Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
br4adam
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Szerintem az 5.5 és 7.9" között van még bőven különbség. iPhone 6 Plus mellé felesleges a Mini, de pl. egy 5S mellett kiváló.
-
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Nem értünk egyet, de ezen nem fogunk összeveszni
Amikor 2012 őszén kijött a Mini1, akkor még messze nem volt 6+ (talán még tervben sem volt). A 2013-as Mini2 nagyon is versenyképes volt hardverben (a gyengécske képernyő kivételével); én is azt választottam az Air helyett. Aztán jött az iPhone 6+ phablet, és a Mini3 még csak véletlenül sem lett versenyképes az Air2-vel szemben. Mondjuk egy 5.5"-os gép képernyőmérete tényleg már majdnem iPad Mini-kiváltó, így amióta megvan az 5.7"-os Note4-em, nem is használom a Mini2-met, mert pl. futás közben elfogadhatóan lehet netezni a Note4-en is, amit eddig a Minin csináltam. (Ha meg táblázni akarok, arra ott az Air2-m.)Azért emlékeztet ez a Mini3-lebutítás az iPod touch esetére, mert azt ugyanúgy "elfelejtették" 2010-ben és utána az épp aktuális iPhone szintjére hozni; nem csoda, hogy ma már a kutya nem veszi. Pedig a 2. és 3. generációs iPt nagyon-nagyon jó hardverrel bírt – pl. CPU-sebességben simán verte az akkor épp aktuális (3G és 3GS) iPhone-okat. Aztán az Apple rájött, hogy sokkal többet kaszálhat azon, ha a relatíve sokkal drágább iPhone-okat sokkal jobb hardverrel kínálja, ezzel is inspirálva az eddigi iPt-vásárlókat a sokkal drágább iPhone megvételére, és ez lett az iPt vége. Nagyon úgy néz ki, ez lesz most a Mini sorsa is, mert, ahogy már írtam fentebb, az 5.5" képernyő már majdnem kiváltja annak a méretét, így az embereknek nem okoz akkora gondot a 6+ választása a (nem mellesleg az Apple-nek sokkal kisebb hasznot hozó) Mini helyett.
-
Ragnar95
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Tuti, hogy nem fogják elsorvasztani a Minit, hiszen elég szép számmal fogy, nem véletlen volt az sem, hogy egyáltalán előrukkoltak egy kisebb iPaddel...
-
oba
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
tényleg jó kis app
gondolkodom hogy én is megveszem mert nagyon hasznosnak tűnik, és nagyon sokat tud -
mrkorooo
aktív tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
akkor nem pattog?

-
válasz
silmatauki
üzenetére
Én már megvettem, és nagyon nem bántam meg.

-
silmatauki
őstag
Biztosan nem lesz új Mini a közeljövőben, a(z akkor) legújabb prockóra meg 2GB RAM-ra meg ne is számíts, még a hivatalos (október végi) frissítésnél se (A8-nál újabb CPU-t biztos nem kap a Mini4). Ha akarták volna, belerakták volna a mini3-ba (majdnem) ugyanazt a techet, mint az Air2-be, ahogy anno 2013-ban az Air + Mini2-vel csinálták. Nem akarták, mivel most, hogy kihozták az iPhone6+ phabletet, el akarják sorvasztani a lényegesen kevesebb profitot termelő iPad Mini-t, ahogy azt az iPod touch-csal is tették 2010-től kezdve.
-
silmatauki
őstag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Az max. a Pro lesz, ami más kategória lesz mind méretben, mind árban. Emiatt valszeg nem ugyanannak a vásárlórétegnek szól majd (különösen, ha valóban lesz aktív toll-támogatása, ami egyben komoly áremelkedést is jelentene). Tehát nyugodtan vedd meg most az Air2-t, csak oktéber végén lesz belőle (ill. úgy általában 10"-os iPad-ből) új modell.
-
-
Sesy
aktív tag
valahol korábban olvastam, hogy mostanában jön/jöhet egy új ipad mini amiben már a legerősebb proci lesz, van ennek valóság alapja? ha igen akkor nem veszek most ipad mini 3-at, hanem megvárom az újat... ha csak ősszel jön az új akkor bele vágok...
-
oba
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
workflow -val is tudsz oda rakni actionöket
mármint a sharing részhez ahová a viewexif is beépül 2:15 -től van egy példa rá
de olvass utána hogy egyáltalán képes e képet átméretezni de gyanítom hogy igen -
-
oba
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
szerintem workflow -val megoldható
[link] -
silmatauki
őstag
válasz
üzenetére
Ha jailbreakelsz, és installálod az ingyenes(!) Photo Info-t, az kiírja a fotók méretét is. Vagy fotózás közben akarsz képméretet választani? Ajánlom a jailbreak + CameraTweak 8 kombót. (Ez utóbbi csak 2-3 hete jött ki iPhone-re; nem tudom, iPad-kompatibilissé tették-e már.) Ez azzal az óriási előnnyel rendelkezik bármilyen(!) third-party apphoz képest, hogy engedi használni a HDR módot.
-
vadászcsiga
félisten
Safariban a gyakran látogatott oldalak vajon mikor jelennek meg? Lassan 3 napja van friss rendszerem de amikor a cimsorra bökök üres az a terület.
-
-
mrkorooo
aktív tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
elmeletileg igen...de valami csak nem jo
-
-
JohannZimu
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Köszönöm Neked is.
Közben lett 3900 forintért, ez már szerintem megfelelő lesz neki.
-
silmatauki
őstag
válasz
JohannZimu
üzenetére
Ahogy Noxy is utalt rá, Lightning kábelből jobb az eredeti, mert a nem liszenszelt kábeleket, bár olcsóak, könnyen letilthatja az Apple – szemben a régi 30-tűs kábelekkel.
-
Noxy
veterán
válasz
JohannZimu
üzenetére
Erre nehéz válaszolni.
1db gyári, vagy gyárilag támogatott az midehogyan legyen.
Volt már olyan hogy egy helyről származó ut..gyártott egyik eszközzel, most is megy a másikat meg 2 hónap után letiltotta. Se töltés, se adat. -
JohannZimu
senior tag
Elnézést, hogy nem olvastam vissza a fórumot, úgy sejtem Nektek ez gyorsan megválaszolható.
Ismerősöm Ipad 4-hez szeretne töltő/adat kábelt venni, ha van megbízható kábel tippetek a gyári helyett, akkor szívesen spúrolna egy keveset.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Túl spilázod ezt a kérdést. Nekem speciel semmi gondom a kijelző szinhomersékletevel. Több órai böngészés után sem fáj a szemem vagy ilyesmi. Emiatt kar jb-elni lásd be
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Sajna nem. Még annyira se hatékony, mint a Note4-be épített fotómód stb.-váltó. Ez utóbbi valóban egyenértékű egy kismértékű (pár száz K-es) színhőmérséklet-csökkentéssel, de igazából közelébe se jön az f.lux-nak.
Eközben az f.lux-szal effektíve akár 5000-6000K-t is lecsökkentheted azt, teljesen kiszűrve pl. a kék színeket / a háttérvilágítás alapban sajna az iOS cuccokon is igen erős, kék komponensét.
-
mrkorooo
aktív tag
Uraim
Hogy lehet iPaden iMessageet használni ? Air2 4g
Mindenre azt írja hogy nem tudja elküldeni,FaceTime ban egy kontakt nincs... -
D@niel
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
youtube "flux"-ra találtam egy ilyet

egyébként nekem nem tetszik a f.lux, videó alapján túl sárga lesz a kijelző, amit előzőleg emlitettek fehér pont csökkentése számomra telón tökéletes, fényerőt leveszem. -
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Fehér pont csökkentése nem ugyanaz a beallitasokban?
-
Noxy
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Embere válogatja, hogy ki mire használja a JB.
Van aki csicsára, van aki másra. Nekem bőven elég, ami most van, pedig qrva sokat kipróbáltam, használtam, de mostanra meguntam. -
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Azért ez egy kicsit túlzás.
Amire használom mind komp... Kb 7-8 tweak. -
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Nem nagy veszteség, cydia egy kalap szar csak pörgetem pörgetem de semmi. Ami érdekes lehet nem kompatibilis 8-al
-
SoldierL
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Oké köszi.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
"8.1.2-re tudsz még downgrade-elni."
Sajna már nem – ablak pár napja bezárva:
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok!
Létezik valahol részletes leírás Magyarúl a Jealbreak-elésről?
Ipad Mini Retina 8.1.3Ha sikerül Jealbreakelni, hogy tudnám vissza rakni az IOS 7-et?
-
Ragnar95
félisten
-
D@niel
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
ertem, akkor most kiderult, hogy valamit rosszul tudtam. de hogy megoldodjak, kerdezek: mit jelent pontosan a hivas es sms tovabbitas? mert nem ez lenne a handoff?
vagyis, ha megjon a retina minim majd beallitom emitt, majd a 4s-en (a nem tudom mit), ezutan bejovo hivasnal a mini is csorog? es hivast is indithatok rola? tovabba, a sima smseket is megirhatom rajta? -
D@niel
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
4s viszi a 8-as rendszert. ebbol kifolyolag mukodik?
en maskepp tudtam (nem erkezett meg meg a retina minim, ezert nem tudok erositeni). -
Ragnar95
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Akkor jól sejtettem, h az nem 5W-os, köszi a megerősítést.
-
-
mahoni
tag
hali
ma volt szerencsém lecserelni a kedvenc imádott ipad2-m (megjelenés hetébe vettem) építkezéseken télen nyáron hóba fagyba fürdő kádban velem volt
és szinte hihetetlen többszöri leejtés után is hiba NÉLKÜL! üzemelt
muter jól járt
tehát air2-re.... állam le esett
éreztem némi gyorsulást

-
válasz
silmatauki
üzenetére
Sokszor nekem úgy is merül netezés közben, hogy be van dugva. Egy 12W-os töltő megoldaná a problémám?
-
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem tom, majd elmondja.
Ja most nagy divat lett a bug vadászat mind2 topikban.
Annyi van már, hogy egy karton chemotox sem lenne elég.
-
D@niel
addikt
egy ujabb kerdes, retina mini es 4s kozott megoldhato a handoff? gyarilag mukodik, vagy valami mas megoldas esetleg?
-
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Fel van oldva a dokkolás. Felmászott a billentyűzet középre.
-
D@niel
addikt
sziasztok,
ket kerdesem lenne, 4S toltojevel jo otlet-e tolteni a minit, ill. van-e olyan media player ami megjeleniti a filmekhez tartozo feliratot is? -
legiaap
félisten
Na ezt nem tudom, hogy a SwiftKey vagy a rendszer baromsága.
[link] -
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Nem vásárolok én már a magyarból sem. Anno még talán a google earth miatt csináltam ami akkor csak a us store-ban volt elérhető, később meg jól jött freemyapps-ra amire vagy 1,5 éve rá sem néztem de még mindig van rajta 15$.
-
Noxy
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
1-2$ Appoknál, meg össze sem lehet számolni. 💰💰💰
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
USA-regisztrációt úgy csináljatok, hogy a lehető legkisebb áfájú államot válasszatok (egy ottani címre keressetek Google-n random), ha aztán gift cardokkal akartok vásárolni is. Ezzel hosszú távon baromi sok pénzt meg lehet takarítani – nem mind1, hogy egy nettó 9.99-es cuccért br. 10.70-et fizettek, vagy 11.50-et.
-
bok92
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Csak ennyit??

amúgy köszönöm a válaszokat!
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére

a végén röhögtem
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amikor 2012 őszén kijött a Mini1, akkor még messze nem volt 6+ (talán még tervben sem volt). A 2013-as Mini2 nagyon is versenyképes volt hardverben (a gyengécske képernyő kivételével); én is azt választottam az Air helyett. Aztán jött az iPhone 6+ phablet, és a Mini3 még csak véletlenül sem lett versenyképes az Air2-vel szemben. Mondjuk egy 5.5"-os gép képernyőmérete tényleg már majdnem iPad Mini-kiváltó, így amióta megvan az 5.7"-os Note4-em, nem is használom a Mini2-met, mert pl. futás közben elfogadhatóan lehet netezni a Note4-en is, amit eddig a Minin csináltam. (Ha meg táblázni akarok, arra ott az Air2-m.)