Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszos
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ugyan ezzel küzdök, még "bántóbb" volumenben....
De én egyenlőre azon a gondolaton vagyok, hogy mindent eladok, és a normál számlára került devizát utalom IB-re...
Megnézted, ennek a felső határa devizánként 66ezer huf?Ha ennyi, nem kinlódok átvezetésekkel, annyi mérget ettem az erste pofátlan jutalékokkal már, hogy ez belefér a végére....
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Transzfer hogy a jobb
A NAV bejelentés megúszása miatt én inkább utána indítanám - bár az sem nagy kaland.
Szerk: Ja várj, most olvasom újra, hogy újra TBSZ-re raknád. Szabad számláról TBSZ-re nem lehet transzferálni, úgyhogy vagy most gyorsan át kell transzferálni, és az IB-nél nyilatkozni, hogy meghosszabbítod a TBSZ-t, vagy még az Ersténél meghosszabbítani a TBSZ-t és utána TBSZ-ként transzferálni januárban. Így viszont akkor nem lehet megúszni a NAV bejelentést.Még egy dolog, deviza kiutalás a transzfernél is játszik, a szabadon lévő aprópénzek miatt. Ilyenkor érdemes átkonvertálni mindet egy féle devizára, és akkor csak egy minimumdíjat kell fizetned utána.
-
axioma
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
minek kene az ib-nek info a korabbi vasarlasokrol, tbsz-en plane? ha lejarat utan viszed at, akkor se lesz rola kimutatasod ib-n, de mukodni meg anelkul is mukodik a tbsz, en se irogattam be
az egyeduli ami kell az a nav bejelentes, azt meguszhatod transzfer nelkul (de revo se biztos hogy egyszerubb lesz, ha korabban nem ilyen volt a hasznalat)
erste szamlanyitas nem kedvezmenyes havidijjal is jo lehet erre a mozgatasra (netbroker szamlarol aranya'ron utalsz), de mintha fizu helyett magadnak is utalhatnal, aztan fiz.kerelemmel vissza, olvasd at legalabb -
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem szükséges, hogy valós jövedelem legyen, simán beutalhatod magadnak. Én is úgy csinálom, hogy Revolutról beutalom Unicreditre, Unicreditről ingyen továbbutalom Erstére, és le van tudva a hónap.
Egyedül az OTP nézi, hogy jövedelem-e, de ott is elég, ha a közleménybe beírod magadnak, hogy "munkabér". 
Az biztos, hogy nagyobb macera a transzfer, de jó eséllyel százezres nagyságrendű különbözetről beszélhetünk - persze Te tudod, hogy mennyit ér a saját időd/energiád.
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Ha nincs Erste folyószámlád, nyiss pl egy Bankmonitorost, arra ingyen át tudod vezetni a szabad pénzt az Erste értékpapírszámláról - remélhetőleg USD és EUR esetében is működik, egy kérdést mondjuk megér az ügyfélszolgálat felé.
Onnantól már egyszerű, az Erste betéti kártyát át tudod állítani USD vagy EUR devizára, azzal ingyen fel tudod tölteni Revolutra, és EUR esetében ingyen, USD esetében is aránylag olcsón tovább tudod utalni IB-re.
Szerk: viszont számold ki azt is, hogy mennyit buksz a tranzakciós díjon, az Ersténél sokkal drágább, mint az IB-nél. Ha nincs sokféle papírod, ekkora összegnél biztosan olcsóbb, ha kifizeted a papíronként 10.000 ft transzferköltséget, aztán majd IB-n csinálsz velük, amit akarsz.
-
stingy2
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ha a NAV-nak vmi baja van a bevallásoddal, akkor első körben kapni fogsz egy un. támogató eljárást. Itt - ha együttműködsz- segítenek, meghatározzák a pontos adómértéket, és nincs bünti. Vagy B, ha nem működsz együtt, akkor átfordítják ellenőrzésbe, ott már minden játszik.
Nekem 2x volt ilyen támogató eljárásban részem, tök normálisak voltak - mondjuk látszott, hogy a matek jó a bevallásomban, csak apróbb technikai baki volt - mindenben segítettek, majd csináltunk egy önellenőrzést, és mindenki ment a dolgára. -
tlac
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
szerintem másképp kezelik az eseteket
ha látszódik, hogy megpróbáltad kitölteni, de nem jól sikerült vagy egyáltalán nem foglalkoztál vele, utóbbi rosszabb lehet -
válasz
werszomjas
üzenetére
Szenvedjen a fene
Majd szólnak, ha bajuk van. Ettől én egész nyugodtan alszom, biztos, hogy nem fogom erre semmi energiát fordítani. -
ath
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Simulacrum: ha 2024-et lejelentetted a minimum 25e huf befizetéssel, utána nincs teendő (szerintem).
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Simán csak fogadd el.
De amúgy a német tőzsdére be tudod kapcsolni a realtime árfolyamot ingyen, és akkor már nem jön ez az üzenet:

-
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Activity statementbe benne kellene lennie, a többi tranzakciónak is ha volt
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Valamire kellett neki fedezet, azért váltott. Vagy csak úgy. Nekem is vannak ilyen 1-2 forintos váltások...

Google fordító be van kapcsolva és a dátum formátum nem tetszik neki. Ha
b@sszaszúrja a szemed kapcsold ki.
-
korcsi
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
A tőzsdék vannak felsorolva, itt megtalálod az IB díjait illetve országonként a tőzsdék díjszabását.
Számít még, hogy milyen elszámolási módba vagy "Tiered" vagy "Fixed", halandóknak rendelkezésre álló pénz (pár ezer euró) a "Tiered" olcsóbb.
Így egy vételt a gettex-en le lehet zavarni 1,25 euró-s díjjal.Itt vannak még releváns információk.
-
avl
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Kereskedesi helytől is függ a dij, volt mar rola itt szo, erdemes rakeresni pl. "gettex" szóra, min. díj ott alacsonyabb, stb. IB oldalan is van díjakról infó (tiered, fix); ...aztan megleshető, hogy az összegednél mi a neked jo
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon néznék, inkább csak az algoritmus miatt kell, hogy téged "védjenek".
Meg a saját popójukat, hogy ők tényleg mindent megtettek, nehogy a tapasztalatlan júzerek elveszítsék a pénzüket.VBTC meg BTCE ticker-re keress rá, hogy oda mit ír ki.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Annual-t meg likvidet is tedd feljebb.
Meg lehet kell neki egy kis idő mire "frissíti". Ha holnap sem megy, mondjuk EU tőzsdék zárva (mit akarsz venni, milyen BTC ETF? USA ETF-et nem tudsz), akkor ügyfélszolgálat, hogy miért nem megy. -
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Weben mindegy melyiket fogod választani, mert a smart elérhető csak így hiába választasz mást a "VWCE STK@SMART" fogja választani.
BTC ETF-re vagy rossz a risk tolerance-od vagy kevés a net worthod.
A Financial Profile-ban: "Investment Objectives & Intended Purpose of Trading" esetén kell speculation is.
A Net worthot pedig tedd 200k felé szerintem.
-
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Azért mert a "pontosan ez" is több tőzsdén van listázva különböző devizákban és mind ez egy termékként van kezelve. Azaz át lehet konvertálni őket a különböző verzióikra, ha nagyon szükség van rá. Ezt meg tudod nézni a justetf.com-on, ha a Stock exchange fülre kattintasz.
Na most itt látod az összes elérhető tőzsdét minden devizára. Továbbá a "SMART" tőzsde az az IB-nek a saját algoritmusa, hogy eldöntse melyik tőzsdén kapod a legjobb ajánlatot adott devizára egy időben.
Ha neked EUR-ban kell, akkor a VWCE kezdető tickerek kellhetnek. Weben csak a smart routing elérhető. Pl.: "VWCE STK@SMART"
-
tototos
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Nálam pending mindkét HUF transfer. Mindegy majd csak odaér
wisetól féltem hogy a 36 millió HUF majd megakad -
Simia
junior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
A TBSZ-re retirement account-ként hivatkozik az IBKR.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Árfolyamok (tickerek):
EUR.USD
EUR.HUF
USD.HUF -
tototos
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Most nézem, hogy 2 éve is használtam már. Szóval nem új nyitás.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Nincs, nyitáson és transzferen kívül nem kell nekik jelenteni semmit.
-
kovaax
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
Én a TBSZ-2018-at nem tudtam transzferáltatni tavaly decemberben, mert a lejárat miatt az IB nem fogadta. Így hagytam kifutni az Ersténél, januárban transzferáltattam az eszközöket (emlékeim szerint nem volt más költség, csak az 5k/papír), kaptam érte IBKR ajándék részvényt (mivel normál számlára mentek, ugye), aztán mikor esedékessé vált a lakásvásárlás, eladtam, átváltottam HUF-ba, és elküldtem a bankomba a pénzt. Adózás szempontjából nekem ugye a kezdő árfolyam az Erste által kiállított TBSZ bezáró igazoláson szereplő ár, ezt kell átváltani HUF-ra MNB árfolyamon, és azt kell kivonni az eladáskori MNB huf értékből (meg az eladás költségét is le kell vonni).
Szerk.: Nem volt érdekes, marad az IB-ben a pénzed.
-
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Biztos, hogy nem ér át a transzfer idén. Kb. 1 hét múlva a fű se fog nőni a bankszektorban egész január 2. hetéig talán.
Egyébként IBKR nem fog neked semmilyen adózást számolni azt neked kell megcsinálni.
-
Simia
junior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Igen, de az eladás díjja akkor is megmarad + a pénzt továbbra is el kell juttatnod az IBKR-hez devizautalás formájájban, aminek szintél lesz díjja. Vagy leváltod, akkor lehet forint utalás, de akkor meg a váltási költséget is fizetetd.
Érzésre ez nem lesz olcsóbb mint a direkt kiutalás, de fene tudja. Ki kell ezt is számolni.
-
Simia
junior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Az ERSTE költségedben még az eladást díjját is bele kellene számolni, meg az újravételt. Ez tovább emelné a költségeidet.
Az IBKR nem számol fel díjjat a papírok fogadásáért, tehát az értékpapír transzfer jelentősen olcsóbb megoldás.
Sajnos a transzfer után az IBKR nem fogja tudni a bekerülési áraidat, hanem neked kell felvenni kézzel hogy melyik ETF/részvény esetén milyen batcheid vannak, azokat mikor vetted, milyen áron milyen költséggel. Ezeket az infókat az ERSTE-ből kellene kiszedned.
Azt sajnos nem tudom, hogy mennyi időre visszamenőleg tudod a kimutatásaidat letölteni, vagy esetleg van-e ilyen batchenkénti kimutatás náluk.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Na, látod, meg is van a válasz.

-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ki kell számolni melyik éri meg jobban. Milyen devizák vannak? HUF, USD meg EUR is? Mármint a részvények eladásából. Minek akarsz devizát váltani ERSTE-n? Szerintem, ha nem sokkal drágább, én ezt az ERSTE eladás, EUR/USD utalást választanám.
-
SzGee
aktív tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem hiszem, hogy ebbe a projektbe (magyarítás) egy fillért is ölnének ezentúl. szerintem jó esetben marad így, még jobb esetben meg minden angol lesz, mint volt korábban
-
TCr
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szereztünk három fotót a Honor Magic8 Lite-ról, mutatjuk
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen notebookot vegyek?
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen,MS3971,100% Akksi,MS4091
- MCDODO T03 fejhallgató
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyedül az OTP nézi, hogy jövedelem-e, de ott is elég, ha a közleménybe beírod magadnak, hogy "munkabér". 
Majd szólnak, ha bajuk van. Ettől én egész nyugodtan alszom, biztos, hogy nem fogom erre semmi energiát fordítani.