Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Én nagyobb összeget is utaltam már MÁK-ból IBIE-hez gond nélkül (HUF és EUR is). A közleménnyel kell nagyon vigyázni, meg az IBIE-nél szépen be kell jelenteni, hogy jön a lóvé.
-
Blaymoira
tag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Hát a mák valszeg kiengedi, de az ÁSZF-be ütközik, mert nyilatkozol, hogy a saját számládra utalsz.
Aztán, ha ib-nek nem tetszik, akkor visszautalja meg megakaszthatja ők is, de végül visszakerülhet
-
Joe123
senior tag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Igaz jóval kisebb összeggel, de én úgy csináltam, hogy kiutaltam revora, onnan pedig ingyen az IB-hez. (Legutóbb a revotól kb. azonnal IB-nél volt, viszont a kincstár napokat szokott kotlani eur kiutaláson.) IB-nek jeleztem előtte, hogy érkezik majd az adott összeg.
-
Moleman
addikt
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Hivatalosan "céges" számlára, tehát közvetlenül az IB-nek nem utalhatod ki, úgyhogy valamelyik számlát érdemes közbeiktatnod. Én a Revolutot szoktam.
-
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Nem jól tudod. Benyelnek mindent, a 0 Ft az neked 0 Ft lesz.
-
pictigjis
őstag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
de, benyelik, szóval vannak teljesen ingyenes számlák. a cib-nek és az erstének is van ilyen csomagja (bankmonitor)
-
Blaymoira
tag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Hát jó kérdés, a szintetikus ETF-ek általában azt jelentik, hogy valamilyen helyettesítő termékkel próbálják elérni a hozamot. Pl.: az SMTC alapvetően részvényekkel próbálja ezt replikálni.
Ez ugye azt is jelentheti, hogy nem tudják tartani az indexet, amit követnek, vagy nagyon rossz esetben veszteség is lehet. Bár ezeknek az ETF-eknek a risk scoreja nagyon alacsony a KID szerint így elméletben nagyon kicsi az esély rá. Tehát valószínűleg a holding másik része meg valamilyen nagyon alacsony kockázatú elem
Annyira én se olvasgattam őket így én se értem úgy mond. Ezt alapvetően olyan oldalon találtam, ahol XEON alternatívát kértek USD-ben (az is swap based és elég stabil arra, ami a célja). De a doksiaijakban benne van.
SMTC-ről itt lehet olvasgatni: https://www.amundietf.lu/en/individual/products/fixed-income/lyxor-smart-overnight-return-ucits-etf-cusd/lu1248511575
Ami természetesen azt jelenti, hogy valószínűleg egy durva market crash esetén nagyot eshet. És, ahogy nézem ezek repo műveleteket csinálnak, ami effektíve azt jelenti, hogy shortolják a részvényt és arra játszva, hogy emelkedik az ár és így lesz hozam.
Röviden a válasz mindenki egyéni döntése igazából, hogy bele mer-e vágni ahogy te is írtad nem veszünk oylat, amit nem értünk. De bonddal sem biztos, hogy jobban járnál, mert ott IBKR-en nagy tételben dobálóznak általában és nem kötelesek elfogadni az ajánlatokat így lehet beszorulsz bondba lejáratig. Egyébként egy stop limit orderrel szerintem mindig lehet kezelni a nagy eséseket.
-
kovaax
őstag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
-
Blaymoira
tag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Bondoknál, ha magát a bondot akarod venni akkor ott elég nagy beszállók vannak, legtöbb esetben asszem $100k és akkor már nem olyan nagy a $5 commission. Továbbá az se biztos, hogy annyit hajlandóak megvenni, akik akarnak eladni.
Nem olcsóbb valami overnight swapba rakni, ami követi az alapkamatot?
EUR: XEON, CSH2, ERNX
USD: SMTC, XFFE, FEDF, MINT -
Ixion77
addikt
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Egyszerűbb ETF-fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő