Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz weinmaker #89324 üzenetére

    Ez is egyszerű.

    Ahhoz, hogy egy háklis kávét BÁRMIKOR KONSTANSAN elkapj, ahhoz nagyon jó rutin és egy totálisan stabil, NAGYON JÓL pidelt gép kell. Na jó, valszeg egy elég jól pidelt gép is megteszi, ha már összenőtt a tulajdonosával, és félszavakból megértik egymást. Tévedek?

    Bizonyos hőfok fölött (csodák nincsenek, felfelé limitált a Flair) már kellenek az extra körök (lásd melegítés gőzzel pl). Én filter pörkölésből, filterezni szoktam. De nem hülyézem le azt, aki abból szereti a eszpresszóját elkészíteni. Az nagyon jó rutinnal és jó géppel is rögös út. Talán nem ez a mainstream.

    Az, hogy a manuál karos gépek megbocsátóbbak egy pumpásnál, az a működési elvükből adódik. Azt is mondhatnám, hogy törvényszerű. Végtelenül egyszerű példa: ha gyorsan folyik le a kávé, akkor kevésbé nehezedsz rá a karra és megmented a shotot (nem tökéletes lesz, de semmi esetre sem a lefolyóban landol). A pumpásnál meg lejön (gyorsan), belekóstolsz és kiöntöd.

Új hozzászólás Aktív témák