tökéletes.
Mi lehet a hiba oka? -
shifty!
senior tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám:
Fél éve vettem itt az aprón egy egyébként is hibásan árult (csak HDMI bemenet működik), de az utóbbi hetekig jól működő Sony Bravia kdl-32u2530 típusú TV-t. Remek kép, remek hang, egészen a múlt hétig, amikor napról napra jobban elkezdett "videókazettásodni" a kép: bekapcsoláskor nagyon durva, egy idő után abbahagyja, beáll, de akkor meg "zebrás" a kép. A beállításokban, és a menüben nem jelentkezik...
Van valamelyik szakavatottabb szemnek valami gondolata, mi lehet a hibás? HDMI-n kapja a képet STB/Laptop valamelyikéről, a jelenség ugyanúgy jelentkezik. Több HDMI kábelt is próbáltam, az 1000Ft-ostól kezdve a jobbfajta szigetelésűig, mindegyik ugyanez - a hangnak semmi baja.
Köszönöm! -
oil120
senior tag
válasz
DuchessDiana #6565 üzenetére
Valószínűleg main hibás
-
oncsi
őstag
válasz
axlrose32 #6563 üzenetére
Szia.
Mielőtt kukáznám, meg lehet állapítani valamikép, hogy a panel törött e be, vagy csak előtte a plexi? DM-Fan javasolta, hogy nézessem meg (vagy te talán tudsz ötletet mondani), mert nem üveg szerűen tört be, hanem mintha benyomódott volna egy helyen a plexi, és az repedt végig. (meg még ment akkor is amikor felborult. Volt rendesen képe, csak most villog (hetet) és nem kapcsol be. Amikor próbáltam újra bekapcsolni miután leállt, (1x) egyet mintha villant volna, de ez nem biztos. Ha "kuka" akkor alkatrészenként (egyben hibásan) értékesíthető valamennyiért? Ettől függ, hogy vegyek e másikat, ami most nem igazán volt tervben, meg nem is igen van használt plazma ami hasonló szolgáltatású.
Köszönöm, ha válaszolsz. -
XtremLor
őstag
válasz
axlrose32 #6564 üzenetére
Droidra van topikfigyelo, privatoknak pedig a ph-n a beallitasok kozott betudod kapcsolni az email ertesitot.
-
DuchessDiana
csendes újonc
Sziasztok!
Nekem Samsung UE40F6100AW Led tv-m van. Pár napja tévénézés közben spontán ki-be kapcsolgat, ami nagyon bosszantó. 2 év 5 hós. A kiterjesztett garancia vásárlásról sajnos lecsúsztam. Miért csinálhatja ezt, mi romlott el? Szerintetek javítható (úgy értve, hogy nem egy fél vagyonért)?
Üdv: Dia
-
axlrose32
őstag
Sziasztok!
Valaki tud egy szájbaszexuált APP-ot PH-ra, hasonlót mint a face szarja, ami egyből értesítene, ha privi vagy topik üzenetem érkezik? -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Tegnap sajnos sikeresen felborult a Panasonic 42G20 TV-m. Elkaptam (csak az asztalon dölt el) de betört a képernyő. Van esély a cserére, vagy veszett ügy? Ha cserélni kell, akkor is csak Plazma jöhet szóba. Ráadásul csak olyan, ami tud USB-röl felvenni. Melyik vonalon érdemes elindulni? Keressek hozzá panelt (lehetséges?) Vagy bújjam a használt Plazmákat? Eladható valamennyiért a betört Plazma, hogy csökkentsem az "új" árát? -
Kocska89
tag
Jó jó nyugalom elhiszem nagyon kemény vagy.
Simogasd meg a buksid és örülj magadnak.
Nem lett volna egyszerűbb azt mondani, igen ezek tényleg gagyi készülékeknek?
30 év tapasztalatoddal ránézésre látni kéne, hogy mekkora undorító alul méretezett vackok...
Eladható mer olcsó. Kibírja az 1 évet aztán kidobható.
De nem, jól ki kell oktatni a másikat, hülyének nézni. Ahogy az ezen az oldalon szokás...
PH! kedvence PH! nagyúr, ilyen olyan őstag szórakozása mások hülyének nézése, kioktatása.
Most is nagyon szépen számoltál, de ez nem változtat azon, hogy ezek a készülékek filléres, eleve gyenge minőségű alkatrészektől készülő, alul méretezett vackok.
Ez száraz fizikai tény...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kocska89 #6552 üzenetére
Jó, hogy nem eszik 40w az a pár szerencsétlen led...
Vagyis szakszerűbben írva: 40 W-ot a LED?
Ennél a készüléknél 12 V-ból nyeri a tápot az alaplap és a T-con. 12 V-ról 1,2 A körüli áramot mértem, durván 15 W-nak saccoltam akkoriban, ha jól rémlik.
24 V-ról megy a LED-driver. A legmagasabb fényerőn valamivel 2 A fölé szaladt az áramfelvétel, erre azért emlékszem, mert a 2 A-os monitortáp izzadt is rendesen, tartottam is tőle, de bírta. Az alacsony fokozaton 1,7-1,8 A rémlik.
2 A esetében ez ugyebár 48 W. Ha csak 1,5 A-rel számolok, az is 36 W.
Jelenlegi áramfelvételt (a módosítás után) nem mértem.
Ezek voltak a száraz fizikai tények.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kocska89 #6552 üzenetére
A minimum dizájnos háttérvilágítás se véletlen megy tönkre a 32" mögött is talán 24db led volt. A leggyengébb bezárlatosodott a túlhajtástól. Innentől a többi még nagyobb terhelést kapott aztán szépen feladta az egész. ( talán 8db totál zárlatos volt) Aztán 3 hóap múlva újra feladta 1-1 a " régiek" közül cserélni kellet az egész ledsort.
Amiről én beszéltem, ott ez nem fordulhat elő, mert olyan drivert alkalmaztak, ami négy LED-sor áramát külön-külön képes figyelni, probléma esetén letiltani az egészet. Ebben például két LED-sor van, de nyilván ugyanezt a panelt használják más típusokhoz is.
Tehát ez nem olyan, mint például az Akira valóban gagyi, ahol három LED-sort egyszerűen párhuzamosan kötnek, amit a legegyszerűbb driver max. áramon hajt, még csak nem is szabályozható a háttérvilágítás.
Abban egy LED megszakad, utána két sorra jut a három árama, persze ki is nyíródnak rövid úton.
Ilyen esetben az a szakszerű megoldás, hogy sajnos az összes LED-et cserélni kell, mert a túlterhelést kapott, de látszólag még működő LED-ek is hamarosan tönkre fognak menni, az ügyfél vissza fogja hozni, ami már kellemetlen mindenkinek.
Sőt, én még az egyébként fix háttérvilágítást is lejjebb vettem kicsit, a driver áramának csökkentésével. Jobb a békesség, ezt a tulajdonos is tudomásul veszi, közös érdek, hogy ne romoljon el hamar ismét.
Ahol menüben szabályozható, ott pedig szólok neki, hogy ne járassa maxon, lehetőleg.
Hogy mikor kell valamit labortáppal indítani, azt minden tanuló tudja, az én tanulóim is (amikor voltak). Nyilván nekem nem árultál el újdonságot, véletlenül egy hete magam is labortápot ajánlottam, más témában:
http://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_51513-51513.html
De ezt nyugodtan rám bízhatod, hogy a saját készülékemen milyen kockázatokat, realitásokat mérek fel, milyen óvatossággal járok el. Volt némi drukk is, nagyon jól tisztában vagyok vele, hogy mit csinálok.
Én nem vitatkozom tovább egy PH! kedvence taggal
Én kérek elnézést, ezen a fórumon a rangot nem kérik, hanem adják. 2003-as regisztrációm óta nekem még csak ilyen kevés hozzászólás jött össze, mivel soha nem érdekelt a darabszám. Hsz. gyűjtögetéssel engem vádolni vicc, azt pár szavas beköpésekkel szokták csinálni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kocska89 #6554 üzenetére
Nem kell ez, nem volt otthon labortáp, főleg nem kettős táp, a szervizemben lett volna, de ezt nem ott csináltam. De azt körültekintően, ampermérő beiktatásával. Plusz még számos részlete van a dolognak, amit még ennél is hosszabb lett volna leírni. Nem tegnap kezdtem a szakmát, úgyhogy erre az arcátlan hozzászólásra semmi szükség nem volt.
Senki nem vitatkozott veled, csak leírtam, hogy véletlenül hozzájutottam egy ilyen TV-hez. Magamtól nem vettem volna, ez így sikerült, ne haragudj már, hogy a kedvenc monitorom lett belőle és megírtam a tapasztalataimat.
Nem értem, mit kell szemétkedni, senki nem bántott...
Beégtél, az egy dolog, a hiányzó kondenzátorokra azt hitted, hogy spórolás, holott ez csak egy univerzális PCB, amit többféle változatban gyártanak, többféle teljesítményre, készülékméret stb. függvényében. Nagyon is ki van ez találva, legfeljebb te nem látod át annyira, zsigerből fikázol.
De én ezt nem tettem szóvá, hogy benézted, csak megírtam a tényeket. Sajnálatos, hogy nem bírtad feldolgozni.
Azt sem tudod, miről beszélsz, szakmai érvekre nem telt, csak szemétkedésre, egy 30 éve szakmában lévő kollégáddal, szép kolléga az ilyen...
-
bod.6hazy
csendes tag
Sziasztok!
Valamikor 2013. februárban írta egy fórumozó társunk: "Van egy LG 50pk350 plazma tv-m és egyik napról a másikra olyant produkált, hogy bekapcsoláskor csak kattan egyet ahogy szokott majd ki is kapcsol. Utána még próbál vagy 3x bekapcsolni de nem sikerül. Az első bekapcsoláskor kivilágosodik a kijelző de utána már csak fekete.
Szerintetek mi lehet a bibi vagy javítható a dolog?"
Erre írta válaszként axlrose: Javítható a dolog, írj egy privit, majd kivesézzük.
Tegnaptól ugyanezt a hibát produkálja az ugyanilyen tv-m, írhatok én is privit?
Köszönöm előre is a segítséget -
Kocska89
tag
Ez az, hogy nem látod értelmét...
Ez is nagy hozzáérésről tesz tanúbizonyságot...:
"Egy érdekesség, amikor még tönkre volt a tápegység, rákötöttem vezetékkel két DC-aljzatot, a 12V és 24V tápokra (ennyi kell csak neki). Rádugtam két ilyen DC-tápegységet, 2A terhelhetőségűt."
Ilyesmit labortápról szokás indítani, ne égjen rommá ha gond van...
Én nem vitatkozom tovább egy PH! kedvence taggal aki minden és mindenek felett áll (legalábbis ezt hiszi).
Vegyétek csak nyugodtan tovább a Technika, Jvc, Sencor, Orion, és társai ramatyokat és használjátok nagy megelégedettséggel pár ezer üzemórát.
Jelige: Olcsóóóó!!!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kocska89 #6552 üzenetére
Ezt a tápegységet több verzióban gyártják, van nagyobb teljesítményű változat is, az 50 collos típusokhoz:
A 40 colloshoz szerintem simán megfelel kevesebb kondenzátorral szerelt változat, hullámosság szempontjából is, illetve a kondenzátorok terhelése, melegedése szempontjából is (nem melegszik). Pótoltam volna a hiányzó kondikat, de így nem láttam értelmét.
Diódák sem melegszenek kórosan (gondolok itt az eredeti állapotra is). Bár hasonlóval én is találkoztam, hogy szekunder oldalon dióda látszólag nem volt túlterhelve, mégis zárlatos lett, bármi egyéb ok nélkül. Talán a dióda gyártási hibája is szerepet játszhat ebben.
Vagy például találtam hiányzó áramköri részletet is. A rajz szerint a driver 24V tápját is lekapcsolja egy külön FET, készenlétben.
Ez gyakorlatilag felesleges, mert a driver IC egyébként sem vesz fel áramot, amikor az alaplap letiltja a világítást. A panelon rövidre is zárták a FET helyét, ez így teljesen jó. (Én sem szeretem a felesleges alkatrészeket, amikor magamnak tervezek valamilyen áramkört.)
Egy érdekesség, amikor még tönkre volt a tápegység, rákötöttem vezetékkel két DC-aljzatot, a 12V és 24V tápokra (ennyi kell csak neki). Rádugtam két ilyen DC-tápegységet, 2A terhelhetőségűt.
El is indult rendesen, így megtudtam, hogy nem lett más baja a villámtól, csak a tápegység. Primer oldalon IC hibás volt, de a FET nem. Másik oldalon egy TL431 kiégett, egyebet nem is kellett cserélni, ha jól emlékszem.
-
Kocska89
tag
Amit mutattál a "jobbak" közül való. De nézz már rá... Diódák fel nincs beültetve.... Majdnem mindegyik puffer kondi mellé járna még egy....
Mi ez ha nem a spórolás csúcsa?
Úgy persze megy ha visszavetted a teljesítmény.... Nem a tűrőképessége közelében járnak az altrészek, alámentél lehet lett egy kis tartalék. A minimum dizájnos háttérvilágítás se véletlen megy tönkre a 32" mögött is talán 24db led volt. A leggyengébb bezárlatosodott a túlhajtástól. Innentől a többi még nagyobb terhelést kapott aztán szépen feladta az egész. ( talán 8db totál zárlatos volt) Aztán 3 hóap múlva újra feladta 1-1 a " régiek" közül cserélni kellet az egész ledsort.
Jó, hogy nem eszik 40w az a pár szerencsétlen led...
Legutóbbi ilyen orion 32" a 12V 2db egyenirányítója volt zárlatos ( nyákon 3 nak volt hely párhuzamosan)
Utána nem volt zárlat, csak simán nem bírta a 2 alul méretezett szerencsétlen a terhelést...Kapott 3db rendes diódát ahogy az illik azóta használják.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kocska89 #6550 üzenetére
Hyundai is van többféle, én megelégedéssel használok egy FL40272 példányt PC-monitorként, már majdnem egy éve, napi 16 órákat megy.
40" soknak tűnhet, de én megkedveltem. Vékonykávás, így esztétikailag is korrekt, saját talpa nélkül használom. Két gumilábon fekszik fel és hátul rögzítve, hogy ne bukjon előre.
Tápegység volt villámkáros, így kaptam, megcsináltam magamnak.
A szokásos Vestel alaplap, PC-módban kellően éles képet ad, szokványos célokra nekem teljesen megfelel. Nem élvilágított, hanem rendes hátteres, megvilágítása homogén.
17IPS71 tápegység és LED-meghajtó áramköri felépítése szimpatikus (a darabokban felvázolt rajz kicsit elmebeteg, de Vesteléknél ez így megy). Elenyésző melegedés, vagyis nagyon jó hatásfok. Az alacsony teljesítmény miatt PFC-áramkört nem igényel, nincs is benne szerencsére (egyszerűbb felépítés, kevesebb hibaforrás).
A háttérvilágítás csak három fokozatban kapcsolható és monitorként a legkisebb is erős volt nekem, ezért kezdetben levettem a kontrasztot. Később a LED-áramot csökkentettem a driver-IC körében lévő I_sense ellenállás értékének növelésével. A három PWM-fokozat ezután is váltható természetesen, csak mindegyik halványabb lett.
Ennek következtében a fogyasztás még lejjebb ment és így a LED-ek is kímélő üzemben járnak. Az egész készülék hőtermelése minimális. Eredeti állapotában, maximális világítással persze jobban melegedett, de az alacsony fokozaton már akkor is csak kb. 40 W-ot vett fel. Az áramköri módosítás után ez 20 W körül lehet, nem mértem.
-
Kocska89
tag
Szia.
Pontosan ezért volt olcsó
Olcsó húsnak híg a leve. Iszonyat igénytelen 2 filléres a belseje. Nincs márkája az a márkája amit a megrendelő kér... Sencor, orion, ITT, JVC, Blaupunk. Ha eleget rendelsz lesz Alc márkájú is belőle
Rossz ledeket kell kicserélni, ha rossz a led meghajtó ic-t is. Csak iszonyat macera a kijelzőt úgy összerakni utána ne menjen tele porral. Amit én csináltam az valami extreme módon márkátlan volt, be sem ugrik.
-
Alc
tag
Sziasztok!
Hyundai DLH32285 smart tv, kép nincs, hang van. Kép csak nagyon halványan van, ha lámpával megvilágítom közelről. A led sornál lehet a gond? Javítása kb. mennyi lenne? Mert ha ilyen 30-40ezer, akkor inkább hagyom.
Előre is köszönet a válaszért! -
plukacs7
aktív tag
Sziasztok. Ps51 d550, kijelzo jobb harmadaban vegig , alsotol felso kavaig tarto fuggoleges csik. Kapcsolgatva uzemmodokat olyan, mintha a zold csatorna ment volna ki az rgb harmasbol. Erdemes vele foglalkozni? Varhato, hogy tovabb terjed? Kosz Peter
-
kpal
nagyúr
-
törölt tag
Samsung plazma TV-ém van. Mostanában önállósította magát.
Bekapcsolás után a beviteli forrásokat ( 1-es külső, 2-es külső, HDMI, stb )szabálytalan időközönként, önállóan változtatja. A vezérlés hol működik, hol nem. -
Sanyicucu
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!Van egy ilyen típusú tv-m.Pár napja előjött főleg a reklámok közben látható erősebb vagy gyengébb hangyás lilás sáv s képernyő közepétől lefelé.Akkor látszik csak ha fehér a képernyő.Mi lehet a baj?HDMI kábelt is cseréltem de a jelenség akkor is fenn állt. -
mokus8
tag
Sziasztok,
Adott egy LG 42LN5400 led tv. A következő hibajelenség jött elő: miután bekapcsol a TV, feljön az LG logó kb 2mp-ig, majd elsötétül a kép és ezt ismétli. Ezt egyik napról a másikra produkálta. Én a tápegységre gyanakszom. Kimértem a main board-ba kimenő kábel csatlakozóit, egyedül a standby pin-eknél tudtam mérni megfelelőt (itt 3,5V) de azoknál a pineknél ahol 12V és 24V kéne legyen, ott nullát mértem. Valaki meg tudja erősíteni, hogy egy komplett power supply csere megoldja a problémát vagy nem ilyen "egyszerű" a történet?
Köszönettel,
Krisztián -
Smile8822
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám hogy kb 1 hónapba vásároltam egy uj Lg full HD 3D-s Smart tv-t és van benne olyan hogy szülői zárolás és egy Pin kódot kell megadni és véletlenül a párom elnyomkodta és most le van zárva és kéri a Pin kódot de nem tudjuk mi az, mit lehet ilyenkor tenni ?Lg 42LF652V 3D SMART LED
-
LE40C530
újonc
Sziasztok! Adott egy SAMSUNG LE40C530-as LCD TV. Az a hiba, hogy, nem mindig kapcsol be. A visszajelző piros kis led világít, de valamikor az is megszűnik. Ha nézem a tv-t és kikapcsolom valamikor több órát kell arra várnom,hogy be tudjam kapcsolni. Tudtok nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm!
-
bendeguz1981
csendes tag
válasz
bendeguz1981 #6532 üzenetére
A két hiba már megoldódott amit fényképeztem.
-
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok nekem olyan problémám van hogy van egy Sony kp-44px3-as projektoros tvm szétcsúszott színekkel-ez convergencia ic-re utal amit kicseréltem és színek helyre álltak.
De most kezdődik a bibi bevallom lehet valamit elállítottam mert el volt oldalra csúszva az egész kép beállítottam most olyan bajom van hogy egyántalán nincs kép a 4 video bemeneten meg hang.
Hogyan lehet a beállításokat le resetelni hogy vissza adja a képet.de melékelek egy képet is hogy ez a két hiba valami OVP és HPROT ez micsoda? -
törölt tag
Sziaztok! Van egy Lg projectoros tv-m es valamiert kozepen sargavsl azt irja ki hogy i-set es nem tudom el tuntetni.. Mi lehet a baj?? Koszi
-
srzoli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 50"-os Lg plazmám és esete elkezte aszt csinálni hogy:
- bekapcsolás után megy pár percet tökéletesen majd kikapcsol
- van hogy a piros lámpa is elalszik
- van hogy vissza tudom kapcsolni, de csak pár másodpercre, de esetenként csak áramtalanítás után tudom újra bekapcsolniÉlőszőr azt hittem az elosztó rossz, kicseréltem, aztán a tv a táp kábelt is de maradt minden hiba...
Mitől lehet ez? Megéri e javíttatni vagy adjam el alkatrésznek?
Előre is köszönöm!
Kellemes ünnepeket!
üdv: zoli
-
bau1962
újonc
Sziasztok ! Részben visszatért a régi hiba ! Thomson 52RH40E projektoros tv. Utángyártott RCT-100 távirányító !Mindig az "AV"-vel kapcsoltuk be, január óta hibátlanul működött. Egy hete azt csinálja, be akarom kapcsolni "AV"-vel, egyet villan pirosan, (nem zöld, és bejönne a kép) hanem utána folyamatosan villog, mint amikor régen , gyerekzárba maradt. Hiába nyomom hosszan az 1-es gombot semmi. Néha, ha fél ,háromnegyed órát szórakozom vele, egyszer csak gondol egyet , és bekapcsol. Ma vettem egy másik ugyanilyen távirányítót, azzal is ugyan az a történet ! Valami ötlet esetleg valakinek ??????? előre is köszönöm !
-
zotyi85
tag
Sziasztok!
A következő a problémám: Van egy 82cm-es Sharp LC-32SH7 LCD tv-m, bekapcsoláskor csak hang van. Csatornát tudok váltani, hallani mi szól, de csak halvány kéken világít a képernyő. Nem jön be a menü sem.
Mi lehet a gond, esetleg hogy tudnám orvosolni?Előre is köszönöm a válaszokat.
üdv: Zoli -
woci
csendes tag
válasz
lehetek_én #6514 üzenetére
-
PlatiaAmos
tag
Tegnapi nap vásároltunk egy Sony 4k tv-t aminek a következő hibája van, ez a világosabb folt látszódik minden színen.. Kb egy 1ft-os nagyságú vagy akkora se.
Csak is közelről látni ezt a hibát, 1,5 méterről vagy mozgókép közbe semmilyen szinten nem veszem észre még ha tudom, hogy hol van akkor se..De közelről álló képen már csak akaratlanul is oda nézek..
Most a kérdés, hogy még 3 napon belül vagyok, de óriási macera visszavinni a TV-t, mert nem helyben vásároltuk. És kicsit utána olvasva, majdnem minden ekkora nagyságú tv-nek vannak ilyen apróbb hibái.. Mi a garancia, hogy most visszaviszem és nem kapok egy még rosszabbat?
Ez a folt mitől lehet?
Tud esetleg még tovább "terjedni"?
Bármilyen tanácsot szívesen vennék az üggyel kapcsolatban. -
eurolacko
csendes tag
Egy érdekes dologra lettem figyelmes a napokban.
A tv-m egy LG42LA660-as és a webböngészőn keresztül néztem a youtube-t mikor a 720-as automatikus minőséget szerettem volna 1080-ra állítani ez a kiírás jelent meg....volna erre megoldás ,hogy ha már fhd-s a tv akkor tudjam is használni 1080-ban?
Keresgéltem a menüben de nem tudtam 1080-ra átállítani -
Steve 53
csendes tag
Üdv!
Grundig Davio 20lcd 51-4505 top. LC201V02 kijelzővel szerelt tv. A kép alsó fele függőlegesen ugrál, olyan mintha futna a kép. Néha napokig normális, tápok rendben. Köszönöm.
-
wrattila
csendes tag
Hello!
SONY KDL-42EX410 egyik pillanatról a másikra ezt a hibát produkálta.
Mintha negatívba váltott volna árnyékos, sötét részeknél. Fényerő feltolásával valamelyest nézhető állapotba kerül a kép de fátyolos és a szövegek, menü feliratok beégnek egy időre. Van erre megoldás?
Köszi előre is ha válaszol valaki!Ati
-
taaz
tag
Üdv.
Ma este egy nagy villámlással levágta a biztosítékokat egy Panasonic TH 42 PV60EH típusú plazma tv. Előjele nem volt, csak menet közben csatt.
Érdemes javítani ?
Üdv.
Roland. -
T.Zs
újonc
Helló!
A kb 4 éves Samsung LE-32D450 TV-nknél jelentkezett a következő probléma: a teljes kép alapból szép(még ha a telefonnal való fotózás miatt az nem is így tűnik) de a tetején megjelentek fekete vízszintes pixelcsíkok, és a legalsó és legfölső hibás pixelcsík ráadásul színes is.
Mi lehet a hiba oka, hova lehet fordulni, megjavításért, és ez körülbelül mennyibe kerülhet?
Előre is köszönöm a választ!Zsombor
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
LG 42LF5610 tévém folyamatos zizegő, cicegő hangot ad ki, be és kikapcsolt kikapcsolt állapotban, konnektorba bedugva.
Ez normális? A hátsó burkolat közepe felől vélem a forrást.
Más is tapasztalt hasonló jelenséget, esetleg más típusú készülékeknél? -
MADKING
tag
válasz
lehetek_én #6515 üzenetére
GOOGLE - beirod - 17ips20 schematic - kivalasztod kepek - es valogasd ki pontos CHASSIS alapjan.
-
lehetek_én
újonc
válasz
lehetek_én #6514 üzenetére
füsté vált
R514 R557 R556 3db párhuzamosan kötött smd ellenállás
S505és még ki tudja mi minden
-
lehetek_én
újonc
Üdv axl és többiek!
Hunday DLF39285SMART szeméthez keresek power panelt 17IPS20 chassy számmal. Az eredeti állítólag egyik pillanatról a másikra és "nem csináltam vele semmit" követően enyhe füstjeleket hagyott a mögötte levő fém vázon. Nem jelentene gondot kicserélni azt a pár tucat alkatrészt ha lenne service manualom esetleg egy jó kis schematic, de nincs (hozzá kedvem...)
/jah természetesen vestel/
-
JANI7810
újonc
Sziasztok!
LG 47LW5590 led tv bekapcsolt állapotban egy-két másodperves zizegés után elsötétült, azóta se kép, se hang. Bekapcsoláskor a piros led fehérre vált, elhalványul, majd ismét fehér, közben kattan egyet. Más életjelet nem ad. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
Granyo
újonc
válasz
carlosrobert #3704 üzenetére
Az enyém detto! Kaphatnék en is tájékoztatást? Köszönöm Granyo
-
SADE_RUSH
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE22F5000 LED TV-m. A következő hibát produkálja: https://www.youtube.com/watch?v=yXmLqFjI9fs Ez a hiba most már olyan szintű, hogy el is tűnik a kép akár több másodpercre is. A TV-n két HDMI bemenet van, ebből az egyik már egyáltalán nem működik, hiába dugok rá bármit, már nem ad képet, a második HDMI csinálja ezt. Amikor eltűnik a kép, akkor teljesen el is dobja a HDMI jelet. Kábelt cseréltem, másik eszközökről is próbáltam. HA USB-ről játszok le filmet, tökéletes, de a HDMI csatlakozói kezdenek tönkremenni, most már teljesen. Olyan szinten frusztrál, hogy nem jövök rá, hogy mi a gond és mit lehet vele kezdeni... van ötletetek?
Köszönöm!
Üdv -
frei34
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy Panasonic plazmát, régi 50 colos G10. A bal felében van egy kb 3 cm széles függőleges rózsaszín csík. Maga a készülék szép állapotú.Érdemes vele foglalkozni? ez lenne a kérdés. Köszi a válaszokat előre is. -
XtremLor
őstag
Udv
Valaki talalkozott mar olyan hibaval hogy a kep egyszer kivilgasodok majd magatol helyre al van amikor semmi baja, es a masik hiba ami elojon a piros szin inkabb magenta ? Philips 42 pfl3604/12
-
Bobi78
csendes tag
Sziasztok!
Van egy UE32F5000AW Samsung LCD tv-m.Több mint 2 éve van használva, eddig semmi gond nem volt vele.
Tegnap este a 1,5 éves kisfiam elkezdte nyomogatni a TV távirányítót, és azóta nincs kép.
Nem tudom felhozni a menüt, az égvilágon semmit nem tudok előhívni, annyit lehet érzékelni, hogy villan egyet, ha váltok mondjuk csatornát, vagy kikapcsolom, és bekapcsolva kissé világosabb a TV, de ennyi.
Minden más OK!Tehát van hang, tudok usb-re menni, ha mediaplayer-re váltok, tehát elvileg minden funkció működik, kivéve hogy semmi nem látszik.
Teljesen olyan, mintha levette volna a fényerősséget, csakhogy a távirányítón nincs ilyen funkció...Tudtok valami megoldást rá?Találkozott valaki ilyennel?
Várom a mielőbbi válaszokat!
Köszönöm előre is segítséget.
-
inyuska
tag
-
ladasanyi
csendes tag
Sziasztok !! samsung 5300 class led tv 32 col mai nap folyamán elment róla a kép csak hang van !! Érdemes javitani ??
-
Silvestris
tag
Adott egy Samsung UA40J5200 smart tv és egy Astra 9000 HD mini műholdvevő. Az Eutelsat 9a magyar csatornái közül a Duna world (ez sd) rendesen jön, de a többinek (HD) csak a képe, de nincs hang. A műholdon lévő többi HD csatornával ugyanez a helyzet.
A vevő rendesen működik egy másik, buta tv-vel. Egy másik vevő, ami rendesen működik másik tv-vel, ugyanúgy nem produkál hangot a Samsung tv-n.
A vevő és a tv között HDMI kábrel van. Próbáltam másik kábellel (top minőségűvel), azzal se megy.
A jel rendben van, ugyanazt a szignált nézem most (Kairóban) egy másik tv-n a lakásban, probléma nélkül.
Valami ötlet?
Janos
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy philips 37pfl6503D/10 típusu lcd-m amit hibásként kaptam.Na most a problémám az lenne hogy egy hobbi tv-szerelő ismerősöm azt mondja t-con (auo)panel hibás.Mikor bekapcsolom a háttérben látszik a kép de olyan mintha a fehér köd lenne a kép elött.A táp elég hangosan búg,de ha t-con nélkül indítom a táp ugyan úgy búg.Ebből kiindulva nem vagyok biztos a t-con hibában.Képeket csatolok délután! Ötleteket előre is köszönöm!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- LED világítás a lakásban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tőzsde és gazdaság
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- Turtle Beach Stealth 600 Gen3. /// Új // Számla+Garancia
- Sony MDS-S40 MiniDisc lejátszó és felvevő - 1990s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest