Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Ha nem töröd fel idő előtt, és végig várod az 5 évet, a NAV felé a kezdő beutaláson túl semmilyen jelentési kötelezettséged nincs TBSZ-el.
Ha mégis, azt neked kell megtenned.
(Ha jól sejtem a feltörés napi portfólió pozíciók értékeit kell MBN középárfolyamon Forintra váltani, levonni belőle a gyűjtő évbeli vásárlások értékét, és a különbözetre kell SZJA+Szocho-t befizetni a NAV-nak. Hogy hogyan tudod a gyűjtőévbeli vásárlásokat megfeleltetni egzakt, azt nem tudom, mert év közben is van már rajta nyereséged. Talán az átlag egységárral felszorozva lehet számolni? )[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz Oppenheimer #588 üzenetére
Mindenesetre ha már látjátok hogyan működik, lécci írjátok be a fórumba. Kíváncsi vagyok.
-
DarkByte
addikt
Hogyan lehet MÁK-ból IB-be direkt forintot utalni? Ezt leírnád lécci hogyan csináltad?
Eddig MÁK -> Wise (belföldi HUF számlaazonosítót vettem fel a MÁK-nak) -> IBKR (a beépített Wise integrációval) utalási útvonalon csináltam, de úgy hogy február 1.-től rámegy plusz extra 0.45% tranzakciós illeték a Wise-ról kiutalásra, ezt a feles lépést tök jó lenne ha ki tudom venni ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Hát, legalábbi is ezzel nyugtatom magam én is.
Bár szerintem a jövő évi bejelentés után fel fogom hívni a NAV infóvonalat, mint nemrég olvastam tudsz egyéni kódot igényelni Ügyfélkapun és utána már látja az ügyintéző a dolgaidat és meg tudja nézni. (Még nem próbáltam, csak megigényeltem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest