Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mézespálinka
senior tag
Köszi mindenkinek.
Tervben van a TBSZ csak sajnos az átcsoportosítás (ibkr megnyitása -> más helyen bankban intézkedés -> ibkr használata) pont úgy jött ki, hogy a tavalyi gyűjtésről lemaradtam.
Egyébiránt a terv az nem daytrading, de ha úgy van, nem ódzkodom egy adott részvényt éven belül pl többször adni-venni. A "nagyon"biztos porciója a megtakarításoknak az máshol van. -
tz970
csendes tag
A https://wise.com/batch/ oldalon elérhető az üzleti fiókoknál alap, csoportos utalás funkció. Itt elvileg egy csv fájlban fel tudsz tölteni akár 1000 db 50k-s szeletet egyben és egy jóváhagyással elmegy.
-
DarkByte
addikt
Ez a Revo nyavíkolni fog ezt hogy kell érteni? Én rendszeresen használom egyéb dolgokra is a Revo kártyámat, nem csak erre. De kb. azt tervezem ezután hogy havi konyhapénz + IBKR megtakarítás feltöltés Revo-ra, és a megtakarítás részt egyből tovább is utalom IBKR-re. A többit meg hó közben elköltöm. Ez se fog nekik teszeni?
-
kovaax
őstag
MÁK szigorítás után.
Anno 2018-19 magasságában lett először gyűjtőszámlás számlám, akkor bementem a MÁK-hoz, hogy mit csináljak, mondták, hogy vegyem fel nyugodtan, csak ne rontsam el a közleményt. Nem tudom most is ezt mondanák-e, de működni működik a dolog. És akárhogyan is nézem, saját magamnak utalom át a pénzt, nem másnak...
-
Travelos
őstag
-
nnorbi9
újonc
Értem, köszönöm szépen!
De akkor ezek szerint, ha TBSZ-re teszem, akkor 5 év múlva adómentesen kivehetem.Pont a folyamatosan gyengülő forintot akarom elkerülni. Euróból eurós etf-et venni, majd 5 év múlva euróban kivenni az összeset (vagy persze újra befektetni). És mivel német a bankszámla, továbbá az IB-nek is euróban német bankszámlára kell utalni feltöltéskor, így gondolom teljesen kikerüli Magyarországot a pénzmozgás.
Csak az zavar még, hogy az IB főszámla az eurós, a TBSZ pedig HUF. Tehát lesz itt pár oda-vissza váltás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Automata kávégépek
- Milyen széket vegyek?
- Formula-1
- Esik a hóóó!!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest