-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nbence94
üzenetére
Pont ma rendeltem egy Kingstone Wireless MobilLite G2-t. Ha hétfőig ráér, akkor estefelé tudok róla véleményt írni.
A HD filmekhez meg annyit, hogy én is azokat fogok nézni a tableten. Nem azért, mert 7.9"-on kijön a különbség, hanem mert alapból úgy van meg a film, és nem akarom még egyszer beszerezni SD-ben a HD mellé (ami viszont már számít a nappaliban).
-
TheMarci
addikt
válasz
mrkorooo
üzenetére
alapelvekben.. http://mobilarena.hu/allando/alapelvek.html
-
mrkorooo
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ne haragudj de hova van írva h mit írhatok és mit nem ?
NO offense csak kérdezem -
dany1710
csendes tag
Valaki kiprobálta.már a tongbu-t ez egy.olyan program amivel ingyen tudsz letölteni dolgokat egy hátránya van hogy 1-2 hetete csatlakoztatni kell a géphez /le kell tőlteni a géphez us a rongbut hogy jó legyen.
-
vadászcsiga
félisten
A 4 ujjas swipe-nal nem tálalták még fel jobbat szerintem. Ha egyszer más táblára váltok ez hiányozni fog. Más kérdés hogy a másik királyság a 4 ujjas bezárás hol működik hol nem. Ezért nagyon haragszom az apple-re, hogy egy ilyen bagatell dolgot sem tud stabilan működtetni
-
mrkorooo
aktív tag
Arra esetleg valaki tud valamit mondani hogy ha az nplayerbe teszem fel a filmet akkor a dragon miert nem tudja megnyitni es a masik iranyba is igaz ez.
Nincs valamio olyen esetleg h felrakom es utanna kivalasztom h mivel akarom lejatszani? -
oba
addikt
valahogy ki lehetne lépni úgy egy appból hogy ne a homera dobjon ki hanem az egyel azelőtt megnyitott appra váltson át? pl böngészek, jön valami értesítés, rányomok, megnyitja az adott appot, majd home gombra kilép ahogyan azt kell... tudom, tudom, van dupla home és akkor van app switcher, pluszba van még a 4 ujjas swipe alkalmazások közötti váltásra... csak érdekelne hogy olyasmit lehet amit fentebb írtam? akár jailbreakes megoldás is érdekel
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Nincs arra mód, hogy ezt az alkalmazást kipróbáljam megvétel nélkül?
-
nbence94
tag
köszönöm a válaszokat, ez így elég hasznos volt
NAS megoldás most nem játszik, mert hordozhatóság fontosabb lenne, és max. +50gb kéne, semmi több. (nem is beszélve arról, hogy nem értek hozzá, így építeni nem tudnék magamtól, a plugnplay fajták pedig bőven meghaladják tudásukkal azt az igényt, ami nekem kell. szóval valószínűleg marad valamelyik Kingston, ha nem találok addig jobbat... bár nagy hallgatások vannak arról, hogy kellő sebességű-e ahhoz, hogy fullHD videót streameljen, meg a támogatott fájltípusokról sincs szó... 
-
mrkorooo
aktív tag
-
Noxy
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Az iOS appon túl egy ingyenes Mac-es alkalmazásra is szükségünk van, ami azt is jelenti, hogy a Duet jelenleg csak OS X-en működik, tehát Windows-os felhasználóknak sajnos egyelőre ez nem opció.
[link] -
Ragnar95
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Szerintem ne menjünk bele a JB/nem JB vitába, mert nem egyszerű kérdés ez és egyéni preferencia kérdése nagyban a dolog.
iPad nekem is JB-elt, iPhone viszont jó ideje nem.
Fájltípus is korlátozott erősen, úgyhogy nem nevezném megfelelő megoldásnak a Camera Connection Kitet JB nélkül... -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Láttam, hogy valószínű lenne lehetőség az iPad-et (4) használni, mint második monitor. Tudtok tippet adni egy olcsó és jó (vagy drága és jó) megoldásra, amit ki lehet próbálni?
Windows-zal (8.1) menjen.Előre is köszi!
-
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
"-Nem jó, mert JB kell hozzá és pendrive-ból kevés fogyaszt elég keveset ahhoz,h működjön iPadről.
-JB nélkül szintén off."Bár SZVSZ őrültség egy iPad-et nem jailbreakelni (ha másért nem, hát az f.lux-ért, ami egyenesen kötelező egy olyan viszonylag magas színhőmérsékletű gépnél, mint az összes iPad), ha valaki mégse JB-el, akkor attól még tárolhat filmeket a háttértárján, feltéve, hogy teljesíti a kamerás (DCIM könyvtár + 8-betűs fájlnév) feltételeket. Ekkor persze importálni kell a lejátszás előtt, azaz eleve kiesik ez a módszer, ha nincs az iPad-en elég hely.
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Írtam multkor, háttérkép beállítással kapcsolatban. Ami böki a csőrömet, hogy álló használatnál a háttérképet kinyújtja. Ajánlották a Wallax programot, viszont azzal nem lehet háttérképet beállítani, csak képeket szerkeszteni. Van egy "Prewiev" menüje, ami meg is mutatja, hogy szeretném:
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-01/16/487917_bdlqypluktbbvm5d_wp_20150116_002.thumb.jpg
De csak ennyi. Beállítani nem lehet. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik e olyan App amivel
be lehetne állitani így a háttérképeket? A képet teljes terjedelmében nyújtás nélkül elfordítja. /Fekvőben természetesen a teljes kép, levágás nélkül/ Köszi a válaszokat! -
Multibit
nagyúr
válasz
nbence94
üzenetére
- valami más megoldás?
NAS. Hosszú távon a legjobb választás. A legtöbb user mire használja a NAS-t? Fájltárolás (dokumentumok, filmek, fotók, stb.) és ezek megosztása/lejátszása LAN-on és interneten, tehát amolyan "házi felhő". Torrent kliens is futhat ezen, akár 7/24-ben. FTP szerver. Bár én hülyeségnek tartom, de DLNA központ is lehet.
Ezen kívül: Radius szerver, WebDAV, WEB szerver, nyomtató szerver, iTunes szerver, Mail szerver, stb.
Persze mondhatnánk ehhez ott a PC, de egy jól kiválasztott NAS a PC fogyasztásának töredékével beéri, a zaja is kisebb általában. Egy modern plug-and-play NAS mérete is kicsi, el lehet rejteni a előszobában, gardróbban, padláson. LAN-ról, internetről elérhető.
Mivel nekem már az Air 2 megvásárlása előtt megvolt a NAS-om, egyértelmű volt, hogy elég a 16GB-os változat. AC wifivel, BD remuxokat lehet nézni vele NAS-ról (DLNA nélkül
)!
Egy router+HDD kombóhoz viszonyítva ég és föld teljesítményben, kezelhetőségben. -
Ragnar95
félisten
válasz
nbence94
üzenetére
-A Kingston megoldása a legjobb ár/érték arányban mindenképp, főleg, ha a hordozhatóság is szempont.
-Wifi HDD drága és gagyi megosztás szempontjából.
-Router + külső HDD jobb megoldás, bár egy NAS lenne az igazi, de ez az ágyúval verébre kategória kb, mivel gondolom úgyis otthon filmeznél, ha ez is játszik, ahhoz meg elég a PC is.
-Nem jó, mert JB kell hozzá és pendrive-ból kevés fogyaszt elég keveset ahhoz,h működjön iPadről.
-JB nélkül szintén off.
-Plex, XBMC és még sorolhatnám, rakat médiaszerver program van, ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha csak otthonra kell. -
nbence94
tag
sziasztok! engem az érdekelne, hogy milyen alternatívája van az iPad tárhelyre a felhőkön kívül? Tehát a kérdés arra irányulna, hogy pl. több nagy méretű 6-10 Gb-os full HD filmeket/ akármit hogyan tennétek az iPad számára elérhetőve. Minden alternatív érdekelne, ami működik jailbreak nélkül. Melyik a legjobb ár érték arányú megoldás? Ti mit vennétek hozzá, ha most kéne választanotok?
-Wi-Fi kártyaolvasó, 6000Ft-ért, + SD kártya
-Wi-Fi HDD 40-50E ft??? igazából nem nagyon találok ennél olcsóbbat
- Külső HDD, és hozzá router ár:?
- Connection Kit + pendrive ?
- Connection kit + SD ?
-esetleg PC-ről valami stream lehetőség létezik?
- valami más megoldás?Előre is köszi a segítséget!
-
bok92
addikt
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Nincs ingyenes verzió. Azok csak valami kamu appok. Ez a "jó" nPlayer
-
legiaap
félisten
De ez most bug, vagy csak úgy lehet használni ezt a funkciót ha feltöltesz?
Kipróbáltam, nem működik akkor sem ha töltök fel...
On: kövi hónapban kell vennem egy tabletet (az enyém asszonynál landolna), de meg most sem tudom mit vegyek. Air 2-őt, Surface Pro 3-at, valami Lenovo windows tabletet...

-
Ragnar95
félisten
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Be kell állítani valami értelmes megosztást, pl FTP vagy DLNA és utána normális programmal, pl nPlayer el tudod érni.
-
Mulderpapa
aktív tag
Helló!
