- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
látom van problémátok..
szóval az első lépés a gyári hütö cseréje!!
3ezer forintért lehet kapni pl.:AC Freezer 7Pro-t nekem is az van..
vagy pedig kicsivel drágábban egy HyperTX-t...
nem lesz gond a hőmérséklettel és a hangal...
nálam a D930 folyamatosan 4ghz megy, terhelve is a játékok alatt... -
Dr.Én
veterán
válasz
Utilitas #2396 üzenetére
Egy biztos ha beindul a proci ventije akkor tényleg alig lehet mellete megmaradni.
Most neki áltam én is egy kicsit komolyabban huzni.Eddig 2,8@3,1Ghz-en hajtottam,de most már feltoltam 3,3Ghz-re.
Nálam mind a két mag megy.Szerintem jo mert mondjuk a Celeron procim ami volt azzal az Explorer és a pl. a Nero egyszerre nem tudtam használni, de a duplamagossal megy mint a golyó.
Szerintem biztos lesz aki tud segiteni az antituningban.
További jó éjszakát
(holnap fél 4-kor kelek)
-
Utilitas
tag
A procit nehéz megfőzni mert leállítja magát.
Viszont ha folyamatosan magas hőmérsékleten működik az hosszútávon nem előnyös.
A winchester szerintem ebben a melegben veszélyesebb.
Én is kb. oda állítottam be a proci ventijének indulását ahova Te.
Nálam most 58 foknál indul ( illetve + 2 fok a tűréshatár miatt ), ezzel 60-61 foknál nem megy feljebb, én azt vettem ki az intel specifikációjából, hogy 64.1 C fok fölé nem illik menni a procival.
De olvastam már olyan véleményeket is ,hogy ennél sokkal magasabb hőmérsékletre vannak a procik kalibrálva, a megadott értékek még biztonságosnak tekinthetőek.
Nekem az a bajom ,hogy ha a venti elindul alig lehet megmaradni a gép mellett olyan hangos. Nálam 4600-ig forog a venti és ez elég zajos.
Korábban írtam a két mag működéséről, nem tudom nálad, hogyan működik a két mag.??
Csak az egyik megy vagy megy Nálad is mind a kettő, függetlenül attól, hogy a futtatott progi nem is igényli, illetve egy mag is bőven elegendő .
Én még arra is hajlandó lennék, hogy csökkenteném a proci tlejesítményét, csak ne melegedne ennyire, illetve ne lenne a venti ennyire hangos. De fogalmam sincs hogyan lehetne lejjebb vinni ( antituningolni) a procit.
Ha valaki esetleg tudja a technikáját bármilyen megoldást, segitséget nagyon szívesen vennék.
Minden jót -
Utilitas
tag
Hali
Nekem is a hőmérséklet a fő gondom
Az természetes ha ilyen melegben a gép is melegebb, de nekem mindig meleg sajnos.
A venti fordulatszámát, és azt, hogy milyen hőmérsékletnél reagáljon be lehet állítani a biosban.
De most ilyen időben a venti mindig magas fordulaton fog menni a meleg miatt.
Minden jót -
Utilitas
tag
Hali !
Intel D 820 procival rendelkező konfiggal kapcsolatban van egy kis problémám.?!
Elsősorban természetesen az , hogy nagyon szeret melegedni. Most a meleg időszakokban 52-54 fokos alapjáraton a proci, a rendszer pedig 48-49. fokos.
Visszaolvastam már sokat, sok mindent ki is próbáltam, de nem tudom lejjebb vinni a hőmérsékletet.
Terhelve ugyanez 60-62 fok proci ( feljebb nem negedem ), rendszer 50-51 fok.
Hűtő a normál intel procihűtő.
Van még egy jelenség is amivel nem tudok mit kezdeni igazán. A d 820 elvileg ikermagos, amennyiben az éppen futó program csak egy magra van optimalizálva, akkor elvileg csak az egyik procimagnak kellene terhelődnie. Néztem sok sok progival és nálam bármilyen programot is futtassak mind a kettő mag ugyanolyan terhelést kap .
Kb. 50.%-os terhelést mutat mind a kettő és ilyenkor a hőmérskélet indul is felfelé rendesen. GYakorlatilag alig lehet bármit is futtatni anélkül, hogy a hőmérséklet ne ugrana azonnal 60 fok fölé.
Kérdéseim:
( válasznak nagyon nagyon örülnék )
Mennyi a proci max hőmérséklete amelyik még nem károsítja? Intel honlapon 64.1C fok van megadva, de nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni, illetve , hogy ez egy elfogadott közép hőmérséklet vagy abszolut maxnak ajánlott?
A másik kérdésem, hogy lehet-e bármit csinálni a d820 egyszerre futó magjaival? Van -e bármilyen állítási lehetőség arra, hogy pl. 2002.-ben készített progi ne nyomja már fel mind a kettő mag teljesítményét ( hőmérsékletet ) hisz biztosan nincs rá szüksége.
Szóval mit lehet ezzel csinálni jelen helyzetben.
Lehet láma a kérdés, de már rengeteg topicot szétolvastam és erre nem volt utalás eddig.
Minden jót -
Dr.Én
veterán
Hali
Van egy kis problémám, a Pentium D 915 Gyári hütöje kegyetlenül fel gyorsult.A BIOS-ban ugy volt nekem beállitva hogy 90%-on menjen kb 2500-2550RPM(azért használtam ily magas ford. mert tuningoltam) .De mai nap valamiért a bios 3500-3600-körül irják a fordulatszámát és a Speedfan is ezt irja.Probáltam biost frissiteni de nem segitett.Mit lehet vele csinálni?
Valaki pls!
Elöre is köszi -
Armando_19
őstag
-
wandR
csendes tag
Hello.Frissiteni szeretnék cpu,deszka,vga kártya téren.Kinéztem egy Intel ''P4 3.2GHz Dual Core 2*2Mb Socket 775 Dobozos 935'' procit. Megéri megvenni 20k-ért? Tulajdonképpen nem szándékom sem húzni,sem nyúzni.Napi szinten 4-5órát ha szokott menni(jatek,net,munka).
[Asus P5B lap lenne alatta.Jól kijönnek egymással?]
Köszönöm a segítséget. -
-
Bocaa
senior tag
Tegnap tuningolgattam
.D915 32
fok-on ment mikor 3600 mhz-en volt az AC freezer 7 pro-mal általános rpm-en.Ez normális hogy csak 32 fok játék közben????????
(gyanúsan hideg) -
Joker_
csendes tag
Hello szerintetek egy Dual 2 Core 1,600Mhz es proci jo? es ez milyen? hany magos?
-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Apróbb kérdésem lenne, egy link is megteszi, nem kell kifejteni. Úgy vettem észre (CPU-Z) az ASRock lapomban, hogy a 667-es DDR2-es RAM-om:
2800MHz: 3:5-höz az FSB : RAM arány
3300MHz: 4:5-höz ugyanaz.
Nos a kérdés értelemszerűen az, hogy nem lehet-e megcsinálni, hogy maradjon 3:5 és a másik, hogy minden lapban így működik-e, csak mert sajnos teljesítménycsökkentő hatása van.
[Szerkesztve] -
-
Haart
addikt
válasz
robyeger #2381 üzenetére
Tápon a 2 csati között annyi a kül hogy egyikre rá van írva az hogy +12V másikra nincs. Enermax liberty. Közben rájöttem mi volt a bibi. Win alatt nem annyi a memória órajele amenynire biosban beállítod. Most pl biosban ddr2 498-ra van állítva, megnézem cpu-z vel és a memcsi 664-en megy
Ez miért van? És azért nem ment a tuning mert mindig a memcsihez állítottam pl 667 és adott volna win alatt neki 900 körül.
[Szerkesztve] -
freewulf
csendes tag
Üdv Emberek!
Lenne egy oan kérdésem, hogy: Most raktunk össze haveromnak egy gépet, melybe egy 2,8-as PentiumD proci került. Namármost, ez a proci nem hajlandó alapból 57°C alá menni (gyári hűtő van rajta, 3500-at pörög, búg mint állat...). Viszont még terhelve sem megy 65°C fölé. Mekkora az a hőmérséklet ami nem károsítja a procit? Nekem kicsit soknak tűnik ez 60°C... -
robyeger
addikt
és ha teljesen visszaveszed a ramot, 533-ra, 5CL időzítésre, akkor mit lép?
266Mhz FSB-vel próbálkozol?, mert ha nem akkor hagyd inkább AUTO-n a PCIE frekit.
ha a tápodon 2db 4pines EATX 12V csati van, nem mind1 milyen sorrenben, vagy csak melyiket kötöd a deszkára, más per pillanat nem jutt eszembe. -
Haart
addikt
Segííííítség Az lenne a bibi hogy most cseréltem P5LD2/C ről P5B-re. D915-öm van. Namost a régi lapban ment 250fsb fölött alapfeszen. Most meg nemtudom rábírni sehogy sem a tuningra, pedig minden úgy állítottam be ahogy a totyik kezdő hsz-ében van. Mitévő legyek? Mit állítsak és hova? Mert ez igy elég hurka.
A másik hogy infinity-m van és 10 fokkal lett több a proci hőfoka a másik lapban mérthez képest, probe2-vel mértem mind2-őt. Ja és elkellett fordítanom az infinity-t mert nemfértem el csak elfordírtva a kondiktól a p5b-n.
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
-
robyeger
addikt
válasz
Oliverda #2370 üzenetére
most beszélhetnék magórajel/memória osztókról is, mert a valóságban tényleg így történik, de sokkal bonyolultabb megfogalmazni(magyarázni), pl. miért nem hatékony egy AM2 proci 800Mhz alatti memóriával, mint FSB : DRAM arányokban beszélni. Míg a 200-as alapórajelet szorozzák fel a magórajelre és az IMC órajele megegyezik a processzoréval(K10-nél állítólág már független lesz.), Mert lehet hogy dísz a 200-as alapórajel az IMC-nek, de az XBAR-nak már nem a HTT miatt. Intelnél a quad pump, nemhiába 4x64bit azaz 256bites L2 cache csatlakozik, míg K8-nál a 128bites L2 cache-ből csak 64bit marad az IMC-nek, a másik 64bit-et a HTT viszi el. Rád bízom melyiket teszed felelőssé az ''aszinkron'' memóriaátvitel gyengeségért, a 128bites cache-t, az crossbar-t vagy a Hypertransport-t, sajnos ezeket szinkronra kell hoznia a procinak nincs mese.
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
válasz
robyeger #2367 üzenetére
Vajh' mikor fogod megérteni hogy az AMD-nél már az beállítható 200MHz szinte csak dísz. Pusztán erősen közvetett módon van köze a rendszer teljesítményéhez.
A memória órajel nem ebből ered, se 939-nél, se 754-nél, se AM2-nél. A CPU-ban van a már említett mem. vezérlő, ami szinkronban fut a proci órajelével, ami ugye az átalád FSB-nek nevezett számból szorzással jön ki. Tehát tegyük fel hogy 2000MHz-en fut a proci, ebből eredően 2000MHz-n megy az IMC is, ami szépen egy ügyes osztással megcsinálja a RAMoknak a frekit. Ebben az esetben 2000:10 ha 939-ről beszélünk DDR400-as moduloknál. Ha már AM2-es és 800-as RAMok vannak a gépben akkor 2000:5.
Bizonyos proci szorzók mellé bizonyos RAM osztók vannak hozzárendelve. (AM2:[link])
Lehet hogy a prefetch logika csapnivaló, nem tudom, de az esetek döntő többségében ennek ellenére is jobb teljesítményre képes az AMD IMC-je mint a legtöbb valamire való Intel chipkészlet. -
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777 #2368 üzenetére
Igen jól tudod a megjelenési időpontot [link] én se tudok többet
-
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777 #2365 üzenetére
az AMD jelenlegi integrált memóriavezérlőjének Prefetch logikája csapnivaló pl. egy valamire való Intel platformos északi hídhoz képest. Igen az elérhető effektív memória sávszéllel vannak gondok, nem a proci órajelével. 939-nél a FSB : DRAM arányt 1:1-n és AM2-nél 1:2-n tartani szinte mindenáron.
-
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777 #2364 üzenetére
így lehet, hogy már lenyomna egy Intel D915, 266Mhz FSB-re húzva, akár egy DDR2-533Mhz-es rammal is. De mivel egetverő különbséget nem éreznél, ha csak anyagilag nem nullszaldós a csere, szerintem nem éri meg. Hamarosan jönnek a PentiumE procik és állítólag olyan áron lesznek, mint most a D915-k, azok viszont már verni fogják a AMD-t.
-
robyeger
addikt
válasz
Vortex7777 #2362 üzenetére
Bocaa: persze, húzható is rendesen
Ha 939-es rendszered van és szinkronban tudod hajtani a memóriát a húzott procival, akkor még a D915 felhúzva 266x14-re (Pentium 965XE) teljesítményen se fogod elérni a jelenlegi AMD-s állapotodat. (AM2-re átvetítve 1040Mhz-en hajtot ramokkal).
Szerintem gyűjtögess még E4300-ra. -
Vortex7777
csendes tag
Hali!
Ki szeretném próbálni most az Inteles platformot, már jó rég AMD-m van, kell egy kis változatosság. A kérdésem az lenne, hogy egy D915 -össel el tudnám-e érni a 3800+ X2-m teljesítményét (persze tuningra gondolok, az x2 most 2600Mhz-en ketyek). Nem akaródzik most +8k-t kiadni egy E4300-ért és ezért gondoltam erre a procira, mondjuk egy aránylag olcsóbb Abit IB9 -el. -
Bocaa
senior tag
A D915 működne rendesen ebben a konfigban?
-ASUS_P5ld2 rev.2.
-2*1 GB 533mhz Kingmax mars
-Galaxy 7900 gs Super
-Táp(hop ez is kérdés lett volna csak elfelejtettem) -
R.P.
aktív tag
Oké, köszönöm!
-
R.P.
aktív tag
Hmmm... Nagyon köszi! Már csak azon gondolkodom, hogy egy AsRock 775 Dual VSTA lappal nem járnék-e jobban, ezen 16X-os a PCIE (még ha nem is számít), és igaz hogy nem kezeli a kentsfield procikat, de nemhiszem hogy 20 éven belül lenne pénzem ilyesmire
Kösz mindent, a linket is!
-
TomBoy1986
veterán
-
R.P.
aktív tag
Köszi! Most tényleg meggyőztél! Igazad van, csak még egy a probléma: valahol ki akartam deríteni, hogy hányszoros a PCIE, valahol 4X-eset (?!?!?) írnak, valahol meg 16X... Most hogy van ez?
-
TomBoy1986
veterán
Jó, én csak javasoltam, mert idővel úgyis át kell állni. Ezen meg van egyszerre PCI-E és AGP, továbbá DDR1 és DDR2 is. Hozzá tartozik még, hogy egy X1950Pro egész jó hatásfokkal van kihajtva a 915 által 3300MHz körül ~80-85% Az X2-m 2600MHz-en 3D'05-ben: 10300 pont a kártyával, míg a 915 8300 kb. Oblivionban 915-ön kb. 37fps ugyanott az X2-n 45. Egy kicsit még lobbizok a lap mellett, mert az ugyan lehet, hogy nem akarsz PCI-e-re váltani, de ha most veszel kártyát ígyis-úgyis (úgy látom a konfigban, hogy még nincs meg), akkor nyugodtan meg tudod venni PCI-e-ben is, hiszen az még ráadásul olcsóbb is. A RAM-okat meg tudod benne vígan használni Dual Channelben. Ja és még ráadásul a 4 magos Kentsfieldeket is támogatja, amiről az általad említett ugye szépen lemond. Úgyhogy ez a lap hosszú távra is elég jó választás. De a te döntésed.
A két magos a mindennapi Windowsos/Linuxos életben hasznos pl. akkor ha akkor is neten vagy esetleg letöltesz miközben játszol. Továbbá ha egy program behal, akkor a rendszer még nem, csak az egyik mag töketlenkedik vele általában.
Játékokban helyenként kijön az előnye (nem az amit feljebb írtam) Quake4, Cod2 körülbelül egyelőre ami igazából támogatja a párhuzamos végrehajtást látványosan. A többiben nem.
Ha 17-18K körül akarsz venni procit, akkor vedd meg a 915-öst (2800MHz) és kicsit húzva rajta 3.3Ghz, ha van több ~25K, akkor Core2 E4300. -
R.P.
aktív tag
Köszi! Igazából még az érdekelne, hogy csak a gép gyorsasága használat közben jobb-e egy egymagos 3400Mhz-es procinál, vagy jobb egy Pentium D-nél? Láttam még a nemtudomhányas (számozással gondban vagyok) 3200Mhz-es 2Mb-es Pentium D-t, azon is gondolkodom. Az alaplap pedig biztosan az marad, mivel nemhiszem hogy egyhamar PCIE-re akarnék váltani, tekintve hogy nekem egy Radeon X1650 Pro 512Mb megfelelne. A DDR1 ram meg azért marad, mert van most 1 Gb, és az nekem bőven jó lenne abba.
-
TomBoy1986
veterán
Hallgass rám és ne azt a lapot vedd, hanem a 4CoreDual-VSTA-t. Igaz drágább kb. 3K-val, de nem lesz gondod az átállással sem PCI-E-re sem DDR2-re. Ráadásul abba tényleg belemennek a legújabb Core2-k is (a 6x20-as széria is).
Ha mégis a 915-ös mellett döntesz (gondolom azért, mert 8K-val olcsóbb, mint a Core2 E4300), akkor fentebb láthatsz egy hsz-t, melyben írom, hogy 3300MHz-t tudtam ebben a lapban kihozni a gépből stabilan.
Melegedéshez annyit, hogy a gyári hűtő így is 50 ˙C-on és alatt tartja terheléssel.
Viszont nagyon jó hűtő hozzá az Arctic Cooling Freezer 7 Pro-ja, amit 4-5K között hozzádvágnak.
Ahhoz pedig, hogy mennyi előny a 2x2MB Cache?
[link]
Hasonlítsd össze a 820 és a 920 teljesítményét, amiben gondolod (ott kiválszthatod). -
R.P.
aktív tag
Heló!
Szeretnék megérdeklődni egy-két dolgot a Pentium D 915 processzorról. Például hogy sokat számít-e a 4Mb-os Cache, és hogy vajon mivel járok jobban (játékokhoz és elsősorban netezéshez használom a gépem, azon is azt szeretnék majd, fontos az hogy mennyire melegszik, és hogy lehet-e rá elérhető áron halk hűtést kapni, a gyors és fagyásmentes Windows XP alap). Tehát ha jól látom ez 2800Mhz, 800Fsb, 4Mb Cache. Egy Asrock ConRoe 865 lapba lenne betéve. Mi a véleményetek? Jobb lenne-e mint egy 3400Mhz-es 800Fsb-s 2Mb Cache-s sima egymagos proci?
Köszi a véleményeket előre is. -
robyeger
addikt
[link], ugyan jatékokban kijön a nagyobb cache ereje és húzhatóságban se maradnak el sokkal a kisebb cache példányoktól, viszont azt nem tudom milyen VGA karit szánnál a proci mellé, de ha nem csúcskategóriás(Ati vagy Nvidia), akkor inkább E4300 procit javaslok, min. 2x1Gb rammal, a többlet pénz pedig a VGA-ra költsd.
-
Asador
tag
Hello!
Van valakinek tapasztalata (vagy egy linkje) az E6420 tuningolhatóságáról? Tényleg gyengébb a tuningpotenciál a több cash miatt? Most vennék és döntenem kéne a 6400 és a 6420 között. Csak 4e ft a különbség de nem tudom melyikkel járnék jobban 90% játékhoz lesz. -
TomBoy1986
veterán
válasz
robyeger #2338 üzenetére
Nos megnéztem.
Alaplap: ASRock 4CoreDual-VSTA
Processzor: Pentium D 915 (2800MHz)
Hűtő: Gyári Intel
Feszültséget nem tudtam emelni a lap miatt.
Így 235-ös FSB-t értem el stabilan, azaz 3290MHz-n megy stabilan a processzor. 239-en már fagy, illetve újraindul.
Emellett KingMax 667MHz-es DDR-II van a lapban 667-re állítva (de persze csak 600 környékén megy az Everest szerint, mert a CPU-Z nem tudta kiolvasni a frekvenciát)
Úgyhogy köszönöm, így még korrektebb ez a lap 14K-ért.
17.5% tuning szerintem nagyon baráti tőle. -
MIFtIli
aktív tag
Hali!
D915 a hőmérsékletek:
[link]
Ez lehetséges?
A feszültsget is össze vissza méri, ami lehetetlen..
FSP 350W-os táp..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Jodanovich
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2341 üzenetére
köszi
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Jodanovich #2340 üzenetére
Mivel 18-ért lehet kapni újonnan hűtővel, ezért legfeljebb 13-14. De ez nagyon legfeljebb.
-
Jodanovich
senior tag
mennyit érhet mostanába szerintetek D915 garanciás?
-
robyeger
addikt
válasz
TomBoy1986 #2337 üzenetére
kizárásos alapon érdemes elindulni, tehát előbb csak a procit tuningold és a ramot visszavenni(esetedben 533-ra, időzítésnek meg a 5CLK adni), hiszen ahogy nő az FSB, úgy nő a memória órajele is, és ha megvan a proci FSB-jének a vége, azután érdemes a rammal szórakozni, optimálisan hozzáállítani.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
robyeger #2336 üzenetére
Nem volt még időm szórakozni vele, de a memória miatt nem aggódom, mivel KingMax 667-esről volt szó és most bebizonyosodott nálam, hogy működik szépen 333 helyett 416 MHz-en is 5-5-5-15-20-as időzítéssel.
De hétvégén (amikor annál a gépnél leszek) majd szépen megnézem, hogy mennyit is tud.
Amúgy nem vettem lejjebb, hogy a kérdésre is feleljek, hanem 667-re volt állítva, de ha úgy oszt vissza, mint az AMD-m, akkor 2800/9-en ment a 667-es RAM, azaz 311-en
3080-on pedig 342-őn. Szóval valószínűleg nem volt instabil a RAM miatt a rendszer, pláne ha figyelembe veszed, hogy 416-on működik stabilan
Viszont az időzítéseket sajnos nem bántottam, hanem auto volt, de ezen javítani fogok. Tudom, hogy a lapnak nem a legfrankóbb az auto módja, mert egy DDR1-es ramot bizony túl gyorsnak ítéltés kisebb időzítést állított be
-
robyeger
addikt
válasz
TomBoy1986 #2335 üzenetére
Memória órajelet lejebb vetted, memó időzítéseket kézzel beállítottad?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Armando_19 #2334 üzenetére
Hugom gépe, alacsony költségvetéssel, úgyhogy a hűtőt bár ismerem a TX-et, de marad.
Egyébként AC Freezer 7 Prot vennék hozzá, mivel az AMD-ben is az van és nagyon korrekt 4500 Ft-ért.
Gondoltam, hogy a lap az határ, de mégis fontos, hogy mennyi az ''elméleti maximum''
Szóval köszönöm -
Armando_19
őstag
válasz
TomBoy1986 #2333 üzenetére
Hát a lapodban nemtudom mennyire szerencsés a tuning, de volt már a kezem alatt olyan 915ös processzorhoz, aminek a 3600mhz meg se kottyant alapfeszen.Igaz az egy P5WD2 lapban volt, de nem tartom kizártnak, hogy nálad is hozható ez a teljesítmény.
Gyári hűtő helyett pedig javasolnék egy Cooler Master Hypert TX-et. -
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Van egy Pentium D 915-öm a gyári hűtéssel és sajnos nincsen mód a feszültség emelésére (lévén ASRock 4CoreDual-VSTA).
Az lenne a kérdésem, hogy vajon mit lehet ily módon a rendszerből kihozni csak az FSB emelésével, azaz hogy alapfeszültségen mit bír ez a processzor el?
Egyelőre egy szerény 10%-os emelést tudtam kicsikarni, nem néztem hogy miért nem megy többet....szóval 2800MHz-ről 3080MHz-re sikerült emelni. Tudom, mindegy példány más és más, de ez egy mostani processzor (3 hete lett véve).
Szóval más milyen ereményeket ért el?
Köszönöm a válaszokat. -
bogel
tag
-
FehérHolló
veterán
1.33V sok neki. A felső tűréshatárt súrolja.
CPU hőmérséklet -> alaplapi érzékelő (ami messze van a procitól), mag hőmérsékletek -> CPU kupak közelében lévő szenzor. Ez utóbbi számít jobban.
Feszültséget sürgősen vedd vissza 1.225-1.25 környékére! Megfelelő hűtés nélkül nem szabad ennyire meghúzni a procit (és nagyon erősen az a gyanúm, hogy nálad nem túlzottan megfelelő a hűtés...). -
Skandi
csendes tag
Sziasztok!
Core 2 Duo E6300 CPU-t vettem, 2800 MHz (7 x 400)-on használom.
Az alaplap Gigabyte GA-965P-DS3.
Az szeretném megtudni, hogy mi az a hőmérséklet határ, ami még nem károsítja a CPU-t. Ezzel a beállítással Orthos használata mellett a következő adatokat kaptam:
Alaplap 39 °C (102 °F)
CPU 58 °C (136 °F)
1. CPU / 1. mag 67 °C (153 °F)
1. CPU / 2. mag 65 °C (149 °F)
Feszültség értékek
CPU mag 1.33 V
+3.3 V 3.33 V
+12 V 11.84 V
+5 V készenléti 5.30 V
DIMM 2.00 V
Illetve az is érdekelne, hogy melyik a fontosabb a magok hőmérséklete, vagy maga a CPU-é, majdnem 10°C a különbség.
Az utolsó dolog pedig a CPU mag feszültsége alapból 1.37V-ra állítottam be, de Orthos alatt 1.33v-ra esik vissza ez normális ( ez tuningolás előtt is így volt)?
Ha már elhangzottak ezek a kérdések előre is elnézést kérek, de nem volt időm a topicot végigolvasni.
Várom válaszotokat, sziasztok! -
Armando_19
őstag
-
bogel
tag
Ha lihó!
Van egy Asrock 775i945GZ alaplapom és D 820-as procim.
A baj az, hogy 224 MHz FSB felett nem indul el
pedig
bőven van lehetőség a prociban
a memória 2x1gb kingston 667MHz dual
Mi lehet a probléma? PCI clock, mert csak PCI-e asszinkron opció van a biosban? Hogy lehet megoldani? Milyen progit ajánlanátok hozzá?
Üdv! -
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2317 üzenetére
'' hogy pl. ha nagy állományokat másolok egyik winyóról a másikra, akkor az byte-ra pontosan ugyan az lesz, függetlenül attól hogy még mi futott mellette.''
tehát ezzel azt is sugallod, hogy ha például a rendszer túl van terhelve a tuninggal, úgy is kijöhet ez, hogy a másolt és tömörített állomány mondjuk CRC-s lesz? Használhatatlan? -
robyeger
addikt
válasz
szucsinka #2314 üzenetére
a tuningtartomány felső határában van olyan, hogy egy szorzóváltás instabillá teheti a rendszert, de én ezt már alapból az instabilitáshoz sorolom, nálam az a tuning, mikor még mindent csinálhatok a géppel és 100% biztos lehetek benne, hogy pl. ha nagy állományokat másolok egyik winyóról a másikra, akkor az byte-ra pontosan ugyan az lesz, függetlenül attól hogy még mi futott mellette. /mert DMA terhelésre-ellenőrzésre egyik memóriatesztelő program(Prime95,memtest,stb...) se képes/
-
szucsinka
őstag
-
Dr.Én
veterán
Hali
A pentium D 915 2,8-as procijának ugye lehet emelni a szorzoját, én a biosban maxra tettem (14x) de a Cpu-z és az Everest is azt irja hol a 12-14-es szorzon ugrál.Miért
Ezen progiknak hihetek v. hagyjam a francba
Ja 1,3v elég neki ha neki állom huzni
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest