- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
A szerzetes #1917 üzenetére
nem egeszen ertem mit akarsz mondani, illetve elerni. mit akarsz mire leforditani?
-
shev7
veterán
válasz
A szerzetes #1915 üzenetére
az applet azt hasznalja amit a geped virtul machin-je ala rak.
-
shev7
veterán
en arra tippelek, hogy bar little endian a tarolas, de a toHexString az vegulis a hexa erteket adja meg a szamnak. Neked viszont nem az kell, hanem a hexa karakterek a gepi megjelenites formajaban. Ezert csinalsz egy forditast, majd a tohexstring megforditja neked ujbol, igy megkapod azt amire szukseged van.
-
shev7
veterán
aham, sorry, felreertettem. szova hexa karaktereket kell kiirni.
az egesz dolgot csak azert mondtam, mert ott nincs tortresz, es valoszinuleg ha hex stringge konvertalod nem szorakozik a normal alakkal. bar most igy nem vagyok biztos benne. hogy az integernek van tohexstring metodusa. megneztem, van. En azt probalnam meg
-
shev7
veterán
a widlcard generic collectionok read-only-k. Nagyon jol hasznalhatok fuggvenyek bemeneti parameterekent.
Mivel a masodik esetben cc tipusa "unknown", ezert nem tethetsz bele semmit, hiszen ez az unknown semminek sem ososztalya.
Mivel read only, ezert amire hasznalhato az az, hogy fuggveny bemeneti parameterenek megaodod. Es akkor a fuggvenyt meghivhatod HashSet<Cage<Lion>> es HashSet<Cage<Tiger>> parameterrel is.
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
válasz
Chris_T #1757 üzenetére
Igen magat az objektumot adja vissza. De Object is, hiszen javaban minden osztaly az Object osztalybol szarmazik. Ugy latom az objektumorientalt programozas alapjai hianyoznak egy kicsit.
persze hogy mukodtek. Mert a getSource azt az objektumot adja vissza amit te szeretnel. Ennek a toString metodusa kerul meghivasra stb. (De attol hogy ennek a tipusa Babu, attol az meg Object is, hiszen abbol szarmazik. A toStringre nem szol be a fordito, mert olyanja van az Objectnek is)
DE ez mind futasi idoben tortenik. Forditasnal viszont a fordito nem tud semmit errol az objektumrol, neked kell megmondanod, hogy mi az.
-
shev7
veterán
válasz
Chris_T #1755 üzenetére
"úgytünikcastolással se müködik, "
Ezt kifejtened? marmint hogyan castoltal? mert pont az a megoldas.
ugyanis ez: "mikor konkrétan lehet tudni hogy az egy 'JPanel'-ból származtatott 'Babu' osztályú objektum" hulyeseg. nem lehet tudni. Legalabbis a kodod nem tudja. az Event getSource() methodusa Object-et ad vissza. Neked kell megmondanod, hogy ott eppen ez az Object mi is valojaban, ezert kell castolni.
-
shev7
veterán
válasz
atm*RefeeZ #1746 üzenetére
szerintem kezdj el nezegetni valami konyv utan ami elmagyarazza az objektumorientaltsag, orokles stb. alapjait. De igen, eleg
-
shev7
veterán
válasz
atm*RefeeZ #1742 üzenetére
legegyszerubb javadoc-ban megnezni milyen tagfuggvenyei vannak. biztos lesz getText vagy hasonlo. (arra figyelj, hogy Compnent-et kapsz vissza, szoval kasztolnod kell)
-
shev7
veterán
válasz
atm*RefeeZ #1735 üzenetére
"mert a huszadik ilyen után egy nagy maszlag lesz a programból."
strukturald a programod, es akkor nem
egyebkent meg equals-szal mukodnie kell. Debuggold, hogy kapod-e vissza egyaltalan a c.getName() hivasokbol azt a nevet amit szeretnel...
-
shev7
veterán
válasz
cellpeti #1685 üzenetére
Java EE Developers = google-lel goyrsan megtalalod, hogy mivel nem akarsz nagyvallalati kornyezetre kodolni nem kell neked az enterprise edition.
Java and Report Developers = mivel tovabbra is kezdo szintrol van szo, nem hiszem, hogy riportok fejlesztesevel kezdenel ergo ez sem kel...
kizarasos alapon
...
-
shev7
veterán
válasz
REDeath #1638 üzenetére
a double buffernek pont az a lenyege, hogy nem torolsz semmit. A bufferben felrajzolod ujra az EGESZ tartalmat, majd a buffert tartalmat kirajzolod a keprnyore. Ha torolsz kozben akkor villogni fog. A torles mar csak ilyen. Van mikor szerencsed van es nem latszik, de akkor is villog.
-
shev7
veterán
válasz
Intel q8200 #1629 üzenetére
lehet, hogy az orai jegyzet is sokat segitene. Gondolom nem adnak ki ilyen hazit anelkul hogy valamit elmondtak volna az adatbazis - java kapcsolatrol.
-
shev7
veterán
csak egy megjegyzes, bar biztos megoldottad a hibat. Korabban hasonlo kerdesed mar volt, es valaszoltunk is ra. Ha a from-view-id-t megadod, akkor a nav rule csak arra az oldalra mukodik. Ha altalanosan ervenyes navrule-t szeretnel nem kell megadnod a from-view-id-t. A masodik esetnel valoszinuleg azert mukodott, mert hibas id-ra nem huzta ra a navrule-t, es valoszinuleg globalist csinalt belole...
-
-
shev7
veterán
nem, ez csak a login.jsp-re vonatkozik, az van a from-view-id -ban. Utananeztem, ez nem kotelezo mezo. Ha ezt a tag-et kitorlod, akkor minden oldalra mukodni fog. Most szerintem az a problema, hogy attol, hogy atiranyitott a loginra, te meg tovabbra is az index.jsp-n vagy, es arra nincsenek nav ruleok.
-
shev7
veterán
het ha a lek.getMezo() idezojelek kozott adja vissza a stringet akkor idezojelek kozott van.
de tenyleg sok szivastol mentened meg magad ha prepared statementeket hasznalnal.
Ezt irtad:
"SELECT * FROM MUNKAK WHERE "+lek.getMezo()+" LIKE "+lek.getErtek()+""
ez kene helyette:
"SELECT * FROM MUNKAK WHERE \""+lek.getMezo()+"\" LIKE \""+lek.getErtek()+"\""
-
shev7
veterán
ha tablazatot akarsz megjeleniteni akkor h:datatable a baratod
Ezt probaltad? Most talaltam. A beannek legyen egy getStudents() metodusa ami arraylisttel ter vissza, az arrazlistben levo objektumoknak meg legyen getName() metodusa, akkor mukodni fog.
<f:view>
<h:form>
<:dataTable border="1" value="#{StudentBean.students}" var="line">
<h:column>
<h:outputText value="#{line.name}" />
</h:column>
</h:dataTable>
</h:form>
</f:view>MOD: de egy csomo jobban konnyebben hasznalhato library van, pld a tomahawk.
-
shev7
veterán
persze elofordulhat, de szerintem nem az ide hibaja. Nem lehet, hogy az eclipse regebbi java sdk-t hasznalt? Mindenesetre az uj eclipssel nekem meg nem volt bajom.
