- Androidos tablet topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
szivesen.
az hogy a tied miert ir ki ket szamot egyszeru, nezd meg hogyan vannak az ifekif(szam1>szam2){
if(szam1>szam3)
System.out.println("A legnagyobb szam a "+szam1);
}
else
System.out.println("A legnagyobb szám "+szam3);
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////
if(szam2>szam3){
System.out.println("A legnagyobb szam a "+szam2);
}
else
System.out.println("A legnagyobb szam "+szam3);ami a //////// folott van, az egy if, ami alatta egy masik, es mindketto kiirhatja a sajat megoldasat, ezert van ott ket szam
-
Gyuri16
senior tag
amit irtal nekem nem volt jo ( kiir tobb valaszt is..)
en megoldasom a 4 szamra:import java.util.Scanner;
public class Legn {
static void kiir(Double d) {
System.out.println("A legnagyobb szam a "+d);
}
public static void main (String[] args) {
Scanner billentyuzet = new Scanner(System.in);
System.out.println("Adj meg 3 számot");
Double szam1= billentyuzet.nextDouble();
Double szam2= billentyuzet.nextDouble();
Double szam3= billentyuzet.nextDouble();
Double szam4= billentyuzet.nextDouble();
if (szam1 > szam2){ //1>2
if (szam1>szam3) { //1>2, 1>3
if (szam1 > szam4) { //1>2, 1>3, 1>4
kiir(szam1);
}
else { // 1>2, 1>3, 1<=4
kiir(szam4);
}
}
else { // 1>2, 3>=1
if (szam3 > szam4) { //1>2, 3>=1, 3>4
kiir(szam3);
}
else { //1>2, 3>=1, 3<=4
kiir(szam4);
}
}
}
else { // 1<=2
if (szam2 > szam3) { // 1<=2, 2>3
if ( szam2 > szam4 ) { //1<=2, 2>3, 2>4
kiir(szam2);
}
else { // 1<=2, 2>3, 2<=4
kiir(szam4);
}
}
else { // 1<=2, 2<=3
if ( szam3 > szam4 ) { // 1<=2, 2<=3, 3>4
kiir(szam3);
}
else { // 1<=2, 2<=3, 3<=4
kiir(szam4);
}
}
}
}
}probaltam kommentezni es zarojelezni, hogy atlathato legyen, remelem segit
semmi magia nincs mogotte, egyeduli dolog ami hasznalva van, hogy a < tranzitivmod: sajna a tabokat megette a forum, de azert igy is hasznalhato
-
Hali!
Ugyan nem értek a Java-hoz de megpróbálok segíteni hátha ketten össze tudjuk hozni valahogy.
Szóval első ránézésre én egy tömböt használnék ehhez a feladathoz. Vagy arraylistet asszem ilyesmik vannak Java-ban. De elég egy sima tömb is az tuti van.
Csinálsz egy 4 elemű tömböt. Abba kéred be a számokat. Szóval nem sima változókba teszed hanme egy double típusú 4 elemű tömbbe.
Aztán bevezetsz még egy double változót ami a legnagoybb számot fogja tartalmazni. Elöször a legnagyobb szám változó értéke legyen a tömb első eleme tehát az első bekért szám.
Aztán fogsz egy for ciklust amivel bejárod a tömb 4 elemét. Itt hasonlítgatod a tömb elemeit a legnagyobb számhoz. Ha valamelyik tömbelem nagyobb mint a legnagyobb szám változód aktuális értéke akkor lecseréled. Igy a for ciklus végére megkapod a legnagoybb sázmot a legnagyobb szám nevü változódba.
Szerintem egy egyszerübb a dolog és könyebben bővíthető sokkal több számra is mint egy if-es változat.Remélem segítettem. Ha valami nem világos akkor írj és megpróbálok segíteni ha tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest