Hirdetés
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen széket vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kltz
tag
Sziasztok!
Győri székhelyű cég android és iOS fejlesztőket keres. Akit érdekel privátban érdeklődjön.
-
kltz
tag
Sziasztok !
Most kezdtem el szórakozni a red5-al . Találtam egy appot amit tesztként szeretnék beüzemelni de a JAVA részénél megakadtam.
Az app -> [link] .
Az install.txt-ben ez áll : compile the JAVA and put the classes
Amit ennek érdekében megcsináltam eddig. Telepítettem a legfrisebb JDK-t . Hozzáadtam a JAVA_HOME környezeti változót.
Ha jól értem a tutoriálokat akkor cmd-ben javac application.java . Viszont erre azt dobja, hogy a rendszer nem ismeri fel. Ha csak simán annyit írok, hogy javac akkor ugyanez. Ha csak annyit, hogy java akkor az jó és listázza a helpet(?).
Mit rontok el?
Nagy valószínűséggel nem jól állítottad be a környezeti változót. A path változót egészítsd ki pl.: ;c:\Program Files\Java\jdk1.7.0_04\bin\
-
kltz
tag
Sziasztok!
Elkezdtem Java nyelvvel foglalkozni, van is két könyvem, aminek lassan a végére érek. Szeretnék gyakorolgatni, de valami komolyabb példával. Próbáltam keresni valami olyan tutorialt, ahol lépésről-lépésre írnak egy nagyobb programot, mert szerintem abból lehet igazán tanulni. De sajnos nem jártam eredménnyel. Valakinek esetleg nincs a tarsolyában ilyesmi? Angol nyelv nem probléma. Ha nincs, akkor pedig mondjatok már valami ötletet, hogy milyen programot lenne hasznos megírni egy kezdőnek.
Nem szeretem az ilyen cicás-kutyás fantázia dolgokat, szeretem, ha a gyakorlás közelebb áll a valós dolgokhoz.Hali!
Mi a cégnél a gyakornokoknak mindig valami rss reader-t adunk meg kezdésnek. Elöször csak töltsék le majd parsolják és utánna offline mod adatbázisból stb.
-
kltz
tag
-
kltz
tag
Mostanság nem volt időm vele foglalkozni, de tegnap este leültem egy kicsit szórakozni vele.
Arra jutottam ,hogy valami a fordítóval nem stimmel. A gyanúm beigazolódott ,mert eddig a Java ME SDK 3.0 használtam és váltottam a Java wirelles toolkit-ra és valami okból kifolyólag hibátlanul működikValakinek valami ötlet ,hogy miért??
. -
kltz
tag
Hello!
Én jme-ben akadtam el remélem valaki tudd benne segíteni.
private void saveConfig(){
int age;
ByteArrayOutputStream bout = new ByteArrayOutputStream();
DataOutputStream dout = new DataOutputStream(bout);
try{
dout.writeUTF(userNameTextField.getString());
dout.writeUTF(passwordTextField.getString());
age = Integer.parseInt(ageTextField.getString());
dout.writeInt(age);
dout.flush();
byte[] data = bout.toByteArray();
try{
rs.setRecord(1, data, 0, data.length);
}catch (RecordStoreException ex){
rs.addRecord(data, 0, data.length);
System.out.println(ex);
}
}catch(RecordStoreException ex){
ex.printStackTrace();
}catch(IOException ex){
ex.printStackTrace();
}finally{
try{
dout.close();
bout.close();
}catch(IOException ex){
System.out.println(ex);
}
}
}Az a nagy problémám ,hogy ki debugoltam minden jó viszont mikor eléri az addRecord részt akkor nem rakja bele a RecordStore-ba.
Valakinek valami ötlet?
-
kltz
tag
-
kltz
tag
Sziasztok,
Tudna valaki olyan java tutorialt ajanlani ami a kontrolok kezeleset taglalja?
Gondolok itt arra, hogy hogyan irunk egy gombhoz esemenykezelest, hogyan toltunk fel dinamikusan egy multiselectlistet, hogyan olvassuk ki, taroljuk le pl. textboxbol az adatokat stb.Egyeszt kisse a boseg zavaraban vagyok, mert rengeteg tutorial oldal van, masreszt meg amikre eddig raneztem vagy nagyon alap volt vagy mar joval magasabb szintu vagy tok mas peldakon keresztul oktatott.
Most webservice hivasokhoz akarnek egy kis kezelofeluletet osszerakni, nem vagyok jartas nagyon a programozasban, de per pill nem is akarok vegigmenni egy az alapoktol indulo konyvon, csak par peldakod kellene, amik alapjan mar latnam, hogy mit, merre, meddig.Hello!
Netes tutoriált nem tudok, de egy könyvet tudok ajánlani ami az awt-t veszi elég alaposan.
Glenn Rowe JAVA-programozás
-
kltz
tag
Hello!
Lenne egy olyan gondom, hogy most tanulom a java nyelvet és eddig minden ment rendben és most kaptam egy olyan hibaüzenetett ,hogy fogalmam nincs ,hogy mi lehet vele tenni.
A hiba üzenet:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at Orap.idoVezerlo(Orap.java:52)
at Orap.main(Orap.java:17)
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NullPointerException
at Orap.paint(Orap.java:25)
at sun.awt.RepaintArea.paintComponent(Unknown Source)
at sun.awt.RepaintArea.paint(Unknown Source)
at sun.awt.windows.WComponentPeer.handleEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)
Valaki tudja ,hogy mit kell ilyenkor csinálni? -
kltz
tag
-
kltz
tag
helló!
Nagyon amatőr vagyok a java programozásban mert eddig c-ben programoztam de gondoltam tovább lépek és a javára esett a választás.Vettem egy könyvet de az elején el is akadtam a könyvből meg értettem h mi h működik de amikor leakarom fordítani akkor dob egy olyan hiba üzenetet ha
import valami; '-' expected
import valami; ';' expected
-
kltz
tag
-
kltz
tag
Hello!MOst próbálkozom a java fejleszgetésel és leszedtem a jdk 1.6 és egy program futtatót szeretem volna irni ami ugy kezdödik hogy ''import XXX;'' és le akkarom fordítatni és azt irja ki error és rámutat a pontos vessző allá de nem tudom h mi lehet a baj vele!Valaki tudna benne segíteni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem szeretem az ilyen cicás-kutyás fantázia dolgokat, szeretem, ha a gyakorlás közelebb áll a valós dolgokhoz.
.