Van egy Tp-Link 1043ND router, hozzácsatlakoztatva egy külső HDD, amin filmek vannak.
iPaden mivel tudnám lejátszani ezeket a filmeket?
Másik PC-ről gond nélkül elérem a routerhez csatlakoztatott HDD tartalmát, de ott a parancssorból kell indítani. -
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem kb. 10 képet engedett megnézni, utána kéri, hogy töltsek fel, visszalépni se enged. Multitaskon kell kilőni.
-
legiaap
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Remek
Köszi -
legiaap
félisten
Tegyetek már meg nekem egy szívességet. Google maps-ban írjatok be valamit a keresőbe, mondjuk New York-ot és nézzetek meg, hogy a képeket engedi-e megnézni. Az első párat mindig engedi (elsőre, mert másodszorra ha rákeresek akkor már nem) aztán utána azt mondja töltsek fel képeket és nem tudom megnézni őket. Írtam a google-nak feedback-et, de semmi válasz.
-
SLYM
veterán
valaki meg tudná nekem adni a telefonszámát privátban? köszönöm [link]
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
üzenetére
Igazad van, Vaterás linket kaptál. Parancsolj, teszveszen még drágábban adja...
-
Tibee86
nagyúr
Ne az Apple hivatalos áraihoz hasonlítsd, hanem a sufnigsm-es árakhoz.
Local1: Természetesen nem hasraütve találtam ki az árait. Parancsolj: 170+10 szállítás az nekem sehogy nem jön ki 165-re.
-
Nem promótálom a fent emlegetett forrást, csak segíteni szeretnék a topiktársaknak.
Tavaly 3 db-ot rendeltem tőle, a januári és a szeptemberi rendelésem kb. másfél hónap volt, az Air2-t december 10-én fizettem ki neki, még semmi hír felőle, különösebben nem aggódom, majd a hónap végén megpingelem, ha addig nem jelentkezne. Persze örülnék ha már nálam lenne.
Sokszor leírtuk itt a fórumban, hogy mindegy, hogy mit állít a webshopos eladó, minden iPadhoz jár 1 év gyári Apple garancia a regisztráció dátumától kezdődően.
Szerk.: Az Apple listaárhoz képest - szállítással együtt - kerek 60 000 Ft-tal kedvezőbb áron rendeltem az alap (16-os wifi only) Air2-t. Természetesen van benne kockázat, azonban az eddigi 2 rendelésem rendben megérkezett.
-
antibes2000
tag
válasz
Tibee86
üzenetére
én régi 16 GB Airt, 4 G-s vettem br. 99-ért+szállítás, ez nettó 86. sufni GSM bolt adja 0 Áfás számlával, light boxban, 130-ért.
Én az áfát vissza tudom igényelni, tehát kell az áfás számla.
Normálisabb Áfás, webshop, Electropark, br. 147-ért, Extrem, MM, bruttó 171.-ért adja. ezek mostani árak. -
nbence94
tag
válasz
antibes2000
üzenetére
én is tőle rendeltem, nagyon korrekt eddig az eladó. emailre pár órán belül válaszol, megnézi neked hogy tart-e már valahol a cucc.. mivel úgy nézem nagyon sok párhuzamos eladása van folyamatban, neked kell érdeklődnöd, mi a helyzet

bár eddigi hallottak alapján 1,5 - 2 hónap minimum lesz a várakozás, szóval türelem.nekem Air 2, 16gb érkezik összesen 109500 Ft-ért. amikor rányomtam, a hivatalos eladók még 164900-ért árulták, a gsm-boltokba is alaphangon +20-30E ért árulták, ahol persze a fele eljátssza, hogy sajnos az olcsóbb, 1 év garanciás verzió már nincs nekik
megéri nekem a várakozás, nem égető sürgős 
-
Tibee86
nagyúr
válasz
antibes2000
üzenetére
Mondjuk én biztos nem várnék hónapokat, hogy spóroljak 5-10 ezer forintot.
-
antibes2000
tag
válasz
Tibee86
üzenetére
gyakorlatilag össze-vissza vannak a napok feltüntetve a hirdetésben
értelmezésem szerint a postai szállítás ideje 15 mnap, + vám 10-30 mnap.
csak abban maradtunk a hölggyel, hogy értesít, ha megérkezett vámra az áru.
Ehhez képest tűnik egy kicsit soknak a közel 30 nap szállítási idő
Tehát nem a tabletet várom még, csak értesítést, hogy bejött az országba, -
Tibee86
nagyúr
válasz
antibes2000
üzenetére
A hirdetésben nem az van, hogy 20 munkanapon belül megkapod.
-
danilla
őstag
válasz
antibes2000
üzenetére
Szerintem bőven tovább fog tartani mint 20 munkanap. Nekem legalábbis tovább tartott (majdnem 2 hónapig). Értékelni mindenképpen csak akkor értékelj ha már megkaptad az iPadet, oda se figyelj a vateára értesítésekre.
-
antibes2000
tag
válasz
runner 125
üzenetére
szia,
decemberben olvastam, hogy Te is a vaterán rendeltél a BelindaCsillagtól Pad-et. Én ugyanebben a cipóben járok, még decemeber 1-én utaltam át neki az összeget egy régi Air-re. Azóta semmi, múlt héten írtam neki, hogy megérkezett-e az áru, de sajnos az volt a válasza, hogy nincs még itt.
Te kaptál tőle valami infót már a rendeléseddel kapcsoaltban?
Ráadásul a vaterától már kétszer jött mail, hogy értékeljem az adásvételt.
Amig nincs itt az áru, addig mit értékeljeK?
Bízom benne, hogy most már lassan megérkezik, 12.01 óta eltelt több mint 20 munkanap. -
oba
addikt
hát az gáz...
jailbreakkel sem lehet rajta segíteni? nincs valami cydia tweak hozzá hogy magyar szótárt lehessen rárakni? -
oba
addikt
gyári billentyűzet esetén miért nincs felül a javaslatok sáv csak angol nyelvre állítva? ha átrakom magyarra akkor eltűnik... nem tud magyarul?
-
legiaap
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Valahogy úgy.
Meg a widgeteknek sincs sok értelme. Ha ki lehetne tenni a menübe valahogy hogy illeszkedjen a dizajnba na annak lenne értelme. Láttam már hasonló koncepciókat neten. -
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez mondjuk valószínűleg nagyobb részben a fejlesztők hibája, de lehet, hogy az Apple keze is benne van, mert nem enged elég hozzáférést, illetve nem adta ki az SDK-t ehhez elég hamar.
-
vadászcsiga
félisten
Nagy mézesmadzag volt ez telepíthető billentyűzet a keynote-on azt' gyak használhatatlan mind pedig driodon volt ideje kiforrni.
-
bok92
addikt
De ez a szövegjavaslat miért nincs a magyar gyári bill-nél? Várható, hogy lesz valamikor ?
-
-
Mister_X
nagyúr
Lehet velem van a gond, de angolul és magyarul is megfelelő a helyesírásom, ellenben egy billentyűzetet használok, ha angolul, ha magyarul gépelek - utána meg belejavítgatna abba, amibe nem kellene, pont után naggyal kezdi a szót, stb. Olyat még nem tapasztaltam, hogy kijavítana logikai hibákat (pl. hearth helyett heart), bár lehet már ez is benne van, Ahol engedek javaslatokat, az a kínai és japán input, mindenhol máshol instablock, még koreiai inputnál is.
-
oba
addikt
válasz
legiaap
üzenetére
én az ellenkezőjét tapasztaltam... mondjuk a gyári billentyűzetet nem nagyon használtam sokáig a SwiftKeyt pedig androidos telefonomról már jól ismertem
én gyorsan, hiba nélkül gépelek vele... a felül megjelenő javaslatokat használom hogy ne kelljen végig gépelni egy szót, autocorrectet kikapcsoltam... sokszor nagyon lehetetlenül félre gépelt szavakat is kitalál és javasolja a felső sorban... gyorsan tanul, szókincs gondba még nem ütköztemmondjuk ez a lent említett biztonsági kérdés azért aggaszt egy picit...
-
legiaap
félisten
Én kukáztam. Teszteltem egy hónapon át, előtte a Fleksy-t. Egyik sem közelíti meg a gyárit. Vannak benne frankó gesture-k, amik sokat segítenének, ha nem működnének hektikusan. Plusz nagyon sokszor beragad és nem jelenik meg, vagy totál megfagy. Sok a félregépelés. A gyárit egy hete kezdtem el tanítani és meglepően gyorsan tanul. Lassan fél szavakból is megért és nagyon frankó javítja a félregépelést. A fentebb kilprobált két billentyűzetek nagyon kicsi a szókincse is amúgy. Sokkal gyorsabban tudok gépelni a gyárival.
-
erdoke
titán
válasz
Mister_X
üzenetére
Ha kipróbálod angolul, utána mar szeretnéd magyarul is, ha úgy működne. Hosszas tanítgatás után egyébként elég jó hatásfokkal lehet ékezet nélkül gépelni. A szoftver is tanul némi ragozást, én pedig hogy mely szavak értelmesek ékezet nélkül is..,

SwiftKey nem pálya, elküldi a fejlesztőhöz, amit gépel az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)!
köszi

megéri nekem a várakozás, nem égető sürgős