- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
Előbb gurítottam be a tegnapi BMÁP kamatot Wise-on keresztül IB-re, ilyen gyorsan még sosem ért át korábban, alig több mint negyedóra kellett csak neki.
-
Joe123
senior tag
Majd ne lepődj meg, ha esetleg rádír az IB, hogy magyarázd el nekik miért 50 ezrenként utalgattál, illetve nyilatkozz, hogy rajtad kívül más hozzáfér-e a számládhoz, stb. Engem megtaláltak egy ilyennel a múltkor egy több körös 50 ezres beutalás után. De megírtam nekik (magyarul), hogy a tranzakciós adót akartam csak megúszni, elfogadták egyből és dobták az ügyet. Betriggerelt nekik valami, de lehet azóta már tudják, hogy magyar ügyfeleknél lesz ilyen és mást nem csesztetnek majd vele.
-
Joe123
senior tag
Nekem csak íreknél bejegyzett ETF-ek vannak, nem kaptam ilyet eddig.
-
Joe123
senior tag
válasz
Blaymoira #2308 üzenetére
Nekem a múltkor írtak amiatt is, hogy 50 ezrenként utaltam Wise integrációval, hogy magyarázzam már meg miért ennyi részletben, meg hogy én utaltam-e, más hozzáfér-e a számlához, stb. Megírtam, hogy a tranzakciós adó elkerülése volt a cél, aztán írták, hogy ok, köszi, case closed.
-
Joe123
senior tag
válasz
banderasz77 #2098 üzenetére
Azért nem szóltak, mert náluk váltottál, ami amúgy már egyáltalán nem olcsó, a kezdeti beetetés után évek alatt szépen széthúzták a spreadet. Nekem tavaly 4-5 párszázezres kör után már pampogtak.
-
Joe123
senior tag
válasz
mézespálinka #1935 üzenetére
Valahol tuti beikszelted vagy alapból be volt és nem vetted ki a pipát, de amúgy szerintem amíg nem tolsz rá min. 25 ezret, addig nem ketyeg a díja, de ez csak tipp. (Amúgy ha hosszú távra akarsz nem HUF alapú eszközöket tartani, akkor csak TBSZ-en szabad, különben a gatyád is ráfizeted majd az adóra a hosszú távú trendszerű HUF gyengülés miatt.) Egyébként ha tredelni akarsz, nem b&h lesz, akkor is érdemes elgondolkozni a TBSZ-en, mert a 2000HUF is lekereskedhető.
-
Joe123
senior tag
Pont most nézegetem, hogy van Wise API, azzal meg lehet csinálni hogy feldarabolja az utalást 50K-s szeletekre és automatikusan elküldi több részletben, még kattingatni sem kell.
Kérdeztem Wise topicban van-e erre valakinek kész megoldása, de nem írta senki hogy lenne.
Vagy a másik gondolatom, hogy IB felületen valami browser addonnal makróként rögzítem azt a pár kattintást és az 50K beírását, aztán csak egy billentyű kombót kell nyomogatni és húzza át Wiseról 50K-nként. (Mellé persze le kell még okézni telefonon is.) -
Joe123
senior tag
MÁK-ból Eurot hogy érdemes kitolni IB-re? Vagyis hogyan lehet ingyen? Revo, Wise? Itt is van 50K alatti ingyen utalás vagy itt nincs is limit? Hogy megy ez? Ezzel még nincs tapasztalatom, csak forinttal.
-
Joe123
senior tag
válasz
DarkByte #1757 üzenetére
Nem nagyon használom amúgy a Revot, aztán amikor volt pár olyan köröm, hogy kártyával feltöltöttem oda pár százezret (többet nem mertem egyszerre ott tartani), aztán elutaltam rögtön, akkor úgy a 4.-5. kör után kinyomott valami figyelmeztetést, hogy megsértem az ÁSZF-et (loopingnak vagy minek nézte a nagyeszű algo) és hogy fejezzem be mert zárolhatják a számlát. Azóta nem csináltam inkább. Ha valaki amúgy aktívan használja, akkor lehet nem nyavalyog miatta.
-
Joe123
senior tag
válasz
Sztenly #1734 üzenetére
1. Nyitsz egy Wise számlát, oda utalod ki kincstárból, onnan 50 ezrenként pöcsörészve ingyenes, IB felületről indítható.
2. Nyitsz egy Revolut számlát, kincstárból mostani bankszámládra utalsz, annak a bankkártyájával feltöltöd Revora, onnan ingyen elutalod IB magyar számlaszámára. (Ha többször eljátszod, Revo nyavíkolni fog, nekem is nyekegett pár kör után, hogy ezt a gyakorlatot fejezzem abba, mert csúnya dolog.)
3. Nyitsz kettőt a fent említett bankmonitoros ingyenes számlákból, oda tolod ki kincstárból és ingyen beutalod IB-re. (Ezekkel a számlanyitás a plusz macera illetve havonta körbe kell rajtuk utaztatni az ingyenességhez elvárt lóvét, ha csak nem érkeztetsz rájuk rendszeresen amúgyis annyit amennyi kell.)
Én ezeket a megoldásokat tudom.
-
Joe123
senior tag
Na úgy nézem variáltak rajta azóta, hogy számlát nyitottam az IB-nél. Akkoriban úgy rémlik, hogy margin számla kellett. (De lehet csak amiatt, hogy bármit lehessen csinálni opciókkal.) Teljes szabadság most is csak margin számlán van (Level 4), de bizonyos korlátozott kockázatú stratégiákat valóban lehet Cash accounton is csinálni, ha megvan hozzá a megfelelő permission. Sima long call/put mehet ott is. Itt van részletezve:
Ui: Ja, meg amiatt kellett a margin, hogy ne kelljen annyi pénzt lekövetve tartani egy-egy összetettebb stratégia esetén, mint amennyit egy cash számlán kéne.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
les_polish #175 üzenetére
Amikor legutóbb utaltam wiseról IB-re pár hónapja, még nem volt, se HUF, se EUR esetén.
-
Joe123
senior tag
Én úgy tudom (és ez itt egy fontos kitétel), hogy az a döntő magyar adórezidens vagy-e. Ha igen, akkor az itteni szabályok szerint kell adóznod. Mindegy hogy eurot utalsz be/ki, ha veszel valamit és utána eladod, akkor aznapi hivatalos MNB árfolyammal át kell számolni HUF-ra és a kettő különbözete adja az adóalapot, ahogy feljebb írták. (IBCE is pont így csinálta meg a bevalláshoz a doksit egyébként.) Ha 5 évig bent van TBSZ-en, akkor 0% az adó rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mazda topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest