- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
d:type azt jelenti, hogy a d namespace type elementje. xml namespacek nagyjabol ugyanugy mukodnek mint c++ban. egy dokumentumon belul hasznalhatsz tobbet is, ezt kell a gyokerelementben definialni. a default namespace a xmlns es ha tobbet akarsz akkor xmlns:d formaban kell irni. kesobb pedig az elementekre ezzel a nevvel hivatkozol, tehat pl d:type. az hogy konkretan milyen betut rendelsz hozza mindegy, csak a xmlns attributumnak legyen beallitva a megfelelo URI. ha ezt az xml dokumentumot masnak kuldod feldolgozni, akkor jo lenne ha kompatibilisre csinalnad.
javaban az NS vegzodesu fuggvenyekkel lehet megnevezni a hasznalni kivant namespacet -
shev7
veterán
en arra tippelek, hogy bar little endian a tarolas, de a toHexString az vegulis a hexa erteket adja meg a szamnak. Neked viszont nem az kell, hanem a hexa karakterek a gepi megjelenites formajaban. Ezert csinalsz egy forditast, majd a tohexstring megforditja neked ujbol, igy megkapod azt amire szukseged van.
-
shev7
veterán
aham, sorry, felreertettem. szova hexa karaktereket kell kiirni.
az egesz dolgot csak azert mondtam, mert ott nincs tortresz, es valoszinuleg ha hex stringge konvertalod nem szorakozik a normal alakkal. bar most igy nem vagyok biztos benne. hogy az integernek van tohexstring metodusa. megneztem, van. En azt probalnam meg
-
uh, egyre rosszabbul hangzik. ezek nekem sajnos nem sokat mondanak... miért nem azon a területen adnak feladatot, amiben otthon vagyok... ASP-ben már kész lenne rég.
Na mindegy, azért köszönöm. Elindulok valamerre és feltúrom a netet, meglátom, mit találok.
Köszi még egyszer! -
-
shev7
veterán
csak egy megjegyzes, bar biztos megoldottad a hibat. Korabban hasonlo kerdesed mar volt, es valaszoltunk is ra. Ha a from-view-id-t megadod, akkor a nav rule csak arra az oldalra mukodik. Ha altalanosan ervenyes navrule-t szeretnel nem kell megadnod a from-view-id-t. A masodik esetnel valoszinuleg azert mukodott, mert hibas id-ra nem huzta ra a navrule-t, es valoszinuleg globalist csinalt belole...
-
btotyi
tag
Milyen szervert használsz ? Az alkalmazás szerverek általában tudnak autentikációt kezelni.
Ez ugyan geronimo de kiindulásnak jó lehet.
A lényeg az, hogy az index.jsp-d a védett területen (security-realm)-on kívül helyezkedik el és vagy linkkel vagy forward-al átírányít a védett területre. Erre a szerver bejelentkezteti a usert ha az ok továbbdobja a kívánt oldalra, ha nem akkor elutasítja. A védett területen belül vagy sütivel vagy url rewrite-al ellenőrzi, hogy az adott felhasználó már bejelentkezett-e ?
-
-
shev7
veterán
nem, ez csak a login.jsp-re vonatkozik, az van a from-view-id -ban. Utananeztem, ez nem kotelezo mezo. Ha ezt a tag-et kitorlod, akkor minden oldalra mukodni fog. Most szerintem az a problema, hogy attol, hogy atiranyitott a loginra, te meg tovabbra is az index.jsp-n vagy, es arra nincsenek nav ruleok.
-
SamIam
csendes tag
-
Sanyix
őstag
Hopp viszont érdekes dolgot csinál. Szóval ennek az alapja egy hibernates adatbáziskezelő programocska, ami már rég kész van, csak most így jsf-es felületet csinálok neki. Szóval az van, hogy a Mrbean nevű beanben mindenféle eljárás, elég egyszerűek, csak már meglévő adatbáziskezelő osztályból veszi ki az adatokat, indít eljárást, szóval csak egy közvetítő. Az már kész van egy ideje, hogy a jsf-es felületen lehet felvinni új rekordot, vagy frissíteni meglévőt.
Most az van, hogyha a valami műveletet hajtottam végre webes felületről, ha nyomok egy frissítés a böngészőben, újra végrehajtja az előző művelet. Most 3x rányomtam a frissítésre, és 3x rekordot hozott létre ugyanazokkal az adatokkal. Hogy lehetne azt elérni hogy ne lehessen frissíteni, vagya jsf mindig 0-ról induljon? -
shev7
veterán
ha tablazatot akarsz megjeleniteni akkor h:datatable a baratod
Ezt probaltad? Most talaltam. A beannek legyen egy getStudents() metodusa ami arraylisttel ter vissza, az arrazlistben levo objektumoknak meg legyen getName() metodusa, akkor mukodni fog.
<f:view>
<h:form>
<:dataTable border="1" value="#{StudentBean.students}" var="line">
<h:column>
<h:outputText value="#{line.name}" />
</h:column>
</h:dataTable>
</h:form>
</f:view>MOD: de egy csomo jobban konnyebben hasznalhato library van, pld a tomahawk.
-
robisz
senior tag
Hát azt senki nem mondta, hogy ha te kivül válozókat deklarálsz, akkor azt az Interpreter látni fogja (hogyan is láthatná
)
Szóval vagy magában a beanshell scriptben (amit az eval-nak átadsz) deklarálod a változót, vagy pedig megmondod az Interpreter-nek az értékét, valahogy így:i.set("a", 1);
i.set("b", 2);
i.eval(...) -
Sanyix
őstag
Megvan, így műxik. Bár nem értem miért van példaként leírva egy nem működő dolog...
Interpreter qs= new Interpreter();
int a=1;
int b=8;
Object o=null;
try {
o = qs.eval("5*8");
} catch ( EvalError e ) {
System.out.println("hiba: "+e);
}
System.out.println("ennyi: "+a+" "+o); -
robisz
senior tag
A lényeg, hogy a jar fel legyen véve a classpath-ba, én nem használok netbeans-t,
de gondolom az Eclipse-hez hasonlóan abban is lehet jar-okat adni a projekt-jez.
Egyébként a beanshell-ben először egy Interpreter object-et kell létrehozni és azon lehet hívni az eval() metódust. -
robisz
senior tag
Szia!
A beanshell nevű csomag a te barátod: [link]
Ha azonban te magad szeretnéd lekódolni akkor már nem olyan egyszerű a dolog, kell hozzá némi fordítóprogram elméleti ismeret. Röviden: írnod kell egy parser-t ami tulajdonképpen egy szintaktikai elemző és egy interpretert, ami "végrehajtja" a scriptet. Javaslom nézz utána neten, mert nem igazán lehet egy fórum hsz-ben kifejteni a részleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest