Új hozzászólás Aktív témák
-
royal828
csendes újonc
válasz
nort_on #1591 üzenetére
Köszi, ez mind szuper, bár az első bejegyzésem nem erről szólt ha megnézed, amire válaszolt Blaymoira.
De amiket leírtál azok is hasznosak!#1592 Blaymoira
Gondoltam azonnal bemegy ezért küldtem markettet, azon az áron amit láttam. Akkor majd kipróbálom limittel.#1593 kovaax
Pont ez volt a bajom. Hétfőn vettem és hiába számoltam ki, hogy a 10 db-ot tökéletesen fedezte volna az egyenlegem, díjastól mindenestül, még sem ment át, vissza kellett vennem 9,5 dbra, messze nem 1% körüli volt a ráhagyás, hanem 7% körüli, kiszámolva. Aztán bőven maradt annyi pénz ami fedezte volna. Persze, második tranzakcióval tudok újat venni, vagy a maradékot, csak ugye újbóli tranzakciós díjjal, ezt kerültem volna el. -
royal828
csendes újonc
válasz
Blaymoira #1574 üzenetére
Köszi.
Csak azért fura, mert itt a fórumban korábban ~1% körüli ráhagyásokat olvastam, ez sokkal több volt annál.
A kézi váltásnak meg fix 2 USD a min. díja, 6666 dollár alatt jobban megéri az IB-re hagyni a 0,03% spread miatt, ha jól tudom, szóval úgy meg az a kidobott pénz..Így kicsit idegesítő, mikor elég lenne a kiszámolt pénz mégse megy be a vásárlás.
Esetleg azon gondolkodtam, ha nem markettel küldöm el az ordert hanem limittel, lehet jó lesz, vagy sokkal kisebb mértékű ráhagyást vesz alapul és átmegy amit magam is számolok (mmint az ETF vásárlást).
-
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
IB-n vásárlásnál ti mennyire matekozzátok ki, hogy pontosan mennyit tudtok venni az adott ETF-ből, vagy mi erre a trükk, hogy kb. "a teljes rászánt pénzre" vásároljatok?
200e huf értékben akartam venni londoni tőzsdén ETF-et, 49,6 USD/db áron, 10 darabot.
Nem engedte az IB, mert szerinte nem volt elengedő összeg a TBSZ-en, ~209e körülit szeretett volna.
Így vettem 9.5 db-ot, végül 49,885 USD/db áron, a díjat is levonva maradt ~12,5e Ft. Tehát bőven kijött volna a 10 egész db.Most nem az a lényeg, hogy maradt ennyi szabad pénz, csak nem értem, ez kb 6-7%-a vásárlásra szánt 200e-nek, mondjuk nagyobb vásárlásnál ekkora százalékban megmarad a pénz, mert alá kell belőni?
Feltételem most meg tudnám venni a maradék 0.5 db-ot, mert ahhoz nem kellene annyi plusz, de kétszer nem fizetek díjat.
(Nem váltottam pénzt, hufot utaltam be, hufként tettem át tbsz-re és az IB-re is bíztam a váltást - ~392,3 körül váltott).Előre is köszi!
-
royal828
csendes újonc
-
royal828
csendes újonc
válasz
HussarF #1279 üzenetére
Köszönöm, így ok.
De a 2 x 1,7 USD az feltételezem minimum díj, viszont egyik díjszabás szerint sem találom, miért annyi?! Pedig néztem már 1-2 táblázatot.
Akkor itt figyelembe lett véve bárhogy is a 2e HUF levásárolhatóság, vagy sem?
Illetve átváltásra sem látom, hogy bárhol összeget vont volna.#1280 Blaymoira
Köszi. -
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
Kezdő "befektető" vagyok, decemberben nyitottam számlát IB-nél, megcsináltam TBSZ-t, főszámlára utaltam 300k HUF-ot, majd át TBSZ-re és vettem rajta egyfajta ETF-et.
Még csak ismerkedem az egész világgal, de még most szeretném megérteni a dolgokat, nem mikor több fajta etfet veszek és katyvaszosabb lesz az egész.
A költség részét nem teljesen értem.Én bénaságom miatt vettem 2 részletben, ez ok. Elvileg 2x 1,7 USD volt a díj. Az, hogy ez hogy jött ki, már nem értem.
De ezt most levonta vagy sem? Mert akárhányszor megnézem a portfolioba azt az egy szem etf-et, cost basisnek 750 USD-ot ír, pedig elvileg 746,88 kéne lennie ha levonta. És elvileg a 750 USD-hoz számolja a hozamot, nem a 746,88-hoz.
Pedig a tranzakcióknál is ezt látom:
Tehát akkor a cost basis összegét mutatja rosszul?
Ha google financebe hozzáadom a dec 19-én vásárolt 0,6139 részvény értéket, ott is ~747 USD környékére határozza a kiinduló értéket, ahhoz számolja a hozamot.A felső képnél az alsó pirossal bekarikázott, felosztott részt szintén nem értem.
Valaki nagyjából elmagyarázná?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kerékpársportok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged