- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
SwiftKey gyerekek...
legjobb... és ingyenes
amúgy beállítások / általános / billentyűzet / és legyen bekapcsolva az auto javítás és prediktív bevitel -
univerzita
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Értem.Akkor kipróbálnám a Swype -al. Nálam azon is műkodik . Nálad szerintem azért nincs ikon mert csak a magyar nyelv van megadva . Nekem több és azér van ikon ( de ha felteszed a Swype billentyűt akkor lesz választási lehetőség .)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
Nem az a problémája hogy nincs magyar nyelv hanem hogy nem működik a helyesírás ellenőrzés. Tudod amikor a helytelen szó helyett felajánlja a helyeset.
-
-
-
ferikek
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Szia,
köszönöm a részletezést!
A 4S-et kb. kéthetente, az ipadet havonta indítom újra.nem jailbreakelt egyik sem, sosem volt az, nem élek ilyenekkel
a 4s jobban bírja, az ipad az, ami sajna nem (operát nem szeretem, mert nekem nem annyira kényelmes és egyszerű használni, mint a safarit) -
tevike
senior tag
Sziasztok!
A Retina kijelzős Ipad-ek közül melyiket érdemes a használt piacon figyelembe venni?
Gondolok itt:
- Ipad Mini Retina (2-3)
- Ipad Air Retina
- IPAD 4 RetinaMekkora különbségek vannak ezek közt? Tudom, hogy az Air penge vékony, és talán a legdrágább, ezért másodrangú az ára miatt, az IPAD 4 Retinának olcsóbb az ára, de miért egyébként? ( 2 magos, és régi procis? )
Köszönöm előre is:
Egy laikus![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mrkorooo
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
http://lmgtfy.com/?q=farmville+on+ipad
de ezeken sirok, az ilyen emberek nem tudjak a google-t hasznalni vagy mi? "D -
silmatauki
őstag
válasz
stargazer
üzenetére
1. Táblákban szerintem jobb az iPad, mint a droid, különösen az Air2 a RAM-ja és a sebessége miatt. Talán most a Nokia N1-gyel lesz egy killer droidos tábla a piacon, de addig is maradnék az Air2 mellett.
2. sajna az upgrade-es lelassítás komoly probléma – emiatt nagyon körültekintően kell upgradelni. (Hacsak nem vagy kényszerítve arra pl. egy szervizelés miatt – nekem a bunkó T-sek a gariban szervizelt iPhone5-ömet a megkérdezésem nélkül upgradelték. El lehet képzelni, milyen dühös voltam...)
-
stargazer
senior tag
sziasztok,
még vacilálok, de szimpatizálok az ipad air-rel.
mivel android referenciagépet nem lehet itthon kapni rendes garanciával stb., és nekem fontos hogy mindig megkapjam a legfrissebb oprendszereket, ezért gondoltam az ipad-re (bár olyat is hallottam hogy volt olyan készülék ami megkapta a legfrissebbet és utána használhatatlanul lassú lett, ami nem olyan jó pont).kérdésem:
- lehet-e facebook-os farmville-lel játszani rajta?köszi!
üdv
s -
legiaap
félisten
Használ itt valaki iPad Air-hez smart covert nem fekete színben? Tervezek venni egy másik színt csak nem tudom mennyire koszolódna.
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok. Van egy iPad 3-mam,és nem megy a hangszórója.A fülhallgatóval működik.Már csináltam teljes visszaállítást,de nem javult meg. Lehet ezt javítani,vagy így maradt?
-
silmatauki
őstag
válasz
ferikek
üzenetére
A 4S, bár “csak” 512M RAM-ja van, abból a szempontból sokkal jobb helyzeten van, mint bármelyik 1GB-os Retina iPad, hogy sokkal-sokkal kisebb a képernyőfelbontása. Az Opera Minin kívüli összes Web-böngésző RAM-igénye ui. egyenesen arányos a képernyőfelbontással. Ezért se olyan gyakori a 4S-en a tabok kiürítése – és ezért sokkal gyakoribb pl. a 1080p-s iPhone 6+-on, mint pl. a szintén 1GB RAM-mal felszerelt és szintén 64-bites, ugyanakkor sokkal kisebb pixelszámú 5S-en. (Rendkívül szemét lépés volt az Apple-től az 1GB RAM a 6+-ban, de ezt már megszoktuk tőlük, én semmin sem csodálkozom. Durvább, a felhasználóikkal méginkább kicsesző dolgokat is csináltak már (pl. iPhone3G iOS 4.x, iPhone4 iOS7.x stb.))
A 4S-edet mikor indítottad újra? Jailbreakelt, ami miatt esetleg plusz RAM lehet foglalva? Elvileg sokkal jobban bírnia kell az oldalak memóriában tartását, mint az Air, mivel bár csak 512M RAM-ja van, csak 32 bites (ami kb. 20-30%-kkal kisebb memóriafoglalást jelent Web oldalaknál) és kicsi a képernyője felbontása.
-
ferikek
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Gondoltam h RAM-mal függ össze, én csak azt nem értem, hogy pl. iphone 4s-en miért most jött elő? Ipad-en is kb. 2-3 hónapja...
Persze, az egyik 3 éves lassan, a másik meg elmúlt 2, így csere hamarosan, ezzel tisztában vagyok
-
silmatauki
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
"(mióta 8.1-et használok, nekem is gyakrabban cseszekszik az Airem. Ez van, ezt nevezi az Apple "update"-nek)"
Valahogy csak kényszeríteni kell a usereket, hogy vegyék meg a legeslegújabb Apple modellt... mindig ezt csinálta az Apple. És mivel a kezében a teljes amerikai tradicionálisan “hipszter” média, nem is nagyon feszegeti azt a kérdést a nemzetközi média, hogy ugyan miért nem lehet normálisabban megcsinálni, debugolni, letesztelni az update-eket egy olyan cégnél, amelynek dollárszázmilliárdjai vannak kápéban, azaz annyi mérnököt foglalkoztathatna, amennyit csak akarna...
-
silmatauki
őstag
válasz
ferikek
üzenetére
Ez teljesen természetes – ez az 1GB RAM (egyik) átka. Nem tehetsz ellene semmit – max. azt, hogy ha égetően fontos, hogy a nyitott tabjaid megmaradjanak a háttérben, akkor Opera Minit használsz. Az az egyetlen browser, ami nem az UIWebView-t használja, és kb. két-három nagyságrenddel kevesebb RAM-ot zabál ugyanazon oldalak betöltésekor. Emiatt 20-30 oldalt is röhögve egymás mellett kinyitva képes tartani.
Persze a Mininek a szokott problémái vannak: nagyon gyenge dinamikus tartalom-támogatás, lassú töltés stb.
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
nem tudom h normális-e, de ipad 4-en (ios 8.1.2), böngészésnél (safari + chrome), ha váltogatom a lapokat, akkor szinte mindig újatölti az adott oldalakt, így ha el kedzek nézni eg yvideót mondjuk az egyiket, és pá percre egy másik lapon pl. elvasok vmit, mire visszamegyek a vdieóra, újratölti a weblapot és tekerhetem oda.
Ugyanez iphone 4S-en (ios 6,1,3), de ott a múlt héten jött elő?Ez mitől lehet?
köszi a válszokat előre is!
üdv.
ferikek
-
SoldierL
senior tag
Köszi szépen!
-
SoldierL
senior tag
Beállításoknál volt a gond. Androidhoz voltam szokva eddig. Már nem nagyítja ki a képeket szépen be tudom állitani. Viszont a Wallax nevű program felesleges pénzkidobás volt, legalábbis nekem. Előző írónak pedig kellemes 7 végét kívánok

-
SoldierL
senior tag
Meggettem ezt a Wallax-ot nem való semmire. Megszerkesztem a képet utána ugyanúgy kinagyítja amikor be akarom állítani. Egyszóval ipad-en nem lehet szemet gyönyörködtető, tű éles hátteret beállítani mert kinagyítja brállításkor, elfordítva meg egyenesen borzalmas. Mindez 2015-ben egy Ipadon. Bravó a fejlesztőknek!
-
-
holapito
tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Ezt a készlet értesítőt hol találom erről beszélt a csaj is de nem nagyon tudta elmondani

A weboldalt meg hogyan leshetem ?
-
Multibit
nagyúr
Nekem Synology NAS-om van. Nem telepítettem rá Plexet. Viszont raktam az Air 2-re egy DS File alkalmazást, meg egy VLC-t. Ezek segítségével nézi a lányom a filmeket (akár nagyobb mkv-t is) AC wifi-n keresztül. Eddig nincs problémám a DS File + VLC kombóval.
-
-
holapito
tag
Hello emberek életemben nem vettem szolgáltatótól semmit de most előfizetés miatt vennék egy ipad air 2 őt 4g set de az a helyzet hogy azt mondják hogy már 2 hónapja nincs nekik és hogy egyetlen T mobil nincs magyarországon ipad air 2 4gs nem ért valaki esetleg ehez hogy hogyan lenne esélyem szerezni ?
-
SoldierL
senior tag
Létezik olyan háttérkép beállító program, ami megtartja a kép nagyságát? Akármilyen háttérképet töltök le, oldalra fordítva nagyon elbutítja. Meg felnagyítja beállításkor (perspektivikus nagyitás: ki). Mit ajánlotok?
-
oba
addikt
olyasmit lehet tudni, hogy mennyi az elvileg elérhető maximum le és feltöltési sebesség wifin ipad4 -en? tudom, tudom, sok mindentől függ a wifi sebessége, csak érdekelne hogy mi az a maximum amit papíron tudnia kéne
ipad 4 wifi+cellular verzió ha ez jelent bármi különbséget -
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Sőt ha van kis hozzáértés még olcsóbban is ki lehet hozni. Nekem van egy tplink 3600-as vargalexszel, rákötve egy winchester amit egy beázott netbookbol szereltem ki mint egyetlen megmaradt alkatrész

-
silmatauki
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Erre a NAS-ra lehet telepíteni Plex szervert: https://forums.plex.tv/index.php/topic/75336-how-to-install-plex-on-a-nas-the-zyxel-nsa-325/
Aaz: ahogy írtam alább, nem kell deszktopot használnod, a NAS-on futó Plex szépen átkonvertál mindent, egy csomó áramot / felesleges deszktop-melegedést/hangot megtakarítasz.
-
zotyesz66
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
NAS-om van, egy Zyxel 320. Rengeteg féle videó van rajta, már ami a kódolást illeti és eszemben sincs az iPad tárhelyét erre pazaroln, csak ha éppen magammal akarok vinni valami sorozatot. Az nPlayer persze szépen viszi a legtöbbet, de nem tudja átnyomni az AppleTV-nek, pl. csak a hang megy, a kép nem. Az Air Video mindent visz feliratostól, nekem ez vált be.
-
SLYM
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
viszont most nézem, hogy 125-ért is van már air 2. hoppá. még így is ezt ajánlanád? legutóbb még talán olyan 2 hónapja néztem, akkor 150-re emlékeztem
-
silmatauki
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
1. Akkor már inkább Plex, az a legkiforrottabb deszktopos / x86 NAS-os transzkóder.
2. Nem kell semmilyen plusz eszköz, ha Infuse-ot használsz MKV-streamelésre az iPad-en tárolt fájlokból. (Vagy persze bármi más komolyabb playert, ha iOS-natív videókat akarsz streamelni, és nem MKV-t.)
3. Ha meg NAS-od van, egyrészt a komolyabb x86-os NAS-okra van pl. Plex, másrészt ha UPnP-t, ill. SMB-t támogat, akkor az iPad működhet control pointként, ill. Proxyként. Ezzel szintén megtakarítasz egy csomó árampénzt (nem kell deszktopot bekapcsolva hagyni). -
SLYM
veterán
sziasztok, otthoni TV előtt netezésre (napi max fél óra) és semmi másra 16 gigás ipad air 2-t 150-ért, vagy sima airt 100-ért éri meg venni inkább szerintetek? a jelenlegi ipad 3 eléggé lassú már a legújabb oprendszerrel netezés közben, legalábbis én úgy érzem, ezért gondolkozok a cserén. remélem az újak azért jobbak lesznek. ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok? köszi
-
zotyesz66
őstag
Apple tv felé streamelésre én az air video hd-t ajánlanám! Annyi, hogy ehhez kell egy bekapcsolt gép (Mac vagy Windows), amin fut a szerver és elvégzi a konvertálást.
-
silmatauki
őstag
Biztos, hogy az egészet végigjátssza ésvagy nem remuxolja lejátszás előtt az egész MKV videót mp4-gyé, gyak. lefoglalva legalább annyi helyet, mint amennyi maga a film? 2013 végén (lásd itt a postokat: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1680468&page=2 ) még azt nem tudta – az Infuse 1 / 2 már akkor is kitűnő MKV-over-AirPlay supporttal bírt (persze akkor még DTS nélkül), mindneféle előzetes demuxolás nélkül.
(Most nem tudom ellenőrizni, mert kihasználatlanság miatt elajándékoztam az ATV-met.)
-
erdoke
titán
válasz
silmatauki
üzenetére
amikor legutóbb próbáltam (még iOS 7 alatt), ment az nPlayerrel az MKV AirPlayre. Sőt, ha elég erős volt a WiFi kapcsolat és nem túl magas bitrátájú a film, NAS-ról streamelve is vissza tudta adni Apple TV felé.
-
_Csaba_
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Jó az nPlayer csak az nem free.
-
silmatauki
őstag
válasz
_Csaba_
üzenetére
Most nem (C)-problémák miatt – a fejlesztő szerint túl bugos volt iOS8 alatt, ezért is vette le még az ősszel. Nem mintha sokat vesztettünk volna vele – az általam alább ajánlott két player általában sokkal jobb. Ha meg pl. DVB TS fájlokat akartok lejátszani (közvetlenül rögzített DVB stream), akkor meg a GoodPlayer-t ajánlom, annak a legjobb pl. a feliratkezelése.
-
_Csaba_
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Köszi. Tudni hogy miért tűnt el?
-
_Csaba_
senior tag
VLC megszűnt az appstore-ban jól látom?
-
uzsiati
újonc
válasz
univerzita
üzenetére
oké köszi megpróbálom azzal is

-
uzsiati
újonc
válasz
runner 125
üzenetére
ez a legtutibb álltólag

-
runner 125
nagyúr
-
uzsiati
újonc
Sziasztok

Egy ipad2 mini gépem lenne és feltettem rá az nPlayer nevű multimédia lejátszót.
iTunes-en keresztül feltettem a könyvtárába egy avi formátumu sorozatot.
Nagyon pöpec kis progi ,csak annyi a bajom vele,hogy időközönként (részenként) 1-2x lefagy a kép ,de a hang megy tovább.

Applikáció restart-al egyből megtalálja hol hagyta abba(illetve hol fagyott le a kép),ez kényelmes,de azért úgy lenne igazi ,ha ezeket a fagyásokat elfelejtené.
Videó kódolással nem lehet baja mert más filmeknél is csinálja ugyanezt.
Lehet erre valami megoldás?
Köszi a választ előre is

-
bongeszo
aktív tag
Szerintem nem adod drágán, kb ennyit ér. De ki kell várni a vevöt. Én karácsony elött vettem egyet az anyœsomnak 75.000-ért, mondjuk az csak 16gb-s volt, de szintén lte-s.
Én a helyedben egy ezressel olcsóbban tenném ki mert az sokkal jobban hangzik. Ha meg gyorsan el akarod adni akkor tedd ki 69.000-ért, azonnal elviszik...Ja és még egy jótanács: elméletileg minden ipad független. Az anyósomé is tmobilnál lett véve, de visz mindent!
-
oba
addikt
teljesen jó áron hirdeted, ez alá szerintem ne nagyon menj
esetleg próbáld meg több helyen hirdetni... hátha
amúgy meg lehetséges hogy az van hogy inkább ipad airt vagy mini 2őt vesznek az emberek...ha nagyon sürgős akkor talán add picit olcsóbban és akkor hamarabb elmegy, de szerintem ha türelmes vagy akkor ennyiért is el fogják vinni
-
micsu
tag
Sziasztok,
Van egy eladó iPad 4 tabletem, de nem sok komoly érdeklődő keresett még meg eddig.
Nem tudom, hogy az lenne-e a gond, hogy túl drágán kínálom (nem hiszem, mert a többi konkurens hirdetés többnyire drágább), vagy pedig csak azért nincs érdeklődő, mert mostanában (karácsony után) nem sokan vesznek iPad 4 tabletet?
Illetve tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek mennyi lenne a reális ára neki?Köszi,
micsu -
silmatauki
őstag
válasz
DirtyDave
üzenetére
"Azért írtam itt hátha volt valakinek hasonló tapasztalata. Ma jön át egy iOS fejlesztő ismerősöm és megpróbáljuk vissza downgradelni 7.1.2-re."
Hidd el – ha lehetséges lenne, mindenki ezt csinálná. Nem az. Az A5-ös vagy újabb CPU-jú cuccok közül egyedül az iPad2 downgradelhető, és az is csak akkor, ha van iOS4-es SHSH blobod. (én is downgradeltem a saját iPad2-emet iOS8-ról.) Más (újabb) modellek egyáltalán nem, mert egyik kiadásakor sem volt már az iOS4 a kurrens OS verzió, sajna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ingatlanos topic!
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 26
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

legjobb... és ingyenes

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már vártam a komoly kérdéseket erre jön csattanónak ez