MOD: protezis: en ugy vettem eszre, hogy a netbeans jol ledonti maganak, hogy melyik file milyen kodolasu. Pl properties file odolasat meg nem tudtam netbeansben megvaltoztatni. Ha lehet is elegge el van dugva benne ez a funkcio. Inkabb hasznaltam a karakter kodokat.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
szeretned, mi?
sajnos nem foglak. ez kodolasi beallitas, es nem nagyon talaltam (bar nem vittem tulzasba) erre vonatkozo beallitast a netbeansben. (Szemben az eclipse-szel) Nem szeretem a netbeans-t, mert az eclipse-hez kepest erezhetoen lassabban fut a gepemen, de jelenleg azt hasznalom, mert ugy ereztem sokkal jobb tamogatast nyujt j2ee, jsf fejleszteshez (mar a beepitett sun server miatt is). De ugy gondolom, hogy par nap amig megtanulod egy uj ide-ben azokat a parancsokat amiket szoktal hasznalni, utana mar eszre sem veszed a kulonbseget. (Masodallasban eclipse-et hasznalok)
-
shev7
veterán
''A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod. ''
Ez teljesen igy van. En pl Basic-et sosem tanultam, de ha egy komolyabbb excel macrot ossze kell dobnom, nem vagyok meglove. Persze tovabb tart mint egy profinak, meg biztos nem hasznalom ki a nyelv osszes lehetoseget, de ha evente egyet kell irnom, akkor azert nem tanulok meg basicul -
shev7
veterán
ez nested exception. Kb ugy mukodik, hogy meghivod a librarynak egy fuggvenyet, ami meghiv egy masikat. Az a masik egy SocketTimeoutException-t dob, amit az altalad hivott fuggveny elkap, es MessagingException-kent dob tovabb. Tehat neked sosem kell elkapnod a SocketTimeoutException-t, azt megoldja a library, es a MessagingExceptionben hozza tudomasodra, hogy SocketTimeout tortent.
-
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #1023 üzenetére
nem ertem a kerdesedet
nem mindegy, hogy jar, vagy exe file-t kell inditani? Vagy ha a JRE a kerdes, akkor igen, mindenkeppen kell JRE ahhoz, hogy java alkalmazast futtathass.
Hogy nem szokas, azt nem mondanam. Pl az eclipse es az azureus is javas. Igen tudom, ezek exe-vel indulnak, nemtudom mit kell ahhoz csinalni, hogy legyen exe-d, de az kb annyit csinal, hogy a jar file-t elinditja...
MOD: rakeresve a ''jar to exe''-re van par talalat, de ugy nezem fizetosek. Meg tul sok ertelmet nem latomsztem mindegy, hogy jar-t kell inditani vagy exe-t.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #1021 üzenetére
a link vegen is ott van egy teljes mukodo forraskod
egyebkent nem art ha erted mi tortenik
exe-t szerintem nem fogsz belole csinalni. De a netbeans a forditas utan csinal belole egy jar filet. Ha telepitve van a jre a gepen, akkor ''a jar file ugy mukodik mintha exe lenne'' -
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #1019 üzenetére
-
shev7
veterán
en viszont egyetertek wiggen-nel. A C sokkal alkalmasabb a megfelelo hozzaallas elsajatitasara. Az alapokba sokkal konnyebb c-ben belejonni, pont azert, mert nem kell ''szivni'' osztalyokkal. Aztan ha megvan egy biztos alap, preferenciatol fuggoen lehet mozogni c++ c# vagy java iranyba.
-
shev7
veterán
válasz
metaldog #1004 üzenetére
ha jol nezem a JBuilder az fizetos. (Bar mintha a Turbo JBuilder ingyenes lenne, de nem volt kedvem regisztralni)
Szoval ket tanacs:
1. Mindegy, hogy milyen IDE-t hasznalsz, az alapfunkciok amik ahhoz kellenek, hogy el tudj kezdeni programozni az ingyenesekben is megtalalhato (NetBeans, Eclipse)
2. Tanulj meg jol kereseni. A programozas tipikusan olyan, hogy rengetegszer fogsz olyan probelmaval talalkozni amire nem tudod a megoldast, de masok mar biztos megoldottak. Azert a JBuildert megtalani (illetve megtalalni azt az infot, hogy fizetos) nem olyan bonyolult. -
shev7
veterán
válasz
sanyixXx #979 üzenetére
hat most igy fejbol nem
vannak altalanosan hasznalhato cuccok, meg van minden adatbazisszerverhez sajat kliens is. En azokat szoktam hasznalni, de ahhoz tudni kene milyen adatbazisrol van szo, de az kiderul a connection stringbol. De mielott ebbe belemegyunk fejtsd vissza, hogy egyaltalan szukseged van-e erre.
-
shev7
veterán
ez a resz azert nem jo, mert elkapod az exception-t de errol semmilyen visszajelzes nincs. Tehat ha esetleg ilyen hiba tortenik, akkor az nem fog kiderulni:
catch (IOException ex) {
return;
}
catch (ClassNotFoundException ex) {
return;
}
(Bar ha letrejon a file, akkor elvileg itt nem lehet hiba...)
A tobbi elsore jonak tunik...
De masodikra mar nemnem fogod elhinni, a Host.javaban van a hiba, azert null a toStringed, mert nem jol allitod be a HostName-et.
public void setHostName(String Hostname) {
this.HostName = HostName;
}
Parameterkent atadod a Hostname-et, de a beallitashoz mar az osztaly sajat HostName valtozojat (nagy N-nel) hasznalod, ami termeszetesen null, ezert lesz null.
Illetve a kiiratas sem jo
for (int i=0;i<this.Hostok.size();i++) {
oout.writeObject(HostAdatok);
}
gondolom nem az aktualisan beolvasott cuccot akarod n-szer kiirni, hanem a Hostok.get(i) -t
Egy jotanacs. A getter-setter metodusokat mindig generaltasd. (Netbeansben encapsulate fields-nek hivjak a menupontot ami megcsinalja)
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
''- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?''
Peldaul egy ArrayList (jol raereztel ez egy Collection is, csak megvan az az elonye, hogy peldanyosithato, mivel a Collection csak egy interfesz) tokeletesen megfelel a celnak.
''- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?''
Addig olvasol az ObjectInputStreambol, amig el nem ered a file veget.
Egyebkent nem pocsolos, csak egyszer kell alaposan megerteni -
shev7
veterán
''- Ne írja felül a fájlban lévő adatokat.''
Ez legjobb tudomasom szerint nem fog menni. Mikor beirod fileba akkor elotte egyebb infok is bekerulnek, nem csak a konkret tartalma a valtozoknak. Ha appendelsz a filehoz azt nem fogja szeretni. Nagy valoszinuseggel csak az elso iras adatait tudod behozni.
Ket megoldas:
- mindig a teljes tombot irod ki/olvasod be
- sajat iro/olvaso modszert talalsz ki. -
shev7
veterán
válasz
-=V3rthil=- #929 üzenetére
request helyett sessionbe rakd, akkor megmarad.
-
shev7
veterán
válasz
loszerafin #917 üzenetére
ha jol tudom a switch case szerkezet egy goto-nak fele meg. Ezert van az, hogy nem lehet felsorolni a case utan tobb erteket, mivel akkor nem stimmelne a label. Es ezert van az, hogy kell a break, mert goto utan a kovetkezo sorban folytatod. Persze biztos meg lehetett volna oldani maskepp, de az nagy valoszinuseggel lassabb lett volna.
mod: Ha megnezzuk a C# fele switch megvalositast, akkor az annyibol kezdo-baratabb, hogy muszaj kitenni a break-et, ezert nem is nezheted be a fall-through-t
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
loszerafin #909 üzenetére
hat mondjuk erre kezenfekvo valasz az, hogy egyreszt nem egyertelmu mikor egyezik meg ket StringBuilder objektum (marmint tobbfele megkozelites is elkepzelheto), illetve, hogy nagyon ritkan hasonlitasz ossze ket stringbuilder objektumot, ami sokkal inkabb elkepzelheto az az, hogy egy Stringhez hasonlitod.
De barmikor kiterjesztheted a StringBuildert, es akkor ugy mukodik az equals, ahogyan csak szeretned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- MotoGP & WSBK
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest