- iPad topik
- Léghűtés topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigbuda
aktív tag
válasz
HussarF #2326 üzenetére
Köszönöm mindannyiotoknak az eszmefuttatast, ezen tények tudtával könnyebb dönteni, hogy megéri e parkoltatni a pénzt vagy sem. Nyilván egyszerű a képlet, ha még azelőtt kéne a pénz mielőtt kihozna nullára magát a költségeket tekintve, akkor nem veszünk XEON-t.
Ezzel kapcsolatban annyi kérdés, hogy egy bróker csőd esetén a XEON-ba lévő befektető pénze sincs veszélyben? Az ugye nem a bróker tulajdona, így csődeljárás esetén nincs piszkalva, nem csorbul?
-
avl
senior tag
-
bigbuda
aktív tag
válasz
HussarF #2311 üzenetére
Igen, jogos, az aktuális HUF árfolyamra nem is gondoltam mint tényező. Visszaolvasva a kérdésem valóban nem volt egyértelmű, de lényegében az EUR felőli nullazodas voltam kíváncsi, mert már visszaváltani nem tervezném HUF-ra (legalábbis évekig nem).
Illetve természetesen legalább akkora vásárlás, hogy a minimum díj fedezze.De akkor ezeket figyelembe véve egyébként jól számoltam?
Illetve jelenleg van esetleg EUR parkoltatasra bármi asset IBKR-en, ami többet hozna mint az XEON-os ECB overnight rate ? (ez perpill 2.17%)
-
werszomjas
addikt
válasz
HussarF #2047 üzenetére
Kérdés, hogy ilyenkor csak a tényleges elmaradt adót követelik (mert akkor tényleg nem éri meg vele foglalkozni, majd kiszámolják ők mennyit kell fizetni és kifizetem azt a pár ezret), vagy azonnal jön vele egy vaskosabb büntetés is? Mert utóbbi esetén már lehet megéri vele inkább foglalkozni.
-
ngaba
aktív tag
válasz
HussarF #1861 üzenetére
Ha nem utalod ki egyből, nem fognak csesztetni szerintem, mivel még kamatot is fizetnek rá... Lehet, hogy a T+2-t is elég kivárni.
Szerk.: Szerintem csak bejelzett nekik valami algoritmus, hogy generálod nekik a veszteséget (nem hiszem, hogy ha nyereségük van, bárkivel kötekednek, ha nem ütközik törvénybe a dolog).
-
pictigjis
őstag
válasz
HussarF #1861 üzenetére
nekem ez még a korábbi prémium számla (raiffeisen nincs a bankmonitornál), nem váltottam az újra. de az azonnali áras devizaváltás amúgy mindenkinek elérhető, ha van devizaszámlája is. de az is igaz, hogy nem mindenkinek ugyanolyan árfolyamokat ajánl a rendszer az eddigi visszajelzések alapján
-
Moltiszanti
csendes újonc
válasz
HussarF #1733 üzenetére
Az ingyenes utalás ezeknél a prémium számláknál is úgy értendő ugye, hogy 0 Ft az átutalási díj, de a tranzakciós adót nem nyelik be helyetted!
Igy lesz nem teljesen ingyenes az ingyenes utalás.
Jól tudom?
A wise díjemelés jól tökön lőtt engem is, előtte utalgattam egyenlegről minden irányba. Már enyhe hányingerem van a banki hirdetményektől, nagyon kemény olvasmány és attól a kijelentéstől, hogy nem hárítják rám át a bankok a tranzakciós adót mert versenyeznek egymással. -
Moleman
addikt
válasz
HussarF #1534 üzenetére
Igen, onnan vonhatnák, ha akarnák, de azok a szabad pénzek is változatlanok, rendszeresen rá szoktam nézni.
Mindegy, annyira nem aggódom, ha akarják, majd levonják, ahonnan jól esik nekik.
Csak nem fognak milliós nagyságrendű VWCE-t kényszerlikvidálni, hogy behajtsanak pártízezer forintot.
-
válasz
HussarF #1237 üzenetére
Szóval a support-tal való levelezgetésnek sok értelme nem volt itt az azonnali vs. nap végi váltással kapcsolatban. Leírtam a problémát, erre visszaírta, hogy ő látja, hogy megtörtént az auto-conversion. Visszanyitottam a ticketet, hogy persze, megtörtént a nap végén. De ennek azonnal kellett volna történnie és mások is ezt tapasztalták.
Megkérdeztem, hogy történt tehát valami változás? Válasz: nem történt változás...
Ezekkel kár vesződni... -
Addel
senior tag
válasz
HussarF #1388 üzenetére
Nálam ugyan ez volt Lightyearrel, főszámlán(mellette van 2 TBSZ) nyomtam egy withdrawt egy rajta hagyott kisebb összeggel, hogy kipróbáljam hogy tudok pénzt kiutalni, és milyen gyors. Erre jött is aznap egy email:
"Úgy láttuk, hogy nemrégiben az összes pénzedet kiutaltad a Lightyear-számládról, és szeretnénk megtudni az okát. Ha van bármi, amit jobban csinálhattunk volna, örömmel vennénk, ha megosztanád velünk. A visszajelzésed segít nekünk a fejlődésben és a lehető legjobb felhasználói élmény biztosításában.
Üdvözlettel:
A Lightyear csapata"
-
royal828
csendes újonc
válasz
HussarF #1279 üzenetére
Köszönöm, így ok.
De a 2 x 1,7 USD az feltételezem minimum díj, viszont egyik díjszabás szerint sem találom, miért annyi?! Pedig néztem már 1-2 táblázatot.
Akkor itt figyelembe lett véve bárhogy is a 2e HUF levásárolhatóság, vagy sem?
Illetve átváltásra sem látom, hogy bárhol összeget vont volna.#1280 Blaymoira
Köszi. -
-
Simia
junior tag
Nem látom miért ne lenne megoldható az általad leírtak miatt.
Van X számla, amire be kell érkeznie egy nagyobb összegnek, de kiutalni onnan drága. Ezen van a hitel. Ha csinálok egy Y számlát, amiről olcsó utalni az ezen a problémán sajnos nem segít. Talán a probléma része, hogy messze nem költök normálisan annyi pénzt kártyával amit be kell raknom X-re a jelen feltételek szerint.
Az meg, hogy Don Quijote-t játszol, egyéni szociális probléma
Ha engem kérdezel, akkor inkább Deák vagyok (mint passzív ellenálló, és természetesen a végén győzök is), de érteni vélem mire gondolsz a szélmalomharccal.
-
Simia
junior tag
Ez nem feltétlenül megoldható (pl. van hiteled a számlavezető bankodnál mint nekem, ami beutaláslimitekhez kötött), és nem is feltétlenül kivánatos (pl. nekem elvi kérdés, hogy ebbőn a nyomorult adónemből a lehető legkevesebb folyjon be az államkasszába ha másért nem, hát pedagógiai okokból)
-
Simia
junior tag
Amit tegnap délután utaltam, az ma hajnalban 5:25-kor jött meg.
Nekem sosem volt azonnali a Wise integrációs forint, hanem 1 vagy 2 nap, de volt egyszer 3 napos átfutási időm is (onnan mindig csak forintot küldtem). A supportnál rákérdeztem: 48 órát vállalnak erre is mint feldolgozási idő.
Másoknak itt a fórumban anekdotikusan sokkal jobb tapasztalatai vannak, de nekem mindig várni kellett minden forint beutalásomra. A leggyorsabban a Revo-ról az EUR érkezett meg, az szinte mindig aznap 1-2 óra alatt odaért...
-
nort_on
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest