Új hozzászólás Aktív témák
-
Moltiszanti
csendes újonc
válasz
HussarF #1733 üzenetére
Az ingyenes utalás ezeknél a prémium számláknál is úgy értendő ugye, hogy 0 Ft az átutalási díj, de a tranzakciós adót nem nyelik be helyetted!
Igy lesz nem teljesen ingyenes az ingyenes utalás.
Jól tudom?
A wise díjemelés jól tökön lőtt engem is, előtte utalgattam egyenlegről minden irányba. Már enyhe hányingerem van a banki hirdetményektől, nagyon kemény olvasmány és attól a kijelentéstől, hogy nem hárítják rám át a bankok a tranzakciós adót mert versenyeznek egymással. -
Moltiszanti
csendes újonc
válasz
Blaymoira #1093 üzenetére
Kedves Blaymoira,
Köszönöm szépen!
Ahogy olvasok erről az overnight swapról, ezek a mi esetünkben szintetikus ETF-k.
Az USD-s változatokra rákerestem a Justetf-n, azt írja, hogy
"Az ETF szintetikusan reprodukálja az alapul szolgáló index teljesítményét egy swap segítségével"
Overnight, meg swap meg szintetikus, ezek nekem teljesen misztikusak, el kell ebben mélyednem a befektetésem előtt (ugye amit nem értünk azt nem piszkáljuk)?
Mi a kockázata a befektetésemnek ha ilyen szintetikus ETF overnight swappal szeretném az USA alapkamattal növelni a tőkémet?
Elbukhatom a pénzem és ha igen akkor milyen esetben?
Az IBKR deskstop felületen beírtam az ISIN kódokat, néztem a költségeket (TER).
Az SMTC LYXOR Overnight Return LSE (ISIN: LU1248511575) esetében ez 0,10 de legalább 8 USD ha nem néztem be valamit.
Miért hívják ezeket "short részvényeknek", felmerül itt még egyéb költség is?
A listában volt több találat ezek, SMTC STK@LSE, SMTC STK@CHIXUK, SMTC STK@BATEUK...nem másolom mind ide, szóval ezek között mi a különbség?
A felsoroltak, SMTC, XFFE, FEDF, MINT, miben különböznek egymástól?
Elnézést a sok kérdésért!
A legfontosabb kérdésem, hogy kereskedhetek-e ezekkel akkor ha nem minden részletében értem őket még és ha igen, mi a kockázatuk? -
Moltiszanti
csendes újonc
válasz
Ixion77 #1090 üzenetére
Az elképzelésem az lenne, hogy a 24TBSZ-re pakolt 35 millióból rövid távon forgó eszkozoket veszek, várva egy jelentősebb tőzsdei korrekciót és beszállót, a 25-ben befolyó rendszeres megtakarításaimból, kb. havi 500K, pedig VWCE-t. És ezt hagyományos számlán hagynám. Az esetleges további TBSZ nyitásokat pedig majd átgondolnám.
Még minden csak terv. -
Moltiszanti
csendes újonc
Kedves Kovaax, az amerikai diszkontkincstárjegyek, T-Bills vásárlásáról tudnál egy kicsit írni? Azon gondolkodom, hogy a 24TBSZ-re rakott pénzemből ilyeneket vásárolnék és lehetőleg rövid, 1-2 hónapos időtávra. Igen ám de ha jól látom, akkor egy vásárlás díja 5-7,5 USD között van. Hogy kell ezt úgy csinálni, hogy megérje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest